Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
Épp gondoltam rá, hogy majd megírom. Egy kisebb csomagot rendeltem Indiából az ebayen 6 ezer forintért. Abban már benne volt a 4,38 dollár sales tax (kb. 1300 Ft), a szállítás pedig ingyenes volt. Erre itthon még a futárnak ki kellett fizetni majdnem 3 ezret a vámért.

Meg várok egy 19,38 GBP-s ebay rendelést Kínából, ahol szintén ingyenes a szállítás, és 4,12 GBP a sales tax (az már benne van a 19,38-ban). Kíváncsi vagyok, mennyit kell majd fizetni a futárnak.

De hogy 50% a vám? Ráadásul a "sales tax" az ÁFA/vám együtt. Meg elvileg úgy volt hogy 50 dollárig nincs vám. A 6000 Ft az 20 dollár. Igaz, a használt fényképezõgépet visszatartotta a Posta mikor elküldtem anyámnak, hiába volt karácsonyi ajándék. De abból látszott hogy lehúzási kísérlet az egész hogy amikor letoltam a magyar postát egy emailben, akkor hirtelen meggondolták magukat és továbbküldték a csomagot.

Átverés az egész, tök mindegy hogy hivatal, meg kormány meg akármi. Pont ugyanúgy becsapják az embereket azok is, mint a házaló csalók a nyugdíjasokat.