Oldala 53 of 261 ElsõElsõ ... 343515253545563103153 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 521 to 530 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ihasz Laci Hozzászólás megtekintése
    nyithatnal egy uj topikot, elet a bol-ban cimmel, kivancsi vagyok, meg szerintem masokat is erdekelne, hogy hogyan es mivel tengeted napjaidat. amolyan beszamolo, naplo jellegel.
    persze csak, ha nem szuper titkos.
    Köszi, megfontolom, szerintem várok még pár napot ezzel, mert most már tényleg vigyázni akarok azzal, milyen infókat osztok meg magammal kapcsolatban, amik alapján esetleg beazonosítható volnék általam ismert személyek számára, bár próbáltam vigyázni, de nem vagyok teljesen biztos benne. Mert az "élet a BOL-ban tényleges SHTF esetében" projekt jelenleg még távmunkáról is szól (szerintem véges ideig), és ez is meghatározza az itteni életemet is, + stb. De amúgy tényleg jó ötletnek tartom, és volna is kedvem hozzá. Az is lehet, valami alternatív elérhetõségen kezdeném el, amit privát üzenetben megosztok az itt fórumozó érdeklõdõkkel.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Van a fórumnak "rejtett" része, "Csak regisztrált tagok fóruma" néven. Azt csak azok látják akik regisztrálva vannak, a gugli sem.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Van a fórumnak "rejtett" része, "Csak regisztrált tagok fóruma" néven. Azt csak azok látják akik regisztrálva vannak, a gugli sem.
    Igen, erre is gondoltam, de ez is szelektív lehet, egy bizonyos balsejtelem miatt...
    Meg aztán: mi lesz, ha az internetellátásért felelõs dolgozók tömegesen betegállományba vonulnak? Sokak gyereke nyilván haza lett küldve az iskolából/óvodából. Ugyanez: áram-víz-gáz-csatorna-ellátásban dolgozók, benzinkutak, bankok, boltok és így tovább, minden alapszolgáltatás érintett, azok is, amikre még nem is gondoltam.

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom, de a vírust lelõni nem lehet, meg már az Államok is tele van fertõzöttel, úgyhogy hiába gyakorlatozik a NATO. Ezzel csak még nagyobb fertõzésveszélybe sodorják saját magukat is. Bár lehet hogy ez már valami poszt-apokaliptikus gyakorlat, nem a szokásos háborús. (Katonai rendfenntartás? Fosztogatás megfékezése?)
    Elképzelhetõnek tartom. A fényeket kiderítettem, Elon Musk mûholdjai😁, de van itt számodra valamim, errõl mit tudsz?
    5 órája edited
    Uj, erdekes informaciok a virusrol az Amerikai Nemzeti Egeszsegugyi Intezet honlapjan. Ugy latszik a nem megfelelo tesztek miatt joval tobb fertozottet regisztraltak, mint amennyi valojaban volt . Alul a link, itt a google forditas: "
    Mivel a COVID-19 megelõzése és ellenõrzése tovább halad, Kína számos részén elvégzik az aktív nukleinsav-teszt szûrést a betegek szoros kapcsolatában. A szûrés során a pozitív eredmények hamis pozitív arányáról azonban eddig nem számoltak be. A szûrõvizsgálat során a téves pozitív arány tisztázása azonban fontos a COVID-19 ellenõrzésében és megelõzésében. Módszerek: A pozitív eredmények hamis pozitív arányát befolyásoló mutatók pontértékeit és ésszerû tartományait a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján becsüljük meg. Az aktív szûrés során a pozitív eredmények hamis pozitív arányát kiszámítottuk, és egyváltozós és többváltozós-valószínûségi érzékenységi analízist végeztünk a megállapítások megbízhatóságának megértése érdekében. Eredmények: Ha a közeli kapcsolatok fertõzési arányát, valamint a bejelentett eredmények érzékenységét és specifitását vettük pontbecslésnek, az aktív szûrés pozitív prediktív értéke mindössze 19,67% volt, ezzel szemben a pozitív eredmények hamis pozitív aránya 80,33%. A többváltozós valószínûségû érzékenységi elemzés eredményei alátámasztották az alapesetek eredményeit, a pozitív eredmények hamis pozitív arányának 75% -os valószínûségével 47% felett. Következtetések: A COVID-19 betegek szoros kapcsolatában az aktív nukleinsav-teszt szûrés során bejelentett „tünetmentes fertõzött egyének” csaknem fele vagy még nagyobb része hamis pozitív lehet.
    https://www.ncbi.nlm.nih.go...

0 Not allowed!
    Kérdés: a határlezárásnak mi értelme van akkor, ha már az összes ország fertõzött? A könnyebb ellenõrzés lehet az oka? Mi a helyzet az illegális bevándorlással? Déli országok is fertõzöttek, mégis tömegek mászkálnak át a határon dél felõl.

Talán egy kicsit segíthet a határzár, de túl sokat szerintem nem. Ugyanakkor az idõnyerés is fontos, hogy jön a nyár az talán javíthat a helyzeten, meg ugye remélhetõleg csak lesz oltás is ellene.

Olaszországban hagynák meghalni a 80 év feletti koronás betegeket

"Drámai a helyzet az új koronavírus miatt az észak-olaszországi Piemont régióban, ahol terv készül arra, hogy a 80 év feletti vagy más okok miatt súlyos betegséggel küzdõk esetében megtagadhatják az intenzív osztályon való kezelést, ha nem lesz elég kapacitás – többek között ez áll abban a dokumentumban, amelyet Torinó válságkezelõ csoportja állított össze, és a brit The Telegraph birtokába jutott. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy halálra ítélik ezeket a betegeket - írja a Magyar Hang."
    Németország a minap kottyintotta el magát arról, hogy az Olaszhonban szelektálnak, ki kapjon lélegeztetõt újraélesztés esetén, mert nincs elég. Ezért zárnak, ezt nem várják meg. Már több ember is belehalt az ellátás közben kialakult felszereléshiányba. Svédország vezetõi pedig feladták, nem küzdenek, lesz, ami lesz szerintük...
    Nagyon zavaró ez a fejetlenség!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ihasz Laci Hozzászólás megtekintése
    egyebkent azt en is eszre vettem, hogy a tobbsegnek lovese sincs arrol, hogy mit erdemes vasarolni.
    peldaul a keszeteleket, fagyasztott dolgokat veszik mint allat.
    Szerintem most inkább arról van szó, hogy mivel otthon kell maradni, nincs menza sem az iskolában, sem a munkahelyen. Naponta kell valami kaját csinálni, félkész cuccokból, mirelitbõl (állítólag a fagyasztók is elfogytak az üzletekbõl). Szerintem a többség még mindig nem hosszútávra tartalékol. Az fel sem merül bennük, hogy esetleg leáll az áram szolgáltatás (mondjuk erre én sem számítok).

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Olaszországban hagynák meghalni a 80 év feletti koronás betegeket

"Drámai a helyzet az új koronavírus miatt az észak-olaszországi Piemont régióban, ahol terv készül arra, hogy a 80 év feletti vagy más okok miatt súlyos betegséggel küzdõk esetében megtagadhatják az intenzív osztályon való kezelést, ha nem lesz elég kapacitás – többek között ez áll abban a dokumentumban, amelyet Torinó válságkezelõ csoportja állított össze, és a brit The Telegraph birtokába jutott. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy halálra ítélik ezeket a betegeket - írja a Magyar Hang."
    Bár teljesen racionálisan hangzik, viszont óriási felháborodáshoz vezetne. Ha végrehajtják komoly társadalmi törés lenne belõle. Szvsz.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló FarosCsirke Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom, hogy itt beszédtéma volt-e, de én arról értesültem, hogy 35.000 amerikai NATO-katona, és megannyi harci felszerelés érkezett Európába, ami egy sosem látott katonai jelenlét, hadgyakorlatnak ezt nem lehet nevezni, még ha ennek is próbálják álcázni, akkor sem. Laikusok elhihetik, de itt azért kétlem, hogy laikusok lennének többségében.
    A Defender Europe 2020, egy elõre bejelentett NATO hadgyakorlat, válasz a közelmúltban végrehajtott orosz hadgyakorlattokra. Egyfajta erõdemonstráció.

https://honvedelem.hu/cikk/fokuszban...-20-gyakorlat/

Bennfentes információk nélkül csak laikusok vagyunk, sajnos.

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    A Defender Europe 2020, egy elõre bejelentett NATO hadgyakorlat, válasz a közelmúltban végrehajtott orosz hadgyakorlattokra. Egyfajta erõdemonstráció.

https://honvedelem.hu/cikk/fokuszban...-20-gyakorlat/

Bennfentes információk nélkül csak laikusok vagyunk, sajnos.
    Milyen szerencse, hogy itt vannak...😄

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Holnap mindenképpen tedd meg, mert napról napra, óráról órára közelebb a kijárási tilalom! Sajnos ez ilyen, a holnapi napod rá fog menni, és sokba fog kerülni...
    Egyetlen dolgot kell elintéznem, s már húzok is haza!
    Adalék:
    Ma olvastam, hogy a zalaszentgróti fertõzött gyermekét megfigyelésre kórházba szállították.
    Egy hét lappangási idõvel számoljatok, felvázolom a helyzetet.
    A fertõzött nem szentgróti, hanem türjei. A gyermek oda jár oviba, múlt hét pénteken lett lázas az édesanyja. A türjei oviba tekenyei gyermekek is járnak, az a körzetük. Ezeknek biztosan akad nagytesójuk, akik iskolások. Mivel elnéptelenedtek a környékbeli falvak, ezért ezek az iskolások a zalaszentgróti intézménybe járnak, ami egyszerre gimnázium is. A felsõ tagozatosok egy épületben vannak elhelyezve a gimnazistákkal. Mivel maga a gimnázium erõs létszámhiánnyal küzd, ezért nagyon alacsony átlag osztályzattal is felvesznek bárkit. Így elég széles körben fogad diákokat a megyébõl.
    Ez csak a jéghegy csúcsa.
    Az üzem, ahol kiszúrták a lázat, egy száz fõt foglalkoztató varroda, ahol terjedt a vírus észrevétlen.
    Zala-megye gócpont lett, ez már vitathatatlan.
    Aki környékbeli, az maradjon otthon!