Eredmény 1 to 10 of 19

Topic: Aszály, szárazság, esőhiány

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 553
    Given: 1,034

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Bizony megmondom. Linkeltél egy saját kommentet. Abban nem ezt írtad. Ennyi

A nevek elemzése rendkívül fontos. Az határozza meg a narratívát, és így a valóságot. Ha pedig az ember hagyja, hogy mások alakítsák a valóságát, akkor sz*rba kerül, mert mások eléggé ostobák. Ha valamire ma azt mondják, hogy modern, az szinte kivétel nélkül pozitív dolgot jelent, a fejlett és hatékony kifejezésekre gondol belőle az ember. Ez elég nagy zsákutca a mezőgazdaságot tekintve. Ezért kifejezetten fontos lenne, hogy minél többen szembesüljenek a ténnyel, hogy a mai, széles körben elterjedt mezőgazdaság NEM modern, nem fejlett, és nem hatékony, akkor sem, ha mindenki azt mondja.

A mai mezőgazdaság egyszerűen csak iparosított mezőgazdaság. Azt lenne érdemes tudatosítani a fejekben, hogy az iparosítás másik hozadéka, a füstölgő gyárkémény jelensége skandináv iskolakerülő tinik idegösszeomlását okozta, de a gyakorlatban a bolt polcára kerülő kenyér előállítása is ugyanúgy történik. Meg a zöldségeké is, bár az talán még egy kicsit több szennyezéssel jár.

Minden egyes apró alkalom számít, amikor valaki hangosan kimondja, hogy a király meztelen.
    Távol álljon tőlem hogy lelombozzalak, de ezúttal sehol sem mutattál rá hogy a király meztelen. (Az nem császár amúgy?)

Hogy a mai mezőgazdaság miért nem modern azt már elsőre is megértettem a magyarázatodból, szóval fölöslegesen fejtetted ki másodszor is. Viszont már elsőre sem volt a király meztelenségére való rámutatás, sőt a beszélgetés szempontjából pontosan nulla funkcióval bírt. Nincs is semmilyen király meg semmilyen meztelenség. Maximum arra lehetne rámutatni hogy valaki tudálékoskodik. Tudniillik semmi másról nem írtam mint arról, hogy a mai mezőgazdaság ártalmas. Aki akarta - tehát rajtad kívül mindenki a fórumon - az megértette, hogy attól még hogy a köznyelveben megszokott "modern" jelzőt használtam, ugyanarról a mai mezőgazdaságról beszéltem amelyikről te. Tekintve hogy más mezőgazdaságot nem alkalmaznak számottevő mértékben, másról nem is beszélhettem. Ahelyett hogy észrevennéd hogy teljes mértékben egyetértek veled, megint valami képzeletbeli pucérkodó királlyal vagy elfoglalva.

Szerk.: persze az elnevezések fontosságában is egyetértünk, Quine mesterből is írtam dolgozatot. Pont ezért igyekszem kerülni a "covid" psyop menedzserei által erőltetett kifejezések használatát is.
    Last edited by P. Dude; 08-22-2022 at 12:37 PM.