PDA

View Full Version : Off topic

Oldalak : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9]

TMIB
12-19-2021, 05:24 AM
Új pizzázó nyílik a városban, kaptunk róla szórólapot a postaládába. 16! dollár egy pizza. Abból 2 pizzát veszek a másik helyen... és maradna pénzem még 4 liter kólára is. Mi kerül egy pizzán 16 dollárba? Nem értem.

Ha van 16 dollárom, akkor:

Veszek másfél dollárért egy adag fűszeres-fokhagymás pizzaszószt.
Veszek 8 dollárért 650 gramm szeletelt pepperonit (pizzára való fűszeres szalámit).
Veszek sajtot 5 dollárért.
Veszek 2 darab szeletelt kenyeret másfél dollárért. (40 szelet kenyér9

Ugyanannyiba kerül, mégis, 1 héten át ehetnénk az asszonnyal ketten a pirítós-pizzát.

Nem tudom felfogni hogy ki és miért fizetne valaki 16 dollárt egy pizzáért.

st.jimmy
12-19-2021, 09:57 AM
Lehet, hogy nagyon finom...

Ami nyilván nem éri meg, hacsaknem valaki a jövedelméből kényelmesen megél, számottevő megtakarításai vannak, rendszeresen tud viszonylag sok pénzt befektetni, nincsenek olyan céljai amik anyagilag nagyon megmozgatnák...

ebben az esetben lehet, hogy egy 160 dolláros pizzát is megkóstolnék!

Az más kérdés, hogy van-e elég ilyen jellegű kereslet a 16 dolláros pizzára a környéken, vagy nem fog jól menni a bolt. Majd a pizza, akarom mondani a piac eldönti...

Alternatív magyarázat: pénzmosoda :D

TMIB
12-19-2021, 04:47 PM
Ez az, ez a megye nem arról híres hogy sok pénze van az embereknek, ételosztáson százával állnak sorba. Van sok olcsóbb gyorsétterem, pizzás hely, meg van néhány drágább is. Nem tudom hogy tud majd ez az üzlet megélni, főleg hogy van nagyon jó olcsó másik pizzázó, tőlük az utca túloldalán.

varég
12-19-2021, 05:21 PM
Új pizzázó nyílik a városban, kaptunk róla szórólapot a postaládába. 16! dollár egy pizza. Abból 2 pizzát veszek a másik helyen... és maradna pénzem még 4 liter kólára is. Mi kerül egy pizzán 16 dollárba? Nem értem.

Ha van 16 dollárom, akkor:

Veszek másfél dollárért egy adag fűszeres-fokhagymás pizzaszószt.
Veszek 8 dollárért 650 gramm szeletelt pepperonit (pizzára való fűszeres szalámit).
Veszek sajtot 5 dollárért.
Veszek 2 darab szeletelt kenyeret másfél dollárért. (40 szelet kenyér9

Ugyanannyiba kerül, mégis, 1 héten át ehetnénk az asszonnyal ketten a pirítós-pizzát.

Nem tudom felfogni hogy ki és miért fizetne valaki 16 dollárt egy pizzáért.

Mert étterem, vagy pizzéria.

Néha nekünk is jólesik elmenni egy étterembe, és enni valami finomat, akár az itthoni költség többszöröséért is.
Kb. fél évente egyszer megengedjük magunknak ezt a kisebb luxust.

Lehet, ha 16$ a pizza nem megy, akkor majd olcsóbb lesz.
Nálunk a város egyik közepes-de jó-pizzériájában 3700 egy jobb feltétes pizza...(ez kb 10-11 $)
De megélnek így is.

TMIB
12-19-2021, 06:47 PM
Nekem más a mentalitásom, az asszony mondjuk kifizetne érte annyit.

Drága ételnél mindig eszembe jut New Jersey, ahogy a jómódú helyi arc bevitt minket az étterembe, hogy "ez jó hely", de amikor megnéztük a menüt, egy darab hús 50 dollárba került. (+borravaló a pincérnek). Aztán csodálkozott hogy hirtelen senki nem volt éhes. Neki annyi pénz semmi volt, de a többieknek az a sült hús az 1 napi kereset, vagy tán még több is. Úgyhogy ő evett, 1-2 ember valami olcsóbbat rendelt, mindenki más meg ült és nézett maga elé. :haha:

varég
12-19-2021, 07:00 PM
Nekem más a mentalitásom, az asszony mondjuk kifizetne érte annyit.

Drága ételnél mindig eszembe jut New Jersey, ahogy a jómódú helyi arc bevitt minket az étterembe, hogy "ez jó hely", de amikor megnéztük a menüt, egy darab hús 50 dollárba került. (+borravaló a pincérnek). Aztán csodálkozott hogy hirtelen senki nem volt éhes. Neki annyi pénz semmi volt, de a többieknek az a sült hús az 1 napi kereset, vagy tán még több is. Úgyhogy ő evett, 1-2 ember valami olcsóbbat rendelt, mindenki más meg ült és nézett maga elé. :haha:

Nos így én is jártam...

Nem messze van egy-utólag kiderült- extra hentesbolt...
Nézegettem a steak-alapanyagokat, és megakadt a szemem egy tökömtuggyabioizé vagyu(?) T-bone steak-en...
98500Ft/kiló...(kilencvennyolcezeröztszáz) na akkor igen lehidaltam....
Majd" fél havi fizetésem egyetlen kiló húsért...

Ihasz Laci
12-19-2021, 07:12 PM
A pizza nalunk is draga, a dominos pizza 20 font, olcsobbak olyan 15 font korul vannak.

Bolti pizza 2 es 5 font korul mozog

Neha belefer egy pizza rendeles. A dominos pizza magaba draga, de ha tobbet rendelsz vannak jo ajanlataik. Havi 2-3 alkalommal szoktunk vacsorat rendelni. Neha megeri, hogy nem kell a fel delutant fozessel tolteni, foleg hetvegeken. Inkabb kimegyunk egy nagy setara egesz nap este meg rendelunk. Neha kell egy kis luxus:)

P. Dude
12-19-2021, 08:13 PM
45 centis pizza (tehát nem a hagyományos, hanem az a nagy), ha a szélét megtöltik sajttal, akkor valami 5400 forint. Ha nézem az árfolyamot, akkor az kb. 16 dollár, picit még drágább is. Igaz ha olyat rendelek, akkor azt két napig eszem. :) Nem nagyon költök semmire, így ezt a luxust néha megengedem. Sőt bevallom, nemrég a munkahelyi Szép Kártyáról rendeltem egy rakás dupla sajtburgert, krumplival és ketchuppal. Idén már csak nem kezdem el a koleszterin és zsír csökkentését, majd esetleg az lesz az újévi fogadalom. :D (Amúgy ha jól számolom, az a pizza rövid idő alatt harmadszor drágult. Kíváncsi vagyok, meddig megy ez nekik így, az emberek egy idő után biztos nem fogják megvenni.)

TMIB
12-19-2021, 09:18 PM
Na igen, de akkor meg arra gondolok hogy van itthon liszt, oregánó, sajt, fokhagyma és egyéb fűszerek, aztán megcsinálom a pizzatésztát is. Bár észrevettem hogy az a része a hízlaló a pizzának, azért szoktam inkább sima két szelet kenyérrel elkészíteni. A múltkor 3 napig saját pizzatésztás pizzát ettem, aztán rögtön feljött néhány kiló, a liszt nem viccel ha hízlalni kell a jóétvágyú embert. :haha:

Ihasz Laci
12-19-2021, 11:43 PM
Na igen, de akkor meg arra gondolok hogy van itthon liszt, oregánó, sajt, fokhagyma és egyéb fűszerek, aztán megcsinálom a pizzatésztát is. Bár észrevettem hogy az a része a hízlaló a pizzának, azért szoktam inkább sima két szelet kenyérrel elkészíteni. A múltkor 3 napig saját pizzatésztás pizzát ettem, aztán rögtön feljött néhány kiló, a liszt nem viccel ha hízlalni kell a jóétvágyú embert. :haha:

En most pont kenyer dietan vagyok es attol fogyok :))))

maghar
01-22-2022, 08:55 AM
Észrevettétek hogy a google keresővel nem lehet megtalálni a fórumot?Régebben ha beírtam hogy magyar prepper fórum,az első találatokban benne volt a fórum címe,most meg vagy 10 oldalt megnyitottam mire találtam egy működő hivatkozást.Pedig tudtam hogy mit keresek.Szerintem ezért van kevesebb új tag mostanában.

TMIB
01-22-2022, 09:11 AM
Hm... Igazad van, én is rákerestem, nem ad ki találatot a fórumra.

Ami érdekes hogy DuckDuckGo keresővel az első találat a fórum linkje. :hogymi: Vajon a Google-nak mi baja a "velünk"?

maghar
01-22-2022, 09:59 PM
Az a baj hogy Magyarországon az emberek 90%-a google keresőt használja,pedig jó lenne ha többen rátalálnának a fórumra.Ennyi év alatt szerintem elég sok tapasztalat és tudásanyag felhalmozódott itt,ráadásul Magyar nyelven,és nagyrészt a helyi viszonyokhoz igazodva.Hasonlóról nem tudok.Bushcraft meg túlélés persze van dögivel,ami pár dologban átfedi egymást a prepperkedéssel,de elég távol áll tőle.

TMIB
01-23-2022, 09:38 AM
A folyamatos domain név csere is okolható érte, viszont a megújítás nagyon sokba kerül. Most hosszabb időre vettem meg, de most meg úgy tűnik hogy a Google nem akarja sehová se kitenni. Hiába van sok hozzászólás a nyitott részen, azokat nem teszi a Google a találatok közé. :hogymi:

TMIB
02-23-2022, 12:47 AM
Írom mi történt:

Apám árulja a kocsiját, erre mondja tegnap hogy van egy email amit le kéne hogy fordítsak neki.

Kérdem micsoda, azt válaszolta hogy egy horvát nő akarja megvenni a kocsit.

Lefordítom neki az emailt, de egyre gyanúsabb.

Egy bank mondja hogy náluk van a vételár, de apám utaljon át 350ezer forintot az autó-szállító cégnek. És a bank akkor utalja át a pénzt a kocsiért.

Aha...

Na kicsit nyomozni kezdtem.

Először is, a bank nem horvát bank, hanem cseh. Tovább nézem, az email egy részét egy random weboldalról másolták be. További vizsgálódás, a bank email címe hamis. Az email amiről érkezett az a bank neve (kukac) ingyenes emailszolgáltató . valami.

Jó, akkor ez totál gyanús. Nézzük a szállítócéget! Ja, az sem horvát. De nem is cseh. Az egy írországi cég.

Ügy lezárva.

1 személy kiadja magát vevőnek, majd banki átutalós emailt hamisít és elküldi az eladónak. Az email elsőre hivatalosnak tűnik, tehát az átlagembernek szemet sem szúrna. Az email azt írja hogy utaljon át eladó 350ezer Ft-ot egy fals, autószállító cégnek, majd küldjön róla bizonylatot ugyanarra az email címre. Ha elküldi a pénzt, törli az emailcímet a csaló és örökre eltűnik. Az állítólagos vevő sosem létezett, a bank sem létezett, csak egy cég van ami pénzt kapott, de sok ezer kilométerrel odébb, tehát a rendőrségi feljelentés nem fog érni semmit. Valószínűleg ott csak egy üres iroda van, semmi más.

Közbeléptem és apám nem küldött nekik pénzt, viszont előtte rengeteg személyes adatát igen, a banki adataival együtt együtt.

Ja, és ugye ott volt öcsém, néhány éve, akit nagyon hasonló módszerrel akartak lehúzni, csak ő a motorját árulta. Ott nem horvát nő volt, hanem német, és nála nigériába kellett volna szállíttatni a filléres motort. Szerintem azt a sztorit is leírtam ide valahová.

Mindenki legyen óvatos...

TMIB
06-06-2022, 04:55 PM
Nem sok hozzászólás van mostanában, gondolom itt az uborkaszezon.

varég
06-06-2022, 05:42 PM
Nem sok hozzászólás van mostanában, gondolom itt az uborkaszezon.

Mindenki nyaral, itt a fesztiválszezon stb...

:)

Az utóbbi időben inkább olvasó-üzemmódban vagyok, mert telefonról nem szeretek gépelni.

raktaros
06-06-2022, 07:54 PM
Én rendszeresen idenézek, de mivel nincs téma, nincs mihez hozzászólni :)

TMIB
06-07-2022, 02:36 PM
Na igen, a háború téma lejárt lemez, a Covid is, a majomkór úgy tűnik hogy nem lesz akkora világjárvány mint amennyire beharangozták. Az infláción lehetne keseregni, csak nem érdemes. Csak azon matekozhatunk hogy mi lesz a következő dolog a világban.

TMIB
06-14-2022, 09:41 PM
Utálom a focit, de most nézem hogy a múltkor ugye győztek a magyarok az angolok ellen. Betudtam annak hogy mázlijuk volt. De most meg 4-0-ra verték a magyarok az térdepelőket. Itt már azért én is elismerem azt hogy jogos lehet az a győzelem.

https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-anglia-magyarorszag-2897809

:tapsol:

P. Dude
06-15-2022, 06:22 AM
Én azért vagyok ritkábban mert most nem prepperkedem. Ill. de, csak "másként".

Például kb. 3 hete nem iszom kávét. Ez tekinthető prepperkedésnek? Ha arra gondolunk hogy mondjuk nem lesz pénz olyan luxuscikkekre mint a kávé, és akkor sok embernek kényszerből kell majd leszoknia róla, akkor igen. Persze már most is pénzt lehet spórolni vele.

Több korábbi próbálkozás után az edzés is mostanra állt be. Az Old Man Strength program bejött. :) Egy hónapja csinálom, fokozatosan megy le a fölösleg, alakul az izomzat, mozgékonyabb és hajlékonyabb vagyok.

A főzést még nem kezdtem el, de szerepel a tervek között. Viszont egészségesebben táplálkozom, ami megint meglátszik a súlyomon.

Végeztem egy kis kutatást és vitamint is váltottam, stb.

Ez annyiban prepperkedés, hogy ha például a "covid" valódi veszélyes járvány lett volna, akkor az lett volna az alap hogy a lakosság sportoljon, táplálkozzon normálisan, ne legyen elhízott, és szedjen mindenki egy jól összeállított multivitamint. És akkor nem lesz beteg attól se ha felé köhögnek.

Ez az életmód viszont drágább, és a minimálbérből nem sok marad. Azt sem hiszem hogy luxus lenne, hogy ha magamra odafigyelek akkor a macseknak is normális eledelt és almot veszek. Ami hó végére marad azt olyan luxuscikkekre kell költenem, mint például ruha vagy fogkefe. :)

Szóval a prepperkedés most szünetel. Bár épp most mesélte ismerősöm, hogy már tartós élelmiszerből is egyre kevesebb van a polcokon. Adott esetben már nem csak az olcsó de a drága húskonzervet se kapni, és a kereskedők is csak széttárják a kezüket, hogy valahol biztos van az a konzerv de nem náluk. Ez egy mesterségesen generált dolog lehet, visszatartják az élelmiszert, vermelik, eldugdossák valami raktárakban vagy nem tudom. Mert van az biztos, csak nem tudni hol van.

Nekem még van valamennyi készletem. Remélem hogy a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb felvesznek valahova jogászként, és akkor újra tudok gyűjtögetni.

varég
06-15-2022, 01:10 PM
[QUOTE=P. Dude;107504...

Szóval a prepperkedés most szünetel. Bár épp most mesélte ismerősöm, hogy már tartós élelmiszerből is egyre kevesebb van a polcokon. Adott esetben már nem csak az olcsó de a drága húskonzervet se kapni, és a kereskedők is csak széttárják a kezüket, hogy valahol biztos van az a konzerv de nem náluk. Ez egy mesterségesen generált dolog lehet, visszatartják az élelmiszert, vermelik, eldugdossák valami raktárakban vagy nem tudom. Mert van az biztos, csak nem tudni hol van.

Nekem még van valamennyi készletem. Remélem hogy a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb felvesznek valahova jogászként, és akkor újra tudok gyűjtögetni.[/QUOTE]

Nem tudom, merre élsz az országban, de nálunk(megyeszékhely), minden is van a boltokban.
Az előfordul pl. hogy 1 napig nincs cukor/liszt/olaj, de utána megint kapható.
Ha az egyik boltban nincs, a másikban kapható.

ÉRdekes ezt olvasni...

Alpha
06-15-2022, 02:05 PM
Lidl-ben nem volt körtés ízesítésű szénsavmentes víz...
Komolyra fordítva én se tapasztaltam, hogy bármiből is hiány lenne.

P. Dude
06-15-2022, 02:21 PM
Akkor csak hülyeséget beszélt. :) Lehet megnézte egyetlen szokásos boltban aztán abból vont le következtetést, nem tudom. Mostanában én nem nagyon nézegettem a konzerveket stb.

Ged
06-15-2022, 06:08 PM
Hiányt én sem tapasztaltam, csak drágaságot. Konzerv, lőszer, üzemanyag - mind durván drágult

raktaros
06-15-2022, 07:18 PM
Lidl-ben nem volt körtés ízesítésű szénsavmentes víz...
Komolyra fordítva én se tapasztaltam, hogy bármiből is hiány lenne.

Én az utóbbi 2 hónapban kb. heti 2x voltam lidl-ben, cukor 1x volt a raklapon 14kg (amiből 2-t el is vittem). Szombathely.
Az elején liszt is hiány volt, de már mindig van.

P. Dude
06-16-2022, 05:02 AM
Én az utóbbi 2 hónapban kb. heti 2x voltam lidl-ben, cukor 1x volt a raklapon 14kg (amiből 2-t el is vittem). Szombathely.
Az elején liszt is hiány volt, de már mindig van.

Erről jut eszembe, hogy egy másik ismerős meg arról számolt be a napokban, hogy alig talál kristálycukrot. Ő egy kisebb településen lakik, de be szokott járni vásárolni a megyeszékhelyre. Úgy látszik ezek ilyen időszakos vagy egy-egy helyre aktuálisan jellemző hiányok. Ezt sem figyeltem mert van otthon valami 5 kiló cukor (bár most már kerülöm de anno megvettem és úgyis örökké tart a szavatossága, elfér). De ennek is például mi lehet az oka? Mégis miért nem lehet valahol cukrot kapni?

raktaros
06-16-2022, 03:56 PM
Mégis miért nem lehet valahol cukrot kapni?

Lehet a nyomott áron veszteséges nekik és így csak pl. naponta egyszer tesznek ki egy raklappal, hogy a hatóság ne tudjon belekötni hogy nem árulnak?
Ha jól emlékszem 10kg/fő a korlát, Eco Family-ben 2kg.

TMIB
07-08-2022, 12:58 AM
A legfelsőbb bíróság bíráinak a háza előtt tüntetnek, az abortuszért. Szivárványos zászlóval. Magyarázza már el nekem valaki hogy egy leszbikus vagy 2 férfi meleg párnak ez a téma miért annyira fontos... A leszbikusok nem ejtik egymást teherbe, ahogy a meleg férfiak sem lesznek terhesek. Nem bunkóságból mondom, csak a tüntetős szivárvány-zászlós fotó kapcsán jutott eszembe...

varég
07-08-2022, 07:44 AM
A legfelsőbb bíróság bíráinak a háza előtt tüntetnek, az abortuszért. Szivárványos zászlóval. Magyarázza már el nekem valaki hogy egy leszbikus vagy 2 férfi meleg párnak ez a téma miért annyira fontos... A leszbikusok egymást teherbe, ahogy a meleg férfiak sem lesznek terhesek. Nem bunkóságból mondom, csak a tüntetős szivárvány-zászlós fotó kapcsán jutott eszembe...

"Minden publicitás jó, kivéve a nekrológot"

TMIB
07-23-2022, 02:22 PM
Nem film, hanem játék, de ezt figyeljétek:

Sci-fi filmbe illő naperőmű termeli az energiát a Negev-sivatagban

https://i0.wp.com/neokohn.hu/files/2022/07/K_EPA20220719125-scaled.jpg?resize=1024%2C768&ssl=1

https://neokohn.hu/2019/04/20/a-negev-sivatagban-keszult-el-a-vilag-legmagasabb-napelem-tornya/

Gondoltam hogy oké, akkor ez alapján tették bele a Fallout New Vegasba azt a naperőművet ami pontosan ugyanígy néz ki.

https://i.imgur.com/vanQA.jpeg

És tévedtem! Meglepő, de a játék 2010-ben jött ki, a valódi erőművet meg 2014-ben kezdték el építeni. Ebből eléggé az jön le, hogy a játék ötletet adott a mérnököknek és megvalósították. És működik!

120ezer háztartást látnak el vele.

Áttettem ebbe a topicba, mivel egy ehhez hasonló spanyol erőművet találtam, amit 2009-ben adtak át. Az megelőzte a játékban lévőt.

Dream_walker
07-23-2022, 08:05 PM
Az ötlet nagyjából 100 éve létezik :) Sőt, van belőle olyan is, amelyik holdfénnyel "működik". Igazából nem működik, mert a 0,01%-os hatékonyságot nem nevezném annak, de tök menő :)

https://www.smithsonianmag.com/innovation/orb-shaped-solar-power-device-works-cloudiest-days-180949307/

Al Bundy
07-30-2022, 01:53 AM
9252

DerWolf
07-30-2022, 07:35 AM
Nem film, hanem játék, de ezt figyeljétek:

Sci-fi filmbe illő naperőmű termeli az energiát a Negev-sivatagban

https://i0.wp.com/neokohn.hu/files/2022/07/K_EPA20220719125-scaled.jpg?resize=1024%2C768&ssl=1

https://neokohn.hu/2019/04/20/a-negev-sivatagban-keszult-el-a-vilag-legmagasabb-napelem-tornya/

Gondoltam hogy oké, akkor ez alapján tették bele a Fallout New Vegasba azt a naperőművet ami pontosan ugyanígy néz ki.

https://i.imgur.com/vanQA.jpeg

És tévedtem! Meglepő, de a játék 2010-ben jött ki, a valódi erőművet meg 2014-ben kezdték el építeni. Ebből eléggé az jön le, hogy a játék ötletet adott a mérnököknek és megvalósították. És működik!

120ezer háztartást látnak el vele.

Áttettem ebbe a topicba, mivel egy ehhez hasonló spanyol erőművet találtam, amit 2009-ben adtak át. Az megelőzte a játékban lévőt.

Nagyon jó az ötlet kivételesen, csak az az egy kérdés van, hogy kitől nyúlták le az ötletet :haha:

TMIB
07-30-2022, 03:43 PM
Senkitől, van egy rakás hasonló erőmű, talán a spanyoloké volt a legelső, de nem tudom biztosra. :)

DerWolf
07-30-2022, 07:14 PM
Senkitől, van egy rakás hasonló erőmű, talán a spanyoloké volt a legelső, de nem tudom biztosra. :)

Biztos lenyúlták az ötletet mert mindent lenyúlnak, aztán úgy adják elő mintha ők találták volna ki
Az oroszok lenyúlták a német STG44-et abból orosz AK47 lett és azt meg szintén lenyúlták Galil néven lett 1972-től kezdve használva
Csak a csomagolás más de egyébként ugyanaz mint az AK47
Bár inkább az amerikai M4A1 a rendszeresített gépkarabély odaát mostanság, persze gondolom tök véletlenül az is :haha:

TMIB
07-30-2022, 07:56 PM
Akkor a magyarok meg "lenyúlták" az AK47-est amikor elkészítették az AMD-65-öst? :eek:

DerWolf
08-01-2022, 09:52 AM
Akkor a magyarok meg "lenyúlták" az AK47-est amikor elkészítették az AMD-65-öst? :eek:

Nem mert az AMD 65-ös az egy továbbfejlesztett változata a magyar AK-63F (fatusás) és AK-63D (desszant) verziónak
Tehát amíg itt be volt vezetve az AK47 már az 50-es évek 60-as évektől kezdve (mivel szovjet zónába tartoztunk így mi csak átalakítottuk a saját igényeink szerint az oroszok által kötlezően bevezetett AK47-eseket) ez csak "módosítás" nem pedig "lenyúlás"
Az a konkrétan a lenyúlás, amikor egyesek kompletten lemásolnak egy német STG44-est és kiadják annak egy egy más csomagolású orosz AK47-es verzióját más kaliberben három évvel később és azt az orosz AK47-es pedig ismét lenyúlják egyesek és kiadják egy más csomagolásban Galil néven :thumbup

TMIB
08-01-2022, 05:54 PM
"Likewise, for years Kalashnikov had suggested that he wasn’t influenced by the German StG-44/MP-44 assault rifle. However, there is no denying that Hugo Schmeisser—who was responsible for the StG-44—was forced to work for the Red Army, and likely had some role in the AK-47’s development. In fact, in recent years it has been speculated that Kalashnikov considered the best elements of the American M1 Garand rifle and the StG-44 and combined them. So while his design was revolutionary it was also somewhat evolutionary." - (nationalinterest.org)

Azt írják hogy Kalashnikov tagadta, az viszont tény hogy az StG-44 tervezője rá volt kényszerítve arra hoyg a Vörös Hadseregnek dolgozzon és valószínű hogy volt ráhatása az AK-47 fejlesztésére. Az utóbbi években pedig úgy tartják hogy Kalasnikov az amerikai M1 Grand puskát ötvözte az StG-44-el és ebből lett a forradalmi és fejlett AK-47. :)

DerWolf
08-02-2022, 11:05 AM
"Likewise, for years Kalashnikov had suggested that he wasn’t influenced by the German StG-44/MP-44 assault rifle. However, there is no denying that Hugo Schmeisser—who was responsible for the StG-44—was forced to work for the Red Army, and likely had some role in the AK-47’s development. In fact, in recent years it has been speculated that Kalashnikov considered the best elements of the American M1 Garand rifle and the StG-44 and combined them. So while his design was revolutionary it was also somewhat evolutionary." - (nationalinterest.org)

Azt írják hogy Kalashnikov tagadta, az viszont tény hogy az StG-44 tervezője rá volt kényszerítve arra hoyg a Vörös Hadseregnek dolgozzon és valószínű hogy volt ráhatása az AK-47 fejlesztésére. Az utóbbi években pedig úgy tartják hogy Kalasnikov az amerikai M1 Grand puskát ötvözte az StG-44-el és ebből lett a forradalmi és fejlett AK-47. :)

A világon az első gépkarabély az a német STG 44-volt amit a németek 1944-től kezdve használtak már ugye viszonylag későn
(Eredetileg MP 44-lett volna a neve de Hitler személyes utasítására Sturmgewehr 44 nevet kapta a gépkarabély)
Nem feltétlen egyezik belső szerkezetileg az STG44 meg az AK47 (kaliberre sem) de az igencsak egyértelmű, hogy az oroszok az STG44 után alkották meg az AK47-et
Az, hogy a Garand puska mennyire játszott közre az AK47 megtervezésekor azt nemtudom de azt tudom, hogy a Garand egy igen erős puska de tervezésileg nem valami fényes mutatvány
Az utántöltése például a Garandnak lassú és egy katasztrófával egyenlő: nem kevés amerikainak tört el az ujja amikor tárat cserélt a Garandban
Ezért később megalkották az amerikaiak egy módosított verzióját a Garandnak a az M14-est alkották meg ami szintén igen kifejezetten erősnek mondható a 7,62x51-es kaliberjével (ekkora kalibert már mesterlövészpuskáknál szoktak alkalmazni) de ez már alsó szekrénytáras lett nyilván leesett az amerikaiaknak is, hogy az eredeti M1 Garand utántöltő rendszere nem valami fényes ötlet
Egyébként maga az irányzéka az M1Garandnak sem valami jól sikerült: is tipikus brit vagy amerikai típusú tervezés, semmit nem lehet látni rajta csak egy kis lyukon keresztül tudsz célozni Ez itt Európában egyáltalán nem jellemző itt a nyílt irányzékú puskák voltak mindig is szolgálatban amik véleményem szerint is jóval jobbak mint az M1Garand igencsak kicsi és zárt tipikus brit vagy amerikai irányzéka

Én a magam részéről már 1943-ban a németek részéről lecseréltem volna a KAR98K-as puskákat, a Walther féle Gewehr 43-ra kompletten és kaliberben sem 7,92x57mm lőszert alkalmaztam volna hanem átterveztem volna a svéd 6.5×55mm-re a Gewehr 43-at
Géppisztolyban is rossz választás volt az MP40-es, inkább a finn Suomi KP/31-et kellett volna használni a németeknek a háború alatt az összes szárazföldi fegyveres német erőknek

bel
08-03-2022, 05:03 PM
Az oroszok lenyúlták a német STG44-et abból orosz AK47

Szia,

Az STG44-en a gazdugatyu meguti a zarat, ami egy teljesen kulon alkatresz, teljesen kulon mozog a gazdugatyutol.
Az AK47-en fixen ossze van rogzitve egymassal a gazdugatyu es a zar.

Szoval a ket szerkezet nem is hasonlit egymasra; kizarolag a felhasznalasmodjuk hasonlit, de ilyen alapon a magyar Kiraly geppisztoly is lehetne az ose az AK47-nek (mivel az is a szokasos pisztoly kalibereknel erosebb loszert tuzelo vallfegyver, es idoben boven megelozte az STG-44-t).
(Gyk. ez csak egy extrem pelda volt, nem gondolom, hogy akar az STG-44-t, akar az AK-47-t errol masoltak volna!)

Bel

bel
08-03-2022, 05:04 PM

Szia,

Nem, mi fizettunk erte.

Bel

TMIB
08-03-2022, 06:18 PM
Ez jogos, próbáltam keresni a licenszre, de nem találtam semmit. Arra emlékszem hogy Izrael nagyon sokáig ellensége volt a Szovjetuniónak, úgyhogy gondolom nem igazán törődtek ilyesmivel. Nem tudom hogy mennyire különbözik az eredeti AK-tól, esetleg annyira-e hogy azt mondhassák hogy teljesen más és ezért nem fizetnek a jogokért.

DerWolf
08-04-2022, 01:08 PM
Szia,

Az STG44-en a gazdugatyu meguti a zarat, ami egy teljesen kulon alkatresz, teljesen kulon mozog a gazdugatyutol.
Az AK47-en fixen ossze van rogzitve egymassal a gazdugatyu es a zar.

Szoval a ket szerkezet nem is hasonlit egymasra; kizarolag a felhasznalasmodjuk hasonlit, de ilyen alapon a magyar Kiraly geppisztoly is lehetne az ose az AK47-nek (mivel az is a szokasos pisztoly kalibereknel erosebb loszert tuzelo vallfegyver, es idoben boven megelozte az STG-44-t).
(Gyk. ez csak egy extrem pelda volt, nem gondolom, hogy akar az STG-44-t, akar az AK-47-t errol masoltak volna!)

Bel

Szia
Ha még egyszer átolvasod a bejegyzésem akkor olvashatod benne azt is, hogy azt írtam, hogy "az STG44 meg az AK47 belső szerkezete nem feltétlen ugyanaz"
De azért ha ránézel két a fegyverre akkor azért az elég egyértelmű, hogy az AK47 az STG44 lemásolása nemcsak kinézetre hasonlítanak kissé hanem maga a "gépkarabély" fogalma is a náciktól származik eredetileg az egész világon, utána kezdték el két évre rá gyártani az AK47-et az amerikaiak meg igencsak későn kapcsoltak ebben a gépkarabély téma ügyben mert csak 1964-től vezették be az M16-ost ami abban az időben egyébként igen kiváló tervezésnek bizonyult

A Király géppisztoly az egy géppisztoly volt, nem pedig gépkarabély.
Én a magam részéről a német MP40-est sem tartom megfelelőnek hiába kerül 3000€-ba egy eredeti manapság, akkor sem jó technikailag a kivitelezése ezt látni kellett volna már a német Mausernek meg a Walthernek is a második világháború alatt
Amikor is a német katonák jelezték a keleti orosz frontról is az a német OKW-nak, hogy az orosz PPSH41-hoz képest nagyon le van maradva a német MP40-es technikailag de ezzel nem nagyon foglalkozott a német hadvezetés aminek egyik buktatója is lehetett német részről a háború elvesztése talán

Ha jó második világháborús géppisztolyt akarok mondani akkor mondjuk a finn Suomi KP/31-et mondanám,a az orosz PPSH41-et (amit szerintem az oroszok a finn Suomiról másoltak le) vagy az igen olcsó de effektív PPS43-at vagy az amerikai 45-ös kaliberű Thompson géppisztolyt (de a Thompsont csak csőszájfékkel elláttva és csak dobtáras verzóban)

coco
08-05-2022, 07:01 AM
Ez jogos, próbáltam keresni a licenszre, de nem találtam semmit. Arra emlékszem hogy Izrael nagyon sokáig ellensége volt a Szovjetuniónak, úgyhogy gondolom nem igazán törődtek ilyesmivel. Nem tudom hogy mennyire különbözik az eredeti AK-tól, esetleg annyira-e hogy azt mondhassák hogy teljesen más és ezért nem fizetnek a jogokért.

A Galilt a finnek Rk62 nevű AK47 verziója alapján csinálták, amihez a finnek a lengyel AK47 variánst dolgozták át :)

DerWolf
08-05-2022, 05:47 PM
A Galilt a finnek Rk62 nevű AK47 verziója alapján csinálták, amihez a finnek a lengyel AK47 variánst dolgozták át :)

Mindegy akkor is mindegyik AK másolat, a Galil is
Coco Chanel meg a németeknek kémkedett végig egyébként a második világháború alatt de ezt valamiért nem említik meg az önéletrajzában :haha:

TMIB
08-05-2022, 06:09 PM
Coco Chanel meg a németeknek kémkedett végig egyébként a második világháború alatt de ezt valamiért nem említik meg az önéletrajzában :haha:

Mondtam hogy ne kóstolgass másokat... :nemnem:

DerWolf
08-07-2022, 11:08 AM
Mondtam hogy ne kóstolgass másokat... :nemnem:

Én nem kóstolgatok senkit sem, csak eszembe jutott a coco névről Coco Chanel ha már a második világháborúnál tartunk meg az AK47-Sturmgewehr témánál
Nem volt "személyeskedés" sem, csak közöltem, hogy tökmindegy melyik fegyverről beszéltünk AK47 másolat mind, az AK47 meg az STG 44-ből származik

szöged
08-07-2022, 01:07 PM
Én nem kóstolgatok senkit sem, csak eszembe jutott a coco névről Coco Chanel ha már a második világháborúnál tartunk meg az AK47-Sturmgewehr témánál
Nem volt "személyeskedés" sem, csak közöltem, hogy tökmindegy melyik fegyverről beszéltünk AK47 másolat mind, az AK47 meg az STG 44-ből származik

igazán örvendetes, hogy ennyire komoly tudásbázist halmoztál fel, illetve ennyire kiforrott véleményed van mindenről is
olyan átéléssel osztod az észt, hogy javaslom számodra a politikai pályát

DerWolf
08-07-2022, 04:59 PM
igazán örvendetes, hogy ennyire komoly tudásbázist halmoztál fel, illetve ennyire kiforrott véleményed van mindenről is
olyan átéléssel osztod az észt, hogy javaslom számodra a politikai pályát

Na látod ennek én is örülök mert rajtam kívűl aztán itt legalábbis mindenkit a hormonjai hajtanak az agya helyett
Én "nem osztom az észt" (MAN IN BLACK ez nem minősül "kóstolgatásnak" nálad egyébként?)de ha hülyeséget mondd valaki akkor azt azért kijavítom: hogy például 150.000 Ft a magyar minimálbér amit Orbán Viktor lobogtat is keményen a médiában, mondjuk, hogy te ebből csak 60-at fogsz eltenni a végén a valóságban az már ugye nem annyira publikus Orbán részéről sem
Van sok tapasztalatom sokmindenben pozitív és negatív értelmben is,egyébként meg nem vagyok már egy mai gyerek korban sem
Egyébként van négy szakmám, van éles lőfegyver vizsgám szeretem a történelmet,annyi könyvem van, hogy az már a szekrénybe sem fér be, szóval tudok pár dolgot erről arról
Az, hogy "kiforrott" lenne a véleményem (már szerinted) az meg sajnos csak a negatív tapasztatoknak köszönhető
De mondjuk legalább én tisztában vagyok a valósággal nem úgy mint egyesek akik rendkívűl jól elhiszik azt demokratikus mesét ami ma a világon megy amiből úgy nagyjából semmi nem igaz
De mindegy talán jobb is ha az ember a sötétben él mintsem a valóságban mert ha tudná a valóságot el is hányná magát egyből nem is egy két ember ebben egészen biztos vagyok, hogy ezen a világon mi megy valójában
A politikai pályára csak abban esetben lépnék ha kifejezetten nagyhatalmi ország elnöke lennék mert én rendberaknám az országot nagyon gyorsan mindenféle tekintetben aminek nem feltétlen örülnének sokan még nemzetközileg sem
Ma már ha újrakezdthetném az életem mennék kizárólag külföldre hivatásos katonának egyébként (jelzem biztos nem a Francia Idegenlégióba.Bár mondjuk ehhez először is külföldi állampolgárság kellene)

TMIB
08-07-2022, 05:43 PM
szöged arra utalt szerintem hogy csak pár hete csatlakoztál a fórumhoz, de lassan már minden aktív taggal össze vagy veszve. Ami sajnos igaz.

szöged
08-08-2022, 04:24 AM
szöged arra utalt szerintem hogy csak pár hete csatlakoztál a fórumhoz, de lassan már minden aktív taggal össze vagy veszve. Ami sajnos igaz.

hát ja

és ennek annyi csupán az oka, hogy a kommunikáció egy speciális formája tárult elénk az utóbbi időben: az agitáció...témától függetlenül
ezért is javasoltam a politikai páylát

ott ez előny

DerWolf
08-08-2022, 07:03 PM

Mondjuk ez engem hol érdekel, hogy hány embernek nem vagyok szimpatikus azt is kérdezd meg :haha:
Én több éve nézem a videóidat a neten enélkül a fórum nélkül is egyébként csak most csatlakoztam
Egyébként aki eddig normál hangnemben beszélt velem azzal én is normál hangnemben beszéltem csak úgy megjegyzem
Ebből volt 1 darab akivel normálisan tudtam beszélni a jelenlegi 15-ből aki csak állíandóan engem kóstolgat és megmar állandóan
De itt egyenlőre úgy tűnik én vagyok a rossz meg "személyeskedek" amíg mások úgy szólogatnak be ahogy akarnak az nem gond

P. Dude
08-17-2022, 10:17 PM
Ma egy ember maszkban csodásította magát a munkahelyen. Augusztus közepe van, olyankor még a sima influenzának sincs szezonja, nem? Ráadásul az épületben nem volt sok ember, nem volt nyüzsgés, kényelmesen lehetett távolságot tartani. És képes volt 40 fokban elhordani azt a maszkot, és abban beszélgetni...

szöged
08-18-2022, 03:17 PM
Ma egy ember maszkban csodásította magát a munkahelyen. Augusztus közepe van, olyankor még a sima influenzának sincs szezonja, nem? Ráadásul az épületben nem volt sok ember, nem volt nyüzsgés, kényelmesen lehetett távolságot tartani. És képes volt 40 fokban elhordani azt a maszkot, és abban beszélgetni...

és ez neked miért fáj?

P. Dude
08-18-2022, 04:16 PM
és ez neked miért fáj?

Hm, ezt a kérdést azt hiszem nem értem pontosan.

Igazából csak láttam egy furcsa dolgot amit viccesnek találtam, aztán gondoltam megosztom itt az offtopicban. Ha valaki banánnak öltözve jött volna be a munkahelyre, azt is ebbe a topicba írtam volna. De mondom, nem értem pontosan hogy mit kérdezel.

P. Dude
08-18-2022, 04:35 PM
Hm, ezt a kérdést azt hiszem nem értem pontosan.

Igazából csak láttam egy furcsa dolgot amit viccesnek találtam, aztán gondoltam megosztom itt az offtopicban. Ha valaki banánnak öltözve jött volna be a munkahelyre, azt is ebbe a topicba írtam volna. De mondom, nem értem pontosan hogy mit kérdezel.

Update: ja már sejtem mire gondolsz. Erre az elmúlt két és fél év oltás/nem oltás, maszk/nem maszk témájára. Ne aggódj tőlem hordhat maszkot a manus, nem szedtem le róla. :) Nem "fáj" semmi, néha őszintén fel is nevetek magamban, ha oda nem illő helyzetben látok szédölögni maszkos embert. Van hogy tényleg komikus hatást kelt.

Dream_walker
08-18-2022, 08:43 PM
A maszkról már a spanyolnátha után kiderítették a hozzáértők, hogy egészen pontosan nulla a hatékonysága. Ezeket a cikkeket viszonylag sűrűn lehetett is olvasni, rendes forrásokkal, nagyjából még azelőtt, hogy megérkezett a politikai utasítás, hogy akkor most irány az arctakarás. Utána már azonnal megtörtént a frissítés az agytekervényekben is, hogy megváltozott a tudomány, és most már működik a maszk. De nem is arról szólt, hanem a kontrollról.

sukran4fish
08-18-2022, 09:02 PM
Én azt sem értettem meg értem a mai napig sem, hogy honnan jött egyáltalán, hogy a maszkviselőt védené a maszk? Sok helyen ázsiában a népsűrűség miatt eddig is "divat" volt maszkot hordani, de akkor ha te vagy beteg, mert másokat védesz a köhögésed meg tüsszögésed és hasonlók ellen. Ebben van logika szerintem, ennek van értelme. Ha viszont magadat akarnád védeni akkor az arcod/tested 99%-a ugyanugy ki van téve mindennek, teljesen hiába hordod.

P. Dude
08-18-2022, 10:23 PM
Sőt: még a covidcirkusz elején is az volt Magyarországon a hivatalos kormányzati ajánlás, hogy ne hordjunk maszkot. Ugyanez volt az országos tiszti főorvos ajánlása is a h1n1 cirkusz idején (amiről az EU utólag hivatalosan elismerte hogy nem volt pandémia).

Nekem még megvan elmentve a kormány 2020-as tájékoztató anyaga a maszkról. Ahogy Falus Ferenc h1n1-es maszk-nyilatkozata is a mai napig elérhető a neten. Szintén elérhető az EP közleménye arról, hogy a h1n1 kamu-pandémia volt.

Aztán a magyar kormány is hamar beállt a great reset vezénylői mögé. Ahogy Dream_walker írja, nyilvánvalóan a kontrollról szólt az egész maszkozás. Pontosabban volt egy mögöttes pszichológiai hadviselés is ami az arctalanságot, elidegenítést, félelmet volt hivatott előmozdítani - a másfél méter távolságtartás mantrázásával meg a boltokban felfestett vonalakkal együtt. (Ahogy a névválasztás sem véletlen: az egész koronavírus-cirkusz egy tudat alatt ható támadás volt a koronacsakra ellen, félelem/bizonytalanság/stressz generálásával. De ez itt most hosszú lenne.)

A kontroll része pedig elment a szó szerinti csicskáztatásig: a cél jól láthatóan annak letesztelése volt hogy rávehető-e a lakosság arra, hogy ha negyedévente indokolás nélkül azt mondják neki hogy most kötelező a maszk akkor fölveszi, aztán amikor szintén indokolás nélkül azt mondják hogy most nem kell akkor leveszi, és ezt néhány havonta váltogatva tetszőlegesen meg lehet-e vele tenni. Miután a legelején nagy nyilvánosság előtt elmondták és leírták, hogy a maszk nem kell és nem javasolt. És igen, abba sem sokan gondoltak bele amit sukran4fish ír: hogy ha a maszk tényleg kellene, akkor kellene védőszemüveg is stb.

sukran4fish
08-24-2022, 06:41 AM
Egyébként tényleg ennyi bot van errefelé? Majdnem 100 ember online, ebből kb. 4 ha be van lépve, maradék ~96 mind vendég. Vagy nem nagyon szoktatok belépni?

TMIB
08-24-2022, 07:09 AM
A vendégek közt sok a bot, Google, Youtube ami felrakja a fórum nyitott topicjait, illetve a vendégek közt sok az aki csak olvasgat, mert rátalált a fórumra a böngészőben. A botok regelni nem tudnak, mert lezártam a fórumreget (a negatívum, hogy új tagok sem jönnek, de naponta már 50-100 új hamis reg volt, sőt, már privát üzeneteket keztek írni, úgyhogy tarthatatlan volt a helyzet és lépni kellett.). Az aktív fórumozók a tagok közt 40-50-en vannak, jelenleg a probléma megoldódott és nincs semmi gond. :)

sukran4fish
08-24-2022, 07:16 AM
A botok regelni nem tudnak, mert lezártam a fórumreget

Mármint jelenleg egyáltalán nem lehet regisztrálni? Valami módszer azért jó lenne rá, talán egy szimpla fapados "küldj e-mailt az alábbi cimre" regisztráció? Ez egyébként az ősöreg motor miatt is lehet, nem gondolkodtál rajta, hogy 5-ösre kellene frissiteni a vbulletint? Ha jól látom a 4.x már 3 éve nem kap frissitéseket.

TMIB
08-24-2022, 07:57 AM
Az 5-ös borzalmasan néz ki, ha újítanék rajta, nem lenne kedvem fórumozni. 5-ös már akkor is létezett amikor elindult a fórum 2013-ban, de direkt nem akartam azt használni.

A 4-eshez vannak modok, az előző tárhelynél feltettem egyet, egy speciális belépési akadály modot, hogy a botok ne tudjanak beregelni. Valami olyasmi volt hogy mennyi háromszor három. Egész tűrhetően kiszűrte a robotokat. Lehet hogy újra fel kéne tegyem, csak mindig tartok az olyasmitől mert bele kell nyúlni hozzá a PHP kódba.

sukran4fish
08-24-2022, 08:08 AM
Valami olyasmi volt hogy mennyi háromszor három. Egész tűrhetően kiszűrte a robotokat. Lehet hogy újra fel kéne tegyem

Én csak drupalt üzemeltettem, ott a captcha modult be lehetett állitani, hogy kizárólag regisztrációnál kérjen valamit, belépésnél/posztolásnál ne zavarja az embert, szerintem az megfelelő ha akár egy elég bonyolult (mármint zajositott, különböző fontokkal, stb) captcha van de kizárólag regisztrációkor. Egyszer bizonyitja, hogy ember, elég az a tömeges bot-problémákra szerintem.

Nem lehet témákkal átszabni az 5-öst? Nyilván a te döntésed, meg ez egy elég kis hely, de érdemes azért általában a legfrissebbet használni ilyesmikből, a sok wordpress feltörés is azért szokott lenni, mert elévült verziókat használnak publikus weboldalakon, nem azért mert alapból is annyira problémás lenne maga a motor.

Pl. ha megnézed ebben a listában (https://www.cvedetails.com/vulnerability-list.php?vendor_id=8142&product_id=&version_id=&page=1&hasexp=0&opdos=0&opec=0&opov=0&opcsrf=0&opgpriv=0&opsqli=0&opxss=0&opdirt=0&opmemc=0&ophttprs=0&opbyp=0&opfileinc=0&opginf=0&cvssscoremin=0&cvssscoremax=0&year=0&month=0&cweid=0&order=3&trc=45&sha=074d3d6076c0525e594268da4c4605cba5fc4f4f), a legdurvább sebezhetőségek mind 4.x és alatti verziókra vannak.

Edit: Mondjuk úgy látom nem is adják ingyen az új vbulletin-t, akkor meg valószinüleg migrálnod kellene az egészet phpbb-re vagy hasonlóra ami elég nagy szivás lehet.

TMIB
08-24-2022, 08:17 AM
A 4-es legkésőbbi verziója fut, ahogy nézem a sebezehetőségi listán a korai verziók vannak fent. 8 és fél év alatt nem volt gond, mindig figyelem a dolgokat, a vBulletin meg küldhet hírlevelet ha valami fontos frissítés szükséges.

Régen sem ingyen volt, 400 dollárt kellett kifizetnem érte. A PHPBB ingyenes, meg jó is, csak az pont olyan ami csúnya feltöréseket szenvedett annak idején. Úgyhogy azt már nem tartom megbízhatónak.

sukran4fish
08-24-2022, 08:28 AM
Ja értem, valószinüleg te tudod jobban, én csak hirtelen mindenféle hireket találtam róla, pl. ezt (https://forum.vbulletin.com/forum/vbulletin-4/vbulletin-4-questions-problems-and-troubleshooting/4383927-vbulletin-4-x-publishing-suite-end-of-life) ami alapján én úgy láttam, hogy nem támogatják évek óta.

Mondjuk nem gondoltam volna, hogy beleraktál 400 ropit. Mindig azt hittem, hogy a vbulletin is ingyenes rendszer.

TMIB
08-24-2022, 08:31 AM
Ha jól emlékszem 250 volt a fórummotor és +150 a tárhely és a domain az első 2 évre. :beer:

szöged
08-24-2022, 05:20 PM
Ha jól emlékszem 250 volt a fórummotor és +150 a tárhely és a domain az első 2 évre. :beer:

én azért szeretném, ha az itt felhalmozott tudás megmaradna a zutókornak, és mivel nem letölthető valami emberi formátumban, ezért hajlandó vagyok beszállni a buliba

mennyit utaljak a hova?

TMIB
08-24-2022, 06:20 PM
én azért szeretném, ha az itt felhalmozott tudás megmaradna a zutókornak, és mivel nem letölthető valami emberi formátumban, ezért hajlandó vagyok beszállni a buliba

mennyit utaljak a hova?

Bármennyit küldhetsz, minden segítség jól jön a fenntartáshoz. Itt a PayPal:

https://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm

Donate-re kattintasz és megjelenik.

Al Bundy
08-24-2022, 06:56 PM
Mikor esedekes valami fizetni Valo?

TMIB
08-24-2022, 07:39 PM
Egy ideig most menni fog, mivel kevesebb mint 1 éve volt a költözés az új szerverre. De ha valaki akar dobni a működésre, azt bármikor lehet. A domain-t ez úttal nem 2 évre vettem meg, hanem sokkal tovább lesz jó (10 évig). Igaz, annyival többe is került. De legalább nem kell majd cserélgetni mint eddig. :)

TMIB
08-24-2022, 10:05 PM
Készítettem már róla videót, de újra ledöbbentem.

Danielle Bregoli azt mondja hogy 1 év alatt 52 millió dollárt ! (21 milliárd forintot!) keresett Onlyfanson. És most fog 1,7 millió dollárt belőle és ösztöndíj programot indít belőle olyanoknak akik tanulni akarnak. Amellett hogy már eddig is rengeteget adományozott.

https://www.youtube.com/watch?v=LetnqIb0H_o

https://news.yahoo.com/bhad-bhabie-announces-1-7m-200943023.html

Az milyen hogy 4 éve még rajta röhögött mindenki hogy hogy beszél, meg hogy nem fogja vinni semmire? :confused:

P. Dude
08-29-2022, 09:17 PM
Tudom gyakran jövök ezzel, de megint az autók... :) Esti lazításnak nézek egy sorozatot, nyitva az ablak. Hiába van este tíz, fél tizenegy vagy tizenegy, 5 percenként nyomom fel a hangerőt mert autók/motorok mennek el az ablak alatt. Mindez a nagyobb forgalmon kívül eső, afféle kertvárosi részen. Most is amikor ezt írom.

Nincs hétvége. Hétfő este tizenegy óra van. A benzin ára az egekben (ha az ember éppen tud normálisan tankolni). Most tényleg hova mennek? Ennyien, és ilyenkor? Még aki tízig dolgozott valahol, tizenegyre már az is biztos hazaért kocsival. Aki tízre ment dolgozni, az meg már rég ott van a munkahelyén. Hétköznap este tizenegykor gondolom már a plázák meg ilyen helyek is zárva vannak. Meg amúgy sem hinném hogy hétfő éjjel valaki útnak indul shoppingolni.

Engem tényleg érdekelne hogy hova mennek... Lehet hogy csak beül a kocsiba, céltalanul megy egy kört a városban, aztán megy vissza oda ahonnan indult? Szó szerint mint egy NPC egy számítógépes játékban?

Az jutott eszembe hogy a kijárási tilalom alatt egyik ilyen NPC sem ment sehova. Nem berregtek, nem tekergették a kormányt, nem gurultak. Meglettmonva nekik hogy este nyolc vagy tíz után otthon ülnek a pi@ájukon, és hihetetlen módon az összes be tudta tartani. Következtetés, de javítsatok ki ha tévedek: ezeknek valójában tényleg nincsen céljuk. Véletlenszerűen bolyonganak és köröznek. Nincs fontos dolguk, hiszen az ugyanúgy lett volna a kijárási tilalom időszakában is. Egyszerűen csak hajtja az idegeiket valami, de maguk sem tudják hogy mi. És ha választani kellene hogy tankolásra költsenek vagy a gyerekük ebédjére, szerintem sanszos hogy inkább megtankolnának.

TMIB
08-29-2022, 10:19 PM
Jó kérdés. Nálunk 5-10 percenként van 1 darab autó. Van hogy fél órán át egy sem. Csak akkor járnak erre autók, ha a főúton baleset történik és erre terelik őket.

P. Dude
08-30-2022, 06:29 AM
Jó kérdés. Nálunk 5-10 percenként van 1 darab autó. Van hogy fél órán át egy sem. Csak akkor járnak erre autók, ha a főúton baleset történik és erre terelik őket.

Vajon ha holnaptól megdupláznák a lakossági benzinárat, az megállítaná ezt a céltalan mászkálást?

varég
08-30-2022, 07:13 AM
Vajon ha holnaptól megdupláznák a lakossági benzinárat, az megállítaná ezt a céltalan mászkálást?

Nem. Sokan inkább esznek parizert, hogy autóval járjanak mindenhova..

Sokaknak viszont a munkába jutását tennék kérdésessé.
Sok helyről egyszerűen nem lehet "értelmezhető" időn belül bejutni műszakos munkarendbe.
Nem állapot, hogy kb. 18km távolságból 3.30-kor induló busszal kell menni, míg autóval elég elindulni 5-5.15 között, hogy beérj reggel 6 előtt...

Nekem pl. a du. műszakból nem lenne járatom hazafelé a jelenlegi munkahelyemről. Nem jutnék be a városba sem busszal...

Alap kérdésedhez kiegészítés:

Nem lehet, hogy munkából mennek haza?
Nálunk is sokan 11 felé(vagy később) érnek haza délutánosból kocsival, mert budapest külterületein dolgoznak, onnan ingáznak.
(meglepő, de a lakás elől előbb feljutok budaörsre céges kocsival, mint busszal egyik másik ipari parkba...)

TMIB
09-04-2022, 09:40 PM
Apám beszélgetett a szomszédasszonnyal, erre a nő megszólalt hogy "rosszul vagyok", hirtelen összeesett és meghalt. Apám próbálta újraéleszteni de nem nem sikerült. Felhívta az orvost, az meg elvitette a nőt. Apám mondta hogy még a rendőrség se ment ki, pedig azt hittem hogy az mindig helyszínel ilyen esetekben is, de úgy tűnik hogy mégsem.

Dream_walker
09-05-2022, 12:27 PM
Az orvos valószínűleg elég ilyent látott az utóbbi egy-másfél évben, hogy tudhassa, nem sok értelme lehet a helyszínelésnek.

TMIB
09-14-2022, 07:30 AM
"Elhunyt 85 éves korában Wittner Mária '56-os szabadságharcos, a Fidesz volt országgyűlési képviselője - tudatta a család az MTI-vel szerdán."

TMIB
09-15-2022, 08:13 PM
Ekkora szutykot. Én nem tudom mi lett a Facebookkal, de az utóbbi 2-3 napban minden második dolog az idővonalon "reklám". Használhatatlan az egész platform... Kosárlabás izé, meg MMA. Egyik se érdekel, de azzal van tele az idővonalam és hiába tiltom őket újra jön a többi.

Fekete-Báró
09-17-2022, 09:21 AM
Apám beszélgetett a szomszédasszonnyal, erre a nő megszólalt hogy "rosszul vagyok", hirtelen összeesett és meghalt. Apám próbálta újraéleszteni de nem nem sikerült. Felhívta az orvost, az meg elvitette a nőt. Apám mondta hogy még a rendőrség se ment ki, pedig azt hittem hogy az mindig helyszínel ilyen esetekben is, de úgy tűnik hogy mégsem.

Csak olyan esetben kell hatósági eljárást kezdeményezni, ha rendkívüli halál gyanúja merül fel (bűncselekmény, baleset, öngyilkosság, mérgezés, stb.). Ha az orvos természetes halálnak vélte az esetet (valószínűleg szív eredetű halál, esetleg tüdőembólia lehetett), akkor nem kell rendőrt hívni. Ha a halál pontos okában nem biztos az orvos, kórboncolást kell kérni, ha pedig a kórboncolás során rendkívüli halál lehetősége merül fel, hatósági eljárást indítanak.

P. Dude
09-17-2022, 09:48 AM
Csak olyan esetben kell hatósági eljárást kezdeményezni, ha rendkívüli halál gyanúja merül fel (bűncselekmény, baleset, öngyilkosság, mérgezés, stb.).

Költői kérdés: ha esetleg a vakcina okozta, akkor az nem minősül mérgezésnek?

raktaros
09-17-2022, 03:58 PM
Az jutott eszembe hogy a kijárási tilalom alatt egyik ilyen NPC sem ment sehova. Nem berregtek, nem tekergették a kormányt, nem gurultak. Meglettmonva nekik hogy este nyolc vagy tíz után otthon ülnek a pi@ájukon, és hihetetlen módon az összes be tudta tartani. Következtetés, de javítsatok ki ha tévedek: ezeknek valójában tényleg nincsen céljuk. Véletlenszerűen bolyonganak és köröznek. Nincs fontos dolguk, hiszen az ugyanúgy lett volna a kijárási tilalom időszakában is. Egyszerűen csak hajtja az idegeiket valami, de maguk sem tudják hogy mi. És ha választani kellene hogy tankolásra költsenek vagy a gyerekük ebédjére, szerintem sanszos hogy inkább megtankolnának.

Ezzel én is így vagyok. Kijárási tilalomkor lehetett normálisan közlekedni, alig volt autó. Most meg napról napra mintha több lenne. Sőt régen inkább csak pénteken volt a városban "sáskajárás" most már csütörtökön megkezdik.
Van munkatársam is aki hazamegy a városból, majd még aznap 1x vagy 2x visszamegy ugyanabba a városba (20km) vásárolni valamit és ezt eljátssza szinte minden nap (az asszony unatkozik otthon a gyerekekkel, ki kell mozdulni)
Régen egy-egy nagyobb üzemanyag áremelésnél lehetett látni kis visszaesést a forgalomban, de ma már nem.
És igazad van, valószínű előbb mondanak le másról.
(Melóhelyen is dohányzik az emberek 80%-a, szoktam nekik mondani mikor sírnak a kevés pénz miatt, hogy le kell szokni a cigiről és felér egy erős béremeléssel. De nem, meg sem próbálják)

Ha nem kellene munkába járáshoz a kocsi vagy térítenék rendesen az üzemanyagot talán örülnék is 1000ft-os üzemanyagnak, akkor talán csak akkor vennék elő a kocsit ha tényleg szükséges és lehetne normálisan közlekedni is.
Valahol megértem a városiakat hogy nem tudnak otthon mit kezdeni magukkal menni kell akár céltalanul is, de bosszantó hogy ezt támogatják "ársapkával", de ha én munkához/munkagéphez szeretnék kannába tankolni akkor fizessem a piaci árat.

raktaros
09-17-2022, 04:00 PM
Ha a halál pontos okában nem biztos az orvos, kórboncolást kell kérni, ha pedig a kórboncolás során rendkívüli halál lehetősége merül fel, hatósági eljárást indítanak.

Azért érdekes, ha napokkal később indul eljárás, akkor már valószínűleg sokkal kevesebb sikerrel helyszínelnek.

Fekete-Báró
09-18-2022, 08:23 PM
Költői kérdés: ha esetleg a vakcina okozta, akkor az nem minősül mérgezésnek?

Ilyet szerintem egy patológus sem írna le...

Fekete-Báró
09-18-2022, 08:28 PM
Azért érdekes, ha napokkal később indul eljárás, akkor már valószínűleg sokkal kevesebb sikerrel helyszínelnek.

Félreérthetően írtam: ha kórboncolás közben merül fel a rendkívüli halál gyanúja, akkor azonnal abbahagyják, és hatósági/igazságügyi boncolást rendelnek el. Ezt igazságügyi szakértők végzik. A helyszín vizsgálata ilyenkor már valóban kevésbé informatív.

P. Dude
10-01-2022, 06:27 PM
Holtan találták a 18 éves katonát, aki II. Erzsébet koporsóját védte (https://index.hu/fomo/2022/10/01/household-cavalry-jack-burnell-williams-katona/)

18 éves volt, a halál okát hivatalosan nem közölték. Fura eset.

Fekete-Báró
10-08-2022, 05:04 PM
Valaki esetleg tudja, hogy külföldön élő magyar állampolgároknak ki kell-e tölteni a népszámlálási kérdőívet?

TMIB
10-08-2022, 05:15 PM
Kétlem, szerintem az csak a Magyarország területén élőkre vonatkozik. Külföldi címekre nem küld a kormány ilyesmit.

varég
10-08-2022, 05:16 PM
Valaki esetleg tudja, hogy külföldön élő magyar állampolgároknak ki kell-e tölteni a népszámlálási kérdőívet?

Ez igen érdekes kérdés, engem is érdekel a válasz.

Elvileg, ha van bejelentett lakcíme itthon, akkor igen.
(ez abban az esetben lehet gond, ha a címen nem lakik éppen senki, így nincs aki kitöltse az adatokat)

TMIB
10-08-2022, 07:01 PM
Én be vagyok jelentkezve otthoni lakcímre, de csak azért mert az állam nem enged kijelentkezni.

Úgyhogy tőlem nem kapnak semmilyen kitöltött papírt az biztos... A családnak mondtam is hogy ha valaki nekem küld valamit, akkor vissza a feladónak.

Ged
10-08-2022, 07:17 PM

Szerintem igen. A belépési kódokat egy adott címre, nem pedig személyek nevére küldték ki. Ha egy magyarországi címre még be vagy jelentkezve, akkor odaküldték a kódot. Feltételezem, hogy a kérdőívben meg lehet adni, hogy külföldön élsz.

TMIB
12-04-2022, 03:42 PM
Elég csendes a fórum. Már mindenki karácsonyozik? :haha:

sukran4fish
12-04-2022, 04:30 PM
Elég csendes a fórum. Már mindenki karácsonyozik? :haha:

Hát csak nincs mit irnom, olvasni olvasom kb. kétnaponta legalább.

TMIB
01-21-2023, 06:39 PM
Ilyen is ritkán fordul elő. Magyar idő szerint szombat este 8 óra van, de nincs itt egy fórumtag sem. (Már rajtam kívül.) :eek: Országos áramszünet van, vagy mi történt? :)

Dream_walker
01-21-2023, 08:01 PM
Biztos focimeccs van vagy valami.

varég
01-22-2023, 08:38 AM
Ilyen is ritkán fordul elő. Magyar idő szerint szombat este 8 óra van, de nincs itt egy fórumtag sem. (Már rajtam kívül.) :eek: Országos áramszünet van, vagy mi történt? :)

Koncerten voltam. :)

Sikeresen megismertem 4 olyan új bandát, akiket érdemes követni a zenei oldalakon.
( Devil Seed, Sentio Ergo Sum, Reason, Zivatar és Eclipse of the Sun)

Eléggé rétegzene, a "Doom metal" stílusba sorolják őket, de nekem ez az irányzat régóta tetszik.
(Ha összeomlik a világunk, legalább jó zene szól...)

WestBam
01-22-2023, 01:49 PM
Csak a szokásos, meló-meló-meló-meló. Ezúttal a ház körül. És igazából én már ennek is örülök :)

TMIB
01-25-2023, 12:29 AM
Ez igen... Így vernek át a lottóval.

Videó:
https://www.facebook.com/100000099322552/videos/469677187815419/

TMIB
08-01-2023, 02:48 PM
Olvastam önkéntes segítőt, aki Afrikába utazott. Elég brutális dolgokat ír az ottani mentalitásról. Olvastam már régebben is ilyen történeteket vallásoknak dolgozó Afrikába utazó segítőktől. A legutóbbit egy nagyon liberális valaki írta aki azért utazott oda mert feketéken akart segíteni. De azt írta hogy abszolút nem érti ott a többség a "jövő" fogalmát, a mának élnek, esetleg talán azt értik hogy "holnap", de azon túl abszolút semmi.

Az egyik amit elmondott hogy valaki össze akarta ott magát szedni, saját kis kályhát tapasztott agyagból, dolgozott rajta, aztán minden fillérjéből vett lisztet és egyebeket és sütött 30 kenyeret, hogy majd eladja és csinál belőle egy kis profitot. Kiült, de rögtön megjelent az apja, letolta hogy 30 kenyérrel ül ott, pedig éhezik a család, úgyhogy fogott 20 kenyeret saját magának, a maradék 10-et meg a gyerekeknek és elvitte az összes kenyeret. Úgyhogy a srácnak ennyi volt a pék-karriere. Utána többet nem sütött kenyeret.

Meg hogy az adományok követelése a mentalitás. Meg szegények, de pl. varázslásra, kuruzslásra, szellemidézésre bármennyi pénzt összekaparnak.

De azon gondolkoztam hogy ha ez a helyzet, akkor miért nem lehet egy őket megszólító oktató könyvet írni? Talán nem a Bibliát kéne terjeszteni, meg nem a nyugati könyveket, hanem specifikusan lehetne egy olyan könyvet írni, ami kifejezetten hozzájuk szól, és ami javítana a hozzáálláson. Ami tanítaná őket arra hogy mi a profit, mi a takarékoskodás, mi az a jövő hét, jövő hónap, következő év. Ha sok tízmilliárd dollár megy Afrikába, akkor egy ilyen könyvet is el lehetne juttatni minden családhoz. Legyen egy vastag füzet. Valami ami úgy van leírva ami nekik is tetszene. Rendben, nem 120-az az átlag IQ, de olvasni tudnak, iskoláik vannak, illetve pékek és hasonló munkások lehetnének, sikeresek, keresnének pénzt, és úgy már lenne náluk egy kis fejlődés, pozitív irányba. Nem csak az hogy az egyik nap van mit enni, a másik nap nincs, de "jóvanazúgy". :hogymi:

Az ENSZ-nek a Vörös Keresztnek, a vallásoknak meg a többinek nincs annyi agya hogy valami tervet kiötöljenek? Legalább próba szinten...

LOTS
08-04-2023, 06:46 PM
Ami tanítaná őket arra hogy mi a profit, mi a takarékoskodás, mi az a jövő hét, jövő hónap, következő év.
Ilyen könyv Magyarországon sem ártana. Mert jelenleg az van, hogy "provident" segítségével lehet menni wellness-re januárban.
A magyar lakosság nagy része fizetéstől-fizetésig él. Ha valamiből egy kis nem várt pénzhez jutnak, akkor az el kell tapsolni felesleges dolgokra.
Nagy gyár dohányzójában láttam, hogy a szalag munkások olyan telefonokat görgettek, amit nem futott volna ki egy havi fizetésük, de egymástól kéregették a sodort cigit. Jártam egy fazonnál döngölt padlós romos házban, de volt bent 2 lapos tv, notebook, több okos telefon meg tablet.
Nem vagyunk jobbak mint az általad említett afrikaiak. Csak itt több pénz van a nagyobb felesleges marhaságokra.

varég
08-05-2023, 07:26 AM
Ilyen könyv Magyarországon sem ártana. Mert jelenleg az van, hogy "provident" segítségével lehet menni wellness-re januárban.
A magyar lakosság nagy része fizetéstől-fizetésig él. Ha valamiből egy kis nem várt pénzhez jutnak, akkor az el kell tapsolni felesleges dolgokra.
Nagy gyár dohányzójában láttam, hogy a szalag munkások olyan telefonokat görgettek, amit nem futott volna ki egy havi fizetésük, de egymástól kéregették a sodort cigit. Jártam egy fazonnál döngölt padlós romos házban, de volt bent 2 lapos tv, notebook, több okos telefon meg tablet.
Nem vagyunk jobbak mint az általad említett afrikaiak. Csak itt több pénz van a nagyobb felesleges marhaságokra.
Nem a könyvre van szükség
Arra, hogy a fiatalokkal megértessék a szülők, tanárok, hogy nem minden igaziz, amit a médiában látnak.

Illetve attól, hogy valakinek drágább cuccai vannak, nem jobb ember, hanem a látszat a fontos neki...

P. Dude
08-05-2023, 11:19 AM
A hajléktalan-ellátásban ahol dolgozom, az esetek nagy részében azt látom, amit TMIB leírt az afrikaiakról. Nincs "jövő" fogalom, ha megjön a fizetés egyből elköltik piára/drogra stb.

Ged
08-05-2023, 01:32 PM
Nem a könyvre van szükség
Arra, hogy a fiatalokkal megértessék a szülők, tanárok, hogy nem minden igaziz, amit a médiában látnak.

Illetve attól, hogy valakinek drágább cuccai vannak, nem jobb ember, hanem a látszat a fontos neki...

Jól mondod, ha egy (vagy több) kiadvánnyal, előadással fel lehetne világosítani az embereket, akkor rég nem itt tartanánk. Aki úgy szocializálódott, hogy minden pénz elfogy a hónap végére, azon nem segít, az sem, ha megtriplázzák a fizuját. A spórolási hajlamot gyerekkorban kell kialakítani. De a mai világ nem spórolásra ösztönöz, hanem fogyasztásra. Ebből az állapotból szinte lehetetlen kirángatni az embereket.

Dream_walker
08-09-2023, 08:46 AM
De azon gondolkoztam hogy ha ez a helyzet, akkor miért nem lehet egy őket megszólító oktató könyvet írni? ..specifikusan lehetne egy olyan könyvet írni, ami kifejezetten hozzájuk szól, és ami javítana a hozzáálláson.

Nincs baj a hozzáállással, és nincs baj azzal sem, hogy nincs információjuk. Merthogy van. Az afrikai sz*rfészkek nem azért sz*rfészkek, mert nem tudják, hogy mit kellene csinálniuk, hanem azért, mert olyanok a törvényeik, hogy nem teszik lehetővé a kitörést. Azért olyanok, mert így a maroknyi elit pénzügyileg rendkívül jól jár. Ezért van az, hogy Botswana lassan túltesz Magyarországon, Zimbabwe meg majdnem kőkori körülmények közé süllyedt. Nem ugyanazok a törvények. Ahol pedig nincs biztosítva a magántulajdon, meg a fair üzletelés lehetősége, ott senki sem fog létrehozni semmit, mert nincs értelme, mert úgyis elveszik tőle.

Ha egy ország, egy társadalom fejlődő gazdaságot akar, akkor a fejlődő gazdaságok törvényeit kell bevezetnie, más út nincsen. Zimbabwe soha sem lesz Botswana, ha zimbabwei törvényei lesznek. Kizárólag akkor tud Botswana szintjére jutni, ha átveszi a botswanai törvényeket.

Magyarország soha nem fogja utolérni Ausztriát a magyar törvényekkel. Az ausztriai törvényekkel lenne erre lehetőség.

Egy nap alatt megszerezheti a vállalkozáshoz és az előrelépéshez szükséges információt bárki a jutub meg a tiktok videókból. Néhány hónap gyakorlással tudássá válik az információ. Csak nem ér semmit, ha nem lehet alkalmazni.

TMIB
08-09-2023, 05:46 PM
Így van, bár akkor lehetne azt is mondani az afrikai országok vezetőinek hogy amíg nem lesznek X törvények, nem lesz nemzetközi segély sem. Sőt, tilos lesz pénzt vagy bármit adakozni. Igaz hogy a lakosságnak nem tetszene ott, de hosszú távon sokkal jobban jönnének ki belőle.

Viszont a könyv akkor is hasznos lenne. Csak egy kis lépés, a pénzeket nézve tényleg csak filléres ügy, mégis lenne 1-2% aki elgondolkozna rajta. Az a tömeg meg lehetne egy az új Afrika magja.

Nem tudom hogy a net milyen, de ahogy hallottam 1-2 éve, sok helyen csak úgy van net hogy valaki több napi fizetését odaadja valami helyi cégnek, hogy rádughassa a telefonját/gépét egy órára. Persze nem Dél Afrika elit negyedében, hanem a lepukkantabb országok kisvárosaiban és faluiban.

DerWolf
08-15-2023, 06:02 PM
Nagy gyár dohányzójában láttam, hogy a szalag munkások olyan telefonokat görgettek, amit nem futott volna ki egy havi fizetésük, de egymástól kéregették a sodort cigit.

Ja most felveszed azt a 200 ezret aztán 10 év múlva januárig fizetheted vissza azt a Providentet csak annyi a kamat
Konkrétan ha a maffiától vennék fel uzsorakamatot körülbelül ugyanígy járnék csak a különbség annyi, hogy a provident legális mert ez egy ilyen ország
Mégis milyen cigit kéregettek egymástól? :haha:Én úgy tudom aki dohánygyárban dolgozik az vagy ingyen vagy nagyon olcsón kapja a cigit
A magyar cigaretta minősége katasztrofális, kapadohány még a drágábbik fajta cigi is, talán a fehér Marlboro az elmegy de vettem egyszer szükségből Pall Mallt konkrétan szívhatatlan volt úgyhogy el is dobtam az egész dobozzal
Külföldön már több mint 20 éve nagyon drága olyan 1000 Ft környékén volt egy doboz cigi aztán jöttek ide külföldiek, egyből felvásárolták az egész boltot több kartonszámra vették a cigarettát és komolyan örvendeztek, hogy itt milyen olcsó a cigaretta (akkor volt olyan 500 Ft környékén egy doboz cigi)

DerWolf
08-25-2023, 03:03 AM
Nem értem mit számít az hogy ki milyen testalkat. Nálunk az izmosakat lelövöldözik.
Az NRA nem csinál felvonulást. Az NRA éves gyűlést tart, fegyverbemutatókkal.
2020-ban a szélsőbalosoknál az a BLM-nél volt esélyes, pont azért mert a fegyveres átlagemberek nem mentek utcára és nem is igazán védték magukat néhány kivétellel.

Haha azt mindjárt gondoltam
Már hogyne számítana a testalkat kérdése ez az elsődleges a küzdősport tudás mellett itthon
Azért nyomhatod a fekvőtámaszt nem baj ha erősíted magad

Nem, az az "ex-katona" egy BLM szélsőséges volt. Nem AK74-essel lőtt hanem egy SKS puskával. Talán Dallas-ban történt, egy fehér-ellenes rasszista búcsúlevelet is hátrahagyott, amiben leírta hogy fehéreket és rendőröket akart ölni. És meg is tette.
Én akkor azt olvastam, hogy exkatona volt aki behülyült szokásosan mint oly sok társa aki már megjárta a frontot valahol és valóban hagyott egy levelet, hogy fehéreket és rendőröket akart ölni
Én láttam a videót úgy szalagáltak a rendőrök mint a kis hangyák azt se tudták mit csináljanak a szituációval
Láttam a post mortem fotót is rárobbantották az egész falat bele is halt, bár szerintem egy SWAT egység is elintézte volna na de így is meglett
Nem SKS volt hanem Saiga AK-74 (én úgy emlékszem valamennyire még modernizálva is volt de annyi törmelék volt rajta, hogy nemsok minden látszott a fegyverből)
Egyébként mostanság az SKS nagyon népszerű az USA-ban, gondolom olcsó ára miatt

"mégis bunyóba vagy dulakodásba keveredsz" - A 70-80 éves nyugdíjasokat simán szétverik. Most akkor ők is járjanak gyúrni, meg kokszoljanak, tolják a kokaint is mellé, hogy pörögjenek tőle, mert esetleg lehet hogy megtámajda majd őket valaki egyszer? Ráadásul ők inkább célpontok mint egy 40 éves akárki.
Nem nagyon tudok arról, hogy az utcán vagy szórakozóhelyen 80 évesek lennének, ha az utcán sétálsz vagy lemész bulizni inkább te leszel veszélyben

"Nemtudom melyik vonalat képviselted a bőrfejűeknél ment a bunyó keményen" - Soha egyetlen verekedést sem láttam, azon kívült hogy kicsit összekaptak az egyik koncerten. Persze kivéve az erőszakot már itt az egyik-másik politikai rendezvényen. De a repülő követ nem állítja meg az izom, a másiknál meg csak néhány ember osztotta egymást, a többség távolról nézte a történteket.
Jó kérdés melyik alternatív vonalhoz tartoztál

Tőlem az erőszak mindig távol állt. 10 éves korban kinőttem azt a dolgot.
Persze én se vagyok az de az erőszakos emberekkel csak erőszakkal lehet fellépni mert vagy lezúznak vagy hülyének néznek

"Nem fogod tudni kidumálni magad ha a másik kifejezetten agresszív és verekedni akar" - Megtettem az esetek 90%-ában. A videóim arról szólnak. Soha nem törték csontom sem.
Ha valaki meg akar verni az meg fog, mert bunkó és kész

"Sőt voltak akik kifejezetten rühellték azokat akik nem álltak ki saját magukért" - Az meg sosem érdekelt hogy a kötekedő erőszakos emberek mit rühelltek és mit nem. Az ember úgy áll ki magáért hogy lenyugtatja az idiótákat. Hogy ők ezt gyengeségnek veszik-e az meg mindegy. Valójában ők a gyengék, ha csoportosan keresnek egy valakit akiről úgy gondolják hogy nem tud majd védekezni, csak hogy egymásnak bizonyítsanak. Rugdossák a nyugdíjast a buszmegállóban meg ilyenek.
Nem nekik kell megfelelni hanem majd a saját társaságod fog konkrétan elfordulni tőled ha nem állsz ki magadért

"Többre becsülték azt aki odaállt bunyózni" - Marian Cozma-t aztán jól megbecsülték. :-( Őt megszúrták, aztán kint meg védekezett volna, mire a szívébe is kapott kést.
Ja meg a nagyon rendes és megbízható olaszos kidobó is megkínálta egyből egy gyomrossal ahogy az a nyomorult szaladt felfelé a lépcsőn menekülve a gyilkosai elől
Jó kérdés miért késelték meg, talán azért mert ez tradició és kultúra része egyeseknél

"Előfordulhat, hogy utána megkeresnek na de neked is van baráti köröd nem?" - Haha, persze. 1. itt nincs 2. Magyarországon volt, az osztálytársaim többnyire, akik legalább annyira nem szerették az erőszakot mint én. Volt egyszer hogy elkaptuk azt akik körbeálltak és rámtámadtak. Jól kiálltam magamért, volt verekedés. Másnap a haverral is volt egy csörtéje. Aztán ugyanazok 1 hét múlva elkaptak és újra megütöttek. Persze nem ám hogy "gyere verekedjünk", hanem áll mellettem és minden előjel nélkül ütött. Hogy tisztelnék azokat akik verekednek velük, abban semmi valóság nincs. Ezek nem tisztelnek sem Istent, sem embert.
Miért nincsenek barátaid? Ha ilyen rendezvénykre járkálsz akkor azért kellene lenni pár barátnak
Nézd ez előfordul de nem lehet annyiban hagyni soha

"Nem késelhetsz meg valakit azért mert megüt, üss vissza" - Ne engem taníts hogy ki késelhet és ki nem. Tanítsd a másikat hogy nem ütünk meg embereket.
Nem késelhetsz azért mert megütnek ez nagyon nem fair műsor, és ha késelsz csak azért mert megütnek akkor ha utána téged is megkéselnek majd ezért akkor ezen nem kell csodálkozni
A bunyó az bunyó, nem kell olyan komolyan venni, hogy egyből késelj főleg nem egy embernél

"Az sem kedvelt tevékenység amikor többen mennek rá egy emberre" - ? Szó szerint a galerik 3-4-5 fős csoportokban mennek 1 emberre. Így volt 25-30 éve is, meg most is ez a divat.

Ismerős a téma főleg tradiciós néphagyomány barátainknál de akkor sem fair munka az sem

"Egy embernek egy a párja" - Filmekben szokott úgy lenni. Meg a rosszfiúk egyenként állnak ki a hőssel verekedni, megvárják a sorukat. A valóság viszont nagyon más. :(

Tudom, láttam már én is, ahogy 4-en ütnek vagy rúgdosnak egy embert de börtönkörülmények között is 1:1 arányban szoktak a meccsek lemenni

"De ez már történelem, ma már rendőrt se látni" - Ha baj volt, régen se lehetett. Soha egyetlen alkalommal sem láttam amikor kellett volna. Ha hívtuk nem jöttek ki. Persze amikor késtem az iskolából és hajtottam a biciklivel mint az őrült a hajnali sötétségben hogy elérjem az utolsó buszt, akkor persze pont ott voltak a vasúti átjárónál. Meg is állítottak, megfenyegettek, húzták az időt. Mondtam nekik hogy az utolsó busz megy, a vonat meg sehol, hiába piros a jelzőlámpa. De csak szövegeltek tovább. Aztán én meg hazatekertem a biciklivel, mert lekéstem miattuk a buszt. De ezek sosem voltak ott amikor ránk támadtak valami suttyók az utcán vagy szórakozóhelyen/fesztiválon. Akkor nem volt rendőr sehol.
Talán még a 90-es években és vége felé volt rendőr az utcán ma már nincs
Ez így szokott lenni, hogy rendőr általában soha nem ott van ahol kellene lennie
Rossz a BTK, ha keményebb törvények lennének az visszatartó erő lenne mindjárt mindenkinek

DerWolf
08-25-2023, 04:57 AM
Első világháborús Emeriken trencs dásztör másolat 5500-ért vettem darabját
Annyira nem jó azért mint eredeti elődje és a kés sem éppen erre van tervezve de elfér a zsebben aztán tele lehet vele vágni egyből vágni nagyobb embert is, lesz fájdalom annyi bizonyos
Annyi, hogy valamennyire meg kell tudni hozzá tanulni bunyózni mert attól, hogy a kezeden van kiüthetnek még símán
9366

DerWolf
08-25-2023, 05:11 AM
ESP vipera, keményített acélból maximálisan minőségi termék egy tankot is szétver símán, nem olyan mint gyenge kínai társai és ha a fürdővizből ugrasz ki akkor is csúszásmentes, nagyon minőségi vipera 16.000 FT
9370
9369

DerWolf
08-25-2023, 02:59 PM
Bár én nem akarok így beleszólni de a viperát meg a gázsprayt szokták itt tömegoszlatásra alkalmazni (szóba jöhet még boxer is de ahhoz tudni kell verekedni valamennyit)
Olvastam, hogy a kést is ajánlják tömegoszlatásra, hát én nemtudom hogyan lehet tömeget oszlatni késsel, hacsaknem levágsz mindenkit
Persze a vadnyugaton ez lehet másképp megy, ahol ugye mindenki fegyverrel járkál
Viperát látok az amerikai rendőröknél, tonfát nem nagyon de egyiket sem használják csakúgy mint a gázsprayt sem, egyből előkerül a pisztoly általában a részükről

DerWolf
08-26-2023, 08:53 PM
Egy kérdés te jobban tudod a témát: ha valakit Robertnek hívnak amerikában akkor azt miért Bob-nak becézik és ha már Bobnak becézik akkor a Bobby az akkor Robert-et takar?
Kissé fura a nyelvtan így európai füllel

TMIB
08-26-2023, 10:45 PM
Azt írja rá a Google hogy a középkorban lettek népszerűek a rímelő nevek, úgy lett a Robertből Rob, amire rímelt a Bob.

Meg a Richard-ból Rick, abból meg a Dick becenév.

DerWolf
08-26-2023, 10:54 PM
Meg a Richard-ból Rick, abból meg a Dick becenév.
Nem feltétlen egy szerencsés rím :)

DerWolf
09-10-2023, 12:42 PM
Ja hát ki gondolná, hogy az a mocskos agyonsztárolt mindössze 800,000Ft-ba kerülő általában félévente új szériát kiadó Ájfóne is amit minden idióta pics@ megvesz márcsak, hogy trendi maradjon méd in Csájna egyébként?
Mekkora márka volt a Nokia még amikor 18 voltam gondolom emlékszel rá te is, nem is volt cég aki versenyképes lett volna vele most meg ilyen öregasszony telefonokat gyárt, jó kérdés miért

Az oroszok általában nem álmatlankodnak mégha sajátjukon végeznek el tömeggyilkosságot akkor sem, nemhogy külföldön
Most is valami mészárlás volt Ukrajnában megígérték majd felelősségre vonják a vezetőt
Hát persze majd álmukban
Én nem láttam még oroszt aki háborús bűncselekmény miatt bíróság előtt állt volna valaha is, ha ezek büntetnek akkor egymást büntetik vagy egyáltalán nem büntetnek

Engem érdekel a pénz de igazából az se minden, talán az ember egy idő után már azt is megunja bár az az előnye megvan, hogy éhenhalni nem fogsz annyi biztos

Ja ját az kurv@jó amikor kimennek tényleg 3 hónapra és akkor már törik a magyart
Olyan embereket ismerek akik vagy már alapban külföldön születtek vagy 30 éve kinn élnek és egyik sem töri a magyart, ez csak megjátszás
Az, hogy pár szó esetleg nem jut eszébe az egy dolog mert már átállt az agya de az, hogy félig elfelejtse a magyart kábé egy év után az egy kissé erős mókolás
Meg vannak ezek az influenszerek, agyon kéne ütni mindet, hogy már felét sem érti az ember ami mondd

Nagyon konzervatív egy fickó vagy (pedig azért sok jó nő van a világon.Persze feleségül nem kell mindegyiket venni egyből nem arról van szó mert abból csak egy van akit azért kellő alapossággal kell kiválasztani)
Nem akarom én tönkretenni a házasságod most nem arról van szó na de se gyerek se csajozás,mi lesz veled így?
Nem lehet így élni, hogy csak ásod a bunkert a kertben meg nyomod ezt a fórumot, ki van zárva, hogy nem férne bele legalább egy gyerek
Kihal a fehér faj és utánad sem marad semmi, így nem lehet gondolkodni vagy legalábbis nem kellene
Gondoljunk csak a németekre akiknél kötelező volt gyereket csinálni mielőtt mentek a frontra háborúskodni, ez egy nagyon jó ötlet

Nemtudom nem láttam a filmet, valamelyik részébe belenéztem de komolytalan a film így végig se néztem valami akció vígjátéknak tűnt, én nem nézek ilyen filmeket
Vagy akció vagy vígjáték legyen de nálam a kettő együtt nem tetszik, nem olyan vicces dolog az ha lőnöd kell vagy ha téged lőnek
Engem is vertek már agyon rendőrök ifjúkoromban, vitatkoztam volna a jogossággal én is egy esetben de ettől még nem vagyok frusztrált a rendőröktől
Konkrétan az frusztrál, hogy ma már egyáltalán nincs rendőr az utcán de ha van is az akkor sem téged véd hanem a bűnözőt, nevetséges ami itt megy ma már a rendőrség részéről

TMIB
09-11-2023, 03:03 PM
Nem vagyok konzervatív, csak hűséges.

DerWolf
09-11-2023, 03:31 PM
Nem vagyok konzervatív, csak hűséges.

Ez egy szép mondat volt
De nekem ne mondd már, hogy nem szoktál más csajokat is megnézni vagy gondolkodni rajtuk ha megnézed őket élőben vagy neten (láttam én azért voltak ott kis rövidnadrágos feltételezhetően imperialista és kis népirtó szőke lányok is az NRA tüntetéseken ahová járkálsz)
Én is hűséges voltam és aztán meg most lassan már visszafejlődve az időben kábé pelenkázni kell pont ugyanezen nő miatt aki azóta is viháncol minden gond nélkül
Nézd az élet egy egyszeri dolog,nem feltétlen szükséges vigyázzállásban állva leélni azt de te tudod
A németeknél tényleg be volt vezetve, hogy kötelező volt egy nőt terhessé varázsolni mielőtt mentek a frontra katonának
Ma meg mi a kötelező: vedd már meg azt a mocskos Ájfón 14-et mert még lemaradsz a trendről
Persze, fontos a jó telefon, a trend meg mindig csak egy üzletfogás csakhogy nem az a legfontosabb dolog az életben
Ma már nem szaporodnak a németek sem, rengeteg jó genetika van német részről is és egyik sem szaporodik
Na nem baj mert migránsok azok aztán szaporodnak aztán majd látjuk hogy néz ki Németország 100 év múlva
Pont szőke vagy és vagy zöld vagy kék szemű, az egyik legritkább típus a fehérben, nem kellene egyedül maradnod és eltűnnöd erről a világról

TMIB
09-11-2023, 06:28 PM
Megnézni nem ugyanaz. Persze hogy nézni néz mindenki. Meg is beszélem az asszonnyal ha szép nőt látok.

Veled iPhone-t vetetett valami nő? Nálunk olyan nincs. Mi gyűrűt sem vettünk egymásnak, mert minek az. Anélkül is megvagyunk, nem azon múlik a házasság hogy ki mit vesz a másiknak. :)

DerWolf
09-11-2023, 06:58 PM
Megnézni nem ugyanaz. Persze hogy nézni néz mindenki. Meg is beszélem az asszonnyal ha szép nőt látok.

Veled iPhone-t vetetett valami nő? Nálunk olyan nincs. Mi gyűrűt sem vettünk egymásnak, mert minek az. Anélkül is megvagyunk, nem azon múlik a házasság hogy ki mit vesz a másiknak. :)

Na de azért valami csak beindul az emberben ha nézed a nőket nem? Neked nem indul be semmi?
Nekem aztán egyből felmegy a vérnyomásom meg a hormonszintem is ha látok egy jó nőt, hülyére kell nyugtatózni magam olyankor, hogy leálljak
Én nem beszélem meg senkivel sem általában a dolgot amíg meg volt nőm vagy nőjeim egyből hisztériás féltékenységbe ment át a dolog, "hogy minek nézek én más nőket és satöbbi"
Minek?!?!
Azért mert nem egy darab jó nő van a világon ez az egyik, a másik meg, hogy az ember elvesz az ember egy nőt feleségül általában a szerelem csak pár hónapig tart utána talán szeretetté és megszokássá válik át a dolog
Aki azt mondja, hogy még évek után is szerelmes a feleségébe én azt nem hiszem el
A nők lehet romantikusabb alkatok náluk az érzelmi vonal másabb mint egy férfinál de a férfiak azok mások
Nyilván ha feleségül veszek egy nőt azt azért veszem feleségül mert őt gondolom megfelelőnek arra, hogy gyereket szüljön nekem és leéljem vele az életem dehát ettől az ember még nyitott szemmel jár nyilván, ha más nőkkel kufircolnék feleség mellett azt nem kell komolyan venni a nőnek az csak kufircolás
Én ezt így gondolom

Nem nem vetetett, én hülye költöttem rá annál jóval többet mint egy Ájfón de minek, költöttem volna magamra így utólag
Valami ajándékot azért néha illik venni,jó az ha a másik embert látod örülni annak
Én például teljesen kínosan érzem magam ha elmegyünk vacsorázni és a nő fizet, mindig én fizetek étteremben például csak nagyon ritkán egyszer egyszer fordult elő olyan, hogy a nőm fizetett
Érdekes feleséged van és nincs karikagyűrűtök?
Jól van végül is formaság a dolog de azért ha hivatalosan is a feleséged akkor talán egy arany karikagyűrűt megérdemel a dolog (ha mész esetleg csajozni azonnal húzd le addig)

DerWolf
09-12-2023, 09:04 AM
Rendkívűli és naggyon fontos
Jön az új Epöl Ájfón széria (a szokásos félévenkénti szezonális újítás márcsak aki trendi akar maradni de jelenleg kábé másfélmillióba fog kerülni ami már nem kevés pénz)
https://index.hu/techtud/2023/09/11/apple-iphone-15-pro-apple-watch-series-9-wonderlust-esemeny-bejelentes/

TMIB
09-12-2023, 04:15 PM
Igaz, bár ha megnézzük hogy milyen kamera van bennük, meg hogy 850 dollár az az amerikai minimálbérnél 2 heti munka, annyi mint ha Magyarországon valami 100.000 Ft-ba kerülne. Szóval nyugatiak szemével gondolom nem ANNYIRA drága ez még így sem. Persze én nem venném meg. Egy profi kameráért kiadtam az 1000 dollárt, egy desktop számítógépért is, de telefonért nem adnék annyit. Persze aki tegyük fel TikTokon csinál pénzt, élőzik mobillal, stb. annak gondolom megéri ha kifizet érte ennyit. Én majd akkor veszek mobilt ha lesz Starlink-es és olcsón. Vagy ha egyszer végre idejön a T-mobil. Régen működött aztán egyszer csak kinyiffant és nem lett térerő. Én meg nem fogok 50 dollárt kiadni saját telefon számlára.

TMIB
09-12-2023, 04:23 PM
Na de azért valami csak beindul az emberben ha nézed a nőket nem? Neked nem indul be semmi?
Nekem aztán egyből felmegy a vérnyomásom meg a hormonszintem is ha látok egy jó nőt, hülyére kell nyugtatózni magam olyankor, hogy leálljak
Én nem beszélem meg senkivel sem általában a dolgot amíg meg volt nőm vagy nőjeim egyből hisztériás féltékenységbe ment át a dolog, "hogy minek nézek én más nőket és satöbbi"
Minek?!?!
Azért mert nem egy darab jó nő van a világon ez az egyik, a másik meg, hogy az ember elvesz az ember egy nőt feleségül általában a szerelem csak pár hónapig tart utána talán szeretetté és megszokássá válik át a dolog
Aki azt mondja, hogy még évek után is szerelmes a feleségébe én azt nem hiszem el
A nők lehet romantikusabb alkatok náluk az érzelmi vonal másabb mint egy férfinál de a férfiak azok mások
Nyilván ha feleségül veszek egy nőt azt azért veszem feleségül mert őt gondolom megfelelőnek arra, hogy gyereket szüljön nekem és leéljem vele az életem dehát ettől az ember még nyitott szemmel jár nyilván, ha más nőkkel kufircolnék feleség mellett azt nem kell komolyan venni a nőnek az csak kufircolás
Én ezt így gondolom

Nem nem vetetett, én hülye költöttem rá annál jóval többet mint egy Ájfón de minek, költöttem volna magamra így utólag
Valami ajándékot azért néha illik venni,jó az ha a másik embert látod örülni annak
Én például teljesen kínosan érzem magam ha elmegyünk vacsorázni és a nő fizet, mindig én fizetek étteremben például csak nagyon ritkán egyszer egyszer fordult elő olyan, hogy a nőm fizetett
Érdekes feleséged van és nincs karikagyűrűtök?
Jól van végül is formaság a dolog de azért ha hivatalosan is a feleséged akkor talán egy arany karikagyűrűt megérdemel a dolog (ha mész esetleg csajozni azonnal húzd le addig)

Én mindig hűséges voltam. Mondjuk pont emiatt hülyét is kaptam amikor a régi barátnőm féltékenykedett. Az villámgyorsan ki tud nyírni egy kapcsolatot.

Pedig az úgy megy. Eleve a házasság az hullámzik, hol jó, hogy kevésbé. Hol van néhány hónap, vagy akár év lejtmenet, aztán minden gond megoldódik és szuper lesz minden, jobb mint valaha. Persze két emberen múlik hogy milyen a helyzet. Kell hozzá bizalom, és megbízhatóság is, meg hogy együtt vegye a két ember az akadályokat, amiből van bőven. Lelki, anyagi, meg mindenféle más ügyes-bajos problémák, mindennapi gondok, de egy kis szerencsével minden megoldható. :)

DerWolf
09-12-2023, 06:42 PM
Igaz, bár ha megnézzük hogy milyen kamera van bennük, meg hogy 850 dollár az az amerikai minimálbérnél 2 heti munka, annyi mint ha Magyarországon valami 100.000 Ft-ba kerülne. Szóval nyugatiak szemével gondolom nem ANNYIRA drága ez még így sem. Persze én nem venném meg. Egy profi kameráért kiadtam az 1000 dollárt, egy desktop számítógépért is, de telefonért nem adnék annyit. Persze aki tegyük fel TikTokon csinál pénzt, élőzik mobillal, stb. annak gondolom megéri ha kifizet érte ennyit. Én majd akkor veszek mobilt ha lesz Starlink-es és olcsón. Vagy ha egyszer végre idejön a T-mobil. Régen működött aztán egyszer csak kinyiffant és nem lett térerő. Én meg nem fogok 50 dollárt kiadni saját telefon számlára.

Persze, mivel átlagkereset másfélmillió mondjuk havonta, nyilván nekik nem drága csak nekünk mivel veri hasznos kepiteliszt kizsákmányolás van ebben az országban
A T Mobil oda? :haha: Nem tartom valószínűnek, van Németországban Lebara,Vodafone,Telekom,O2,Blau,1&1,Smartmobil.de
Jó kérdés melyik hogyan mehet,ahhoz kinn kéne lakni de európa szempontból a telekomnak és a vodafonnak a legjobb a lefedettsége
Kamerával jobb videókat csinálni mint telefonnal több szempontból is
Az nem baj ha az embernek van egy jó telefonja de azért nem kell túlzásokba esni, szerintem már háromszázezer forint környékén lehet kapni egész jó telefonokat amik a célnak megfelelnek
Nagyon rajta vannak ezen a kamera témán okostelefonnál noha a telefon nem ezt a célt szolgálja elsődlegesen és ismétlem szerintem 300 ezerért már lehet kapni olyan telefont amivel lehet jó fotót és videót csinálni de a kamerát azt egyenlőre nem fogja űberelni úgyhogy megvallva az igazat én meg nem adnék ki másfél milliót egy telefonért

DerWolf
09-12-2023, 06:53 PM
Én mindig hűséges voltam. Mondjuk pont emiatt hülyét is kaptam amikor a régi barátnőm féltékenykedett. Az villámgyorsan ki tud nyírni egy kapcsolatot.

Pedig az úgy megy. Eleve a házasság az hullámzik, hol jó, hogy kevésbé. Hol van néhány hónap, vagy akár év lejtmenet, aztán minden gond megoldódik és szuper lesz minden, jobb mint valaha. Persze két emberen múlik hogy milyen a helyzet. Kell hozzá bizalom, és megbízhatóság is, meg hogy együtt vegye a két ember az akadályokat, amiből van bőven. Lelki, anyagi, meg mindenféle más ügyes-bajos problémák, mindennapi gondok, de egy kis szerencsével minden megoldható. :)

Hát én úgy annyira nem voltam hűséges hahaha Na de most mit csináljon az ember, nem azért vagyok én fiatal, hogy majd az időmet elvesztegessem egy nőre amikor még van 4 milliárd másik nő is
Persze nem kell mindenkin végigmenni nem arról van szó de néha a változatosság nem ártalmas
Nem is ajánlom férfirokonaimnak sem, hogy azonnal beleessenek az első nőbe, ebben az esetben pár kört nem árt ha fut az ember mielőtt ki nem választja a megfelelőt (bár volt nő akitől majd lementem egyből hídba amikor megláttam azonnal és őt biztos elvettem volna azonnal feleségül ha lett volna rá mód)

Én ebben a szerelem témában nem hiszek, de nézd lehet én vagyok más típus
Nálam a szerelem pár hónap aztán ez nem azt jelenti, hogy most elmúlik és teljesen közönyössé válik az ember de maga a kezdeti láz az ami már elmúlik és átvált a dolog egy kicsit megszokásba vagy szeretetbe ami lehet egy erős kötelék de szerelemnek azt én már nem hívnám
Viszont valóban így van, hogy nyilván kell hozzá bizalom, hogy könnyen vegye a két ember az akadályokat

DerWolf
09-29-2023, 07:28 PM
Most találkoztam egy nővel, aki a tök sötétben állt és akit még az életben nem láttam de még nem is emlékeztetett senkire sem de nekem fel kéne ismernem és bár finoman se vagyok a helyzet magaslatán már egy ideje de még szórakoztatni is kellene ezt a nőt
Szóval konkrétan emlékeznem kellett volna talán innen az erdőre vagy valakire aki hasonlít valakire dehát az én memóriám már olyan mint a sajt és öreg vagyok én már ehhez és túl fáradt is, kábé arra sem emlékeztem,hogy ezt a beszélgetést elkezdtük
Na de bezzeg a kis szopós kojot banda a túloldalon azok egyből oda vannak rendelve és ott durrognak szerintem feleannyi idősek sincsenek mint én de durrognak a túloldalról, micsoda megtiszteltetés de majd kapni fog itt még ezért kegyetlenül valaki
Mert bár az ember nem élvezi az erőszakot ha már élvezi ott komoly gondok vannak dehát a piaci légy is olyan, hogy addig van az arcodban amíg azt le nem csapják csak ebből értenek itt mert ez egy ilyen ország
9411
És ugye mások reklámozása is tökéletesen működik automatikusan a továbbiakban visszafelé, szóval mindig minden működik csak épp az az apró dolog nem, aminek kéne működni az sajnos nem összehozható
Érdekes egy rendszer ez annyi biztos, nem értem miért kéne mindig másoknak megfelelni majd valaki írja már le nekem

BragBOL
02-19-2024, 08:28 PM
Abšolút érthetetlen a šámomra, hoĝ miért nem lehet a kétjeĝű mássalhangzóinkat viššapillantva a ĝökereire, eĝjeĝűre újraújítani. Legalábbis nem láttam erre törekvést, se bešédet se semmit róla.

Egy kicsit könnyebb lenne verset elemezni... :D
Bár igaz gépelni lenne egy kicsit bonyolultabb.

bel
02-23-2024, 11:57 AM
Abšolút érthetetlen a šámomra, hoĝ miért nem lehet a kétjeĝű mássalhangzóinkat viššapillantva a ĝökereire, eĝjeĝűre újraújítani. Legalábbis nem láttam erre törekvést, se bešédet se semmit róla.

Egy kicsit könnyebb lenne verset elemezni... :D
Bár igaz gépelni lenne egy kicsit bonyolultabb.

Szia,

Hat, szerintem meg inkabb bele kellene torodni, hogy olyan ABC-t hasznaljunk, amit a vilag nagy resze, vagyis en nem bevezetnek kulonleges betuket, hanem inkabb a mostaniaktol is megszabadulnek (foleg a Ő ls Ű betuktol, amit semmi mas nyelvben sem hasznalnak).

Bel

TMIB
02-23-2024, 12:12 PM
Én meg rávezetném hogy se német tanulás, se olasz, se semmi ilyesmi, hanem csak angol. Nem a tök értelmetlen angliai, hanem az amerikai amit mindenki használ. Keleten is az angolt beszélik második nyelvként, és a nyugaton is, tehát mi értelme németet, franciát meg hasonlókat tanítani?

BragBOL
02-23-2024, 08:34 PM
Szia,

Hat, szerintem meg inkabb bele kellene torodni, hogy olyan ABC-t hasznaljunk, amit a vilag nagy resze, vagyis en nem bevezetnek kulonleges betuket, hanem inkabb a mostaniaktol is megszabadulnek (foleg a Ő ls Ű betuktol, amit semmi mas nyelvben sem hasznalnak).

Bel
Dislike

Akkor ugyan olyan silányak lennénk mint a primitív angolt használók

Elvileg a Magyar egyfajta legó nyelv, új szavakat is lehetne létrehozni az idegenek helyett, de az MTA ezt nem akarja

BragBOL
02-28-2024, 08:40 PM
https://www.google.hu/maps/@57.3175653,-15.5884676,929083m/data=!3m1!1e3?hl=hu&entry=ttu
Valaki meg tudja magyarázni hogy mik ezek a fura pöttyök?

WestBam
02-29-2024, 07:07 AM
Elsüllyedt szigeteknek, esetleg zátonyoknak tudom elképzelni. UFO-nak nem gondolnám őket. Láthatóan sekélyebb a víz azon a környéken.

BragBOL
02-29-2024, 07:36 AM
egy kicsit szétnéztem és nem láttam máshol ilyen finom szegélyű "szigeteket"
bár lehet a sekélyebb vízzel van kapcsolatban

Már azt hittem megtaláltam Atlantiszt XD

coco
03-01-2024, 08:32 AM
Én meg rávezetném hogy se német tanulás, se olasz, se semmi ilyesmi, hanem csak angol. Nem a tök értelmetlen angliai, hanem az amerikai amit mindenki használ. Keleten is az angolt beszélik második nyelvként, és a nyugaton is, tehát mi értelme németet, franciát meg hasonlókat tanítani?

Jajj, azért ezt gondoljuk át még jónéhányszor! :confused:

TMIB
03-01-2024, 11:02 AM
Ok, tanultam olaszt. Mit értem el vele? Némettel mit értem volna? Az teljesen más ha valaki Németországba akar költözni vagy olaszba és azért célirányosan tanulja a nyelvet. Persze ugyanez igaz rengeteg más dologra is. Ami általában az átlagnak használhatatlan azt nem kell erőltetni, helyette azt kellene tanítani ami biztos lesz hasznos. Felesleges a nagyon bizonytalanra fordítani az időt, ha van biztos hasznos amire fordítani lehetne.

Ged
03-05-2024, 09:41 PM
Ok, tanultam olaszt. Mit értem el vele? Némettel mit értem volna? Az teljesen más ha valaki Németországba akar költözni vagy olaszba és azért célirányosan tanulja a nyelvet.

Német gyarmat voltunk, vagyunk, és valszeg leszünk is még egy darabig. Ha németül jól megtanul valaki, az angol már gyerekjáték. Multi munkadónál jól elboldogul az ember angollal, de a legtöbb külföldi munkaadó itthon német vállakozás (Audi, Bosch, Mercedes, Bmw, E-on) Itthon is jól jön a német tudás, nem csak akkor, ha le akar lépni az ember.
Ha valaki el akar innen menni világot látni, nyilván jobb az angol.

Persze ugyanez igaz rengeteg más dologra is. Ami általában az átlagnak használhatatlan azt nem kell erőltetni, helyette azt kellene tanítani ami biztos lesz hasznos. Felesleges a nagyon bizonytalanra fordítani az időt, ha van biztos hasznos amire fordítani lehetne.
Utólag könnyű okosnak lenni, hogy mit kellett volna tanulni, de előre senki nem tudja, hogy milyen tudásra lesz szüksége. Arról nem is beszélve, hogy sokszor használunk olyan tudást a mindennapok során, amit a sokat szidott iskolában szereztünk meg, csak nem vagyunk ennek tudatában.

Én meg rávezetném hogy se német tanulás, se olasz, se semmi ilyesmi, hanem csak angol. Nem a tök értelmetlen angliai, hanem az amerikai amit mindenki használ. Keleten is az angolt beszélik második nyelvként, és a nyugaton is, tehát mi értelme németet, franciát meg hasonlókat tanítani? Ennyit a szabad akaratról. Majd Te megmondod ki mit tanuljon? Azt hiszem, most túlzásba estél.

TMIB
03-06-2024, 02:31 PM
Kétlem hogy az énekzene meg hasonló tárgyak hasznosak lennének bármilyen szempontból egy átlagembernek. Illetve jó, ha valaki németet akar tanulni, de erőltetve és angol helyett? Az úgy teljesen logikátlan. Vagy ahogy velünk taníttattak olaszt, akaratunk ellenére, mert az angol mellett németet akartunk tanulni, mert azért jelentkeztünk abba az iskolába.

Ennyit a szabad akaratról.

Ez nem szabad akarat, az iskola mondja meg már pedig X-et és Y-t tanulsz, mert nem teheted meg hogy választasz. A "rávezetném" az azt jelenti hogy arra sarkallnám, ha én lennép pozícióban én úgy próbálnám intézni a rendszert.

Majd Te megmondod ki mit tanuljon? Azt hiszem, most túlzásba estél.

Azt mondtam hogy "rávezetném", nem azt hogy megtiltanám és kötelezővé tenném. Nem szeretem látni hogy az állam szándékosan kitol a gyerekekkel.

Ha Németországban megszólalsz angolul, akkor beszélnek veled angolul. Meg úgy kb. egész világon. Ha elmész az USA-ba, Kanadába, Ausztráliába, Kínába, akkor németül (vagy épp olaszul) beszélhetsz nekik napestig, nem fognak tudni veled kommunikálni.

Persze van más probléma is. Miért az Egyesült Királyság angolját tanítják és nem amerikai angolt? Beszélek az oktatásról fiatalokkal, valóban napi szinten, panaszkodnak emiatt is.

Mondjuk a nagy kérdés hogy miért nincs valami reform ami újrarendezné az egész oktatási tantervet, úgy igazítva hogy a szülők és a diákok mit tartanának jónak? Ott a nyugati oktatásügy, abból is lehetne jó dolgokat átvenni.

lewy77
03-07-2024, 09:05 AM
Az én véleményem (is):
Tudjuk, hogy az angol nyelv nagyon elterjedt, de mi vezetett ahhoz, hogy világnyelv lett az élet minden területén.
Egy szigetországból eredő nyelv, melyet kb. 450 millióan beszélnek elsődleges anyanyelvi szinten és kb. 650 millióan használják ( a mandarint 1,4 milliárdan), a spanyol után a legkönnyebben tanulható nyelv.Az angol nyelv nem egységes, és folyamatos mozgásban, átalakulásban van.

Miután a Brit Birodalom a világ leghatalmasabb gyarmatbirodalommá nőtte ki magát, magának tudhatta többek közt Ausztráliát, Kanadát, Dél-Afrikát, Indiát, stb...volt olyan idő amikor a föld népességének egynegyede az uralma alá tartozott.Természetesen az elnyomó mindig ráerőlteti magát az elnyomottakra így a nyelvét is.
Az angol világméretű terjedése, nyelvi imperializmusa, jelentős mértékben hozzájárul más nyelvek elsorvadásához. Egyes források szerint a nyelvek 50–90 százaléka súlyosan veszélyeztetett, de akár ki is halhat emiatt. Ez annál is inkább sajnálatos folyamat, mert minden egyes kihalt nyelv együtt jár az adott nép történelmének, kultúrájának és identitásának pusztulásával, ami nemcsak őrá, hanem az egész emberiségre nézve komoly veszteség lenne.

Sajnos és nagyon valószínű ez a folyamat visszafordíthatatlan annál is inkább mivel ez a globális irányelv. Lásd Georgia Guidestones emlékmű 3-ik pontját: Egyesítsd az emberiséget egyetlen, élő új nyelvvel.
Ehhez még hozzátesszük a Gresham-törvény tágabb értelmezését, miszerint gyakorlatilag minden zárt rengszerben, ahol kettő vagy több résztvevő egymás ellenében próbál eredményt elérni, mindig a rosszabbik fogja kiszorítani a jobbat. Vagyis a Gresham-törvény szerint ilyenkor az erkölcsi szint fordított arányosságú együtthatóként szerepel a sikeresség esélyének meghatározásában. Egyszerűbben fogalmazva: két küzdő fél közül egyenlő erő és esélyek mellett mindig az erkölcsileg alacsonyabb szintű fog győztesként kikerülni.

A magyar nyelv, a második legnehezebb, kb 2 millió szót számlál, míg az angol kb. 1 milliót.De szerintem ELŐSZÖR is mindenki tanuljon meg az "anyja" nyelvén helyesen beszélni és gondolkodni.

TMIB
03-07-2024, 04:07 PM
Ezzel egyetértek, de ez a vonat kezd elmenni. Nézem a videós magyarokat, valami nem kicsit irritáló ahogy minden mondatba beletesznek egy angol kifejezést. Nem tudnak magyarul? Ha én tudok, akkor ők miért nem? Az én videóimat nem dobálom tele angol kifejezésekkel, rengeteg magyar Youtuber meg TikTok-os meg már töri a magyart és minden harmadik szavuk angol.

Sőt, amikor már annyira nagyon menők akarnak lenni magyar videósok hogy erős amerikai akcentust is használnak. Akkor már fogom a fejem. FókuszÁdáméknál volt most egy énekesnő, minden mondatában angol szó, és annyira erőltette az amerikai akcentust hogy végig kínosan éreztem magam amikor beszélt. Holott nem is járt az USA-ban, egy évet élt Spanyolországban. Ok, angolul énekel, de amikor magyarokhoz magyarul beszél, akkor miért erőlteti? :confused:

Mint amikor Vajna Timi 3 hónap után már teljesen elfelejtett magyarul. Gondolom azt hitte hogy most ettől ő valaki, de közben csak kiröhögte érte az Internet, mert bohócot csinált magából. :eek:

Ged
03-11-2024, 10:02 PM
Kétlem hogy az énekzene meg hasonló tárgyak hasznosak lennének bármilyen szempontból egy átlagembernek.

Igen, átlagemberből van a legtöbb ezen a világon, de az iskolában kiderülhet egy-két gyerekről, hogy valamiben nem átlagos. Talán éppen ének-zene órán derül ki egy gyerekről, hogy tehetsége van a zenéhez és ha minden összejön neki (támogató környezet, szerencse, stb.) akkor többet adhat a kultúrához, mint az átlagember. Ha csak az átlagemberek igényeit vennék figyelembe, akkor talán már régen nem lenne költészet, szépirodalom, komolyzene, és más művészet. Átlagember lévén ezek engem se nagyon érdekelnek, de azt nem tagadom, hogy ezek nélkül kevesebb lenne a világ.

Illetve jó, ha valaki németet akar tanulni, de erőltetve és angol helyett? Az úgy teljesen logikátlan. Vagy ahogy velünk taníttattak olaszt, akaratunk ellenére, mert az angol mellett németet akartunk tanulni, mert azért jelentkeztünk abba az iskolába.

Ez nem szabad akarat, az iskola mondja meg már pedig X-et és Y-t tanulsz, mert nem teheted meg hogy választasz. A "rávezetném" az azt jelenti hogy arra sarkallnám, ha én lennép pozícióban én úgy próbálnám intézni a rendszert.

A közoktatásban nem erőltetnék semmit, se németet, se olaszt, sőt angolt sem. Akiben nincs elég akarat tanulni és a szülei sem tudják "rávezetni" azt kár bármire eröltetni, kontraproduktív. Felesleges a tanároktól, tanulni akaró diákoktól elvonni az energiát és az időt. A feleségem angoltanár. Elmondta hogy lehet haladni a tanulással olyan osztályban, aminek a fele tanul a másik fele meg nem. Sehogy. Ott is hagyta a tanári pályát.
Szabad iskolaválasztás van. Olyan iskolát választ a gyerek (vagy inkább a szülő), ami neki tetszik. Nyilván tökéltetes választás ritka, mert a földrajzi helyzet és más körülméyek is bejátszanak. Az én gyerekeim németül tanulnak, mert kezelhető távolságon belül a németes suli színvonalasabbnak tűnt, mint az angolos. A fiam már angolos középsuliba jár. Még nincs 16 éves, de már angolból és németből is középfokúja van. Ennyi idősen én még orosz tanultam és ma már csak annyit tudok, hogy táváris ucsítyelnyicá, já dákládiváju vám, sto szivódnyá nyikto nye ászúszvujet. Pedig 10 évig tanultam.

Azt mondtam hogy "rávezetném", nem azt hogy megtiltanám és kötelezővé tenném.

Valóban azt mondtad, de a "se német tanulás, se olasz, se semmi ilyesmi, hanem csak angol" mégis inkább azt jelenti, hogy tiltanád azt ami neked nem tetszik és kötelezővé tennéd azt amit Te hasznosnak találsz. Nem diktatórikus módon tiltanád, csak "finoman" ellehetetlenítenéd. Én nem látok akkor különbséget a kettő között.

Nem szeretem látni hogy az állam szándékosan kitol a gyerekekkel.

Ez most komoly? Szerinted az állam szándékosan kitol a gyerekekkel, mert nem minden iskolában az amerikai angolt kell tanulni? A többség így is angolt tanul, ez kereslet-kínálat alapon alakul szépen. Felesleges az államnak ebbe is beavatkozni, túlszabályozni.

Mondjuk a nagy kérdés hogy miért nincs valami reform ami újrarendezné az egész oktatási tantervet, úgy igazítva hogy a szülők és a diákok mit tartanának jónak?
Ha a nagy reform előtt közvéleménykutatást tartanál arról, hogy ki mit tart jónak, akkor az eredmény nagyjából tükrözné a jelenlegi helyzetet: a többség angolt akar, sokan németet, kevesebben olaszt, spanyolt, franciát, páran latint, oroszt, esetlen kínait. Nem lenne egységes az igény.
Ha Te lennél pozícóban és úgy döntenél, hogy mindenki amerikai angolt tanuljon, mit csinálnál a több ezer egyéb nyelvtanárral? Menjenek kapálni? És honnan szednél elég amerikai angol tanárt? Őket átvehetnénk a nyugati oktatásügyből, csak nem akarnak jönni :)

TMIB
03-12-2024, 03:45 AM
A többség ne szívjon 1-2 ember miatt. Van aki meg szívsebész lesz, de kétlem hogy általános iskolában boncolásokat kéne végezni. Ha valakit érdekel a zene, az mehet zenei középiskolába és főiskolára. Engem érdekelt a biztonsági őr szakma érdekelt, de mégsem tanítottak arról semmit általánosban. Érdekeltek a versek is, írni akartam verseket, de azt nem lehetett, mert mások verseit kellett bemagolni. Mert az egyéniséget kiirtják a gyerekekből. Ne akarj alkotni, csak ismételd el amit mások mondanak neked. Bár erősen kétlem azt is hogy pl. Petőfi Sándor azért írt volna verset, hogy sokkal később kötelezően magoltassák be kisdiákokkal.

Érdekelt a zene is, épp csak nem a komolyzene, meg nem a népzene. Viszont természetesen semmi másról nem volt szó ének-zene órán. Tanulhattam róla otthon, mert ugye az iskola egy nagy nulla volt ebből a szempontból (is).

Novellákat is szerettem volna írni, csak hát olyan feladatok sem voltak. Te ne írj, hanem csak olvasd el azt hogy más mit írt. Szóval írhattam otthon, saját magamnak, mert az iskola nem tartott rá igényt. Verseket is otthon írtam.

Az angol oktatás is problémás. Simán meg akartak buktatni gimnáziumban. Egyszerűen a teljesen kacifántos és értelmetlen angol-angol-t tanították. Mondjuk a totál alkoholista, folyton másnapos tanár sem volt a helyzet magaslatán. Érdekes módon szakmunkásban meg osztályelső voltam angolból. Mondjuk ott is érdekes volt hogy másodikban már csak 4-est kaptam év végén, pedig színötös voltam egész évben. Persze az az iskola ígérte hogy lesz angol nyelvvizsga hogy lehessen alapfokúnk, de becsaptak minket.

hogy tiltanád azt ami neked nem tetszik

Soha nem írtam ilyet és nem is utaltam ilyenre. Miért kéne megtiltani hogy olyan nyelvet tanuljon amilyet akar? Az alapnak kéne legyen az angol, hogy amellett ki, mit, hogy akar tanulni nyelvi téren, az meg mindenkinek a saját döntése.

kötelezővé tennéd azt amit Te hasznosnak találsz

Ez sem igaz. A jelenlegi iskolarendszer tesz kötelezővé nyelvtanulást. Simán ránk erőszakolták az olaszt. SENKI nem akart olaszt tanulni, de besétáltak az első nap az osztályterembe és azt mondták hogy bár mindenki a németért jött a gimnáziumba, de senki nem fog németet tanulni, mert van egy olasz tanár és neki kell munka, úgyhogy olasz lesz és mindenki kussoljon. Ez volt a kötelező.

csak "finoman" ellehetetlenítenéd

Miért, az hogy a magyar iskolákban magyar az alap, attól el van lehetetlenítve minden más nyelvtanulási lehetőség? Szerintem nem.

Szerinted az állam szándékosan kitol a gyerekekkel, mert nem minden iskolában az amerikai angolt kell tanulni?

Így van. Vagyis azt mondanám hogy rákényszerítenek olyan nyelveket a diákokra amik sokkal kevésbé hasznosak, vagy egyenesen semennyire sem hasznosak. (mint az olasz volt nekünk)

Felesleges az államnak ebbe is beavatkozni, túlszabályozni.

Pont azt csinálja az állam. Én vagyok az aki annyira kivonnám az államot az oktatásból hogy szinte teljesen megszüntetném az állam által irányított közoktatást.

Ha a nagy reform előtt közvéleménykutatást tartanál arról, hogy ki mit tart jónak, akkor az eredmény nagyjából tükrözné a jelenlegi helyzetet

Az úgy fantasztikus, és semmi baj vele. Megoldható lenne. Aki szerint szuper a mostani rendszer, az finanszírozná az adójából. Aki szerint meg nem, az nem lenne érte megadóztatva. De lefogadom hogy ha lenne egy ilyen helyzet akkor hirtelen változna a közvélemény is és úgy divatba jönne az otthon tanítás mint nálunk.

Ha Te lennél pozícóban és úgy döntenél, hogy mindenki amerikai angolt tanuljon

Az iskolákban igen, az lenne a legésszerűbb. De nem lenne kötelező.

mit csinálnál a több ezer egyéb nyelvtanárral?

Átképzés. Amúgy az iskolarendszer amit én működtetnék ott nem csak azok a nyelvtan tanárok esnének ki a rendszerből.

Menjenek kapálni?

Nem rossz ötlet. Tényleg, a rengeteg orosz nyelvtanárral mi lett? Mind éhen halt? Ugye hogy nem.

És honnan szednél elég amerikai angol tanárt?

Az online oktatás a lényeg, teljes oktatásügyi reformmal. Nekem nem volt amerikai-angol tanárom, aztán mégis megtanultam a szavakat, kifejezéseket, meg mindent, otthon.

Őket átvehetnénk a nyugati oktatásügyből, csak nem akarnak jönni

Nem is kellenek. Mondjuk teljesen mindegy, most is akkora tanárhiány van hogy a rendszer előbb-utóbb összeomlik majd. Igaz, most hogy a tanárok kaptak egy 30%-os vagy milyen fizetésemelést, hirtelen elmúlt a tüntetési vágy és azóta csend van. Érdekes, mert azt mondták hogy nem a pénzről szól és hogy szenvednek a gyerekek, "tanár nélkül nincs jövő", "gyerekek a jövő", stb. Aztán amikor ment a plusz boríték Viktortól akkor síri csend lett azonnal. Persze erről már beszéltem eleget.

TMIB
03-14-2024, 02:59 AM
Itt van hogy TikTok betiltás... viszont elgondolkoztam, hány gyereknek és fiatalnak sikerélmény, ha TikTok-on tud beszélni és mások kíváncsiak is rájuk? Itt egy 16 éves srác, nagyon súlyos betegséggel. A mindennapos motivációról kérdezték, elsőnek mondta hogy "a TikTok közösség". A nap 24 órájában fájdalommal él, és mi tartja benne a lelket leginkább? Az hogy TikTokozhat és másokkal tarthatja a kapcsolatot, beszélhet a dolgairól, mutatja hogy hogy edz, van sikerélménye és rengeteg ember biztatja.

https://www.tiktok.com/@floriantheebguy

Hány hasonló srác/lány lehet itt az USA-ban akiknek a TikTok a menekülés az életből? Vajon az amerikai alsóház és a kongresszus meghallgatott akár egy fiatalt is mielőtt szavaztak a betiltó törvényről? Ha Kína nem adja el a TikTokot akkor tiltás lesz. Akkor pedig az a rengeteg fiatal amit felépített, amin dolgozott, az mind megy a szemétbe.

Szóval egyáltalán nem olyan egyszerű a helyzet... Nem csak arról van szó hogy kínai propaganda meg felhasználók biztonsága. Eleve hány éve van ez terítéken? Lett volna idő megoldani, létrehozni egy új közösségi médiát TipTop néven, nagyon hasonló felülettel, csak amerikait és biztonságosabbat. Hogy nem tették az kinek a hibája?

Ha betiltják akkor a sok rosszal együtt a hasznos dolgokat is tönkre vágják. A fürdővízzel együtt kiöntik a gyereket is.

Rozsomák
03-16-2024, 10:44 AM
A nyelvekről annyit, hogy szégyen!
Szégyen, hogy a világ összes iskolájában nem az eszperantót tanulják.
Szégyen, hogy a jelbeszédet, nyelvhez kötöttték, és nem fogalmakhoz, tárgyakhoz, élőlényekhez, akkor a világ összes sikete értené egymást, érdemes lenne megtanulni jelelni.
Szégyen, hogy akarattal akadályozzák meg a kommunikációt.
Csicskák vagyunk, mit akarunk?
Ahogy a pártitkárunk mondta a gyárban: Miii...? Parasztnak csokoládét?

Rozsomák
03-16-2024, 10:58 AM
Különben nem is értem.
Ennyi idő alatt már leeshetett volna mindenkinek, hogy semmi rálátásunk a történésekre, és az eseményekre.
Mintha vakon botorkálnának az emberek a világban, felfújt lufival amire nagy betűkkel rá van írva, hogy, "SZABADSÁG" és amikor kiszúrják, morog kicsit, lamentál, siránkozik, és elővesz a zsebéből még egy lufit, és felfújja, oszt megy tovább boldogan.
Nincs szabadság, nincs szólásos sem!
Nincs testvériség, igazság, de makacsul hiszünk benne, tíz körömmel ragaszkodunk hozzá, pedig tudjuk, igen is tudjuk, hogy nem létezik, és hiú ábrándokat kergetve próbáljuk egymásnak elsírni, hogy, hogy jártunk a hivatalban, a rendőrségen, a bíróságon, a bkv jegyirodában, a szülőin, a főnök szobájában, az infációval, a fizetéssel, a bankokkal, a háborúkkal.
Fogadjátok el, hogy tehetetlenek vagyunk, és a feladatunk ebből a szorításból kihozni magunk és a rokonaink, ismerőseink számára a lelkiismeretünk szerinti legtöbbet-jobbat.

TMIB
03-16-2024, 01:03 PM
Én nem is mondtam hogy lehet ez ellen tenni, én csak fel szoktam sorolni, le szoktam fordítani, stb. Elhallgattatják az embereket, legálisan.

Amikor illegálisan teszik akkor mi van? Semmi. Hiába terül ki a komoly törvénysértés, ki kerül börtönbe? Senki. A Fehér Ház megteheti, a Demokrata Párt megteheti, az FBl megteheti. Kit csuknának le érte? Saját magukat? A legtöbb ami történik hogy behívják Zuckerberget egy szenátusi meghallgatásra, ahol hazudik, ahol ki is derül hogy bizonyítottan hazudik, ami szintén illegális, de őt se csukják le.

Ez van.

P. Dude
03-20-2024, 05:09 AM
A nyelvekről annyit, hogy szégyen!
Szégyen, hogy a világ összes iskolájában nem az eszperantót tanulják.
Szégyen, hogy a jelbeszédet, nyelvhez kötöttték, és nem fogalmakhoz, tárgyakhoz, élőlényekhez, akkor a világ összes sikete értené egymást, érdemes lenne megtanulni jelelni.
Szégyen, hogy akarattal akadályozzák meg a kommunikációt.
Csicskák vagyunk, mit akarunk?
Ahogy a pártitkárunk mondta a gyárban: Miii...? Parasztnak csokoládét?
Bizonyos tapasztalatok azt mutatják, hogy az ember evolúciós fejlődése a látható nyelv irányába tart. (Hasonlóan az oktopusz kommunikációjához.) Ezzel megszűnne minden félreértés. :)

bel
03-29-2024, 04:07 PM
Bizonyos tapasztalatok azt mutatják, hogy az ember evolúciós fejlődése a látható nyelv irányába tart.

:-)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/86/Einstein_tongue.jpg

P. Dude
03-29-2024, 06:32 PM
:-)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/86/Einstein_tongue.jpg

;)

"Minden korszak önképét az állatvilágból veszi. A XIX. század a maga megszállottságával, hogy hatalma alá hajtsa és átformálja a Világot, és a gőzmozdony új technológiájával legyőzze a távolságokat, a telivér versenyló képét választotta irányadó jelképévé. A kora XX. század a sebességre, a levegő legyőzésére, és az emberi lények és gépek halálos szimbiózisára fókuszált. Ez a folyamat a nagy teljesítményű vadászgépek formájában valósította meg önmagát; az állatszimbóluma egy ragadozó: a könyörtelen vadászsas lett.

Jaron Lanier szereti emlegetni, hogy a virtuális valóságban mindenki eldöntheti, mi akar lenni: ha úgy tetszik, akár egy zongora is. Rendben. Az Anyatermészet által kínált morfogenetikus lehetőségek svédasztalán végigtekintve én a virtuális oktopuszt választanám. Alapos informálódás után sokan mások is így tennének. Azt hiszem, a jövő totemállata az oktopusz lesz. Ez amiatt van, mert a lábasfejűek, mint a tintahal és az oktopusz kifejlesztették a kommunikáció olyan formáját, ami egyszerre pszichedelikus és telepatikus; a jövőbeli ember kommunikációs modellje. A nem-túl-távoli jövőben lehetséges, hogy a nők és férfiak levetik a majomtestüket, hogy virtuális polipokként lebegjenek a szilikontengerben.

Gondolj csak bele: a Természet felkínálja az oktopusz példáját: egy fejlett szemű, szín- és mintaváltásra, emellett a bőrfelület általános megjelenésének változtatására képes lényt, ami a vizuális, ezáltal telepatikus kommunikációt választotta. Egy polip tőlünk eltérően nem kiejtett szavakkal kommunikál, bár a víz alkalmas közeg a hangjelzések számára; inkább saját maga nyelvi szándékává válik. Az oktopusz olyan, mint egy meztelen idegrendszer, vagyis inkább egy meztelen elme: a belső állapotok, úgymond a gondolatok közvetlenül tükröződnek az oktopusz külső megjelenésén. Mintha az állat a külsején viselné az elméjét. Valójában pontosan ez a helyzet. Az oktopusz szó szerint a színváltoztatások és helyzetváltoztatások sorozatán keresztül táncoltatja a gondolatait, aminek megértése nem igényel helyi nyelvi konvenciókat, mint a mi szavaink és mondataink. Az oktopuszok világában valami megpillantása egyenlő annak megértésével. A nyolckarúak színváltások, foltok, pirulások és a felületükön átvonuló csíkok óriási repertoárjával rendelkeznek; ez a képesség a lény puhatestű fizikumával kombinálva lehetővé teszi nyelvi szándéka felfedését vagy elfedését teste különböző részeinek hajtogatásával. Az oktopusz a nyelvi szándék közvetítése helyett maga válik a nyelvi szándékká. Teste és elméje ugyanaz, és egyformán látható. Ez annyit tesz, hogy az oktopusz a nyelvét egyfajta második bőrként hordja magán; annak tűnik, és azzá válik, amit mondani akar. Az egymással kommunikáló oktopuszok esetében elhanyagolható a jelentésvesztés vagy a jelzés erősségének csökkenése. Valójában a jól ismert 'tintafelhő', amelybe rejtekezés céljából burkolóznak, az egyetlen módja a privát gondolat kifejezésének. Lehetséges, hogy a tintafelhő a bőbeszédű nyolckarú egyfajta korrektúrája, amivel törli a hibás mondatot.

Az oktopuszokhoz hasonlóan az a végzetünk, hogy azzá váljunk, amiket gondolunk; hogy gondolataink a testünkké váljanak, a testünk pedig a gondolatainkká. Ez volna a lényege egy tökéletesített Logosznak, egy nem hallható, hanem látható Logosznak. A virtuális valóság segíthet ebben, mivel az elektronika képes a kiejtett hangot vizuálisan látható, színes kimenő információvá változtatni. Ezt a kimenő adatot aztán módosítani lehet egyelőre rendelkezésünkre nem álló eszközökkel, melyeket hamarosan ott találunk a virtuális valóság hackereinek / technikusainak a készletében. Ez azt jelenti, hogy a látható és nem hallható, háromdimenziós szintaxis élménye a virtuális valóságban lehetségessé válik. Felteheted a kérdést: miért jó az, ha látjuk a saját hangunkat, még ha virtuálisan is? A lényeg, hogy mások is láthatják, és a vokális beszédet kísérő láthatatlan jelentések kétértelműségét felváltja a jelentések vizuálisan látható, félreérthetetlen topológiája. Végre valóban látjuk, amit mondani akarunk; és azt is, amit mások mondani akarnak. A kibertér olyan dimenzió lesz, ahol minden elképzelhetőt valósnak tűnővé tehetünk.

A jelentés megszemlélése során a kommunikátor eggyé válik a hallgatóságával. Más szóval a szubjektum / objektum, és az Én / Másik dualizmusát.

A Jövő elképzelése során, amire ezek a kapuk nyílnak, ne feledkezzünk meg róla, hogy az első virtuális valóságoknak a nyelvek és kultúrák számítanak. Egy gyermek megszületik a kimondhatatlan csodák világába. Úgy tűnik, a világ minden része állati misztériumban, és az ismeretlen hívogató fényében ragyog. Azonban szüleink és testvéreink hamarosan szavakkal látnak el bennünket. Ezek először főnevek; az a hang és szivárványszínben csillogás 'a madár'; az a hűvös, selymes, hullámzó felszín 'a víz'. Kisgyermekként reagálunk a kulturális programozásunkra, és a misztikus dolgokat és érzéseket gyorsan kulturálisan hitelesített, ismerős szavakra cseréljük. A valóságot lecsempézzük az egymásba kapcsolódó szavak mozaikjával. Később, képességünk és értelmünk növekedése során a kultúra, amiben magunkat találjuk, közkeletű kapcsolatokat biztosít számunkra követendő mintául. Szerető, apa, befektető, birtoktulajdonos. Minden szerepnek megvannak a maga szabályai és konvenciói. Ezek a szerepek tovább takarják és helyettesítik a puszta létezés örömének amorf csodáját. Miközben betanuljuk a mondatainkat és a velük járó blokkolásokat, kimozdulunk a fejletlen, preverbális gyermekből az első virtuális valóság felé, a kultúránk képzelt valóságába. Közülünk sokan sohasem fogják fel, hogy mindez egy mesterséges, virtuális birodalom, és azt feltételezzük, hogy a valódi világ igazi természetét fedezzük fel."

(Terence McKenna: Ősi Újjáéledés)

A cikk, amiből az idézett rész származik, 1990-ben jelent meg.

P. Dude
03-29-2024, 09:45 PM
A jelentés megszemlélése során a kommunikátor eggyé válik a hallgatóságával. Más szóval a szubjektum / objektum, és az Én / Másik dualizmusát.

Véletlenül kihagytam pár szót. :)

"Más szóval a virtuális valóságban látott nyelvek áthidalják a szubjektum / objektum, és az Én / Másik dualizmusát."

TMIB
04-11-2024, 07:23 PM
KITT manapság egy ön-vezető Tesla, beépített ChatGPT-vel.

https://i.ytimg.com/vi/vjoNWtCdS00/maxresdefault.jpg

varég
04-13-2024, 06:10 PM
KITT manapság egy ön-vezető Tesla, beépített ChatGPT-vel.

https://i.ytimg.com/vi/vjoNWtCdS00/maxresdefault.jpg

Kitt, maradj a kocsiban... :D

TMIB
04-29-2024, 08:57 PM
Nagy a csend. Ki mit csinál mostanában? Én feltöltöttem a tejbegríz készletem, vagy 12 kilót vettem, erre az évre ki fog tartani.

Sok a munkám is, bizonyos körülmények miatt, de több munka = több pénz, ami nem hátrány.

8 fok van ma kb. a tavasz nálunk még nem érkezett meg...

Agyalok az új videókon, sok a téma.

Al Bundy
04-30-2024, 03:08 AM
En elvagyok a kis vilagomba, nagyon hullamzo, a munka, hol nagyon sok van, hol kevesebb. Most azon dolgozok, hogy meg tudjak venni az iden egy landet. 128 hektar erdo, ket patak is folyik keresztul rajta, valamint el tudjak mar kezdeni az allamplogarsag megszerzeset az õsszel.

TMIB
04-30-2024, 07:45 AM
128 hektár? Na az már szép, főleg a mostani árak mellett. Néha gondolkozom azon hogy milyen mázli hogy 2015 karácsonyán fizettem ki a házat és nem most kell megvenni. Akkor pont fillérre kijött a pénz, pont annyim volt.

Sok sikert hozzá, meg az állampolgárságihoz is. :thumbup

Al Bundy
04-30-2024, 02:21 PM
Koszi. Egyebkent csak 65 ezer dollar

TMIB
05-01-2024, 12:14 AM
Az szuper vételnek hangzik! :beer:

darxide21
05-07-2024, 07:07 AM
Nagy a csend. Ki mit csinál mostanában? Én feltöltöttem a tejbegríz készletem, vagy 12 kilót vettem, erre az évre ki fog tartani.

Sok a munkám is, bizonyos körülmények miatt, de több munka = több pénz, ami nem hátrány.

Üdv!
Úgy látom én is, hogy eléggé lehalt a fórum, de néha felnézek ide, hogy megtudjam, mik történnek a nagy vízen túl, kb ennyi.
Csinálgatom a telken a dolgokat, lassan neki kéne állni kibővíteni a kis faházat.
Elkezdtem sógival airsoftozni, most ehhez tervezem, meg nyomtatgatom a cuccokat.

P. Dude
06-12-2024, 10:45 AM

Én már csak a macseknak "készletezek", hogy legyen itthon bőven mindenből. Egyébként nem prepperkedem. Szerintem a fórum is azért ürülhetett ki, mert most már mindenki látja, hogy hova tartunk. Amikor kezdetét veszi a nukleáris világégés, szeretnék azonnal meghalni. És úgy gondolom, hogy mindenki számára az lenne a legjobb, ha a legelején, egy pillanat alatt meghalna. Ha a legelejét véletlenül túlélném, számomra nem a további túlélés erőltetése, hanem az öngyilkosság lenne a stratégia, mert nem szeretnék "Az út" vagy a Divide világában élni. (Lásd Ihász Laci hozzászólását (https://magyarprepperforum.us/showthread.php?96-Az-%C3%BAt-(The-Road)&p=82614&highlight=szeretteiddel#post82614).)

TMIB
06-12-2024, 01:46 PM
Inkább csak arról van szó hogy a háború unalmassá vált megint, már nem érdekel túl sok embert, csak annyiban számít hogy "ha X-re szavazok, nem lesz háború Magyarországon". De ha az emberek komolyan gondolnák akkor készülnének, ha a kormány gondolná komolyan akkor meg a közszolgálati adókon és hírportálokon az menne hogy hogy lehet rákészülni a háborús helyzetre. De nincs, szóval ez csak ilyen politikai kampányfogásként van kezelve.

Illetve a Covid témával már a kutya se törődik.

Migránsozás van, de annyira nem, mert a kormány tízezrével engedi be a vendégmunkásokat és bevándorlókat Magyarországra, tehát kínossá vált a migránsozás.

Más hasonló téma meg egyelőre nincs.

Szerintem a FB prepper csoportok is el vannak csendesedve. Annyira nagy mozgást nem látok azokon sem.

Sergeant
06-12-2024, 04:17 PM
Nem hiszem, hogy bármelyik atomhatalomnak is érdekében állna egy nukleáris háború. A cél mindig a területek meghódítása és kizsákmányolása, gyarmatosítása. A háborúkat hagyományos fegyverekkel fogják megvívni. Elsősorban nem nemzetek harcolnak majd egymás ellen, hanem gazdasági csoportok, kifejezetten a haszonért.

P. Dude
06-13-2024, 07:29 AM
TMIB: fő az optimizmus. :) Valami pedig jön szerintem, hamarosan itt lesz, és tökéletesen mindegy lesz, hogy hány babkonzerv meg AK van otthon. De ne legyen igazam, mindenesetre én elengedtem a készülést, ahogy a hosszabb távú életterveket is.

Sergeant: akkor fogalmazok úgy, hogy a hagyományos fegyverekkel vívott harmadik vh-ban sem szeretnék élni, ahol pl. a vízért folyik a harc, vagy ilyesmi.

P. Dude
06-13-2024, 01:29 PM
Trump szerint még a választások előtt jöhet a csinnadratta:

https://www.uniindia.com/third-world-war-could-start-before-us-elections-trump/world/news/3201627.html

Sergeant
06-14-2024, 05:42 AM
A nagyszülők, dédszülők világháborúkat éltek át, volt aki kettőt is, sőt volt aki mindkettőt végigharcolta, majd fogságból, Szibériából hazagyalogolt.
Azért nagyságrendekkel több az esély egy hagyományos háborút túlélni. Én optimistán és felkészülten fogadom, ha esetleg bekövetkezne. Szerintem, nem szabad már előre feladni a dolgot. Amúgy is az életösztön dolgozni fog.

coco
06-14-2024, 08:31 AM
(Üdv újra itt, Őrmi! :beer: )

A dédnagypapámat kis híján élve eltemették a szovjet hadifogolytáborban, annyira le volt gyengülve. Aztán valahogy csak életben maradt, hazakerült a családjához (akiket véletlenül majdnem lelőttek a muszkák) és még a dédunokája megszületését is megláthatta. A Mad Max és társait nem kell azért túl komolyan venni, az élet úgyis csavart labdát dob, amire csak pislogunk bután. Lehet, hogy egy ilyen "katasztrófa" hozza meg számodra a békét és a boldogságot. Szerintem ;)

P. Dude
06-14-2024, 09:32 AM
A nagyszülők, dédszülők világháborúkat éltek át, volt aki kettőt is, sőt volt aki mindkettőt végigharcolta, majd fogságból, Szibériából hazagyalogolt.
Azért nagyságrendekkel több az esély egy hagyományos háborút túlélni. Én optimistán és felkészülten fogadom, ha esetleg bekövetkezne. Szerintem, nem szabad már előre feladni a dolgot. Amúgy is az életösztön dolgozni fog.

Az tényleg jó, ha optimistán és felkészülten fogadod. Ez talán a legjobb kombináció.

És valóban, nem szabad előre feladni.

Hogy "esetleg" következne be, azzal vitatkoznék. Több mint 8 milliárd öntudatára ébredt homo sapiens népesíti be a bolygót (más ez, mint nagyszüleink/dédszüleink világa), és a téboly 2020 óta már egészen látványosan uralkodik el. Egy önmagában akár látszólag jelentéktelen esemény valahol hamarosan beindítja a lavinát, és teotwawki. Nem feltétlenül atomháború. Bármi, amiről pl. Harari beszélt 2015-ben a TED konferencián. Valami, ami által megsemmisül, de legalábbis mindenféle alapellátás/intézmény nélkül a sorsára marad az emberiség túlnyomó többsége.

Ha dolgozik benned az életösztön, az jó. Ha úgy alakulna, hogy végül a maroknyi túlélő egyike lennél (8 milliárdból gondolom marad valamennyi), ezer év múlva az utódaid utódainak utódai (stb.) talán majd megpróbálhatnak létrehozni valami újat. :rolleyes:

coco
06-22-2024, 09:12 AM
Hacsak nem jön valami globális katasztrófa (meteorbecsapódás, napkitörés, stb.), akkor nem hiszem, hogy egy pillanat alatt összeomlana minden. A Nyugat-római Birodalom sem omlott össze pikk-pakk, évtizedekig (máshol tovább) tartott a lecsengése.

A jóslatokkal kapcsolatban az a meglátásom, hogy a matematika alapján ha sokan sokfélét hordanak össze (a múltból való extrapolálással), akkor valakinek biztosan igaza lesz. Spirituálisabb emberek szerint a jóslatokat mi váltjuk valóra, a sorsunk nincs előre megírva :)

varég
06-23-2024, 03:07 PM
... A Nyugat-római Birodalom sem omlott össze pikk-pakk, évtizedekig (máshol tovább) tartott a lecsengése.
...

Azt ne feledjük, azóta eltelt pár év.
Ha 3+ napra, elmenne az elektromos hálózat, akkor az egész rendszer összeomlana, és kialakulna az anarchia, fosztogatás, erőszak, stb.
Ekkor leállna az e-fizetési rendszer, egy ideig csak kp-val lehet fizetni, viszont annyiért adja az eladó a terméket, amit csak akar érte.
Az eü-ellátás összeomlana, víz ellátás is hamarosan.

A többit meg el lehet képzelni.

P. Dude
06-23-2024, 10:36 PM
Ez is a prepperkedés egy formája. (Ricky Gervais nyilatkozta a covid idején, hogy eleve mindig van otthon elegendő pia egy atomtélhez.)

9482

TMIB
06-24-2024, 12:16 AM
Ez is a prepperkedés egy formája. (Ricky Gervais nyilatkozta a covid idején, hogy eleve mindig van otthon elegendő pia egy atomtélhez.)

9482

A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső c. film óta tudjuk hogy nem elég termeszteni a zöldet, hanem meg is kell védeni. (a légpuska nem elég) :puska: :haha:

P. Dude
06-24-2024, 06:18 AM
Hát, a jogszabályi környezet pedig csak a légpuskát és barátait teszi lehetővé. Attól függetlenül ha egyszer tényleg teotwawki lenne, azért hamar elhullana az a néhány sportlövő/vadász is, nem azon múlik. A teotwawkit nem tudjuk elképzelni, egyikünk sem élt még át olyan mélységű krízishez hasonlót sem.

Dream_walker hozott egyszer egy jó példát: 1 évig nincs kőolaj, földgáz, bolti takarmány, a 10 millió magyarból lehet nagyon max. 100 ezer, aki tudja hogyan állítson így elő 1 évre élelmet, de infrastruktúra hiányában a 100 ezer többsége sem tudna. A pisztolyban meg nincs túl sok kalória.

P. Dude
06-24-2024, 06:47 AM
Hacsak nem jön valami globális katasztrófa (meteorbecsapódás, napkitörés, stb.), akkor nem hiszem, hogy egy pillanat alatt összeomlana minden. A Nyugat-római Birodalom sem omlott össze pikk-pakk, évtizedekig (máshol tovább) tartott a lecsengése.

A jóslatokkal kapcsolatban az a meglátásom, hogy a matematika alapján ha sokan sokfélét hordanak össze (a múltból való extrapolálással), akkor valakinek biztosan igaza lesz. Spirituálisabb emberek szerint a jóslatokat mi váltjuk valóra, a sorsunk nincs előre megírva :)

Amíg ezt leírtad, sokkal több ember született meg, mint amennyinek optimális lett volna. Ezt egy darabig még biztos lehet csinálni, de szerintem nem kell már sokat aludni, hogy fogaskerék kerüljön a gépezetbe. A New York Times arról írogat, hogy "eljött az ideje a kannibalizmusnak"; bölcsődei dada feltölti facebookra, ahogy egy macskával fajtalankodik; 12 éves kislány halállistát ír, majd egy 20 centis késsel hátulról szíven szúrja a hatodikas osztálytársnőjét; 71 éves bácsi közvetlen közelről tárat ürít a szlovák miniszterelnökre.

"Amikor a jövő tudni szeretné, kik is voltak a mi igazi isteneink, akkor sohasem az elveink szerint, hanem annak alapján kell megítélnie minket, hogy mit hoztunk létre. A jövő nem marad adós a válasszal, és azt fogja szemünkbe vágni, amit mi képtelenek vagyunk nemhogy kimondani, de még elgondolni is: hogy a tébolyt meg a halált imádtuk. Az igazat megvallva mást már nem is imádunk, de ezt képtelenek vagyunk önmagunknak bevallani, (...) Elmenekülni immár lehetetlen, nincs többé kegyelem, az általunk fenntartott társadalmi rendet sohase fogják megreformálni, ennek most már örökre a téboly meg a halál marad az alapzata, a rend ezer szállal kötődik hozzájuk, s mivel egyensúlyhelyzetén nem tud változtatni, éppen az dönti pusztulásba, ami akaratunk ellenére fenntartja."

(Albert Caraco)

TMIB
06-24-2024, 04:25 PM
Gondoltam ideje lenne beruházni az új Cyberlink programba. Van benne mindenféle új, AI dolgok is, stb.

4 féle volt 1 hete. Most már csak 3 féle van. A 3-ből csak arra a kettőre van Július 4.-ei leárazás ami nekem nem kell.

Mondom oké, próbáljuk ki azért. Hát persze hogy felrakom, de kiderül hogy nem is az ami nekem kell, hanem a másik. De elvileg hasonló, tehát mindegy. Teszteljük.

Az első pillanat úgy kezdődött hogy a vírusirtóm karanténolta a TRIAL exéjét, ugyanis Troyan vírusos. Értitek? A program cégének a hivatalos oldalán, trójais amit árulnak...

Ok, teszteljük azért. A 15-ös verzióban nem működött biztonsági kamera videófájl. Lássuk ezzel megy-e. Nem megy.

Jó, akkor teszteljük a hangot, arra panaszkodtak mások, hogy vágják, de máshogy néz ki vágás után. Ez nálam a legfontosabb dolog, hogy a hang jól látszódjon, mert sűrűn vágok a videóimban. Igaza volt az illetőnek, tényleg rosszul vágja a hangot.

Na azért nézzünk meg még ezt azt. Az AI részeket ki se engedte próbálni, mert vedd meg a programot és akkor majd kipróbálhatod... (Nem az a trial lényege hogy kirpóbáld MIELŐTT megveszed?)

Jó, akkor nézzük meg a zöld hátteret. Hát, ez nem túl szép, a sapkámon körben van a zöld. Van valami beállítás amivel ki lehetne javítani? Klikkelek, erre kifagy a program és kilép.

Szuper.

Indítsuk újra. Hopp, nem lehet, mert a trial exe vírusos volt és a vírusirtó eltüntette.

Úgyhogy ennyit erről. Használom a régit, az legalább működik többnyire.

Ja, ráadásul a régi 70 dollár volt, ez már 140...

:hogymi:

coco
06-26-2024, 06:53 AM
Nem biztos, hogy bármiféle gond volt vele. A víruskergetők simán produkálnak fals pozitívakat, ha "gyanús" szekvenciákat találnak.

TMIB
06-26-2024, 04:48 PM
Lehet, de az egész program egy katasztrófa, a vírus-jelzés csak egy a sok közül. Szóval ebben a formában biztosan nem adnék pénzt érte. Annyit írtak vissza hogy "továbbítjuk a panaszát az illetékeseknek".

TMIB
08-10-2024, 08:59 PM
Meghalt Susan Wojcicki (aki a Youtube-ot teljesen szétbarmolta, agyoncenzúrázta, politikailag is, oltásügyileg is, meg mindenféle szinten, még a hozzászólásoknál is). Persze nem kívántam a halálát, meg le is mondott a posztjáról tavaly. 2 éven át rákja volt. Minden cikkben írják hogy milyen fantasztikus nő volt, épp csak semmit nem írnak arról hogy mennyi kárt okozott és milyen diktatúrát vezetett be a közösségi oldalon. Holtakról jót vagy semmit, gondolom...

https://en.wikipedia.org/wiki/Susan_Wojcicki

https://index.hu/kulfold/2024/08/10/susan-wojcicki-youtube-vezerigazgato-meghalt/

TMIB
08-11-2024, 08:14 PM
Vége az Olimpiai játékoknak. Magyarország a 14. helyen. (Szerintem nem rossz ez, bár sokan panaszkodnak hogy nem elég az érem...)

6 arany
7 ezüst
6 bronz

A rendkívül tisztességes, becsületes és egyenlőséget hirdető Olimpia kizárta Oroszországot, mert Oroszország háborúzik. Nem mintha Izrael nem háborúzna meg még néhány másik ország. Még Észak Korea is szerepelt. Diktatúrák rendben vannak, meg a háború is, minden szuper, csak csak orosz sprotolók legyenek kizárva és jól megbüntetve. Mintha Szergej vagy Olga nevű sportolók tehetnének arról hogy milyen náluk a rendszer és milyen döntéseket hoz az országuk vezetője.

Ott volt a botrány a nyitójelenettel, ami erősen vallásgyalázósra sikeredett, meg hogy több sportolónál azt se tudták eldönteni hogy férfiak-e vagy nők, meg a fekália-vízben úszás a Szajnában, utána meg több sportoló hányt, meg kórházba került mindenféle fertőzésekkel, meg megint kartondoboz ágyat kaptak a sportolók.

varég
08-13-2024, 06:52 PM
Vége az Olimpiai játékoknak. Magyarország a 14. helyen. (Szerintem nem rossz ez, bár sokan panaszkodnak hogy nem elég az érem...)

6 arany
7 ezüst
6 bronz

A rendkívül tisztességes, becsületes és egyenlőséget hirdető Olimpia kizárta Oroszországot, mert Oroszország háborúzik. Nem mintha Izrael nem háborúzna meg még néhány másik ország. Még Észak Korea is szerepelt. Diktatúrák rendben vannak, meg a háború is, minden szuper, csak csak orosz sprotolók legyenek kizárva és jól megbüntetve. Mintha Szergej vagy Olga nevű sportolók tehetnének arról hogy milyen náluk a rendszer és milyen döntéseket hoz az országuk vezetője.

Ott volt a botrány a nyitójelenettel, ami erősen vallásgyalázósra sikeredett, meg hogy több sportolónál azt se tudták eldönteni hogy férfiak-e vagy nők, meg a fekália-vízben úszás a Szajnában, utána meg több sportoló hányt, meg kórházba került mindenféle fertőzésekkel, meg megint kartondoboz ágyat kaptak a sportolók.

Véleményem szerint:
-Az érmek száma igen jó, ahhoz képest, hogy ezek a sportok em a legtámogatottabbak.
-Több sportban szó szerint milliméterek, centik döntenek az első helyekről, mint pl. kerékpár.
A bringás Vass Kata Blanka előtt megemelem az összes kalapom, mert olimpia után egy héten belül már a Tour női versenyen csapatja, és a 10-ben benne van.
-A körítés az botrányos, akárhogy nézem, eddig ez a legfurább olimpia.
Vissza az érmekhez:
Amennyire tudom, lassan "kiöregszik", kiég a jelenlegi élsportolóink jó része, így amíg ők nem lépnek vissza, marad a pangás.
Emiatt érdemes nézni azokat, akik eddig nem preferált sportban indulnak(bringa, takevando-vagy hogy írják, női box, stb.)

P. Dude
08-24-2024, 06:28 PM
Szép szombat estét mindenkinek a fórumon. :cool:

https://www.facebook.com/share/r/tQuwKmtTFjaMjxZ1/

TMIB
08-30-2024, 11:01 AM
Csak nálam van teljesen elromolva a FB? Ott vannak az értesítések, de bármelyikre klikkelek, vagy azt a hibaüzenetet írja ki hogy nem működik, vagy azt hogy nem létezik az az oldal és úgy mutatja mintha letiltott volna az az oldal/csoport adminja. Pedig nem tiltott le egyik sem. :hogymi:

WestBam
08-30-2024, 02:06 PM
Nálam minden ok.

Rozsomák
09-04-2024, 06:49 AM
Nálam a videó lejátszások akadnak be. lejjebb görgetek, majd vissza, és megy tovább.
Lehet ezt frissíteni? Javítani?

TMIB
09-04-2024, 04:53 PM
Nálam is van gond a videókkal. Van amelyiket lejátsza, de vannak amik nem indulnak el, vagy darabosak. Nem a géppel van gond, hanem a FB-al. Most elindítottam egy videót, tölt, a videót elindítja, de a hozzászólásoknál csak tölt, de nem jelenik meg, csak beragad töltésnél.

De az is jó amikor egy kép-posztra klikkelek és 5 képernyőnyit felugrik és görgethetem vissza. Miért csinálja? Ki tudja...

Annyira agyon van bonyolítva az egész weboldal, hogy képtelen a működésre.

TMIB
09-12-2024, 03:45 PM
Nikocado Avocado, Youtuber. Átlagos arcként kezdte, zabálós videókkal futott be, 8 éve folyamatosan zabált és hízott, az Internet azóta alázza, gyalázza, mondja hogy mekkora semmi egy ember, stb.

Aztán most felrobbantotta az Internetet. A legutóbb dagadt videót töltött fel, szokásos téma, leült a kamera elé a hatalmas zsírtestével és zabált, vagy 300-350 kilósan. Igen ám, de most mi történt? Leült a kamera elé mint egy 60 kilós arc. Kiderlt hogy 2 éve nem is készített videót, csak a régi videóit töltögette fel rendszeresen, annyit csinált előre, a 2 évét meg arra használta fel hogy leadja magáról az összes zsírt és lefogyjon, ami sikerült is neki.

A legújabb videóját 38 millióan nézték meg, ami a legnézettebb lett a csatornáján.

Annyi biztos hogy mindenki megdöbbent a helyzeten. :haha: Én nem voltam a nézője, de anélkül is vele volt tele az Internet, az összes csatorna ami youtuberekről, netes celebekről is szól, az mind emlegette az utóbbi 8 évben.

https://www.youtube.com/@NikocadoAvocado/videos

https://www.instagram.com/real_nikocado

P. Dude
09-12-2024, 05:50 PM
Szép, sportszerű gesztus (a hátteret nem tudom).

https://www.facebook.com/share/r/TPvU1VRL5TD2C2bR/

Rozsomák
09-22-2024, 09:33 AM
Nálam is van gond a videókkal. Van amelyiket lejátsza, de vannak amik nem indulnak el, vagy darabosak. Nem a géppel van gond, hanem a FB-al. Most elindítottam egy videót, tölt, a videót elindítja, de a hozzászólásoknál csak tölt, de nem jelenik meg, csak beragad töltésnél.

De az is jó amikor egy kép-posztra klikkelek és 5 képernyőnyit felugrik és görgethetem vissza. Miért csinálja? Ki tudja...

Annyira agyon van bonyolítva az egész weboldal, hogy képtelen a működésre.

Hehe, megjavult, hogy a reklámok beszúrásával a videók közepére kész lettek, már szinte tökéletesen működik. :D

TMIB
10-01-2024, 10:23 AM
Most néztem meg ezt a videót és elgondolkodtatott.

Itt van most ez a fickó (P-Diddy), gazdag rapper, orgiákat szervezett meg ilyenek, illegális bulik és egyéb bűncselekmények kötődnek a nevéhez, le is tartóztatták. Justin Beibert is ezekre a bulikra hurcolászta amikor Bueber ő még csak egy kissrác volt. Videóban látszik hogy mintha félt volna tőle, főleg akkor amikor az idősebb férfi megkérdezte tőle hogy "miért nem jársz már hozzánk bulizni, úgy mint régen...), akkor Bieber elkezdett dadogni, nem bírt beszélni hirtelen...

De érdemes megnézni ahogy rakás nő, meg férfi is taperolja, szagolgatja, fogdossa, az egyik híres nő a s3ggét markolássza tánc közben (holott Biebernek akkor barátnője is volt), a másik nő lesmárolja csak úgy, engedély nélkül, azért mert csak. Pasas szagolgatja a haját, hogy "hú de jó illatod van, de szép szemed van, rádióműsorokban meg tévéműsorokban mindenféle sz3xuális kérdéseket tettek fel neki már akkor amikor még csak kissrác volt, és hiába mondta hogy kényelmetlenül érzi magát emiatt, nem törődtek vele, tovább kérdezgették ezeket tőle, stb...

És ez csak az amit a tévé mutatott, ki tudja hogy mi lehetett még a háttérben.

Aztán ehhez hozzájött hogy megkapta a kegyetlen gyűlöletet is, mert ezek a dolgok akkor nem szúrtak szemet senkinek, és Bieber csak egy nagyképű gyereknek tűnt a legtöbb ember számára.

Amikor felnőtt lett akkor csak annyit mondott hogy szeretne másokat megvédeni bizonyos dolgoktól (sejthető hogy mire utalt) és sírt a kamera előtt.

Meg egy időben arról is beszélt hogy lehet hogy visszavonulna az egész sztár-életmódtól és inkább a a feleségével és a saját lelki nyugalmával törődne.

Elég esélyes hogy valami igen komoly "metoo" dolog van a háttérben, csak ő mint már felnőtt férfi nem akar róla beszélni.

https://www.youtube.com/watch?v=QuWaIi_-1os