Nos, számomra is mindenképpen parttalannak tûnik a vitánk, mert én önzõ módon úgy gondolkodom, hogy elsõ sorban csak a családom, a saját létem, a barátaim, ismerõseim, népem és országom fontos(ak) számomra, mindenki más csak másodlagos lehet. Az is tény hogy aki vándorsáskaként viselkedik és a anélkül akarja felélni az erõforrásaimat hogy egyáltalán megkérdezne, azt ellenséges vándorsáskának tekintem.
1.Ami a határátlépést illeti.
Egyáltalán nem kívánok mindenkit lelövetni a határon. Aki a szabályokat betartva együttmûködve érkezik a hivatalos határátkelõhöz, tisztességes elbánásban, kell hogy részesüljön, ami azonban nem jelenti azt hogy ki kellene nyalni a seggét. Sõt az elsõ rendbontásnál/szabályszegésnél/erõszakos viselkedésnél azonnal ki kell utasítani.
Aki azonban a mûszaki akadályon áthatolva megsérti egy ország területét, és elsõ felszólításra nem távozik a határra merõlegesen, azt egyértelmûen hadüzenet nélkül támadó ellenségnek, ha tetszik terroristának kell tekinteni és az szerint eljárni.
2.Ami a karantén alatti mezõgazdasági munkát illeti.
Ez nem büntetés, amit az orvosokra, mérnökökre, atomfizikusokra, stb. (akik azért elég kevesen lehetnek) rovunk ki, hanem egyszerûen a bebocsátási protokoll része a munkára való hajlandóságot vizsgálva, valamit lekötve az unalom szülte energiákat.
3 "Mindegyik menekült tüntet, fojtogat, dirigál, gyilkol? " Kérdésedre válaszolva. Nem csinálják mindegyiket egyszerre. Sõt olyanok is vannak akik a táborban verik saját fajtársaikat. Sõt, a szexuális erõszak legkülönbözõbb módjainak gyakorlása is energia igényes folyamat, tehát erre is szakosodtak jó néhányan. szépen megosztják a feladatokat. Munkakereséssel, nyelvtanulással, a hála bármiféle jelének mutatásával azonban nem foglalkoznak, hiszen azt bizonyosan minden médium bemutatná.
Érdekes módon olyan hírek soha nem hallhatók, (pedig bizonyos hogy a liberálpszichopata média azzal lenne tele) hogy:
- A menekültek a helyi önkormányzattól igényelt szemetes zsákokba gyûjtötték a környékbeli eldobált hulladékot.
- A menekültek a nagy nehezen szerzett szerszámokkal szorgosan gereblyézik csinosítják a tábor területét.
- A menekültek a takarító személyzet munkáját feleslegessé téve megszállottan tisztán rendben tartják a tábor területét, többször azt nyilatkozva, hogy nagyon hálásak mindenért, és sajnálják hogy egyenlõre csak így tudják kifejezni a hálájukat.
4. Megjegyezném továbbá hogy a "menekültek" sorsáért semmiféle felelõsséget nem érzek. Nem hívtam õket, egyetlen bombát sem dobtam rájuk, nem hordták el az õseim az õseiket rabszolgának, soha semmiféle módon nem zsákmányoltam ki õket. Értem én, hogy vannak köztük akiknek valóban vannak problémáik, de egyrészt nem tudom mért kellene nekem megoldani a gondokat, másrészt tele az ország ómigránssal, gonddal, bajjal, fosztogató bankárral és politikussal, annyira kell ide ez a kezelhetetlen agresszív söpredék, mint lepratelepre a kolera!