0

..ha egyszer valahol,valamiért összefutunk veszek tõled egy dedikált példányt személyesen..vagy inkább cserélek valamire...van aminek nincs ára....
...személyesen...mert valaki gondolatait megérteni csak úgy lehet,ha a szemébe nézel..nekem többet ér egy pillanat valakivel,mint egy év fórumozás...
Volt szerencsém találkozni néhány emberrel személyesen, akiknek a könyveit olvastam már. John Maxwell, Sam Rehnborg, Robert Kiyosaki, Florence Littauer. Viszont már jóval korábban építettem magam a könyveikbõl, mintsem hogy találkozhattam volna velük. Tulajdonképp itt ok-okozati összefüggés van. Igyelkeztem megérteni, mit akarnak nekem átadni. Persze nagyszerû érzés volt a személyes találkozó. És a legkevésbé sem akarom magamat hozzájuk hasonlítani, kb. 6 nulla van köztünk nagyságrendben. Csak azt akarom mondani, hogy amikor egy ember megírja az életében összegyûjtött tapasztalatokat, és azt Te egy pár este alatt elolvashatod, az azért sok idõt megspórol
De persze semmi akadálya, hogy találkozzunk. Mely részén tengõdsz kis hazánknak?
www.mafelsz.hu, www.quixafe.com facén is
Az igaz az az, hogy a sós víz valóban megeszi a betont. Lásd a tengerparti építmények gyorsabb errodálása. De ki az, aki tengervizet tesz a ciszternájába? A természetes ásványi sóval bíró víz közel nincs akkora oxidatív, vagy inkább erodatív hatással a betonra. Sõt, inkább a beton védi meg a vizet a belõle lassan kioldódó anyagokkal a mikrobiológiai romlástól. Én csak azzal kapcsolatban fejtettem ki a nézetemet, hogy egy betontárolóba töltött víznek nincs ideje olyan mennyiségû lúgosító anyagot kioldani a betonból, hogy annak egészségügyi kockázata legyen. Csak ismételni tudom. Vízmennyiség, beton fal felület nagysága.. Nézd meg az arányokat, írd fel az általad félt kémiai reakciók szímítási képleteit, osszál szorozzál, és rá fogsz jönni, hogy ahhoz hogy ez bekövetkezzen, és most hasraütés alapján saccolok....1 liter víznek folyamatosan kéne átszivárognia egy 1 köbméteres betontömbön pár éven keresztül. Ez olyan, mint amikor azzal riogatják a kisklambókat, hogy beletesznek egy fogat a pohár kólába, és az néhány hét alatt elrohad. Bár a kóla a világ legmérgezõbb élelmiszeres- igaz, én szeretem- de ki az a hülye, aki azt hetekig a szájában tartja, és azzal gargalizál? Tehát..Igaz, hogy van ilyen kémiai reakció, de nem igaz az, hogy egy átfolyó rendszerû víztározóban ez oly mértékben végbemehet, hogy az az egészségre ártalmas lenne.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Én írtam víztározóról?
Egyébként ha folyamatosan desztvizet töltesz bele, hamar megnézheted a víztározódat. Tudod miért? Azért, mert a betonból a kötést adó Na, K és Ca ionok kioldódása és a víz oldott só koncentrációja között statikus rendszernél egyensúly alakul ki. Ha ezt az egyensúlyt áramoltatással/vízcseével megbontod, folyamatos a betonból a kioldódás.
Egyébként a Gellért hegy környéki vizek kemények, sok az oldott ásványi tartalom, ezért kevésbé károsítják a betont. Én viszont ismerek olyan gránitba vájt objektumot, ahol lõtt betonnal kellett az aknák állóképességét erõsíteni. A beszivárgó víz pH-ja 10-es. Szappant lehet vele fõzni. A környezetbe nem is szabad kiengedni kezelés nélkül. Pedig ugye gránit hegyben van a vájat, a gránit pedig eredendõen savas karakterû.
Egy víztározónyi desztvíz? hm.... vizuális vagyok. látom, ahogy ott állok a kukta fölött, és lepárlok egy ciszternányi vizet. vagy az RO-s vízlágyítóból kikönyörgök 2-300 m3-t
![]()
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Ezt régen úgy csináltuk, hogy sima mészkövet tettünk a vízbe, de ma már fejlettség van, meg civilizáció, betont kell használni
Még régebben meg még az ibc tartályban is volt mészkõ
Ezek azok a táplálkozástudósok, akik szerint a tojás egészségtelen, mert a koleszterin az méreg?