View Full Version : Off topic
Oldalak :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
Daniui
05-29-2014, 07:23 PM
Nem tom ki gamel, de origin-en ingyenes a Battlefield 3-om szedjétek. De csak június elejéig, ha viszont egyszer leszeded utána már meglesz örökre.
Kell origin account, hogy le tudd szedni.
Én is ingyen szedtem, mikor barátnõm adakozott valamit és kapott egy csomó ingyen játék hozzáférést.
Szedjétek le, aztán vegyetek fel barátnak.
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?396-Battlefield-3&highlight=battlefield
:D
Amatorpe
05-30-2014, 02:31 PM
Nem tom ki gamel, de origin-en ingyenes a Battlefield 3-om szedjétek. De csak június elejéig, ha viszont egyszer leszeded utána már meglesz örökre.
Kell origin account, hogy le tudd szedni.
Csak símán regisztrálni kell, vagy lenni kell hozzá egy másik eredeti játéknak?
Szerintem nem kell hozzá semmi, csak regisztráció.
Daniui
05-30-2014, 05:50 PM
Csak símán regisztrálni kell, vagy lenni kell hozzá egy másik eredeti játéknak?
Sima regisztráció.
Amatorpe
05-30-2014, 06:36 PM
Oké, köszönöm! Akkor meg is próbálkozom vele...
Jelzem, hogy pár felhasználót ignorál listára tettem, így hozzászólásaikat nem fogom látni, így válaszolni sem fogok tudni bármit írnak esetleg nekem...:nanem:
További szép napot!
Törölt_fórumtag2
05-31-2014, 05:52 PM
Jelzem, hogy pár felhasználót ignorál listára tettem, így hozzászólásaikat nem fogom látni, így válaszolni sem fogok tudni bármit írnak esetleg nekem...:nanem:
További szép napot!
Mi történt? Pofátlanok voltak?
Jobb a békesség.... :thumbup
Nem kell ... meg nem is lehet egyet érteni mindenkivel.
Törölt_fórumtag2
05-31-2014, 06:18 PM
Jobb a békesség.... :thumbup
Nem kell ... meg nem is lehet egyet érteni mindenkivel.
Mi sem értettünk egyet mindenben, mégse tiltottál le...
Mert sok mindenben meggyõztél... és te is hajlamos vagy a meggyõzhetõségre.. és lehet tõled tanulni... sok érdekes dolgot írsz..
Majd bolond lennék ilyen személyt tiltani.. :beer:
Törölt_fórumtag2
05-31-2014, 06:35 PM
Ez jólesett. :beer::beer:
csináltam egy tök jó dolgot,egy órát dolgoztam rajta és ezt írta ki http://magyarprepperforum.org/newthread.php?do=postthread&f=7
ja én is nem tudod megkeresni?
Akkor lehet tenni valamit (általában), ha látod hogy nem mûködik és a "vissza"-ra kattintasz. De ha már bezártad a lapot akkor onnantól kezdve elveszik amit írtál.
Medve
06-05-2014, 07:00 PM
Nyelvtani kérdés. Az i képzõ( vagy mi :D )-vel kapcsolatban. A Pesten lakó embert pesti-nek hívják i-vel a végén. De hogy mondjuk ezt olyan helységrõl származóra, aki eleve i-végzõdésû településrõl jött? Például: Muhi, Mályi
Muhi-i, Muhii,Muhi^2?
Csak mert sok mindenkit kérdeztem, tanárokat és sok sok papírral rendelkezõ embereket, de konkrét választ még senkitõl sem kaptam.
Nyelvtani kérdés. Az i képzõ( vagy mi :D )-vel kapcsolatban. A Pesten lakó embert pesti-nek hívják i-vel a végén. De hogy mondjuk ezt olyan helységrõl származóra, aki eleve i-végzõdésû településrõl jött? Például: Muhi, Mályi
Muhi-i, Muhii,Muhi^2?
Csak mert sok mindenkit kérdeztem, tanárokat és sok sok papírral rendelkezõ embereket, de konkrét választ még senkitõl sem kaptam.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Muhi_csata
Szerintem van Muhi, ha viszont egy emberrõl van szó aki ott él, az muhi, kis betûvel kezdve, mivel melléknév. ;)
Legalábbis a Wiki oldalt nézve erre lehet következtetni.
Medve
06-05-2014, 07:34 PM
De hogy mondod? Például pesti retardált, ez eddig ok de mályi retardált? De nem egész mályi retardált hanem csak az az egy :D
Úgy mondom hogy "retardáltak Mályiról", de nem mondom, mert nem is ismerek egy mályit se. :haha:
Medve
06-05-2014, 08:08 PM
Lévén hogy Magyarországon csak egy mályi van. :D
http://hu.wikipedia.org/wiki/Egercsehi
Most megy a Naton valami prepperes felkészülõkrõl film.. megy 2 szakértõ több emberkéhez és tanácsot adnak...
Vannak elképesztõ dolgok, de vannak olyanok, hogy fogom a fejem...
A. L. Ias
06-06-2014, 04:23 PM
Újabb "fejlemény" a Budai várban épülõ garázs ügyében.
Mégis a Várba költözik Orbán Viktor (http://index.hu/belfold/2014/06/06/megis_a_varba_koltozik_orban_viktor/)
Azt nem értem, hogy lehet, hogy endedélyt adnak egy olyan helyen mélygarázsra, ami tele van barlangrendszerekkel, részben több száz éves "belakottsággal", így inkább a világörökség részévé kellett volna tenni a föld alatti részt. (És mi van akkor, ha egy nem ismert járat egyik természetes pillérét megroggyantják, aztán szépen eltûnik a Vár egy része?)
Hát ezért adhattak ki engedélyt rá. És miután elkészül, majd jól felvásárolja az állam, mert stratégiai fontosságú lesz a garázs biztonsága. Ha úgy kezdték volna a beruházást, hogy a kormány épít mélygarázst, nagyobb lett volna a felháborodás, meg közbeszerzés, meg mittudoménmi....
NE tegyék a föld alá az autóikat ilyen helyen! Csináljanak kicsit odébb felszínit, vagy legyen tömegközlekedési különjárat a távolabbi parkolóig!
Ne legyen igazam, de lesz még a várban látogatók elõl lezárt terület...
Mégis a Várba költözik Orbán Viktor (http://index.hu/belfold/2014/06/06/megis_a_varba_koltozik_orban_viktor/)
Én találnék a várban helyet a hozzá hasonló politikusoknak. A vár tömlöcében. És akkor örülhetnének hogy nem a vár kínzókamrájában vendégeskednek. :haha:
BragBOL
06-06-2014, 07:17 PM
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CgyTBfAjl0Y
Hol tart még a gyújtózsinór?
Égeti-e már a puskaporos hordó fáját?
Amatorpe
06-07-2014, 09:32 AM
Mégis a Várba költözik Orbán Viktor / Szétszórják a minisztériumokat
Két dolog, ami lehet hogy igazából egy:
-azzal, hogy megnehezítik a minisztériumok és az emberek dolgát (mert efelõl kétségem sincs, hiszen a lakosság ötöde a fõvárosban él, most meg mehetnek akár 100km-t a hivatalba, nem beszélve a munkásokról) akkor csak egy lépés az, hogy teljesen meg is szüntessék, vagy legalábbis "átalakítsák" a következõ módon:
-ez a kretén tényleg arra készül, hogy visszaállítsa a királyságot, és megkoronázza magát. Ezért a t3k, ezért egy csomó, látszólag értelmetlen és összefüggéstelen rendelet, stb... Kinézném az egójából sajnos... :(
Amatorpe
06-11-2014, 11:27 PM
Azt hiszem szemetes topic még nincs:
http://hvg.hu/kkv/20140610_Van_megoldas_a_vilag_szemetproblemajara
Egy magyar vállalkozás olyan géppel állt elõ, amelybe belapátolják a kommunális hulladékot, és olyan minõségû építõanyag nyerhetõ ki, amibõl akár házat is lehet építeni. A szerkezet és a technológia forradalmasíthatná a hulladékkezelést és -feldolgozást, még az energiatermelésben is szerepet kaphatna, ám az áttörés valamiért várat magára. A gép sorozatgyártása miatt a tervezõk már évekkel ezelõtt megkeresték a kormányzatot és hulladékkezelõ cégeket is, akik látszólag lelkesedtek az ötletért, mégsem történt semmi.
Akkor marad hogy megkeressenek egy amerikai céget és adják el nekik a sorozatgyártás jogát. A magyar államnak nem kellenek találmányok. :rolleyes:
Amatorpe
06-11-2014, 11:39 PM
Nem is az államnak kellene, hanem a magyar befektetõknek. Az állam ilyen téren egy kalap... Bezzeg stadionra van pénz.
Volt már nekem hofehér a kezem napokig mikor ráfolyt a peroxid! :D
..aha.. Michael Jacksont játszottál? :D
bögre
06-15-2014, 10:56 AM
Jah az orom is leeset! XD
Volt már sokszor közröhely tárgya a kezem pár elfoglaltságom után! :D
Pl egyszer belenyultam a festékbe belleset dolgok után. Nem akartam kiönteni a festéket. Majd lemosom és jo lessz. Aha a piros festéket kb ugy tudtam lemosni nitrohigitoval meg ultra dermel hogy egy hétig rozsaszin volt a kezem! :D
Meg volt hogy a Nitrogén dioxid olyan sárgára marta a böröm pár ujamon mintha valami kinai láncdohányos ujai lettek volna.
imi79
06-15-2014, 12:02 PM
Tegnap olvastam a neten, hogy Elon Musk, aki többek között a Tesla elektromos autógyár tulaja, mindenkinek elérhetõvé tette a Tesla szabadalmakat.
Bármelyik autógyár hozzáférhet, az alapján gyárthat elektromos autót.
Ez mind szép és jó, az egész média könnyes szemmel cikkezik a jóindulatáról.
De valahogy azt sehol sem olvastam ezekben a cikkekben, hogy mostanában kezd/kezdett építeni a tag egy közel 5milliárd $-os giga nagy lithuim akkumulátor gyárat, ami az elektromos autók alapeleme...és valljuk be, nem mindegy, hogy csak a saját autóiba gyárt, vagy a fél piac tõle fog venni.
Egyébként ügyesen csinálja, bírom a fickót :)
Ez jó hírnek tûnik! Remélhetõleg elterjednek végre az elektromos autók és akkor azokat otthon is lehet a tetõn lévõ napelemmel tölteni..
:thumbup
... bár gyanítom hogy ez a biznisz sem lesz egészen olcsó számunkra.. hiszen valamibõl meg kell élniük szegény nyomorgó kapitalista bácsiknak...
Medve
06-15-2014, 04:20 PM
Nagy elõnye az elektromos autóknak hogy csendesek. De majd mikor tömegesen halnak a gyerekek, mert nem hallották a közeledõ autót, akkor lesz nagy elõnye az hogy csendes. Este falun csend van, egy falusi se néz szét az úton köztük én is, ha nem hallja hogy jön egy autó. Mondtam is ismerõseimnek, mikor feljavított állapotban okosakat beszéltünk a jövõrõl, hogy ha engem egyszer elfog ütni egy autó, az tuti elektromos lesz.
Az elektromos kerékpároknál is elõjött ez a probléma. Komoly sebességet ki lehet belõlük hozni, de semmi hangjuk sincs. Elég veszélyes, és mivel halk és tekerni se kell, elbambul aki vezeti.
Amatorpe
06-15-2014, 10:18 PM
Az elektromos kerékpároknál is elõjött ez a probléma. Komoly sebességet ki lehet belõlük hozni, de semmi hangjuk sincs. Elég veszélyes, és mivel halk és tekerni se kell, elbambul aki vezeti.
Akkor majd jó pénzért kifejlesztik hozzá az elektromos figyelõ-robotot, igaz kétszer annyiért, mint az alapgép, de a lusták és a gazdagok úgyis megveszik.
Amatorpe
06-15-2014, 10:20 PM
kéne valamilyen jelzõrendszer a lakott területekre, hogy a hangtalan autókat is lehessen észlelni, persze lehet, hogy hülye ötlet.
Már most is létezik olyan rendszer, hogy beszerelnek a kocsiba pár hangszórót meg hozzá vezérlést, és kiválaszthatod, hogy egy mustang, egy lamborghini, vagy akár egy bugatti hangján "szólaljon meg" a járgány.
Medve
06-15-2014, 10:30 PM
Barkas, vagy IFA hang miért nincs a választékban? :D
Amatorpe
06-15-2014, 10:45 PM
http://www.vroombox.com/
Egy erdekes cikk.
Hatalmas vízkészlet a Föld köpenyében (http://sg.hu/cikkek/105997/hatalmas-vizkeszlet-a-fold-kopenyeben)
M-torolt_forumozo
06-17-2014, 03:12 PM
Volt egy fórumtárs aki zseb-túlélõkészleteket készített és képekkel illusztrálva valamelyik topikban megosztotta a részleteket is... Tudna valaki segíteni?
Volt egy fórumtárs aki zseb-túlélõkészleteket készített és képekkel illusztrálva valamelyik topikban megosztotta a részleteket is... Tudna valaki segíteni?
3131
M-torolt_forumozo
06-17-2014, 07:36 PM
Köszi, de másikra gondoltam (viszont ez is érdekes). Esetleg linket kérhetnék?
...egyébként érdekes,hogy minket a felvilágosult preppereket is mennyire megfertõzött már ez a világ...az undorító,érdemtelen,semmire se való hírekkel oldalakat vagyunk képesek foglalkozni...a valódi veszélyekkel meg nem törõdik senki...max legyint egyet és visszadugja a fejét..... és áltatja magát tovább...
Beszélgetni mindenfélérõl kell, meg nem lehet mindig csak 1 témáról diskurálni. Hogy van a prepperkedés, amellett érdekel minden más is. A közélet, az elhíresült dolgok, a jó és a rossz hírek is. Nem akarok csukott szemmel járni a világban. :)
Persze a lényegtelen hírek hátul vannak a sorban, a fontos hírek és infók vannak elõl, az érdektelen dolgok leghátul.
raktaros
06-18-2014, 09:08 AM
Így van, jól esik kicsit lazítani, nevetni, nem azon görcsölni folyamatosan hogy mi lesz.
Törölt_fórumtag2
06-18-2014, 11:29 AM
Úgy látom, hogy ma is harapós kedvedben vagy.:D
Össze ne vesszetek egy homokos-alsógatyán! :hogymi:
Kedves Doom!
Engedélyt kérek szólni.
Remélem, hogy nem okoztam túl nagy és maradandó kárt benned, illetve a fórumban az érdemtelen hozzászólásaimmal.
Elnézését kérek, hogy nem az igazán fontos dolgokról írtam.
Igyekszem a jövõben megfelelni az elvárásnak.
Nagy segítség lenne számomra, ha felsorolnál pár igazán fontos témát, - csak hogy ne pazaroljam többet senki idejét, - s a jövõben igyekszem csak azokat illetõen hozzászólni a dolgokhoz.
Tisztelettel!
.....jó...írjál a nõies igényekrõl az erdõben shtf -esetén,olcsó,könnyen elkészíthetõ kajákról,a bobodról,mit prepperkedsz,milyen veszélyeket látsz a közel és távoli jövõben ?....köszönöm...:huuu:
Ide jöhet mindenféle komoly vagy félkomoly akármilyen hír. :)
Amatorpe
06-18-2014, 04:00 PM
Nem biztos, hogy erre gondolsz, de elkövettem egy ilyet:
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?325-Mit-csin%E1lt%E1l-a-h%E9ten-Mit-prepperkedt%E9l&p=20808&viewfull=1#post20808
Ha nem jó a link, akkor Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél? topik #279-es hozzászólása.
Meg van egy nagyobb is:
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?388-A-sz%FCrke-h%E9tk%F6znapok-EDC-k-%E9s-egy%E9b-praktik%E1k-a-mindennapokban&p=14799&viewfull=1#post14799
Ha nem jó a link, akkor A szürke hétköznapok... EDC-k, és egyéb praktikák a mindennapokban #58-as hozzászólás.
Kedves Doom!
Kérek engedélyt még egy kérdést feltenni!
:rolleyes:
Kedves,Drága,Csodálatos,Fantasztikus,Kivételes és Döbbenetesen Aranyos és Õszinte MREVOLUTION !
Szív repesve várom következõ kérdésed! :tapsol:
Köszönöm a lehetõséget!!!
Az lenne a kérdésem, hogy az idõjárásról írhatok? :huuu:
...csak mert a felsorolásban nem volt benne, s így elég bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban...
Igen!...de most egy fontos kérdésben szeretném kikérni a véleményed..(Túlélõ biztos lecsesz,hogy ilyenrõl írok ide)
Dilemmában vagyok és mint gyakorlatias Nõi egyedtõl (ami ritkaság ebben a "szakmában") kérdezem,Te melyiket vennéd meg általános túra ill. terepi használatra, ill. shtf esetére?Kérdem ezt azért tõled mert a Hölgyek gyakorlatiasabbak ,mint mi férfiak és objektívebben látják a minden napos dolgokat.
http://bolthely.hu/shootersshop/id/00871_Lifesaver_utazo_szett
vagy
http://www.nomadsport.eu/termek-9167/katadyn-filter-pocket-vizszuro/
Oh, köszi, nagy kõ esett le a szívemrõl!!!
Nem örültem volna, ha olyan fontos dologról, mint az idõjárás nem írhatok.
Lehet még egy kérdésem?...az elõbb elfelejtettem feltenni...
A vízszûrõs palackokat illetõen még gondolkodom....kis türelmet kérek....:huuu:
...hát persze,kérdezz csak,ma követ lehet törni a hátamon.
Ja, a kérdés addig is:
cuki szõrös kisállatokról és/vagy nagyállatokról írhatok? :huuu:
..igen ez nagyon fontos és érdekes téma..legalábbis nekem....ezek szerint Neked is.
A LifeSaver palack elõnyei:
Még egy elõny. Azok árulják akik a fórumon bannerhirdettek néhány hónappal ezelõtt. :D
Lehet még egy kérdésem, mert eszembe jutott még valami, ami a felsorolásban nem volt benne?
....fi-fi-figyelek.....kezdõdik a meccs...ha már arra jársz hozzá má egy sört....:thumbup
Most jut eszembe, nem vagy Te antialkoholista?
nem,nem vagyok antialkoholista...csak nem érek rá sörözni és szeretem ha mindig cselekvõ képes vagyok....vacakul indul a Spanyoloknak.....a virágok ,növények csodálatos teremtmények,tele a lakásom,mint egy erdõben...szóval nagyon jó téma ez is.....
kettõ...bajban vannak a Hispánok....
Törölt_fórumtag2
06-18-2014, 07:51 PM
Nem akartok összeköltözni?:D
Lakberendezési tippet adhatok? szívesen fogadok mindent amitõl Otthon lesz az otthon...
Mármint hogyan tudsz mindig (minden értelemben véve) ilyen "józan" lenni? magamra vagyok utalva mindenben,nincs semmi segítségem..és a kiskutya is itt van,felelõs vagyok érte,bízik bennem...és megszoktam már....
Sosem engedsz ki?...voltunk nyaralni...horgászat topic-ban írtam beszámolót....
Nem akartok összeköltözni?:D
De igen és kedves, hogy megkérdezted.
Törölt_fórumtag2
06-18-2014, 08:23 PM
Olyanok vagytok, mint az öreg házasok. Már megszokásból marjátok egymást.:haha:
Aha, szóval nyaralással lazítasz, értem.
Lakberendezési tipp: a fehér falaktól nincs szebb, ha túl sok minden van a lakásban, könnyen fel lehet bukni a sötétben...vagy leverni a sok virágot.
Kérdésem lenne, ha már vesztésre állunk:
amikor azt írtad, hogy arról írhatok, hogy "milyen veszélyeket látsz a közel és távoli jövõben ?" mire gondoltál, kifejtenéd bõvebben?
Mi fér bele a veszély kategóriába, csak hogy tudjam?
A prepperkedésre gondoltam,kíváncsi vagyok mire,hogyan készülsz.--és pár dolog,de azoknak nincs itt az ideje és nem itt van a helye.
[QUOTE](egyébként a következõ kérdés az lett volna, hogy mi van, ha hosszú távú "veszélynek" érzem a társadalomra a címlapokon és tévékben, meg híroldalakon mutogató magamutogatókat?) [/QUOT A behúzott karmú,doromboló kiscicából,ismét a ragadozó kezd válni (amúgy mind a kettõ Te vagy hangulattól függõen),úgyhogy gyorsan válaszolok aztán futás.......
Alapvetõen testileg,mentálisan egészséges vagyok..tehát nem tudok mit kezdeni a devianciával,az elmebetegekkel...nem értem õket és nem is akarom,nem mérgezem az elmémet ilyen dolgokkal.....alapvetõen régi vágású úriembernek ismernek,számomra fontosak a hagyományos értékek...a gyermek tisztelje a szüleit,a feleség szeresse,tisztelje az "urát",a férfi tegyen meg mindent a családja jólétéért,biztonságáért...én hiszek a vasárnapi családi fagyizásokban,a bõvebb családi összeröffenésekben,akár a templomba sem árt néha elmenni(nem vagyok hívõ,de néha elmegyek,mert tetszik a hangulata a misének)...az ilyen férfiakra ma már nincs igény,már nem kellünk a mai önmegvalósító hölgyeknek.....talán igen,ezek a dolgok hosszútávon veszélyt jelenthetnek a társadalomra....a festett szemû,buzigatyás "pasik" kellenek a mai lányoknak...mert az olyan cool...persze ez a társadalom végéhez vezet,mert senki nem akar gyereket,tehát veszély.
Medve
06-19-2014, 11:47 AM
Az iPON-on a világkupás nyereményjáték van. Tippmix szerû. GTX770/512GB SSD/ASUS Memo pad 7 fõnyereményekkel.
[QUOTE] ..az ilyen férfiakra ma már nincs igény,már nem kellünk a mai önmegvalósító hölgyeknek....
Ez nem igaz! Az asszonyom is mindig hallja, hogy milyen jó neki és hogy mennyire irigylik a kolléganõi!
Törölt_fórumtag2
06-19-2014, 06:39 PM
[QUOTE][ kimeríthetetlen béketûrés és birkatürelem az Ikea bevásárló körúton /QUOTE]
Ne akarj lehetetlent!!!!!!:D
csak nem igen akad, aki ennek megfelel.
S inkább vagyok egyedül, mint olyannal, aki nem hozzám való, s akihez én sem vagyok való...nem rég autó vásárlás elõtt voltam...olyat kerestem,ami nyitott tetejû,de van rajta lövegtorony,olcsó a lánctalp,a benzinkutas nekem fizet,zöld,de ha olyan kedvem van piros,kilónyolcvannal húz a sztrádán,de átmegy a patakon is,két személyes,de tízen is férjenek el,full extrás és egy forint a biztosítás,minimum két éves,leszervizelve....ja pénzem nem volt,1000 hónap kamatmentes részletre .....
[QUOTE][ kimeríthetetlen béketûrés és birkatürelem az Ikea bevásárló körúton /QUOTE]
Ne akarj lehetetlent!!!!!!:D
Az IKEA teljesen jó, a büféig kell eljutni: sör, húsgolyó... :haha:
Zacskóbicska
06-20-2014, 05:49 AM
"
A hagyományos értékek és a család számomra is fontosak, azzal viszont kiegészíteném a dolgot, (véletlenül biztosan kihagytad...) hogy ne csak a feleség szeresse és tisztelje a férjét!, hanem legyen ez alapkövetelmény a férj részérõl is."
Ezt miért kell kihangsúlyozni? Természetes, hogy így kell lennie, ezért nem értem, miért érdemel ez külön gondolatokat és említést.
"Ha egy nõ szeret egy férfit, mindenképp akar majd gyereket, de azt a szabadságot engedjétek már meg nekünk, hogy eldöntsük, mikor érezzük úgy, hogy érettek vagyunk rá. Nyilván nem évtizedekrõl beszélek itt, legfeljebb csak pár évrõl."
El sem tudom képzelni, hogy a családalapítás ilyen megfontolt dominancia hangsúlyozása mellett történjen. Túlságosan régi vágású férfi lennék? Egyetértek azzal, hogy a gyerekhez közös akarat és cselekvés kell, ennek ellenére engem asszem annyira mellbevágna egy ilyen, az idézett szöveg hangoztatása a szeretett nõ részérõl, hogy azonnal új partner után néznék. Javaslom is, hogy tüstént töröld ezt a szoftvert..!
..hát nem tudom,felmerült bennem egy gyanú...lehet ,hogy nem is azok vagyunk akinek írjuk magunkat?...végül is ez egy névtelen ,arctalan fórum...lehet a nõ nem is nõ és csak hangulatkeltés a dolog...mindenesetre a napokkal elõtti cica-mica,nem az aki elõtte,vagy most a tigris.....mindenesetre érdekes gondolatok egy lány ???? tollából......
A. L. Ias
06-20-2014, 09:12 AM
Ááááá.... Ne gondold! A nõk ilyenek! :) Az, hogy kizárólagos jogot formál a gyerekvállalás döntésében és kizárja belõle "élete párját", tipikus nõi vonás. Egy pasi, aki már átélt ilyet, nem szórakozna vele.
.....végül is igazad lehet...valójában igen,a fent leírt igénytömeg tényleg csak tipikus nõi igények.....akkor meg van minden sarkon tipikus pasi is...
Zacskóbicska
06-20-2014, 09:45 AM
Elnézést, hogy úgy gondolom, hogy kicsit felnõttebben, érettebben szeretnék gyereket, s ezt még le is merem írni.
Ha egy férfi attól elijed, hogy azt mondja a fiatal feleség, még szeretne várni egy-két évet a gyerekvállalással, hát menjen is, de jó gyorsan!
Lehet úgy is csinálni, hogy a fiatal pár húszévesen már gyereket vállal.
Mit számít az, hogy számtalan szülônek nincs elég türelme a saját gyerekéhez, hogy nem válaszol a gyerek naponta feltett 125 kérdésére, mert nincs hozzá idegzete, hogy azután akár szórakozni, miután már anya lett, s a gyereket nevelhetik a nagyszülõk. (kivételek persze vannak, de a többség nem ilyen)
Isten ments, hogy egy nô tudatosan és megfontoltan készüljön az anyaságra, szüljék csak meg a gyerekeket meggondolatlanul, hiszen végülis akkor is felnõ a gyerek, ha a fizikai ellátásán kívül nem kap mást, igaz?
Miért is akarna egy nõ vagy egy férfi már kialakult személyiségként gyereket, amikor együtt is fel lehet nôni azzal a gyerekkel, ugye?
Nem változtatok azon, amit gondolok még a Te kedvedért sem.
Elnézem Neked. Arra azonban ügyelj, nehogy túl érett legyél, ugyanis az alkalmas érettség pillanatát nem biztos, hogy könnyû eltalálni, de a túlérettség hamar beköszönt. Minél messzebb van valakinek a gyerekkora, annál kevésbé emlékszik rá és ez rányomja a bélyegét a gyerekekre. Persze tudom, a mai korszerû világunkban sokan imádják az amerikai filmekbõl áradó stílust. A gyerek a szükséges rossz, de úgysem foglalkozunk vele, mert akkor mi lesz a klubbal, a munkával és a bulikkal. Az én tapasztalataim persze mást mutatnak. A gyerek a legjobb buli. Minden nap újdonság a fejlõdése során és rengeteg játék. Ehhez viszont fiatalon van igazán türelme és kedve az embernek. A gyerekek késõbb ezt meghálálják, már azzal is, hogy a személyiségük rugalmassá és optimistává nevelõdik. Olyanná, mint amilyen a fiatal szeleburdi szüleié volt. (Gyakorlati tapasztalataim támasztják alá!)
A túl kategorikus és sziklaszilárdan domináns akaratú nõkkel kapcsolatban mesélek Neked. Én ifjú koromban csak az igazi egyéniséggel megáldott és kifejezetten mutatós nõket kedveltem. Az egyik igazán megfogott a határozottságával és a küllemével is. Nagyon belezúgtam, õt gondoltam életem ideáljának. Ez addig tartott, amíg én is elkezdtem egyre hatékonyabban feszegetni egyre szûkebbre font korlátaimat. Az egyik (utolsó) randink és sétánk során éppen elhaladtunk egy igazán lepratelep kinézetû kocsma elõtt. Mondtam neki, hogy menjünk be és igyunk valamit. Õ sosem ivott alkoholt, de én ittam volna valami frissítõt, mondjuk egy rumot. Kikelt magából még az elképzelésemen is. Megkértem, hogy akkor várjon meg kint. Ittam egy fél deci rumot, lekísértem még 2 sörrel és egy kávéval. Nem várt meg. Azóta sem láttam. Nem is bánom utólag sem. Néhány hónap múlva lett egy új barátnõm. Az elsõ randi alkalmával elvittem az emlékezetes helyre, gondoltam, teszt üzemmód lesz, mielõtt túlzottan megszeretném. Õ megkérdezte, hogy nem tudok-e a közelben valami jobb helyet? Mondtam neki, hogy de, de ezzel kezdjük. Másnap jót derültünk rajta, hogy milyen büdös lett még a ruhánk is a frankó helyemtõl. Na, azóta õ a feleségem és õ is marad. Nem önfényezésként, de barátnõi mind irígylik a férje miatt. Ja, és abban a kocsmában azóta sem jártam. Tudod, ki a fene megy be ilyen züllött helyre?
A. L. Ias
06-20-2014, 10:18 AM
Kedves Wannabe!
Kérvényt nyújtok be hozzád, s tisztelettel kérdezlek, mikor és hol mondtam én olyat, hogy kizárólagos joga van a nônek a gyerekvállalásnál, s hogy zárja ki élete párját belôle?
Írtam, hogy ne vedd sértésnek, jaj bocsánat... akit megkérdeztél ne vegye sértésnek, amit az elôzôekben írtam, de úgy látom még mindig a hatása alatt vagy, s ezért nem láthatod tisztán, amit megfogalmaztam.
A barátod igényeinek egyébként sem felelek meg, akkor miért is húzza fel magát?
Nem értem.
Ezt én követtem el, nem Wannabe. :)
Szerintem itt mondtál olyat, hogy kizárólagos joga van a nõknek a gyerekvállalásnál.
A gyerekvállalásról csak annyit, hogy bizony, az nem rossz dolog, ha a nõk is felnõnek a feladathoz, s akkor vállalnak gyereket, amikor késznek érzik magukat rá, - mert az csak mindenki javára válik, legfõképp a gyerekére, - s nem pedig akkor, amikor a társadalom, vagy netán a férj elvárja.
Ha egy nõ szeret egy férfit, mindenképp akar majd gyereket, de azt a szabadságot engedjétek már meg nekünk, hogy eldöntsük, mikor érezzük úgy, hogy érettek vagyunk rá. Nyilván nem évtizedekrõl beszélek itt, legfeljebb csak pár évrõl.
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ti nõk eldöntitek, mikor vagytok érettek rá és akkor majd szültök nekünk férfiaknak gyereket. Addig mi várjunk türelemmel, más dolgunk nincs. Ebben szó sem közös akaratról és tervezett jövõrõl, csak arról, hogy a nõ eldönti mikor érzi magát érettnek a szüléshez (hajlandó szülni).
...hát Zacskóbicska nagyon fajintosan megfogalmazta milyen könnyen lehet valaki önmaga áldozata és elmegy az élete anélkül,hogy élte volna...jó könnyen beszélek..a két gyönyörû nagy fiam,külföldön él,jó szakmákat adtunk a kezükbe..jó helyen vannak,sajna ritkán látom õket,de jó,hogy biztonságban jólétben élnek,19 évesen jött az elsõ fiam s mondhatom nem volt tervbe,de minden nehézség ,nélkülözés megérte,minden perc...továbbmegyek mikor albérleteztünk és kölcsönkéregettünk boldogabban élt a kis család,mint amikor már összekaptuk magunkat.....mikor kirepültek a fiókák elváltunk..kulturáltan,emelt fõvel ki jobbra,ki balra,,,csak megköszönni tudom a volt feleségemnek,hogy rám áldozta az életébõl azt a pár évtizedet....szóval kicsit lejjebb az igényekkel...de tudom egyik nap beüt a villám és emlékezni sem fogsz ezekre az írásokra...egyszerûen szerelmes leszel......
Szerintem nincs baj a várakozással. A férfi válasszon olyan nõt feleségnek, aki szintén gyorsan akar gyerekeket. Akkor nincs rajta vita. :)
A. L. Ias
06-20-2014, 05:47 PM
No, no, no!!! Álljunk csak meg egy pillanatra! Az elõbb nem ezt írtad!
Ha egy nõ szeret egy férfit, mindenképp akar majd gyereket, de azt a szabadságot engedjétek már meg nekünk, hogy eldöntsük, mikor érezzük úgy, hogy érettek vagyunk rá. Nyilván nem évtizedekrõl beszélek itt, legfeljebb csak pár évrõl.
Tehát ha a szeretett nõ elmondja Neked, hogy szeretne még egy 1 évet várni, mielõtt beindul a "babaproject", akkor úgy érzed elveszi Tõled a jogot és kizár?
A két állítás közel sem azonos, az elsõben szó sincs megbeszélésrõl, csak a döntésrõl. Az elsõnél igenis úgy érzem, hogy ki vagyok zárva a döntésbõl, a másodiknál természetesen nem. Ott már közös lehet a döntés.
Arra nem gondolsz, hogy egyszerûen csak szeretne Veled kettesben eltölteni még egy kis idõt, mert szeret - mielõtt teljesen megváltozik az életetek?
Onnantól kezdve, hogy egy nõ anya lesz egy férfi pedig apa, áthelyezõdnek a hangsúlyok, s tõlem sokkal jobban kell tudnod Neked is, s itt másoknak is, hogy egy gyerekkel új fejezet nyílik az emberek életében, egy szép, örök életre szóló fejezet.
Miért is olyan nagy baj, ha mindennek szeretném megadni a maga idejét?
Nem baj, miért lenne baj? Nem azzal volt gondom, hogy nem akkor szül amikor én akarom, hanem azzal, hogy egyedül akarja eldönteni mikor szülje meg a közös gyerekünket. Pont azért, mert közös. A döntésnek is közösnek kellene lennie.
S mert ezt kimerem mondani, minden vagyok itt, csak fehér ember nem.
Ne dramatizálj légy szíves! Nem "áll" az neked jól. Senki sem akar felkoncolni, se máglyára küldeni. Sõt, túl nagy véleménykülönbség sincs köztünk, csak más irányból közelítjük meg a dolgokat és pontatlanul fogalmazok(/zunk).
A harcos férfi kérdésében az álláspontom, ami szintén csak személyes vélemény, nem kõbe vésett igazság. Én, mint "harcos" férfi, este hazatérve a családi fészek békéjére vágyok és nem újabb csatározásokra. Nem is feltétel nélküli kiszolgálásra, akarat nélküli cselédre, de nem is egy harcos amazonra, vagy egy házisárkányra.
A fõnyereménységgel kapcsolatban: én személy szerint nem célom fõnyeremény lenni, mert mindig akad valaki aki meg akarja ütni a fõnyereményt. :)
Amatorpe
06-20-2014, 11:33 PM
A nagy átlaghoz képest lehet, csak hogy összességében véve ez még kevés.
Kedves MREVOLUTION!
Eredetileg a másik topikban készülök válaszra, most csak elöljáróban annyit, hogy szerintem neked elég komoly és/vagy súlyos üldözési mániád van. Konkrétan mindenkivel szemben, fõleg ha megszólít, ne adj isten férfi, és ha még más véleményen is mer lenni valamiben, akkor aztán meszeltek neki... Az összes eddigi hsz-bõl az jön le, hogy valamiért abszolút uralkodó szeretnél lenni, és ezt jól álcázod a "magyarázza el" szöveggel. Nehogymá másnak legyen igaza, a tiéd kell legyen az utolsó szó! Ami nem baj, csak nem árt tisztában lenni azzal a dologgal, hogy senki sem tökéletes! (Na jó, magamat leszámítva :D - ott a mosolygó arcocska!!!)
És hogy miért mondom ezeket? No nem vitatkozni akarok (bár tudom, mi jön) és nem sziklaszilárdan álló lelkivilágodba akarok beletaposni (bár bevallom, érdekelne, apukád mit cseszhetett el ennyire), hanem egész egyszerûen képzeld el a lenti képet úgy, hogy Te vagy a fõszereplõ, értelemszerûen fordított nemekkel:
http://veszbejarat.org/wp-content/uploads//T%C3%BAl-k%C3%A9s%C5%91.jpg
Tehát még egyszer: SENKI SEM TÖKÉLETES!!!
Nem lesz álompasi, nem lesz szõke herceg fehér lovon, nem lesz hõs szerelmes milliomos, aki elveszi a cselédlányt! Miért? Mert sem a világ, sem az emberek (fõleg nem az emberek), senki sem tökéletes!
Mindenkinek megvan a maga kis apró - esetleg nagyobb - hibája, de pont ezért szép az élet, hogy azzal együtt is szerethetõek vagyunk! Lehet hogy valakinek pont az a két kiló plusz a hasadon fogja a szexepilt jelenteni, lehet hogy valakinek te leszel a szuperhõs amazonnõ, lehet hogy valaki agyára mész az állandó és nem kicsi elvárásaiddal, de attól még lehet fülig szerelmes beléd! Azok alapján, amiket leírtál elvárásoknak, lehet, hogy tényleg inkább egy kutyára van szükséged... Na jó, ez vicc volt, de remélem érted! Nem fogsz olyat találni, aki mindenben megfelel az összes elvárásodnak, tudni kell lemondani dolgokról, tudni kell feláldozni néhány elvárást, tudni kell szemet hunyni apróságok felett... Vajon képes erre egy havibajtól felbõszült harci tigris?
Én hiszek abban, hogy azt kapod az élettõl, amit beleraksz, és lehet hogy pont azért nincs melletted még senki, mert azok a pasik, akik szóba jöhetnének, nem mennek át a te listádon, ugyanakkor te sem felelsz meg azoknak, akik listájára felkerültél... Tudod, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, ez tuti mûködik univerzum-szinten, bár mûszerekkel kimutatható bizonyítékom még nincs rá...
A lényeg, hogy nem kell ilyen görcsösen ragaszkodni dolgokhoz, elvárásokhoz, elvekhez... A világban csak egy dolog biztos: a változás. Aki nem tud változni, annak az élet hoz olyan dolgokat, hogy megtanulhasson, aki ezek után sem akar, az a dinoszauruszok evolúciós pályáját fogja követni... És kihal... Pont az egyik legfontosabb dolog a prepperek életében hogy tudni kell alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, amik nem fognak ránk várni, folyamatosan változnak majd, mi pedig vagy tudunk lépést tartani velük, vagy nem...
És félre ne érts, nem az a baj, ha vannak elveid, elvárásaid, hanem az, ha nem tudsz ezekbõl engedni kicsit sem. Valamelyik hsz-ben felsoroltál kb 10 dolgot, miket várnál el egy pasitól, képzeld, majdnem mindnek megfelelek egyet kivéve: nem tudok, ennél fogva nem szeretek táncolni. Akkor én most menthetetlenül hülye/alkalmatlan/debil/unszimpatikus/erkölcstelen/stb vagyok? 10 éves kapcsolattal a hátam mögött? Hidd el, tudok egyet s mást az együttélésrõl, az egymás mellett élésrõl és az egyedül élésrõl... Kijutott a jóból, a rosszból, a semmilyenbõl... Engedj egy kicsit azon a gyeplõn, és kitágul a világ!
Ráadásul ugyanez igaz az összes többi témakörre: nincs abszolút igazság, mindenki máshogy él meg dolgokat, helyzeteket, másképpen fog nyomot hagyni bennük, másképpen fog emlékezni rá. Például az elsõ úszólecke van akivel megutáltatja egy életre a medencéket/nagyobb vizeket, van akinek ugródeszka az olimpia felé... Pont ezért lesz mindenkinek más véleménye itt a fórumon a különbözõ témákban, és pont ezért lehet, hogy ami XY-nak a tökéletes és megmásíthatatlan igazság, az neked csak egy buta ember ábrándos képzelgésének tûnhet... Nem vagyunk egyformák, nem vagyunk tökéletesek...
És hogy miért mondom mindezt? Mert szerintem TE REMEK EMBER vagy, csak még egy kicsit alakulnod, tapasztalnod kell az életben dolgokat. Egy csiszolatlan gyémánt vagy, és az élet még nem formázott meg teljesen. Szerintem kicsit faragni kell a fiatalságodból, a naivságodból, a mindentjobbantudásodból, és ha kész lesz, az emberek csodádra fog járni! Megígérem! (És itt direkt nincs mosolyka, mert ezt nagyon komolyan gondolom!)
Amatorpe
06-21-2014, 08:48 AM
Hiszek én is sok mindenben, mint mai lány, csak nem igen akad, aki ennek megfelel.
S inkább vagyok egyedül, mint olyannal, aki nem hozzám való, s akihez én sem vagyok való.
S így jutunk el oda, hogy végül nem születnek gyerekek.
S hogy ki ezért a hibás?
Mindenki.
Senki.
Mindenki hibás, aki nem hajlandó kompromisszumokra. Ha az egyén EGO-ja nagyobb és fontosabb az alkalmazkodási képességénél, akkor tényleg ne szaporodjon - már bocs...
Ha nem éreztél még igaz szerelmet, hogy képes legyél lemondani mindenrõl azért az egyért, akkor nem tudod, mirõl beszélek. És aztán jönnek a panaszok, hogy jaj, sok a szingli meg felbomlanak a kapcsolatok, meg így meg úgy... Szerinted ha minden pasi csak és kizárólag topmodell alkatú, mesterszakács végzettségû, profi, de hûséges kurvával lenne hajlandó kapcsolatra lépni, nem halt volna már rég ki az emberiség?
Ha nem vagy hajlandó lazábbra fogni a gyeplõt, a lovak csak elõre mennek - csõlátás.
A világban nem csak fehér és fekete dolgok vannak, például ha keverjük õket, több százezer vagy millió szürkét kapunk. És akkor még a többi színrõl nem is beszéltünk! A szürke akkor most csak fehér vagy csak fekete? Egyik sem - kicsit ez is, az is. Arany középút. Tudtak valamit ezek a kínaiak, több ezer éve fennmaradt a tudásuk.
Oké, aláírom, ez így most kicsit nyers volt, de ha az utalások, szép célzások nem vezetnek elõre, akkor muszáj. És nem ellened, hanem érted. Remélem érted.
Szép napot, kellemes hétvégét mindenkinek! Akár szingli, akár oldalkocsis! :D
Kellene egy családtervezõs topic.
BragBOL
06-21-2014, 09:06 AM
Meg egy országtervezõs a közösségépítés mellé és a társadalom alap 3 szintje meglenne :D
De valószínûleg rákattannának az "ismeretlen atyák" :rolleyes:
Inkább csak tragikus. Hány ember lehet aki ezt teszi? :(
bögre
06-27-2014, 06:48 PM
Sok! Sött rengeteg! Sajnos az utobbi idöben anyira elszaporodtak ezek a közösségi hülyeségek hogy hihetetlen. De ezzel nem is lenne baj.
Sok ember ezeken az oldalakon akarja bizonyitani a boldágságát. Nem hogy élnék az életüket. Ismerek olyat aki napi töb tiz orát tölt fézbuk elött.
Ha az ilyen emberek öregek lesznek menyit mesélhetnek majd az unokáknak hogy ök milyen jol fézbukoztak egész életükbe! :)
Viccet féretéve ez szomoru dolog. Elszigeteli az embereket egymástol. Önbecsölést rontja stb...
Szerintem nagyon káros oldalak.
Egy elönyük volna az a korlátlan gyors informácio csere. De sajnos ezt a sok szemét és hülyeség ellehetetleniti.
Medve
07-03-2014, 06:44 PM
Ha van itt nemzetközis kamionos, elmondaná hogy megy a PÁV 2/3 teszt? Illetve konkrétan a B-s mezei jogsitól egészen addig, hogy C+E kat-ba dolgozok?
raktaros
07-06-2014, 08:39 AM
Ezek után semmit sem fogsz elhinni abból amit látsz (http://www.szabadonebredok.hu/ezek-utan-semmit-sem-fogsz-elhinni-abbol-amit-latsz/)
Ki nyeri a vébét? Orbán Viktor.
http://hungarianspectrum.files.wordpress.com/2013/08/orban-the-artist.jpg
Talán másra mertetek gondolni?
:haha:
raktaros
07-11-2014, 05:38 PM
Ilyent sem láttam még, összkerékmeghajtásos bicaj :)
http://img07.olx.hu/images_aprodhu/48547259_3_644x461_osszkerek-hajtasnagyon-egyedi-kerekpar.jpg
http://olx.hu/hirdetes/osszkerek-hajtas-nagyon-egyedi-ID2lh3R.html
Grafitos
07-16-2014, 01:05 PM
Túlélõ neked tényleg van bajuszod?:D
Miért kérded? :)
http://metrouk2.files.wordpress.com/2013/06/ay_112039556-e1371194198725.jpg
Grafitos
07-16-2014, 01:18 PM
csak olvasgattam a blogodat és feljött, majd nem hagyott nyugodni a kérdés..gondoltam felteszem:D
Ez meg egy macska akinek 2 bajsza van...?:)
Mostanában megnövesztettem, úgyhogy úgy nézek ki mint az öreg motoros Teutul, csak még van hozzá egy kis szakállam is. :haha:
De errõl már régebben is beszéltünk, mikor ezt a képet tettem be a témához.
http://img411.imageshack.us/img411/8876/macreadykurtrussel.jpg
Grafitos
07-16-2014, 01:52 PM
Tiszta majmok bolygója..nem mintha én jobb lennék
Targitosz
07-20-2014, 09:44 AM
Na mi van prepperek, nagy a meleg, lazultok?:cool: (nagy itt a csönd...)
Jó tudom mindjárt jön valaki, aki lehurrog, hogy keményen dolgozott egész héten :D
Daniui
07-20-2014, 11:06 AM
Keményen pihentem egész héten :D fárasztó volt.....
Na mi van prepperek, nagy a meleg, lazultok?:cool: (nagy itt a csönd...)
Uborkaszezon. Ha jön a hideg idõ, majd biztosan több lesz a hozzászólás. ;)
Tudnátok ajánlani igazán jó, különféle témákat alaposan feldolgozó könyveket a pszichológia és a szociológia tárgykörén belül? Úgy, mint közösségépítés (vagy épp szétzilálása), együttmûködés, hogyan hozza a döntéseit az ember, vagy hogyan formálódnak a világnézetei? Manipulációról, gonoszságról, a hazudozás pszichológiáról és a pszichopatákról már van egy kettõ, de ezekbõl is jöhet ajánlás. :)
Neten elérhetõ filmeknek is örülnék!
Tudom, hogy van könyv topik, de mivel nem szorosan a túléléshez köthetõek ezek, inkább ide szántam...
Daniui
07-22-2014, 07:55 AM
Tudnátok ajánlani igazán jó, különféle témákat alaposan feldolgozó könyveket a pszichológia és a szociológia tárgykörén belül? Úgy, mint közösségépítés (vagy épp szétzilálása), együttmûködés, hogyan hozza a döntéseit az ember, vagy hogyan formálódnak a világnézetei? Manipulációról, gonoszságról, a hazudozás pszichológiáról és a pszichopatákról már van egy kettõ, de ezekbõl is jöhet ajánlás. :)
Neten elérhetõ filmeknek is örülnék!
Tudom, hogy van könyv topik, de mivel nem szorosan a túléléshez köthetõek ezek, inkább ide szántam...
Ez közösségfejlesztés, de lehet belõle hasznos dolgokat tanulni.
http://muvelodes.vfmk.hu/4-szakmai_anyagok/letoltes/kozossegfejlesztes.pdf
törölt tag -gl
07-22-2014, 05:22 PM
Szerintetek csak Magyarországon elterjedt, hogy a város, kisvárosok körüli erdõs részek tele vannak hajléktalanokkal?
Gondolkoztam azon, hogy külföldön vajon lehetne munkát vállalni úgy, hogy illegálisan beeszed magad egy erdõs területre, és onnan jársz be dolgozni? Egy profi prepper észrevétlenül meg tudná csinálni, nem?
Mennyi is egy külföldi fizetés? Havi 500 körüli? Ezt mind félre lehetne tenni. Közben meg esténként kempingezek egy jót :) Na?
pro?
kontra?
Jöhetnek a kiritikák, kövek, minden.
(mely európai ország lehetne erre alkalmas? elsõsorban nyárra gondoltam)
(kapnék olyan munkát, amihez nem szükséges leigazolnom a szállásomat?)
(valóban biztonságosabb és érintetlenebb lehet egy nyugati ország beli zegzugos terület, mint itthon mondjuk a budai erdõk? (itt nem mernék még bivakolni sem)
Szerintetek csak Magyarországon elterjedt, hogy a város, kisvárosok körüli erdõs részek tele vannak hajléktalanokkal?
Los Angeles a durva. Ott a belvárosi parkok is telítve vannak.
mrPickles
07-22-2014, 05:58 PM
Gondolkoztam azon, hogy külföldön vajon lehetne munkát vállalni úgy, hogy illegálisan beeszed magad egy erdõs területre, és onnan jársz be dolgozni? Egy profi prepper észrevétlenül meg tudná csinálni, nem?
Mennyi is egy külföldi fizetés? Havi 500 körüli? Ezt mind félre lehetne tenni. Közben meg esténként kempingezek egy jót :) Na?
pro?
kontra?
Jöhetnek a kiritikák, kövek, minden.
(mely európai ország lehetne erre alkalmas? elsõsorban nyárra gondoltam)
(kapnék olyan munkát, amihez nem szükséges leigazolnom a szállásomat?)
(valóban biztonságosabb és érintetlenebb lehet egy nyugati ország beli zegzugos terület, mint itthon mondjuk a budai erdõk? (itt nem mernék még bivakolni sem)
Angliát huzd ki nyugottan, bankhoz, munkához kell lakhely. Max valami szarul fizetõ fekete munkát kapnál amit még a legutolsó ilegális bevándorló sem csinálna meg.
Glassbox: valóban, bejelentett lakcím nélkül nem fogsz kapni állást, sõt, a rendõr intézi is a hazautazásod, ha szimpla utcai sétálgatásnál nem tudod igazolni a jogos ottléted, amibe munkavállalásnál ez is beletartozik.
Nem csak Angliánál kell hivatalos cím, hanem a többi országnál is.
Viszont lehet valami kiskapu. Magyarországon pl. az ún. hontalan igazolvány.
Ellenvetés igazából a saját biztonságod, és a kiszolgáltatottság (vandáloknak, idõjárásnak). Na meg azon én is elgondolkodtam, hogy a jelenlegi helyzetemben hogyan járnék munkába. Mert így van bõven idõm vizet pumpálni, melegíteni, és kézzel kimosni, de munka mellett ez az egyetlen dolog is azt jelentené, hogy hétvégente kellene ezzel elmennie a szabadidõm javának. Úgyhogy vagy lemondok az alvásról, vagy idõvel igen lecsúszott és igénytelen megjelenés uralkodna el rajtam, és azt sehol sem tolerálják (pláne tõlünk nyugatra).
Hogy akarsz szalonképesen megjelenni egy munkahelyen, ha egy erdõben csövezel? :)
törölt tag -gl
07-22-2014, 07:17 PM
Glassbox: valóban, bejelentett lakcím nélkül nem fogsz kapni állást, sõt, a rendõr intézi is a hazautazásod, ha szimpla utcai sétálgatásnál nem tudod igazolni a jogos ottléted, amibe munkavállalásnál ez is beletartozik.
Nem csak Angliánál kell hivatalos cím, hanem a többi országnál is.
Viszont lehet valami kiskapu. Magyarországon pl. az ún. hontalan igazolvány.
Ellenvetés igazából a saját biztonságod, és a kiszolgáltatottság (vandáloknak, idõjárásnak). Na meg azon én is elgondolkodtam, hogy a jelenlegi helyzetemben hogyan járnék munkába. Mert így van bõven idõm vizet pumpálni, melegíteni, és kézzel kimosni, de munka mellett ez az egyetlen dolog is azt jelentené, hogy hétvégente kellene ezzel elmennie a szabadidõm javának. Úgyhogy vagy lemondok az alvásról, vagy idõvel igen lecsúszott és igénytelen megjelenés uralkodna el rajtam, és azt sehol sem tolerálják (pláne tõlünk nyugatra).
Hogy akarsz szalonképesen megjelenni egy munkahelyen, ha egy erdõben csövezel? :)
Hazaküld a rendõr, ha nem tudom igazolni az ottlétem? Úgy tudom szabad mozgásunk van már teljes EU-n belül. Bárhova mehetek. Szóval... A tisztálkodást, stb szerintem annyi pénzért, amennyit az albérleten spórolni lehet, (havi 1000 euro körül) simán meg lehet oldani! Szerintem. Idõvel kialakulnának erre rutinok, mondjuk valóban veszélyes.
De ha Budapestet veszem példaképp fél óra vonatozással 10p buszozással és 10p gyaloglással a zsúfolt belvárosból konkrétan kihalt tájakra is eljuthat az ember. Gondolom külföldön is hasonló a helyzet.
mrPickles
07-22-2014, 07:24 PM
Hazaküld a rendõr, ha nem tudom igazolni az ottlétem? Úgy tudom szabad mozgásunk van már teljes EU-n belül. Bárhova mehetek. Szóval... A tisztálkodást, stb szerintem annyi pénzért, amennyit az albérleten spórolni lehet, (havi 1000 euro körül) simán meg lehet oldani! Szerintem. Idõvel kialakulnának erre rutinok, mondjuk valóban veszélyes.
De ha Budapestet veszem példaképp fél óra vonatozással 10p buszozással és 10p gyaloglással a zsúfolt belvárosból konkrétan kihalt tájakra is eljuthat az ember. Gondolom külföldön is hasonló a helyzet.
Viszont munkád még mindíg nincsen szóval nincsen pénzed buszra, vonatra, kajára stb. Igazából van egy egyszerõ megoldás kiváncsi vagyok mikor fogsz rájönni.
Törölt_fórumtag2
07-22-2014, 07:29 PM
Vegyél egy furgont, állófûtéssel. Azt át tudod úgy alakítani, hogy télen-nyáron ellakhatsz benne. Nagyobb, éjjel-nappali bevásárlóközpontoknál meg tudod húzni magad, ha idõnként változtatod a helyed. Wc-mosdó adott, ha kaja kell csak beszaladsz érte. Németországban és Belgiumban heteket töltöttem így.
mrPickles
07-22-2014, 07:46 PM
Vegyél egy furgont, állófûtéssel. Azt át tudod úgy alakítani, hogy télen-nyáron ellakhatsz benne. Nagyobb, éjjel-nappali bevásárlóközpontoknál meg tudod húzni magad, ha idõnként változtatod a helyed. Wc-mosdó adott, ha kaja kell csak beszaladsz érte. Németországban és Belgiumban heteket töltöttem így.
Héé én kiváncsi voltam mikor jön rá. Igazából még helyet sem kell változtani. A bolt kamarái még vigyáznak is rád. Az angliai cigányok is így csinálják. Ahova most járok elsõsegélyre ott is van most két lakókocsi, nemsokára jönnek a többiek is és nem igazán tudják õket kirakni.
Törölt_fórumtag2
07-22-2014, 07:58 PM
Szlovákiában is konvojban vonulnak a nomád cigányok. Saját szememmel láttam, amikor egy falu szélén télen, megszálltak egy szántóföldet. Már verték is fel a sátrakat, az asszonyok állították felfelé a háromlábút fõzéshez.:D
mrPickles
07-22-2014, 08:03 PM
Pont mint itt.
BragBOL
07-24-2014, 10:25 AM
Az i. e. VIII. században Homérosz, a görög epikus költõ írt egy világ végén található helyrõl, amelyet Elíziumnak nevezett, ahol nincs hó, nem süvítenek viharos szelek, csak lágy, frissítõ szellõ fújdogál. Homérosz kortársa, Hésziodosz ezzel szemben nem magára a helyre, hanem az idilli létre helyezte a hangsúlyt, felidézve egy letûnt aranykort, amikor az emberek békében éltek, és - akárcsak Ádám és Éva a bûnbeesés elõtt - soha nem öregedtek meg, csak éltek gond nélkül a föld gyümölcseinek bõkezû adományain…
A jelek szerint itt a világvége hamarosan, a fentiek szerint a paradicsom a világ végén van.
Tehát hamarosan a paradicsomban fogunk élni :D
Grafitos
07-24-2014, 10:51 AM
Szerintem a tervedet Magyarországtól keletre bárhol meg tudod valósítani..ha nomád életet akarsz, miért vágysz nyugatra?..Romániában, vagy Ukrajnában még csak ki sem néznének:D ha meg jön a rendõr, a kenõpénz mindent elintéz. Gond nélkül élhetnél az elképzeléseid szerint!
Úgy látom nagy csatákat vív benned ez a 2 vágy. Nomádként kiszakadni a társadalomból és szabályok nélkül élni, aztán ha ezt meguntad, felveszed a kockászakót és a feketekeretes szemüveget és bemész egy csillivilli üvegpalotába dolgozni..
Nekem hipszter utópiának tûnik ez a dolog.
Amatorpe
07-24-2014, 08:24 PM
Képzeljétek: eladjuk a panellakásunkat! Marad valamennyi a hiteltörlesztés után, költeni kell a kocsira, meg ez-az, de ha minden jól megy, marad valamennyi. Ha nem jön közbe semmi, a Doom által jósolt idõpontra már albérletben egy magánházban lehetünk... De jó is lenne! Csak az oldalkocsi nyafog, hogy neki kéne a helyi járatos busz, mert nem akar távolságival munkába járni (mondjuk akkor kellene a helyi bérlet is, ami megint csak plusz kiadás meg plusz idõ) de én alig várom, hogy legyen kert meg esetleg pince! Hû de költöznék már! :D
Érdekesség: ugye jó elõre gondolkozom, hívtam pár embert, aki magánházat hirdet. Van, amelyik már a megjelenés napján "elkel", meg úgy veszem észre, hogy nem szeretnek egy hónapra elõre ígérni semmit. Mert addigra kiveszi más azonnal. Csakhogy nem tudom pontosan, mikor tudok költözni, mert intézni kell a papírokat, egyeztetni a bankkal, hogy akkor mi most mennénk, stb... Nem egyszerû, vagyis hogy inkább idõigényes. És ami szívás, hogy ez miatt lehet nem 10-20 hirdetésbõl fogok tudni válogatni, hanem csak az aktuális 1-5-bõl, ami nem biztos, hogy álmaim netovábbja lesz...
(Háttér: most 130e havonta a törlesztés meg a rezsi, ha találnánk max 50e+rezsiért, már spórolhatnánk valamennyit.)
Illetve egy kérdés: ha lenne mondjuk 100.000, amit prepper cuccokra költhetnétek, mik lennének azok, fontossági sorrendben?
Ilyenek pl: víztisztító 1 zöld-kínai-katonai, víztisztító 1 lifesaver, egy keserû hdm kompakt (a saját oldalukon 85-ért van fent), íj+nyilak, forgótáras gumiképes gázpisztoly, komolyabb napelemes-akkus töltõszett, stb... Az elõbb említettek sajnos még nincsenek, ezért is jutottak eszembe... Az asszonyt meg majd gyõzködöm...
(Kések ((ha nem is extra komolyak, de vannak)), mécsesek, viharlámpák, gyufa, elsõsegélycsomag (autós), konzervek, víz vannak. Mondjuk két hétre elég lenne, szóval nem onnan kell kezdeni szerencsére, hogy egy zsugor ásványvíz meg 10 konzerv...)
Na remélem tudtam valami jót is nyújtani a szürke hétköznapokra... :D
Ha nem jön közbe semmi, a Doom által jósolt idõpontra már albérletben egy magánházban lehetünk...
..akkor ezt az idõpontot gyorsan felejtse el mindenki,ez csak egy alaptalan megérzés volt a részemrõl,tudományosan,politikailag,gazdaságil ag,társadalmilag kézzelfogható bizonyíték nincs rá,a beigazolódás valószínûsége közelít a nullához.Ez csupán Orson Welles : A világok harca.... effektus volt. Ne készüljön rá senki,semmilyen formában!!!
Amatorpe
07-24-2014, 09:19 PM
.
..akkor ezt az idõpontot gyorsan felejtse el mindenki,ez csak egy alaptalan megérzés volt a részemrõl,tudományosan,politikailag,gazdaságil ag,társadalmilag kézzelfogható bizonyíték nincs rá,a beigazolódás valószínûsége közelít a nullához.Ez csupán Orson Welles : A világok harca.... effektus volt. Ne készüljön rá senki,semmilyen formában!!!
Ne aggódj, nem ez miatt megyünk, már régóta érik a dolog, több mint 3 hónapja hirdettük a lakást, akkor még nem is volt itt a bejegyzésed...
Én szeretnék bármikor bármire készen állni, és ez nem megy panelben a városban. Pont.
(Mármint bocs a stílus miatt, csak ez így volt bennem, tényleg nem ezért vagy azért van, hanem mert olyan a világ, amilyen.)
Viszont szívesen venném az ötleteidet, hogy miket vennél, mert ha minden jól megy, elcserélek pár papírfecnit hasznosabb dolgokra. :D
Grafitos
07-25-2014, 07:03 AM
.
Nekem már bent van a naptárban...a dátumoddal lemodellezem, hogy mennyire motivál a felkészülésben az, hogy van egy konkrét gebasz idõpont. Ez teljesen életszerû is lehet..pl mondjuk véget ér egy tûzszüneti megállapodás egy adott idõpontban és beindul a csihipuhi...
Szóval ha nem váratlan a katasztrófa és elõre tudom a dátumát, birka és kétkedõ maradok, vagy megpróbálok érdemben is tenni valamit a családom és a magam túlélése érdekében..
BragBOL
07-25-2014, 02:14 PM
Valaki tudja mi ez?
https://www.google.hu/maps/@47.1275256,51.8846891,211m/data=!3m1!1e3?hl=hu
Egy téglalapba legalább 4 autó fér el.
Konténerek? (Azokra gondolok amiket hajókra is szoktak tenni.)
venosz
07-25-2014, 04:50 PM
Valaki tudja mi ez?
Sólepárlók. Nem biztos, de annak néz ki.
mzperiksz
07-25-2014, 04:58 PM
Temetõ
Valaki tudja mi ez?
Saját példánkból írtam, hogy a rendõrök tudnak kötözködni, ha akarnak. Németországban igazolnia kellett páromnak, hogy mit keres ott, be van-e jelentve szállodába, ha rendes lakcíme nincs, és nagyon hajlottak arra, hogy bele tudjanak kötni, hiába vagyunk uniós tagok.
astonferi
07-26-2014, 04:34 PM
Valaki tudja mi ez?
nem mindegy a világ túlsó felén van. nem is értem hogy találtok ilyen helyeket :haha:
Kisss
07-26-2014, 05:52 PM
nem mindegy a világ túlsó felén van. nem is értem hogy találtok ilyen helyeket :haha:
Hat ez tenyleg jo kerdes.... :)
Yrkon
07-28-2014, 12:42 PM
Szép darab:
http://www.origo.hu/tafelspicc/hirek/20140728-egymilliot-ero-szarvasgombat-talaltak-hazankban.html
Valaki foglalkozik itt szarvasgomba-kereséssel? Szívesen olvasnék hosszabb-rövidebb beszámolókat róla. Egyébként ha már gomba, gondolkodom egy gombaszakértõi tanfolyam elvégzésérõl, de a lakóhelyem környékén sajnos nem találtam még:( Az meg sajnos nem fér bele a keretbe, hogy Bp-re futkossak...
Törölt_fórumtag2
07-29-2014, 06:59 PM
Képzeljétek: eladjuk a panellakásunkat! Marad valamennyi a hiteltörlesztés után, költeni kell a kocsira, meg ez-az, de ha minden jól megy, marad valamennyi. Ha nem jön közbe semmi, a Doom által jósolt idõpontra már albérletben egy magánházban lehetünk... De jó is lenne! Csak az oldalkocsi nyafog, hogy neki kéne a helyi járatos busz, mert nem akar távolságival munkába járni (mondjuk akkor kellene a helyi bérlet is, ami megint csak plusz kiadás meg plusz idõ) de én alig várom, hogy legyen kert meg esetleg pince! Hû de költöznék már! :D
Érdekesség: ugye jó elõre gondolkozom, hívtam pár embert, aki magánházat hirdet. Van, amelyik már a megjelenés napján "elkel", meg úgy veszem észre, hogy nem szeretnek egy hónapra elõre ígérni semmit. Mert addigra kiveszi más azonnal. Csakhogy nem tudom pontosan, mikor tudok költözni, mert intézni kell a papírokat, egyeztetni a bankkal, hogy akkor mi most mennénk, stb... Nem egyszerû, vagyis hogy inkább idõigényes. És ami szívás, hogy ez miatt lehet nem 10-20 hirdetésbõl fogok tudni válogatni, hanem csak az aktuális 1-5-bõl, ami nem biztos, hogy álmaim netovábbja lesz...
(Háttér: most 130e havonta a törlesztés meg a rezsi, ha találnánk max 50e+rezsiért, már spórolhatnánk valamennyit.)
Illetve egy kérdés: ha lenne mondjuk 100.000, amit prepper cuccokra költhetnétek, mik lennének azok, fontossági sorrendben?
Ilyenek pl: víztisztító 1 zöld-kínai-katonai, víztisztító 1 lifesaver, egy keserû hdm kompakt (a saját oldalukon 85-ért van fent), íj+nyilak, forgótáras gumiképes gázpisztoly, komolyabb napelemes-akkus töltõszett, stb... Az elõbb említettek sajnos még nincsenek, ezért is jutottak eszembe... Az asszonyt meg majd gyõzködöm...
(Kések ((ha nem is extra komolyak, de vannak)), mécsesek, viharlámpák, gyufa, elsõsegélycsomag (autós), konzervek, víz vannak. Mondjuk két hétre elég lenne, szóval nem onnan kell kezdeni szerencsére, hogy egy zsugor ásványvíz meg 10 konzerv...)
Na remélem tudtam valami jót is nyújtani a szürke hétköznapokra... :D
Csak olyan házba menj, ahol van kút a kertben. A víz nagyon fontos a kiskerti gazdálkodáshoz is. Nélküle nincs termés. Ha hosszú távra készülsz, akkor tartalék szivattyút is tárolj. Víztisztító berendezés, a kis kínai mellé egy nagyobb teljesítményû, szén szûrõvel.
Gyógyszerek és alternatív, gyógynövények zacskóba. Vízfertõtlenítõ tabletta....
Egy benzines áramfejlesztõ sem ártana vagy/és egy nagyobb teljesítményû inverter a kocsiba. Már utóbbi esetében, ha elég nagy teljesítményû az autó és a benne lévõ aksi.
Hagyományos paraszti szerszámok, amik áram, benzin nélkül is mûködnek.
Legyen erdõ a közelben. Összeomlás esetén nem jó megfagyni... Csapdázni, vadászni is lehet.
Egy jó állapotú, erõs távcsöves légpuska, madarak elejtéséhez.
Önvédelemre inkább néhány macséta.
Kábé egy százast, erre költenék el...
...legyél egy kis türelemmel,akármilyen nehéz meg kell õrizni a sajátot...és most van a mentõcsomag folyamatba,várjátok ki mi lesz fél év múlva,biztos ,hogy kevesebb..ezt most garantálom nektek, az albi pénzkidobás,ugródeszka nem életforma,ha baj lesz kidobnak onnan titeket,mert kell a menekült rokonoknak....ne az elképzelt dolgokat lásd,azokat ilyen helyzetbe dobd el,csak a realitásokat...üvölteni fogtok,ha öt év múlva,kétszeresét éri a lakásotok és 25000,-lesz a törlesztõ...türelem,most moratórium van,ha nem fizetitek sincs baj,csak tegyétek el a pénz...ebben a helyzetben eszedbe ne jusson prepper cuccot venni,tegyétek félre,ha mégis az albit választjátok,van 100 rugó tartalék,ha beteg leszel,nyomorék,vagy nagy mûtét, hamar az utca lesz az albiból..a sajátból évekig nem raknak ki ,ha ügyesek vagytok....ez is prepperkedés,nem csak a kés és a víztisztító vásárlás.....t ü r e l e m ....
Törölt_fórumtag2
07-29-2014, 07:57 PM
Egyébként, igazat adok Doomnak. Most kivárásra kell játszani...
Ettõl már csak jobb lehet a hiteleseknek.
Mégis csak van olyan aki sokat nyer.
http://index.hu/belfold/2014/07/31/mibol_vesz_sokat_egy_lottonyertes_hajlektalan/
És úgy tûnik hogy okosan be is tudta fektetni a pénzét.
:tapsol:
Grafitos
07-31-2014, 10:45 AM
Szuper egy sikertörténet..attól még a gettó ugyan ott marad és a többi szerencsétlen alkesz van olyan hülye, hogy az utolsó fillérét meg ellottózza, ahelyett, hogy kenyeret rakna az asztalra...Ez nagyon jó példa lesz..merthát a józsinak is sikerült
Én nem nevezném hazugnak. Szerintem nyert és most örül.
a többi szerencsétlen alkesz van olyan hülye, hogy az utolsó fillérét meg ellottózza
Az nem normális dolog. A lottózás is olyan mint a sör.
Ha megiszol néha egy üveggel attól nem lesz bajod. Ha viszont eliszod minden filléredet azzal nem jársz jól.
Itt nálunk azért vannak nyeremények. Tudok olyat aki 3000 dollárt nyert régen, ami a mostani értékkel számolva lenne vagy 20ezer. Néhányszor én is nyertem kisebb összegeket.
A közeli boltban ketten is nyertek mostanában. Az egyik 250.000 dollárt, a másik fél milliót.
Egy fickó minden nap fohászkodott Istenhez, hogy nyerjen a lottón. Ez így megy hónapokon keresztül, mikor egyszer leszól az Úr:
- Ember, legalább vegyél már egy lottószelvényt!
Sziasztok!
Azthiszem vagy 10 napja nem voltam fent. Elmentünk kis családdal üdülni.
Kísérletbõl SEMMIT sem vittem magammal.
...na jóó csak egy Gerber kést. A lényeg, hogy tök rosszul voltam... SOHA TÖBBET !!
Viszont a kis család hozott sok mindent, így pl. egy nagy vihart is megúsztunk, mert volt náluk poncsó...
Hazaértünk, megnyugodtam :)
Viszont itt látom, hogy izzott a levegõ... mi a tö...öm volt megint? Kinek volt mensese? ..bár így a jó, ha körbe jár a mécses.
Kamionos
08-01-2014, 08:03 PM
...legyél egy kis türelemmel,akármilyen nehéz meg kell õrizni a sajátot...és most van a mentõcsomag folyamatba,várjátok ki mi lesz fél év múlva,biztos ,hogy kevesebb..ezt most garantálom nektek, az albi pénzkidobás,ugródeszka nem életforma,ha baj lesz kidobnak onnan titeket,mert kell a menekült rokonoknak....ne az elképzelt dolgokat lásd,azokat ilyen helyzetbe dobd el,csak a realitásokat...üvölteni fogtok,ha öt év múlva,kétszeresét éri a lakásotok és 25000,-lesz a törlesztõ...türelem,most moratórium van,ha nem fizetitek sincs baj,csak tegyétek el a pénz...ebben a helyzetben eszedbe ne jusson prepper cuccot venni,tegyétek félre,ha mégis az albit választjátok,van 100 rugó tartalék,ha beteg leszel,nyomorék,vagy nagy mûtét, hamar az utca lesz az albiból..a sajátból évekig nem raknak ki ,ha ügyesek vagytok....ez is prepperkedés,nem csak a kés és a víztisztító vásárlás.....t ü r e l e m ....
Ahány ember, annyi vélemény, úgyhogy leírom én is, mert kicsit másképp látom.
Abban igazad van, hogy moratórium van ezért most nem érdemes nagyon ugrálni, csak sajnos nincs mire várni. Elképzelhetõ, hogy a lakások értéke duplája lesz 5 év múlva, fõleg, ha elõrukkolnak valami fain támogatási rendszerrel. Viszont a törlesztõ szinte biztosan nem lesz 25000. Anélkül, hogy politizálnék, Orbán azért a látszatmegoldások embere. Igen csökkenni fog a törlesztõrészlet mondjuk 5-10 százalékkal. Ez önmagában nem megoldás egyik devizahitelesnek sem. Aztán forintosítják. A mostani alacsony alapkamat nem véletlen. Engedik, hogy ennyi legyen. Igen valószínû, hogy ezáltal miután forintosítják a hiteleket, akkor el fog szállni és amit a bankoktól "elvettek", azt visszaszerzik majd késõbb. Abba már nem mennék bele, hogy esetleg ez le is zsírozva Orbán és a bankok között, mert az már elmenne összeesküvés-elméletbe. Maradok a realitásoknál.
Ha gáz van és eredetileg az a terv, hogy elhagyja az otthont egy biztonságos menedékbe, vagy közösségbe, akkor az albi is teljesen megteszi szerintem. Meg egyébként is. A saját ház nyújtotta biztonságérzet csupán illúzió mind békeidõben, mind válságos idõkben.
Ha beteg, nyomorék lesz, vagy nagy mûtét miatt kidõl, akkor a 100e semmit nem fog jelenteni. Megoldást kell és fog találni. Valószínûleg sosem lesz 'felesleges' 100e forintja, hogy prepperkedésre költsön. Ha az ember bármikor is valamit tenni akar, akkor a most a legjobb idõpont.
De ez csak a saját véleményem.
...igen ez is egy vélemény....de.... nem a jövõben élünk,hanem a mában,Nem szabad,hogy a felkészülés uralja a mindennapokat.Egyenlõre ebben a világban élünk,itt kell helytállni és most.Egy fiatal párnak egyetlen értelmes és reális perspektívája van,dolgoznak,gyûjtenek,tulajdont szereznek,gyermeket vállalnak és felnevelik. A megszerzett vagyon útlevél a gyermekeknek a szülõk halála után és az sem elhanyagolható,hogy mindenkinek lesznek nyugdíjas évei.Amit huszon,harminc,negyvenes éveiben nem tesz meg az már elveszett és ötven körül fogy az erõ,ha tetszik,ha nem.a felkészülés hobbi,egyfajta veszélytelen paranoia.Semmiképpen sem szabad,hogy ez uralja el az elmét,mert gyogyós lesz valaki. 100 ezer nagyon sok pénz,hónapokat lehet kihúzni belõle,napi 1000 kajával , 100 nap és ha már felkészülés...felteszem egy összeomlásnál senki sem azonnal az erdõbe rohangál.Amíg lehet az utolsó pillanatig otthon marad és amíg van bolt nincs nagy baj.De ha drágul minden,milyen jó az a 100 ezer pótlásnak.--és miért is illúzió a saját tulajdon????...mióta ember él,mindig szent volt a magántulajdon,mindig joga volt a tulajdonosnak megvédeni azt,ez így volt a második vh idején is, a nagyszüleim ott vészelték át a világégést,nem rohangáltak az erdõbe.Aki albérletbe lakik az hontalan,nincstelen...csak most!!!! ki tudja fizetni...de meddig?...lehet más országokban divat a bérlés, ma, itt nem itt a saját tulajdon a szent.És a sajátból még van vissza,mert ha VALÓBAN kell,még el lehet adni,de az már tényleg vészhelyzet.A kormány politikáját lehet szidni,de azért gondolkodjon el mindenki,hogy a pénzt vissza kell fizetni és megtehetnék azt is ,hogy nem segítenek. De segítenek és tudjátok,ha egy ezressel lesz kevesebb a törlesztõ én annak is örülök....felkészülésre pedig akkor költök ,ha csekkek feladva,hitel törlesztve,kaja egész hónapba megvéve,min összeg a vésztartalékba félre rakva.---éééés ha marad félre teszem vagy veszek valamit...pl az új 511-esre hét hónapig potyogott a pénz a malacba...most el kezdtem gyûjteni egy katadyn hyker pro-ra, ez lesz a karácsonyi ajándék....szóval ésszel Tisztelt Hölgyek, Urak!
segítsen már valaki..ez miez?
reamer,non-dairy dry
for coffee or tea 4 grams net weight dissolve contens in1/3 cantee cup of beverage
ezt dobta ki a fordító
dörzsár, a tej és a tejtermékek száraz, kávé vagy tea, 4 gramm nettó súly oldjunk fel a karbantartási napló tartalma géphez in1 3 cantee pohár ital
bögre
08-02-2014, 01:20 PM
MREVOLUTION!!!
Csakmost csak neked! :) Ha sikerül beállitanom a karbulátort és egyszer találkoznánk netán akkor igérd meg hogy vihetlek egy kört! :D
35093510
raktaros
08-02-2014, 06:57 PM
Ügyes! Egy madmax esetén tele leszel megrendelésekkel :).
Az a benzintank nem puffad fel a napon? :)
bögre
08-02-2014, 07:58 PM
Kösz! :) Ez még csak béta verzio majd teszek rá valami épkézláb tankot. Amugy nem baj hogy felpuffad legalább nem vákumozodik ahogy fogy a benzin.
A. L. Ias
08-02-2014, 08:34 PM
... igérd meg hogy vihetlek egy kört! :D
És hova ülteted, a kormányra vagy a vázra? ;) :D
Gratula az "alkotáshoz"! :)
Majd mérd le hogy mennyit fogyaszt. :thumbup
bögre
08-02-2014, 09:03 PM
A blokra hogy maradando élmény legyen! :D Najo erre tényleg nem gondoltam. De a kormányon van hely böven! :D
Amugy a babetta kb 2.5 litert evett szerintem ez kevesebbet fog mert kisseb a tömeg. kb 30 kg a bicikli.
Pityubá
08-02-2014, 09:06 PM
MREVOLUTION!!!
Csakmost csak neked! :) Ha sikerül beállitanom a karbulátort és egyszer találkoznánk netán akkor igérd meg hogy vihetlek egy kört! :D
35093510
Jó a géped gratulálok, nékem is van hasonló összecsukható, 50-es években gyártott eredeti, felújított Dongó motorom.
80-as években restauráltam és raktam összecsukható kempingkerékpárra, figyeld meg honét szívja a levegõt, az összecsukó részben van a légszûrõ.
3513 3514
Pityubá
08-04-2014, 08:29 AM
Kidõlt fa törzsén ülve emlékezel 10 évvel azelõtt történtekre.
Botoddal rajzokat készítesz a porba, közben maszatos kisgyermek kuporodik térdedre.
Mesélsz néki a rég letûnt világról, mikor még autók jártak aszfalt utakon, nagy hajók a tengereken, sivító vasmadarak ott fent a felhõk közt...
Daniui
08-05-2014, 10:05 AM
https://balrad.wordpress.com/2014/08/05/elegem-van/
Tényleg létre kellene hozni egy minta közösséget, legalább legyen ahol nem húzza le az embert a rossz mentalitás...
Kint voltam táborban 9 napot kb teljesen más közösség ahol mindenkinek meg volt a dolga és a közösségért tett és jó hangulat volt... Amint hazajöttem Pestre rögtön megcsapott egy másmilyen érzés egy lehúzó érzés.
Azt mondom szembe kell menni az árral és "szétverni" a falakat amik lehúzzák az embereket és meg kell alkotni egy olyan közösséget ahol az ember hasznosnak érezheti magát és ami közösség képes fejlõdni, nem csak a mindenapi túlélésért küzd.
astonferi
08-05-2014, 10:16 AM
kedves Daniui régóta tervben van ilyen de ehhez nagyon sok munka és idõ kell és persze pénz is szükséges. ha érdekel egyszer elmondom milyen terv volt erre
Daniui
08-05-2014, 10:48 AM
Érdekel.
A. L. Ias
08-05-2014, 11:01 AM
"Sörözés" szagot érzek a levegõben? ;) :)
astonferi
08-05-2014, 12:01 PM
jaja
Kisss
08-05-2014, 02:15 PM
Érdekel.
Engem is!
Törölt_fórumtag2
08-06-2014, 02:29 PM
Modern "európai mûvészet"
Az ArtFido közölte a fenti felvételt egy luxemburgi mûvészrõl, Deborah de Robertisrõl, aki leült Gustav Courbet 1886-os A világ eredete címû festménye elé, és a szoknyáját felhajtva mutatta meg ugyanazt, ami a festményen látható.
https://www.youtube.com/watch?v=KMm8GjoDNZ4#t=143
Annyira mûvészi, hogy a megnézése után 20 percet zsákoltam. Most ismét nyugodt vagyok...
Mostantól a szatírok szabad utat kapnak és mutogathatják magukat az utcán. Az egyetlen kitétel, hogy a mutogatást mostantól mûvészetnek kell hívniuk. :huuu:
kovu78
08-06-2014, 05:31 PM
erkölcsi fertõ:duhos:
astonferi
08-06-2014, 06:50 PM
pina az pina marad ha mûvészinek hívom akkor is és a funkciója sem változik :haha:
Grafitos
08-07-2014, 09:40 AM
A szakállas "nõ" kishazánkaba érkezett...aki látja borotválja má meg
http://velvet.hu/celeb/hcdb/feljelento/2014/08/05/conchita_wurst_a_marcius_15._teren_mosolyog/
törölt tag -gl
08-07-2014, 10:08 AM
Sziasztok!
Most fogok a barátnõmmel hûtõt venni a közeljövõben, egy virtuális 50 ezres határt szabtunk ki, amit egy nagyon kicsit most úgy néz ki túl lépünk, ezt a darabot néztük ki:
http://www.edigital.hu/Felulfagyasztos_huto/Gorenje_RF3111AW_%28RF_3184_W%29_hutoszekreny-p329614.html
Prepper szempontból fontos a fagyasztó is, mivel a szekrény nagyon alacsony, valószínûleg pultmagasságba fogom emelni egy bútorelemmel.
Jó ez a hûtõszekrény ennyiért? Vagy vásároljunk bátran valami használtat?
Nekem még a borhûtõk is tetszenek. Akár élelmiszer tárolásra is be merném vállalni, mert ha jól látom kompresszoros, de lehet, hogy penészedne.
http://www.muszakistore.hu/candy-raktarrol-borhuto-p-9653.html
Cserébe kevesebbet kellene nyitogatni, mutatós is.
Ennyi pénzért lehet, hogy egy-egy megbízható használt fagyasztót és sima hûtõt is be tudnánk szerezni, de fontos lenne a megbízhatóság. Mit tanácsoltok? Esetleg valakinek van valami különleges forrása hûtõszekrényvásárlás esetére? :D
shadow177
08-07-2014, 10:20 AM
Most ok hogy pina, és bizony mondom nálamnál nagyobb barátja kevés van eme nemes szervnek, de mi ebben a mûvészet?!
törölt tag -gl
08-07-2014, 10:24 AM
Most ok hogy pina, és bizony mondom nálamnál nagyobb barátja kevés van eme nemes szervnek, de mi ebben a mûvészet?!
Performansznak hívják, mi lehet, hogy nem értjük, de felsõbb körökben késõbb lehet, hogy jobban odafigyelnek majd rá. Ez pedig fontos egy mûvésznek. Elég jó megélhetési és kitörési forrás, ha jól csinálja az ember, a sznobok milliókért is megvehetik a munkáit ha eléggé felkapott. Egy ilyen médiavisszhang pedig felkapóssá teszi.
Tehát nem az a lényeg mi ebben a mûvészet, hanem, hogy miért is állt érdekében. Az is lehet, hogy be volt tépve, kíváncsi lennék mit mondott a rendõröknek.
shadow177
08-07-2014, 10:29 AM
Tehát nem az a lényeg mi ebben a mûvészet, hanem, hogy miért is állt érdekében. Az is lehet, hogy be volt tépve, kíváncsi lennék mit mondott a rendõröknek.
Még inkább kíváncsi lennék hogy mit mondott/tett volna ha az "elõadás" közben arra téved néhány más kultúrájú zsírcigány aki a kávéját is viagrával issza és úgy dönt hogy ha már úgyis ott van, neki alanyi jogon jár a "mûvésznõ" pinája....
törölt tag -gl
08-07-2014, 10:30 AM
Még inkább kíváncsi lennék hogy mit mondott/tett volna ha az "elõadás" közben arra téved néhány más kultúrájú zsírcigány aki a kávéját is viagrával issza és úgy dönt hogy ha már úgyis ott van, neki alanyi jogon jár a "mûvésznõ" pinája....
Azt hiszem kezded megérteni a mûvésznõ mondanivalóját! :D
törölt tag -gl
08-07-2014, 10:33 AM
Eltérõ kultúrájú zsírcigányok szerintem nem járnak galériába. Náluk az nem törzsi szokás. De nyugaton sokan integrálódtak, de õk más emberek.
A. L. Ias
08-07-2014, 10:43 AM
Az is lehet, hogy be volt tépve, kíváncsi lennék mit mondott a rendõröknek.
És a rendõr miért vonja felelõsségre? Mert élõben mutatja meg azt, ami amúgy is ott lóg mögötte a falon? Ha Vászonra van festve és bekeretezve, akkor mûvészet, ha élõben mutatja meg ugyanott, akkor közszeméremsértés? :)
törölt tag -gl
08-07-2014, 10:46 AM
És a rendõr miért vonja felelõsségre? Mert élõben mutatja meg azt, ami amúgy is ott lóg mögötte a falon? Ha Vászonra van festve és bekeretezve, akkor mûvészet, ha élõben mutatja meg ugyanott, akkor közszeméremsértés? :)
:)
Talán azért, mert nem engedélyezte neki a galéria.
Ha mondjuk feltett volna egy képet a nemes szervérõl engedély nélkül a falra, ugyanúgy a rendõr vitte volna el. Szóval itt másról lehet szó.
astonferi
08-07-2014, 12:55 PM
Sziasztok!
Most fogok a barátnõmmel hûtõt venni a közeljövõben, egy virtuális 50 ezres határt szabtunk ki, amit egy nagyon kicsit most úgy néz ki túl lépünk, ezt a darabot néztük ki:
http://www.edigital.hu/Felulfagyasztos_huto/Gorenje_RF3111AW_%28RF_3184_W%29_hutoszekreny-p329614.html
Prepper szempontból fontos a fagyasztó is, mivel a szekrény nagyon alacsony, valószínûleg pultmagasságba fogom emelni egy bútorelemmel.
Jó ez a hûtõszekrény ennyiért? Vagy vásároljunk bátran valami használtat?
Nekem még a borhûtõk is tetszenek. Akár élelmiszer tárolásra is be merném vállalni, mert ha jól látom kompresszoros, de lehet, hogy penészedne.
http://www.muszakistore.hu/candy-raktarrol-borhuto-p-9653.html
Cserébe kevesebbet kellene nyitogatni, mutatós is.
Ennyi pénzért lehet, hogy egy-egy megbízható használt fagyasztót és sima hûtõt is be tudnánk szerezni, de fontos lenne a megbízhatóság. Mit tanácsoltok? Esetleg valakinek van valami különleges forrása hûtõszekrényvásárlás esetére? :D
vannak külsõ sérült ( be van horpadva megkarcolva ) nem vészes viszont jó az ára. van 2 bolt is ilyen pesten az egyik zuglóban a nagy lajos kir u .bosnyák u. sarkán. leértékelt áruk boltja a neve
Hûtõ ügyben nem nagyon tudok segíteni. Azt viszont tudom hogy hûtõ nélkül nem könnyû az élet. Sokáig nélküle éltünk. (Igaz, nem haltunk bele hogy nem volt, csak nyáron húzósabb volt miatta a helyzet.)
kovu78
08-07-2014, 12:59 PM
A. L. Ias
kettõsmérce:haha:
törölt tag -gl
08-07-2014, 03:05 PM
Köszönöm a válaszokat :)
Megnézem azokat a boltokat is.
És hát igen, mi már február óta élünk hûtõ nélkül.
Sokkal többet kell költeni az ételre és/vagy szinte minden nap fõzni kell. Õrület.
Elõtte csak megvettem a boltban az adalékmentes, de elõsütött-fagyasztott csirkét, bevágtam a mikróba ha nagyon éhes voltam és kimerült, és mint a mesében :)
törölt tag -gl
08-07-2014, 03:09 PM
Ahogy neten elnéztem a drága (felsõkategóriás) hûtõszekrényekbõl nagyon!! sokat engednek, de az olcsókból max 5-10 ezret és az is fiktív.
De azért jó :)
Köszönöm a válaszokat :)
Megnézem azokat a boltokat is.
És hát igen, mi már február óta élünk hûtõ nélkül.
Sokkal többet kell költeni az ételre és/vagy szinte minden nap fõzni kell. Õrület.
Mi úgy oldottuk meg, hogy sok olyat vásároltunk ami nem volt romlandó. (száraztészta, zabpehely, rizs) A tartós tej elvan hûtõ nélkül is. És persze sûrûbben kell boltba járni, és kevesebbet kell vásárolni, mert ha túl sokat veszel, rád romlik. Mi nem költöttünk többet ételre -sõt, kevesebbet-, viszont nagyon számolni kell hogy mibõl mennyit érdemes venni, hogy ne legyen maradék, mert a maradékot csak hûtõvel érdemes hagyni.
törölt tag -gl
08-07-2014, 04:17 PM
Igen, a tartós tej nálunk is bejött, de néha ha nem fogyott el az egész doboz, másnapra a maradék 1-2 deci megromlott.
Másrészt nekem a hús hiányzik leginkább. csirkemell, ilyesmi. Konzervet nem szeretem.
Nálunk tej úgy sose romlott meg. Ketten megittuk. :)
Daniui
08-09-2014, 09:41 AM
Azért ide egyszer elmennék...
http://www.erdekesvilag.hu/tank-temeto-kuvaitban/
Kuwait-ban a megunt Ferrari-kat is az út szélén hagyják. Az kicsit csalogatóbb lehet mint a rozsdás tankok. :) De csak addig lesz náluk jó világ, amíg el tudják adni az olajat.
...most miért kell moderálni????
A fórummotor magától moderál, ha valami nem jelenik meg, írd ide,
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?92-Hozz%E1sz%F3l%E1sok-%E1thelyez%E9se-t%F6rl%E9se-v%E1ltoztat%E1sa/
aztán intézem. :beer:
BragBOL
08-11-2014, 02:32 PM
Milyen vadnövénynek van olyan levele (3 tagú, kékesebb árnyalatú azt hiszem) mint a zellernek?
Az árokban él ez a növényke amit nem tudok azonosítani.
raktaros
08-12-2014, 10:42 AM
Nálatok megy rendesen az ebay? Nekem egyik sem: com, de, uk, au.
Proxy-n át megy.
Talán ezzel is a nav szórakozik vagy nálam van a hiba?
Grafitos
08-12-2014, 10:49 AM
Amúgy hallottátok a hírekben néhány napja (navról ugrott be) hogy embereink rá akarnak szállni a kínából érkezõ árúcikkek átvizsgálására? szerintük túl sokan kereskednek kínából vámmentesen behozott cuccokkal:rolleyes: :huuu:
raktaros
08-12-2014, 10:57 AM
Amúgy hallottátok a hírekben néhány napja (navról ugrott be) hogy embereink rá akarnak szállni a kínából érkezõ árúcikkek átvizsgálására? szerintük túl sokan kereskednek kínából vámmentesen behozott cuccokkal:rolleyes: :huuu:
Most nem hallottam. Karácsony elõtt szoktak eddig csak rámozdulni.
Amúgy nekem is úgy tûnik egyre többen csinálják azt hogy ebay-rõl vett cuccokat jóval drágábban árulják.
Ha annyi csomagot át akarnak nézni, az sok új munkahely :)
raktaros
08-12-2014, 08:47 PM
Már jónak tûnik.
Lehet a nav eszközeit telepítették hogy lássák ki mit mennyit... :D
M-torolt_forumozo
08-14-2014, 11:17 AM
Ha ilyenek megtörténnek és a felesége találja ki hogy milyen betegsége lehet a férjének, akkor jogosan merülhet fel bennünk a kérdés: hogy a fenébe gondolkozik néhány orvos? Hogy a francba, már megint jött valami beteg, jólvan, küldjük el néhány vizsgálatra és írjunk fel néhány gyógyszert, majd lesz valami... :confused: Elvileg az lenne a dolguk hogy megoldják az ilyen problémákat, nem pedig megoldásokat gyártani (attól még hogy ritka, elõfordulhat). :duhos:
http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/08/14/sohasem-ivott-megis-folyamatosan-reszeg-volt/
A tojás darabja itt kb. 23 forint. Otthon mennyi most? :confused:
mzperiksz
08-17-2014, 05:45 AM
Itthon is a korul indul, de inkabb 40-50 ft a boltokban.
kovu78
08-17-2014, 05:45 AM
pesten átlagár 30-40 FT
mzperiksz
08-17-2014, 06:13 AM
Ha mar itt tartunk, arrafele mennyibe kerul egy atlagos kertvarosi haz?
Melyik államban? Mekkora kertvárosban? Milyen környéken? :)
Van olyan hely ahol 1 millió. Ha arra gondolsz hogy kisvárosban, ami nincs közel nagyvároshoz, ami nagyon csendes és valami nagyon olcsó kellene, akkor szerintem Missouri a legjobb választás. (Én úgy vettem észre hogy az a legolcsóbb állam ebbõl a szempontból.) Olyan 6 millió forintért már lehet venni. Mikor válság volt, akkor 4-ért is. De ha árban átlagosról van szó, téglából épültrõl, akkor az most inkább olyan 13 millió forint lehet. De elég sok mindentõl függ az ár. Olyan ez, hogy nem mindegy hogy egy Pest megyei budán túli helyen veszel egy házat, vagy Borsodban egy eldugott helyen. Mindkettõ lehet zöldövezet, de az árak közt hatalmas a különbség.
törölt tag -gl
08-17-2014, 06:43 AM
Kicsit még az offon belül is off:
Múltkor egy hipermarketben jártam a mosdóban.
Nézegettem az álmennyezetet, nézegettem. Hát nekiestem, megemeltem :D
Egy körülbelül 3 méter "magas" üzemi teret találtam kivilágítatlanul, keresztül kasul ívelve szellõzõ csövekkel, elektromos és vízvezetékekkel. A tér gyakorlatilag a fél hiperen (üzletsor fölött) átívelt.
Fûtött hely, ha hirtelen nincs hova menni, vagy úgy poénból, tiszta víz, energia, fûtés elérhetõ természetesen csak akkor ha nincs komoly összeomlás. Szerintetek mennyire biztonságos? Esetleg idegen városban van az ember, kifárad, nincs hol aludnia.
Felütheti a fejét olyan szituáció, amelyben hasznos, taktikai elõnyt nyújt, vagy életmentõ lehet az ilyen információ?
Nagyjából így nézett ki:
3631
én például ingázó vagyok, gondoltam rá, hogy ha nem érném el télen az utolsó vonatot. Legalább van egy biztos hely, ahol kipihenhetem magam :D
M-torolt_forumozo
08-17-2014, 07:09 AM
Melyik államban? Mekkora kertvárosban? Milyen környéken? :)
Na akkor én pontosítanám a kérdést. Tampa, Florida ; Dallas, Texas ; Los Angeles ; illetve Montana államban egy közepes nagyságú városban, egy viszonylag nyugodt környéken. Esetleg valami linket is megköszönnék.
Los Angeles eléggé lepratelep, úgyhogy azt nem ajánlom. Jártam ott, elég gusztustalan egy hely, nem olyan mint a filmekben. Ráadásul a többi államhoz képest eléggé szoclibek, nehéz ügy a fegyvertartás és az önvédelem. És drága is.
Dallas nem tudom miféle, arra még nem jártam. Montana az olcsó, de ott meg talán túl kevesen laknak. Télen az idõjárás is elég kemény.
Itt van két link ahol nézelõdhetsz:
http://www.zillow.com/homes/for_sale/
Beírhatod az állam betûit, beállíthatod az árakat, hogy pontosan mit keresel és mindent kilistáz.
http://www.landsofamerica.com/america/
Ez a második link is elég jó. Én mindkettõn szoktam keresgélni.
:beer:
mzperiksz
08-17-2014, 09:38 AM
Koszonom a linkeket, ahogy nezem lehet hogy jobban jarnank ha mondjuk Luisanaban vennenk hazat.
Los Angeles eléggé lepratelep, úgyhogy azt nem ajánlom. Jártam ott, elég gusztustalan egy hely, nem olyan mint a filmekben. Ráadásul a többi államhoz képest eléggé szoclibek, nehéz ügy a fegyvertartás és az önvédelem. És drága is.
Dallas nem tudom miféle, arra még nem jártam. Montana az olcsó, de ott meg talán túl kevesen laknak. Télen az idõjárás is elég kemény.
Itt van két link ahol nézelõdhetsz:
http://www.zillow.com/homes/for_sale/
Beírhatod az állam betûit, beállíthatod az árakat, hogy pontosan mit keresel és mindent kilistáz.
http://www.landsofamerica.com/america/
Ez a második link is elég jó. Én mindkettõn szoktam keresgélni.
:beer:
törölt tag -gl
08-18-2014, 07:17 PM
Kicsit még az offon belül is off:
Múltkor egy hipermarketben jártam a mosdóban.
Nézegettem az álmennyezetet, nézegettem. Hát nekiestem, megemeltem :D
Egy körülbelül 3 méter "magas" üzemi teret találtam kivilágítatlanul, keresztül kasul ívelve szellõzõ csövekkel, elektromos és vízvezetékekkel. A tér gyakorlatilag a fél hiperen (üzletsor fölött) átívelt.
Fûtött hely, ha hirtelen nincs hova menni, vagy úgy poénból, tiszta víz, energia, fûtés elérhetõ természetesen csak akkor ha nincs komoly összeomlás. Szerintetek mennyire biztonságos? Esetleg idegen városban van az ember, kifárad, nincs hol aludnia.
Felütheti a fejét olyan szituáció, amelyben hasznos, taktikai elõnyt nyújt, vagy életmentõ lehet az ilyen információ?
Nagyjából így nézett ki:
3631
én például ingázó vagyok, gondoltam rá, hogy ha nem érném el télen az utolsó vonatot. Legalább van egy biztos hely, ahol kipihenhetem magam :D
Hülyeség mi? Senki sem reagált :) szerintem azért érdekes lehetõség.
..errõl az jut eszembe ahogy az Alienek másztak a csöveken a filmbe :eek:..viccet félretéve egy összeomlásnál én is szívesebben fészkelném be magam egy élelmiszerboltba,mint az erdõbe...az jó ha valaki nyitott szemmel jár....:thumbup
Daniui
08-18-2014, 07:49 PM
Hülyeség mi? Senki sem reagált :) szerintem azért érdekes lehetõség.
Nem hülyeség, miután írtad én is meg fogom nézni a környéken lévõ bevásárlóközpontokat.
törölt tag -gl
08-20-2014, 11:45 AM
..errõl az jut eszembe ahogy az Alienek másztak a csöveken a filmbe :eek:..viccet félretéve egy összeomlásnál én is szívesebben fészkelném be magam egy élelmiszerboltba,mint az erdõbe...az jó ha valaki nyitott szemmel jár....:thumbup
Persze, bár nyilván érted, hogy én nem a csövekbe másznék bele, hanem a csövek közötti szervíztérbe. Egy összeomlásnál egyébként, ha jönnek a komolyabb fosztogatók és nincs valamilyen szintû rendfenntartás (kijárási tilalom, stb) szerintem nagyon hamar szétverik az ilyen üzleteket, és akkor a plafon is jönne. Nem biztos, hogy biztonságos.
raktaros
08-20-2014, 01:29 PM
Ma hallottam a hírekben hogy nekünk ilyenünk is van :D
Az ünnep biztonságos lebonyolításárét felelõs operatív törzs.
Még a T3K is tagja.
Beszédkifütyülõk ellen bevetendõ operatív törzs.
Ünnepi rendezvény felett csoportosuló felhõk oszlatásáért felelõs operatív törzs.
mossberg-operator
08-22-2014, 01:58 PM
Kerdes: eurostar vonatra felvihetem a multitool-t? Penge van rajta. Illetve, hogy milyen cheapskate vagyok (ez persze nem igaz), Disneylandbe, a szallodaba is viszek amcsi MRE-t, hatha ki tudok valtani egy etkezest... Borzaszto draga a kaja arrafele....
mossberg-operator
08-22-2014, 07:23 PM
Disneyland tulelo kaja, s a hatizsak amibol 3 napig elek. 36883689
aksurv
08-22-2014, 07:47 PM
Kerdes: eurostar vonatra felvihetem a multitool-t? Penge van rajta. Illetve, hogy milyen cheapskate vagyok (ez persze nem igaz), Disneylandbe, a szallodaba is viszek amcsi MRE-t, hatha ki tudok valtani egy etkezest... Borzaszto draga a kaja arrafele....
Vigyél egy olcsó kis svájcit. Ahol nincs fegyverkapu, ott mindenhol nálad lehet, kivéve az idióta írek. Ott soha ne tarts zsebben semmilyen vágóeszközt. 3000 euró egy normál svájci bicska, persze azért ezek is böködik egymást mint az angolok.
mossberg-operator
08-22-2014, 09:01 PM
Vigyél egy olcsó kis svájcit. Ahol nincs fegyverkapu, ott mindenhol nálad lehet, kivéve az idióta írek. Ott soha ne tarts zsebben semmilyen vágóeszközt. 3000 euró egy normál svájci bicska, persze azért ezek is böködik egymást mint az angolok.
Koszi a tanacsot, kicsereltem egy olcso svajcira, ha azt elveszik nem sirok.
Medve
08-23-2014, 04:46 PM
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=745686175512285&id=110185605729015
kovu78
08-23-2014, 05:50 PM
fikció :) de hát kolletíve bármi elöfordulhat :eek:
Ezt a calguns fórumon találtam, ott írta egy tag.
"Tegnap hazafelé mentem otthonról és befordultam az utcánkba. Félreálltam az út szélére, mert megláttam ha 6 éves fiamat és 9 éves lányomat, akik ott játszottak. Csak gondoltam megállok nekik köszönni és beszélgetünk egy kicsit. Szóval félreálltam a kocsival, mielõtt hazáig vezettem volna. A gyerekekkel beszélgettem egy kicsit, talán 3-4 percet. A járdán álltunk, ott beszélgettünk.
Most jön az érdekes rész: Ott volt egy piros kocsi is (amit észrevettem, és láttam is hogy ketten ülnek benne, de nem igazán figyeltem rá) és megfigyeltek minket ahogy beszélgettünk a gyerekekkel. Aztán beültem a kocsimba, akkor a piros autó mögöttem megindult és követni kezdett egészen a házamig. A garázsunknál ott voltak a gyerekek dolgai, úgyhogy nem tudtam beállni. Megálltam a kocsibehajtón. Mikor kiszálltam a kocsiból, akkor egy legalább 60 éves fehér nõ megszólított "ó, maga itt él?"
Én: Itt, a legjobb tudomásom szerint.
Õ: Én meg azt hittem hogy maga egy gyerekrabló és el akarta rabolni azokat a gyerekeket.
Én: Micsoda?! Hölgyem, azok az ÉN saját gyerekeim!
Õ: Nem tudtam. Hívtam a rendõröket is, bocsánat.
Én: Hogy mi a f.szomat csinált?! Van fogalma arról hogy mit csinált?!
Õ: Visszahívhatom õket hogy tévedés történt.
Én: Az nem úgy mûködik, attól nem oldódik meg a probléma. Már két éve élek itt, a maguk kocsiját is láttam már itt, biztos vagyok benne hogy maga is látott itt engem ahogy a gyerekeimmel játszottam.
Õ: Sajnálom. Várhatjuk együtt a rendõröket, ha azt szeretné.
Én: Igen. Mert ahogy most itt beszélgetünk, õk erõszakra készülve közelednek.
Pár perccel késõbb egyre közeledõ szirénázást hallottam... egészen pontosan 6 járõrautóét. Csak ott álltam, a kocsim felé fordítottak hogy támaszkodjak rá. A személyimet kérték, különválasztottak minket, átvizsgálták a ruhámat és betettek az egyik rendõrautóba. Az egész a gyerekeim szem láttára történt akik odajöttek hozzám.
A járõrök megkérdezték hogy mit csinálok én ott, hogy hol élek, hogy kivel beszéltem, stb. Annyira dühös voltam (majd felrobbantam a méregtõl!!!). Megkérdezték hogy a gyerekek akikkel beszéltem az én gyerekeim-e. Megkérdezték hogy beszélhetnek-e a gyerekekkel. (Legszívesebben azt mondtam volna nekik hogy, nem b.ssza meg). De tudom hogy a gyerekek tudják legjobban elmondani, hogy az apjukkal beszéltek és hogy én vagyuk az apjuk. (az még nem bûn ha gyerekek a saját apjukkal beszélnek http://www.calguns.net/calgunforum/images/smilies/rolleyes.gif)
Szerencsére bezártam a garázsajtót ahol a széfem van. Nem akartam hogy a rendõrök meglássák. Bár le van a széf takarva, de ha egy nyomozni akaró rendõr szétnéz, akkor tudták volna hogy vannak lõfegyvereim...
Megkérdezték hogy mi a munkám, hogy hol dolgozom, voltam-e már letartóztatva, stb, stb. Válaszoltam minden kérdésükre. Mondtam nekik hogy a testvérem is hatósági személy és hogy azonnal fel akarom hívni!! (mert hogy õ biztos jobban megértette volna magát ezekkel). Bár nem akartam mondani nekik egy ÁRVA SZÓT SE... Mindenki azt mondja hogy ne beszélj a rendõrökhöz. De mikor 6-an állnak körbe akkor azért vágod hogy megkönnyítheti a dolgot ha nem hiszik hogy bunkó vagyok velük, mert akkor ha ki is derül hogy nem vagyok egy gyerekrabló, akkor találnak valami mást amibe beleköthetnek.
A szomszédom egy rendõr. Hallotta hogy mi történik a házunk elõtt úgyhogy kijött megnézni hogy mi történik. Beszélt az õrmesterrel, megmutatta neki a jelvényét, aztán odajött hozzám és azt mondta "haver, mekkora egy elb.szott dolog ez. Mondtam nekik hogy õk a te gyerekeid és hogy jó srác vagy." Várt és mellettem ült a rendõrautó hátsó ülésén. Megkérdeztem tõle hogy megkérné-e õket hogy legalább kiszállhassak a járõrkocsiból és vegyék le rólam a bilincset. Õ megkérte õket de õk meg azt felelték neki hogy addig nem, amíg folyik a vizsgálat.
Miután kihallgatták a gyerekeimet, a vén szatyrot, a rendõr szomszédomat és engem is elengedtek. Megköszönték az együttmûködést és elnézést kértek a történtekért. Az egyikük azt mondta hogy "ezek nagyon súlyos vádak és komolyan kell venni az ilyen bejelentéseket".
A gyerekeim az egészet végignézték és végig arra gondoltam hogy milyen szörnyû nekik ezt látni és hogy min mennek keresztül. A kisfiam és a kislányom is sírtak!!! Én meg még most is nagyon dühös vagyok az egész ügy miatt!!!"
calguns.net
:huuu:
Hetéra
08-24-2014, 05:25 AM
Ha nagyon gazdag lennék,elmegyógyit nyitnék az ilyen vén minden lében kanál kotlófészkeknek.De így csak annyit nagy az Isten állatkertje,csak tudnám ki engedte ki õket.:haha:
Ha nagyon gazdag lennék,elmegyógyit nyitnék az ilyen vén minden lében kanál kotlófészkeknek.De így csak annyit nagy az Isten állatkertje,csak tudnám ki engedte ki õket.:haha:
Igen?
És mi van azokkal a gyerekekkel, akiket valóban elrabolnak, megkínoznak és megölnek?
Szerintem meg inkább 1000 x történjen ilyen böcsületes állampolgárokkal és közben legalább 1x kapjanak el valóban egy gyerekrablást véghezvinni akaró köcsögöt !!
Inkább örülne a tag, hogy olyan környéken lakik, ahol próbálnak figyelnek egymásra az emberek!
Az a szülõ akinek elraboltak a gyerekeit akár minden nap bevállalt volna ilyen tortúrát az élete végéig, csak ne vesztette volna el gyerekét.
..ilyen szempontból is kellene gondolkodni, mielõtt lebarmozunk másokat..
Bocsánat a hozzászólásért!
Nem bejelentgetni kell, hanem ha gyanús, oda kell menni hozzá. Ha valaki próbálkozik, egy arra járótól meg fog rémülni. Aztán lehet a rendõrnek személyleírást adni. De hogy emberekre ráhívják a rendõrséget, mert a saját gyerekeikkel beszélnek néhány szót? Ez pont olyan mint a hír az esernyõs alakról, akire ráhívták a megyei kommandós brigádot. Vagy mint a magyar Jedi lovag akit elkapott a T.K
Meg ugyanaz a helyzet mikor itt valaki a jogaival él, nyíltan visel fegyvert erre ráhívják a speciális osztagot. Meg mikor a játékboltban játékpuskát vásárló férfira hívták a rendõrséget, azok meg agyonlõtték a szerencsétlent. Szerintem felelõtlenség a rendõröket hívogatni minden ok nélkül. Ha valami történik és biztos, az más dolog.
De a rendõrök is unatkozhattak ha tudták hogy a férfi ott lakott a házban, õ is, és a gyerekei is mondták hogy õ az apjuk, a szomszédja, aki rendõr, õ is igazolta a dolgot. Ettõl függetlenül kihallgatták, megbilincselték, járõrkocsiba zárták, elõállították. Szerintem ha perelne, megnyerné a pert. :hogymi:
Nem bejelentgetni kell, hanem ha gyanús, oda kell menni hozzá. .....
Mikor kiszálltam a kocsiból, akkor egy legalább 60 éves fehér nõ megszólított "ó, maga itt él?"
Egy idõs "kotlófészek" nem fog (helyesen) konfrontálódni egy "gyanús" alakkal. Ha valóban gyerekrabló, sec-perc alatt végezne vele, úgy hogy senkisem látott semmit.
Továbbá, akár pillanatok alatt be is tuszkolhatja a gyereket, vagy a gyerekeket a kocsijába...
Szerintem a körülményekhez képest jól cselekedett, mikor a rendõröket hívta.
A véleményem a cikkel kapcsolatban, hogy egy erõsen túlzásokba esõ és saját magát is hergelõ emberkérõl van szó.
Lehet minden szitut tálalni olyan formákban, hogy hallásra teljesen mást gondol a hallgató róluk. Itt is ez történhetett.
Ismétlem, szerintem inkább örülhetne a hapsi, hogy olyan környéken lakik, ahol az ilyen önkéntes "szatyrok" odafigyelnek a gyerekekre.
Természetesen ez csak saját véleményem, ami mentes a rendõr ellenes érzéstõl, viszont "túlfûtött" minden gyerekbántalmazóval szemben!
Elnézést az elfogultságért!
Konfrontálódott vele, de elõbb kihívta a rendõrséget úgy, hogy azt se tudta kicsoda. De miután kihívta õket, odament hozzá. Miért nem a gyerekekhez ment oda és miért nem kérdezte meg õket hogy ki volt az a férfi akivel beszélgettek? Kétlem hogy egy gyerekrabló nekiállna a nyílt utcán öregasszonyokat halálra verni.
Visszatérve az írásra, a férfi fõleg felhívhatta volna a rendõrséget, hiszen 2 alak egy piros autóból figyelte a gyerekeit, aztán pedig egy piros autó követte egészen az otthonáig. Ezek a valóban gyanús dolgok.
Gondolj arra hogy mi lenne ha mindenkire ráhívnák a rendõrséget aki a gyerekeivel beszél? Naponta hány férfit (vagy nõt) látsz akik a gyerekükkel nyilvános helyen beszélgetnek? Én naponta 50-et látok elsétálni a ház elõtt. Sose jutott eszembe hogy rendõrt hívjak rájuk. :haha:
raktaros
08-24-2014, 09:06 AM
Jó ha így figyelnek egymásra az emberek, de nem kell mindenhol indokolatlanul farkast látni. Itt a rendõrség is túlreagálta szerintem a dolgot..
Persze nehéz nehéz meghatározni mi az indokolt és a túlzás határa, de ez mindenképpen túlzás volt ha valóban így történt.
Szerintem meg inkább 1000 x történjen ilyen böcsületes állampolgárokkal és közben legalább 1x kapjanak el valóban egy gyerekrablást véghezvinni akaró köcsögöt !!
Aztán rászoknak mint a bombariadóra, fõleg hogy ezért nem is veszik elõ õket...
Majd túlélõ is figyeli a szomszédját, aztán ha meglátja egy gyerekkel beszélgetni azonnal ráküldi a rendõröket :).
Gondolj arra hogy mi lenne ha mindenkire ráhívnák a rendõrséget aki a gyerekeivel beszél? Naponta hány férfit (vagy nõt) látsz akik a gyerekükkel nyilvános helyen beszélgetnek? Én naponta 50-et látok elsétálni a ház elõtt. Sose jutott eszembe hogy rendõrt hívjak rájuk. :haha:
Nem szabadna sarkítani a dolgokat és az elbagatellizálás csapdáját is kerülni kellene.
Ismétlem:
Természetesen ez csak saját magán vélemény.
...de kérdezném halkan:
Amikor 1x kiderülne, hogy akiket láttál, gyanús volt, de nem tettél semmit és egy kisgyerek meghalt...
...ugyanezeket a sorokat írnád le?
Mi számít gyanúsnak? Ha valaki beszélget az nálam még nem gyanús.
http://www.youtube.com/watch?v=YBosVmOOdxU
Komolyan viszont, az gyanús lett volna ha csak leparkol a gyerekek mellé és villámgyorsan elhajtott volna mikor a nõ meg akarta volna szólítani. Vagy ha rángatta volna a gyerekeket. Vagy ha be akarta volna õket tuszkolni a kocsiba, azok meg sírtak volna.
Daniui
08-24-2014, 09:27 AM
Nem szabadna sarkítani a dolgokat és az elbagatellizálás csapdáját is kerülni kellene.
Ismétlem:
Természetesen ez csak saját magán vélemény.
...de kérdezném halkan:
Amikor 1x kiderülne, hogy akiket láttál, gyanús volt, de nem tettél semmit és egy kisgyerek meghalt...
...ugyanezeket a sorokat írnád le?
Akkor szerinted az is jó lenne ha minden sarkon rendõr állna, igaz sok pénze lenne benne az államnak mivel több rendõrt kell felvenni stb. de legalább a gyerekrablások csökkennének. Érted elhiszem hogy fontosak neked a gyerekek a tieid máséi mindegy nekem is fontos, de nem az a megoldás hogy kihívjuk mindenkire a rendõrt aki már minimálisan gyanús, csak indokolatlanul terhelnénk meg ezzel a rendõrséget is.
Ez egy nem járható út véleményem szerint és sok szempontból hibás.
De szerintem a probléma ott van jelen esetben, hogy nem ismerjük részletesen az eset körülményeit, mivel nem voltunk ott nem láttuk nem tudhatjuk a nõ mit látott, így nehéz megítélni a helyzetet, mert lehet télleg nagyon gyanúsan viselkedett az apjuk, lehet bárki kihívta volna a rendõrséget. De lehet ennek az ellentéte volt és tényleg a nõ ítélte meg rosszul a helyzetet ami szerintem valószínûbb. Amúgy meg a nõnek lettek volna más lehetõségei elsõ körben ahogy túlélõ is mondta hogy megbizonyosodjon róla tényleg gyerekrablóval van dolga, úgyhogy a néni hibázott nem tett meg mindent a körülményeknek megfelelõen hanem a legkönnyebb, de tévedés kockázatát magában foglaló eszközt választotta és hát tévedett....
A rendõrség meg a jelek szerint igencsak ráért, tehát nem foglalták le más esetek... (szerencsések)
..igen tévedett a néni, amiért elnézést is kért.
Gondolom közre játszott az ijedsége is, hiszen azt gondolta valamiért, hogy tényleg eset áll fent. Ezért írtam, hogy valszeg a legjobb dolgot tette, amit tehetett.
Más a tészta, ha pl. ugyanezt a bejelentést egy sportos, erõs testalkatú, rejtett fegyvert viselõ férfi követte volna el. Akkor arra már én is azt mondanám, hogy túlzás volt és miért nem gyõzõdött meg jobban a dologról.
Szitu függõ a dolog tehát valóban és tényleg nem tudjuk a valós történetet, mert az elbeszélés elég egyoldalúan írja le a dolgot.
Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy 1000 ilyen történjem, mint 1 valós, mert közömbösek az emberek a környezetükkel.
raktaros
08-24-2014, 10:06 AM
Én azt nem értem, egyáltalán miért volt gyanús? Miért képzelt bele emberrablást?
(Mondjuk vannak idõsek akik szeretnek fontoskodni, hogy hasznosnak érezhessék magukat.)
Nem tudom, de gyanítom hogy nem sok emberrablást akadályoztak meg így.
Azért zaklatni, megalázni családokat mert hátha...
Hasonló történet mint a fegyverekkel.
Vegyük el mindenkitõl, inkább legyen sok áldozat aki nem tudja megvédeni magát, mint hogy néha valaki bekattan és lövöldöz?
Én inkább vállalnék egy kis kockázatot a szabadságért, mint hogy folyamatosan megfigyeljenek, korlátozzanak, megalázzanak.
Meg akkor miért csak a gyerekekrõl legyen szó? Egy nõt megszólít egy férfi. Gyanús, biztosan akar tõle valamit. (Vagy férj és feleség és találkoztak az utcán.) Egy idõs emberrel szóba elegyedik 2 fiatalabb. Biztos ki akarják rabolni. (Vagy a fiatalok a nyugdíjas unokái.)
De az is érdekes hogy 6 járõrt küldtek ki valamihez ami csak gyanús. Miért nem 1 valaki ment oda és az hívhatott volna erõsítést? Gondolom hogy egész nap unatkoztak a rendõrök és örültek hogy végre történt valami.
De igazolta saját magát, aztán igazolták a gyerekei, aztán igazolta a szomszédja, késõbb még a felesége is kiment és mondta hogy az ott a férje, de még az idõs nõ is azt mondta hogy tévedett. De ez mind nem volt elég és mégis megbilincselve kellett üljön a járõrkocsiban.
Szerintem ez egy eléggé felkavaró történet. :(
Daniui
08-24-2014, 10:26 AM
A rendõrség meg a jelek szerint igencsak ráért, tehát nem foglalták le más esetek... (szerencsések)
..igen tévedett a néni, amiért elnézést is kért.
Gondolom közre játszott az ijedsége is, hiszen azt gondolta valamiért, hogy tényleg eset áll fent. Ezért írtam, hogy valszeg a legjobb dolgot tette, amit tehetett.
Más a tészta, ha pl. ugyanezt a bejelentést egy sportos, erõs testalkatú, rejtett fegyvert viselõ férfi követte volna el. Akkor arra már én is azt mondanám, hogy túlzás volt és miért nem gyõzõdött meg jobban a dologról.
Szitu függõ a dolog tehát valóban és tényleg nem tudjuk a valós történetet, mert az elbeszélés elég egyoldalúan írja le a dolgot.
Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy 1000 ilyen történjem, mint 1 valós, mert közömbösek az emberek a környezetükkel.
A bûnözõkbõl túl sokat nézel ki, általában a leggyávább népség akik ha már minimális ellenállást látnak megfutamodnak. Kevés esetben kerül sor agresszivitásra ilyen esetekben fõleg az utcán fényes nappal, és ha a néni kérdõre vonja mit csinál egy bûnözõ nem erõsszakkal fog reagálni hanem megpróbálja magát kimagyarázni és vagy inkább menekülni, mert iylen esetben az még nem elég bizonyíték hogy gyanúsan viselkedett ezért nem lehetne még a bûnözõre sem rámondani semmit és ez a bûnözõ is tudja... Egy lakásbetöréses rajtakapás például már más tészta mert tisztában van vele a bûnözõ hogy látták az arcát innentõl cselekednie kell valamit, de ebben az esetben nem így van.
raktaros
08-24-2014, 05:24 PM
Figyeli a TÖK a harcosnak álló magyarokat (http://qr.net/GMAD)
Mint mondták, figyelik a konfliktusokban érintett területeket, az itt megforduló állampolgárok ugyanis komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
raktaros
08-24-2014, 05:35 PM
Telepesek támadtak a rendõrökre (http://www.parameter.sk/rovat/regio/2014/08/23/telepesek-tamadtak-rendorokre)
A Rozsnyó melletti Hámosfalván (Rozlo¾ná) helyi telepesek támadtak meg két rendõrt szolgálat végzése közben. Egyiküket állítólag fojtogatták, másikat megpróbálták lefegyverezni, majd eltörték az orrát. Eközben nem egészen hét kilométerre a településtõl, Ro¹tárban összeverekedtek a helyiek.
A telepesek :D
http://i.imgur.com/u7AoMSc.jpg
http://i.imgur.com/zuvbOp5.jpg
kovu78
08-24-2014, 05:43 PM
kész röhely... telepesek pfff ..
Pityubá
08-25-2014, 11:32 AM
kész röhely... telepesek pfff ..
Hát ezeknél így szokott lenni, gyorsan arra támadnak aki rendet akar tenni köztük. (hagyni kell intézzék el egymásközt, utána a gyõztest kell bilincsel jutalmazni)
Katona ismerõsöm VÁP-os szolgálatban volt amikor erõsítésként rendõrjárõrhöz vezényelték õket aroma csete-patéhoz (Kádár rendszerben).
Fent említett taktikát alkalmazták, sikerrel. :D
kovu78
08-25-2014, 12:52 PM
igy igaz Pityu Bá! "a maradékkal tudod mit kell tenni" :haha:
Pityubá
08-25-2014, 01:22 PM
igy igaz Pityu Bá! "a maradékkal tudod mit kell tenni" :haha:
...na kérem szépen...némi képet kaptam az összeomlásról...az egyik dolog...egy ember feküdt az út szélén az esõben délután,kb 10 percet figyeltem az ablakból,senki nem ment oda,felvettem az esõ kabátot és lementem,addigra egy néni piszkálta az esernyõjével,morgott valamit aztán felült..mindezt zuhogó esõbe...a másik...fájt a fogam este,délelõtt voltam a fogászaton...na ez nem ilyen egyszerû...körzetes(a klotyóra ne menj be,mocsok,tömeg,bûz) fogorvos---szabadságon---,volt egy doki aki rendelt---csak bejelentkezésre---még az sem érdekelte,hogy kifizetném,mondtam hol az esküje?,segítsen már---rám csapta az ajtót---menjen az anyjába,orvos az ilyen?.... elmentem a postára,telefonkönyv...kerestem egyet felhívtam---magán doki(nagyon korrekt áron)...de...modern,tiszta,lapos tévé,bõr fotelek,türelem kedvesség.hát nem gyõztem megköszönni...minek is veszik el a tb járulékot????...van fogalmatok,hogy az összeomlás(bár szerintem ez már az) után hogyan mentek fogorvoshoz?mibe fog az kerülni?
Én nem vagyok az az orvoshoz járó fajta. Lehet 40 fokos lázam, hányhatok sugárban napokon át (az elmúlt néhány évben volt ilyenekre példa), engem orvos akkor se lát.
http://www.bajiroo.com/wp-content/uploads/2014/01/thanks-doctor-funny-memes-pics.jpg
Pityubá
08-27-2014, 06:14 PM
...van fogalmatok,hogy az összeomlás(bár szerintem ez már az) után hogyan mentek fogorvoshoz?mibe fog az kerülni?
Ki kell szedetni mindet, oszt nem kell fogorvoshoz járni összeomlás után. 3722
...na kérem szépen...némi képet kaptam az összeomlásról...az egyik dolog...egy ember feküdt az út szélén az esõben délután,kb 10 percet figyeltem az ablakból,senki nem ment oda,felvettem az esõ kabátot és lementem,addigra egy néni piszkálta az esernyõjével,morgott valamit aztán felült..mindezt zuhogó esõbe...a másik...fájt a fogam este,délelõtt voltam a fogászaton...na ez nem ilyen egyszerû...körzetes(a klotyóra ne menj be,mocsok,tömeg,bûz) fogorvos---szabadságon---,volt egy doki aki rendelt---csak bejelentkezésre---még az sem érdekelte,hogy kifizetném,mondtam hol az esküje?,segítsen már---rám csapta az ajtót---menjen az anyjába,orvos az ilyen?.... elmentem a postára,telefonkönyv...kerestem egyet felhívtam---magán doki(nagyon korrekt áron)...de...modern,tiszta,lapos tévé,bõr fotelek,türelem kedvesség.hát nem gyõztem megköszönni...minek is veszik el a tb járulékot????...van fogalmatok,hogy az összeomlás(bár szerintem ez már az) után hogyan mentek fogorvoshoz?mibe fog az kerülni?
Pont ezen agyaltam a múltkor. Tuti hogy kikönyörgök a patikában egy két üveg lidokaint, és beintézek egy fogászati fogót is, fecsi meg tû van itthon.... Egyszer egy fájós fogamat próbáltam itthon eltávolítani némi pálinkás zsibbasztás után (leginkább kíváncsiságból) egy lapos fogóval, ami részben sikerült csak, fele beletörött és eléggé fájdalmas is volt... Aztán másnap a maradékot már szakemberre bíztam. Na most egy vésés gebasz után fájdalomcsillapító nélkül elég nagy szopi lehet.
raktaros
08-28-2014, 08:21 AM
Nem hiányzik valakinek?
Mert eléggé lopott szaga van*, típusát és értékét sem tudja?
Igaz megbízásból árulja, de tulaj sem járatos az íjászatban, pedig aki ennyi pénzt kiad erre a célra csak megtanulja az eszközök, tartozékok nevét...
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/p180x540/10626616_918474538169231_8479615898081934809_n.jpg ?oh=40cec1dbf75cf2bef8443357f7a59128&oe=5477E8C9
(https://www.facebook.com/groups/135338496523685/)
Egyedi jellegzetessége, hogy a kifutó teteje zöldre van festve.
Leszedte a céltávcsövet (40e körüli újonnan) róla és azt 150e-ért árulja.
*Privátban:
A számszeríj megvétele úgy történt, hogy a gazdájának volt egy kis felesleges pénze a háznál és úgy gondolta, hogy beruház egyre. Õ kért meg, hogy adjam el a számszeríjat, mivel jelenleg rengeteg dolga van és segítsek neki. (Neki sincs sokkal több tapasztalata az íjászatban, mint nekem.)
...
Fõként azért válna meg a fegyvertõl, kedves gazdája, mert nem használja és úgy gondolja, hogy a készpénznek nagyobb hasznát veszi, mint egy számszeríjnak.
shadow177
08-28-2014, 08:40 AM
Kicsit, fura a sztori. A doboz bélése is elég házilagos, ráadásul a kifutó tetejét nem festik, mert úgyis lekoptatja az ideg.
Zacskóbicska
08-28-2014, 12:03 PM
Pont ezen agyaltam a múltkor. Tuti hogy kikönyörgök a patikában egy két üveg lidokaint, és beintézek egy fogászati fogót is, fecsi meg tû van itthon.... Egyszer egy fájós fogamat próbáltam itthon eltávolítani némi pálinkás zsibbasztás után (leginkább kíváncsiságból) egy lapos fogóval, ami részben sikerült csak, fele beletörött és eléggé fájdalmas is volt... Aztán másnap a maradékot már szakemberre bíztam. Na most egy vésés gebasz után fájdalomcsillapító nélkül elég nagy szopi lehet.
Én is hasonlóan jártam, bár nekem kijött egészben. Ebbõl a tanulság az, hogy mindig legyen kéznél szegfûszeg olaj és pálinka:)
törölt tag -gl
09-05-2014, 09:29 PM
Sziasztok!
GERILLA ZUHANYZÁS!!!
"vidékrõl" járok be a suliba, de ott nincs zuhanyzási lehetõség.
Nem ismertek véletlenül kultúrált helyet, ahova be lehet "lógni" (ha nem vagy hajléktalan (értsd büdös, nejlonszatyor, lezüllött küllem) ezt minden pejoratív cél nélkül írom) Tehát beengedik a halandó embert és van esetleg egy zuhanyzó valahol a sarokban amit senki sem használ soha, vagy valami hasonló?
Nagy segítség lenne, másrészt prepper szempontból is egy több lábon állás lenne.
Tudom, sok itteni felhasználó ellenzi az efféle szokásaimat, de a városban mostanában próbálom magam kiismerni a nyitott, de kultúrált területeken, ahova "bemehet" az ember vagy beengedik, sokszor jó tisztában lenni például azzal is, hogy hol mehet el az ember biztosan wc-re kultúrált helyen ha épp rájönne.... stb.
A következõ fokozat a zuhanyzás lenne.
Példaként hozom fel, hogy a barátnõm egy nyelviskolába járt (szabad átjárású valamilyen szinten), annak a mosdójába volt beépítve egy komplett fürdõszoba modern zuhanykabinnal (még nem mertem kipróbálni) ez tulajdonképpen egy pénzzel felpumpált fizetõs hely, ahol "várják" a fizetõ kis diák csemetéket. Így nem elzárt, mégis kultúrált és jólszituáltan be lehet menni.
Na sok is volt ez így egyszerre. Valaki kisegít? :)
Pesten vécét találni is csoda, nem hogy zuhanyzós helyet. A belvárosban van néhány bûzös nyilvános vécé, de ha nem akarsz fertõzést kapni, akkor marad a fizetõs metrólejárati nyilvános helyiség. De hogy zuhanyozni hol lehet, arról fogalmam sincs. Hogyhogy az iskolában nincs tornatermi zuhanyzó?
törölt tag -gl
09-05-2014, 10:03 PM
Van, a kollégiumban (fõiskoláról van szó) a portástól kell elkérni a kulcsot mert elvileg csak az használhatja, aki testnevelés tárgyat vett fel és ott edz mondjuk hetente kétszer.
Én nem tudom, hogy milyen okból kifolyólag tudnám a portástól minden nap elkérni a zuhanyzó kulcsát (van hozzá egyáltalán köze miért kérem el?) Ezen töröm a fejem egy jó ideje már...
törölt tag -gl
09-05-2014, 10:04 PM
Az rendkívül kultúrált zuhanyzó egyébként, de tényleg inkább csak a tesiseknek, gondolom néha tanároknak tartják fent. Ha híre megy a fõsulin, hogy én ott fürdök a végén még azt hiszik, hogy nincs otthon víz, vagy nincs rá pénzem, vagy valami. Ettõl egy kicsit félek.
törölt tag -gl
09-05-2014, 10:07 PM
A másik hely amit mondtam, az egy nyelviskola a (khm történelmi) zsidónegyedben, elég durva tarifákkal. Ott nyelvvizsgázott a barátnõm. Na ott láttam zuhanyzót (nem is akármilyet) a mosdóhelyiségben, de ott meg az a problémám akadt, hogy ha még be is tudok lógni, nem tarthatom fel a zuhanyozásommal negyed óráig a wc-t mert nyilván használnák a diákok (esetleg ha korán megyek nagyon...) másrészt azért annak hangja is van.
törölt tag -gl
09-05-2014, 10:10 PM
A kollégiumi (külön) zuhanyzóval kapcsolatban meg, hát ha jó indokot tudnék mondani a portásnak minden nap gond nélkül elkérhetném a kulcsot.....
De azt nem mondhatom, hogy minden nap, néha reggel, néha este edzek. Esetleg mondhatnám azt, hogy biciklivel járok, és azért zuhanyoznék le. Az elég érthetõ indok.
astonferi
09-06-2014, 08:07 AM
zuhanyzáson agyalok neked de wc nem gond bármelyik gyorsétterem tiszta és senki sem nézi hogy bementél. vész esetén presszó vagy hasonló max kérsz egy üdítõt ha sandán néz. amíg kiadja elmész budira majd kijövet távozol :)
fixy007
09-06-2014, 08:28 AM
Belvárosban kicsi az esély rá, de érdemes szétnézni gyárak, ipartelepek, kamionparkolók környékén. Mi is simán beendedjük a söfõröket zuhanyozni az ipartelepre, másik melóhelyemen szintén. Max. legyen nálad egy láthatósági mellény. Biztos ez sem mûxik mindenhol, de egy próbát megér.
zuhanyzáson agyalok neked de wc nem gond bármelyik gyorsétterem tiszta és senki sem nézi hogy bementél. vész esetén presszó vagy hasonló max kérsz egy üdítõt ha sandán néz. amíg kiadja elmész budira majd kijövet távozol :)
Pesten gyorsétterem sincs mindenhol, egy másik lehetõség még ha kiskocsmára bukkan valaki. :)
törölt tag -gl
09-06-2014, 02:57 PM
Látom nem vagytok teljesen pestiek :)
Általában ha étterembe, vendéglõbe, kocsmába mész be, hogy használhatod-e a wc-t, vagy jófej a pincér és közli, hogy hátul van, menj, te pedig megjutalmazott kiskutya módjára mész hátra a dolgodat végezni, vagy egyszerûen csak közlik (általában a nõk, õk jobban követik a szabályokat) hogy 100 forint a nem fogyasztóknak.
Nem sajnálja az ember azt a 100 forintot, de a legtöbb ilyen helyen olyan wc fogad a 100 forintodért, hogy bakanccsal se lépnél rá. Ha meg hirtelen fogyasztanod kéne de csak kártyán van pénzed, stb, akkor lõheted a wc-t, ráadásul 100 forintért egy adag élelmiszert is vehet az ember.
A gyorséttermek nagyjánál blokkon van "mosdókód" de így is esélyes, hogy a lelkes biztonságiõr (már gyorséttermekben is van) utánadszól, hogy csak fogyasztóknak és ne merd sunyi módon a blokkot lopni az otthagyott tálcáról mert baj lesz. Ilyenek vannak.
Szóval.
De a wct még úgy ahogy meg lehet oldani, a zuhanyzás már bonyolultabb.
Gondoltam arra is, hogy kinézek pár helyet, ahol van mozgássérült wc, (tehát teljesen zárható) melegvíz is folyik a csapból és van padlóösszefolyó. Ha ezek vannak, valamiféle vékony fóliából lehetne egy zuhanyszerû kis kabint húzni, a csapra meg felcsatlakoztatni egy "parazita" zuhanyfejet. (azért ez elég kemény project amúgy)
Ez az egész onnan jött, hogy amikor régen még egy vidéki iskolában koleszos voltam, hiányzott a kád, ezért tervezgettem egy vákuumtappancsokkal a csempére applikálható fóliakeretet ami megtartana 100-200 liter vízet a zuhanyfülkébe, az alját pedig rá lehetne cuppantani a lefolyóra. Beleférne egy kisebb táskába, és nincs más dolgom mint zuhanyfüggöny elhúz, lehetõleg hajnalban, majd jöhet a nagyfürdés, bár ülve, japán módra :)
Végül nem valósult meg, de nagyon-nagyon közel álltam hozzá és úgy terveztem árulni is fogom sorstársaknak.
Na itt jött képbe ez a mozgássérültmosdós zárhatós melegvízescsapos fürdésdolog :) Csak aztán ha jön egy mozgássérült kolléga, és be akar jönni, az nem lenne jó, de a legtöbb tapasztalat szerint 2-3 naponta van ilyen alkalom egyébként. (nagyban megkönnyítené az építészek munkáját, ha a haddiipar helyett kifejlesztenék már végre a használható derékig érõ exoskeletont)
törölt tag -gl
09-06-2014, 03:01 PM
Könnyebb legyen elképzelni:
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/318046413/Portable-bathtub.jpg
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v1/708855978_1/Wholesale-Retail-Adult-Folding-Inflatable-font-b-Bathtub-b-font-font-b-Portable-b-font-bath.jpg
Hehe. Mondjuk én sima fehér fóliából képzelném el úgy európaiasan :)
Durva lenne.
Kórházakban is jól jöhetne egyébként, gyakran ott is csak zuhanyzó van. (ahol meg még az sincs, ott egy csap is elég melegvízzel)
BragBOL
09-08-2014, 07:52 PM
Akik számûzték magukat a társadalomból (http://www.boredpanda.com/living-in-the-wild-escape-danila-tkachenko/)
"A mindennap használatos technológiai haladás ellenére akadnak olyan emberek, akik egyszerûen elhagyják a civilizációt és mindennel felhagyva kivonulnak az erdõbe, hogy ott és csak is ott éljenek ezentúl. Vajon mi motiválja õket?
Danila Kacsenko, orosz fotós, keresztül utazva Ukrajnát és Oroszországot, felkutatta azokat az embereket, akik modernkori remeteként önként vállalták erdei magányukat. Fantasztikus és egyben provokatívnak titulált képeit készítve, és a remetékkel elbeszélgetve arra a következtetésre jutott, hogy ezek az emberek nem látnak perspektívát a hagyományos család, társadalom modellben. Nem akarnak iskolába járni, dolgozni, és családot alapítani, ezeket a sémákat elutasítják, hisz a sémákat egyfajta kényszerként értékelik a közösség részérõl.
Egyesek egyenesen azzal érveltek, hogy választhatunk, vagy számûzötté válunk, vagy elmebeteggé..."
A fenti magyar szöveg (http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/4848-akik-szamuztek-magukat-a-tarsadalombol)
kovu78
09-10-2014, 05:57 AM
http://www.bocskaidandar.hu/new/index.php/2-uncategorised/365-bp-versenykiiras
versenyiirás tejesitménytúra, hátha valakit érdekel:thumbup
http://vimeo.com/105856445
Törölt_fórumtag2
09-13-2014, 07:09 PM
Akik számûzték magukat a társadalomból (http://www.boredpanda.com/living-in-the-wild-escape-danila-tkachenko/)
"A mindennap használatos technológiai haladás ellenére akadnak olyan emberek, akik egyszerûen elhagyják a civilizációt és mindennel felhagyva kivonulnak az erdõbe, hogy ott és csak is ott éljenek ezentúl. Vajon mi motiválja õket?
Danila Kacsenko, orosz fotós, keresztül utazva Ukrajnát és Oroszországot, felkutatta azokat az embereket, akik modernkori remeteként önként vállalták erdei magányukat. Fantasztikus és egyben provokatívnak titulált képeit készítve, és a remetékkel elbeszélgetve arra a következtetésre jutott, hogy ezek az emberek nem látnak perspektívát a hagyományos család, társadalom modellben. Nem akarnak iskolába járni, dolgozni, és családot alapítani, ezeket a sémákat elutasítják, hisz a sémákat egyfajta kényszerként értékelik a közösség részérõl.
Egyesek egyenesen azzal érveltek, hogy választhatunk, vagy számûzötté válunk, vagy elmebeteggé..."
A fenti magyar szöveg (http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/4848-akik-szamuztek-magukat-a-tarsadalombol)
Én az Ardennekben láttam remetét. Parkoltam a szakadó hóesésben egy figyelmeztetõ tábla alatt, ami jelezte, hogy a medvék harapnak. Pisilni is úgy szálltam ki, hogy elõtte percekig dudáltam, majd kivilágítottam a teherautót.:)
Kinézek oldalra, egy két méteres csontsovány fickó állatbõrökbe bugyolálva egy hatalmas furkós bottal sétál felfelé a havas hegyoldalban. Nem mindennapi élmény volt, a semmi közepén...
raktaros
09-14-2014, 01:23 PM
Tulelo-nek:
Visit us Sept 13 and 14 for NRA weekend! Get a $25 Cabela’s gift card when you buy or renew your NRA Membership.
https://pbs.twimg.com/media/BxW5optCYAAO2lJ.png (https://twitter.com/Cabelas/status/510518241299406851/photo/1)
Tisztelt tettestársak!
HELP!
Vennék ún. svéd katonai fõzõkészüléket kompletten több darabot, de úgy látom, nem nagyon kapható. Tudtok valami helyet, ahol van?
Üdv: Dínó
kovu78
09-16-2014, 09:57 AM
Tisztelt tettestársak!
HELP!
Vennék ún. svéd katonai fõzõkészüléket kompletten több darabot, de úgy látom, nem nagyon kapható. Tudtok valami helyet, ahol van?
Üdv: Dínó
itt szerintem meg tudod venni http://armyshop.hu/spd/VGS00055/FOZOKESZLET-SVED-CSAJKA-NELKUL
Nealden
09-16-2014, 10:07 AM
Vagy itt esetleg? Ha ez az...
http://military-shop.hu/shop/index.php?route=product/product&keyword=sv%C3%A9d%20f%C5%91z%C5%91&category_id=0&product_id=2202
Köszike, de:
kovu78......Vennék ún. svéd katonai fõzõkészüléket kompletten ......
Nealden: ez átverés; ebben magyar csajka van.
Márpedig nem csak egy lángõrt vennék.
Azért kösz.