0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Pont Ukrajnát írtam példaként. Olvasom naponta Tibor bá' blogját. Részben onnan az ihlet.
A hálózati gáz és a villamosenergia hiánya borítékolható, ha nem kapnak külsõ forrásból akkor végük.
A gázszolgáltatás és a villamosenergia nem egyik napról a másikra fogy el majd véglegesen, ha csak direkt le nem kapcsolják.
Az elsõ ingadozásokról szóló hírek után már kezdhetünk aggódni.
Addig is mehet a felkészülés tovább. Gyakorolni, tanulni, készleteket feltölteni és optimalizálni/frissíteni azokat.
Egyébként Magyarország tud elvileg szállítani Ukrajnának 1-2-3 száz MW energiát folyamatosan, ha Pakson "rádobnak egy lapáttal". (Persze ez csak elodázza a dolgot pár hónappal.)
Ahogy nézem 4 helyen is megy át nagyfeszültségû távvezeték Ukrajnába:
Az a 750 kV feszültségû távvezeték szerintem exportra termett.
Last edited by mmilan21; 01-18-2016 at 07:11 PM.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Azt látom. Nem válaszolt rá senki.
Inkább vezetnék be az új terrorhelyzet jogrendet szerintem, mint hogy defcon 2-re kapcsoljanak.
Hamarosan el is fogadják ezt az új jogrendet(jogrombolást), ha így megy tovább.
Módosító indítványból van egy-kettõ, de lehet hogy csak legyintenek rá és elfogadják az eredeti "Nagytestvér" szükségállapotot.
Egyre jobban készülõdnek hazánkban is. Magán bunkerek, Rákospalotai fema tábor, új terrorhelyzeti jogrend, börtönként használható új stadionok, tömegoszlató eszközök sokasága és sok minden amirõl még nem tudunk vagy nem írtam.
| Thumbs Up |
Rákospalotai fema tábor hol? gps koordináta?
| Thumbs Up |
Ne aggódj, az nincsen így leírva konkrétan, de az látszik hogy az amerikai létesítményekrõl koppintották.
Ez a "tábor" magába foglalja a szemétégetõt, a filmstúdiót, a föld alatti építményeket és a kettõt összekötõ földalatti alagutat.
0:40-tõl kezdõdik a lényeg:
Másik videó:
Itt van egy videó az építményekrõl:
Látszik az út túl oldalán a "filmstúdió" is.
Az InKal security védi a területet.
Last edited by mmilan21; 01-25-2016 at 10:15 PM.
| Thumbs Up |
Egyébként pedig egy bizonyos aspektusban értelmes beruházásnak tûnik szemétégetõ számomra, fõleg ha egy új stadionhoz kell hasonlítani.
Elégetik a szemetet nagy hatékonysággal, szûrik a füstgázokat, semlegesítik a savas összetevõit és a pernyét is leválassza a 2 db sorba kapcsolt ciklon szûrõ.
A salakot szeméthegyek befedésére használják fel.
A termelõdõ hõenergiát gõzképzéshez használják, ami meghajt egy huszon pár MW-os teljesítményû gõzturbinás elektromos generátort. Ezt rátáplálják az országos hálózatra.
A keletkezett lehûlt gõzt ipari létesítmények és hõcserélés után a közeli lakópark lakásainak fûtésére használják fel.
Az egészhez az adja a krematórium jelleget, hogy van kazánonként(4 db) földgázégõk beszerelve ami alkalmas a hamvasztásra (így hamvasztanak manapság is ha jól tudom).
Tehát naponta akár ezres nagyságrendben lehetne benne elhamvasztani embereket, aztán nem sokat kell bajlódni a fertõzésveszély-temetés-utólagos azonosíthatóság "problémájával".
Ez egy sötét kép nyilván, de a náci Németország haláltáboraiban is hasonló berendezéseket alkalmaztak, így meg van a lehetõség hogy pár tucat gazfickó ilyenre szörnyû tettekre vetemedjen a jövõben.
Persze ahhoz nekünk is lesz egy-két keresetlen szavunk.
| Thumbs Up |
Nyugodt biztos állás, holnap megnézem van e felvétel hullaégetõnek.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 2 |
Ahol most dolgoztam, 4betûs jármûipari cégben (nem az ajudi, hanem a kerítés túloldalán) a személyzetis hölgy szerint az átlag életkor 58,34 év, 1000 fõ körüli létszámmal.
Ez egy állami cég, sok más, hasonló cég esetében az eredmények hasonlóak.
Ha jól értettem, 5 azaz öt éven belül a munkavállalók kb 75%-a nyugdíjba megy, utánpótlás pedig nem várható, a mostani tapasztalatok alapján.(bérezés, munkakörülmények, stb. miatt).
Elméletileg ez a vállalat egyik a stratégiailag fontos cégek között.
Amennyiben ezek a számok igazak, eléggé súlyos probléma lesz a képzett munkaerõhiány pár éven belül...
(a cég nem tud termelni>csõdhelyzet>alvállalkozók is csõdbe mehetnek> nagyszámú leépítések, és következményei)
Szerintem ezzel is kell számolni mint veszélyforrás...
Mennyi idõnk lehet hátra?
Egyre kevesebb...
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
| Thumbs Up |
Sok-sok "apró" tényezõbõl még nagyobb bajok keletkeznek, ráadásul már önmagát gerjeszti a probléma halmaz.
Lista a teljesség igénye nélkül Magyarországra nézve:
A nyugdíj rendszer 10 éven belül összeomlik vagy legalábbis levágnak a nyugdíjakból egyre több %-ot.
Egyre több fiatal munkanélküli van és egyre kevesebb gyerek születik.
Az egészségügy elég rosszul áll, és megy folyamatosan lefelé. A veszélyes hulladék (betegtájékoztatón ez áll) gyógyszerekrõl nem is beszélve.
A munkanélküliség elég magas (5% lehet a valós adat) és tovább romlik a helyzet. A közmunka csak egy hézagkitöltõ a statisztikákban.
A külföldieknek eladott cégeknek köszönhetõen egyre kevesebb extra profit marad Magyarországon.
Egyre többen dolgoznak külföldön és telepednek le végleg ott. A rendszerváltás óta kb. 1 millió azon emberek száma akik végleg külföldre költöztek vagy állandó jelleggel dolgoznak külföldön. Ehhez hozzá jön a bevándoroló emberek (egy részük magyar) tömege.
A béreket a legtöbb helyen befagyasztották, de az infláció folyamatos. Az USD és a CHF esetén 20% körüli volt tavaly a magyar pénznem romlása.
Emellett nõ folyamatosan a mély szegénységben élõk száma, több mint 100.000 iskolás korú gyerek nem kap megfelelõ mennyiségû és minõségû ételt.
Az ország lakosságának fele állandó nélkülözésben él - önhibájukból vagy sem.
Számos családnál már nem sokáig tart ki az elõzõ generációk által felhalmozott javak segítsége, mert beáldozzák ezeket az utódok a túlélés érdekében. Legyen szó földterületrõl, hétvégi házról, lakóházról, családi ereklyékrõl és ékszerekrõl. A legtöbb helyen ezeken már túl adtak.
A média agymosó tevékenysége sikeresen elvakít/terelget milliókat.
A vidéki életmód történelmi mélypontra süllyedt - a vidékiek nagy része teljesen a piactól függ.
Pár év..., talán 10..., aztán valószínûleg életmódot kell váltsunk(Morpheus elõnyben). Hogy mi fog következni azt nem tudom. Szoktam álmodni a jövõrõl, de a világ helyzete ezekben nincsen benne, ködbe burkolódzik.
Ez legyen a legnagyobb bajunk!
Csak legyen erõszakmentes az átmenet
Visszavesszük a földbirtokosoktól a földeket, és kitelepítsük a városok egy részét, egy gyors kertész tanfolyammal egybekötve.
Visszaállítsuk a vámot, sõt adó helyett helyi vám bevezetése (lokalizáció, helyi cégek támogatása)
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?