Közben pár rész már mögöttem van a 2013-as Hannibal sorozatból. Anno nem nagyon érdekelt, akkor nem is kezdtem el nézni. Gondoltam, hogy egy újabb gyilkosos-nyomozós tucatsorozat, csak eladták a Hannibal névvel.

Aztán most valamelyik nap olvastam róla a CineGore-on, ahol nagyon komoly méltatást kapott. Úgyhogy kíváncsiságból elkezdtem.

Eddig még nem állt össze, hogy mirõl akar szólni. Az nem nagyon tetszik benne, hogy láthatóan feltûnõsködni akar. Minden epizódban, vagy egy-két részenként behoznak egy új tettest, aki mindig valamilyen elképesztõ, irreális gyilkosságsorozatot hajt végre. Ez nem lenne baj egy horrortól, csak valahogy itt felemásnak érzem. Ha megtörtént eseteket mutatnának be, az egy önálló koncepció. Ilyen volt a Mindhunter sorozat. Ha túltoltan extrém sztorikkal akarnak sokkolni (persze a Mindhunter megtörtént esetei is extrémek), az is egy önálló koncepció, és mûködhet is, ha megfelelõ hozzá a mûfaj. De ha ezeket beteszik egy FBI közegbe, és azt látjuk a sztoriban, hogy a nyomozók hetente futnak bele az ilyen extrém vad ügyekbe, az nekem felemás. Mintha nem tudnák eldönteni, hogy milyen mûfajt akarnak.

De összességében érdekes, úgyhogy egyelõre nézem tovább.