0

Thumbs Up |
Received: 2 Given: 0 |
ma voltam gyógyszertárban. Egészségügyi maszkot akartam venni.
a gyógyszerész elmondása szerint 1 hete országos készlethiány van belõle és egyelõre nem rendelhetõ. Kérdezem minden gyógyszertárban? Azt modják ahol van készleten ott lehet, de a beszállító nem küld nekik.
Mit jelenthet?
Mennyi idõnk lehet még? Nekem van egy tervem.
Az a terv: TMIB te valószínûleg tudod miért, hogy ha 2 héten belül súlyosbodik a helyzet akkor veszek egy repülõjegyet az azori szigetekre.
Ezt most még simán megtehetem, de fölöslegesen nem szeretném bejátszani. Viszont az a kérdés, hogy vajon meddig repülhetek még? Meddig van esélyem felszállni a gépre? Mert a repjegyet 2-3 nappal elõtte meg kell venni.
B verzió a BOL nyaraló. Oda tényleg csak készlet kell, viszont nekem most nincs kocsim.
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Én csak azt tudom hogy én most bevásárolok tartós élelemből. Víz lesz, étel lesz, aztán meglátjuk. Gondolom nem lesz itt Kaptár típusú világ vége Mila Jovovich-al, de egy kis prepperkedés úgysem árt...
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Pedig a Mila Jovovich jöhetne!![]()
Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!
Thumbs Up |
Hogy valami értelmes információt is írjak, mit vettem:
Vettem fluimucil nevû szert, ez https://fluimucil.hu/ influenza és légúti tünetek enyhítésére való + köptetõ
Vettem lázcsillapítót, sajnos külön lázcsillapítót nem találtam csak fájdalom és lázcsillapítót, -> panadol
Ezeket azért vettem, mert ha elkapnám a betegséget, de nem lehetne orvosi ellátáshoz hozzájutni, akkor házilag tudnám egy kicsit kompenzálni, mivel gyógyszert úgy sem lehetne ezekre kapni 1 héten belül ha kitör a pánik.
Tehát vásároljatok gyógyszereket amik az influenza tüneteit enyhítik, vásároljatok gyulladáscsökkentõ és izotóniás oldatot.
A terv az, hogy ha európában legalább 50/100 fertõzött lesz vásárolok egy táskányi készletet. Fõleg fehérjeporokat, vitamint, szénhidrátport, konzerveket, tésztát. izotóniás italport. A készletet félreteszem és megpróbálok repülõgépre szállni. Ha nem engednek repülni akkor vissza a készlethez és irány a BOL.
Ha Európában 50/100 lesz a fertõzöttek száma, akkor hová akarsz majd repülni? Orvosi ellátás tekintetében szerintem itt az egyik legjobb az esély.
Ha Európában 50/100 lesz a fertõzöttek száma, akkor szerintem már nem kell semmit se vásárolni, mert akkor már rég túl leszünk a pánik kitörésén... Véleményel szint, ha Európa lakosságának 1%-a megfertõzõdne, akkor már kifosztanák a boltokat...
Thumbs Up |
Én speciel nem pánikolok, de akit érint, épp most csütörtöktõl lesz akciós egy csomó tartós élelmiszer a Penny Marketben, pl. durum- (és más) tészták, konzervek (készételek, halak, gyümölcs, zöldségek, pesto, + teák, kávék, vodka.
Thumbs Up |
Received: 209 Given: 243 |
Nem látok vitamint a listádon. Csak egy tipp: pár hete elég szarul lettem, éreztem, hogy benyaltam valamit. Émelygés, hidegrázás, ilyesmik, tipikus jelzések, hogy jön valami betegség. Elkezdtem nyomatni a C-vitamint pluszban, elsõ napon 2000mg reggel és 2000mg este, másnap és harmadnap is ezt a mennyiséget. Nem, hogy szinten tartott, de már az elsõ éjszakám is jobban telt, miután beszedtem. Mivel pont elutaztam foglalt helyre, így elég kellemetlen lett volna betegen lemaradni róla. Tök jól lettem, elmentem, élveztem a szabadságot, toltam a vitamint, majd kb. 5-6 nap múltán csökkentettem az adagot napi 2x 1000mg-ra, majd már csak napi összesen 1000mg-ra. Ezt a multivitamin mellett szedtem, amiben elvileg benne van mindenbõl a szükséges mennyiség. Torokból a váladék nagyjából az 5. és 6. napon reggeli pár köhögéssel távozott mindenféle nyákoldó és erõs köhécselés nélkül sûrû trutyi formájában felköhögve. Ez receptköteles cuccokkal napokig tart és szenvedés, mert egész nap köhögsz tõlük.
Tegnap nap közben ismét úgy éreztem, hogy valami lesz (nyilván azonnal a koronavírusra gyanakodtam, mert kínait ettem ebédre, és az éteremben volt egy tamagocsi kisgyerek is akit eddig nem láttam) enyhén lázasnak éreztem magam, szédelegtem, ilyesmik. Este hazajöttem, betoltam 2000mg C-vitamint, elvittem a kutyát sétálni egy jó nagy körre a hegyekbe, mire haza értem már sokkal de sokkal jobban voltam. Éjjel jól voltam, ma kutya bajom (kopp-kopp-kopp)
Nekem ez bevált, csak a saját tapasztalatom írtam le, nem szentírás, de szerintem érdemes a vitaminokból is betárazni. Konkrétan C vitamint szoktam nagyobb dózisban tolni, nekem az 500mg-os rágótabletta vált be, az 1000mg-os ilyen-olyan plusz varázsszerektõl nagyobb tételben szedve hasmenés tüneteit produkáltam, de csak napi 2-3 alkalommal, tehát nem bajom lett tõle, de nagyon megdolgozta a beleim. Asszonynak a cetebe vált be. Próbálgatni kell.
És mielõtt elfelejteném: prebiotikumok. Ezekbõl is érdemes venni egy nagyobb adagot, szinte minden esetben érdemes ezt is szedni ha betegnek érzed magad, vagy bármi rendellenességet tapasztal az ember a szervezete mûködésén. Nálunk mindig van itthon, sokszor ezzel plusz vitaminnal tökéletesen ki tudjuk magunkat kezelni mindenféle városi nyavalyából.
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
Thumbs Up |
1: Az a kérdés, hogy meddig lehet repülni, 1 héten belül esélyes lehet, hogy elkezdik lezárni a repülõtereket.
2: A lázcsillapító azért fontos, mert a repülõtereken, karanténoknál lézeres lázmérõvel nézik a testhõmérsékletet, ha lázcsillapítót használsz, át tudsz menni betegen egy biztonságosabb zónába.
3: A C vitamin jó ötlet, én azért nem írtam, mert multivitamint szedek amibe eleve beleteszik, de azért naívság lenne azt gondolni, hogy legyõz egy ilyen fertõzést ami miatt ekkora a felhajtás.
Sok ismerõsömtõl hallom, hogy kamu lehet, nem lesz semmi baj, stb. Ne aggódjak, magyarországra úgy sem ér el, nem tudom, hogy elolvastátok-e a bejegyzésemet, hogy országos szinten 1 hete hiány van az egészségügyi maszkokból. -> ez mit jelenthet? titkos EU vagy világszintû figyelmeztetést adtak ki a kormányoknak? / azért nem elérhetõ a maszk, hogy ne legyen pánik a maszkos emberek miatt az utcán? (sajnos kinézem) / vagy direkt azért nem árulják, hogy minél jobban szétterjedjen az áldás?
Thumbs Up |
Received: 54 Given: 140 |
Thumbs Up |
Received: 54 Given: 140 |
A virusokat az immunrendszer gyozi le, szoval az immunrendszert erosito C vitamin igen jo otlet.
En kicsit tulzasnak erzem a fenti mennyiseget, de szerintem ez a mennyiseg sokkal inkabb felesleges mint karos, szoval nem akarlak lebeszelni rola.
Akik nem szednek, azokat viszont betegseg elso jeleire a napi 2x300 mg koruli mennyisegre rabeszelem. :-)
Persze ha epp 500 mg-osat lehet kapni, akkor 2x500 mg legyen, de a por alaku is jo (ez utobbit minnel kevesebb ideig kell a fogakon tartani).
Bel