Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
Megmondja hogy miről írtam... Arról írtam amiről te: "és az kellett hozzá először, hogy elpusztítsák a saját termőtalajaikat.". Ennyi.
Bizony megmondom. Linkeltél egy saját kommentet. Abban nem ezt írtad. Ennyi

Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
A többit nagyjából értem: akkor te főleg az élelmiszerek minőségének a régiók szerinti megkülönböztetését vitattad.

Az egészségről meg sehol sem írtam, hogy azt kizárólag a káros mezőgazdasági módszerek és technológiák tennék tönkre. A korábbi hozzászólásaimban sok más dolog is előkerült különböző topicokban: mozgáshiány, dohányzás, alkohol, drogok stb. Tehát ebben teljesen egyetértünk.

Az viszont vicces hogy most elkezdtél neveket elemezni. Tökmindegy minek nevezzük, a hozzászólásomból nyilvánvaló hogy a ma széles körben alkalmazott mezőgazdaságról írtam. De akkor nevezzük modern mezőgazdaság helyett mai mezőgazdaságnak, és minden más szó ugyanaz marad a hozzászólásomban. Ha a modern mezőgazdaságot nem nagyon alkalmazzák ahogy írod, akkor most irreleváns felemlegetni. A lényeg ugyanaz marad amit írtam: hogy most mit alkalmaznak leginkább, és hogy az valószínűleg fenntarthatatlan és össze fog omlani a 'csába, a romjain pedig felépül egy olyan termelés, ami nem árt a természetnek és benne az embereknek. Legalábbis ez tűnik reális forgatókönyvnek, hiszen már most 2022-ben sem nagyon tudnak mit kezdeni a műtrágyafüggéssel, szóval nehezen tudom elképzelni hogy ezt sokáig tudják folytatni. Az új mezőgazdaságot meg nevezheted ahogy tetszik.
A nevek elemzése rendkívül fontos. Az határozza meg a narratívát, és így a valóságot. Ha pedig az ember hagyja, hogy mások alakítsák a valóságát, akkor sz*rba kerül, mert mások eléggé ostobák. Ha valamire ma azt mondják, hogy modern, az szinte kivétel nélkül pozitív dolgot jelent, a fejlett és hatékony kifejezésekre gondol belőle az ember. Ez elég nagy zsákutca a mezőgazdaságot tekintve. Ezért kifejezetten fontos lenne, hogy minél többen szembesüljenek a ténnyel, hogy a mai, széles körben elterjedt mezőgazdaság NEM modern, nem fejlett, és nem hatékony, akkor sem, ha mindenki azt mondja.

A mai mezőgazdaság egyszerűen csak iparosított mezőgazdaság. Azt lenne érdemes tudatosítani a fejekben, hogy az iparosítás másik hozadéka, a füstölgő gyárkémény jelensége skandináv iskolakerülő tinik idegösszeomlását okozta, de a gyakorlatban a bolt polcára kerülő kenyér előállítása is ugyanúgy történik. Meg a zöldségeké is, bár az talán még egy kicsit több szennyezéssel jár.

Minden egyes apró alkalom számít, amikor valaki hangosan kimondja, hogy a király meztelen.