Oldala 195 of 220 ElsõElsõ ... 95145185193194195196197205 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,941 to 1,950 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    105kg vagyok, alapanyagcsere szükségletem kb 2000 kalória, könnyû fizikai munka mellett ez kb 2200-2300 kalóriára módosul. Ekkor nem fogyok, nem hízok. 2300 kalória bevitelnél, 400 kalória az maximum nasi.
    Ha fogyni akarok és diétázok, akkor kb 400 kalóriával csökkentem a napi bevitelem, hogy a fogyás állandó, de fenntartható legyen. Így 1900 kalóriára csökken a napi bevitelem. A következõ történik, ha egy étkezésemet ellövöm egy 400 kalóriás, csak szénhidrátból álló zabszelettel. Jó éhes maradok, hiszen már "éhezésben" vagyok, a vércukrom felmegy a szénhidráttól, ha cukor van benne akkor meg fõleg, majd a vércukor csúcs után lejjebb esik, mint a kiindulási szint. Ami mit eredményez?
    Még éhesebb leszek.
    Ezzel szemben mit teszek? A 1900 kalóriás keretembõl csinálok egy 900 kalóriás, tehát a több, mint dupla annyi kalóriás tojásrántottát, ami rengeteg fehérjét és zsírt tartalmaz. Órákon át nem vagyok éhes és még energiám is van.
    Persze, ez nekem jó.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    DM-ben meg Müllerben is kapható, sõt, én már CBA boltban is találkoztam vele, évek óta fogyasztom.
    Finom, és van benne energia rendesen. Nekem személy szerint a pisztáciás a kedvencem.

Egy szelet ára amúgy 280-350 huf között van, a csokival mártott valamivel drágább. A 90 grammos tömeg mellett amit esetleg érdemes figyelembe venni, az a 400 kalória, ami benne van Nekem az egy combos tízórainak teljesen jó.

Jah, amúgy házilag ennek az árnak a negyedébõl kihozható (bármilyen ízesítéssel), ha valaki rákap az ízére, csak kicsit puhább lesz a textúrája. Vagy csak nekem nem sikerült rendesen megtömörítenem.
    Ma vettem még ilyen zabszeleteket, bevált, jó ízû, egy estébe nyúló munkanap közben kiválóan csillapítja az éhséget. A 90 grammos, bevonat nélküli változat 300 Ft volt, a 100 grammos, csokis vagy joghurtos bevonóval készült 330 Ft.

--------

Találtam egyszer használatos "sebészmaszkot" 10 db-os kiszerelésben, 380 Ft volt kínai üzletben. Ez jó lesz BOB-ba is, poros munkáknál, permetezésnél stb., nem beszélve a fertõzésvédelemrõl adott esetben. Vagy mint Hongkongban látható, tüntetések kötelezõ kelléke is lehet.
    sebeszmaszk.jpg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    400 kalória? kismacska vagy?
    Egészen kicsi

Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    105kg vagyok, alapanyagcsere szükségletem kb 2000 kalória, könnyû fizikai munka mellett ez kb 2200-2300 kalóriára módosul. Ekkor nem fogyok, nem hízok. 2300 kalória bevitelnél, 400 kalória az maximum nasi.
    A 1900 kalóriás keretembõl csinálok egy 900 kalóriás, tehát a több, mint dupla annyi kalóriás tojásrántottát, ami rengeteg fehérjét és zsírt tartalmaz. Órákon át nem vagyok éhes és még energiám is van.
    Persze, ez nekem jó.
    Nekem amúgy nincs keretem, bármit és bármennyit ehetek, mert van bõven fizikai aktivitás, egyetlen szabályom, hogy inkább este több a kaja, nem napközben. Nappal nem akarok az emésztésre energiát fordítani, meg kajakómát, meg ilyeneket. A nagy kaja este van, a nap végén, amikor jön a pihi. Egyszer pár éve utánaszámoltam, nekem olyan napi 4-5000 kalória megy le, mikor kajásabb napom van. De annyit el is használok.
    Szóval az a 400 kalória az tényleg nasi. A tízórai, mint étkezés, meg az uzsonna is amúgy csak nasi, értelmetlen étkezés, vagy elkrja valaki a reggelit, vagy türelmetlen, és nem tudja kivárni a vacsit

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    MFH márkájú, német gyártmányú polifoam matrac/derékalj, egyik oldalán hõvisszaverõ alumínium fóliával. 1 cm vastag, mérete: 200x50 cm. Eddig 2 db rövidebb, keskenyebb, vékonyabb (0,5 cm) polifoamot használtam egymásra téve, amik már elég lestrapáltak, õket a BOL-ba számûztem onnan kiinduló túrákhoz, kint alvásokhoz. Ez az új tágasabb, kényelmesebb, már aludtam rajta párszor. A most jövõ télen, amikor szabin leszek, komolyabb (-5 körüli) hidegben is tesztelni akarom sátorban, 3 évszakos hálózsákkal. (Persze lehet, épp nem lesz olyan idõ.) Mondjuk a 20 cm-es összetekert átmérõ és az 50 cm-es szélesség némileg kompromisszumos gyalogos/biciklis szállításnál, viszont a tömege nem probléma. 2800 Ft körül volt, magyar webshopból.
    polifoam.jpg

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    MFH márkájú, német gyártmányú polifoam matrac/derékalj, egyik oldalán hõvisszaverõ alumínium fóliával. 1 cm vastag, mérete: 200x50 cm. Eddig 2 db rövidebb, keskenyebb, vékonyabb (0,5 cm) polifoamot használtam egymásra téve, amik már elég lestrapáltak, õket a BOL-ba számûztem onnan kiinduló túrákhoz, kint alvásokhoz. Ez az új tágasabb, kényelmesebb, már aludtam rajta párszor. A most jövõ télen, amikor szabin leszek, komolyabb (-5 körüli) hidegben is tesztelni akarom sátorban, 3 évszakos hálózsákkal. (Persze lehet, épp nem lesz olyan idõ.) Mondjuk a 20 cm-es összetekert átmérõ és az 50 cm-es szélesség némileg kompromisszumos gyalogos/biciklis szállításnál, viszont a tömege nem probléma. 2800 Ft körül volt, magyar webshopból.
    polifoam.jpg
    ezekbe az a jo, hogy elpusztithatatlanok meg jol is szigetelnek
    viszont kenyelmetlenek, legalabbis en nem tudok rajtuk aludni, telen is jo lesz!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mondjuk nem vettem, hanem nyertem egy internetes játékban, de hasznos eszköz lehet, örülök neki.
    Avenue Geo fém termoszbögre (copper vacuum insulation), dupla falú vákuumos, réz szigeteléssel, mûanyag fedõvel, 3,5 dl ûrtartalmú, üresen 238 gramm. 8 óráig tartja forrón, 24 óráig hidegen a bele töltött folyadékot. A tetején elcsúsztatható ivónyílással.
    El tudom képzelni pl. egy téli túrán pl. forró levest beletöltve. Vagy forróságban zúzott jeget belerakva. Stb.
    termosz2.jpg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A múltkor felmerült az igény a BOL-ban egy állandóan fix helyen lévõ és rendelkezésre álló kis lámpára, sötétebb zugokban keresgéléshez. Kapóra jött, hogy a Penny Marketben épp kapható ez a kis aluházas Steck 899 Ft-ért. A célnak teljesen megfelel. (Hossz: 85 mm, átmérõ 25 mm.)
    steck.JPG
    Last edited by cattaro; 01-12-2020 at 04:32 PM.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 165
    Given: 202

0 Not allowed!
    Ha elemmel használod és nem akkuval, akkor figyelj arra, hogy NE legyen benne a lámpatestben, mert ha belefolyik akkor általában kuka lesz a lámpa. Tedd mellé a bontatlan adag elemet, ha használtad akkor pedig igyekezz elhasználni az elemeket, mivel ha beindul bennük a kémiai reakció, akkor már hamarabb lemerülnek álló helyzetben is. A jobb alkáli elemek 10 évig elállnak használatlan állapotban.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Ha elemmel használod és nem akkuval, akkor figyelj arra, hogy NE legyen benne a lámpatestben, mert ha belefolyik akkor általában kuka lesz a lámpa. Tedd mellé a bontatlan adag elemet, ha használtad akkor pedig igyekezz elhasználni az elemeket, mivel ha beindul bennük a kémiai reakció, akkor már hamarabb lemerülnek álló helyzetben is. A jobb alkáli elemek 10 évig elállnak használatlan állapotban.
    Kösz a tippet. Akkuval tervezem használni, egyszer kifolyt az elem a Cateye biciklilámpámban (pedig használtam folyamatosan), tropa lett, azóta minden lámpát igyekszem akkuval használni.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Nemrég vettem egy Blackview 9500 pro telefont. Nagyon jó a tapasztalatom vele bátran ajánlom minden preppernek!
    A pro annyiban külnbözik a "sima" verziótól hogy több a memóriája, és hogy van benne egy URH adóvevõ is! Az EU. ban ez a PMR frekvenciákat jelenti, 2wattos kimenõ teljesítménnyel.
    A 10000Miliamperórás akku átlagos használat mellett 4-5 napig bírja! Nálam mûhely körülmények között van, így kapott már vizet, olajat, és csiszolóport is. Jól bírja. Vettem rá egy edzett üveg fóliát, mert azért az nem árt rá. Amúgy egy teljes értékû, de "combos" okostelefon, a súlya majdnem 40deka!
    https://www.youtube.com/watch?v=KPuz0P0mZ6Y