Oldala 125 of 261 ElsõElsõ ... 2575115123124125126127135175225 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,241 to 1,250 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Mit gondoltok errõl? Nekem most már nagyon gáz, hogy az egymásnak ellentmondó mindenféle hülyeség miatt nem tudok dönteni az oltásról.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Így tüntetnek Prágában a korlátozások ellen

Azért ez már egy komolyabb tüntetés volt, és nem mondjuk a hülye franciáknál. 2500-3000 ember tiltakozott a korlátozások ellen. Felszólalt a 79 éves Václav Klaus is, aki nem akarja beoltatni magát, és azt mondta, hogy most ezen a ponton már elég az egyoldalú állami tiltásokból.

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Mit gondoltok errõl? Nekem most már nagyon gáz, hogy az egymásnak ellentmondó mindenféle hülyeség miatt nem tudok dönteni az oltásról.

Én nem vagyok hajlandó mélyebb vitákba belemenni, nem vagyok mikrobiológus, sem virológus, stb de személy szerint kizárt hogy beoltatom magam ameddig nem teszik kötelezõvé. Több mint egy éve olyan helyeken dolgozom, hogy baromi sok külföldivel kontaktoltam és egyébként sem voltam soha gyenge immunrendszerû. Én értem, hogy az ilyenekben társadalmi felelõsség is van, de pont az ilyen videókból meg a politikai kommunikációból szerintem letagadhatatlan hogy hatalmas adag erõátrendezõdés és cirkusz is van az egész mögött. aki csak tudja kihasználta és kihasználja a káoszt. Ha tényleg akkora a baj amint mondták, akkor miért nem léptek fel keményebben? Mi a helyzet azokkal a WHO kijelentésekkel még januárból, hogy nem is terjed emberre ez a nyavalya? Hogy nézhet be ilyet egy egészségügyi világszervezet? Én részemrõl már ott vagyok, hogy nem is érdekel a tudományos háttér, számomra ez bizalmi játék, és feljebb csináltak belõle bizalmi játékot. Márpedig amirõl ennyire erõltetik, hogy mennyire kell nekem, azzal alapvetõen bizalmatlan vagyok.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló sukran4fish Hozzászólás megtekintése
    Én nem vagyok hajlandó mélyebb vitákba belemenni, nem vagyok mikrobiológus, sem virológus, stb de személy szerint kizárt hogy beoltatom magam ameddig nem teszik kötelezõvé.
    A mai nappal én is döntésre jutottam. Nem adatom be a vakcinát. (Egyébként még külön regisztrálni is kötelezõ lenne hozzá egy kormányzati oldalon.) És teljesen igazad van: ha akkora a gáz, akkor miért engedték nyáron tömegesen az embereket a Balatonra, sõt Horvátországba is? Úgy voltak ott a nyaralók, mint a heringek. Kína meg közben röhög, már el is felejtették a vírust (bár most a napokban voltak fertõzöttek, de gyanítom, hogy hullám nem lesz). Akármekkora a szigor, ne mondják már nekem, hogy egy akkora országban, akkora népességgel, azzal a higiéniával ami ott van, mindenféle hullám kialakulását kényelmesen meg tudják elõzni, miközben a világ többi része meg nem.

Egyébként a felmérések szerint a magyar lakosság továbbra sem nagyon akarja oltatni magát. Már november elején is errõl szóltak a hírek, és én akkor be is írtam ide a topikba, hogy attól tartok, hogy majd kötelezõ lesz a vakcina. A WHO szerint 80-85 %-os átoltottság kell, és arra itt Magyarországon nem sok esélyt látok. De azért reménykedem, hogy nem lesz kötelezõ.

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    (Egyébként még külön regisztrálni is kötelezõ lenne hozzá egy kormányzati oldalon.)
    .Hat erre baromi kivancsi leszek ennek is mi lesz a vege: "Az oltás sorrendjét nem a jelentkezés idõpontja, hanem a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg." Milyen adatok alapjan dontik majd el a veszelyeztetettsegemet?

Szerencsere itt nyugodtan konteozhatok, ugyhogy leirom hogy véleményem szerint kotelezo lesz valamilyen formaban az oltas. Ha nem most akkor jovore, ha nem a covid19re akkor majd a covid25re. Nem merem azt allitani hogy nincs jarvany de szerintem nagyon csunyan arra megy ki ez az egesz, hogy meddig lehet elmenni, mit lehet lenyeletni az emberekkel es hogyan. Ne legyen igazam, de a tavalyi ev valoszinusitem csak egy trial verzio volt a kozeljovobeli tavlatainkbol. Tehat en nem tartom valószínûnek a "mindenki megnyomorodik a nanorobotos vakcinatol" iranyu elmeleteket, de ugy velem most tesztelgetik hogy "mi lenne, ha". Hogyan reagálnak az emberek, milyen kommunikáció mukodik es milyen nem, stb.
    Last edited by sukran4fish; 01-11-2021 at 03:06 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    ... társadalmi felelõsség...
    A maszkviselés inkább társadalmi felelõsség kérdése, de az oltás már inkább egyéni védekezés. A maszkkal másokat védesz, az oltással magadat. Én hiába oltatom be magam, azzal nem védek másokat. Én sem vagyok virológus, de úgy gondolom, hogy a beoltott személyt nem kerüli el a vírus, ugyan úgy megfertõzõdhet, csak az immunrendszere reagál az oltás hatására, ezért a vírus nem tud annyira elszaporodni, hogy komolyabb tüneteket produkáljon. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a beoltott személy megfertõzhet másokat úgy, hogy õ nem mutat tüneteket. Szóval aki veszélyeztetett, az jobban teszi, ha beoltatja magát. A "veszélyeztetett" kategóriába tartozó ismerõseim mind beoltatná magát, aki viszont elutasító az mind 50 év alatti és nem érzi magát veszélyben (hangsúlyozom, a saját ismeretségi körömbõl szerzett tapasztalatok alapján írom ezt)

Egyébként elképesztõen hülyék tudnak lenni az emberek: a napokban megjelent a hír, hogy aki nem regisztrálja magát, az nem kap oltást. Erre egyesek elkezdenek háborogni, miazhogy nem kap oltást? "Aki nem regisztrál, az nem kaphat oltást, és aki nem kap oltást, az nem is akarja, ergo ellenség ! "

https://www.napi.hu/forumtopic/masod..._be.74252.html

Pont arról szól a regisztráció, hogy felmérjék mennyit kell rendelni. Ha a kormány berendelne minden felnõtt állampolgárnak két adagot, de csak a harmadáért jelentkeznének, a többit menne a szemétbe. Akkor meg azért háborognának, hogy feleslegesen elköltöttek egy rakást pénz, közben szegény fejlõdõ országok polgáraitól vettük el vakcinát.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A mai nappal én is döntésre jutottam.
    Gratula. Egy felnõtt ember tudjon dönteni. A döntéséért pedig vállalja a következményeket, nyafogás nélkül. Ne a kormánytól és ne az ellenzéktõl várja a döntést. Ennyi.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerencsere itt nyugodtan konteozhatok, ugyhogy leirom hogy véleményem szerint kotelezo lesz valamilyen formaban az oltas. Ha nem most akkor jovore, ha nem a covid19re akkor majd a covid25re.
    Már most is fokozatosan adagolja a média, hogy "nem tudni, az oltás védelmet nyújt-e a hatszázhuszonhetedik mutáció ellen, amit fél órával ezelõtt fedeztek fel Pápua Új-Guineában". Illetve azt is adagolják, hogy "nem tudni, az oltás meddig nyújt védelmet az alap-covid ellen".

Egyébiránt jelenleg Izraelben a leggyorsabb a lakosság beoltása.

Már 20 % fölötti az oltottság, és el is kezdték kidolgozni, hogy ez milyen kiváltságokkal járjon, mobiltelefonon felmutatható oltási igazolással:

Milyen elõjogai lesznek az oltottaknak Izraelben?

"Az oltottak különleges igazolványa várhatóan csak februárban, a jogi akadályok leküzdése után készülhet el, mert a jogszakértõk szerint sérti a jogegyenlõség elvét azokkal szemben, akik elvi vagy egészségi okokból nem részesülnek az oltásból, vagy 16 évnél fiatalabbak, akiknek beoltását egyelõre nem tervezik."

Számomra valahogy nyomasztó ez a dolog, és nem érzem, hogy jó irányba mutatna. Megyek valahova, és mobiltelefonos oltási igazolás...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért ez a vakcina-regisztráció sem megy nekik egyszerûen:

Vakcinainfo: nem mindenki kapott visszaigazoló emailt

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért ez a vakcina-regisztráció sem megy nekik egyszerûen:

Vakcinainfo: nem mindenki kapott visszaigazoló emailt
    Én is jártam már úgy nem kaptam visszaigazoló emailt egy webshop-tól, de hiába riadóztattam az RTL-t, le se sz*ták . Aztán írtam a webshop-nak, akik megnyugtattak, hogy átmeneti zavar volt az mailszerver körül, de a rendelésem folyamatban van.
    Valószínûleg volt jó pár olyan felhasználó, aki életében elõször regisztrált valahová és elsõre elnézett valamit. Persze az ellenzéknek jól esik, ha megint rosszat írhat. Ez a dolga.