PDA

View Full Version : Off topic

Oldalak : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

TMIB
05-16-2019, 06:42 AM
A Google Maps-el mi történt? Rá lelhet keresni helyekre, de semmi nem működik rajta. Nem lehet útvonalat kijelölni/tervezni, nem működik az utca nézőke sem, egyáltalán semmi nem megy rajta. Ez megint valami briliáns frissítés? Vagy nálatok működik és nálam van a hiba?

WestBam
05-16-2019, 11:41 AM
Itt megy, most terveztem útvonalat rajta.

TMIB
05-16-2019, 12:26 PM
Most nálam is megjavult. Lehet hogy csak a Chrome-nak volt valami pillanatnyi dilije. :)

TMIB
05-28-2019, 01:50 AM
Ha már fültágítót említettem a másik posztban:

Van egy Youtube humorista/kommentátor, bírom, tényleg vicces. Erre most rakatott a fülébe egy ilyen izét. Én meg észrevettem hogy nem nem nevetek a viccein, mert folyton a fülét nézem. Annyira természet-ellenes hogy baromira zavaró. :huuu: Egy másiknak akit Youtube-on követek annak is volt, aztán kiszedette és ritka retardáltan nézett ki a füle. Mindig bazi nagy sapkában volt, most legutóbb meg észrevettem hogy szó szerint bevarratta a fülén a lyukakat, még a cérna is látszódott bennük. Nem tudom miért barmolják szét magukat az emberek. :hogymi:

TMIB
09-08-2019, 03:36 AM
Az milyen hogy a technológia nagyot ugrott az utóbbi 2 évtizedben, a kamerák és fényképezőgépek 8000x6000 pixeles képeket tudnak készíteni, kristály tiszta gyönyörű fotókat. Ééééés az emberek milyen felbontásban töltik fel a képeket? 500x350-ben, mert az a képfelbontás az Instagramon és a Facebookon, annál több ott nem kell, főként hogy az emberek egyre inkább okostelefonon és kis képernyős laptopokon, meg iPadokon neteznek.

Nézd de szép ez a tájkép! 400x250
Ezt figyeld milyen epic ez a tüntetésen készült fotó! 550x380
Ez a mém tök jó! 300x240
Ezt a macskás képet sasold, milyen vicces! 450x300

:huuu: Nézzem a 27"-os monitoromon...

A videó meg azért kemény, mert hogy használjam ki a jó nagy monitorom, ha a Netem olyan sz.r hogy 144p -ben jön a Youtube?

TMIB
09-27-2019, 07:28 PM
Késni fog az új videó, mert az RTLklub ZRT úgy gondolta hogy egy nyilvános videó is az övé, meg az is hogy én beszélek. 30 másodpercet a videóban magáénak copyrightolt, holott 15 másodpercben én szövegelek, a másik 15 másodpercben pedig egy rossz minőségű felvétel látható amit nem az RTL készített, csak hírt adott róla. (Ahogy én is.) Nem mellesleg a videó elején egy HírTV bejátszást is beleszerkesztettem, amiben az van ami az RTLklub szerint az övék. De ha az övék, akkor a HírTV hogy használhatta volna fel híradásra?

Beadtam egy "Dispute"-ot, meglátjuk hogy mit szól hozzá a cenzúrázó-TV csatorna. :hogymi: Nem tudom milyen alapon tiltanak le bármit ami nem is az övék. Ráadásul 30! napot kap az RTLklub hogy reaglájon. :huuu:

st.jimmy
09-27-2019, 07:54 PM
széééép
lehet a hírtévével barteloztak valamit

hogy jutottál a felvételhez?

TMIB
09-27-2019, 10:11 PM
A felvétel egy iskolai verekedés-mobiltelefonnal felvéve. De ha egy TV csatorna felhasználta akkor már megjelölheti hamisan a rendszer úgy, mintha az övék lenne. Igaz az hogy én egy sötét háttérrel egy kis kockában beszélek, ahhoz nem tudom mi köze van az RTLklubnak. Nem emlékszem hogy megvették volna a fejem vagy a hangom licenszét.
:haha:

A lényeg hogy lehet hogy 30 teljes napot kell várnom míg leszedik róla a tiltást. Ha leszedik, mert nem ők lennének az elsők a rendszer történelmében akik jogtalanul tiltva hagynak egy videót. De majd meglátjuk hogy mennyi tisztesség szorult beléjük.

st.jimmy
09-28-2019, 07:19 AM
Akkor ez lehet, hogy egy illegálisan készült felvétel? :cool:

TMIB
09-28-2019, 07:54 AM
Vertek valakit, és az osztálytársa felvette. Az biztos hogy nem az RTLklub felvétele. Nyilvános helyre volt feltöltve, az RTLklub letöltötte, majd csinált belőle egy rövid híradást. Aztán lekopirájtozta az egészet, azzal együtt ami nem is az övék.

Content used

balheazisiben_cut.mp4

Video cannot be seen or monetized
Dispute expires in 29 days
Dispute under review
Submitted on Sep 27, 2019

Copyright owner's policy
Blocked in all territories
Blocked on mobile

Content found during
1:30 – 2:00

Copyright owners
Magyar RTL Televizio Zrt. - Hungary

Két másik esetben volt hasonló gondom mindkettő évekkel ezelőtt.

Az egyiknél a Chuck Norris szatíra videómnál. Fair Use kategória, tehát a copyright nem érvényes rá, de attól függetlenül még a Sony filmes részlege rátette a mancsát a néhány másodperces, agyon vagdosott, hang nélküli, viccesre változtatott videóra.

A másik alkalommal ott volt a 68-as? Holtak Hajnala film, amiről lement a copyright, mert a filmesek nem hosszabbították meg. Rakás weboldalon fenn van legálisan, bárki letöltheti, megvághatja, feltöltheti, stb. Gondoltam hogy én is feldobom. Erre valami angol cég rávágott a csatornámra egy vörös strike-ot. Csak néztem hogy WTF. Írtam nekik hogy ez szabadon felhasználható film, nincs levédve. Erre valami béna szöveget írt vissza valami apró kis angol DVD videótéka vagy mi, hogy a film az államokban ugyan nincs levédve, de Angliában a film az övék. Na itt én feladtam és mondtam nekik ennek semmi értelme, de nem érdekel, törölve van a film és hagyjanak békén. Úgyhogy ennyiben maradtunk.

TMIB
09-29-2019, 07:28 AM
A videó még mindig le van tiltva.

Közben gondoltam hogy gyorsan csinálok egy Instagram fiókot, mert miért ne.

Feltöltöttem egy videót, és ki is írta rá hogy feltöltési hiba, próbálja újra. Párszor próbáltam, persze nem működötté s nem is írta ki hogy miért. Megnéztem hogy egy videónak milyennek kell lennie, de mind stimmelt. Google-n találtam egy olyat, hogy a legújabb mp4 formátum nem megy Instán.

Ok, akkor a korábbi verzióra átkonvertálás, majd újra feltöltés. Működött, feltöltődött. (Gondoltam én, hiszen azt írta a rendszer.)

De mikor néztem volna hogy tényleg felment-e, akkor azt írja hogy rossz feltöltés és az egyetlen amit lehet vele csinálni az a törlés.

És megint. "Failed to post."

Hogy lehet ilyen hulladék ez is. Egy kép+videó közösségi portál ahová nem lehet videót feltölteni.

TMIB
10-23-2019, 05:30 AM
Egy érdekes cikk:

Egy magyar, aki Philadelphia legkeményebb negyedében lett rendőr

https://index.hu/kulfold/szevasztok/2019/10/22/philadelphia_usa_rendorseg_felveteli_akademia_fize tes_munka_jarorozes_alkalmassag_veszely/

TMIB
11-23-2019, 01:29 PM
Hát ezek a számok nem túl valósak.

USA vs. Magyarország

https://www.mylifeelsewhere.com/compare/united-states/hungary

https://www.mylifeelsewhere.com/cost-of-living/united-states/hungary

Dream_walker
11-25-2019, 07:51 AM
Én nem látom, hogy miért nem valósak. Legalábbis a magyar árak nagyjából stimmelnek. Nagyjából.

Bár, hogy az adót miért 15%-ra írja az 55 helyett, azt nem tudom. Jó persze, a többinek nem mindnek "adó" a neve, de attól még az :)

TMIB
11-25-2019, 02:51 PM
Igen, főleg a 15%-on néztem egy nagyot. Az 56,7%-al kevesebb egészségügyre az is súlyos lenne. Nálunk egy vérvétel 600 dollár. Magyarországon ki fizet egy legalapabb vérvizsgálatért közel 100.000 forintot? :)

Az ételáraknál meg azt látom hogy az USA-hoz nem a legolcsóbbat írják, Magyarországhoz viszont igen. Én olcsóbban veszek itt kaját mint amik le vannak írva.

"New Volkswagen Golf 1.4" - Itt az Európai autók persze hogy drágábbak. Olcsóbban viszont egy vadonat új Ford-okat lehet venni olcsóbban.

Dream_walker
11-26-2019, 06:58 AM
Igen, fõleg a 15%-on néztem egy nagyot. Az 56,7%-al kevesebb egészségügyre az is súlyos lenne. Nálunk egy vérvétel 600 dollár. Magyarországon ki fizet egy legalapabb vérvizsgálatért közel 100.000 forintot? :)

Az egészségügyet nem igazán lehet összehasonlítani, mert itt bérjárulékos rendszer van, ott meg egészségpénztári.
Az USA világviszonylatban vezet az eü kiadásokban, még a nyugati országokhoz képest is, mivel ha valakinek olyan az egészségbiztosítása, akkor minden szirszar vizsgálatot megcsináltat, azt is, ami tök felesleges. Ez a betegnek nem, a rendszernek viszont kiadásként jelentkezik. Az egészségügyi költségvetést érdemes megnézni, az az 56% szerintem reális.

Nálunk nagyon sok minden "ingyen" van, azaz fedezi a tb, nem is foglalkoznak vele az emberek, így nem is jelentkezik kiadásként.

TMIB
11-26-2019, 12:39 PM
Mondok másik példát. Amikor az asszony elrontotta a gyomrát, bementünk. Besétált egy orvos, mondta hogy jónapot és nem vizsgált, nem kérdezett ki, se semmit. Egyszerűen kisétált.

Majd ez után kaptunk egy külön számlát 1000 dollárról amiért az orvos ennyit csinált. (Nem ez volt az egész, ez csak azért volt mert az orvos azt mondta hogy jónapot.)

Magyarországon szerintem ezt nem igazán néznék el és nem számláznának ki érte semennyit, de főleg nem 56,7%-ot. Egy orvos mennyit keres most? 300ezret egész hónapban? Szóval vannak bajok itt.

Mondhatnánk hogy "de legalább nem kell várakozni". De kell itt is, sima felülvizsgálatra 3 hónap a várakozási idő, fogorvosnál FÉL ÉV.

TMIB
12-02-2019, 06:20 PM
Kirabolták PewDiePie otthonát. Azt írja a felesége hogy az értékei 90%-át elvitték, ékszert, pénzt, gépeket, ami ért valamit.

Sose értettem hogy miért Angliába költöztek. Jobban járnának egy csendes amerikai kisvárosban. Japánt szokták még emlegetni, lehet hogy tényleg végleg odamennek. Ezek után gondolom a Londoni ( ? ) lakásukban nem is éreznék magukat biztonságban.

https://www.insider.com/pewdiepie-and-marzia-house-was-robbed-of-valuables-2019-12

https://www.youtube.com/watch?v=jn3bAX41iXY

:(

Dream_walker
12-04-2019, 07:44 AM
Mondok másik példát. Amikor az asszony elrontotta a gyomrát, bementünk. Besétált egy orvos, mondta hogy jónapot és nem vizsgált, nem kérdezett ki, se semmit. Egyszerûen kisétált.

Majd ez után kaptunk egy külön számlát 1000 dollárról amiért az orvos ennyit csinált. (Nem ez volt az egész, ez csak azért volt mert az orvos azt mondta hogy jónapot.)

Magyarországon szerintem ezt nem igazán néznék el és nem számláznának ki érte semennyit, de fõleg nem 56,7%-ot.

Oké, de mi szerepelt a számlán? Nyilván nem az, hogy köszönés. Ha meg nem volt vizsgálat, akkor hogyan tud arról számlát adni? Elhiszem, hogy ez történt, csak nem értem, hogyan lehetséges.

TMIB
12-04-2019, 05:03 PM
Az asszonynál van a számla valahol a szekrényében. Azt viszont tudom hogy mit csinált az orvos és hogy csak köszönt, mert én is ott voltam vele végig a vizsgálóban. Lehetséges mert azt csinál amit akar, úgy hozzák le az embereket ahogy csak tetszik nekik. Gondolom látszott rajtunk hogy nincs ügyvédünk, se semmi.

A kedvencem az volt ahogy 600+ dollárral túl is számláztak egy másik látogatás esetében, majd elismerték hogy valóban így történt, meg hogy küldjünk ilyen meg olyan papírokat erre mag arra a címre és visszaadják a pénzt. Megtettük, majd később mondták hogy nem kapjuk vissza és kész. Végül is csak 1 havi keresetem volt amit lenyúltak. Nekik ez semmi, és hogy nekünk mit jelent ennyi pénz az nem érdekli őket.

Ja, magyar kórházas történet is lesz, mert az is tanulságos. De a szemműtétes videó is fent van a csatornámon, ami szintén kórház volt (szemklinika) és az is minden volt csak nem korrekt eljárás.

TMIB
12-07-2019, 05:50 AM
Idegelnek a helyiek. A többség nem akar adóemelést, de egy 40% aki akar, az meg állandóan szövegel hogy aki nem akar adóemelést az nem akar új iskolát, az rosszat akar a gyerekeknek, azt nem érdekli a város és a megye, az önző szar, stb.

Hát basszus, vagy az is lehet hogy nincs sok pénzük és a mostani adókat is nehezen tudják kiköhögni, nem? Az a 40% meg ha annyira akarna magasabb adókat akkor önként is besétálhat a városházára, vagy az iskolába és kitehet oda az asztalra 3-5-10 ezer dollárt. De nem, mert csak a szájuk jár, mert ők azt akarják hogy a többi ember fizessen adóban. Önként sose fognak adni, mert hőbörögni és másokra ujjal mutogatni könnyebb, meg Facebookon köpködni. Rakás ilyen ember van, és a többségük nő, mondhatni majdnem az összes. Gondolom a férjük keresi a pénzt és azért szórják annyira könnyen.

Pár napja is írt egy hogy "a város semmit nem költ rám, de én büszkén befizetem az adót". Hát hurrá, ha George Washington is így gondolkodott volna, akkor ma nem létezne az USA.

Meg hogy "bezzeg a másik megyében". Oké, ha annyira jó ott, akkor lehet odaköltözni... :rolleyes:

Komolyan ezek a jómódú középosztálybeliek azt hiszik hogy mindenki tömve van pénzzel. Mindig sikeresen felhúznak a Facebook kommentjeikkel.

A megye vezetése meg marha jól végzi a dolgát mert szép lassan elfogy a lakosság, de semmit nem tesznek azért hogy legyen valami ami benvonzza az embereket. Még a fű-árusítást is leszavazták, holott abból az iskolák is kaphattak volna, ha már annyira kell nekik a pénz. Colorado-ban már túlvannak az 1 milliárd dolláros marihuána-adón, ráköltik az iskoláikra. Itt meg csak sírnak hogy az iskoláknak kell a pénz, de mindent az ingatlan-adóval akarnak fedezni, magyarán a lakosokat akarják túladóztatni és lehúzni.

A kedvencem az adópapíron feltüntetett 8 dolláros "adminisztratív díj". Magyarán fizetned kell azért, mert adót fizetsz.

https://i.imgur.com/hNKzv6f.jpg

TMIB
12-20-2019, 05:10 AM
Ez de szép volt...

Szokás szerint újra adóemelést akarnak nálunk, megint az egyik iskola miatt.

Egy helyi nő beírt az iskola-adózás hír alá FB-on. Odakommentelte hogy nem érti hogy az emberek miért nem akarnak magasabb adót fizetni az említett iskolának, és hogy biztos azért nem akarnak mert utálják a gyerekeket.

Oké, gondoltam ránézek hogy ki ez. Ki lenne, egy tanár. Hol? Hát a szóban forgó iskolában.

Rögtön rászóltam hogy ha már tanár abban a tanintézményben és több fizetést akar az adófizetők kárára, akkor legalább legyen őszinte, mondja ki és ne próbálja megszégyeníteni az embereket, meg használja hozzá pajzsnak a gyerekeket.

Mi történt?

A nő rögtön törölte a hozzászólását és nem szólt többet.

Azért volt bőr a képén...

De a többi se jobb. Mindig mikor megemlítem nekik hogy ha ők megszavaznák és több adót akarnak fizetni, akkor mi lenne ha önként fizetnék be az adó összegét? Önkéntes adomány pont olyan pénz, csak nincs kényszerítve senki. Mire a sok szülő felháborodik és mondják hogy kussoljak el. Aki azt írta hogy "tartsd a pofád", mert ők azt állították hogy ez nem kerül pénzbe az adófizetőknek, én meg azt mertem írni hogy nem hiszem el, de ha bebizonyítják akkor majd elhiszem. Nem bizonyították be. Sőt, a magyarázatuk szerint súlyos pénzbe kerülne minden adófizetőnek, csak csűrik-csavarják a szöveget. Azt állítják hogy nem lenne emelés, mert a mostani megyei adósság most jár le, és felvennék az új hitelt amit tovább kéne fizetni. Erre mondják hogy nem lenne adóemelés. A valóság viszont az, hogy az adó már most is meg van emelve, és a most lejáró hitelt akarnák 25 évre meghosszabbítani, hogy mindenki újabb adósságot fizessen. Hülyének nézik az embert.

:rolleyes:

TMIB
12-20-2019, 08:54 PM
Péntek van és üres a fórum. Hová lett mindenki? Kocsmában vagytok? :)

varég
12-21-2019, 09:32 AM
Péntek van és üres a fórum. Hová lett mindenki? Kocsmában vagytok? :)

Céges utolsó vacsorának álcázott kollektív leittasodás fennforgása forgott fenn... :D

st.jimmy
12-21-2019, 09:38 AM
Koncerten voltam, aztán kocsmában :D

TMIB
12-21-2019, 04:59 PM
Akkor nagyjából eltaláltam. :haha:

TMIB
12-25-2019, 06:27 AM
Most néztem meg egy videót, amin egy biciklist 50.000 Forintra büntettek meg így karácsonykor, mert átment a piroson, az út szélén, amikor nem volt gyalogos a láthatáron, tehát nem is okozhatott balesetet.

Itt az elgondolkodtató dolog...

Bicikliseknek nincs jogosítványuk, gyalogosoknak sem. Iskolában nem tanítanak biciklis és gyalogos "Kresz"-t. A közlekedési szabályokat és törvényeket nem kell tudni a biciklisnek és a gyalogosnak, már elméletben, ugyanis törvény nem kényszeríti rá őket. Bárki kimehet gyalog vagy biciklivel, nincs sem tesz, sem vizsga, sem engedély, se semmi. Ebből következik hogy ha a törvény nem követeli meg tőlük hogy tudják a KRESZ-t, akkor milyen alapon bünteti őket a rendőrség a törvényekre hivatkozva? Amíg törvény nem kötelez rá hogy valamit tudnod KELL, addig teljesen ésszerűtlen ha a hatóságok törvényre hivatkozva büntetnek meg.

Az nem mentség hogy "há aztat mindenkinek tudni köll". Mert a törvények nem kötelezik a gyalogosokra és a biciklisekre azt hogy tudják a KRESZ-t. Szóval ez kilőve.

Va a másik érv amit kaptam hogy "A törvény nem ismerete nem kibúvó." - Ja, a jelenlegi helyzetben nem kibúvó, épp csak teljesen logikátlan arra alapozni hogy mindenki tud minden törvényt. A KRESZ-t csak a motorosoktól és az autósoktól, teherautósoktól, stb. lehet elvárni, akik könyvet kaptak a kézbe és vizsgára lettek kényszerítve. Valami logikai alapja akkor lenne a gyalogos és biciklis büntetéseknek, ha mondjuk iskolában lenne egy kötelező 10 órás oktatás, amin mindenkinek meg kellene jelennie. Nem ha akar, hanem meg kéne legyen a 10 óra. De olyan nincs, mert nem hogy 10 órás oktatás sincs, de 5 perces se. Semennyi.

Nálunk meg az is kérdéses hogy mi a helyzet a robogósokkal. Nincs moped kézikönyv. Nincs amiből egy mopedes tanulhat. Abszolút csoda volt hogy átmentem a vizsgán. És hiába mondtam a nőnek, azt mondta hogy nincs kézikönyv, csak egy "pamflet", egy A4-es papír izé amin volt néhány dolog, de a közlekedési szabályokról semmi. Ha ha ez a helyzet robogónál itt, akkor a gyalogosoknál és a bicikliseknél teljesen nulla felelősség van arra hogy tudjanak bármit.

Persze, ez csak elméleti eszmefuttatás, de a lényeg hogy hiába bírságolnak, büntetnek, mert LOGIKUSAN nem tehetnék, MORÁLISAN sem, és mivel törvény nem írja elő köztelezően hogy a gyalogosnak és a biciklisnek tudnia kell a közlekedés szabályait, így törvényileg SEM kellene hogy büntethetőek legyenek. Hogy jó lenne az? Nem tudom. A lényeg hogy ésszerűtlen a jelenlegi helyzet.

Amúgy a rendszer eléggé úgy van felépítve hogy mindenki hibázzon. Aki hibázik azt meg lehet bírságolni, le lehet húzni, meg lehet félemlíteni, stresszben lehet tartani, tönkre lehet tenni, meg lehet zsarolni. Kisvállalkozóként nem adnak egy DVD-t tele a vállalkozásokra vonatkozó friss törvényekkel. Adófizetésről nem oktatják az átlag dolgozó embereket. A gyalogost, biciklist nem oktatják a közlekedési szabályokra. Vagy úgy általában az átlagembert az alapvető törvényekre.

Törvényeken és szabályokon alapuló társadalmi rendszerben nem kellene törvényekről és szabályokról oktatni? :confused:

Nem karácsonyi téma, de ezen gondolkodtam most.

bel
12-25-2019, 11:09 AM
Szia,

Gyakorlatiasan nezve:
1. Alapveto cel a tarsadalom szamara, hogy az emberek adofizetok maradjanak, tehat az, hogy gyalogoskent megolik magukat jelentos anyagi kart okozva a jarmuvekben, az karos. Biciklisekre ez fokozottan igaz, mivel ok meg ezen felul a gyalogosok testi epseget is veszelyeztetik. Szoval mindenkeppen olyan megoldas kell, amiben a gyalogosok es a biciklisek a legalapvetobb normakat betartjak, vagyis veluk ezeket betartatjak.
2. Igazad van, kellene Kreszt oktatni az altalanos iskolakban, mint kotelezo tananyag.
3. Szerintem ha az emberek ertelmesebbek lennenek, akkor a piros lampanak ugy altalaban azt kellene jelentenie, hogy "elsobbsegadas kotelezo". De nem ertelmesek. :-(

Jogilag: lehet hogy meg annal jobban is igazad van, mint amit irtal, ugyanis a torvenyeket mindenkinek ismernie kell, azonban a KRESZ teljes neven "1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól", tehat nem torveny. De az ugyved tobbe kerul, mint az 50 000 Ft birsag. :-(

Bel

TMIB
12-25-2019, 11:40 AM
Üdv!

Igaz, a probléma ott van hogy a 2.-ból következne az 1., de második nincs. Ha X ember nem kap KRESZ-ből oktatást, akkor ésszerűtlen ha a KRESZ nem ismerése miatt büntetést kap. Az állam úgy várja el a gyalogostól és a biciklistől a KRESZ ismeretét, hogy nem kötelezi törvénnyel az ismeretre.

(Magyarországot ismerve mondjuk csak azt tudnám elképzelni hogy tanterv helyett előírnák azt hogy mindenki 100ezer forintos tanfolyamon vegyen részt.)

Youtube-on a többi törvény is szóba került ami a mindennapokat érinti. Most megkaptam egy hozzászólásban hogy az átlag törvényeket az "állampolgári ismeretekben tanítják". De utánanéztem és ez nem így van, tehát az nem az alapvető törvényekről szól, hanem pl. feminizmus történetéről és hasonlókról. Azzal pedig ugye nincs kint a vízből az átlagember. Nem fogja tudni hogy mit tehet, vagy mit nem tehet, mik a jogai és miket tiltanak törvények.

Ez csak elmélkedés, de a téma elég érdekes. Én kíváncsi lennék egy olyan próbaperre aminek ez lenne a témája.

Aztán ott van a Youtube videó amiben a rendőr megbüntette a biciklist, hozzátéve hogy muszáj volt, de később belemondta a kamerába hogy ha autóban gyerek ül, akkor az olyan kocsit sokszor elengedi egy figyelmeztetéssel. Magyarán a biciklist bünteti, holott a biciklisnek nem kötelessége ismernie a KRESZ-t, az autóst meg elengedi, holott az autósnak kötelessége ismernie mert azon alapszik a jogosítványa. Pont a fordítottja a helyzet annak aminek lennie kéne.

:hogymi:

És akkor még azt is előhozhatjuk hogy pl. amikor engem ok nélkül büntetett meg a rendőr "csendháborításért", holott nem háborítottam csendet, majd bementem az őrsre és mondtam neki hogy tévedett és nincs ok a bírságra, ott azt mondta hogy nem érdekli, tűnjek kifelé és hogy fizessem be különben feljelent.

Ha a rendőr tudja hogy ártatlanul bírságolt meg valakit, az úgy törvényes? Vagy a rendőr ebben az esetben törvényszegővé vált? Ha a törvényszegő bírságolja azt aki nem sértett semmilyen törvényt, az viszont érdekes egy helyzet.

(Azon az egyen nem csodálozom hogy néha rámszól a család hogy túl sokat gondolkodom és túlgondolom a helyzeteket, de erre itt csak azt mondják hogy "thinking outside the box".) :)

coco
12-25-2019, 01:35 PM
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=97500001.KPM)

A rendelet hatálya

1. § * (1) E rendelet a Magyarország területén lévõ közutakon és közforgalom elõl el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

[...]

3. § * (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles

a) a közúti forgalomra, valamint a közútnak és környezetének a védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megtartani;

b) a közúti jelzések rendelkezéseinek, továbbá a forgalom irányítására, ellenõrzésére jogosultak utasításainak eleget tenni;

c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.

Ebben benne van, hogy igenis kötelességed ismerni a közlekedés szabályait, még ha erre törvény nem is kötelez. A rendelet nem betartása viszont büntethetõ :)

A józan ész is azt kívánná, hogy ha csoportos tevékenységben veszel részt, akkor ismerd meg annak szabályait. Rögbimeccsre sem állsz be úgy, hogy nem ismered a szabályokat, aztán sérelem esetén meg mész a bírónak panaszkodni, nem igaz? ;)

Szerintem az ilyen alapvetõ szocializációs ismeretek átadásának társadalmi (családi) szinten kell(ene) megvalósulnia. Rohadtul nem kéne a hülyegyereket játszani és várni, hogy ezt is rágja a szánkba valaki, ez esetben az állam. Miért csodálkozunk akkor, hogy mindig fogni akarja a kezünket ("nanny state"), ha mi is így állunk hozzá? :rolleyes:

st.jimmy
12-25-2019, 05:27 PM
"Alapveto cel a tarsadalom szamara, hogy az emberek adofizetok maradjanak."

Ezen a vonalon gondolkodva lehet, hogy nem a legjobb ölet értelmetlenül, de jogosan szarrábüntetni valakit, mert annyit fog belõle megtanulni, hogy a jog (és a rendõr/hatalom) nem a barátja. Hogy fog ezután a lecke után viszonyulni az adófizetéshez?

TMIB
12-25-2019, 09:03 PM
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=97500001.KPM)

Ebben benne van, hogy igenis kötelességed ismerni a közlekedés szabályait, még ha erre törvény nem is kötelez. A rendelet nem betartása viszont büntethetõ :)

A józan ész is azt kívánná, hogy ha csoportos tevékenységben veszel részt, akkor ismerd meg annak szabályait. Rögbimeccsre sem állsz be úgy, hogy nem ismered a szabályokat, aztán sérelem esetén meg mész a bírónak panaszkodni, nem igaz? ;)

Szerintem az ilyen alapvetõ szocializációs ismeretek átadásának társadalmi (családi) szinten kell(ene) megvalósulnia. Rohadtul nem kéne a hülyegyereket játszani és várni, hogy ezt is rágja a szánkba valaki, ez esetben az állam. Miért csodálkozunk akkor, hogy mindig fogni akarja a kezünket ("nanny state"), ha mi is így állunk hozzá? :rolleyes:

A "nem tanítom meg, de köteles vagy ismerni" dologról az jut eszembe amikor felvettek dolgozni és azt mondták hogy "találj valamit amit csinálhatsz", aztán viszont veszekedtek velem ha nem végeztem el azt a dolgot amit nem is mondtak hogy végezzek el.

Ha úgy focizol hogy nem ismered a szabályokat akkor nem kerülsz bajba. Sokszor fociztam, a mai napig nem tudom hogy mi az a "szöglet".

Rohadtul nem kéne a hülyegyereket játszani

Ez csak egy elméleti kérdés, filozófia egy logikátlan állami dologra.

hogy ezt is rágja a szánkba valaki, ez esetben az állam. Miért csodálkozunk akkor, hogy mindig fogni akarja a kezünket ("nanny state"), ha mi is így állunk hozzá? :rolleyes:

Ezt mondták nekem tegnap is, de erre van egy tökéletes válaszom. Az államnak kötelessége lenne a szájbarágás, ugyanis a közoktatás állami feladat. Az állam tartja fenn az iskolákat, abból a pénzből amit adóban szed be, tehát ha nem akar oktatni az is oké, akkor magánosítani kell a közoktatást. Ez már más témát érint, de a lényeg az hogy az állam feladata (lenne).

Hajnalban még utánanéztem, 1991 óta volt aktatologatás hogy legyen-e KRESZ oktatás az iskolákban vagy ne. Még a rendőrség is amellett volt hogy legyen, rakás másik hivatalos és nem-hivatalos szervvel és szervezettel együtt. 2003-ig tököltek vele, mire a kormány végre kimondott annyit hogy az iskoláknak kell oktatniuk a közlekedési szabályokat. A kérdés hogy ezt mennyire tartják be és amelyik iskola betartja az hogyan intézi, úgy hogy nincs külön KRESZ óra.

Tehát valahol a kormányok is tudják, a rendőrség is tudja, az iskolák is tudják, stb. hogy nincs rendben a dolog és hogy az állam feladata lenne a szájbarágósdi (tanítás), de valahogy nem nagyon van nyomva a dolog.

st.jimmy
12-26-2019, 07:31 AM
Amúgy van egy ilyen mondás is, "a törvények ismeretének hiánya nem mentesít a felelõsség alól".

Szerintem ez akkor áll, ha van esélyed megismerni a törvényt... mondjuk a kresz esetében van, akár részletekbe menõen is, de az alapokat simán.

coco
12-26-2019, 08:13 AM
Ezt mondták nekem tegnap is, de erre van egy tökéletes válaszom. Az államnak kötelessége lenne a szájbarágás, ugyanis a közoktatás állami feladat. Az állam tartja fenn az iskolákat, abból a pénzbõl amit adóban szed be, tehát ha nem akar oktatni az is oké, akkor magánosítani kell a közoktatást. Ez már más témát érint, de a lényeg az hogy az állam feladata (lenne).

Hajnalban még utánanéztem, 1991 óta volt aktatologatás hogy legyen-e KRESZ oktatás az iskolákban vagy ne. Még a rendõrség is amellett volt hogy legyen, rakás másik hivatalos és nem-hivatalos szervvel és szervezettel együtt. 2003-ig tököltek vele, mire a kormány végre kimondott annyit hogy az iskoláknak kell oktatniuk a közlekedési szabályokat. A kérdés hogy ezt mennyire tartják be és amelyik iskola betartja az hogyan intézi, úgy hogy nincs külön KRESZ óra.

Tehát valahol a kormányok is tudják, a rendõrség is tudja, az iskolák is tudják, stb. hogy nincs rendben a dolog és hogy az állam feladata lenne a szájbarágósdi (tanítás), de valahogy nem nagyon van nyomva a dolog.

Egy tökéletes világban, amit tökéletes emberek alkotnak, ez valóban tökéletes válasz (lenne) ;)

Nekem csak az a fura az egészben, hogy sem a tanárok, akiknek a feladata az oktatás, nevelés lenne, sem a szülõk és a diákok nem kapálóznak érte, holott, fõleg az utóbbiaknak lenne elemi érdeke (a saját testi épségük megõrzése). Amíg õk nem csapnak az asztalra ezért, az állam egy mm-t sem fog mozdulni ezügyben és az egész "az állam feladata" és "erre szedik az adót" duma csupán felelõsségtologatás.

bel
12-31-2019, 03:14 PM
"Alapveto cel a tarsadalom szamara, hogy az emberek adofizetok maradjanak."

Ezen a vonalon gondolkodva lehet, hogy nem a legjobb ölet értelmetlenül, de jogosan szarrábüntetni valakit, mert annyit fog belõle megtanulni, hogy a jog (és a rendõr/hatalom) nem a barátja. Hogy fog ezután a lecke után viszonyulni az adófizetéshez?

Szia,

Hat, szerintem ha a piroson atmegy, es ezert megbuntetik, akkor legkozelebb ugy megy at a piroson, hogy szetnez, van-e rendor a kornyeken, es nem ugy, hogy nem lat (csak a telefont) nem hall (csak a telefont), mint a kozlekedek jelentos resze.

Es ennek az a kovetkezmenye, hogy nem csak a rendort fogja meglatni, de az autot is. Ezert adot fog fizetni, mig ha meghal a zoldben kozlekedo auto altal, az utan mar nem fizet adot.

Bel

TMIB
01-01-2020, 10:03 AM
Kinek van terve 2020-ra? Nekem van néhány.

Kitelelés után megjavítom tavasszal a vízvezetékeket

Kifizetem az év eleji adókat

Aztán motorozni fogok egy csomót az idén, felfedező útra megyek, körbejárom a környéket, kirándulunk az asszonnyal

Fényképezek, videókat készítek

Veszek egy jobb fajta hősugárzót

Megint kivágok majd néhány kiszáradt fát

Félrerakok egy kis pénzt télire, megint telepakolom a kamrát

Novemberben a választásokon pedig remélhetőleg megint röhögök egyet mint 2016-ban

Végül is, a nagy részéhez csak egy kis pénz kell, ha továbbra sem megy csődbe a kisvállalkozásom akkor mind megvalósítható dolog. Meglátjuk. :)

varég
01-01-2020, 11:19 AM
Kinek van terve 2020-ra? ... :)

Tervek vannak.
Ha az IPL háromszög engedi, akkor talán rendbe jövök lelkileg, fizikálisan. Az anyagi részt nem említem, mert nem sok jót ígérnek...

A felszerelést tervezem az ésszerû szintre csökkenteni, ami inkább minõségi legyen.

Tervek vannak, már csak Idõ Pénz Lehetõség kell...

Alpha
01-01-2020, 11:25 AM
Tervek vannak.
Ha az IPL háromszög engedi, akkor talán rendbe jövök lelkileg, fizikálisan. Az anyagi részt nem említem, mert nem sok jót ígérnek...

A felszerelést tervezem az ésszerû szintre csökkenteni, ami inkább minõségi legyen.

Tervek vannak, már csak Idõ Pénz Lehetõség kell...

Mi az az IPL háromszög? Kicsit bizarul hangzik egy felkészülõtõl ilyen ráhagyatkozás valami jövõ megmondó dologra.

varég
01-01-2020, 12:35 PM
Mi az az IPL háromszög? Kicsit bizarul hangzik egy felkészülõtõl ilyen ráhagyatkozás valami jövõ megmondó dologra.

Az IPL háromszög nagyon egyszerû dolog:
Idõ Pénz Lehetõség...

Ha hiányzik valamelyik, akkor az eltervezett célt sajnos nem lehet elérni...
Pl. Hiába van pénzed, és idõd, ha nincs lehetõség...
Vagy hiába van lehetõség, és idõ, de nincs rá pénzed...

Semmi megmondó dolog nincsen ebben, hanem tapasztalatok... ;)

Al Bundy
01-01-2020, 03:23 PM
[QUOTE=TMIB;93568]Kinek van terve 2020-ra? Nekem van néhány.

En be akarom fejezni mar a bevandorlast iden, es egy Kis penzt gyujteni a sajat hazra. Idenre ennyit a terv.

WestBam
01-01-2020, 11:31 PM
Minden szokásos sablon. Tervek vannak, prepper vonalon is, de már én is csak optimális, jobb minõségû dolgokba fogom a pénzem tenni, amik ha kell mûködnek úgy ahogy kell, kompromisszumok nélkül. Majd meglátjuk mi sikerül.

varég
01-02-2020, 02:21 PM
Minden szokásos sablon. Tervek vannak, prepper vonalon is, de már én is csak optimális, jobb minõségû dolgokba fogom a pénzem tenni, amik ha kell mûködnek úgy ahogy kell, kompromisszumok nélkül. Majd meglátjuk mi sikerül.

Erre jutottam én is, a régi rossz hozzáállásom után:
Megvettem valamit, mert olcsóbb, jó lesz... De nem lett mégsem jó, így az eredetileg kiszemeltet kellett megvennem, így sokkal többe került, mintha elsõre azt vettem volna...

WestBam
01-02-2020, 10:21 PM
Míg nem jön ezekre rá az ember a saját "kárán" addig úgy sem fogja elhinni, én sem tettem. Lassabban épülnek a dolgok, de jobban körbe is rágok egy témát amiben fejleszteni szeretnék, így a végsõ döntés általában helyes szokott lenni. Ha nem lesz valami meg egyik hónapban, majd meglesz a következõben, végül is még ráérek.

TMIB
02-25-2020, 10:42 PM
Jövögetnek az új tagok a fórumra. Úgy sejtem hogy ez a vírushelyzet miatt van.

Ged
02-26-2020, 06:13 AM
Jövögetnek az új tagok a fórumra. Úgy sejtem hogy ez a vírushelyzet miatt van.

Az, hogy még nem árasztották el a fórumot az új tagok, egyben azt is jelenti, hogy az emberek nagy része még mindig ott tart, hogy:
1. "úgy sem tudunk tenni ellene"
2. "majd a kormány megoldja" vagy "majd most jól megbukik a kormány:)"
3. "ez csak pánikkeltés, valakik jól meggazdagszanak rajta"

De páran legalább beírták a Google keresõjébe, hogy "hogyan éljük túl?" kérdést. Jobb késõn, mint soha.

varég
02-26-2020, 05:10 PM
Az, hogy még nem árasztották el a fórumot az új tagok, egyben azt is jelenti, hogy az emberek nagy része még mindig ott tart, hogy:
1. "úgy sem tudunk tenni ellene"
2. "majd a kormány megoldja" vagy "majd most jól megbukik a kormány:)"
3. "ez csak pánikkeltés, valakik jól meggazdagszanak rajta"

De páran legalább beírták a Google keresõjébe, hogy "hogyan éljük túl?" kérdést. Jobb késõn, mint soha.

Remélhetõleg megússzuk, amennyire csak lehet.

De a mai tapasztalat szerint, a tartós termékek igen fogynak a hely boltokban...

Ged
02-26-2020, 09:43 PM
De a mai tapasztalat szerint, a tartós termékek igen fogynak a hely boltokban...
Ma elmentünk az asszonnyal a METRO-ba (Gyáli út), Még nem volt teljesen "kifosztva", de a tartós élelmiszereket nagyon vitték. A konzerv részleg volt a legüresebb. De legalább az asszony is látta, hogy ez az egész nem az én agyszüleményem. Évek óta dumálok, hogy készüljünk...
Nem volt nagy tömeg a METRO-ban, de hosszú sorok voltak. Viszont a bevásárlókocsik tele voltak. Szerintem most még gyorsan visszapótolják az elfogyó készleteket. Hál'Istennek azért van még itthon élelmiszergyártás, de az igazi tömeg csak most kezd majd felébredni. A raktárak gyorsan kiürülnek, ha ez így folytatódik...

TMIB
02-26-2020, 10:52 PM
Anyámnak hetek óta mondom, talán holnap végre megy és bevásárol. Öcséméknek mondta anyám hogy én is készülök a dologra, de nem vettek komolyan. :hogymi:

WestBam
02-26-2020, 11:01 PM
Milyen jó ha az ember kicsit elõrelátó. Én hó végén mikor nincs pénze az embereknek szépen mindent betáraztam kicsit nagyobb tételben, mint szoktam. Sikerült mindent beszerezni amit szerettem volna, még a plusz cuccokat is.
Pénteken-hétfõn kapják meg elsõ hullámban a fizut a népek, aztán jön a 10. ami egy újabb hullámot fog generálni. Hétvégén be nem teszem a lábam egy boltba sem, de biztosan "sáskajárás" lesz mindenhol. Ráadásul jelen helyzetben a nagy tömeg elég magas kockázati tényezõ is egyben. Nem gondolom, hogy parázni kellene, inkább csak figyelni szép csendben a jeleket.

TMIB
03-01-2020, 11:16 PM
Egy kis vásárlásos tapasztalat...

Walmartból vettem 6 doboz paprikaport. Aztán észrevettem hogy a Walmart oldala, de külön cég, aminek rengeteg negatív értékelése van, többnyire arról hogy az emberek üres küldeményeket kaptak meg ilyenek. Utánanéztem, a céginformációnál még saját címük sem volt, csak egy hamis-iroda cím. Walmartnak szóltam hogy inkább nem kérem a rendelést. Ők azt mondták hogy értesítették az árust. Én is szóltam neki hogy köszönöm, de törölje a rendelést és fizesse vissza a pénzt. 2 teljes nappal később azt írta ki hogy "elküldve". Erre írtam a Walmartnak hogy gond van, mert az árus nem törölte a rendelést, de ott már valami komolyabb üzletvezetőssel beszéltem, aki azt mondta hogy utánajár és hogy szóljak ha ideér a rendelés. Írtam a boltosnak is hogy ezt így hogy gondolják. A Walmart valószínűleg rájuk szólt, mert órákkal később visszafizették a pénzem.

21-e helyett 28-án jött egy boríték. Nem paprikapor, csak egyetlen egy papírfecni arról hogy rendeltem paprikaport. De amúgy egy üres boríték volt.

Újra szóltam a Walmart-nak hogy ez bizony nem az áru, hanem csak egy üres boríték. Mondták hogy köszönik hogy szóltam és hogy a boltos biztosan hibázott hogy üreset küldött.

A helyzet inkább csak annyi hogy a Walmart nem akar foglalkozni ezzel. Nem hibázott, hiszen az volt hogy elküldték. Illetve hogy lehet hogy egy csomó ember pont ilyesmire panaszkodott, miszerint a rendeléseik helyett üres borítékokat és dobozokat kaptak? És annak a cégnek miért van hamis iroda címe? Illetve miért kellett végigjárni mindezt hogy visszakapjam a pénzem és miért adtak fel gyorsan egy borítékot követő-kóddal, 2 nappal az után hogy mondtam nekik én is és a Walmart is hogy törölje a rendelést és fizesse vissza a pénzt?

Az itt a helyzet hogy ez úgy tűnik hogy egy csaló cég. A Walmart vajon miért nem rúgja ki őket a francba? 13-ból 11 darab 1 csillagos értékelés, mint arról hogy meglopták a vásárlókat azzal hogy üres csomagot küldtek nekik. És egy másik értékelős oldalon is nagyjából ilyeneket olvastam róluk. Nem 1-2 darabot, hanem sok panasz-értékelést.

:hogymi:

TMIB
03-11-2020, 07:38 AM
Na, megy ám az álhírterjesztés is. Szokásos fazon aki már egy csomó félrevezetõ cikket írt vagy megosztott, most egy videóval rukkolt elõ. Nem is akármilyennel, hanem egy 5 hetes videót feliratkozott, valamiféle "tévédoktor" szövegét. Tehát még ha igaz is lenne amit a fickó a tévében mondott, az már 5 hete volt, és az mára már teljesen irreleváns és nem érvényes. 5 hete volt egyáltalán beteg Európában? 1-2 esetleg? És egy ilyen videóval vezeti félre az embereket az influencer...

https://www.facebook.com/agostonlaszloartist/posts/2494866633950753

Érdemes megnézni a hozzászólásokat is. Sok nem fogja fel hogy régi a videó, sok nem érti hogy mi a különbség a halottak száma és az aránya között, nem tudják felfogni hogy az influenza miatt mért van kevesebb halott (eddig), aki meg próbálná nekik elmagyarázni azokat lehülyézik. :huuu:

Ironikus ahogy az influencer arc a régi videót azért osztotta meg mert "a sajtó és a média pánikot kelt", holott õ ezzel a régi érvénytelen videóval csapja be a követõit igazán.

Rákerestem a tévésre, inkább celeb mint orvos, de régen kórházakban dolgozott. Ugyanakkor nem vírusokkal, hanem inkább gyógyszerész-specialista. Most épp azzal szerez magának világhírnevet hogy a mai napig tagadja hogy baj lenne, amit féligazságokkal próbál hangoztatni.

Dream_walker
03-11-2020, 01:07 PM
Érdemes megnézni a ...

Nem érdemes. A kutyaugatásban sem érdemes gyönyörködni, nem arra való...
Miért nem hanyagolod inkább az ilyen szarokat?

st.jimmy
03-11-2020, 01:16 PM

:D :haha:

TMIB
03-11-2020, 02:20 PM

Mindig az arcomba tolják. Hol csoportokban látom, hol az ismerõsök osztják az idõvonalamon. :-/

Dream_walker
03-12-2020, 06:48 AM
Nálam van egy X a jobb felsõ sarokban, mindig mûködik.

TMIB
03-12-2020, 07:17 AM
Azon gondolkodtam hogy kicsit visszább kell vennem mert kezd kiakasztani az a mérhetetlen bunkóság és hülyeség amivel FB-on találkozom. A Twitter se jobb, ráadásul ott korlátozva is van az ember, 250 vagy hány betû nem elég kulturált vitához, csak arra hog az ember beszólogasson, de arra meg ki kíváncsi. Én biztos nem. Youtubeon meg sokszor törlõdik a sok hozzászólás, úgyhogy az meg azért idegesít fel. Talán nem ártana több vicces Youtube videót néznem, meg ráállni filmekre ahogy idõrõl-idõre szoktam néha. Sokkal jobb mint a Facebook.

A legrosszabb a politizálás ott. Teljesen mindegy hogy mit mond az ember, a végén úgyis vagy lefideszesezés megy, vagy lelibsizés, vagy valami hasonló. Meg 100 posztból 90 álhíroldal/politikai szenny propaganda. Érdemes ezért ott lógni? :-/

A nagy tervem az volt hogy jön a tavasz és bemászkálok a városba a robogóval, meg kirándulok mindenfelé, de úgy tûnik hogy a vírus azt így szépen ellehetetleníti. Majd vágom itthon a kiszáradt fákat, teszek-veszek az udvaron.

bel
03-12-2020, 09:29 AM
Szia,

Igazabol sose ertettem, hogy miert szidod ennyire az fb-t.
Sokkal egyszerubb a napi sokszori idegeskedes helyett vagy hetente egyszer ranezni csak, vagy egyaltalan nem hasznalni.

Bel

TMIB
04-01-2020, 11:12 PM
Kicsit offoljunk...

Ki mit csinál otthon mostanában? A többség gondolom nem dolgozik jelenleg. Mindenkinél az Internet pörög? Filmnézés? Esetleg beszélgetés a családdal? Sütés-fõzés-evés?

Én azon gondolkodom hogy ha már vízvezetékhez veszek dolgokat, akkor ha már bemegyek majd valamikor, akkor hozok néhány csavart is és megavítom a ház oldalát egy kicsit. Jó lenne kirándulni is egyet, van egy hely amit meg akarnék nézni, de egyelõre vagy hideg van, vagy esik az esõ, vagy a kettõ egyszerre, szóval még nem jutottam el arra a helyre. Postára se ártana elugrani... Közben viszont az államunkban már közel 10ezer fertõzött van. :hogymi:

Ged
04-02-2020, 06:51 AM
Én már két hete itthonról melózom. Távoli eléréssel gyakorlatilag minden rendszert elérek, ami kell a munkámhoz. A kollégáim szintén otthonról tolják, csak 1-2 ember jár be váltásban. Viszont itthon vannak az iskoláskorú gyerekeim is. Nem olyan móka-kacagás, mint elsõre gondolnánk. A fõnökök továbbra is azt várják, hogy 100%-ban a munkáddal foglalkozz. Ráadásul most még inkább úgy érzik, hogy ellenõrizniük kell a munkavállalóikat, erre meg elég jók az online rendszerek :( Közben az iskolából küldik a megtanulandó anyagot a két gyereknek. A tanárok helyett a szülõknek kell noszogatni a tanulókat: magyarázni, számon kérni, ellenõrizni, házit beküldeni, stb. Persze kajáról is nekünk kell gondoskodni, mert nincs menza. Szóval szívás a köbön. Sok házasság rámegy erre, ha hónapokig tart...

varég
04-02-2020, 08:01 AM
Nálunk bejelentették(fémipar), amíg van ember, villany, és alapanyag, addig termelünk...

Valahogy nem a vírustól, hanem az emberi butaságtól tartok inkább..
Kollega fogíny gyulladással szenved, kb 30 perc múlva már vírushiszti volt..

Az allergiám miatt tüsszögök, köhögök, mindenki kerül...(legalább nem jönnek közel:D )

Rozsomák
04-02-2020, 08:05 AM
"Azon gondolkodtam hogy kicsit visszább kell vennem mert kezd kiakasztani az a mérhetetlen bunkóság és hülyeség amivel FB-on találkozom."

Velem van a baj? Én az internetre szórakozni járok fel. Igen jól szórakozom is. Amin te bosszankodsz én azon röhögök. Trollkodok mindenhol (itt is szoktam) vidám vagyok, és nagyon jól érzem magam. Az internetet ne vedd komolyan, SEMMIT! (Ezt az interneten olvastam, csak igaz lehet! :D ) Mondjuk trollkodás és trollkodás közt is van különbség. Rosszindulat nincs bennem soha, csak kimulatom a szituácikóat. :) Mint most is. :)

coco
04-02-2020, 10:15 AM
Én már két hete itthonról melózom. Távoli eléréssel gyakorlatilag minden rendszert elérek, ami kell a munkámhoz. A kollégáim szintén otthonról tolják, csak 1-2 ember jár be váltásban. Viszont itthon vannak az iskoláskorú gyerekeim is. Nem olyan móka-kacagás, mint elsõre gondolnánk. A fõnökök továbbra is azt várják, hogy 100%-ban a munkáddal foglalkozz. Ráadásul most még inkább úgy érzik, hogy ellenõrizniük kell a munkavállalóikat, erre meg elég jók az online rendszerek :( Közben az iskolából küldik a megtanulandó anyagot a két gyereknek. A tanárok helyett a szülõknek kell noszogatni a tanulókat: magyarázni, számon kérni, ellenõrizni, házit beküldeni, stb. Persze kajáról is nekünk kell gondoskodni, mert nincs menza. Szóval szívás a köbön. Sok házasság rámegy erre, ha hónapokig tart...

Miaf@szomvan?:eek: Ugye ezt most nem mondtad komolyan? :duhos:

Ged
04-02-2020, 11:02 AM
Miaf@szomvan?:eek: Ugye ezt most nem mondtad komolyan? :duhos:

Nem világos min akadtál ki, így nehéz érdemben válaszolni.

Al Bundy
04-02-2020, 01:48 PM
En meg dolgozok. A fulkeben elszeparalva mindenkitol. Egesz heten ha 10 emberrel talalkozok. Munka tobb, fizetes jobb, es elvezem a Mad Max vilagat idezo forgalmat. Olcso a benzin, be is taroltam 400 litert. Gyerekkel fozni tanulunk mikor otthon vagyok. A kutyat en is basztatom, de meg elvezi.

TMIB
04-02-2020, 03:15 PM
Végre most van egy olyan nap hogy nem esik az esõ és nincs hideg, nap is süt. Azt hiszem hogy délután felugrok a robogóra és elhúzok kirándulni egyet oda ahol a madár se jár.

raktaros
04-02-2020, 09:18 PM
Én autóipari beszállítónál dolgozom, hol kell menni, hol nem az akadozó alkatrészellátás miatt.
Párom elektronikai cégnél folyamatosan dolgozik még.
A szõlõhegyi kisház felújításán dolgozgatok és vettem egy komolyabb hegesztõgépet is, azzal talán most megtanulok normálisan hegeszteni :)

TMIB
05-27-2020, 03:17 AM
Meghalt Czibók László

https://24.hu/kultura/2020/05/26/czibok-laszlo-halal-youtube-ejjel-nappal-budapest/

Egy hete fogott bele valami jótékonykodási dologba, amit hosszú távra tervezett, több családnak intézett volna havi 50ezer forintos utalványt.

Érdemes megnézni hogy minden egyes videója alatt a legmocskosabb dolgokkal gyalázták, sértegették, zaklatták.

76ezer feliratkozója volt és több mint 29 millió nézettsége, szóval mondhatjuk hogy eléggé népszerû volt. Elõfordult hogy nem értettem egyet azzal amit mondott, de alapvetõen mindig úgy gondoltam hogy egy korrekt ember.

Csatornája:
https://www.youtube.com/channel/UClkrEAh4ygvlywtIEIJJ-rA/videos

Alpha
05-27-2020, 11:18 AM
"Azon gondolkodtam hogy kicsit visszább kell vennem mert kezd kiakasztani az a mérhetetlen bunkóság és hülyeség amivel FB-on találkozom."

Velem van a baj? Én az internetre szórakozni járok fel. Igen jól szórakozom is. Amin te bosszankodsz én azon röhögök. Trollkodok mindenhol (itt is szoktam) vidám vagyok, és nagyon jól érzem magam. Az internetet ne vedd komolyan, SEMMIT! (Ezt az interneten olvastam, csak igaz lehet! :D ) Mondjuk trollkodás és trollkodás közt is van különbség. Rosszindulat nincs bennem soha, csak kimulatom a szituácikóat. :) Mint most is. :)

Engem az rakott haza mostanában, hogy mennyi barom szól hozzá adás-vételi csoport bejegyzésekhez.
1. Képen egy kézi kisgép. Alatta a szöveg: 5.000 Ft-ért eladó Cegléden. Elsõ komment: Mennyi? Válasz rá: 5.000 Ft, ahogy a leírásban is szerepel. Ugyanaz a hülye újra kérdez: helyileg hol van? Válasz: Cegléden, ahogy a leírásban is szerepel.
2. Képen egy kézi körfûrész. Leírásban az állapota, típusa, teljesítménye, ára. Elsõ kérdés: Ez mi és mennyi?
3. Valamit feldobtam ingyen elvihetõre. Elsõ hozzászólás egy helyi mesztictõl: "árja?" Azt válaszoltam rá, hogy elcserélhetnénk egy helyesírási szótárra. Erre elkezdett valami cigány szlenggel fenyegetni, meg báttyázni és hasonlók.

Arról nem is beszélve, hogy tele vannak helyesírási hibákkal. Rengeteg a hülye. Nehezen tudok rajta átlépni...

varég
05-27-2020, 11:32 AM
Engem az rakott haza mostanában, hogy mennyi barom szól hozzá adás-vételi csoport bejegyzésekhez.
1. Képen egy kézi kisgép. Alatta a szöveg: 5.000 Ft-ért eladó Cegléden. Elsõ komment: Mennyi? Válasz rá: 5.000 Ft, ahogy a leírásban is szerepel. Ugyanaz a hülye újra kérdez: helyileg hol van? Válasz: Cegléden, ahogy a leírásban is szerepel.
2. Képen egy kézi körfûrész. Leírásban az állapota, típusa, teljesítménye, ára. Elsõ kérdés: Ez mi és mennyi?
3. Valamit feldobtam ingyen elvihetõre. Elsõ hozzászólás egy helyi mesztictõl: "árja?" Azt válaszoltam rá, hogy elcserélhetnénk egy helyesírási szótárra. Erre elkezdett valami cigány szlenggel fenyegetni, meg báttyázni és hasonlók.

Arról nem is beszélve, hogy tele vannak helyesírási hibákkal. Rengeteg a hülye. Nehezen tudok rajta átlépni...

Sokan vannak, akiket nem lenne szabad a számítógép közelébe engedni...

TMIB
05-27-2020, 11:49 AM
Én 2 csapattal próbáltam szót érteni.

Liberálisékkal beszélgettem volna LGBT témában, gondoltam hogy ha már annyira szakértõnek hiszik magukat akkor el lehet velük beszélgetni egy kicsit. Tévedtem. Én csak néha megnézek egy-egy videót hogy képben legyek minimálisan, de a magyar liberálisok abszolút nem tudnak semmirõl. Említek nekik statisztikákat, nem tudják, említek nagy botrányokat, közismert nemzetközi történéseket, de nem tudják, nem hallottak róla, röhögõ fejeket tesznek mindenhová. Ehhez hozzájön hogy ha velük az ember egyetért velük, de egy nagyon apró dologban eltér a vélemény, akkor azt már képtelenek elviselni.

A másik csapat a mostani jobbikosok. Végül is õk már teljesen átvedlettek DK-ra, nyugdíjasok teljesen régi MSZP-s és új DK-s szövegeket nyomnak. Jobbik támogatók és románozzák Erdélyt és az erdélyieket, imádják az EU-t, foggal-körömmel védik Gyurcsányt, nagyon pártolják a 2006-os tüntetõk elleni erõszakot, a határon túli magyarokat nagyon szidják és azt mondják hogy el kell venni a szavazati jogot minden magyar állampolgártól aki épp nem Magyarországon tartózkodik. Végül is ez mind pont az ellenkezõje annak amit a Jobbik 2010 körül képviselt. Érvelni nem lehet. Állítanak ritka nagy ostobaságokat, mire hivatalos adatokkal és forrással cáfolja õket az ember. Erre azt mondják hogy "de akkor is nekem van igazam mert nekem ez a véleményem". Szóval teljesen mindegy ha bizonyítva van hogy tévednek, mert a valóság az úgy nem érdekli õket és kész.

Persze mindkét csoportnál ott a minõsíthetetlen hangvétel, a hõzöngõ, hisztizõ óvodás, sértegetõ stílus. (És persze ha egy picit más vagy mint õk, akkor azonnal rád sütik hogy fideszes vagy. Akkor is ha a hozzászólásodban Orbánt is súlyosan kritizálod.)

Mondjuk hogy a szokásos tapasztalat...

TMIB
06-05-2020, 10:00 AM
Úgy tûnik lejárt a vírus téma. A tüntetés még érdekes, de lassan ez is unalmassá válik. Mi lesz a következõ?

varég
06-05-2020, 11:08 AM
Úgy tûnik lejárt a vírus téma. A tüntetés még érdekes, de lassan ez is unalmassá válik. Mi lesz a következõ?

Magyarországon:
Migráncsok, brüsszel, soros..

TMIB
06-05-2020, 11:58 AM
Tüntetés otthon is volt, csak nem Floydért, meg a focihuligánok elfelejtették porig égetni Budapestet. De ja, gondolom Magyarország visszatér a régi jól bevált témákhoz.

TMIB
06-05-2020, 05:55 PM
Nézem a FB-on és a Twitteren a hozzászólásokat fosztogatás, BLM és politika ügyekben... Visszatérhetne most már a világ a vírushoz, mert amiket olvasok az már most lebetegít pedig még vége sincs.

:hanyas:

Úgy néz ki hogy a világ nem elõre halad, hanem visszafejlõdik.

P. Dude
06-05-2020, 09:45 PM
Tüntetés otthon is volt, csak nem Floydért, meg a focihuligánok elfelejtették porig égetni Budapestet. De ja, gondolom Magyarország visszatér a régi jól bevált témákhoz.

Június közepén már hozza a postás az új nemzeti konzultációt. :) Tizenhárom kérdés lesz, többségében a koronavírus esetleges második hullámára készülõs kérdések.

raktaros
06-07-2020, 08:21 AM
Ez nem csak fb-on gond, más adásvétel oldalakon is.
8-9 éve adtam el a régi kocsim, kb. 10-bõl 7 érdeklõdõ nem tudott értelmesen és jól leírni 2 mondatot, pedig akkor még kevesebb embernek volt internet.

FB: Sajnos a hirdetõk sem jobbak, alapvetõ információkat nem írnak ki és sokszor a hozzászólók tûnnek hülyének, mert utólag kerül a leírásba.

TMIB
07-30-2020, 08:57 AM
Egy kis csinosnõalázós írás: https://www.facebook.com/josephfelfoldi/photos/a.165298034112268/628939591081441/

Ez meg a rá írt véleményem:

"Nem értek egyet...

Semmi tárgyias dolog nincs a szépségben. Régen szobrok voltak az emberi testrõl, aztán festmények, most meg fényképek.

A nõ is azt csinál amit akar, meg a férfi is, addig amíg nem árt vele másnak. (Nem, az ha valaki lefényképezi saját magát fürdõruhában, az nem jelenti hogy szenvedést okoz a világnak. Sõt.)

Méltóság... Miért veszne az el néhány fotó miatt? Ha egy nõ fürdõruhás fotót tölt fel magáról akkor vége mindennek? Ki szerint? A nõ úgy szerez reklámszponzort, úgy látja el saját magát. Mi a rosszabb, ha valaki a szülein élõsködik, vagy egy férfin, vagy ha saját maga keres pénzt a mûvészi fotóival?
Attól hogy egy nõ szép, attól miért ne számítana a véleménye? Ennek semmi értelme.

Mona Lisa festményét se nézze az ember, mert olyan rejtélyes mosolyt csak komoly udvarlás után érdemel meg valaki?  

Nem kötelezõ nézni. 21. századot emlegetni meg elég fura, minthogy az ókori Rómában is lehetett pénzért meztelenséget venni. Miért tesz úgy valaki mintha ez újdonság lenne? Mi köze ennek a "modern nõhöz"?

Ha egy nõ modell és ezért egy férfi nem értékeli, ott nem a nõben van a probléma.

Ráadásul tele az Instagram kockás hasú férfiakkal akik gatyában fényképezik magukat. Pont ugyanúgy nem zavar mint hogy a nõk fényképezik saját magukat. Kinek mi köze hozzá?

Pont hogy pozitív az üzenet, azt mutatja hogy élj egészségesen, ne hízz el, akkor azzal te is jól jársz. Ebben hol a hiba?

Ez az írás inkább olyannak tûnik hogy valaki lealázza a szép, csinos, öntudatos nõket, hogy bólogasson az idõsebb, elhízott korosztály. Pont ugyanaz mint amikor valaki a mai fiatalokat szólja le, hogy a sok nyugdíjas írhassa hogy mennyire nagy igazság és dobálják rá a tetszikelést. Vagy mikor a mai fiatalabb férfiakat gyalázza valaki és odaírja hogy "katonaság kéne ezeknek a nyámnyiláknak" és akkor a sok alkesz volt katona bólogat vehemensen hogy "nagyon igaz, fel kéne mosatni velük a körletet hogy emberré váljanak".

Dream_walker
07-30-2020, 09:19 AM
A vélemény az csak vélemény. Attól, hogy az internetre írja valaki, még ugyanakkor fasság lehet, mintha a kocsmapultnál hangzik el.

TMIB
07-30-2020, 09:55 AM
Lehet amit én írok is baromság. :haha:

Csak általában irritálni szokott ha valaki a "régen minden jobb vót" elv alapján alázza a mai dolgokat.

Egyik rokonom szokta mesélni hogy a falujukban mi volt 60-70-80-90 évvel ezelõtt. Hogy csalták egymást a falusiak, hogy jártak a férfiak a falu nõihez, hogy tartottak nõk, férfiak szeretõket annak ellenére hogy házasok voltak.

És ez még csak nem is magyar dolog, mert a múltkor olvastam az '50-es évekbõl errõl felméréseket, a nõk nagy része csalta a férjét, a gyerekeik meg innen-onnan voltak, sok azt se tudta hogy melyik gyerekének ki az apja. :haha:

Szóval komoly arccal elõadni hogy régen bezzeg milyen hûségesek és nem hivalkodóak voltak a nõk és mennyire nem voltak önzõek és nem csalták az asszonyt a férfiak az úgy eléggé húzós kijelentés. :) Az idõsebb korosztály állandóan ezt csinálja, egymásnak bizonygatják hogy õk sokkal jobbak mint az utánuk következõ korosztályok.

Nem tudom... lehet nincs igazam. :)

TMIB
07-30-2020, 10:04 PM
Megvan hogy melyik kifejezés illik az ilyen posztokra: A demagógia

"A demagógia a kommunikáció olyan iránya, amely az érzelmekre és az elõítéletekre próbál hatni."

Uszítsunk egy közösséget egy másik közösség ellen, kizárólag érzelmi alapon. Facebookon rendszerint beválik. :-/

varég
07-31-2020, 02:53 PM
...

Szóval komoly arccal elõadni hogy régen bezzeg milyen hûségesek és nem hivalkodóak voltak a nõk és mennyire nem voltak önzõek és nem csalták az asszonyt a férfiak az úgy eléggé húzós kijelentés. :) Az idõsebb korosztály állandóan ezt csinálja, egymásnak bizonygatják hogy õk sokkal jobbak mint az utánuk következõ korosztályok.

Nem tudom... lehet nincs igazam. :)

Régen más volt.

Ha az ember(férfi) valamit mondott, akkor az úgy volt. Ha az asszonynak nem tetszett, akkor repült a csicskalángos.
Akkoriban azért kicsit jobban tisztelték egymást az emberek szerintem.

Érdemes Fekete István írásait olvasni, hogy akkoriban hogyan mentek a dolgok...

Amúgy ha belegondolok, akkor lehet mi is normálisabbak voltunk szakközépben, mint a mostaniak..

P. Dude
07-31-2020, 03:30 PM
Amúgy ha belegondolok, akkor lehet mi is normálisabbak voltunk szakközépben, mint a mostaniak..

Figyi, ez egész biztos. Nem vagyok idõs, meg még középkorú se, de amilyen sztorikat hallottam volt tanártól az egykori középsulimról... Nem akartam elhinni. Idõs tanárnõ, akinél rendben, csendben ültünk, sírva futott ki a terembõl!! Már meghalt szegény, egy igazi régi vágású Tanárnõ volt (így, nagy T-vel), és nem azért viselkedtünk jól nála, mert szigorú volt, hanem mert elegáns volt, méltóságteljes, tiszteletet sugárzó és mégis szelíd. Sosem kellett még felemelnie sem a hangját. El sem tudtuk képzelni - más volt osztálytársam is hallotta a sztorit, és teljesen ledöbbent -, hogy sírva kifutna a terembõl. Nagyon eldurvult állítólag a helyzet, és mondom, azért nem 30 vagy 40 éve érettségiztem.

Tudom, divatos dolog értékválságról beszélni, de valami válság biztos van, mert kell lennie oknak, hogy ennyire elvadultak a "mai fiatalok" egy viszonylag rövid idõ alatt. Valamiért én a technológiai robbanással kötöm össze, de ez csak egy gondolat. Középiskolás koromban kezdtek megjelengetni az utcán a mobiltelefonok, még teljesen ritka volt az osztályban, hogy volt valakinek. Ahhoz, ahol most tartunk, elképesztõen rövid idõ telt el, és ez számomra valahogy aggasztó.

Dream_walker
07-31-2020, 07:52 PM
A technológia és a seggfejség korrelál, de nem okai/következményei egymásnak.

Az, hogy a többség egyre nagyobb nulla, egyszerûen amiatt van, hogy egyre jobban tûnnek el a következmények a világból. Nincs valódi felelõsségvállalás, számonkérhetõség, hitelesség, legalábbis nem nagyon. Van helyette panaszkodás meg áldozati mentalitás.

WestBam
07-31-2020, 09:29 PM
Dream_walker-el teljesen egyetértek.
Én a mobiltelefon teljes életútját követem/követtem, a Symbiantól kezdve a Palm Os-en át az Androidon és a Windows Phone-on át az iOS-ig minden is volt, mióta az elsõ okostelefonok megjelentek azóta követem a technikai fejlõdésüket. Számítógépet valamikor ~8 éves korom körül vettük az elsõt, egy Commodore C+4-est, azóta a számítástechnika is elég meghatározó az életemben, igaz olyan 22 éves koromtól nem igazán játszom már, de elõtte toltam mindent, Doom, Quake sorozatot, szóval minden gyilkolászós játék megvolt, mégsem tartom magam olyan idiótának, mint a mostani fiatalok. Szerintem nem feltétlen a technikai fejlõdés áldozatai lettek. Tény, hogy a személyes kontaktus hiányzik az életükbõl, gyerekkoromban nekünk az "utca" volt a játékok helye, a LEGO, a "puskázás" és a bújócska, valamint a patakpart volt a játék, még középiskolás koromban is nagyon aktívan ápoltam a baráti kapcsolatokat, azóta mondjuk már én is leszoktam róla.
A kivagyiság, a magamutogatás, a "valaki vagyok" látszatnak a felépítése/fenntartása, a torzult ideálok vezethettek ide. Ahol egy valóságshow "sztár" ismert és példakép a fiatalok közt, ott sok mindenen nem kell csodálkozni. Minap néztem meg a "Hülyék paradicsoma (https://www.filmkatalogus.hu/Idiokracia-Hulyek-Paradicsoma--f18820)" címû filmet, már egy ideje terveztem. Basszus, ez tényleg a jelent és a ránk váró jövõt mutatja be.

TMIB
07-31-2020, 09:52 PM
Régen más volt.

Ha az ember(férfi) valamit mondott, akkor az úgy volt. Ha az asszonynak nem tetszett, akkor repült a csicskalángos.
Akkoriban azért kicsit jobban tisztelték egymást az emberek szerintem.

Érdemes Fekete István írásait olvasni, hogy akkoriban hogyan mentek a dolgok...

Ideteszem az egyik hozzászólásom:

"A 70-es 80-as években meg verték az asszonyt az alkesz férjek. Az '50-es, meg korábbi években meg cselédnek használták õket. Rokonom mostanában szokott beszélni arról hogy mit mesélnek neki a nagy öregek a faluban, hogy a dédszülõk korában a 30-as 40-es 50-es években hogy mentek a dolgok. Férjek csalták a feleségeiket, szeretõket tartottak, a nõk is csalták a férjeiket. Ez rosszabbnak tûnik, és az 60-80-100 éve volt.

Vagy ott van egy ismerõsöm aki kb. 30 éve megcsalta a férjét, megszülte a gyereket, de nem mondta el a férjének hogy nem az õ gyereke, viszont 18 évvel késõbb amikor már nagykorú lett a gyerek, akkor árulta el neki. És a nõ nem érti hogy a -most már- volt férje és a gyereke miért dühösek rá. És az a nõ most vagy 60 éves. Ehhez képest hol van az, ha valaki Instagramon fürdõruhát mutat? (Az eredeti cikk errõl szól, Instás nõkrõl.)"

A '20-as években még legálisan mûködtek a bordélyházak is.

Sõt, volt felmérés az USA-ban az '50-es években, kiderült hogy a nõk többsége csalta a férjét, meg az is hogy azt se tudták hogy melyik gyerek a férjüké és melyik nem.

Ebbõl kitûnik hogy ebbõl a szempontból a régiek semmivel sem voltak, csak szeretik úgy beállítani hogy akkoriban minden szép volt, jó volt, mindenki magas morális értékrend alapján élt. 2500 évvel ezelõtt biztosan nem véletlenül kellett külön vallási törvényt hozni arra hogy senki ne szexeljen össze-vissza házasságon kívül a szomszédjával, meg ne lopja ki a másik ember szemét.

Úgyhogy én nem hiszek ebben, egyszerûen csak hülyítik a magi fiatalokat az idõsek, csak mert jobbaknak akarják magukat érezni, esetleg már nem emlékeznek arra hogy az õ idejükben mi volt. Persze, nem töltöttek fel fotókat, mert nem volt hová, helyette városban eljártak a bordélyházba, faluban meg egymást feleségeihez jártak. :hogymi:

Az iskola téma az teljesen más, bár ott nagyjából egyetértek. Igaz, ott sem feltétlenül. Erre ott van példának a sok videó amit feltöltöttem ezekrõl. Amikor a 3 bukott diák a hátsó padban beszólogatott az énektanárnõnek hogy hogy "megb*szn*k", miközben szó szerint elõvették a pad alatt és "játszottak magukkal", a tanárnõ meg zokogva rohant ki a terembõl. Vagy amikor a másik fenyegetõlevelet írt a tanárnak hogy legyen ötös a dolgozata különben baj lesz. És ez nem 10 éve volt, meg nem 20, hanem 30+ éve. Persze nem mondom hogy ez nem szaporodott meg, illetve hogy most ne lenne még rosszabb a helyzet. Ebben viszont a tanárokat hibáztatom, mert a diák-diák elleni t3rrort hagyták, sõt támogatták, aztán persze ugyanaz a réteg a tanárokra is rászállt, mert látta hogy bármit megtehet a diáktársaival, akkor a tanárral miért ne tenné. Idejében kellett volna lépni.

P. Dude
08-01-2020, 12:17 PM
Mobiltelefon, technológia témához: a zebra egyik végén megáll a gyalogos a mobilját nyomkodni, a másik végén egy másik gyalogos szintén a telefonját nyomkodva, körülnézés nélkül lép a zebrára (legalábbis ahogy kiveszem a felvételen).

https://bpiautosok.hu/video-gyalogos-zombik-mindenutt-megallt-a-zebran-a-mobiljat-bamulni/

TMIB
08-04-2020, 04:07 AM
Ki nem állhatom a demagóg FB-os képeket. Ezt viszont nem találom annak, sõt. Nem látok benne semmilyen agyatlan vagy kétszínû üzenetet, csak a szomorú valóságot, ami ellen tenni nem lehet és amiért nem is vádolható senki.

https://media.nojoto.com/content/media/1124881/2019/11/feed/188b088a9f71bd6676f3faed9eefff8b/188b088a9f71bd6676f3faed9eefff8b_default.jpg

TMIB
08-28-2020, 07:37 PM
A leggyorsabb ember által készített tárgy a Parker Solar Probe (Parker napszonda https://hu.wikipedia.org/wiki/Parker_Solar_Probe ). 690,000 km/h , a fénysebesség 0.064%-a. Gyors, de mégis milyen lassú a fényhez képest. Ha a legközelebbi másik naprendszert nézzük, az 4,5 fényévnyire van. Ha a napszondát odaküldenék és az bírná ezt a sebességet, akkor kb. 1000! évig tartana neki hogy odaérjen. Persze ott menne egy kört, aztán visszatérne. 2000+ év. Ki gyõzné azt kivárni?

Valaki azt állította egy hozzászólásban a FB-on, hogy ha 150 évet még fejlõdik az emberiség, akkor lehet majd új világokat is keresni. Szerintem csak túl sok Star Trek-et nézett. :haha: A fénysebességtõl is "fényévekre vagyunk", de még ha valami csodálatos fejlõdés után el is érnénk, akkor is csak a szomszédba tudnánk vele eljutni. Mert valójában a fény sebessége is csigalassú ha az ûrben lévõ távolságokat nézzük. Milliárd fényévekrõl van szó és persze senki nem tudja hogy azon túl mi van.

https://www.youtube.com/watch?v=i93Z7zljQ7I

Dream_walker
08-29-2020, 06:04 AM
Ha a fénysebesség túl lassú (a milliárd fényéves távolságok kapcsán azt hiszem kimondhatjuk, hogy lehet lassúként is értelmezni :D ), akkor kell egy másik megoldás, mondjuk féreglyuk. Minden idõ kérdése, ha valamit el lehet képzelni, akkor meg is lehet valósítani.

TMIB
08-29-2020, 06:50 PM
Na igen. Viszont tegyük fel tényleg meglenne az is, még akkor sem biztos hogy találna az emberiség egy másik lakható bolygót. Pl. ha van 1 másik lakható, és van féreglyuk is, teleportálgathat az emberiség. Napi 2-3 "naprendszert" tudnak megvizsgálni, az összes bolygót és holdat.

De ehhez vegyük hozzá hogy a csillagászok szerint 100.000.000.000 (százezer millió) csillag van, csak a Tejútrendszerben. Még ha lenne is egy másik élhetõ bolygó itt a "közelben" a Tejútrendszerben, és féreglyuk és több naprendszert át tudnának vizsgálni valami szondával, a lottó ötösnek akkor is sokkal nagyobb esélye van. (Az csak 45 millió az 1-hez.)

Azon is gondolkodtam, hogy az idõpont is számít. Lehet hogy VOLT olyan bolygó ami élhetõ volt, de már nem az. Vagy van olyan ami élhetõ lesz majd esetleg 1 milliárd év múlva.

Ki tudja, talán 1 milliárd évvel ezelõtt a Mars is lakható volt, csak valamiért elsivatagosodott.

Dream_walker
08-29-2020, 07:42 PM
Na igen. Viszont tegyük fel tényleg meglenne az is, még akkor sem biztos hogy találna az emberiség egy másik lakható bolygót. Pl. ha van 1 másik lakható, és van féreglyuk is, teleportálgathat az emberiség. Napi 2-3 "naprendszert" tudnak megvizsgálni, az összes bolygót és holdat.

Ezt egy automata szonda megcsinálja kb. fél óra alatt, a megépítése meg mondjuk 25k dollár. A felmérés utáni esélyes jelöltekhez küldeni a nagyobb szondából, és ha azok az eredmények is jók, mehet az emberes felderítés. Az elsõ körös robotból ki kell küldeni egymillió darabot, és akkor egy hosszú hétvége alatt megvan a buli.

Én legalábbis így csinálnám, ha ott tartanék, hogy van már féreglyuk-technológiám :)

Másrészrõl ha van féreglyuk-technológiám, akkor elég valószínû, hogy nem kell bolygókat keresnem, mert tudnék építeni, amilyent csak akarok.

TMIB
08-29-2020, 10:58 PM
Na ez az, a terraformálás egy érdekes téma, talán azon érdemesebb is gondolkodni, mert bolygó akkor van, csak át kell alakítani. Már azért is érdemes lenne gondolkodni rajta, mert úgy a Földön is lehetne használni amikor majd elkezdõdik a probléma. Levegõ, éghajlat, termõföld, víz, hõmérséklet, stb.

varég
08-30-2020, 03:08 PM
Na ez az, a terraformálás egy érdekes téma, talán azon érdemesebb is gondolkodni, mert bolygó akkor van, csak át kell alakítani. Már azért is érdemes lenne gondolkodni rajta, mert úgy a Földön is lehetne használni amikor majd elkezdõdik a probléma. Levegõ, éghajlat, termõföld, víz, hõmérséklet, stb.

Azt nem értem, hogy miért kellene más bolygót terraformálni.
Itt lakunk ezen a szemétkupacon, tönkretesszük a bioszférát, beavatkozunk az evolúcióba, természetes szelekcióba...

Elõször itt kellene rendet tenni, mert amíg ilyen állapotok uralkodnak a földön, feltételezhetõ, hogy a másik bolygón is ugyanebbe a hibákba zuhanna az "új emberiség"

TMIB
08-30-2020, 04:28 PM
Mert a Föld mindenképpen elpusztul, csak idõ kérdése. Az emberiségnek nem tudom mennyi van még hátra, de ahogy múlnak a százmillió évek, a Nap felduzzad, sokkal nagyobb hõt fog kibocsátani, elnyeli majd a Merkúrt és talán a Vénuszt is, felperzseli a Földet és úgy fog kinézni mint a Mars felszíne.

De azért említettem a terraformálást, mert az megoldást jelenthetne a Föld éghajlati-víz és egyéb problémáira is. Ha az emberiség még sokáig akarna a bolygón élni, akkor azért komolyan tenni kellene.

Dream_walker
08-31-2020, 07:35 PM

Ez sem rossz ötlet, de nem erre gondoltam, hanem ténylegesen az építésre. Megfelelõ technológia mellett simán lehetne építeni bolygóméretû ûrállomásokat, meg felszíni kupolavárosokat, bármiféle terraformálás nélkül. Sõt, ezek technológiája kezdetleges formában már most is megvan, csak egyszerûen nincs rá elég pénz meg idõ.

TMIB
08-31-2020, 10:50 PM
Az ûrhajókra a levegõt és a vizet a Földrõl viszik. Az ûrbõl nem tudják "kivonni".

Ha jól olvasom vizet visznek fel majd áramot használnak oxigén elõállítására. Ahogy egy híres ember mondta annak idején: "bízbûl veszi ki a zoxigént". Ez esetben helytálló a megállapítás.:)

Aztán ott van a rádióaktív sugárzás is. Az ûrhajósok kapnak belõle rendesen, de még a Marson is durva mennyiség érné azt aki odamenne.

Dream_walker
09-01-2020, 05:47 AM
Vizet lehet kivonni jégbõl, amelybõl a hozzáértõk szerint rengeteg van az ûrben, a vízbõl meg lehet levegõt, de legalábbis oxigént csinálni.
A sugárzás ellen sugárvédõ pajzs kell, ez praktikusan egy jó vastag fémlemez, és hát fémbõl megint csak jó sok van odakint.

Ezek részletkérdések. Ezekre írtam, hogy megvan a technológia kezdetleges formája. De mondom, arról beszélünk, hogy van féreglyuk technológia, innentõl a létfenntartó dolgok nagyjából nem számítanak kihívásnak.
Nyitsz egy járatot, egyik vége az adott naprendszer központi csillagának a közepében, a másik vége meg egy ipari létesítményben, és hoppá, van végtelen erejû és mennyiségû ingyen energiád x milliárd évre. Ha energiád van, bármit meg lehet oldani. Aki ezzel nem tud mit kezdeni, az tényleg pusztuljon ki a 'csába :D :D

Ged
09-01-2020, 11:17 AM
Nem tartom valószínûnek, hogy valamely komolyan vehetõ tudóscsoport a féreglyukak gyakorlati megvalósításán fáradozna. Kitõl kapnának erre pénzt? amikor idõben sokkal közelebb lévõ problémákat kéne megoldani: túlnépesedés, klímaváltozás. A féreglyuk létezése - tudomásom szerint - egyelõre csak elméleti feltevés. Semmi garancia nincs arra, hogy az ember valaha utazásra tudja majd használni.

Egyelõre a Marsra koncentrál a NASA. Felvetõdött már az is, hogy az elsõ Marsra utazók soha nem térnének vissza, sokkal egyszerûbb, olcsóbb (így kivitelezhetõbb) lenne egy egyutas Mars-expedíció. El is kezdték a toborzást és kiválasztást.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mars_One
A fenti link szerint ez a vállalkozás már csõdbe ment, de még mindig ez van közelebb a megvalósításhoz. Földkörül keringõ ûrállomások szerintem iszonyat sok pénzbe kerülnének: felvinni több ezer tonna cuccot, ellátmányt.
A Marson van víz, ami nélkül nincs terraformálás, de az egy kurva lassú folyamat. Az Emlékmást ebbõl a szempontból el lehet felejteni.

TMIB
09-01-2020, 03:46 PM
De mondom, arról beszélünk, hogy van féreglyuk technológia, innentõl a létfenntartó dolgok nagyjából nem számítanak kihívásnak.

Én inkább csak arról beszéltem hogy a fénysebesség 1%-ától is nagyon messze állunk. Jelenleg 0.064%, ami földi mértékkel gyors, "ûrmértékkel" viszont még a fénysebesség is lassú. Persze a számítástechnika szuper, de a többi nem igazán. Alapvetõ egészségügyi problémákat nem tud megoldani az orvostudomány, nincsenek olyan jármûvek amik tartósak, még mindig minden benzinnel megy vagy aksival, környezetszennyezés sincs megoldva semmilyen szinten, a fizika határait nem is igazán feszegeti senki. Jelenleg a világ a "tök jó ez a mobiltelcsi" szinten van és nem is gondolkodik abban hogy mi lesz több százmillió év múlva.

Igaz, a terraformálás is teljesen scifi. A Marson tényleg van jég, de felolvasztás esetén szerintem elnyelné a sivatag. Olvastam hogy lehetséges hogy a Mars 500millió éve még többnyire vízzel volt borítva. Ki tudja, talán úgy volt...

Dream_walker
09-01-2020, 05:58 PM
Úgy értem arról beszélünk, hogy "HA VAN...", tehát beszélgetünk, elmélkedünk, hogy mit, hogy, merre. Ennek kapcsán írtam, hogy egy civilizáció, amely annyira fejlett, hogy rendelkezik a féreglyuk-technológiával, nagyjából nem kerül szembe semmilyen technológiai szintû kihívással.

Értelemszerûen ezek nem mi vagyunk, nem most :D

TMIB
09-08-2020, 03:03 AM
Kérdés:

Ti Google nélkül tudjátok hogy ki az az Eva Green és mik köthetõk hozzá? Megkaptam FB-on hogy milyen kulturálatlan hülye vagyok hogy nem tudom csípõbõl hogy ki ez a "világhírû" nõ.

Ha annyira világhírû akkor gondolom itt is mindenki azonnal tudja Google nélkül hogy kicsoda és mitõl annyira híres... Bár szerintem nekem van igazam és a nõ nem világhírû, csak közepesen ismert, leginkább 1 dolog miatt.

Dream_walker
09-08-2020, 07:10 AM
A-listásnak számít hálivúdban, vagy egy erõs B++, James Bond filmben játszott, meg ha jól rémlik, a 300 folytatásában. Hardcore filmrajongók nyilván tudnak még pár tucatnyit mondani, de én a popcornmozikat kedvelem.
Akkor most kultúrált vagyok? :D

Rozsomák
09-08-2020, 08:28 AM
Szerintem ismernie kéne minden ff nak. :) Kicsit gáz, hogy nem ismered. :) Persze ízlések és pofonok... :)

https://thumb-p4.xhcdn.com/a/o27cnddO51mxtKZtH1ykPg/000/053/559/894_1000.jpg

TMIB
09-08-2020, 08:56 AM
Elvileg a James Bondban volt "Bond lány", az volt a nagyot szakító közismert film. 2 folytatásban szerepelt, a 300-éban és a Sin City folytatásában, de az eredeti nagy kasszasiker filmekben nem.

A kérdés hogy ez "világhírnév"-e, ha mondjuk a világhírnév Stallone, Emma Watson, Eminem, Trump, Michael Jackson, Jack Nicolson, Eddie Murphy, Madonna, stb. Hozzájuk viszonyítva a nõ hírnévben sehol sincs a nagy betûs "világhírhez", csak mondjuk azt hogy sokan ismerik, mert szerepelt 1-2 komolyabb filmben. De személy szerint nekem abszolút nem is volt ismerõs a neve és sose hallottam róla. Az ilyen-olyan sztárokba bele szoktam botlani Youtubeon, szörfözgetés közben ha celeb-reklámok vannak a cikkek alatt, de ezt a nõt még ott se láttam soha. Egyszer nyert Golden Globe-ot, ami a Tesco Gazdaságos Oscar-díj. Persze én az Oscart se nézem, nem hogy a Golden Globe-ot.

Na mindegy. Nem tudtam hogy ki ez, ezért aztán lefideszeseztek vagy 50x, mondták hogy "orbán vezíred", stb. Gondolom aki nem nézi meg a Casino Royal Bond filmet, az egyenes úton zuhant a NER feneketlen gödrébe. Fura logika van FB-on. Na mindegy... :haha:

TMIB
09-08-2020, 08:57 AM
Szerintem ismernie kéne minden ff nak. :) Kicsit gáz, hogy nem ismered. :) Persze ízlések és pofonok... :)

https://thumb-p4.xhcdn.com/a/o27cnddO51mxtKZtH1ykPg/000/053/559/894_1000.jpg

Ok, ezek után nem felejtem el. :haha:

Ged
09-08-2020, 09:42 AM
Nem tudtam hogy ki ez, ezért aztán lefideszeseztek vagy 50x, mondták hogy "orbán vezíred", stb. Gondolom aki nem nézi meg a Casino Royal Bond filmet, az egyenes úton zuhant a NER feneketlen gödrébe. Fura logika van FB-on. Na mindegy... :haha:

Gondolom, hogy most azért került elõ a neve most, mert "free SZFE" felirattal a tenyerén szelfizet és most minden balolodali szereti. Aki meg nem tudja, hogy ki õ, az csak fideszcsicska orbánimádó nerköcsög lehet.

Szerintetek egy francia származású, amerikai színésznõnek lehet bármi fogalma, hogy mi történik mostanában a magyar színészképzésben? Aligha. Egyáltalán van olyan színész, aki az SZFE-n végzett és csak feleannyira ismert, mint ez az Eva Green?

TMIB
09-08-2020, 09:54 AM
Jó kérdés. :) Szerintem csak szóltak nekik hogy mutassák fel a hashtag-et, de kétlem hogy tudnának bármit az egészrõl. (Még nekem is kacifántosnak tûnik az ügy, akkor nekik fõleg az lenne.)

A legjobb ahogy ha Erdélyrõl van szó, vagy a határon túliakról akik még magyar állampolgárok is, akkor õket utálni kell, mert ugye "aki nem Magyarországon él az ne pofázzon bele az ország belügyeibe", de most ugyanazok tapsolnak a Hollywood-i színészeknek hogy milyen jó hogy beleszólnak az ország belügyeibe. Rákérdeztem, de a kérdésre csak mérges fejeket dobáltak válasz helyett.

Nagyjából így... :D

https://i.imgur.com/4qhtTML.jpg

Ged
09-08-2020, 10:38 AM
Balliberális kettõs mérce: bárki aki kívülrõl köpködi az országunkat, annak igaza van, teret kell neki adni, még akkor is ha nem itt lakik, soha nem járt itt, nem ide adózik, fogalma nincs nincs a magyar történelemrõl, stb.
Az viszont, aki elismerõen szól valamirõl az csak náci, rasszista lehet, vagy fizetett troll. Érdekes, hogy a baloldal mindig idegen hatalmaktól remélt segítséget: régen a Szovjetuniótól, manapság, meg a baloldali EU-tól.

P. Dude
09-08-2020, 11:30 AM
Nekem semmit sem mondott a neve.

TMIB
09-12-2020, 08:29 AM
Csak én érzem úgy hogy csend van? :confused:

Vírus téren több az eset szám, de nincs róla több szó mint eddig. Több a tesztelés és annyi, néhány ember posztol róla a FB-on.

Nálunk annyi van róla hogy a konzervatívok a lezárások ellen vannak, a másik oldalon pedig Trump-ellenes hibáztatás zajlik. Illetve egy kikerült felvétel szerint Trump sejtette Februárban hogy baj lesz a vírussal, csak nem akart pánikot kelteni, viszont ezért valamiért most megint nagyon utálni kell a sajtó szerint. (Nem sikerült rájönnöm hogy mi okból, de végül is tök mindegy.)

Zavargások vannak nálunk, de kicsit csendesedik a helyzet. A szövetségiek elég sok embert letartóztattak. Kicsit újraszervezõdni látszik a zavargó tömeg, az Interneten szövik a további terveiket.

Ami kilátástalan az a szavazás, meg hogy mi lesz addig, meg utána. Erõszakra készülnek a demokrata szavazók, fõleg a szélsõséges részük. A konzervatívok nyugalmat akarnának már, de pont emiatt tartanak attól is hogy Biden jön és Kamala. Ha Biden gyõz akkor ki tudja hogy abbamaradnak-e a zavargások, de még ha be is fejezõdnének, akkor viszont a politikai nyomás növekedne. Az se jobb, örökös stressz azon hogy épp milyen õrültséget találnak majd ki és mit próbálnak majd keresztülnyomni. Elég félelmetes programtervei vannak a Demokrata pártnak.

Közben lángol a nyugati part, nem csak átvitt értelemben, hanem valójában is. Tûz emészti az erdõket. De errõl sincs annyira túl sok információ.

Kihagytam valamit?

TMIB
09-28-2020, 10:26 AM
Egy kis elmélet, amit most említett valaki egy Youtube videóban.

Azt mondta hogy az elõzõ generáció tömegesen tanulta a számítógép-használatot, a technikát, technológiát, sokat használta a fejét, ezért fejlõdött. A mostani generáció viszont nem is használ számítógépet, csak mobiltelefont.

Ebben lehet igazság.

Most a kezedbe veszel egy mobilt, van rajta néhány ábra, ide klikk, oda klikk, van fotó, videó, zene, Internet.

Emlékszem hogy nálam úgy kezdõdött, hogy elõször a DOS parancsokat tanultam, aztán átálltam Windows-ra, zeneszerkesztést tanultam, mp3-at konvertáltam, sõt, kazettákat másoltam át wav-ban, jack-dugóval. Angolt tanultam játékokkal, Fallout-tal leginkább, aztán a végén már egy Jackie Chan filmhez is csináltam magyar feliratot. Nem tudom hány emberrel leveleztem a világ minden tájáról, de rengeteg emailt írtam. Amellett verseket is, történeteket, stb. Megtanultam használni a képszerkesztõket, játékokat modoltam, Jagged Alliance-t, többnyire. De volt FPS játék is. Pályákat szerkesztettem DOOM-hoz. Rengeteg dolgot csináltam, fejlesztettem magam. Közben tanultam a számítógépek hardware-érõl is, megvettem a hozzávalókat és én magam raktam össze és javítottam a gépeimet. Rengeteget olvastam, történelemrõl, földrajzról, minden féle témában, sokat számoltam is, kellett mindenhez, a modolástól, a zeneszerkesztésig.

Manapság mi van? Mobilon semmit nem kell csinálni és teljesen le van korlátozva hogy mire használható. Egy 10 centis kijelzõn kétlem hogy komoly Photoshop munkákat lehetne elvégezni. A játékok le vannak fordítva, tehát a nyelvtanulás nem téma. De azokat is mobilon és konzolokon játsszák, nem laptopokon és fõleg nem asztali PC-ken.

És persze az Internet olyan lett, hogy az ember pocsékolja az idejét. Twitter, Facebook különösen olyan ami kinyírja az ember kreativitását. És ahogy észrevettem, a bunkóság is nagyon elterjedt, ismeretlen emberek más ismeretlen embereket abszolút ok nélkül aláznak teljesen. Tehát nagyon sokan szociálisan sem fejlõdnek, sõt.

Az utóbbi évtizedben a társadalom mintha bizonyos szinten visszafelé fejlõdött volna.

https://i.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/032/479/Screen_Shot_2020-01-17_at_1.25.27_PM.jpg

Persze ezt nem bántásból mondanám a mai generációnak, fõként hogy a helyzetet nem õk teremtették, hanem csak beleszülettek és csak úsznak az árral.

Dream_walker
09-30-2020, 08:22 AM
És persze az Internet olyan lett, hogy az ember pocsékolja az idejét. Twitter, Facebook különösen olyan ami kinyírja az ember kreativitását. És ahogy észrevettem, a bunkóság is nagyon elterjedt, ismeretlen emberek más ismeretlen embereket abszolút ok nélkül aláznak teljesen. Tehát nagyon sokan szociálisan sem fejlõdnek, sõt.

Erre egyszerû a megoldás, nem kell twitterre meg fészire menni. Ráadásul akkor a bunkóságból is kevesebb jön.

A szociális fejlõdés meg kétszereplõs. Egyrészt ugye van, aki alázna másokat. Ezzel a résszel nincs mit kezdeni, sok a gyökér. Másrészrõl, ami pedig sokkal, sokkal, sokkal fontosabb, van, aki hagyja magát alázni.
De most komolyan, jön egy noname arc, és fészin meg twitteren beszól, erre te megalázva érzed magad? :D :D Egy NONAME SENKITÕL? Mi lesz a következõ, idegesíteni fog majd, ha az utcán ugat egy kutya? :D :D
Komolyan érthetetlen számomra, hogy egyáltalán hogyan lehet akárcsak icike picike hitelt adni olyanoknak, akik csak úgy random aláznának másokat, egy közösségi média platform mögé bújva? :D :D Ne már :D

TMIB
09-30-2020, 09:52 AM
Attól hogy a másik "aláz", attól még nem biztos hogy alázva is érzed megad vagy hogy idegesít. Hogy a másik bunkó, nem biztos hogy megsértõdsz rajta. Maximum visszafordítod rá egy kulturált, de frappáns válasszal.

Aztán ha van 100 emberbõl 1 vagy 2 aki a végén normális és elismeri ha mondjuk tévedett, akkor az meg kellemes meglepetés. :) A zavaró az, hogy normális beszélgetések helyett a másik fél nagy általánosságban bunkó, trágár, és abszolút gerinchiányos.

A vita lényege nem a másik leszólása kéne legyen, hanem az érvek ütköztetése, a tények, a forrás, a statisztikák, stb. Amikor ilyen a vita, akkor persze van hogy a végén én ismerem el ha a másik embernek van igaza. De inkább csak az szokott lenni hogy a másik fél állít mindenféle hajmeresztõ dolgokat, mire én megkérdem hogy "rendben, ezt így tudnád valamivel bizonyítani, mondjuk hivatalos forrással vagy ilyesmi". De akkor dõl az egész, mert a bizonyítás nem szokott megtörténni hanem csak trágárkodás rá a válasz, meg hogy "ezt nem kell bizonyítani, mert ezt mindenki tudja", hogy "ez tény, tényeket nem kell bizonyítani". Azon a ponton lehet elkönyvelni hogy a másik fél nem tud bizonyítani semmit és a saját elméleteit tényként kezeli.

Ez mondjuk inkább való az emberi természet topicba. :)

Dream_walker
10-01-2020, 08:02 AM
Attól hogy a másik "aláz", attól még nem biztos hogy alázva is érzed megad vagy hogy idegesít. Hogy a másik bunkó, nem biztos hogy megsértõdsz rajta. Maximum visszafordítod rá egy kulturált, de frappáns válasszal.

Te nem biztos, én teljesen biztos, hogy nem, de hányan vannak, akik nulla önbecsüléssel rendelkeznek, és elhiszik, hogy van értelme foglalkozni mások szófosásával :D Az iskola zaklatás vagy a cyberbullying és a trollkodás többek között azért létezik, mert jelentõs mennyiségû szülõ mulasztja el közölni a gyerekével, hogy nem feltétlenül érdemes a fehér zajnál nagyobb jelentõséget tulajdonítani a többi humánnak, fõleg, ha a viselkedésük nem éri el a szintet.

Az alap kiindulópont hibás, hiszen te olyan helyre is bemerészkedsz, ahol többségében vannak a gyökerek, és még vitázni is hajlandó vagy velük :) Én személy szerint nem látom, hogy ez milyen értéket produkál neked, de elfogadom, hogy te ezt élvezed :)

TMIB
10-09-2020, 05:25 PM
Nincs sok hozzászólás most a fórumon, és én sem írok igazán semmit.

Csak kétségbeejtõ a helyzet.

Ha a vírus nem elég, ami szétbarmolja a világgazdaságot (vagy ami alapján a vezetõk szétbarmolják), és tartani lehet attól hogy mi lesz ha elkapjuk, hogy gyenge lefolyású lesz-e az esetben vagy súlyos, akkor itt a többi gond is. A választások, a Demkoraták teljesen eszement tervei és viselkedése, a gyûlölet és széthúzás a csoportok között, meg az egyre elharapódzó erõszak. Ha meg ez nem elég, akkor a mindennapi gondok, még hozzáadódnak és kész is a totál stressz.

:huuu:

Tudnék örülni jó híreknek, de valahogy 2020 eddig nem bõvelkedett olyanban.

P. Dude
10-09-2020, 09:02 PM
Hát igen, a stressz meg nyilván nem tesz jót az immunrendszernek.

Én arra jutottam, hogy most nem nagyon tudunk mást, mint kivárni. Talán azért nem annyira rossz a helyzet. Úgy gondolom, hogy egy alapvetõen egészséges, fiatal/középkorú felnõtt immunrendszerének, szervezetének nem lehet akkora megterhelés ez a vírus. Kábé egy éve itt van a covid, ennyi idõ alatt csak kiderült volna, ha nagyon súlyos lenne. Továbbra is azt mondom, hogy nincsenek nagy varázsigék: edzés, jóga, normális kajálás, meditáció, vitamin és ásványi anyag (de nem a gyógyszertári, hanem normális mennyiség), ha van lóvé, akkor mellette G-Bomb. És ha mi nem kapjuk el, mert erõs az immunrendszerünk, akkor nem adjuk át az idõseknek.

A többi meg sajnos egyelõre kötött pálya. Ahol kérik, ott maszk. Kézmosás, távolságtartás, nem mászkálni fölöslegesen. Sajnos aki eddig nem mosott kezet kakkantás után se (sokan vannak így Magyarországon), azt szerintem nem nagyon érdekli a covid sem. Akinek lételeme, hogy fölöslegesen mászkáljon, az meg fogja találni a módját a járvány alatt is. Tudnék mesélni. Aki ostoba, az bele fog állni ugyanúgy az aurádba. Nem akar rosszat, csak sötét és le se esik neki. Az se esik le neki, hogy nem kell feltétlenül kezet fogni. Türelmesnek kell lennünk, mi betartjuk az óvintézkedéseket, ennyit tudunk tenni. De szerintem nem is annyira ezen múlik, hanem az egyéni immunrendszeren.

Én eddig is ilyen kényszeresen mostam kezet. :) És eddig se nagyon mászkáltam sehova. Biztos, hogy a nyüzsgõs embereknek ez egy hatalmas stressz volt, ezt irónia nélkül mondom. Rohadt nehéz lehetetett ezzel szembesülni, hogy hirtelen nem tud egész nap menni, pörögni. Gyerekkel, bölcsi, óvoda, iskola, szintén nagyon nehéz lehet, le a kalappal a szülõk elõtt!

Aztán várunk. Egy éve járvány van, de szerencsére ettõl nem jött el az apokalipszis. Ahogy Trump is mondta (aki ugye a feleségével együtt elkapta), majd jön a gyógyszer, addig meg együtt élünk azzal, hogy létezik egy ilyen vírus, de azért nem egy bubópestis. Talán az elsõ hullám nem vágta teljesen taccsra a gazdaságot sem, a további hullámok alatt meg sehol sem készülnek a gazdaság leállítására, mert az már a fejeseknek sem érdeke. Az elsõ lezárás alatt úgyis lezavarták a susnyásban a bizniszeiket, itt is meg minden országban, gondolom. Most már õk sem akarnak újabb leállásokat.

P. Dude
10-09-2020, 09:23 PM
Meg kicsit meg kell most állni, átgondolni dolgokat.

Például nem hiszem el, hogy valakinek még kérdéses lehet a prepperkedés létjogosultsága. Valamilyen szintû prepperkedés mindenkinek kellene. Én rengeteget kaptam ettõl a fórumtól, felnyitottátok a szemem. Micsoda nagy szavak. :) De tényleg.

Vagy nem biztos, hogy éppen most kell hitelt felvenni. Nem biztos, hogy éppen most kell belevágni egy párnak a baba projektbe. Vagy egy nagy anyagi beruházásba. Mondom én, amikor itt várom a Fatbike-ot. :) De azt úgy sakkoztam ki, hogy ne kelljen hozzá hitelt felvenni. És eleve csak jövõ májussal lesz esedékes, tehát úgy terveztem, hogy most legyen x hónap, amíg jobban lehet látni, hogy hogyan alakul a járvány. Ha gebasz lenne, akkor elõleg vissza, és ott van az a pénz, amit összespórolok májusig. De még egyszer mondom: én bízom benne, hogy nem lesz gebasz.

Na ilyesmikre gondolok, amikor azt mondom, hogy most picit lassítani kell, igényeket, lehetõségeket átgondolni, ilyesmik.

varég
10-10-2020, 04:22 PM
Meg kicsit meg kell most állni, átgondolni dolgokat.

...

Na ilyesmikre gondolok, amikor azt mondom, hogy most picit lassítani kell, igényeket, lehetõségeket átgondolni, ilyesmik.

Munkahelyemrõl júniusban kitettek, a vírus mellékhatásai miatt.
Jelenleg is kb. 80 helyen bent van a pályázatom, eddig semmi visszajelzés.
Júliusra baráti segítséggel sikerült kereskedelemben elhelyezkednem(karbantartás), nem túl jó pénzért..

De valahogy úgy érzem, most nem kellene ugrálnom, mert a biztosabb(nak tûnõ) de kevesebb fizetés nekem szimpatikusabb, mint a magas, de kétséges... :/

P. Dude
10-10-2020, 06:37 PM
Erre is pont gondoltam, csak nem írtam le, hogy a munka világában is szerintem jobb most "nyugton maradni", kivárni. Úgy gondolom, hogy jól döntöttél, mert most a biztosabb munkahely kell, hogy elsõbbséget élvezzen. Emellett nyitva tartod a kapukat, rengeteg helyen benn van a pályázatod.

varég
10-11-2020, 03:42 PM
Erre is pont gondoltam, csak nem írtam le, hogy a munka világában is szerintem jobb most "nyugton maradni", kivárni. Úgy gondolom, hogy jól döntöttél, mert most a biztosabb munkahely kell, hogy elsõbbséget élvezzen. Emellett nyitva tartod a kapukat, rengeteg helyen benn van a pályázatod.

Elég sokféle emberrel találkozom a munkám kapcsán, hallok-kérdezek minden témában.

Hála égnek úgy érzem, képes vagyok összerakni sok kis töredékbõl egy "egészet", vagy majdnem egészet, így látom, mi folyik itthon...
A propaganda nem egészen az igazat sugallja, sokkal nagyobb mélyrepülés van/várható, mint amit hirdetnek...
A cégek kivárnak, nem fejlesztenek, kivéve ami a támogatás miatt szükséges...

P. Dude
10-11-2020, 06:09 PM
Hát, én inkább nem találgatok... Például az õszödi beszéd elõtt nekünk, "átlagembereknek" fingunk nem volt arról, hogy államcsõd közeli helyzet van. Ezeket a dolgokat nem kötik az orrunkra.

Most is csak találgatni lehet, hogy a járvány alatt a more miért nem adott pénzt senkinek semmire, amikor más kormányok adtak. Gondolom, hogy nincs már mibõl. Mert ugye a lopásnak is vannak határai. De ha valakinek nincs esze, emellett nagyon felbátorodik, akkor nem tartja be ezeket a határokat. Õk régóta kormányon vannak, kétharmad, az emberek újraszavaznak egy jachton orgiázó Borkait is. Nyilván nagyon felbátorodtak, és közhelyesen szólva "szétlopták az országot". Azzal nem számoltak, hogy jön egy járvány, és kezelni kellene a hirtelen elõálló tömeges munkanélküliséget. Ahogy Gyurcsány sem számolt azzal, hogy valaki nyilvánosságra hozza az õszödi beszédet. A gazemberséget sosem lehet vég nélkül titokban tartani.

De én azért továbbra is bizakodom. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke és a felesége elkapják a vírust, aztán két nap múlva mosolyogva nyilatkoznak. Ez sem így zajlott volna, ha a covid egy "apokaliptikus" vírus lenne. Trump pedig arról beszél, hogy együtt élünk vele, és nem kell emiatt gazdaságokat leállítani.

Vagy ott volt a World Trade Center. Az egy elég húzós mutatvány volt. Közvetlenül utána konkrétan ugyanazokat a propaganda fogásokat zongorázta végig az USA, amiket már bejáratott a két világháborúba való belépés elõkészítésekor. Ugyanabba a hangulatba hozta az amerikai lakosságot, mint a Lusitania affér, vagy Pearl Harbor idején. Sõt, Bush konkrétan hivatkozott Pearl Harborre. Aztán meg is nyitotta az új keresztes háborúk fejezetét a történelemben. Csak arra utalok ezzel, hogy eléggé apokaliptikus volt akkoriban a hangulat, és mégsem lett vége az ismert világnak.

Aztán jött a 2008-as világválság. Tõzsdei meg banki dolgozók lettek öngyilkosok. De miért? Eltelt 12 év, és itt vagyunk. Közben pedig volt egy kisebb népvándorláshoz hasonlítható migrációs válság is. És a 2015-ös események óta is nyugodtan eltelt már fél évtized. Kimegyek az utcára, és nem látok afrikai bandákat. Pedig 2015-ben láttam.

Szóval én nem értem annyira ezeket a válságokat. Most Amerikában megy valami hasonló a BLM zavargásaival. De hát azt sem lehet vég nélkül csinálni. Az is durva volt, amikor tavaly kormányzati leállás volt az USA-ban. Amerika eddigi történelmének a leghosszabb kormányzati leállása volt, ami megint elég apokaliptikusnak hangzik. Ehhez képest még Trumpot sem tudták vele megbuktatni, pláne nem egy szélesebb válságot elõidézni.

Arra is hivatkoztam már, hogy a covid elsõ hullámának is csak az egyik oldala volt a hirtelen elõálló tömeges munkanélküliség. A másik oldalon például nyugodtan költekeztek az emberek. Virágzott a kerékpár kereskedelem, tömegesen adták el Magyarországon a montikat, kiürültek az EU-s raktárak, a határon sem volt semmi fennakadás.

Úgyhogy csak ismételni tudom magamat: én igazából tényleg nem értem ezeket a néhány évente elõálló válságokat. A hírek is mindig ugyanazok ilyenkor: az emberek tömegesen veszik a fegyvert, stb. Ugyanezt lezongoráztuk 2015-ben is. Nem tagadom ezeknek a válságoknak a megtörténtét, csak azt látom, hogy fél évvel késõbb már senki sem emlékszik az "apokaliptikus" krízisekre. Személyesen nekem például nincs olyan személy az ismeretségi körömben, aki nehéz helyzetbe került a 2008-as gazdasági válság idején. Olyat sem ismerek, akit migránsok bántalmaztak vagy zaklattak. Olyat sem ismerek, aki 2009-10-ben elkapta volna a H1N1-et. És bár itt van a covid lassan egy éve, én senkit sem ismerek személyesen, aki elkapta volna.

Mondom még egyszer: nem tagadom, hogy a felsoroltak mind nehéz idõszakok. De nem vagyok benne biztos, hogy olyan apokaliptikusak, mint amilyennek mindig hiszik, illetve beállítják õket. Bízzunk benne, hogy a mostani eseményeken is csak mosolygunk fél év múlva!

varég
10-12-2020, 06:44 AM
... Az Amerikai Egyesült Államok elnöke és a felesége elkapják a vírust, aztán két nap múlva mosolyogva nyilatkoznak. Ez sem így zajlott volna, ha a covid egy "apokaliptikus" vírus lenne. Trump pedig arról beszél, hogy együtt élünk vele, és nem kell emiatt gazdaságokat leállítani.

...

Már ha tényleg elkapták a koronát. Vagy marketing. Vagy nem korona.
Azért nem kicsi tétrõl van náluk szó, amiért 20körömmel kapaszkodniuk kell...

Ged
10-12-2020, 07:18 AM
A propaganda nem egészen az igazat sugallja, sokkal nagyobb mélyrepülés van/várható, mint amit hirdetnek...
A cégek kivárnak, nem fejlesztenek, kivéve ami a támogatás miatt szükséges...

Hát ez az. Szinte minden gazdasági szereplõ kivár, de kimondatlanul a többség azt reméli, hogy 1-2 év és az élet visszazökken a rendes kerékvágásba. Tartok tõle, hogy ez nem így lesz. A kivárás, a fejlesztések elmaradása, a hitelezés visszafogása nagyon lenyomja a gazdaságot. Ha lesz hatásos vakcina, még akkor is sokáig nyögni fogjuk a gazdasági visszaesés következményit, csak egyelõre a tartalékok égetése és helikopterpénzek eltakarják a válság mélységét. Ez egy kicsit arra emlékeztet, mint amikor a rajzfilm figura alól kihúzzák a létrát, pár másodpercig a kezével csapdosva a levegõben marad, aztán zuhanni kezd. Már megy a csapdosás...

Nyilván ésszel lehet hitelt felvenni (például nem a saját használatú ingatlan kell elzálogosítani). Gyerekvállalással azonban az a prücök, hogy már most is az utolsó pillanatra hagyja a nõk nagy része, nem lehet 5-10 évvel kitolni, mert egy 35-40 éves nõnek az már túl késõ. De lehet, hogy pár hónap múlva kiderül, hogy a párok a karantén alatt jobban ráértek egymással foglalkozni (nem lehetett utazni, moziba, színházba, buliba menni), és megugrik a születések száma. Állítólag kimutatták, hogy régen, amikor nem volt hétfõn tévéadás, szignifikánsan több gyerek fogant :)

Ged
10-12-2020, 07:41 AM
Úgyhogy csak ismételni tudom magamat: én igazából tényleg nem értem ezeket a néhány évente elõálló válságokat.

Én sem vagyok egy "válság szakértõ", de azért veszem a bátorságot és leírok néhány gondolatot, hogy szerintem most miért vagyunk nagyobb szarban, mint életünkben eddig soha.

A 2001 WTC story valószínûleg megrendezett (vagy szándékosan elnézett) merénylet volt, mert a dotcom lufi kidurranása miatt úgy kellett az USA-nak a háború, mint egy falat kenyér.
A 2008-as válság "csak" egy ingatlan hitelezési válság volt, ami az USA-ból indult ki és a hullámai elérték a világot. Ebbõl még nem állt fel teljesen a világ, a bankok elkezdték a magasabb kockázatú hiteleket bevállalni, hogy a válság miatti profit elmaradást behozzák, így most letolt gatyával érte õket a koronavírus.
Most több iparág is a padlóra kerül: vendéglátás, turizmus, szórakoztató ipar, ehhez kapcsolódóan repülõgép gyártás, stb. Globálisan csökken a fogyasztás, ami a gazdaság motorja, minden ország érintett, de a legnagyobb károkat a fogyasztói társadalomra épülõ nyugati demokráciák szenvedik el. Ha visszaesnek az adóbevételek csökkenni fognak a szociális kiadások. Az éhes tömeg (élükön a pátyolgatott migránsokkal) elveszi mástól amire szüksége van.

Ne legyen igazam.

varég
10-12-2020, 10:26 AM
H...Ez egy kicsit arra emlékeztet, mint amikor a rajzfilm figura alól kihúzzák a létrát, pár másodpercig a kezével csapdosva a levegõben marad, aztán zuhanni kezd. Már megy a csapdosás...

Ez a videó is jellemzõ a hazai állapotokra:

https://www.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U&ab_channel=AndrasHaasz

P. Dude
10-12-2020, 02:14 PM
Március 30-án említettem (http://magyarprepper.us/showthread.php?326-Zavarg%E1sok-t%FCntet%E9sek-fosztogat%F3k&p=94848&highlight=L%F3r%E1nt#post94848) egy másik topikban Lóránt Károly nyugalmazott közgazdász, a Nemzeti Fórum tanácsadójának egy Magyar Hírlapban aznap megjelent cikkét (https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200329-hibernalt-gazdasag).

Azt írta, hogy április közepére számolja a tetõzést, nagyjából 1600 aktív fertõzöttel. Május végére pedig a járvány leküzdését várta. (Ha betartjuk az óvintézkedéseket.) Ehhez képest 3 héttel késõbb tetõzött a járvány, 2100 aktív fertõzöttel. És nem ért véget május végén, hanem mérsékelten folytatódott. Csak július közepe körül emlegették az elsõ hullám végét, most pedig a második hullám zajlik.

Lórántot egy józan hangnak tartom, és precíznek látom a gondolkodását. A napokban jelent meg a legújabb cikke (https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20201007-covid-19-mit-mond-a-statisztika), amiben pont az említett, március 30-ai saját elõrejelzésére reagál így október elejérõl visszanézve. Ír a gazdaságról is stb., szerintem érdemes elolvasni! Kb. 200 ország adatait vizsgálta meg, és a legtöbb beteget produkáló 60 országnál az új fertõzések alakulását is vizsgálta.

P. Dude
10-13-2020, 02:30 AM
Ezt április vége felé írta Lóránt: "Miért más ez a válság, mint a többi? (https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200421-miert-mas-ez-a-valsag-mint-a-tobbi)"

Ebben inkább a gazdasági, pénzügyi kérdéseket járja körül.

P. Dude
10-26-2020, 01:09 PM
Kíváncsiságból beírtam valamelyik nap a Gugliba, hogy miért csinálnak viccet az alkoholizmusból. Két különbözõ megfogalmazásban is beírtam, és egyetlen érdemleges találatot sem adott ki. (Egyet igen, ami részlegesen ezzel is foglalkozik.) Ez picit mehetne amúgy a Cenzúra topikba is. Mert a Guglinak vannak ilyen húzásai, hogy bizonyos, egyébként értelmezhetõ keresésekre nem hajlandó normálisan mûködni, hanem "összezavarodik".

A piálás egy olyan probléma Magyarországon, ami a koronavírus óta szerintem borzalmasan elfajulhatott. Már elõtte is rettentõ durva volt, csak már akkor sem beszéltek róla. Érdekes módon a járvány kezdete óta mindenrõl cikkeznek, csak errõl nem. Index címlapon van, hogy egy 101 éves néni meghalt koronavírusban, de a leálló AA gyûlésekrõl, detoxokról, az elsõ hullám alatt bezárt kocsmákról, az addig csak felszínesen iszogató és most alkesszé váló emberekrõl stb. semmi. Csak abból lehetett sejteni, hogy gáz van, hogy mintha megszaporodtak volna az agresszívvá váló hajléktalanokról, csövesekrõl szóló hírek. De azt már szintén nem említette egyik hír sem, hogy ezek az esetek a bezáró kocsmákkal, az "italellátás" akadozásával függtek össze.

Közben meg van ez a jelenség, hogy az alkoholizmus egy társadalmi vicc lett. Az emberek azért járnak Bödõcsöt hallgatni stb., hogy ezen röhögjenek. Ezt full ostoba dolognak tartom. Egy nemzet röhög a saját szánalmas vergõdésén. Ahogy anno Lovasi énekelte (https://www.youtube.com/watch?v=c2_zNx7Yqio): "És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak. Boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak."

Egyetlen cikket (https://nlc.hu/eletmod/20200419/alkoholizmus-karanten-viccek-gyogyszerfugges-csaladon-beluli-eroszak-koronavirus/) mégis kidobott a Google. Ez szól a vírus hatásairól is, és a poénkodásról is.

P. Dude
10-26-2020, 01:50 PM
Tessék, erre fölmegyek az Indexre, és ez fogad a címlapon: "Részeg ámokfutó gázolta halálra Sükösdnél a motoros házaspárt (https://index.hu/belfold/2020/10/26/motoros_baleset_ittas_vezeto_alkoholmergezes/)".

TMIB
10-26-2020, 04:51 PM
Errõl nálunk azért többet beszélnek. Az egészségügyiek figyelik, nem csak az alkoholizmus és droghasználat nõtt, de depresszió is, ami magával rátnotta az ögynilkosságokat.

P. Dude
11-01-2020, 04:46 PM
Tessék, erre fölmegyek az Indexre, és ez fogad a címlapon: "Részeg ámokfutó gázolta halálra Sükösdnél a motoros házaspárt (https://index.hu/belfold/2020/10/26/motoros_baleset_ittas_vezeto_alkoholmergezes/)".

A tettes 37 éves etnikum, az áldozat házaspár egy 50 éves nõ és 44 éves férfi. Az elkövetõ járni is alig tudott, annyira részeg volt. Emellett jogosítvány nélkül vezetett, mert korábban már lebukott ittas vezetéssel.

A gyilkosság elõtt megállt tankolni, állítólag az is nehezen ment neki, és alig talált oda az autójához. Kérdés, hogy a benzinkúton miért nem tartóztatták fel, miért nem hívták a rendõrséget.

Akkor talán még élne a házaspár. Három lányuk maradt szülõk nélkül. A férfi polgárõr is volt, a nõ gyógypedagógiai asszisztens. Az autó féknyomot sem hagyott, valószínû, hogy az a béltraktus elaludt a volánnál. Könnyû sérülésekkel megúszta, és a kórházban állítólag nem emlékezett semmire, még magára a balesetre sem, satu részeg lehetett...

TMIB
11-10-2020, 01:05 AM
Nem feltétlenül politika, offtopicban viszont érdekességnek jó.

Mostanában rendõr-civil helyzeteket nézek az "Audit the Audit" csatornán.

Vannak érdekes helyzetek...

Itt van ez a videó példának. Fekete férfi ezet, megállítja a rendõr. Kérdezi a fekete hogy mi a baj, a rendõr meg azt mondja hogy azért állította meg hogy megkérdezze hogy jól van-e, mert gyanúsan lassan vezetett.

65-el a 70-es táblánál!!! :hogymi: Ez lenne a gyanúsan lassú?!

A fekete férfi átadta a papírjait, válaszolt a kérdésekre. Mire a rendõr hozott egy írásbeli figyelmeztetést egy szó nélkül. A fekete férfi kiszállt, hogy legalább mondja meg hogy miért kap figyyelmeztetést, erre a rendõr válasza az, hogy amiért "nagyon lassan vezetett az úton".

Ez esetben elég egyértelmû hogy a rendõr rasszista (vagy csak mocsok és valakivel szívózni akart aznap). Nem volt oka megállítani a fickót, nem volt oka azt állítani hogy lassan vezetett, a 65 a 70-es táblánál pont ideális, és még írásbeli figyelmeztetést is ad neki, azért mert betartotta a szabályokat.

https://www.youtube.com/watch?v=Gy8IUeyqDkA

Sok érdekes videó van a csatornán, fehérek, feketék, hispánok vegyesen. Volt hogy fekete ingatlanügynök mutatta a házat a fekete érdeklõdõnek, mire rájuk hívta egy nyugdíjas rendõr a jardot. Azok meg hiába magyarázták hogy kik õk és miért vannak ott, a rendõrök akkor is zargatták õket tovább. A legújabb videón meg egy rendõr azért piszkál egy fiatal férfit, mert szerinte "túl fiatal és iskolában lenne a helye", holott a fiatal férfi 19 éves és munkahelye van.

Persze vannak olyan videók is ahol a rendõröknek van igazuk és a "civilek" tudnak rosszul dolgokat, hõbörögnek, stb. Úgyhogy nem mondanám a csatornát szubjektívnek.

TMIB
11-28-2020, 04:28 AM
"69 éves korában elhunyt Balázs Fecó billentyûs zenész, számos népszerû sláger szerzõje és elõadója. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész koronavírus-fertõzéssel került kórházba, múlt hét közepén már arról jöttek a hírek, hogy válságos állapotban, lélegeztetõgépen van."

https://www.youtube.com/watch?v=kNBTHxBRjkk

P. Dude
12-11-2020, 12:03 PM
Éppen a jogképességgel foglalkoztam, és eszembe jutott, hogy anno kihagytam egy fontos gondolatot a diplomamunkámból. A Ptk. ugye azt mondja, hogy a jogképesség az embert a fogamzásától kezdve illeti meg, de csak akkor, ha élve megszületik. Viszont most jöttem rá, hogy ez így mekkora aljasság, jogi köntösben.

A szakdolgozatban csak arra tértem ki, hogy ellenkezik a logika követelményeivel, és értelmezhetetlen. Csakhogy aljas is. Mert olyan, mintha mondana valamit. Mintha lefektetne egy jogi rendelkezést. De közben valójában csak ennyit mond: "Az ember jogképes, ha élve megszületik. De te bármikor megölheted a 12. hétig, tehát te döntesz arról, hogy élve megszületik-e."

Vagyis a törvény megfogalmazásából úgy tûnik, mintha az élve megszületés az egy objektív körülmény lenne, ami nem függhet más emberek akaratától. Közben pedig napi szinten, tömegesen más emberek akaratától függ, indokolás nélkül. Tehát amirõl az egész "rendelkezés" szól(na), az "elidegeníthetetlen" jogképesség, az feloldódik és eltûnik a törvényszövegben. Hiszen pont, hogy elidegeníthetõ: egyszerûen megölöm a magzatot, aztán volt nincs jogképesség. És errõl a Ptk. szemérmesen (értsd: aljas módon) hallgat.

P. Dude
01-29-2021, 06:06 AM
Nem sokkal reggel 6 után tekertem a munkahelyre, és megint olyan volt, mintha New Yorkban lennék. Gyalogosok, befeszülten hajtó autósok, parkolóhely keresés, forgalom. Szeméig húzva a maszk, kóvályog be elém. Mi a francnak van rajta maszk reggel hatkor az utcán?

Nem Budapesten lakom, és nem is a belvárosban. Mindig csodálkozom, amikor jövök dolgozni, hogy reggel hatkor mégis hova kevereg ennyi ember. Ráadásul úgy, hogy állítólag le van zárva a fél ország. Aki hatra ment dolgozni, az már ott van. Aki nem hatra megy, az általában fél nyolcra vagy nyolcra. De akkor hova szédölög? Persze sokan ingázhatnak is, de az az igazság, hogy látom a parkolókat olyan helyeken, ahol qrvára nem akkor kezdõdik a munka. Tehát ezeknek az embereknek egy jelentõs része tudatosan 1-1,5 órával a munkaideje elõtt megy be dolgozni, és ott csodásítja magát. És közben a hivatalból nem tud elõbb hazamenni, mert fix munkaidõ van. Idegesítõ kerülgetni õket meg lehúzódni elõlük, mert nekik olyankor nincs dolguk az utakon, én viszont idõre megyek, okkal és céllal. :) Társadalmi mozgalmat fogok indítani azért, hogy a polgárok csak akkor közlekedjenek, amikor ténylegesen mennek valahova. :D

BragBOL
02-04-2021, 08:37 PM
A Covid, ha ember lenne... (Számmisztika kalkulátorral elemeztem)

covid 19

covid: 0
19: 0

0: Az Univerzum

Az univerzum emberének a Mindent Rendezõ Elv ad hathatós segítséget, hogy másik nevének vagy neveinek feladatát hangsúlyosabban végrehajtsa. Ez az ember a nevébõl fakadó feladatait olyan módon tudja végrehajtani, hogy az sok ember életére is hatással lesz.

raktaros
02-06-2021, 04:18 PM
Nem sokkal reggel 6 után tekertem a munkahelyre, és megint olyan volt, mintha New Yorkban lennék.

Nekem is fura hogy délelõttönként mekkora gyalogos, autós forgalom van. Ennyien nem dolgoznak??
Ennyi ember nem lehet délutános, éjszakások többsége meg alszik...
Tegnap is 9kor vittem páromat vérvételre, megyek el a lidl elõtt, tele a parkoló.

varég
02-06-2021, 06:37 PM
Nekem is fura hogy délelõttönként mekkora gyalogos, autós forgalom van. Ennyien nem dolgoznak??
Ennyi ember nem lehet délutános, éjszakások többsége meg alszik...
Tegnap is 9kor vittem páromat vérvételre, megyek el a lidl elõtt, tele a parkoló.

Homofisz....

Reggel vásárol, otthon meló közben meg fõz...

raktaros
02-06-2021, 07:37 PM
Homofisz....

Reggel vásárol, otthon meló közben meg fõz...

Na de ennyi ember végez olyan munkát amihez nem kell ott lenni a munkahelyen??
5-10% közé tippeltem volna.

varég
02-06-2021, 07:40 PM
Na de ennyi ember végez olyan munkát amihez nem kell ott lenni a munkahelyen??
5-10% közé tippeltem volna.

A munkahelyem közvetlen közelében vannak cégek, ahol-mivel IT jellegû munka megy- a dolgozók 95%-a HO-ban van, havi egy nap mennek be felváltva a telephelyre csoportterápiára...(ez kb. 900 fõt jelent egyetlen helyen!)

Az irodisták nagy részét hazaküldik, a fizikai állomány meg teszi a dolgát.
Rengetegen otthonról melóznak most már...

P. Dude
02-06-2021, 08:52 PM
Nálunk fullon vannak az irodák. Tavaly tavasszal, amikor hirtelen bejelentették a veszélyhelyzetet és a korlátozásokat, akkor volt egy idõszak, amikor egyik héten az állomány egyik fele ment be, a másik héten meg a másik fele. Plusz kijelöltek heti egy meghatározott ügyfélfogadási napot. Emellett az épület 12 órás nyitvatartását a bérbeadó lecsökkentette napi 10 órára, de azt is úgy kellett kialkudozni.

Aztán a napi 10 óra (!) annyira nem volt elég a vezetõségnek és az állománynak, hogy nyitástól zárásig ott voltak. Pedig a munkaidejük fél órával a nyitás után kezdõdött, és 1 órával (!) a zárás elõtt befejezõdött. De záráskor még ott szerencsétlenkedtek, és úgy kellett hazazavarni õket. Még péntekenként is ott voltak 9 órát.

Aztán még tartott a veszélyhelyzet, de már a vezetõség visszakönyörögte a bérbeadótól a 12 órás nyitvatartást (8 órás munkaidõ mellett!), és a mai napig úgy van. És már minden nap ügyfélfogadás van.

Szóval valahol nem jön be a home office.

raktaros
02-07-2021, 10:53 AM

Nálunk is tavasszal fél iroda otthonról dolgozott, mûszakok kerülték egymást. Õsszel mikor jobban helyzet volt, már semmi ilyen. Most is csak a maszkot erõltetik, a tesztelési mánia is alább hagyott.

varég
02-07-2021, 02:34 PM
...

Van, amit nem lehet homofiszolni....
Esetleg lehetne, de célszerûbb a hagyományos eljárásrend.

TMIB
02-15-2021, 12:45 AM
Eszembe jutott valami. A Telex Gina Carano-s gusztustalan cikkei alá rengetegen beírták hogy Gina Carano nem is valódi színésznõ, meg nem tud jól színészkedni, nem is mozog az arca, nem elég jól mondja a neki adott sorokat a szerepében, stb.

Ööööööö...

A fõszereplõ karakternek egy sisak van a fején, soha nem lehet látni az arcát, tehát semmilyen arckifejezése és arcmimikája nincs. A sorokat pedig rendkívül monoton módon olvassa fel a színész. Sõt, nem is a színész játszik, hanem többnyire csak a test-dublõre, és a színész csak a hangját adja a karakternek.

Akkor az emberek miért Carano-nak mondják hogy nem színész, de annak aki csak felolvassa monoton hangon a sorokat, az meg színész és õt nem kritizálják érte. :rolleyes:

Amúgy a színésznõ annyira "népszerûtlen" lett, hogy 1 hét alatt 250ezer! új követõje lett Twitteren. :haha: 1-2 nap és utoléri a férfi fõszereplõt a Twitter követõk számában.

P. Dude
02-15-2021, 12:48 AM
Én még soha nem is mentem föl erre a Telexre. Ez a régi indexesek oldala? Nem vagyok kíváncsi a rosszindulatú, belterjes bandájukra.

TMIB
02-15-2021, 12:53 AM
Néha ismerõseim írnak oda, és olyankor megjelenik az én FB idõvonalamon is. Amúgy ja, kritikán aluli cikkeket írnak, ex-Indexesek.

BragBOL
02-15-2021, 08:59 AM
Földönkívüli fejet találtam az atlanti óceán fenekén:
35.407775, -14.731487

TMIB
02-15-2021, 02:27 PM
? :) Milyen fejet? Hol?

P. Dude
02-15-2021, 02:31 PM
? :) Milyen fejet? Hol?

Bennem is ez a kérdés vetõdött fel. :)

Ged
02-15-2021, 04:06 PM
De mitõl földönkívüli? Ha a Marson, vagy a Holdon találtad volna, még érteném, de a Földön egy arcforma nem feltétlen földönkívüli arc.

BragBOL
02-15-2021, 04:27 PM
hát elég lapított arca van, nagy szemekkel :P
Link (https://www.google.hu/maps/@35.4076889,-14.743758,22842m/data=!3m1!1e3?hl=hu)

P. Dude
02-15-2021, 04:36 PM
hát elég lapított arca van, nagy szemekkel :P
Link (https://www.google.hu/maps/@35.4076889,-14.743758,22842m/data=!3m1!1e3?hl=hu)

Hoppá! :thumbup

TMIB
03-02-2021, 07:08 AM
A család küldött nekünk egy csomagot. Paprikakrém, cukor, csoki, ez meg az. 25ezer forint érték. De a feladás 50ezerbe került! :huuu:

P. Dude
03-06-2021, 12:54 AM
Azért az internet egy jó dolog is. Így nyelvtanulás elõtt állva kutakodom kicsit a témában. Persze ránéztem a japán nyelvre is. :) Basszus, konkrétan azonnal találtam egy olyan videót - ráadásul magyar nyelven -, ami pontosan arról szól, ami engem érdekelt, és nagyjából minden kérdésemre választ adott.

A net óriási segítség, csak azzal van a gond, hogy sokan nem tudják, hogy mit hol, és hogyan keressenek rajta. Az viszont sok kárt tud okozni.

Ez az a videó:

https://www.youtube.com/watch?v=WgYURjYqFUE

TMIB
03-18-2021, 08:14 AM
Kinézetre nem a zsánerem, de vicces a lány. Mondott néhány olyan dolgot amin jót nevettem. :haha:

https://www.youtube.com/watch?v=pEAyB165xsw

TMIB
04-04-2021, 01:34 AM
Bregoli megint bankot robbantott. Beregisztrált Onlyfans-ra és 6 óra alatt keresett több mint 1 millió dollárt!

Az elõzõ rekorder egy Bella Thorn nevû nõ volt, aki 24 óra alatt csinált 1 milliót, szóval kemény elõzéssel szerezte meg Bregoli az elsõ helyet.

https://www.dailywire.com/news/cash-me-outside-girl-claims-to-have-broken-onlyfans-record-making-1-million-in-6-hours

:eek:

raktaros
04-14-2021, 09:32 PM
Lassan már tényleg itt tartunk...

- Hello. Gordon Pizza?
- Nem Google Pizza!
- Rossz számot hívtam?
- Nem uram, a Google felvásárolta a Gordon pizzát.
- Oké. Szeretnék rendelni…
- Nos uram, a szokásosat kéri?
- A szokásosat? Ismer engem?
- A hívó azonosítója szerint az utolsó 12 alkalommal pizzát rendelt sajttal, kolbásszal és vastag tésztával.
- Szuper! Ezt kérem.
- Ajánlhatok ezúttal rukkolás ricottás pizzát szárított paradicsommal?
- Nem. Utálom a zöldségeket.
- De a koleszterin szintje nem megfelelõ.
- Honnan tudja?
- A subscribers guide-on keresztül. Rendelkezésünkre állnak az ön vérvizsgálati eredményei az elmúlt 7 évbõl.
- Rendben, de nem akarok ilyen pizzát, már bevettem a gyógyszeremet.
- Nem szedi rendszeresen a gyógyszerét. Mindössze egyetlen 30 tablettás dobozzal rendelt 4 hónappal ezelõtt a Drugsale Networktõl.
- Másik gyógyszertárból vettem a többit.
- Nem találom a bankkártya tranzakciók között.
- Készpénzzel fizettem.
- De nem vett fel ennyi készpénzt a bankjából.
- Máshonnan is van készpénzem.
- Nem találom az adóbevallásában, hacsak nem szürke módon jutott hozzá.
- Mi van?! Elég! Herótom van a Google-tõl, a Facebooktól, a twittertõl, a WhatsApptól. Elmegyek egy szigetre, ahol nincs internet, se mobil, se senki, aki kémkedne utánam.
- Értem uram, de meg kell újítania az útlevelét, mert 5 hete lejárt…

TMIB
04-28-2021, 10:32 AM
Egy Facebook videó. Súlyos...

https://www.facebook.com/groups/629376674147859/permalink/1235286293556891/

Alpha
04-28-2021, 11:27 AM
:) komoly a kis giliszta...

P. Dude
04-28-2021, 12:00 PM
Viccelõdnék azzal, hogy veszélyességi pótlék kell az ellenõröknek. De nem vicc, mert ezeknél általában van kés, és gondolkodás nélkül beléd is vágják. Amilyen gyorsan ficánkolt meg ugrált a srác, meg amilyen idegállapotba' vót, egy pillanat alatt bökhetett volna.

TMIB
04-28-2021, 09:02 PM
Lehetséges. Nekem az nem világos hogy kik, a kurucon romázzák õket (szépen fogalmazva), de nekem részeg/beszívott szakadt punkoknak tûnnek.

P. Dude
04-29-2021, 04:23 AM
Szerintem cgányok/félcgányok. De az is lehet, hogy elcgányosodott magyarok. Van egy réteg, akik felveszik ezt a viselkedést, beszédstílust. Az elég valószínû, hogy részegek, illetve be vannak drogozva.

TMIB
04-29-2021, 07:03 AM
Erre van egy sztorim.

Szakmunkásban csak fiú osztályban voltam, de voltak az iskolában lányok is, szünetben láttuk õket. Volt hogy beszélgettünk is.

Az egyik alkalommal, még az iskola elején láttam egy lányt, alacsony volt, szép szõke hajjal, nagyon csinos volt, tetszett is. Egyik másik osztálytársam ott volt és beszélgetett a lányokkal, én is odaálltam. Egyszer elkezdett beszélni a szõke lány én meg ott teljesen ledöbbentem.

Olyan brutálisan erõs c-ny hanghordozás, hanglejtés, tájszólás, akcentus (???) jött ki a száján, hogy Gyõzike a dicsakozásával angol lord lehetett volna mellette.

Egyszer láttam egy filmet amiben az volt a poén, hogy egy fehér karakternek gettós hangú fekete adta a szinkronját. Na ez is ilyen volt, csak a lánynál ez komoly volt, nem vicc.

El nem tudom képzelni hogy hol ragadt rá szegényre, de nála ez annyira durva volt, hogy nagyon súlyosan hátrányos helyzetû lett tõle. Gyönyörû szõke lány, megszólalt és hú... :hogymi:

raktaros
05-12-2021, 09:57 PM
Belenéztem a spam mappába, 3 nem használt (de átirányítva a használt fiókomra) címemre kaptam :)
Vajon hányan dõlnek be ilyennek?

Helló! Hadd mutatkozzam be. Hivatásos programozó vagyok, aki a szabadidejében hackelésekre specializálódik. Ezúttal sajnos te váltál a következõ áldozatommá, mivel feltörtem az operációs rendszeredet és a készülékedet. Már hónapok óta figyelemmel kísérlek. Egyszerûbben fogalmazva, megfertõztem a gépedet egy vírussal, miközben te éppen a kedvenc felnõtt tartalmú weboldaladat böngészted. Elmagyarázom részletesebben is, hogy mi történt, ha még nem lenne tapasztalatod ilyen fajta helyzetben. Egy trójai vírus teljes hozzáférést és ellenõrzést ad számomra a készüléked felett. Vagyis mindent látok és kezelhetek a képernyõdön, bekapcsolhatom a kamerádat és a mikrofonodat, valamint egyéb dolgokat is, anélkül, hogy te errõl bármit is tudnál. Továbbá, hozzáférést szereztem még a teljes névjegyzékedhez a készülékeden és a közösségi oldalaidon. Joggal teheted fel a kérdést, miért nem értesített a víruskeresõd semmilyen kártevõ programról? - Nos, a kémprogramom egy speciális meghajtót használ, melynek a programkódját rendszeresen változtatja, és ezáltal a víruskeresõd nem lesz képes felismerni. Összeállítottam egy videót, amelyben te szerepelsz, ahogy éppen magaddal játszadozol a képernyõ baloldalán, miközben a jobboldal pedig azt a pornóvideót mutatja, amit éppen akkor néztél. Mindössze néhány kattintás elegendõ arra, hogy továbbítsam ezt a videót az összes barátodnak és ismerõsödnek a közösségi oldalakon. Meg fogsz lepõdni, de még egyéb nyilvánosan elérhetõ online felületen is közzé tudom tenni. A jó hír az, hogy még megakadályozhatod, hogy mindez megtörténjen: Nem kell mást tenned, mint átutalnod 1350 USD összegnek megfelelõ bitcoint a BTC tárcámra, (ha nem tudod, hogyan kell csinálni, keresgélj egy kicsit az interneten, - rengeteg cikk leírja lépésrõl lépés a teendõket). A bitcoin tárcám a következõ (BTC Wallet): 1GufcqD5AWADhXsjRjwQxB95Yex4Dc34b1 Amint megkapom az összeget, törlöm az összes pajzán videódat, és ígérem, hogy többet nem fogsz hallani felõlem. Van rá 48 órád (pontosan 2 napod), hogy fizess. Automatikus értesítést kapok arról, hogy mikor nyitottad meg ezt az e-mailt, és az idõzítõ pontosan ettõl a pillanattól fogva kezd el ketyegni automatikusan. Ne is próbálj meg válaszolni, mivel teljesen hiábavaló lenne (a küldõ e-mail címe automatikusan generált és az internetrõl szereztem). Ne próbálj meg panaszkodni vagy feljelenteni sem, mivel az összes személyes adatom és a bitcoin címem is titkosított, a blokklánc rendszer részeként. Alapos munkát végeztem. Ha rájönnék, hogy megpróbáltad ezt az e-mail továbbítani bárkinek is, azonnal nyilvánosságra hozom a piszkos videódat. Légy következetes, és ne kövess el újabb buta hibákat. Tiszta és egyértelmû utasításokat adtam, lépésrõl lépésre. Egyszerûen csak kövesd a lépéseket, és ezzel véget vethetsz ennek a kellemetlen szituációnak egyszer és mindenkorra. Üdvözletem és sok szerencsét!

TMIB
05-12-2021, 10:46 PM
Ezt néhány hete én is megkaptam, csak angolul. Töröltem és annyi, de én biztos vagyok benne hogy sokan elhiszik és megrémülnek.

P. Dude
05-12-2021, 10:48 PM
Belenéztem a spam mappába, 3 nem használt (de átirányítva a használt fiókomra) címemre kaptam :)

Milyen gyakori ez mostanában... Egy hónapja cikkeztek (https://index.hu/belfold/2021/04/22/riasztas-zsarolo-levelek-internet/) is róla. Egy barátom elõször olyat kapott, hogy a bank nevében kértek valami adatot. Aztán egy-két hét múlva valami hasonló zsaroló mailt kapott, mint amirõl írtál. Mostanában én is kaptam kétszer bankinak álcázott mailt. Korábban meg egy zsarolót. Csak az olyan volt, hogy leírta, hogy megszerezte a jelszavamat. A bökkenõ az volt, hogy egy korábbi jelszavamat írta, ami akkor már egy ideje nem volt aktuális. Persze nem csináltam semmit, és nem is történt semmi. Mondjuk azt a jelszavasat elõször én sem értettem, hogy mi ez, honnan szerezte meg. Aztán olvastam róla egy cikket, hogy milyen sokféle módon kerülhet ki a jelszó a feketepiacra, meg hogyan tudjuk ellenõrizni az ilyen zsaroló mailek adatait, stb.

Ez az a cikk, jó összefoglaló:

https://golnet.hu/blog/biztonsag/zsarolo-email/

shadow177
05-13-2021, 08:20 AM
Én is kaptam ilyent.
Bekapcsolta a nem létezõ kamerámat. :haha:

Ged
05-13-2021, 08:26 AM
Bekapcsolta a nem létezõ kamerámat. :haha:
A titkos kamera be van építve a monitorod kávájába, vagy két pixel közzé :)

shadow177
05-13-2021, 08:57 AM
Sõt, az asztal alá, a tesco gazdaságos hosszabbítóba. :D

varég
05-13-2021, 02:17 PM

Válaszoltam:
Küldj a videóból 14 másodpercnyi anyagot, utána beszélgethetünk.

Azóta sem jött levél az illetõtõl. :D

TMIB
05-15-2021, 11:13 AM
Ha egy szál cigarette 7 percet vesz el az ember életébõl, akkor vajon az adópapírok kitöltése mennyit. Mindig ez a legstresszesebb idõszak az évben és több mint 1 héten át tart, mert annyira bonyolult. :( Nem is csak a kitöltés, hanem hogy elõtte sok napon át kell számokat kikeresnem, eladás, bevétel, bruttó, nettó, anyagköltség, több másfajta adó, postaköltség és egyéb irodai költségek, stb.

P. Dude
05-17-2021, 12:59 PM
Mit tanítanak a cigányokról az orvosi egyetemen? (https://nepegeszsegugy.blog.hu/2021/05/14/mit_tanitanak_a_ciganyokrol_az_orvosi_egyetemen)

"2011-ben, volt orvostanhallgatóként lehetõségem volt részt venni a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézete által tartott Kapcsolat roma páciensekkel címû elõadáson.

Az elõadáshoz természetesen tankönyv is dukált Orvosi kommunikáció címmel, melyben külön fejezetet szenteltek a témának.

A könyv szerkesztõje, szerzõje, és egyben a téma elõadója megkért pár cigány orvostanhallgatót, hogy véleményezzék a Kapcsolat roma (cigány) páciensekkel címû fejezetet, mely alapvetõen nagyon fontos lépés volt ahhoz, hogy az esetleges téves információkat korrigálják, illetve kiegészítsék.

A fejezet olvasása közben azonban érezhetõ, hogy - feltehetõen a legjobb szándék mellett - a szöveg tele van általánosításokkal, téves adatokkal, illetve információval, és olvasása közben azt az érzést kelti az olvasóban, hogy a cigányok egy külön faj, amit értelmezni és tanulmányozni kell."

Ebbe kár volt belekötni. Ha az emberiségen belül nincsenek fajok (vagy alfajok), akkor módosítsák a 2012-es Btk. szövegét is. A népirtás definíciója így kezdõdik: "Aki valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges megsemmisítése céljából".

Emberi Jogok Európai Egyezménye: "A jelen Egyezményben meghatározott jogok és szabadságok élvezetét minden megkülönböztetés, például nem, faj, szín, nyelv, vallás, politikai vagy egyéb vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés szerinti vagy egyéb helyzet alapján történõ megkülönböztetés nélkül kell biztosítani."

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata: "Mindenki, bármely megkülönböztetésre, nevezetesen fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy bármely más véleményre, nemzeti vagy társadalmi eredetre, vagyonra, születésre, vagy bármely más körülményre való tekintet nélkül hivatkozhat a jelen Nyilatkozatban kinyilvánított összes jogokra és szabadságokra."

ENSZ Genocídium-egyezmény: "A jelen Egyezmény népirtás alatt a következõ cselekmények bármelyikének, valamely nemzeti, népi, faji vagy vallási csoport, mint olyan, teljes vagy részleges megsemmisítésének szándékával való elkövetését érti:"

Egyenlõ bánásmód törvény: "Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minõsül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt

a) neme,

b) faji hovatartozása,"

Nem sorolnám tovább. Tanulság: mielõtt belekötünk valamibe csak azért, hogy a (vélt) politikai korrektséget védelmezzük, tájékozódjunk.

P. Dude
06-17-2021, 08:16 AM
Nna... Hallom, tényleg vége a járványnak, mert 5 percenként búgnak a repülõk. Gyüszmékül a sok idióta. Az emberiség semmit sem tanult.

TMIB
06-17-2021, 10:38 AM
Nincs mit tanulni igazán. Úgy tûnik hogy a kínai kormány valamit elrontott és a víruslaborból valami kiszabadult. Ha valamit tanul ebbõl az emberiség az két dolog. Az egyik hogy a kormányokban nem lehet megbízni, a másik hogy törékeny az egész emberiség. Mondjuk ha végleg elmúlik ez a dolog, úgyis elfelejti ezt mindenki, nagyon rövid idõn belül.
Az élet viszont nem állhat le, repülés, utazás, munka az kell ez után is.

P. Dude
06-17-2021, 10:51 AM
Az élet viszont nem állhat le, repülés, utazás, munka az kell ez után is.

Munka kell. Repülés meg utazás nem kell, hosszú évszázadokig elvolt nélküle az emberiség. :)

TMIB
06-17-2021, 11:56 AM
Több százezer magyar él külföldön, családot látogatni, ez után is kell. Ha autóval utaznak haza, látogatóba, dolgozni, az tovább tart, de nem kevésbé veszélyes. Sõt. Az emberiség több tízezer éven át elvolt áram nélkül is, de attól még csúnya lenne ha holnaptól ne lenne áram.

Régen hajó volt, meg lovaskocsi, most repülõ és autó. Kolombusz sem úszott, ahogy az angolok sem sétálva értek Indiába és Kínába. A magyarok meg lóháton érkeztek a Kárpát medencébe. Illetve amikor nem volt repülõ, a fekete himlõ ugyanúgy elterjedt az egész világon. A repülõket hibáztatni az kb. olyan mint a bûnözést ráfogni a GTA 5-re.

Ged
06-17-2021, 12:12 PM
Munka kell. Repülés meg utazás nem kell, hosszú évszázadokig elvolt nélküle az emberiség. :)

Ne viccelj, a turizmus és az idegenforgalom jelentõs súllyal esik latba sok ország gazdaságában. Van olyan ország, amelyik enélkül becsõdöl. Nem lehet komoly károk nélkül visszalépni 100 évet.

Alpha
06-17-2021, 12:23 PM

Internet, autó és még áram nélkül is elvolt az emberiség évszázadokig, de ettõl nem kell visszaesni az õskorba.
Az elemi oktatást kellene környezettudatosabb irányba fordítani és azzal tenni a bolygóért.

P. Dude
06-17-2021, 12:58 PM
Én nem támogatom azt, hogy több százezer magyar éljen külföldön. Fõleg, ha a magyar állam fizette a szakmáját, képzését, diplomáját. Magyarország szó szerint végveszélyben van, ebben pedig jelentõs szerepe van az országból elvándorló tömegeknek. Félreértés ne essék: aláírom, hogy egyénileg mindenkinek megvan a maga külön bejáratú érve arra, hogy miért költözik el. Nem is szoktam vitatkozni ezen senkivel, mert sok esetben ezek egyénileg valóban érthetõ érvek. Csak mondom, hogy közben rámegy az ország. Az meg engem és a számomra fontosakat érinti, mert mi itt élünk, és idõs korunkban is majd itt szeretnénk élni. Úgyhogy nyilván én nem tudok beállni a dolog mögé. És így számomra nem érv, hogy azért röpköd, mert önszántából elköltözött, de ahova önszántából elköltözött, ott sem tud megülni a valagán. :D

Azt nem mondtam, hogy az emberek lépjenek vissza valahova. :) Tõlem oda megy mindenki, ahova akar. Úgysem tudnak már sokáig menni, mert például a mai szintû autózás hamarosan magától is el fog lehetetlenülni, és azzal megoldódik a fölösleges mászkálás. Ha meg jön még (hazudnak még) egy-két járvány(t), vagy nem fejezik be a "covid-hullámokat", akkor lassan a röpködésrõl is leszoknak maguktól az emberek. Persze egyáltalán nem kívánok se covidot, se más járványt!

Kora reggel óta azt hallgatom, hogy 5-10 percenként búgnak el a repülõk. Nem tudom mi van, de senki ne mondja nekem, hogy ez normális dolog.

P. Dude
06-17-2021, 01:30 PM
Teszem hozzá: még prepper szempontból sem optimális, ha valaki külföldön él vagy dolgozik. Mert ha jön egy SHTF, és a családja, hozzátartozói másik országban vannak, akkor nem tudnak együtt lenni, nem tudnak segíteni egymásnak. Ugyanígy, nem éri el a szétszórtan lévõ érdekeltségeit, stb. Nem is szeretném ragozni, mert az elmúlt másfél év fényesen bizonyította rengeteg ember számára. Nem olyan régen ezért is élt 3-4 generáció együtt. Az "természetes" prepper világ volt, és hagyományosabb szemléletû országokban egyébként ma is ez a normális.

Például olvastam anno, hogy volt itt a fórumon egy nõ, aki elég komoly preppernek tûnt. És írta, hogy mindenre készült, csak arra nem, hogy amikor bevág a krízis (akkor kezdõdött a covid járvány, még senki nem tudott semmit), akkor a férje külföldön lesz, nem tud hazajönni, és neki egyedül kell prepperkedni a gyerekekkel.

TMIB
06-17-2021, 01:55 PM
Én nem támogatom azt, hogy több százezer magyar éljen külföldön. Fõleg, ha a magyar állam fizette a szakmáját, képzését, diplomáját.

Az állam semmit sem fizet, az adófizetõk (szülõk) fizetnek mindent. Rosszabb esetben idegen emberek, mondjuk gyerektelenek fizetik a gyerekesek gyerekeinek a taníttatását. Egy biztos, hogy nem az állam fizeti, mert az államnak nincs pénze, csak az adófizetõk pénzét használja.

Az állam csak azt éri el hogy a korrupcióval, meg a szándékos és nem szándékos károkozás miatt mindenki menekül Magyarországról, bárhová ahol kicsit is jobb a helyzet.

P. Dude
06-17-2021, 02:14 PM
Az állam csak azt éri el hogy a korrupcióval, meg a szándékos és nem szándékos károkozás miatt mindenki menekül Magyarországról, bárhová ahol kicsit is jobb a helyzet.

Persze, ebben egyetértünk. Aki elköltözik, az a maga érdekeit nézi. Viszont én is ugyanúgy a magam érdekeit nézem. Mivel én alapvetõen itt tervezem az életemet - jogászként csak nem fogok éhezni és rongyokban járni, meg magyar jogi végzettséggel eleve nem tudnék külföldi joggal dolgozni -, ezért nekem az az érdekem, hogy élhetõ legyen ez az ország. Fõleg, hogy már valószínûleg nem lesz gyerekem, fegyvert meg nem lehet tartani, szóval ha csak a cigányok maradnak itt, akkor idõs emberként eléggé vigyáznom kell magamra... Szóval nekem jobb lenne, ha nem élne már most is több százezer magyar külföldön. Persze ennyi erõvel azt is lehet mondani, hogy nekem meg nem lett gyerekem, így én is hozzájárulok a demográfiai krízishez.

Emellett azért nyilván másokról is szó van. Például nekem nincs testvérem, és az idõsödõ szüleim itt élnek Magyarországon, szóval ha nem muszáj, ezért sem mennék messze.

Ugyanakkor én is el tudok képzelni olyan forgatókönyvet, hogy idõs koromra mégis elköltözzem az országból.

Korrupció és szándékos károkozás viszont ugyanúgy van az USA-ban is, Orbán és Biden szerintem kábé ugyanaz...

Ihasz Laci
06-17-2021, 07:58 PM
Nem tudtam hova illene igy ide irom.
Kerdesem van feletek.
Agusztusba tervezunk hazautazni angliabol, autoval. Az utazas mostanaba eleg zavaros. Van valakinek tapasztalata nemzetkozi utazas teren. Foleg nemetorszag es ausztria erdekel, milyen megszoritasok vannak, ha vannak es hasonlok. Barki barmit tud elore is koszi!

P. Dude
06-17-2021, 08:41 PM
Kerdesem van feletek.
Agusztusba tervezunk hazautazni angliabol, autoval. Az utazas mostanaba eleg zavaros. Van valakinek tapasztalata nemzetkozi utazas teren. Foleg nemetorszag es ausztria erdekel, milyen megszoritasok vannak, ha vannak es hasonlok. Barki barmit tud elore is koszi!

A Konzuli Szolgálat honlapja elvileg naprakész, gondolom.

Ausztria (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria)

Németország (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nemetorszag)

Általános infók (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/)

Ged
06-18-2021, 07:59 AM
SHIFT helyzetben egy külföldi nagy hátránnyal indul. Nem biztos, hogy az elején agyoncsapják a szomszédok, de ha fogynak az élethez szükséges források, úgy a "felesleges" emberek felé fordul a túlélõk figyelme. A történelembõl tudjuk, hogy baj esetén az "idegeneket" hamar megtalálták. Jó esetben elüldözték, rossz esetben megölték õket. Idegengyûlölet most is van, és biztos vagyok benne, hogy a nyugati, felvilágosult népekben is ott van, csak jól leplezik, de SHIFT helyzetben fel lehet szítani.

Más: számomra az állam nem egyenlõ a kormánnyal, vagy a hatóságokkal. Az államba az adófizetõk is beleértendõk. Amit az állam fizet, azt az adófizetõk fizetik. Nagy közös katyvasz, amitõl elvárásaink vannak, de magunktól nem akarunk hozzájárulni a költségekhez, ezért be kell szedni az adót.

P. Dude
06-18-2021, 08:12 AM
Az állam semmit sem fizet, az adófizetõk (szülõk) fizetnek mindent. Rosszabb esetben idegen emberek, mondjuk gyerektelenek fizetik a gyerekesek gyerekeinek a taníttatását. Egy biztos, hogy nem az állam fizeti, mert az államnak nincs pénze, csak az adófizetõk pénzét használja.

Más: számomra az állam nem egyenlõ a kormánnyal, vagy a hatóságokkal. Az államba az adófizetõk is beleértendõk. Amit az állam fizet, azt az adófizetõk fizetik. Nagy közös katyvasz, amitõl elvárásaink vannak, de magunktól nem akarunk hozzájárulni a költségekhez, ezért be kell szedni az adót.

Szerintem itt most mindegy, hogy milyen szót használtam. A lényeg az volt, hogy valakinek a szakmáját/diplomáját kifizetik a magyar adófizetõk, aztán az illetõ elköltözik Magyarországról. Ha csak pár emberrõl lenne szó, akkor nyilván nem érdekes, de tömegekrõl, százezrekrõl beszélünk.

st.jimmy
06-18-2021, 09:10 AM
Erre van elvileg a "röghözkötés", én is aláírtam, hogy x évig vagy nem megyek el, vagy visszafizetem a képzési költségeket.

Ellenérzéseket váltott ki sokakból, én úgy voltam vele, hogy nem hülyeség. Márcsak azért sem, mert ha valaki megy, akkor legyen résen, hogy jól alakuljanak a dolgok és simán vissza tudja fizetni, nincs azzal semmi baj.

Bár kérdés, hogy mi a helyzet az alap és középfokú oktatással, óvodával, egyéb kedvezményekkel... Lehet, hogy azokat is vissza kellene fizettetni, ha valaki lelép. Az ördög a részletekben rejlik, de lehet, hogy korrektnek gondolnám bizonyos paraméterekkel... Mondjuk az is igaz, hogy azokat nem választja az ember, hanem tanköteles egy bizonyos ideig. Ha meg nem választotta, akkor nem kérhetik rajta számon, hogy miért vette igénybe?

P. Dude
06-18-2021, 09:13 AM
Ha a járvány után megint tömegesen mennének el, akkor szerintem valami radikális intézkedés kell. Különben elõbb-utóbb nem lesz olyan, hogy Magyarország.

Ged
06-18-2021, 11:32 AM
Ha a járvány után megint tömegesen mennének el, akkor szerintem valami radikális intézkedés kell. Különben elõbb-utóbb nem lesz olyan, hogy Magyarország.

Mivel a probléma globális lehet, nem csak Magyarországon szaródik el a helyzet. Vagyis külföldön is romlanak a feltételek, ott is nõ a munkanélküliség, nem biztos, hogy tárt karokkal fogadják az emigránsokat. Ráadásul a Brexit miatt szûkül az európai munkaerõpiac. Jó páran vannak, akik eljönnek Angliából, de nem haza, hanem máshová az EU-n belül, azaz nõ a munkaerõ kínálat, de a kereslet nem.

Egyébként is jellemzõ, hogy ha szorul a kapca, az országok a protekcionista intézkedések felé hajlanak, tehát elsõsorban a õslakosok munkavállalását igyekeznek elõsegíteni, a külföldiek hátrányban lesznek.

Szerintem itthonról csak akkor lenne nagyobb elvándorlás, a környezõ országokhoz képest, ha csak egy "magyar-összeomlás" lenne. A 2008-as helyzethez képest átalakult az ország adóssága: lecsökkent a devizaadósság, az államháztartás hiányát nagy részben a hazai lakosság finanszírozza, 100 tonnányi aranykészletünk is fontos lehet. Szóval én nem gondolnám, hogy államcsõd fenyeget. Éhséglázadástól sem kell tartanunk, sõt még a c.gányhelyzet sem jelent akkora kockázatot, mint 1-2 nyugati országban az ottani bevándorlók. (a tesóm olyan helyen melózik ahol sok c.gány közmunkás alkalmaznak, tõle tudom, hogy érzékelhetõ a javulás a munkához való hozzáállásuk terén - hosszútávon persze így is kockázatot jelentenek)

Alpha
06-19-2021, 03:21 AM
Nem értelek teljesen, most mivel van gondod?
Magyarságot félted az elnéptelenedéstõl, a környezetet véded, vagy a családokat, akik távol tõltik egymástól a napjaikat? Esetleg csak zavar a repülõk hangja és azt magyarázod félre mindennel?
Ez a "gyüszmékül a sok idióta." mondatod azért nem túl széles látókörrõl árulkodik...

TMIB
06-19-2021, 04:05 AM

Matematikailag 70 év és a magyarság akkor is kisebbségbe kerül ha senki nem utazik sehová. A kérdés nem az hogy úgy lesz-e, hanem az hogy évtizedek távlatából nézve mikor.

P. Dude
06-19-2021, 07:26 AM
Nem értelek teljesen, most mivel van gondod?
Magyarságot félted az elnéptelenedéstõl, a környezetet véded, vagy a családokat, akik távol tõltik egymástól a napjaikat? Esetleg csak zavar a repülõk hangja és azt magyarázod félre mindennel?
Ez a "gyüszmékül a sok idióta." mondatod azért nem túl széles látókörrõl árulkodik...

Látom, ez sokaknak érzékeny téma. :)

Igen, zavar a repülõk hangja. Amennyiben túl gyakran hallom, és kora reggeltõl. Ez bûncselekmény? :)

A látóköröm meg pont annyira széles, hogy tudjam: az emberek nagy része fölöslegesen röpköd/autózik. Ez van. Ha már busszal/gyalog/biciklivel kéne menni valahova, akkor a többség érdekes módon tízszer is meggondolja. Az elmúlt másfél évben ebbõl volt egy világjárvány. (Ha elfogadjuk a hivatalos magyarázatot, hogy Vuhanból a turisták vitték szét a vírust repülõgépen az egész világban, méghozzá megdöbbentõ sebességgel (https://periodistas.blog.hu/2020/03/25/a_virus_terjedesi_sebessege).) A pandémiával járó kényelmetlenségek pedig mindannyiunkat érintettek. Szóval szerintem mindannyiunk érdekében érdemes lenne a jövõben visszavenni ebbõl a dologból, hogy átmegyek egy másik országba, mert most éppen ott akarom megenni a tízóraimat. Ennek a világnak vége, és ezt lassan el kell fogadni. Közel 8 milliárdan vagyunk, és ha az emberiség nem engedi el ezt a globalizmus meg multikulti történetet, akkor hamarosan jön a következõ járvány.

Az emberek mintha nem fognák fel, hogy a coviddal mekkora kurva nagy "mázlink" volt. Ugyanis a világ már ezt sem tudta kezelni, szóval ha egy spanyolnátha szintû cucc jött volna, akkor már rég Mad Max világ lenne, és kannibál hordák járnák az utcákat. Úgyhogy még egyszer: mindannyiunk érdeke, hogy ezt a kibaszott multikulti nyüzsgést elengedjük. Persze lehet hozzá ragaszkodni, csak akkor majd jön a következõ járvány.

Az elsõ hullám alatt volt osztálytársam osztotta az észt faszbukon, hogy neki kell a vitorlázás, kell a tengerpart, "új kultúrák megismerése", stb. Õ ugyanúgy fogja élni az életét a járvány után is, mert neki az kell, abból õ nem enged. És tudod, hány ilyen ember van, akinek másfél év pandémia után is erre van bekötve az agya? Ezt a világot ismeri, és azt hiszi, hogy csak ez létezik, a liberális multikulti. Jómódú, értelmiségi házaspár 4 hónapos babával ment Horvátországba nyaralni tavaly júliusban. Ráadásul pont azokban a napokban, amikor már tele volt a média a riasztó horvát számokkal. Augusztus elején francia turistacsoportot mészároltak le Nigerben (https://index.hu/kulfold/2020/08/09/niger_francia_turistak_gyilkossag/). Világjárvány közepén elutaztak Franciaországból Nigerbe, nézelõdni. Abba a Nigerbe egyébként, ahol a francia külügy tájékoztatása szerint jellemzõ a t.rrorizmus. De nekik menni kellett. Hosszan lehetne sorolni a példákat (Szájer gruppenszex stb.). A pandémia elején, amint rendezõdött a helyzet Vuhanban, egyik napról a másikra újra berobbantották ott a járványt, és szinte kivétel nélkül az összes eset berepülõ külföldiektõl érkezett. Mert gyakorlatilag amint lehetett, abban a pillanatban "megrohamozták" a repülõk Kínát.

Széles látókör ide vagy oda, én nem szeretném, hogy nyüzsgõ balfaszok miatt legyen kellemetlensége a számomra fontosaknak, illetve nekem. Valaki, aki nagyon fontos a számomra, durva tünetekkel vészelte át a covidot, nem sokon múlott a kórház. Pedig még 40 éves sincs. Úgyhogy telibe szarom a "széles látókört" meg az "új kultúrák megismerését", meg az "élményeket". Élmények vannak ott is, ahol az ember éppen van. Nem kell ahhoz elmenni sehova. Lehet otthon edzeni saját testsúllyal. Lehet otthon jógázni, könyvbõl/videókból meg lehet tanulni, nem kell ahhoz tanár meg tagdíj. Lehet meditálni, könyvet olvasni, filmet nézni. Otthon lenni, beszélgetni, minõségi idõt tölteni a szeretteinkkel, ha már a karrier miatt úgyis kevés idõt töltünk velük. A közhiedelemmel ellentétben a Természetbe sem kell menni (https://totalbike.hu/magazin/velemeny/2020/12/11/nincs_semmi_dolgod_az_erdoben/), mert már sajnos nem azt a világot éljük, hogy oda mehessünk károkozás nélkül. Ezt is megoldottuk. Most már akkor teszünk jót a Természetnek, ha nem megyünk oda. Majd ha lesz jobb világ (én bízom benne), akkor mehetünk.

Magyarországról meg olvasd el Pokol Béla könyvét (https://moly.hu/konyvek/pokol-bela-europa-vegnapjai). Nem szeretném ragozni. Ha a dolgok így folytatódnak, akkor nem lesz olyan, hogy Magyarország. Ennyi. Én meg élhetõ életet szeretnék. Itt, Magyarországon.

P. Dude
06-19-2021, 07:52 AM
Matematikailag 70 év és a magyarság akkor is kisebbségbe kerül ha senki nem utazik sehová. A kérdés nem az hogy úgy lesz-e, hanem az hogy évtizedek távlatából nézve mikor.

Igen, de miért alakult ki ez a helyzet? Kik érték el? Azok, akiknek belefért, hogy elhagyják a szülõföldjüket, illetve ne vállaljanak gyereket. Ezen nincs mit ragozni szerintem. :) Persze a fõ felelõsök az idegen érdekeket szolgáló, bûnözõ bábkormányok (illetve a gazdáik), akik lerabolták az országot, és ezért sok ember elköltözik, illetve nem vállal gyereket.

varég
06-19-2021, 07:55 AM
...

A látóköröm meg pont annyira széles, hogy tudjam: az emberek nagy része fölöslegesen röpköd/autózik. Ez van. Ha már busszal/gyalog/biciklivel kéne menni valahova, akkor a többség érdekes módon tízszer is meggondolja. Az elmúlt másfél évben ebbõl volt egy világjárvány. (Ha elfogadjuk a hivatalos magyarázatot, hogy Vuhanból a turisták vitték szét a vírust repülõgépen az egész világban, méghozzá megdöbbentõ sebességgel (https://periodistas.blog.hu/2020/03/25/a_virus_terjedesi_sebessege).) A pandémiával járó kényelmetlenségek pedig mindannyiunkat érintettek. Szóval szerintem mindannyiunk érdekében érdemes lenne a jövõben visszavenni ebbõl a dologból, hogy átmegyek egy másik országba, mert most éppen ott akarom megenni a tízóraimat. Ennek a világnak vége, és ezt lassan el kell fogadni. Közel 8 milliárdan vagyunk, és ha az emberiség nem engedi el ezt a globalizmus meg multikulti történetet, akkor hamarosan jön a következõ járvány.

Az emberek mintha nem fognák fel, hogy a coviddal mekkora kurva nagy "mázlink" volt. Ugyanis a világ már ezt sem tudta kezelni, szóval ha egy spanyolnátha szintû cucc jött volna, akkor már rég Mad Max világ lenne, és kannibál hordák járnák az utcákat. Úgyhogy még egyszer: mindannyiunk érdeke, hogy ezt a kibaszott multikulti nyüzsgést elengedjük. Persze lehet hozzá ragaszkodni, csak akkor majd jön a következõ járvány.

Az elsõ hullám alatt volt osztálytársam osztotta az észt faszbukon, hogy neki kell a vitorlázás, kell a tengerpart, "új kultúrák megismerése", stb. Õ ugyanúgy fogja élni az életét a járvány után is, mert neki az kell, abból õ nem enged. És tudod, hány ilyen ember van, akinek másfél év pandémia után is erre van bekötve az agya? Ezt a világot ismeri, és azt hiszi, hogy csak ez létezik, a liberális multikulti. Jómódú, értelmiségi házaspár 4 hónapos babával ment Horvátországba nyaralni tavaly júliusban. Ráadásul pont azokban a napokban, amikor már tele volt a média a riasztó horvát számokkal. Augusztus elején francia turistacsoportot mészároltak le Nigerben (https://index.hu/kulfold/2020/08/09/niger_francia_turistak_gyilkossag/). Világjárvány közepén elutaztak Franciaországból Nigerbe, nézelõdni. Abba a Nigerbe egyébként, ahol a francia külügy tájékoztatása szerint jellemzõ a t.rrorizmus. De nekik menni kellett. Hosszan lehetne sorolni a példákat (Szájer gruppenszex stb.). A pandémia elején, amint rendezõdött a helyzet Vuhanban, egyik napról a másikra újra berobbantották ott a járványt, és szinte kivétel nélkül az összes eset berepülõ külföldiektõl érkezett. Mert gyakorlatilag amint lehetett, abban a pillanatban "megrohamozták" a repülõk Kínát.

...

100%-ban egyet értek veled!

Sajnos olyan világot élünk, ahol nem elég az itthoni utazás, mert mint írtad "jár neki" a külföld...
Ezt, amíg a média azt mutatja, hogy XYZ celebecske itt volt, ABZ influenszer(hú de utálom ezt a megnevezést) erre járt, a rádió harsogja a visszautasíthatatlan külföldi utakat, jó áron(kl. egy hét balatoni nyaralás annyi, mint 1 hét horvátorrszági)addig az emberekben benne lesz az, hogy ez jár nekem, ha beledöglök is.

Én is mennék szívesen erre-arra-mondjuk nem tipikus seggáztatós helyek-, de inkább a lakásra költöm, és megyünk helyette itthon pár egynapos útra...

Viszont látom a másik oldalt is sajna:
Kolléga nem tud a gyerekeivel lemenni a balatonra egy napra, mert nem engedheti meg magának...(nem nagy távolságról van szó, de nem fér bele..)

Akárhogy is nézem, nem jó irányba halad az emberek gondolkodásmódja...

P. Dude
06-19-2021, 09:48 AM
Viszont látom a másik oldalt is sajna:
Kolléga nem tud a gyerekeivel lemenni a balatonra egy napra, mert nem engedheti meg magának...(nem nagy távolságról van szó, de nem fér bele..)

Persze, ne legyen félreértés: én is látom azt az oldalt. Nekem is van kollégám, aki anno mesélte (még nem volt járvány), hogy mennek a Balatonra, és sok év után elõször jutnak el családi nyaralásra. A srác tisztességgel dolgozik, idõközben szerzett egy másik szakmát is, munka mellett járt iskolába.

Ezt, amíg a média azt mutatja, hogy XYZ celebecske itt volt, ABZ influenszer(hú de utálom ezt a megnevezést) erre járt, a rádió harsogja a visszautasíthatatlan külföldi utakat, jó áron(kl. egy hét balatoni nyaralás annyi, mint 1 hét horvátorrszági)addig az emberekben benne lesz az, hogy ez jár nekem, ha beledöglök is.

Tavaly július elején, amikor a Fidesz-haveroknak kellett a horvát lóvé (mint most), akkor például Lakatos Márkot reklámozták a médiában. Hogy õ meg a pajtása elmentek egy 8 napos luxusnyaralásra Horvátországba, és három különbözõ helyszínen töltötték az idõt. Konkrétan akkor nyitották meg a határokat. Benyomták például a Fókuszba - amit néz a jónép -, meg telekürtölte vele a faszbukot. Ráadásul a Pride elõtti idõszakra idõzítették, ahol ugye Lakatos egy népszerû arc. Ez csak egy példa, hogy hogyan igyekeznek befolyásolni az embereket, hogy olyan helyekre menjenek, ahol semmi dolguk.

Lakatos akkori nyilatkozatát szó szerint idézem, mert sok ember gondolkodik ugyanígy, akiknek az agyát kimosták a liberális multikultival (mint pl. az említett volt osztálytársam):

"Úgy gondoltam, hogy most amikor felszabadították egy picit a határokat, akkor egybõl megrohamozom itt a legközelebbi célpontot, a horvát tengerpartot, az Adriát. ... Nagyon vágytam erre a tengerpartra, nagyon vágytam erre a strandokra, vártam arra, hogy, hogy, hogy idegen környezetben legyek, hogy utazzak, hogy ami miatt én szeretek utazni, hogy, hogy megismerjek olyan dolgokat, amiket még nem láttam."

raktaros
06-19-2021, 09:59 AM
Én is megfigyeltem, hogy sok lehet a közlekedésben olyan aki nem azért autózik mert fontos dolga van. Egy idõben szépen látszódott a benzinár a forgalmon. Már sajnos nem, hiába drága egyre nagyobb a tumultus az utakon. A péntek egy horror.
Ebbõl a szempontból jó volt a kijárási tilalom csak az mehetett akinek tényleg fontos volt, mikor éjszakára mentem dolgozni alig láttam 1-1 autót. A mostani forgalom kb. 5%-a lehetett...
Nekem is vannak olyanok a rokonságban, akiknek folyamatosan mehetnékük van, mindegy hova, csak mozgásban legyenek (igaz õk városon nem nagyon tudnak magukkal mit kezdeni otthon).

P. Dude
06-19-2021, 10:19 AM
Én is megfigyeltem, hogy sok lehet a közlekedésben olyan aki nem azért autózik mert fontos dolga van. Egy idõben szépen látszódott a benzinár a forgalmon. Már sajnos nem, hiába drága egyre nagyobb a tumultus az utakon. A péntek egy horror.
Ebbõl a szempontból jó volt a kijárási tilalom, mikor éjszakára mentem dolgozni alig láttam 1-1 autót. A mostani forgalom kb. 5%-a lehetett...
Nekem is vannak olyanok a rokonságban, akiknek folyamatosan mehetnékük van, mindegy hova, csak mozgásban legyenek (igaz õk városon nem nagyon tudnak magukkal mit kezdeni otthon).

Persze én sem azt mondom, hogy egész nap otthon kell ülni. Bár ha komolyabb gáz lenne, mint például Argentínában, akkor úgyis ez lenne a helyzet (https://varositulelo.blog.hu/9999/12/31/tulelni_az_argentin_allamcsodot_iii_resz), szóval nem árt, ha az ember szoktatja magát hozzá (lásd a linken az "Egy jó kis TV, DVD lejátszóval." kezdetû részt).

Amíg nyugi van, addig nyilván el lehet járni kocogni, biciklizni, igény szerint étterembe/moziba/konditerembe/lõtérre stb. Vannak lehetõségek egy városban. De ha már valaki állandóan kényszeresen megy, ott valami lelki/családi gond van. És rengeteg ilyen ember van.

Az autózás egy kabaré. Szerencsére nemsokára ellehetetleníti magát a rendszer, és akkor ezt kipipálhatjuk.

TMIB
06-19-2021, 06:27 PM
Igen, de miért alakult ki ez a helyzet? Kik érték el? Azok, akiknek belefért, hogy elhagyják a szülõföldjüket, illetve ne vállaljanak gyereket. Ezen nincs mit ragozni szerintem. :) Persze a fõ felelõsök az idegen érdekeket szolgáló, bûnözõ bábkormányok (illetve a gazdáik), akik lerabolták az országot, és ezért sok ember elköltözik, illetve nem vállal gyereket.

Hát, aki gyereket vállal, azt aggódhat érte eleget. Öcsém kislánya most megy majd iskolába, de mondta hogy nem tudja mi lesz. Iskolai erõszak téma miatt. Mondjuk a fiának még 2 éve van iskoláig, fiúknál még veszélyesebb lehet a helyzet. Rengetegen azért mentek nyugatra, mert belerántották õket a devizahitelbe. És ugye a beígért EU csatlakozásos dolgok sem jötte be. Se Euró, se havi 300ezer nettó minimálbér, se semmi. Csak hogy "mehetsz nyugatra". Hát, sokan mennek. Amúgy 1 gyerek, vagy 2 gyerek vállalása még nem változtatna a helyzeten, ahogy 3 gyerek vállalása sem, ha a kisebbség 5-6-7-et vállal.

Aztán ott van hogy a 70-es években még az volt hogy "minden jó, minden szép". Aztán utána elkezdõdött hogy vagy lesz munkád, vagy nem, jön a jégkorszak, a globális felmelegedés, most a halálos vírus, mind meghalunk, szenvedni fog a jövõ nemzedéke, éhezés jön, ivóvízhiány jön, jön a világ vége, stb. Ha csak ez dõl a hírekbõl, ki akar így gyereket vállalni? :-/

Rozsomák
06-20-2021, 07:33 PM
Nem, tudom van statisztika az életkorról felbontva fehér vs ork, de szerintem az orkok a mosónõk a történetben. :D
Igy kéne újra gondolni, számolni a szaporodási statokat.

P. Dude
07-02-2021, 10:22 AM
Nemrég meghalt egy 60 év körüli kolléganõm, életvidám, talpraesett nõ volt. Korábban rákbeteg volt, akkor sokáig nem jött dolgozni, kezelték. Elvileg sikerült kontrollálni. Nemrég kiesett a munkából, mert valami epekõvel mûtötték, de a mûtétnél már látták az áttéteket. Kezdték volna a kemót, erre teljesen váratlanul meghalt. Állítólag a kezelõorvosa is le volt döbbenve, hogy mi történt.

Azt se mondja nekem senki, hogy az a betegség nem gyógyítható. :hogymi: A világ egyik legnagyobb átbaszása, hogy 2021-ben ne tudna mit kezdeni vele az orvostudomány.

2019 végén megjelenik egy teljesen ismeretlen betegség (covid). Fél év alatt már 10 féle vakcina van az emberi tesztelés fázisában. Az S fehérjét kódoló DNS-t bejuttatják a sejtmagba, és ráveszik a sejteket, hogy ugyanúgy termeljék a fehérjét, ahogy azt alapból teszik a szervezet saját DNS-e alapján, de a rákot nem tudják gyógyítani. Hogyne...

varég
07-02-2021, 02:44 PM
...

Azt se mondja nekem senki, hogy az a betegség nem gyógyítható. :hogymi: A világ egyik legnagyobb átbaszása, hogy 2021-ben ne tudna mit kezdeni vele az orvostudomány.

...

Melyik a nagyobb bevétel:
3-4 évig, havi 20.000Ft gyógyszerre
1 alkalommal 300.000 a gyógyításra

Emiatt "nem gyógyítható" sok nyavalya...

P. Dude
07-02-2021, 03:17 PM

Ez valószínû, igen. :hogymi:

raktaros
07-03-2021, 09:07 AM

Kemo: már nem emlékszem pontosan de mikor nagybátyám kapott, úgy 2-300.000ft körül volt egy alkalomra az anyag.

Al Bundy
07-05-2021, 09:53 PM
Talatam egy uj hobbi szeruseget, ki akarom probalni. Ez a magnes horgaszat. Nem tudom hallottatok e mar rola, de a lenyege az, hogy egy eros magnest egy kotelen, hidrol, partrol bedobva vegighuzzak a folyo, to aljan, es ami vas az hozza tapad. Elkepeszto milyen dolgokat halasznak ki. A youtube tele van ilyen videokkal. A kezdo szett meg kabe 40 canadai dollar, kb 10000 ezer forint. Most nezem melyik magnes lenne a megfelelo.

Ged
07-06-2021, 06:01 AM
Szökõkutak környékén, ahol sok a turista, hamar megtérül :)

Ihasz Laci
07-07-2021, 10:38 AM

Ha ha ahhoz meg magnes se kell csak egy par gumicsizma 🤣

Al Bundy
07-07-2021, 07:38 PM

Ott valoszinu nem engednek, de a folyokbol tenyleg olyanokat halasznak ki. Usaban fegyverek, mondjuk a legtobbjevel valoszinu buncselekmenyt kovetthettek el es le szoktak adni a rendorsegen, mar amelyik fent van a youtubon. De rengeteg bicikli meg minden amiben van vas. Meglatjuk mire megyek. Mondjuk az europai horgaszoknak sokszor tapad fel nem robbant masodik vh-s granat es lovedek. Az azert veszelyes. Egyebkent ezek a magnesek 50 kg-tol 600 kg-ig kepesek odatapadni es megtartani.

Al Bundy
07-07-2021, 08:58 PM
Megrendeltem ezt a magnest.

https://www.banggood.com/35-600KG-Neodymium-Fishing-Magnet-25-120mm-Salvage-Recovery-Magnet-For-Detecting-Metal-Treasure-p-1697981.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=46423

TMIB
07-07-2021, 11:22 PM
Ha 10 dollár alatt van, akkor gondolom hogy bármit is találsz vele, az árát behozza. :thumbup

Al Bundy
07-07-2021, 11:58 PM
22 canadai dollar volt kotellel, kesztyuvel es szallitasi koltseggel egyutt.

TMIB
07-08-2021, 08:18 PM
Trump fia már 204 centi magas. Még növésben van, csak 15 éves.

https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AALVHrF.img

Fekete-Báró
07-12-2021, 11:27 AM
Kerdesem van feletek.

Májusban jártam hivatalos ügyben Németországban. Elõtte Covid-tesztet végeztettem. A magyar-osztrák határon az osztrák rendõrnek mondtam, hogy Németországba megyek. Átengedett, semmilyen papírt nem kért. Az oszták-német határon álltak rendõrök, de amennyit én láttam, senkit nem állítottak meg. Visszafelé hasonló volt a helyzet: nem állítottak meg a német-osztrák határon, és belépéskor a magyar rendõr sem kért semmilyen papírt, csak intett, hogy tovább.

TMIB
07-24-2021, 04:30 AM
Most indult az Olimpia.

P. Dude
07-24-2021, 06:06 AM
Most indult az Olimpia.

Igen, pont írtam a vírus topikban, hogy akkor azért nem egy bubópestis a covid, ha olimpiát tartanak mellette.

P. Dude
08-03-2021, 07:37 PM
Ha már olimpia, nem múlik el nap a médiában Hosszú Katinka nélkül. Belepofázik a miniszterelnök meg mindenki, aki most éppen 5 perc hírnévre vágyik. Katinka kicselezte az újságírókat, Katinkát kirabolták. Lassan ezt is el lehetne engedni. Hazagyütt, itthon van, most már lehet más dolgokkal is foglalkozni, annyi minden van még azon az olimpián. Ez most nem ment, van ilyen, de nem muszáj most még három hétig arról írkodni, hogy mit posztolt Shane Tusup, vagy hogyan magyarázkodik huszadszorra Vitray, vagy holnap milyen színû pólóban lesz Hosszú Katinka.

TMIB
08-04-2021, 01:15 AM
Szerencsére azt nem látom és hallom viszont FB-on is osztják a nõt. Olyanokat írnak hogy "Katinka azért szerepelt rosszul, mert fideszes lett", meg "Katinka azért szerepelt rosszul, mert Orbán nem adott neki pénzt". :huuu:

Ja, véletlenül sem azért, mert a világon már mindent megnyert, 5 éve volt csúcsformában, viszont most már 32 éves...

Azt nem vették észre a kritikusai hogy a szintén mindent megnyerõ Michael Phelps idén már nem is nevezett? Tudta hogy õ sem lenne képes végignyerni mindent úgy, mint 5 évvel ezelõtt, úgyhogy inkább otthon maradt és kész.

Ritka irritáló hogy bántják a nõt, holott gondolom hogy most is beleadott mindent, de a 20-25 éves legyõzte a 32 évest. Nem túl meglepõ.

Inkább örüljenek neki hogy 5 éve rommá vert minden országot és kezdjenek el a mostani aranyérmesekrõl beszélni. :hogymi:

shadow177
08-04-2021, 07:33 AM
Az is lehet, hogy felvette a szent vakcinát....

P. Dude
08-04-2021, 09:14 AM
Az is lehet, hogy felvette a szent vakcinát....

Biztos, hogy felvette, mert nélküle nem lehetett az olimpiára menni...

shadow177
08-04-2021, 09:58 AM
Lehetett, mert volt akit a kevéssé tisztelt mob azért küldött haza.
Ha felvette, akkor már nem is kell okot keresni, miért nem gyõzött....

TMIB
08-04-2021, 11:21 AM
Ez meg érdekes népszokás:

Egy Peru-i faluban minden december 25.-én ajándékosztás helyett pofonosztás van. A népszokás szerint azon a napon nõ, férfi, gyerek fogja magát, és lerendezik a haragosaikkal a témát, bunyó formájában. Jól összeverik egymást, majd egész évben le van tudva a dolog, hogy a következõ év ugyanazon napján újra verekedjenek azzal akivel problémájuk van.

https://en.wikipedia.org/wiki/Takanakuy

https://demotywatory.pl/uploads/202108/1628060581_cchq04_fb_plus.jpg

P. Dude
08-04-2021, 02:51 PM
Ez meg érdekes népszokás:

Egy Peru-i faluban minden december 25.-én ajándékosztás helyett pofonosztás van. A népszokás szerint azon a napon nõ, férfi, gyerek fogja magát, és lerendezik a haragosaikkal a témát, bunyó formájában. Jól összeverik egymást, majd egész évben le van tudva a dolog, hogy a következõ év ugyanazon napján újra verekedjenek azzal akivel problémájuk van.

https://en.wikipedia.org/wiki/Takanakuy

https://demotywatory.pl/uploads/202108/1628060581_cchq04_fb_plus.jpg

Purge in Peru.

TMIB
08-09-2021, 08:15 AM
‎P. Dude, hogy jött ez a japán dolog? :)

Kard, utazás, nyelv, ninjutsu.

P. Dude
08-09-2021, 09:38 AM
‎P. Dude, hogy jött ez a japán dolog? :)

Kard, utazás, nyelv, ninjutsu.

A ninjutsut egyszer már majdnem elkezdtem valami 10 éve vagy mikor. Érdemes lett volna, mert most meg már nincs edzés a városban.

Az utazáson korábban nem gondolkodtam. De mostanra kialakult bennem az a meglátás, hogy ha nem történik csoda vagy egy teljes rendszerváltás, akkor itt Magyarországon valószínûleg elég nagy gáz lehet még bõven az én életemben. A híreket olvasgatva nem vágyom sem EU tagállamba, sem az USA-ba.

A kard alternatívaként jutott eszembe. Ha a Fidesz akart volna kezdeni valamit a lõfegyver témával, akkor azt az elmúlt 11 évben gondolom meglépte volna. Ha már egyszer éppen az õ jogalkotásuk folytán 8 éve lehetséges lenne a Btk. alapján, és lassan 10 éve az Alaptörvény értelmében. Meg ugye én lõtérre sem egyszerûen jutok el, mert messze van és nem szoktam vezetni. A nem halálos önvédelmi eszközök eléggé lutrik, fõleg több támadó esetén. (Mondjuk a kard is.)

Ennyi idõs pályakezdõként, szakvizsga és szakosodás nélkül nekem már legjobb esetben is csak valami középszerû munkám lehet, valahol egy hivatalban a közigazgatásban. De ha mondjuk 5-6 év múlva már lesz jogi munkatapasztalatom, és mondjuk kiválóan tudok japánul, meg elboldogulok az angollal, akkor azzal még lehet egy kiugrás. Mert nem sok jogász beszél japánul, és ha olyan helyre keresnek állást, akkor azzal szakíthatok. :D

Japán engem már gyerekként is érdekelt. Lehet, hogy most az egyetem elvégzése után valahogy felszabadult bennem ez a dolog. :)

P. Dude
08-10-2021, 04:54 PM
Azta... Hatszázzal megy az új kínai vonat!

https://www.origo.hu/gazdasag/20210809-vasut-gazdasag-kozlekedes-szupervonat.html

Ihasz Laci
09-02-2021, 06:27 PM
Az elet apro oromei:)

Tegnap voltunk a helyi magyar boltban es eletemben eloszor lattam soproni buzasort.
Nem vagyok egy nagy ivo de a buza soroket nagyon szeretem es erre a soproni buzara mar nagyon kivancsi voltam. Igy mikor meglattam mindjart vigyorogtam is oromomben:)
Most iszogatom es huuuu de finom.
Csak ezt akartam megosztani, napi boldogsag dozis.

varég
09-03-2021, 03:50 PM
Az elet apro oromei:)

Tegnap voltunk a helyi magyar boltban es eletemben eloszor lattam soproni buzasort.
Nem vagyok egy nagy ivo de a buza soroket nagyon szeretem es erre a soproni buzara mar nagyon kivancsi voltam. Igy mikor meglattam mindjart vigyorogtam is oromomben:)
Most iszogatom es huuuu de finom.
Csak ezt akartam megosztani, napi boldogsag dozis.

No végre egy rendes embör, aki megissza a búzasört... :)
Nekem is az egyik kedvencem, fõleg a szûretlen búzasör. A másik a barnasör...

Ihasz Laci
09-04-2021, 07:05 AM
No végre egy rendes embör, aki megissza a búzasört... :)
Nekem is az egyik kedvencem, fõleg a szûretlen búzasör. A másik a barnasör...

Ohh szeretem mindkettot:)
Buzabol a franziskaner a kedvencem, de ez a soproni buza is nagyon dobogos!
Barnabol a belga leffe a kedvencem.
Meg van nehany helyi kraft, azok is jokat szoktsk csinalni.

varég
09-04-2021, 04:17 PM
Ohh szeretem mindkettot:)
Buzabol a franziskaner a kedvencem, de ez a soproni buza is nagyon dobogos!
Barnabol a belga leffe a kedvencem.
Meg van nehany helyi kraft, azok is jokat szoktsk csinalni.

Van itt helyi fõzde, õk készítik a söröket, tõlük szoktam venni barna és búzasört.
Vagy ha olyan helyen járunk, pl. Zirc, vagy Bakonybél, akkor a helyi fõzdék termékeit kóstoljuk végig. :)
Egyre több-és drágább- készítõ van itthon, így legtöbbször a Zámolyi, vagy a bolti söröket választom.

Most vettünk KÉK sört(tényleg kék!), a Galyatetõ túrista központban.
Az Országos Kék túra söre, csak náluk kapható... :)
Az ízére kíváncsi vagyok...

TMIB
09-06-2021, 04:27 PM
Meghalt Jean-Paul Belmondo. 88 éves volt.

https://24.hu/kultura/2021/09/06/meghalt-jean-paul-belmondo/

TMIB
10-31-2021, 09:28 AM
Soha nem írtam a kormányzati portálnak email-t ma mégis kaptam tõlük egy "koronavírus-tájékoztató emailt". Honnan tudták a címem? Milyen jogon küldözgetnek kéretlen emaileket embereknek? Lopták az email címet valahonnan? Ez nem személyes adatokkal adat-visszaélés? Értem én hogy indiai és afrikai csalók email címeket vásárolnak és küldenek mindenféle becsapós emaileket, remélve hogy valaki majd pénzt küld nekik, de hogy ezt egy kormány csinálja és õk küldjenek kéretlen emaileket az úgy elég érdekes... :hogymi:

raktaros
10-31-2021, 10:11 AM
Én anyumat regisztráltam oltásra azóta küldözgetnek, ez 2 napja jött:

Felhívjuk az oltottak figyelmét, hogy a védõoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Ez minden vakcinára igaz. Ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlõ oltás.
Ezért kérjük, hogy amennyiben elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlõ harmadik oltásra is!

9073

Itt a védettségre hivatkoznak hogy azért kell az oltás, ahhoz képest a munkahelyen a védettséget nem fogadják majd el csak az oltást...

TMIB
10-31-2021, 10:34 AM
Igen, én is ezt kaptam. De mire fel? Honnan tudták az email címem? Sose írtam nekik arról a címemrõl. Direkt rákerestem és megnéztem hogy nem-e küldtem nekik valamit, de nem. És mivel nem írtam nekik soha, így értesítésre sem iratkozhattam fel. Ez egyszerûen spammolás amit a kormány csinál.

P. Dude
10-31-2021, 01:38 PM
Én anyumat regisztráltam oltásra azóta küldözgetnek, ez 2 napja jött:

9073

Itt a védettségre hivatkoznak hogy azért kell az oltás, ahhoz képest a munkahelyen a védettséget nem fogadják majd el csak az oltást...

Ez de durva... Ezek szerint az is bejön amit olvastam, hogy az oltottakról ugyanúgy nem fognak leszállni.

Azt végképp nem értem, hogy a gyógyultság igazolását miért nem írták be a kivételekhez a kormányrendeletbe. De ha van esze egy munkáltatónak, akkor elfogadja oltás helyett a gyógyultsági igazolást. Jó is, hogy írtad, mert akkor az lenne az elsõ lépésem, hogy elmennék tesztre, és ha voltam covidos, akkor megkérdezném a munkáltatót, hogy azt elfogadja-e oltás helyett.

BragBOL
10-31-2021, 05:26 PM
Jó is, hogy írtad, mert akkor az lenne az elsõ lépésem, hogy elmennék tesztre, és ha voltam covidos, akkor megkérdezném a munkáltatót, hogy azt elfogadja-e oltás helyett.

Én úgy értelmeztem egy patikalánc magazinjából (ha nem fogalmaztak félre), hogy a teszt csak a tüskefehérjére keletkezett antitesteket teszteli.
Tehát az átesés és a kínai vakcina tesztelésénél gyenge értékeket mutathat.

Ezen tesztek elvégzéséhez az ujjbegybõl – annak megszúrásával – kell kinyerni egy kevéske vért, aminek segítségével meghatározható, hogy jelen vannak-e a vérben a vírus tüskefehérjéje ellen termelõdõ antitestek. (https://benu.hu/cikk/melyik-covid-gyorstesztet-valasszam)

P. Dude
10-31-2021, 05:44 PM
Köszi az infót! Valami rémlik, hogy van többféle teszt is, anno nézegettem. Nem tudom melyik mutatná ki a legnagyobb eséllyel, ha esetleg mát átestem a víruson.

BragBOL
10-31-2021, 05:55 PM
A Lomina antitest teszt esetén a kimutatás jelölt S fehérjén alapul, így a teszt képes bármely vakcina
általt termelt ellenanyag detektálására, a kizárólag N proteines tesztek erre nem alkalmasak. (https://benu.hu/shop/lomina-covid-19-igg-igm-antitest-teszt-2x#anchor-productdata)

Hát ebbõl nem értek már semmit, úgyhogy feladom.

raktaros
10-31-2021, 06:16 PM
Én úgy értelmeztem egy patikalánc magazinjából (ha nem fogalmaztak félre), hogy a teszt csak a tüskefehérjére keletkezett antitesteket teszteli.
Tehát az átesés és a kínai vakcina tesztelésénél gyenge értékeket mutathat.

Egy átesettnél 2500 körüli érték az kevés? Pedig ha jól tudom 50 felett adják a kártyát.
Mennyi az oltás után?

P. Dude
10-31-2021, 09:30 PM
Igen, én is ezt kaptam. De mire fel? Honnan tudták az email címem? Sose írtam nekik arról a címemrõl. Direkt rákerestem és megnéztem hogy nem-e küldtem nekik valamit, de nem. És mivel nem írtam nekik soha, így értesítésre sem iratkozhattam fel. Ez egyszerûen spammolás amit a kormány csinál.

Most nézem, a kormányzati oldalon is dicsekednek vele:

A kormány e-mailben biztat a harmadik oltás felvételére (https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormany-e-mailben-biztat-harmadik-oltas-felvetelere)

Azt nem írják, hogy honnan szedik az e-mail címeket. Szerintem örülhetünk, ha az EU chatrendelet óta a magánbeszélgetéseinket nem olvasgatják...

bel
11-03-2021, 12:04 PM
Egy átesettnél 2500 körüli érték az kevés? Pedig ha jól tudom 50 felett adják a kártyát.
Mennyi az oltás után?

Szia,

A kulonbozo teszteknel kulonbozo a hatarertek, annak elvileg rajta kell lennie a teszteredmenyen.
Termeszetesen a 2500 nem keves, ha 50 a haterertek, hanem az egy nagyon-nagyon jo ertek.

Arra nincs valasz, hogy mennyi az oltas utan: szinte mindenkinek sok, es van akinek keves. Szerencsere ez utobbi nagyon ritka, de nem teljesen kizarhato. Es persze fokozatosan csokken, ahogy egyre tobb ido tellik el az optimalis ido (pl. kinai eseteben a 2. oltas utani 28. nap) utan.

"a teszt csak a tüskefehérjére keletkezett antitesteket teszteli.
Tehát az átesés és a kínai vakcina tesztelésénél gyenge értékeket mutathat."

Ez reszletesen elmagyarazva:

Az alapjan huzzak meg meg a haterteket, aminel az mRns es vektor vakcinak utan egy kozepes megfertozodes utan meg vedett az ember.

Ezek a vakcinak "csak" a tuskefeherjevel szemben vedenek, mikozben az inkativalt virusos vakcina ("kinai") es a betegsegen ateses _foleg_ a tuskefeherjevel szemben ved, de kozben masodlagosan meg egyeb reszekkel szemben is.

Tehat valoszinuleg ha valaki kinait kapott, vagy atesett a betegsegen, akkor a 30-40-es ertek ugyanakkora vedelmet jelent a valosagban, mintha modern vakcina mellett 50-es ertek jott volna ki.

Fontos, hogy a Videoton felmerese szerint akinek 0-s erteke van a kinai utan, azok egyaltalan nem vedettek. Ezt onnan tudjak, hogy letezik egy sokkal dragabb meresi technologia, ahol azt vizsgaljak, hogy az ember vere a tenyleges virussal szemben mennyire erosen lep fel; es az osszes 60 ev feletti dolgozojuknal, akinel 2 oltas utan a normal antitest-teszt 0 eredmenyt adott, megcsinaltak ezt a tesztet is.

Az is fontos, hogy a virusterjedes nem az elemi matematika, hanem a valoszinusegszamitas torvenyei szerint tortenik.

Vagyis, az "50" az nem egy varazsszam, ami mellett a 49 keves, az 51 eleg, hanem valahol kellett huzni egy hatart, es epp itt huztak meg, de azert ha csak egy kicsit fertozodik meg az ember, akkor a 40 is megvedi (kiveve, ha amugy AIDS-es, vagy egy masik betegsegevel leterhelt az immunrendszere, ...), ha meg telibe pofankopi egy koronavirusos (ertsd: maszk nelkul beszelget vele fel meter tavolsagbol - hiszen ennek az a hatasa, hogy a nyal belemegy a masik ember szajaba), akkor bizony a 60 is keves lesz, es attor a betegseg.
De a 2500 az hatarozottan jol hangzik!

Bel

raktaros
11-03-2021, 05:47 PM
Szia,

A kulonbozo teszteknel kulonbozo a hatarertek, annak elvileg rajta kell lennie a teszteredmenyen.
Termeszetesen a 2500 nem keves, ha 50 a haterertek, hanem az egy nagyon-nagyon jo ertek.
...
De a 2500 az hatarozottan jol hangzik!

Bel

Köszönöm a részletes leírást.
Hát meg is szenvedtek a vírussal március körül :(

P. Dude
11-14-2021, 06:55 PM
"Idõutazónak, illetve a Föld utolsó túlélõjének vallja magát egy férfi, aki TikTokon oszt meg videókat, állítása szerint 2027-bõl."

(Index (https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/11/14/idoutazonak-vallja-magat-ez-a-videos-es-bizonyitani-is-tudja/))

Afrikában covid sincs, atomot sem dob rájuk senki. (Tényleg, lehet oda kéne menni. :) ) Az afrikaiak például mégis hova lettek volna 2027-ig? :D

TMIB
11-14-2021, 09:08 PM
"Idõutazónak, illetve a Föld utolsó túlélõjének vallja magát egy férfi, aki TikTokon oszt meg videókat, állítása szerint 2027-bõl."

(Index (https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/11/14/idoutazonak-vallja-magat-ez-a-videos-es-bizonyitani-is-tudja/))

Afrikában covid sincs, atomot sem dob rájuk senki. (Tényleg, lehet oda kéne menni. :) ) Az afrikaiak például mégis hova lettek volna 2027-ig? :D

Egy valódi idõutazó 3x nyerte volna meg a lottót, csak hogy bizonyítsa hogy tényleg a jövõbõl jött. :haha:

Mizu
11-29-2021, 04:31 PM
Sziasztok! Jó régen voltam itt fent ! :)
Sajnos úgy látszik idöszerübb most mint bármi máskor :(

TMIB
11-29-2021, 04:45 PM
Üdv! Na ja. Van baj rendesen már két éve folyamatosan. :(

st.jimmy
12-01-2021, 08:18 PM
Köszi a költöztetést meg mindent! TMIB Te vagy a csúcs, hogy mindig megoldod fillérekből és a verítékedből!

TMIB
12-01-2021, 08:52 PM
Köszönöm. :) Hát, most muszáj volt segítséget kérnem az új tárhely szolgáltatótól is, mert annyira nagy bonyodalom lett a túl nagy méretű fórum-adat fájl miatt. De szerencsére megoldódott a dolog. Az után már egyszerűbb volt a helyzet, csak meg kellett oldani a telepítést, megtalálni és beállítani a PHP verziót, a karakterkészletet, a kisebb hibákat kiküszöbölni, stb.

Remélhetőleg egy darabig nem lesz probléma és a következő években szépen fut majd minden. Eddig jónak és gyorsnak tűnik a fórumelérés. :)

P. Dude
12-05-2021, 12:04 AM
Találtam Magyarországon egy 2022-es Kona Fatbike-ot. A 2021-es modellhez, amit én tavaly előrendeltem, azt írják, hogy idén áprilisban kifutott. Most rakosgatom össze a képet, hogy akkor azért nem érkezett meg, mert le sem gyártotta a Kona, tehát a 2021-es modell kimaradt ezek szerint. Cserébe valószínűleg időben nekiálltak a '22-es gépnek, így az meg már most kész van, sőt magyar boltba is jutott belőle.

Még csak drágább sem lenne, mint a '21-es modell lett volna, ráadásul pont az én méretemben van az üzletben. Sajnos jelenleg nem tudnám megvenni. Közben minden bejönni látszik, amiért szerettem volna Fatet venni: elkezdett tönkremenni a biciklim, plusz mondogatják, hogy kemény, havas tél jön.

P. Dude
12-10-2021, 06:57 AM
Tegnap jól behavaztunk. Reggel hatkor amikor mentem dolgozni már havazott, este hazafele hóban tekertem. Az első nap lett volna, hogy kipróbálhattam volna hóban a Fatet. Évek óta nincs hó, most hogy nem tudtam megvenni a bringát, már december első felében behavazunk... Így még bosszantóbb, hogy tudom, hogy ott a bringa az üzletben.

TMIB
12-10-2021, 04:30 PM
Hát, ha tehetném átküldeném nektek a havat is, meg a hófelhőket is. :haha: Én most is le vagyok izzadva mert az előbb jöttem be a hólapátolásból.

varég
12-10-2021, 04:42 PM
Hát, ha tehetném átküldeném nektek a havat is, meg a hófelhőket is. :haha: Én most is le vagyok izzadva mert az előbb jöttem be a hólapátolásból.

Havat lapátolni? :O

Aki hozta, majd elviszi.