Oldala 65 of 95 ElsõElsõ ... 1555636465666775 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 641 to 650 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Igyekezzünk betárazni a (jó tárolás mellett soha meg nem romló) fémdobozos konzervkészleteket, amíg még gyártják õket. Lásd cikk.
    "Ezek a mai fiatalok: lusták kinyitni a halkonzervet, emiatt lassan megdöglik a konzervpiac": https://444.hu/2018/12/03/ezek-a-mai...-a-konzervpiac
    Ez a cikk jó nagy h.lyeség ám

A halkonzervek iszonyú drágák lettek az utóbbi idõben. A sima tonhal, semmi extra vagy márkás cucc, majdnem négyszer annyiba kerül már, mint egy-két éve. Vicc. Nyilván így megy ez, én is tudom, hogy miért, nincs ezzel gond. Meg ugye nem is drága, csak a fizetésem kevés, szóval nem baj, de azért ez a "döglõdik a konzervipar" téma némileg összetettebb
    Itt felénk van egy kis konzervgyár, befõtteket, savanyúságokat csinálnak, és jól megy nekik, mert okosan alakítják az árpolitikájukat.

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    Hamár konzerv, jöjjön egy kis ismertetõ

Hozzánk került egy 2006-ban gyártott CBA márkájú, némileg viharvert ananászkonzerv (hivatalosan Ananász befõtt, darabolt, enyhén cukrozott lében). A származási helye Thaiföld, a minõségét 2011. december 31-ig õrizte

Kibontás után semmilyen illat nem csapta meg az orrunkat. Mindenféle méretû és formájú ananászdarabok úsztak a lében. A lé nem volt édes, de legalább az ananászdaraboknak sem volt ananászíze. Mellékízt nem tapasztaltunk. Az egész végül egy távol-keleti jellegû kaja alapját képezte, mert önmagában nem volt finom

Szóval nincs felhasználhatlan alapanyag/kaja, éljen a kísérletezés!
    Loco en el coco

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    Sziasztok! Az extrudált kenyér (abonett és társai) eltarthatóságáról vannak infók? A "minõségét megõrzi" infó 2-3 év, na de légmentes tárolóban, sötétben, száraz pincehûvösben meddig maradhat fogyasztható?
    Az általad leírt körülmények között kb. az idõk végezetéig eláll. Nekünk is van belõle 8 éves is és semmi baja. Mi csak annyit csináltunk, hogy nem kap napfényt és nedvességet. Sõt, a konyhában verõdik egy bontott zacskó, ami ilyen mûanyag összepattintható lezáróval van lezárva és az is hibátlan.

Egy szinttel felette javasolnám esetleg a maceszt/pászkát, ami ugyanúgy jól tárolható, csak sokkal tartalmasabb.
    Loco en el coco

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Ez a cikk jó nagy h.lyeség ám

A halkonzervek iszonyú drágák lettek az utóbbi idõben. A sima tonhal, semmi extra vagy márkás cucc, majdnem négyszer annyiba kerül már, mint egy-két éve. Vicc. Nyilván így megy ez, én is tudom, hogy miért, nincs ezzel gond. Meg ugye nem is drága, csak a fizetésem kevés, szóval nem baj, de azért ez a "döglõdik a konzervipar" téma némileg összetettebb
    Itt felénk van egy kis konzervgyár, befõtteket, savanyúságokat csinálnak, és jól megy nekik, mert okosan alakítják az árpolitikájukat.
    Gyakran eszem szardínia- vagy sprotnikonzervet, néha heringet, ezeket ki lehet fogni akcióban 180-200 Ft-ért a diszkontláncoknál, szerintem finomak, az aprított "tonhal" viszont élelmiszeripari hulladék, mindenféle maradványnyesedékekbõl. Persze az igazi tonhal ma már a legdrágább, már majdnem kipusztított hal.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Az általad leírt körülmények között kb. az idõk végezetéig eláll. Nekünk is van belõle 8 éves is és semmi baja. Mi csak annyit csináltunk, hogy nem kap napfényt és nedvességet. Sõt, a konyhában verõdik egy bontott zacskó, ami ilyen mûanyag összepattintható lezáróval van lezárva és az is hibátlan.

Egy szinttel felette javasolnám esetleg a maceszt/pászkát, ami ugyanúgy jól tárolható, csak sokkal tartalmasabb.
    Egyébként szerintem is örökké fogyasztható egy csomó dolog, több, mint amirõl "hivatalosan" tudunk, meg amiket a prepperfórumok általában számításba vesznek. Nyilvánvalóan a tartós élelmiszer-alapanyagok és tartós élelmiszerek esetében a párát, fényt, hõt, levegõt kell kizárni, ennyi. Ezt szerintem hi-tech eszközök nélkül is el lehet érni, feltéve, ha van rá megfelelõ hely. Megfelelõ hely persze kevés van, de lehet szerezni, ha igazán fontos, gondolkodással és kevés pénzbõl is. De ez csak az én feltételezésem/tapasztalatom, eddig nem kellett armageddont túlélnem, csak kisebb dolgokat.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Gyakran eszem szardínia- vagy sprotnikonzervet, néha heringet, ezeket ki lehet fogni akcióban 180-200 Ft-ért a diszkontláncoknál, szerintem finomak, az aprított "tonhal" viszont élelmiszeripari hulladék, mindenféle maradványnyesedékekbõl. Persze az igazi tonhal ma már a legdrágább, már majdnem kipusztított hal.
    Most mit tegyen az ember, ha az igazi tonhal a kedvenc?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Most mit tegyen az ember, ha az igazi tonhal a kedvenc?
    Ja, amúgy a libamáj szarvasgombával is finom, luxuspreppereknek mindenképp ajánlatos betárazni belõle az óvóhelyre nagyobb mennyiségben.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na a szarvasgombát pont nem szeretem, többfélét végigkóstoltam már, nem azért, mert burzsuj kötsög vagyok, hanem mert az egyetemen volt szarvasgombás kísérleti terület, és hát csurrant-cseppent valami a gyakorlatosoknak is

A libamáj finom, és azt meg olcsón meg lehet kapni faluhelyen

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,107
    Given: 1,124

0 Not allowed!
    Én karácsonyra tervezek egy újabb konzerv-nagybevásárlást. Gondolom megint lesz mindenféle 20%-os árengedmény, aztán megint jöhet a kukorica, a borsó, a babfõzelék, a gomba, a krumpli meg a többi.

Mi marhamájat szoktunk venni, olcsó és jól lehet lakni vele. Felvagdalni, hagymával, alápörkölni és csodálatos íze van. Tartós, ha a fagyasztóban van... meg ha nem esszük meg gyorsan.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Én karácsonyra tervezek egy újabb konzerv-nagybevásárlást. Gondolom megint lesz mindenféle 20%-os árengedmény, aztán megint jöhet a kukorica, a borsó, a babfõzelék, a gomba, a krumpli meg a többi.

Mi marhamájat szoktunk venni, olcsó és jól lehet lakni vele. Felvagdalni, hagymával, alápörkölni és csodálatos íze van. Tartós, ha a fagyasztóban van... meg ha nem esszük meg gyorsan.
    A máj szerintem is nagyon kaja, bármilyen állaté, ami forgalomban van. Valószínûleg szükség esetén a nem kommersz, alternatív májak is abszolút jók (ami épp megszerezhetõ egy random élõlénybõl).
    Krumplikonzervvel még nem találkoztam, az USA-ban van olyan? (Vagy félreértettem valamit?) Azt amúgy kezdem látni, hogy magyarországon sokkal szegényesebb a konzervválaszték, mint a fejlett országokban.
    Last edited by cattaro; 12-12-2018 at 10:19 PM.