0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Számomra hihetetlen hogy nem romlott meg, nem neked nem hiszek hanem egyszerûen nem fér bele a világról kialakult képembe hogy két év alatt nem avasodott meg a zsír vagy romlott meg a hús egy kocsiban. Hacsaknem kifelejtetted hogy a kocsit amúgy a fagyasztóban tartod.
Mindenképp kockázatosnak tûnik, nem tudom a botulizmusnak mennyi esélye van zsírban, de még az avasodástól is félek. Múltkor megettem egy fél zacskó avas kesudiót mire rájöttem hogy avas, lehet hogy neked sem tûnt fel.
Szerintem a mogyoró vagy a mogyorón lévõ növényi olaj is megavasodna két év alatt a kocsiban. Konzervdobozban védõgázzal lenne a legjobb esélye szerintem. Én valami cukros száraz keksz irányba nézelõdnék konzerben+védõgázban nem hiszem hogy lehet kapni, úgyhogy marad a vákuum és mylar. Vagy az emergency rationsként árult tégla alakú liszt+cukor+hidrogénezett növolaj szeletek.
Nekem a víz szokott még problémás lenni, az mûanyag palackos ásványvíz amibõl kiöntök egy kicsit hogy télen ne nyomja szét magát mindig megposhad mire szükség lenne rá, kicsit pocsolya és mûanyag íze és szaga lesz, élet-halál kérdésnél biztos meginnám de eddig inkább kihagytam az ilyet.
Évente cserélve jó lenne de valahogy mindig kimarad.
Gondoltam hogy befõzök vizet, felforralom, üvegbe töltve úgy üvegestõl tovább sterilizálom egy kuktában, így nem lenne mûanyag íze és nem is poshadna meg mert belül steril az üveg és a víz is.
Ha nem szabadul el a csomagtartóban akkor nem látok problémát vele. Üveg helyett egy vákuumzacsiban is lehetne ugyanezt aztán az egészet egy mylar zacskóba tenni hogy jobban bírja a gyûrõdést, de annyi extrém hõmérséklet változás után amit egy kocsiban kap a mûanyag egy része belebomlana a vízbe amit nem szeretnék.
BOB-ba most tojásport raktam mylarban fõ kajának, aztán eszembe jutott hogy rántottát valami zsiradékba kéne csinálni, ami viszont nem áll el sokáig. Olajok közül úgy tudom a kókuszolaj áll el a legtovább a hidrogénezett növényi olajok után. Zsírok közül a a marhafaggyú de elég nehéz megemészteni. árulnak fagyasztva szárított vaj port de viszonylag alacsony zsírtartalommal szóval inkább csak az íze miatt, és youtubon láttam hogy néhányan fõznek be vajat, de abban sem nagyon tudok hinni, kockázatosnak tûnik, nem hiányzik egy ételmérgezés egy SHTF esetben.