0

Thumbs Up |
Received: 967 Given: 990 |
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Látom, ez sokaknak érzékeny téma.
Igen, zavar a repülõk hangja. Amennyiben túl gyakran hallom, és kora reggeltõl. Ez bûncselekmény?
A látóköröm meg pont annyira széles, hogy tudjam: az emberek nagy része fölöslegesen röpköd/autózik. Ez van. Ha már busszal/gyalog/biciklivel kéne menni valahova, akkor a többség érdekes módon tízszer is meggondolja. Az elmúlt másfél évben ebbõl volt egy világjárvány. (Ha elfogadjuk a hivatalos magyarázatot, hogy Vuhanból a turisták vitték szét a vírust repülõgépen az egész világban, méghozzá megdöbbentõ sebességgel.) A pandémiával járó kényelmetlenségek pedig mindannyiunkat érintettek. Szóval szerintem mindannyiunk érdekében érdemes lenne a jövõben visszavenni ebbõl a dologból, hogy átmegyek egy másik országba, mert most éppen ott akarom megenni a tízóraimat. Ennek a világnak vége, és ezt lassan el kell fogadni. Közel 8 milliárdan vagyunk, és ha az emberiség nem engedi el ezt a globalizmus meg multikulti történetet, akkor hamarosan jön a következõ járvány.
Az emberek mintha nem fognák fel, hogy a coviddal mekkora kurva nagy "mázlink" volt. Ugyanis a világ már ezt sem tudta kezelni, szóval ha egy spanyolnátha szintû cucc jött volna, akkor már rég Mad Max világ lenne, és kannibál hordák járnák az utcákat. Úgyhogy még egyszer: mindannyiunk érdeke, hogy ezt a kibaszott multikulti nyüzsgést elengedjük. Persze lehet hozzá ragaszkodni, csak akkor majd jön a következõ járvány.
Az elsõ hullám alatt volt osztálytársam osztotta az észt faszbukon, hogy neki kell a vitorlázás, kell a tengerpart, "új kultúrák megismerése", stb. Õ ugyanúgy fogja élni az életét a járvány után is, mert neki az kell, abból õ nem enged. És tudod, hány ilyen ember van, akinek másfél év pandémia után is erre van bekötve az agya? Ezt a világot ismeri, és azt hiszi, hogy csak ez létezik, a liberális multikulti. Jómódú, értelmiségi házaspár 4 hónapos babával ment Horvátországba nyaralni tavaly júliusban. Ráadásul pont azokban a napokban, amikor már tele volt a média a riasztó horvát számokkal. Augusztus elején francia turistacsoportot mészároltak le Nigerben. Világjárvány közepén elutaztak Franciaországból Nigerbe, nézelõdni. Abba a Nigerbe egyébként, ahol a francia külügy tájékoztatása szerint jellemzõ a t.rrorizmus. De nekik menni kellett. Hosszan lehetne sorolni a példákat (Szájer gruppenszex stb.). A pandémia elején, amint rendezõdött a helyzet Vuhanban, egyik napról a másikra újra berobbantották ott a járványt, és szinte kivétel nélkül az összes eset berepülõ külföldiektõl érkezett. Mert gyakorlatilag amint lehetett, abban a pillanatban "megrohamozták" a repülõk Kínát.
Széles látókör ide vagy oda, én nem szeretném, hogy nyüzsgõ balfaszok miatt legyen kellemetlensége a számomra fontosaknak, illetve nekem. Valaki, aki nagyon fontos a számomra, durva tünetekkel vészelte át a covidot, nem sokon múlott a kórház. Pedig még 40 éves sincs. Úgyhogy telibe szarom a "széles látókört" meg az "új kultúrák megismerését", meg az "élményeket". Élmények vannak ott is, ahol az ember éppen van. Nem kell ahhoz elmenni sehova. Lehet otthon edzeni saját testsúllyal. Lehet otthon jógázni, könyvbõl/videókból meg lehet tanulni, nem kell ahhoz tanár meg tagdíj. Lehet meditálni, könyvet olvasni, filmet nézni. Otthon lenni, beszélgetni, minõségi idõt tölteni a szeretteinkkel, ha már a karrier miatt úgyis kevés idõt töltünk velük. A közhiedelemmel ellentétben a Természetbe sem kell menni, mert már sajnos nem azt a világot éljük, hogy oda mehessünk károkozás nélkül. Ezt is megoldottuk. Most már akkor teszünk jót a Természetnek, ha nem megyünk oda. Majd ha lesz jobb világ (én bízom benne), akkor mehetünk.
Magyarországról meg olvasd el Pokol Béla könyvét. Nem szeretném ragozni. Ha a dolgok így folytatódnak, akkor nem lesz olyan, hogy Magyarország. Ennyi. Én meg élhetõ életet szeretnék. Itt, Magyarországon.
Igen, de miért alakult ki ez a helyzet? Kik érték el? Azok, akiknek belefért, hogy elhagyják a szülõföldjüket, illetve ne vállaljanak gyereket. Ezen nincs mit ragozni szerintem.Persze a fõ felelõsök az idegen érdekeket szolgáló, bûnözõ bábkormányok (illetve a gazdáik), akik lerabolták az országot, és ezért sok ember elköltözik, illetve nem vállal gyereket.
Thumbs Up |
Received: 131 Given: 1 |
100%-ban egyet értek veled!
Sajnos olyan világot élünk, ahol nem elég az itthoni utazás, mert mint írtad "jár neki" a külföld...
Ezt, amíg a média azt mutatja, hogy XYZ celebecske itt volt, ABZ influenszer(hú de utálom ezt a megnevezést) erre járt, a rádió harsogja a visszautasíthatatlan külföldi utakat, jó áron(kl. egy hét balatoni nyaralás annyi, mint 1 hét horvátorrszági)addig az emberekben benne lesz az, hogy ez jár nekem, ha beledöglök is.
Én is mennék szívesen erre-arra-mondjuk nem tipikus seggáztatós helyek-, de inkább a lakásra költöm, és megyünk helyette itthon pár egynapos útra...
Viszont látom a másik oldalt is sajna:
Kolléga nem tud a gyerekeivel lemenni a balatonra egy napra, mert nem engedheti meg magának...(nem nagy távolságról van szó, de nem fér bele..)
Akárhogy is nézem, nem jó irányba halad az emberek gondolkodásmódja...
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
Persze, ne legyen félreértés: én is látom azt az oldalt. Nekem is van kollégám, aki anno mesélte (még nem volt járvány), hogy mennek a Balatonra, és sok év után elõször jutnak el családi nyaralásra. A srác tisztességgel dolgozik, idõközben szerzett egy másik szakmát is, munka mellett járt iskolába.
Tavaly július elején, amikor a Fidesz-haveroknak kellett a horvát lóvé (mint most), akkor például Lakatos Márkot reklámozták a médiában. Hogy õ meg a pajtása elmentek egy 8 napos luxusnyaralásra Horvátországba, és három különbözõ helyszínen töltötték az idõt. Konkrétan akkor nyitották meg a határokat. Benyomták például a Fókuszba - amit néz a jónép -, meg telekürtölte vele a faszbukot. Ráadásul a Pride elõtti idõszakra idõzítették, ahol ugye Lakatos egy népszerû arc. Ez csak egy példa, hogy hogyan igyekeznek befolyásolni az embereket, hogy olyan helyekre menjenek, ahol semmi dolguk.
Lakatos akkori nyilatkozatát szó szerint idézem, mert sok ember gondolkodik ugyanígy, akiknek az agyát kimosták a liberális multikultival (mint pl. az említett volt osztálytársam):
"Úgy gondoltam, hogy most amikor felszabadították egy picit a határokat, akkor egybõl megrohamozom itt a legközelebbi célpontot, a horvát tengerpartot, az Adriát. ... Nagyon vágytam erre a tengerpartra, nagyon vágytam erre a strandokra, vártam arra, hogy, hogy, hogy idegen környezetben legyek, hogy utazzak, hogy ami miatt én szeretek utazni, hogy, hogy megismerjek olyan dolgokat, amiket még nem láttam."
Thumbs Up |
Received: 27 Given: 62 |
Én is megfigyeltem, hogy sok lehet a közlekedésben olyan aki nem azért autózik mert fontos dolga van. Egy idõben szépen látszódott a benzinár a forgalmon. Már sajnos nem, hiába drága egyre nagyobb a tumultus az utakon. A péntek egy horror.
Ebbõl a szempontból jó volt a kijárási tilalom csak az mehetett akinek tényleg fontos volt, mikor éjszakára mentem dolgozni alig láttam 1-1 autót. A mostani forgalom kb. 5%-a lehetett...
Nekem is vannak olyanok a rokonságban, akiknek folyamatosan mehetnékük van, mindegy hova, csak mozgásban legyenek (igaz õk városon nem nagyon tudnak magukkal mit kezdeni otthon).
Last edited by raktaros; 06-19-2021 at 10:06 AM.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Persze én sem azt mondom, hogy egész nap otthon kell ülni. Bár ha komolyabb gáz lenne, mint például Argentínában, akkor úgyis ez lenne a helyzet, szóval nem árt, ha az ember szoktatja magát hozzá (lásd a linken az "Egy jó kis TV, DVD lejátszóval." kezdetû részt).
Amíg nyugi van, addig nyilván el lehet járni kocogni, biciklizni, igény szerint étterembe/moziba/konditerembe/lõtérre stb. Vannak lehetõségek egy városban. De ha már valaki állandóan kényszeresen megy, ott valami lelki/családi gond van. És rengeteg ilyen ember van.
Az autózás egy kabaré. Szerencsére nemsokára ellehetetleníti magát a rendszer, és akkor ezt kipipálhatjuk.
Thumbs Up |
Received: 967 Given: 990 |
Hát, aki gyereket vállal, azt aggódhat érte eleget. Öcsém kislánya most megy majd iskolába, de mondta hogy nem tudja mi lesz. Iskolai erõszak téma miatt. Mondjuk a fiának még 2 éve van iskoláig, fiúknál még veszélyesebb lehet a helyzet. Rengetegen azért mentek nyugatra, mert belerántották õket a devizahitelbe. És ugye a beígért EU csatlakozásos dolgok sem jötte be. Se Euró, se havi 300ezer nettó minimálbér, se semmi. Csak hogy "mehetsz nyugatra". Hát, sokan mennek. Amúgy 1 gyerek, vagy 2 gyerek vállalása még nem változtatna a helyzeten, ahogy 3 gyerek vállalása sem, ha a kisebbség 5-6-7-et vállal.
Aztán ott van hogy a 70-es években még az volt hogy "minden jó, minden szép". Aztán utána elkezdõdött hogy vagy lesz munkád, vagy nem, jön a jégkorszak, a globális felmelegedés, most a halálos vírus, mind meghalunk, szenvedni fog a jövõ nemzedéke, éhezés jön, ivóvízhiány jön, jön a világ vége, stb. Ha csak ez dõl a hírekbõl, ki akar így gyereket vállalni? :-/
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Nem, tudom van statisztika az életkorról felbontva fehér vs ork, de szerintem az orkok a mosónõk a történetben.
Igy kéne újra gondolni, számolni a szaporodási statokat.
Nemrég meghalt egy 60 év körüli kolléganõm, életvidám, talpraesett nõ volt. Korábban rákbeteg volt, akkor sokáig nem jött dolgozni, kezelték. Elvileg sikerült kontrollálni. Nemrég kiesett a munkából, mert valami epekõvel mûtötték, de a mûtétnél már látták az áttéteket. Kezdték volna a kemót, erre teljesen váratlanul meghalt. Állítólag a kezelõorvosa is le volt döbbenve, hogy mi történt.
Azt se mondja nekem senki, hogy az a betegség nem gyógyítható.A világ egyik legnagyobb átbaszása, hogy 2021-ben ne tudna mit kezdeni vele az orvostudomány.
2019 végén megjelenik egy teljesen ismeretlen betegség (covid). Fél év alatt már 10 féle vakcina van az emberi tesztelés fázisában. Az S fehérjét kódoló DNS-t bejuttatják a sejtmagba, és ráveszik a sejteket, hogy ugyanúgy termeljék a fehérjét, ahogy azt alapból teszik a szervezet saját DNS-e alapján, de a rákot nem tudják gyógyítani. Hogyne...