0
| Thumbs Up |
| Received: 88 Given: 35 |
Úgy látszik, hogy ez már globális jelenség: az ellenzéknek (jellemzõen a baloldali) semmi nem elég jó, bármit is csinál a kormányon lévõ párt. Kezd ez az egész átcsapni olyan fanatizmusba, hogy már tényleg attól félek, hogyha egyszer a baloldal hatalomra jut, olyan tisztogatásba kezdnek a feltüzelt emberek, mint anno a Tanácsköztársaság idején. Nehogy azt higgye bárki, hogy az ember civilizáltabb lett 100 év alatt.
| Thumbs Up |
Nem vagyok orvos, de szerintem olyan halálok nincs, hogy koronavírus, vagy influenza, hanem annak valamilyen szövõdménye, például kétoldali tüdõgyulladás, vagy akár agyvérzés. A dohányzás, vagy az alkoholizmus sem halál ok, hanem az tüdõrák, vagy a májzsugor.
Lehet, hogy azért írnak egy csomó halált a covid számlájára, nehogy az ellenzék elkezdjen óbégatni, hogy a kormány eltitkolja a covidos eseteket, mint a diktatórikus Kínában, vagy Iránban.
Lehet, hogy naiv elképzelés, de talán a WHO-nak kellene kiadni egy útmutatást arra vonatkozóan, hogy kit kell a koronavírus áldozatának tekinteni. Már csak a nemzetközi összehasonlítások miatt is jobb lenne. Talán van is ilyen ajánlás, csak nem mi tudunk róla.
| Thumbs Up |
| Received: 55 Given: 140 |
De azt az autópályán frontálisan ütközõ covid-fertõzöttnél is meg lehet állapítani, hogy koronavírusos, és meghalt.
(Bár autópályán nehéz frontálisan ütközni, de elõforulnak olyanok, akik rossz irányba mennek.)
| Thumbs Up |
Bár ez csak egy hirdetéses cikk, megerõsíti azt, amit én is írtam már többször:
"Az idei év a többség számára külföldi nyaralás nélkül zajlott, ami meg is látszott a magyar partokon és strandokon. Soha nem látott zsúfoltságot tapasztalhattunk természetes és mesterséges vizeink mellett."
Nem vonnék le nagy következtetéseket, de azért ezen mindig elgondolkodom. Úgy voltak az emberek a Balatonon stb., mint a heringek, de közel sem lett olyan a helyzet, mint például az elsõ hullám idején Olaszországban volt.
| Thumbs Up |
Lehet, hogy bizonyos helyeken, bizonyos idõszakokban "soha nem látott zsúfoltság" volt, de a saját tapasztalatom az, hogy Balatonlellén, július végén látványosan kevesebb ember lézengett a fõtéren, az éttermek, kávézók teraszain is gyéren ültek a vendégek.
Hoppá, retikül!
A WHO nem támogat semmilyen korlátozást, le- és bezárást vagy távolságtartást
"Nabarro szerint jobb rendszert kell kialakítani. >>Együtt kell dolgozni, tanulni a másiktól, miközben nem szabad megfeledkezni róla, hogy a korlátozásoknak csak egy következménye van: a szegény embereket borzasztóan szegénnyé teszi<< – tette hozzá.
Várhatóan megkétszerezõdik a világszegénység és a gyermekek alultápláltsága jövõre – fogalmazott a WHO koronavírusügyi megbízottja.
Ráadásul nem csak gazdaságilag hatnak ki az emberekre a járvány miatti korlátozások. A bezártságból adódó stressz, szorongás legalább ilyen súlyos következményekkel jár. Az Egyesült Államokban emelkedett a családon belüli erõszak száma, növekedett a kábítószer-túladagolás és a gyerekeknél is fokozódott az öngyilkosság gondolata."
Amennyire én tudom, ez az elsõ alkalom, hogy a WHO hivatalosan nyilatkozott arról, hogy a korlátozások mintha kezdenének - hogy is mondjam - problémássá válni.
"Nabarro hozzátette, a WHO szerint kizárólag akkor indokoltak a lezárások, ha a vezetõk idõt akarnak nyerni az újraszervezésre, az erõforrások egyensúlyának helyreállítására, a kimerült egészségügyi dolgozók védelmére, más esetben nem."
| Thumbs Up |
Sziasztok,
Most talaltam egy tanulmanyt arrol hogy mennyivel csokkenti a virusatvitel kozkazatat:
N95 maszk: 96%
Egyeb (orvosi, vagy 12-16 retegu moshato) maszk: 77%
Vedoszemuveg: 78%
1 meteres tavolsag: 82%
1 meterrel tobb tavolsag: tobb mint duplazza a vedelmet (3 m-ig).
ui. a tanulmanyban a COVID-19, SARS, MERS volt vizsgalva, amik nagyon hasonlo virusok.
Bel
Last edited by bel; 10-16-2020 at 02:35 PM.