Idézet Eredeti hozzászóló sukran4fish Hozzászólás megtekintése
Én nem vagyok hajlandó mélyebb vitákba belemenni, nem vagyok mikrobiológus, sem virológus, stb de személy szerint kizárt hogy beoltatom magam ameddig nem teszik kötelezõvé.
A mai nappal én is döntésre jutottam. Nem adatom be a vakcinát. (Egyébként még külön regisztrálni is kötelezõ lenne hozzá egy kormányzati oldalon.) És teljesen igazad van: ha akkora a gáz, akkor miért engedték nyáron tömegesen az embereket a Balatonra, sõt Horvátországba is? Úgy voltak ott a nyaralók, mint a heringek. Kína meg közben röhög, már el is felejtették a vírust (bár most a napokban voltak fertõzöttek, de gyanítom, hogy hullám nem lesz). Akármekkora a szigor, ne mondják már nekem, hogy egy akkora országban, akkora népességgel, azzal a higiéniával ami ott van, mindenféle hullám kialakulását kényelmesen meg tudják elõzni, miközben a világ többi része meg nem.

Egyébként a felmérések szerint a magyar lakosság továbbra sem nagyon akarja oltatni magát. Már november elején is errõl szóltak a hírek, és én akkor be is írtam ide a topikba, hogy attól tartok, hogy majd kötelezõ lesz a vakcina. A WHO szerint 80-85 %-os átoltottság kell, és arra itt Magyarországon nem sok esélyt látok. De azért reménykedem, hogy nem lesz kötelezõ.