Idézet Eredeti hozzászóló Yosihiro Sato Hozzászólás megtekintése
Nos mint csóró átlag magyar nekem egy öreg 96-os kocsim van 1,4-es én a menekülést úgy terveztem amíg lehet kocsi utána birigli aztán gyalogosan.A csónakos dolog is érdekel mert mivel a Dunát szerintem elég jól lehetne közlekedésre használni,mint azt a történelem már bizonyította.Persze ugyanígy a Tiszát és a kisebb folyókat.Hogy mi kell ehez? Na jó kérdés gondolom térkép, iránytû aztán gõzöm sincs. Úgyis északról délre folyik Ötletek?
A sorrend jó. Csak gondolj arra, hogy ebbe az irányba csökken az elvihetõ cucc mennyisége is. Illetve más az optimális csomagolás bringára és más gyalog.
Egyenetlen terepen, amikor ki kell állnod a nyeregbõl egy 50 kilás zsák nem a legbölcsebb döntés a hátadon. Úgy fogsz vele imbolyogni, hogy elõbb-utóbb nagy zakó lesz a vége olyan durva terepen.
A folyón való közlekedést szétválasztanám két idõszakra: egyik a normál folyási állapotok közötti közlekedés. Ekkor a térkép jó ötlet, mert megvannak és észlelhetõek a tp-k. A másik szitu a durva árvíz. Ez a Tisza esetében azt jelenti, hogy szinte amíg ellátsz: víz. Ekkor jobb a tájoló. Plusz ilyenkor gumicsónak felejtõs! A sok törmelék miatt csakis fémaljú és több légkamrás falú csónakban merészkednék a vízre! A tiszta fém nehéz és behúzni is nehezebb valakit vagy valamit bele, mint a gumifalúba.