Tudom, ezen szoktam pörögni, de azért csak beteszem a hírt: Covid-osztály nyílt a pszichiátriai intézetben, vezénylik át a nõvéreket az addiktológiáról.

Nyitniuk kellett egy covid-részleget, és most oda többek közt az addiktológiáról vezényelnek át dokikat és nõvéreket. A pontos számukról nem mondott adatot az igazgató. Az olvasói levél durvább helyzetrõl számol be: az apját hazaküldték, és állítólag küldenek haza más betegeket is az addiktológiáról, a levél konkrétan az osztály bezárásáról ír. Ezt az igazgató tagadta, gondolom, hogy az igazság valahol a kettõ között van.

Tudom, hogy a covid-részleg fontos, csak ha pont az addiktológiát barmolják szét, akkor az megint egy durva ütés lesz az országnak. Zacher 2016. januárban beszélt 800 ezer alkoholistáról és 2,5 millió nagyivóról, tehát már akkor szinte minden magyar család érintett volt. És azt mondta: "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle". A járvány alatt sokat romolhatott a helyzet. Meséltem már a munkahelyemrõl, ahol a piás kolléga már tavasszal, a járvány legelején megborult. Emlegettem azt is, ahogy elkezdtek bekattanni a csövesek. Nem az a lényeg, hogy mennyit iszik. Ha szokásként a mindennapjainak a része a pia, akkor már az meg tudja borítani, hogy nem úgy és akkor jut hozzá a napi kannás borhoz, ahogy és amikor szokott. És ez most megint gáz lesz, ha hazaszórják a betegeket az addiktológiáról.