Oldala 86 of 184 ElsõElsõ ... 3676848586878896136 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 851 to 860 of 1833

Topic: Illegális bevándorlás/bevándorlás/menekültek

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nos, számomra is mindenképpen parttalannak tûnik a vitánk, mert én önzõ módon úgy gondolkodom, hogy elsõ sorban csak a családom, a saját létem, a barátaim, ismerõseim, népem és országom fontos(ak) számomra, mindenki más csak másodlagos lehet. Az is tény hogy aki vándorsáskaként viselkedik és a anélkül akarja felélni az erõforrásaimat hogy egyáltalán megkérdezne, azt ellenséges vándorsáskának tekintem.

1.Ami a határátlépést illeti.
    Egyáltalán nem kívánok mindenkit lelövetni a határon. Aki a szabályokat betartva együttmûködve érkezik a hivatalos határátkelõhöz, tisztességes elbánásban, kell hogy részesüljön, ami azonban nem jelenti azt hogy ki kellene nyalni a seggét. Sõt az elsõ rendbontásnál/szabályszegésnél/erõszakos viselkedésnél azonnal ki kell utasítani.
    Aki azonban a mûszaki akadályon áthatolva megsérti egy ország területét, és elsõ felszólításra nem távozik a határra merõlegesen, azt egyértelmûen hadüzenet nélkül támadó ellenségnek, ha tetszik terroristának kell tekinteni és az szerint eljárni.

2.Ami a karantén alatti mezõgazdasági munkát illeti.
    Ez nem büntetés, amit az orvosokra, mérnökökre, atomfizikusokra, stb. (akik azért elég kevesen lehetnek) rovunk ki, hanem egyszerûen a bebocsátási protokoll része a munkára való hajlandóságot vizsgálva, valamit lekötve az unalom szülte energiákat.

3 "Mindegyik menekült tüntet, fojtogat, dirigál, gyilkol? " Kérdésedre válaszolva. Nem csinálják mindegyiket egyszerre. Sõt olyanok is vannak akik a táborban verik saját fajtársaikat. Sõt, a szexuális erõszak legkülönbözõbb módjainak gyakorlása is energia igényes folyamat, tehát erre is szakosodtak jó néhányan. szépen megosztják a feladatokat. Munkakereséssel, nyelvtanulással, a hála bármiféle jelének mutatásával azonban nem foglalkoznak, hiszen azt bizonyosan minden médium bemutatná.
    Érdekes módon olyan hírek soha nem hallhatók, (pedig bizonyos hogy a liberálpszichopata média azzal lenne tele) hogy:
    - A menekültek a helyi önkormányzattól igényelt szemetes zsákokba gyûjtötték a környékbeli eldobált hulladékot.
    - A menekültek a nagy nehezen szerzett szerszámokkal szorgosan gereblyézik csinosítják a tábor területét.
    - A menekültek a takarító személyzet munkáját feleslegessé téve megszállottan tisztán rendben tartják a tábor területét, többször azt nyilatkozva, hogy nagyon hálásak mindenért, és sajnálják hogy egyenlõre csak így tudják kifejezni a hálájukat.

4. Megjegyezném továbbá hogy a "menekültek" sorsáért semmiféle felelõsséget nem érzek. Nem hívtam õket, egyetlen bombát sem dobtam rájuk, nem hordták el az õseim az õseiket rabszolgának, soha semmiféle módon nem zsákmányoltam ki õket. Értem én, hogy vannak köztük akiknek valóban vannak problémáik, de egyrészt nem tudom mért kellene nekem megoldani a gondokat, másrészt tele az ország ómigránssal, gonddal, bajjal, fosztogató bankárral és politikussal, annyira kell ide ez a kezelhetetlen agresszív söpredék, mint lepratelepre a kolera!
    Last edited by shadow177; 03-03-2016 at 08:20 AM.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Migránsok viselkedései taktikái:
    http://vilaghelyzete.blogspot.hu/201...dolgoztam.html
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Migránsok viselkedései taktikái:
    http://vilaghelyzete.blogspot.hu/201...dolgoztam.html
    te elhiszed, hogy ez a cikk igazi es nem kamu az egesz?
    nagyon szepen leirja, hogy mennyire veszelyesek meg szervezettek ezek a beszivargo bevandorlok egy olyan oldalon ami ehhez hasonlo cikkeket kozol egy olyan olvaso retegnek akik kimondottan ilyen jellegu hirekre varnak, hogy igazolhassak magukat, hogy marpedig igy van a bevandorlok veszelyesek.
    sehol mashol nem lehet nyomat talani ennek az irasnak csak ezen az egy oldalon.
    az iras semmi konkretumot nem tartalmaz az elso bekezdesben leirtakon kivul. meg csak a hely nevet se irtak le
    az meg, hogy egy magyar kint dolgozik biztonsagi orkent (nem lehetetlen) de eleg vekony az esely ra. norvegia nem unios orszag, nem fog senki csak ugy kimenni oda dolgozni. csak ugy hirtelenjeben rakerestem angol nyelvu biztonsagi or munkakra norvegiaban menekult kozpontokban, 0 eredmeny. meg csak sima biztonsagi or munkat is alig lehet tealani.

,,Már az elsõ megmozdulásukkal sikeresen leteszteltek, hogyan mûködhetnek együtt, ki irányít és mennyi idejük van bármit megtenni, mire a rendõrség kiér a helyszínre. Az étkeztetés hiányossága csak egy indok, ürügy volt. Letesztelték, hogy adott esetben hogyan tudják átvenni az irányítást, megnézték, hogyan mûködik a biztonsági szolgálat.''
    veletlenul se csak ugy balheztak, csakis szervezetten csinaljak, hogy megfigyeljek a tabor biztonsagi szemelyzetet mert arra keszulnek, hogy atvegyek a tabort

,,A szolgálatom során többször találkoztunk azzal például, hogy a tábor körül saját felderítõ õrjáratokat végeznek, fényképeznek, felmérik, hogy honnan mennyi idõ alatt küldjük vissza õket a külsõ területekrõl.''
    mert akinek nincs semmi dolga az mit is csinaljon? setalgat, fenykepeket keszit, unatkozik

csupa olyan dolgokat ir amiket eleg sokfele keppen lehet magyarazni. de az iro azt valasztja, hogy minden mozdulatuk es cselekedetuk megtervezett es szervezett.

lehet, hogy tudatos lehet, hogy nem amit csinalnak. a lenyeg, hogy az iro eleg elfogult es egyoldalu kovetkezteteseket von le.
    amibol en azt a kovetkeztetest vonom le, hogy valaki szandekosan irta ezt a cikket olyanra amilyen, hogy megfelelonezettseget es reakciot kapjon.
    (aztan lehet, hogy en is tevedek)
    de az, hogy semmi konkretumot nem irt az eleg erdekes.
    se a hely nevet, se a tabor nevet, se a kozeli rendoros helyet, csak azt hogy messze van, se az uj tabor nevet nem irta le.
    ezek mind olyan infok amik egy normalis riportban benne szoktak lenni es nem az iro szemelyere vonatkoznak.

nekem ez a cikk nagyon erosen kamunak tunik.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Ez jó kérdés. Név nincs, bizonyíték nincs, bemondásra kell elhinni az egész cikket. Ne felejtsük el, a vilaghelyzete az egy blog, és vagy 100 hasonló blog van, amiken a cikkek egy része teljesen hamis. Néha ezek a blogok egymásra hivatkozva hoznak le cikkeket és híreket.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ez jó kérdés. Név nincs, bizonyíték nincs, bemondásra kell elhinni az egész cikket. Ne felejtsük el, a vilaghelyzete az egy blog, és vagy 100 hasonló blog van, amiken a cikkek egy része teljesen hamis. Néha ezek a blogok egymásra hivatkozva hoznak le cikkeket és híreket.
    ami miatt szemet szurt az egesz az ez az ellentmondas volt:

,,Ezen felül mindegyikük kap egy ID-kártyát, amely 1 évig érvényes, amíg a kérelmeiket egyesével elbírálják. Az egy év alatt szabadon járhatnak -kelhetnek az országban''

szabadon jarhatnak kelhetnek! utana pedig:

,, A szolgálatom során többször találkoztunk azzal például, hogy a tábor körül saját felderítõ õrjáratokat végeznek, fényképeznek, felmérik, hogy honnan mennyi idõ alatt küldjük vissza õket a külsõ területekrõl. ''

ha kartyajuk van ami biztosit nekik szabad kozlekedest akkor ezek a biztonsagi orok miert terelik oket vissza a taborba?
    most akkor el se hagyhatjak a tabort es tulajdon keppen ok foglyok?
    eloszor ez az ossze visszasag tunt fel a cikkel kapcsolatban. aztan az, hogy semmi olyan infot nem adott meg amivel a tortenet eredetiseget lehetne bizonyitani.
    szerintem erosen a kamanduszi nepmesek kategoriajaba tartozik ez a cikk

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Nos, számomra is mindenképpen parttalannak tûnik a vitánk, mert én önzõ módon úgy gondolkodom, hogy elsõ sorban csak a családom, a saját létem, a barátaim, ismerõseim, népem és országom fontos(ak) számomra, mindenki más csak másodlagos lehet. Az is tény hogy aki vándorsáskaként viselkedik és a anélkül akarja felélni az erõforrásaimat hogy egyáltalán megkérdezne, azt ellenséges vándorsáskának tekintem.
    Pedig most kár lenne abbahagyni, mert ebben a hozzászólásodból már lehet véleményeket egyezetni. És hasonló a kiinulási alap is:
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Már nem gondolkodok nemzetben, ha nem mások teszik meg, mi fogjuk felfalni egymást. Csak magamnak-családomnak-barátaimnak-ismerõseimnek-közösségemnek szeretnék egészséget, boldogságot, békét és biztonságot (kb. ebben a sorrendben).
    A magántulajdonhoz is hasonlóan viszonyulok, de vallom az élni és élni hagyni elvet. Aki megérdemel még egy esélyt, annak a kormányok adjanak és ne akadályozzák az elérést. Aki nem érdemli meg, azt a lehetõ leggyorsabban távolítsák el az országból.

1.Ami a határátlépést illeti.
    Egyáltalán nem kívánok mindenkit lelövetni a határon. Aki a szabályokat betartva együttmûködve érkezik a hivatalos határátkelõhöz, tisztességes elbánásban, kell hogy részesüljön, ami azonban nem jelenti azt hogy ki kellene nyalni a seggét. Sõt az elsõ rendbontásnál/szabályszegésnél/erõszakos viselkedésnél azonnal ki kell utasítani.
    Aki azonban a mûszaki akadályon áthatolva megsérti egy ország területét, és elsõ felszólításra nem távozik a határra merõlegesen, azt egyértelmûen hadüzenet nélkül támadó ellenségnek, ha tetszik terroristának kell tekinteni és az szerint eljárni.
    Ugyanonnan idézném a korábbi álláspontomat:
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    A határállomásra érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ menekültek beadhatják a kérelmüket, amit a jelenlegi szabályok értelmében azonnal elutasítják, mert a kormányunk szerint Szerbia biztonságos ország, maradjanak ott. Ráadásul nem az országból, hanem az EU-ból dobják ki, mert a magyar elutasító határozat késõbb más országokban is érvényes lesz, hiába szökik tovább.
    Ezért nem lehet túl sok eggyüttmûködõ menekültet találni a határainkon. A "hadüzenet nélkül támadó ellenség" gondolatával az a baj, hogy azt csak reguláris haderõ teheti meg. Akik érkeznek (az érkezés pillanatában, ránézésre) nem azok. A terroristának nyilvánítás az más tészta. Azt bárkire rá lehet fogni. Az USA meg is lépte.De hallhattunk, olvashattunk, láthattunk pár példát a tévedésre. Éppen ezért nem könnyû a befogadás eldöntése sem. Jó megoldást se tudok rá, viszont személy szerint nem tartom jó megoldásnak azt sem ami most van, az automatikus kiutasítást.

2.Ami a karantén alatti mezõgazdasági munkát illeti.
    Ez nem büntetés, amit az orvosokra, mérnökökre, atomfizikusokra, stb. (akik azért elég kevesen lehetnek) rovunk ki, hanem egyszerûen a bebocsátási protokoll része a munkára való hajlandóságot vizsgálva, valamit lekötve az unalom szülte energiákat.
    Ez szép máz, amivel leöntötted a rabszolgaság fogalmát. Nem maga választotta, kényszermunka, ami az életbenmaradásához alapfelvétel. De legyen, dolgoztassuk õket! Meddig is? Azért van több, mint egymilló menekült Németországban, mert a kérelem elbírálása hosszadalmas. Mit tartanál még elfogadható idõtartamnak, amit végigdolgozva a menekült kérelmét el kellene bírálni?

3 "Mindegyik menekült tüntet, fojtogat, dirigál, gyilkol? " Kérdésedre válaszolva. Nem csinálják mindegyiket egyszerre. Sõt olyanok is vannak akik a táborban verik saját fajtársaikat. Sõt, a szexuális erõszak legkülönbözõbb módjainak gyakorlása is energia igényes folyamat, tehát erre is szakosodtak jó néhányan. szépen megosztják a feladatokat. Munkakereséssel, nyelvtanulással, a hála bármiféle jelének mutatásával azonban nem foglalkoznak, hiszen azt bizonyosan minden médium bemutatná.
    Érdekes módon olyan hírek soha nem hallhatók, (pedig bizonyos hogy a liberálpszichopata média azzal lenne tele) hogy:
    - A menekültek a helyi önkormányzattól igényelt szemetes zsákokba gyûjtötték a környékbeli eldobált hulladékot.
    - A menekültek a nagy nehezen szerzett szerszámokkal szorgosan gereblyézik csinosítják a tábor területét.
    - A menekültek a takarító személyzet munkáját feleslegessé téve megszállottan tisztán rendben tartják a tábor területét, többször azt nyilatkozva, hogy nagyon hálásak mindenért, és sajnálják hogy egyenlõre csak így tudják kifejezni a hálájukat.
    Ügyes húzás, de majdcska nem értetted félre ennyire! Milliós tömegrõl van szó, de nem milliónyi bûnözõrõl. A körlet és a környék rendbetétele viszont lehetne munka, amit jutalmazni lehetne. Segítene hozzászokni az itteni kultúrához. Bár ahogy saját környékemet látom, itt is sok menekült bújkálhat.

4. Megjegyezném továbbá hogy a "menekültek" sorsáért semmiféle felelõsséget nem érzek. Nem hívtam õket, egyetlen bombát sem dobtam rájuk, nem hordták el az õseim az õseiket rabszolgának, soha semmiféle módon nem zsákmányoltam ki õket. Értem én, hogy vannak köztük akiknek valóban vannak problémáik, de egyrészt nem tudom mért kellene nekem megoldani a gondokat, másrészt tele az ország ómigránssal, gonddal, bajjal, fosztogató bankárral és politikussal, annyira kell ide ez a kezelhetetlen agresszív söpredék, mint lepratelepre a kolera!
    Ez az eddigi hozzászólásaid alapján is egyértelmû volt. Több ingyenélõre szerintem sincs szükség, De akinek tényleg problémája van és segíthetünk rajta, annak miért nem segítünk?

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Csak egy gyors kérdés:
    Ha innen menekülnöd kellene mert van rá valós ok/indok és nem csak komfortjavulás miatt mennél külföldre akkor hogyan cselekednél?
    Belógnál egy országba ahol iratok nélkül bemondanád, hogy honnan jöttél, ki vagy és mi a szakmád, kérnéd a szállást és a segélyt, mert neked jár, jogod van hozzá.
    Esetleg a határon jeleznéd, hogy ilyen-olyan okok miatt menekült státuszt szeretnél kapni. Átadod az irataid, igazolod magad és származásod, bemutatod a megszerzett iskoláid és valamennyit próbálsz odamakogni neki ha más nem akkor legalább egy guglitranszlét segítségével, hogy meglegyen a kommunikáció. Érdeklõdsz, hogy hogyan tovább, hol tudnál valami munkát vállalni amibõl fenntartsd magad, mik az ottani törvények alapján a jogaid, mikre vannak lehetõségeid. Nem dirigálva, nem okoskodva hanem megalázkodva, mert a helyzeted erre adna valós okot. Mint írták szívességet kapsz az adott országtól, illene megbecsülni.
    Csak egy gyors válasz. Jó, hogy nem feketének és fehérnek látod a helyzetet. De ebbe most nem mennék bele, hiszen nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy én mit tennék.
    Nem "el" mennék, hanem céllal mennék. A legrövidebb út Szlovákia lenne. Ott nem hinném, hogy a velem együtt érkezõ tíz- vagy százezrekkel együtt beállnék a sorba. Próbálnám felvenni a kapcsolatot azokkal, ahova indulok. Ismerõsök, barátok, rokonok. A végsõ cél Ausztrália lenne, az ott élõ disszidens rokonaim (nem "ötvenhatos", bár azóta tervezte, de csak a 80-as évek elején sikerült neki). Elsõ lépés Szlovákia lenne, ottani ismerõsök, ahol elbújhatnék. Onnen szervezném a további utat Bécsig, ottani barátokhoz. Ha lenne remény onnan Ausztráliába jutni, akkor ott jelentkeznék, ha nem, akkor tovább Németországba, volt kollégához. Ha onnan se megy, akkor London, Anglia. Igaz az én utamat is elállná a csatorna. Menet közben nem szívesen venném a szívességeket, mert csak hátráltatnának.

Ha kaját kapnál gondolom nem hajítanád el, hogy ez nem ízlik, adjanak másikat.
    Ezt a kajája válogatja. Európában nem sok kaját utasítanék vissza, bár a skótok Haggisával lehetnének gondok és egy-két német fehérkolbász is rezegtetné a lécet. De számukra a sertéshús hasonló, mint az európai ember számára a kutya, macska, nutria. De a békacombot se sokan fogadnák el.

Szóval nem, egy "menekült" az járhatja a kitaposott utat is.
    Ha így tesz akkor érdemben lehet és kell is vele foglalkozni miután már igazolta magát és a megfelelõ nemzetközi vonalakon ellenõrizte a befogadó ország, hogy valóban az a személy a menedékkérõ akinek a papírjai bent vannak, ellene nincs elfogatóparancs és nem szökött bûnözõ aki menekül a helyi igazságszolgáltatás elõl. Ekkor megkaphatná a beilleszkedéshez szükséges segítséget, addig csak sátortáborban elhelyezés elkülönítve. Ha minden rendben van vele akkor mehetne egy alapos orvosi kivizsgálásra, mert míg nincs egy egészséges igazolása addig nem engedném szívesen én sem a saját országom lakói közé. Eztán kezdõdhet a valós integráció, a kötelezõ nyelvtanulás és ennek ellenõrzése, esetleg ha nincs akkor szakma kitanulása majd elhelyezkedés munkahelyen. Én még itt is kérném a kötelezõ visszajelzést a munkaadótól és míg megfelel minden követelménynek csak és kizárólag addig adnám a segélyt neki. Bármiféle apró botlás esetén (akár egy egyszerû bolti lopás) azonnali kitoloncolás és kitiltás az országból. Bár ha belegondolsz akkor nyilván magadtól sem tennél ilyet egy kedves, befogadó ország lakóival. Vagy tévedek?
    Nos szerintem így nézne ki egy rendes "menekült" ügymenete.

Ellenben mit is látunk jelenleg?
    Jó lenne ha így lenne. Ezzel szemben az van, hogy a török menekülttáborokba már nem férnek el. Aki továbbindul, azt a török alvilág lehúzza és útba indítja a görögök felé. Ott jelentkezhetnek és (igaz, csak egy fényképet láttam) börtönszerû táborokban lakhatnak. Egyre többen, egyre zsúfoltabban. Majd útnak indulnak északnak. A Macedónok és a Szerbek csak üzletet láttak bennük. Jó pénzért tovább engedték õket, mert nem akarták az, ami a kerítés felhúzása után lett náluk. Ott ragadtak a nyakukon. Persze ott is kérelmezhetnék, hogy menekültek legyenek, de tovább mennek. Ezt fel lehet nekik róni.
    Nálunk, ha a kerítés mellett a határátkelõig mennek, akkor benyújthatják a kérelmet és még aznap újra Szerbiában találják magukat, mert automatikus a megtagadás. Ezért rajtunk is inkább átszöknének, hogy Ausztriában vagy Németországban, esetleg Angliában adják be a kérelmet.
    A befogadási protokoll ötletedet kissé szigorúnak tartom, de ezen nem veszünk össze. Ilyen szigorú ellenõrzést egy köztörvényes bûnözõvel szemben alkalmaznak, pedig õ már bizonyította gonoszságát. A menekültet eleve bûnözõként kezeled, pedig még nem tett semmit.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Tételezzük fel,hogy minden migráns dolgos,tisztességes ember és be akar illeszkedni.
    Ok,letelepítjük õket ide.Kistafírozzuk,kitaníttatjuk,oktatjuk,nyelvek et tanul,szakmát szerez,állampolgárságot kap,bemegy a gyárba és bérel/vesz egy panelt a hatodikon.
    Aztán egyik nap,a haver a faluból,ahonnan elindultak felhívja Németországból.
    "Tesó,én kertvárosi házban élek,falnyi tvém van és egy új audim.Van pénzem rogyásig,jövõ héten megyünk Hajdúszoboszlóra két hétre pancsinzni,összefuthatnánk,dumálhatnánk!"
    A hosszú út után révbe ért,a magyar adófizetõk pénzén feljavított emberünk elgondolkodik.
    Jól ki lett velem cseszve!Napi tizenkét órázok mûszakba,nyelek és a fizum huszadikáig elég és hat csekkel el vagyok maradva.
    na de Unios álompolgár vagyok immár,nem kell nekem itt kínlódnom,nem hazám ez nekem.Felhívom a havert intézzen már egy helyet,ott ahol Õ melózik. " Anya csomagolj,Megyünk Németországba!" Most már nem állíthat meg senki a határon!
    ....hát elment a sok adófizetõi forint,ami mehetett volna utakra,iskolákra a magyar gyerekekre,a magyar munkanélküliekre,hajléktalanokra felzárkóztatásra.
    A népesség fogyás,a közteher viselés,a nyugdíjrendszer,a munkaerõ kérdése nem oldódott meg!

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A szíriai Abdul-Azim és felesége Nazirah hosszú megpróbáltatások után sikeresen megérkezik Németországba és egy München melleti kisvárosban sikerül letelepedniük. A helyiek nagyon kedvesek és befogadóak. A segélyeknek hála lesz egy kis házuk és Abdul megnyitja a fõúton a városka harminchetedik Döner Kebab-os üzletét. (Eleinte fogalma sincs mi az a kebab, de rájön, hogy ez a fura, számára ismeretlen étel itt Németországban jó biznisz.)
    Nemsokára Nazirah áldott állapotba kerül és rövidesen megszületik a kis Bahir. Abdul dolgozik mint a güzü, hogy a kis családnak mindene meglegyen.
    Abdul szépen cseperedik, õ már német állampolgár, jobban beszél németül mint az anyanyelvén. Abdulnak sikerül összegyûjteni annyi pénzt, hogy Dabir nagypapát is oda tudják venni magukhoz.
    Bahirnak közben születik még négy testvére akiket szülei sok lemondással de becsülettel nevelnek.
    Dabir nagyapát nagyon bosszantja, hogy az unokája németnek vallja magát, és nem õrzi az õsei hagyományait. Bahir gimnáziumi legjobb barátjával Hans-al együtt határozza el, hogy a Technische Universität München-re mennek továbbtanulni. Bahirnak nem okoz nehézséget mert szorgalmas, kitûnõ tanuló, Hans éppen átcsúszik a léc fölött és együtt jutnak el a hõn áhított diplomáig.
    Hans befolyásos apja segítségével vezetõ pozícióba kerül a BMW gyárba, Bahir egyelõre beáll apja döneresébe segíteni, amíg Hans beváltja ígéretét és segít bejutni a BMW-hez. Telik múlik az idõ, Hans már az igazgatótanács tagja, garázsában egymás mellett áll az M6, X6, egy 7-es és egy i8-as. Bahir egy nyolc éves 5-öst tuningol és egyre többet veszekszik a családdal.
    A dönereshez sokan járnak, itt barátkozik össze Mohammed-el a vele egykorú szintén szír gyökerû fiatalemberrel. Sok idõt töltenek együtt kisebb nagyobb stikliket elkövetve, minek hozománya végre Bahirnak is egy pár éves ML Merci.
    Mohammed sokat mesél neki az igazságról, a vallásról (amirõl otthon is hallott, de az Mohammed szerint hazugság amit a szüleitõl tanult hiszen õk a hitetlenek rabszolgái.)
    Aztán egyik este Mohammed bemutatja azon barátainak akik tudják a megoldást a zsírszagú ruha és haj helyett a paradicsomba.
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

A topic keresõszavai: