Oldala 90 of 98 ElsõElsõ ... 40808889909192 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 891 to 900 of 974

Topic: Ezt venném (van már vele tapasztalata valakinek?)

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GaborV Hozzászólás megtekintése
    Fenõkövet vennék, mert a régim már igen rozoga állapotú (és kis méretû és unom a szöszölést vele), valaki tudna-e ajánlani valamilyen jó vizes követ, mert ahogy néztem a praktikeres 400Ft-tól a Extrametálos 19000-esig minden van.
    Bár én sokat éleztem már kést, mindig kapott/szerzett követ használtam, ezért kõ választás terén teljesen amatõr vagyok (a mostani kövemet még 2005-ben kaptam a születésnapomra...)
    Mit akarsz vele élezni? Milyen élt akarsz készíteni? Milyen körülmények között fogod használni? Mekkorát akarsz? Mennyid van rá? Stb....
    Van más fenõm is, de én HAIDU párti vagyok az egyszerûbb (konyha, hétköznapi munka) késekhez. Egy köves megoldásnak javaslok egy HCJ 400-at vagy ha nem hagyod nagyon lelakni az élt, akkor egy HCJ 600 is jó lehet. Javaslok hozzá HCC 180-at, 5-10 fenés után érdemes síkolni és tisztítani a fenõkövet. Én rendszeresen használom évek óta a HAIDU köveket. Nem tökéletes a kõ, van benne szemét, de ár-minõség arányban 4/5.
    Remélem tudtam segíteni.
    Csatolt képek Csatolt képek

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GaborV Hozzászólás megtekintése
    Fenõkövet vennék, mert a régim már igen rozoga állapotú (és kis méretû és unom a szöszölést vele), valaki tudna-e ajánlani valamilyen jó vizes követ, mert ahogy néztem a praktikeres 400Ft-tól a Extrametálos 19000-esig minden van.
    Bár én sokat éleztem már kést, mindig kapott/szerzett követ használtam, ezért kõ választás terén teljesen amatõr vagyok (a mostani kövemet még 2005-ben kaptam a születésnapomra...)
    hali,
    en csak csiszolopapirt hasznalok elezeshez.
    a jobb kovek marha dragak, az olcsok meg eleg gagyik (eddigi tapasztalat) csiszolovaszonbol potom penzert egesz jo szetett kaptam 400-astol 3000-ig
    nekem ez jott be.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ihasz Laci Hozzászólás megtekintése
    hali,
    en csak csiszolopapirt hasznalok elezeshez.
    a jobb kovek marha dragak, az olcsok meg eleg gagyik (eddigi tapasztalat) csiszolovaszonbol potom penzert egesz jo szetett kaptam 400-astol 3000-ig
    nekem ez jott be.
    A papírt milyen él típusra használod?
    Nekem a szalagosra nem vált be, csak a konvexnél...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    A papírt milyen él típusra használod?
    Nekem a szalagosra nem vált be, csak a konvexnél...
    Csak skandinav elu keseim vannak, azokhoz hasznalom.

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak skandinav elu keseim vannak, azokhoz hasznalom.
    No ezt kifejtenéd, hogy hogyan mûködik a TE élezõd?
    Valahogy nem sikerült a papír rögzítése elég stabilan, ragasztani meg nem akarnám...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    No ezt kifejtenéd, hogy hogyan mûködik a TE élezõd?
    Valahogy nem sikerült a papír rögzítése elég stabilan, ragasztani meg nem akarnám...
    van egy darab deszkam, (ebben a videoban 3.00-tol lathato https://www.youtube.com/watch?v=oB5-mSY8qpA&t=2s ) amire egyikoldalrol felrafasztottam egy bor csikot feneshez. a masik oldala sima fa, oda csak rafaktetem a csiszolopapirt es a lelogo reszt a fa oldalahoz szoritom ahogy a kezembe tartom.
    itt azert azt is megjegyeznem, hogy en kb 3-4 havonta elezem a keseim, viszont minden 20-30 perc faragas utan megfenem a boron.

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    van egy darab deszkam, (ebben a videoban 3.00-tol lathato https://www.youtube.com/watch?v=oB5-mSY8qpA&t=2s ) amire egyikoldalrol felrafasztottam egy bor csikot feneshez. a masik oldala sima fa, oda csak rafaktetem a csiszolopapirt es a lelogo reszt a fa oldalahoz szoritom ahogy a kezembe tartom.
    itt azert azt is megjegyeznem, hogy en kb 3-4 havonta elezem a keseim, viszont minden 20-30 perc faragas utan megfenem a boron.
    Ilyen bõrös fenõm van nekem is...

A papíros élezésre úgy gondoltam, majd alkotok egy zártszelvénybe szorítható papírlapos megoldást, hátha azzal mûködik majd.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ilyen bõrös fenõm van nekem is...

A papíros élezésre úgy gondoltam, majd alkotok egy zártszelvénybe szorítható papírlapos megoldást, hátha azzal mûködik majd.

Szerintem ennyire nem kell tul bonyolitani. Van amikor csak siman raszoritom a papirt az asztallapra kezzel es ott elezem meg a kest
    Gyors es egyszeru, nekem inkabb a fenes ami szamit. A megelezett kest borotva elesen tartja honapokig a rendszeres fenes, ugy, hogy a faragokeseimet hasznalom heti 2-3 napot, 3-6 orat alkalmankent, azert az eleg sok es elezes nelkul, csak fenessel!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 70
    Given: 50

0 Not allowed!
    Wish rõl rendeltetek már hátizsákot?
    A Dragon egg nevût nézegetem, de semmi bõvebb infó róla.
    Mondjuk a mérete jó lenne, de az pont lemaradt.
    Egyáltalán éredemes onnan ilyesit rendelni?

Köszi.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Egyértelmûen másolat lesz amit onnan kapsz, az eredeti az Direct Action Dragon Egg nevû hátizsák, van róla magyar review is. A minõsége kérdéses, ahhoz már drága, hogy kidobd az árát az ablakon, ahhoz meg olcsó, hogy jó is legyen. Szerintem.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!