Oldala 126 of 261 ElsõElsõ ... 2676116124125126127128136176226 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,251 to 1,260 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    "Az oltottak különleges igazolványa várhatóan csak februárban, a jogi akadályok leküzdése után készülhet el, mert a jogszakértõk szerint sérti a jogegyenlõség elvét azokkal szemben, akik elvi vagy egészségi okokból nem részesülnek az oltásból, vagy 16 évnél fiatalabbak, akiknek beoltását egyelõre nem tervezik."

Számomra valahogy nyomasztó ez a dolog, és nem érzem, hogy jó irányba mutatna. Megyek valahova, és mobiltelefonos oltási igazolás...
    Érdekes. Itthon, szinte mindenkinek van/volt oltási könyve, amibe szépen bejegyezték milyen oltásokat kapott életében. Meg vagyunk/voltunk különböztetve (még vagy ezerféle szempontból szintén), mégsem problémáznak rajta az emberek. Itt van például a HPV elleni oltás, amit nem csak lányoknak, de fiúknak is javasolnak (nem kötelezõ). Mi lesz, ha pár év múlva a csajok megkülönböztetik (ez alapján is) a fiúkat, és csak az kefélhet, akinek be van írva az oltási könyvébe?

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Én is jártam már úgy nem kaptam visszaigazoló emailt egy webshop-tól, de hiába riadóztattam az RTL-t, le se sz*ták . Aztán írtam a webshop-nak, akik megnyugtattak, hogy átmeneti zavar volt az mailszerver körül, de a rendelésem folyamatban van.
    Valószínûleg volt jó pár olyan felhasználó, aki életében elõször regisztrált valahová és elsõre elnézett valamit. Persze az ellenzéknek jól esik, ha megint rosszat írhat. Ez a dolga.
    Kollégám se kapott. Más "visszaigazolós" helyrõl rögtön mûködött minden, úgyhogy "a hiba nem az õ készülékében volt". Ráadásul az egyik telefonról nem engedett bepipálni valami hülyeséget, a másikról meg engedett.

Plusz nem az van, amit írsz, hogy valamilyen átmeneti hiba miatt nem mennek ki a visszaigazolások. Hanem valaki kap, valaki nem kap, valaki három nap múlva kapott, stb.

De amúgy igazad van, nem olyan nagy horderejû dolog. Csak megint a töketlenkedés példája. Aztán ezek akarnak digitális oktatást Borsodban.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Érdekes. Itthon, szinte mindenkinek van/volt oltási könyve, amibe szépen bejegyezték milyen oltásokat kapott életében. Meg vagyunk/voltunk különböztetve (még vagy ezerféle szempontból szintén), mégsem problémáznak rajta az emberek. Itt van például a HPV elleni oltás, amit nem csak lányoknak, de fiúknak is javasolnak (nem kötelezõ). Mi lesz, ha pár év múlva a csajok megkülönböztetik (ez alapján is) a fiúkat, és csak az kefélhet, akinek be van írva az oltási könyvébe?
    Miért lennénk megkülönböztetve? Nekem még soha sehol nem kellett felmutatnom az oltási könyvemet, és soha sehol nem kellett nyilatkoznom semmilyen korábbi oltásomról semmit.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja, még egy: egy olyan járványnál, aminek az idõs korosztály a leginkább veszélyeztetett csoportja, remek ötletnek tartom a digitálisan képzett és felszerelt magyar kisnyugdíjas réteget online regisztrálásra kérni. Ahol az ûrlap kitöltésénél ezek szerint nem mindegy a telefon/számítógép beállítása sem, stb. (lásd egyik telefonon lehetett pipálni, a másikon nem, miközben a kitöltést engedte). Ez minden bizonnyal csak elszigetelt nehézségeket fog okozni a 65 év feletti korosztály körében, fõleg Északkelet-Magyarország kalandos vidékein.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Miért lennénk megkülönböztetve? Nekem még soha sehol nem kellett felmutatnom az oltási könyvemet, és soha sehol nem kellett nyilatkoznom semmilyen korábbi oltásomról semmit.
    Lehet, hogy most sem kell majd. A hatóság nem fogja elõírni, hogy csak az mehet boltba, munkahelyre stb. aki be van oltva. Azt majd a társadalom szereplõi fogják eldönteni, hogy meg akarják-e különböztetni az embereket, az ügyfeleket. Lehet, hogy lesznek olyan vendéglátó-, szórakozó helyek ahol külön helyiségben ültetik le aki beoltott vendégeket (mert lehet, hogy erre lesz igény). Vagy a következõ "utolsó" Omega koncert, ahol a nézõk 75%-a 65 év felett van. Lehet, hogy a nézõk fogják elvárni. A repülõkön kötelezõ a maszkviselés, de késõbb lehet hogy kitalálják, hogy annak, aki be van oltva, annak opcionális lesz. Ezek csak feltételezések, de ismerve az emberek viselkedését egyáltalán nem elképzelhetetlen.
    Az emberek vissza akarnak térni a normál kerékvágásba. Az nem járható út, hogy aki beoltatta magát mehet melózni, a többiek meg home office-bõl nyomják. Ezt a cégek többsége nem fogja megengedni hosszútávon, szerintem. A munkahelyen egymástól fogják kérdezgetni, hogy "megkaptad már?" Persze lehet hazudni, de a fõnök egyenként be hív mindenkit, hogy akkor virítson egy igazolást, mert Jucika veszélyeztetett és elvárható minden kollégától ennyi szolidaritás (ez is csak egy elképzelt szituáció)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja, még egy: egy olyan járványnál, aminek az idõs korosztály a leginkább veszélyeztetett csoportja, remek ötletnek tartom a digitálisan képzett és felszerelt magyar kisnyugdíjas réteget online regisztrálásra kérni. Ahol az ûrlap kitöltésénél ezek szerint nem mindegy a telefon/számítógép beállítása sem, stb. (lásd egyik telefonon lehetett pipálni, a másikon nem, miközben a kitöltést engedte). Ez minden bizonnyal csak elszigetelt nehézségeket fog okozni a 65 év feletti korosztály körében, fõleg Északkelet-Magyarország kalandos vidékein.
    Én úgy tudom, hogy a nyugdíjasok papíralapú nyomtatványt kaptak, azt kell kitölteni, és visszaküldeni. A Postának is legyen egy kis állami bevétele.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én úgy tudom, hogy a nyugdíjasok papíralapú nyomtatványt kaptak, azt kell kitölteni, és visszaküldeni. A Postának is legyen egy kis állami bevétele.
    Ha csak be kell dobniuk a postaládába, az jó. Ha sorakozniuk kell vele a postán járványhelyzetben, az viszont nem olyan jó.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A munkahelyen egymástól fogják kérdezgetni, hogy "megkaptad már?" Persze lehet hazudni, de a fõnök egyenként be hív mindenkit, hogy akkor virítson egy igazolást, mert Jucika veszélyeztetett és elvárható minden kollégától ennyi szolidaritás (ez is csak egy elképzelt szituáció)
    Szerintem is erõsen esélyes, hogy így vagy úgy megpróbálják majd "ösztönözni" rá a jónépet. Persze sok a kérdés. Mit mutasson fel, aki ismert allergia miatt nem kaphatott oltást? Mit mutasson fel az a sok ember, aki már átesett a covidon, és érthetõen nem szeretné oltatni magát? Mit mutasson fel a várandós nõ, ha például nem is szeretné még megosztani a munkahelyén, hogy terhes? Mit csináljon az a sok nõ, aki a közeljövõben babát szeretne, és esetleg emiatt nem javasolt neki még ebben a kezdeti fázisban az oltás? Akinek szívprobléma, vagy akármi miatt esetleg nem javasolt még az oltás? Mit csináljon az a munkahelyén, aki nem regisztrált az elején, és mondjuk ezért 2022. közepéig, vagy 2021. végéig várnia kell a vakcinára? A munkáltató csak akkor hivatkozhatna erre, ha õ, mint munkáltató már javasolta a munkavállalóinak az elõzetes regisztrációt, vagy jelezte, hogy a jövõben "számít" a munkavállalói részérõl az oltásra. Ha semmi ilyesmit nem jelzett, akkor ez munkajogi értelemben nonszensz lenne, hogy bármilyen módon beleszóljon.

Szerintem nagyon sok a kérdés, és ez elég átláthatatlan helyzetet eredményezhet.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Nagyon sok masik embernek meg igen.
    Pl. rengeteg orszagba csak ugy lehet belepni, ha az ott elvart oltasokkal rendelkezik az ember. Csatornazasi muvek dolgozoinak is vannak kotelezo oltasok. Sot, sok egeszsegugyi dolgozonak meg az is keves, ha kapott Hepatitis B oltast, kulon le kell ellenorizni, hogy az o szervezetere megfeleloen hatott-e (es ha nem, akkor tovabbi oltas utan ismet leellenorizni).

A masik kerdesedre valaszul: nyilvanvalo, hogy aki kb. 6 honapon belul atesett a fertozesen, annak nincs szuksege oltasra, sokszor ezt kulon kihangsulyozzak, sot neha meg azt is mondjak, hogy a 2-3 napos negativ tesztet egyenerteku igazolasnak fogadjak el.

Bel

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Ha ennyire irreális irányba tolódna el a dolog akkor nem lennék meglepve, ha a feketepiac is beindulna.
    Kamu oltási könyv, olyan dokik, akik lekérik darabra is az oltást, de nem adnak be csak mondjuk sóoldatot helyette, de a "vakcinázásért" elkérnek egy vastagabb összeget a papírra vágyóktól. Itthon mondhatni ezeknek már-már hagyománya van, szóval ha kötelezõ lesz az oltási könyvecske, akkor hamar felélénkül ez a piac is, csak figyeljétek meg. Igény biztosan lenne rá, nem kicsi. Pénzéhes, nyugdíj felé tartó doki pedig mint a tenger.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!