Oldala 15 of 23 ElsõElsõ ... 51314151617 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 223

Topic: Sorozatok

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Ha valakit érdekelnek az objektív, elmélyültebb, sorozatgyilkosos nyomozós lélektani alkotások, erre az új HBO Go minisorozatra 10 pontot adott a Cinegore. Ugyanebben a témában már ismertettek egy 1989-es és egy 2009-es filmet, azokat igencsak lepontozták: az egyikre 4-et adtak, a másikra 1-et.

A cikkben írják, hogy ez már a kilencedik ilyen minisorozata az ITV-nek, és állítólag nagyon színvonalasak az alkotásaik. Nem hallottam még róluk, most kíváncsi lettem.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egyet sikerült megnéznem az ITV minisorozatok közül, a "Felelõs felnõtt" címût (2011), magyar szinkronnal. Két epizód, nagyon jó volt. Nem éreztem benne hatásvadászatot, csak a történet tárgyilagosságra törekvõ elmesélését, a megválaszolatlan kérdésekkel együtt. A színészek is nagyon jók voltak, nem játszottak túl semmit - miközben pedig egy megdöbbentõ és borzasztó történet bontakozott ki. Nézette magát, egy percig sem untam. Utána elolvastam a Cinegore fent belinkelt kritikáját, 10-bõl 10-et adtak rá. (Ja, és nézés közben le sem esett, hogy 2011-es a film, olyan hiteles '90-es évek közepének tûnt.)

Jó lenne a többit is megnézni, van még nyolc sorozatuk.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Közben pár rész már mögöttem van a 2013-as Hannibal sorozatból. Anno nem nagyon érdekelt, akkor nem is kezdtem el nézni. Gondoltam, hogy egy újabb gyilkosos-nyomozós tucatsorozat, csak eladták a Hannibal névvel.

Aztán most valamelyik nap olvastam róla a CineGore-on, ahol nagyon komoly méltatást kapott. Úgyhogy kíváncsiságból elkezdtem.

Eddig még nem állt össze, hogy mirõl akar szólni. Az nem nagyon tetszik benne, hogy láthatóan feltûnõsködni akar. Minden epizódban, vagy egy-két részenként behoznak egy új tettest, aki mindig valamilyen elképesztõ, irreális gyilkosságsorozatot hajt végre. Ez nem lenne baj egy horrortól, csak valahogy itt felemásnak érzem. Ha megtörtént eseteket mutatnának be, az egy önálló koncepció. Ilyen volt a Mindhunter sorozat. Ha túltoltan extrém sztorikkal akarnak sokkolni (persze a Mindhunter megtörtént esetei is extrémek), az is egy önálló koncepció, és mûködhet is, ha megfelelõ hozzá a mûfaj. De ha ezeket beteszik egy FBI közegbe, és azt látjuk a sztoriban, hogy a nyomozók hetente futnak bele az ilyen extrém vad ügyekbe, az nekem felemás. Mintha nem tudnák eldönteni, hogy milyen mûfajt akarnak.

De összességében érdekes, úgyhogy egyelõre nézem tovább.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tim Burton készíthet sorozatot az Addams Family-bõl

"...a kiszivárgások szerint a történet napjainkban játszódna, és leginkább a filmek egyik legemlékezetesebb karaktere, Wednesday Addams szemszögébõl láthatnánk a történetet."

Na, ezt várom!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Közben pár rész már mögöttem van a 2013-as Hannibal sorozatból.
    Már nem csak pár rész, hanem az összes.

Egy része erõltetett volt számomra. Persze ebben valószínûleg közrejátszott az is, hogy viszonylag rövid idõ alatt, elég töményen néztem végig a három évadot. Önmagában a sztori jó volt, csak az tûnt erõltetettnek, hogy annyira mitizálták Hannibalt. A harmadik évadban már ott tartottak, hogy szimplán csak megmondta, hogy kivel mi történt az elmúlt években, mintha gondolatolvasó lett volna. Igaz, hogy valószínûleg a cél is az volt, hogy kételyeket ébresszenek Hannibal emberi mivolta iránt, de nekem valahogy nem volt egyensúlyban ez a törekvés.

Emellett néha túl sok volt a csavar, mindenki okosabb volt mindenkinél, mindenki sakkjátszmázott. Félreértés ne essék: távolról sem süllyedt ez le egy szappanopera szintjére, és ha hetente egy epizódot néztem volna, akkor biztos fel sem tûnik. Így viszont néha kicsit sok volt.

A párbeszédeket is meg kellett szokni. Simán végignézhetném még egyszer a három évadot, mert szerintem a dialógusok és eszmefuttatások felérõl lemaradtam. Ez nem hatott erõltetettnek, mert tudatosan ilyen volt a sorozat stílusa. Az emberek nem így szoktak beszélgetni a valóságban, de annyira passzolt a sorozat hangulatához, látványvilágához, hogy nem volt zavaró. Csak sokszor elvesztem a szövegekben, fõleg ha fáradtabban néztem, és így biztos sok dolog nem esett le.

Az viszont biztos, hogy ez egy rendhagyó és egyedi sorozat. Olyan látványvilággal, olyan atmoszférával, és mûvészi tartalommal - amit fenn is tudtak tartani mindhárom évadban -, hogy én feltétlenül ajánlom! Persze sokaknak biztosan "túl elvont", aláírom, hogy kell hozzá egy beállítottság.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most megy a tévében a South Park Frászbook címû epizódja. Vicces . Itt megtaláltam a neten is:

http://subvito.eu/14-evad/fraszbook/

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    netflixen jott ki nemreg a barbarok cimu sorozat, 1 szeria 6 resze van.

a romaiak es a german torzsek kozotti konfiktusrol szol aminek a teutoborgi csata a vegkimenetele a sorozatban

nekem teteszett, amit kimondottan elveztem az a, hogy a romaik latinul beszeltek, a germanok elmeletileg nemetul kellet volna beszeljenek a filmben de angolul beszeltek.
    a kosztumok mind nagyon jok voltak, nagyon odafigyeltek a valosaghu megjelenesre, szerintem jo musor erdemes megnezni.
    es ezt a sorozatot is magyarorszagon forgattak.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Megnéztem a Supernatural (Odaát) utolsó 3 részét.

Happy end, de mégsem, de azért mégis, de szívszorító...

Ezt a sorozatot is be tudták rendesen fejezni. 15 évadon át ment. 9/10-et adok rá, mert volt néhány rész a rengeteg között ami fura volt, ugyanakor ezt leszámítva a sorozat tökéletesnek mondható. A fõszereplõk a valóságban is nagyon jó barátok és ez érezhetõ volt az egész sorozaton.

https://www.imdb.com/title/tt0460681/

Aki teheti nézze meg, de eredeti nyelven, ha muszáj akkor felirattal, mert a magyar szinkronba csak belehallgattam és siralmas. Eredetiben nézzétek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most a Purge sorozatot szeretném elkezdeni, ha találok hozzá feliratot. De elõtte megnézem a négy filmet, bár állítólag elég gyengék.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na a filmek után megnéztem a sorozat pilotját. Tetszett, úgyhogy nézem tovább. Remélem, hogy nem kezdik el ebben is a fegyverellenes, demokrata BLM-propagandát, mint a film harmadik és negyedik részében.