Oldala 26 of 35 ElsõElsõ ... 162425262728 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 251 to 260 of 350

Topic: Egészséges ivóvíz

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...mit mondjak..jó,hogy ide talált MAFELSZ kolléga a Fórumra....a pár nap alatt már több valóságosan okos dolgot hallottam tõle,mint itt egy év alatt az önjelölt tudós palántáktól...tisztán,érthetõen,világosan ír..csak így tovább...
    köszi, a megerõsítés mindig jól esik...Ha a könyvemet olvastad volna, ahhoz mit szólnál

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MAFELSZ Hozzászólás megtekintése
    köszi, a megerõsítés mindig jól esik...Ha a könyvemet olvastad volna, ahhoz mit szólnál
    ..ha egyszer valahol,valamiért összefutunk veszek tõled egy dedikált példányt személyesen..vagy inkább cserélek valamire...van aminek nincs ára....
    ...személyesen...mert valaki gondolatait megérteni csak úgy lehet,ha a szemébe nézel..nekem többet ér egy pillanat valakivel,mint egy év fórumozás...

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..ha egyszer valahol,valamiért összefutunk veszek tõled egy dedikált példányt személyesen..vagy inkább cserélek valamire...van aminek nincs ára....
    ...személyesen...mert valaki gondolatait megérteni csak úgy lehet,ha a szemébe nézel..nekem többet ér egy pillanat valakivel,mint egy év fórumozás...
    Volt szerencsém találkozni néhány emberrel személyesen, akiknek a könyveit olvastam már. John Maxwell, Sam Rehnborg, Robert Kiyosaki, Florence Littauer. Viszont már jóval korábban építettem magam a könyveikbõl, mintsem hogy találkozhattam volna velük. Tulajdonképp itt ok-okozati összefüggés van. Igyelkeztem megérteni, mit akarnak nekem átadni. Persze nagyszerû érzés volt a személyes találkozó. És a legkevésbé sem akarom magamat hozzájuk hasonlítani, kb. 6 nulla van köztünk nagyságrendben. Csak azt akarom mondani, hogy amikor egy ember megírja az életében összegyûjtött tapasztalatokat, és azt Te egy pár este alatt elolvashatod, az azért sok idõt megspórol
    De persze semmi akadálya, hogy találkozzunk. Mely részén tengõdsz kis hazánknak?

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    EEZ IGAZ...IS, MEG NEM IS.
    bUDAPEST LEGNAGYOBB CISZTERNÁJA, A gELLÉRTBEN, BETOnBÓL VAN. mÁSRÉSZT A BETON...uppsz, caps...Szóval a beton tartósítja is a vizet. Egy 10 m3-e tároló, vagy 100-nak a fala igen kicsi ahhoz, hogy a nem túl savas víz annyi mindent kioldjon belóle, hogy az maró lúggá változzon. Kimondottan ajánlják is, hogy a víztározónak a falát ha nem muszáj, és lehetõség van erõs beton készítésére, ne fessék le belülrõl, mert az tartósítja is a vizet. Pár tucat ilyen ciszternaépítésen már túl vagyunk, és elég sok mérést is végeztünk. Túl azon, hogy ezt nem mi találtuk ki. Az összes helyre, ahol vízhatlan festékkel kezelték a tározó falát, belehajigálnak betontömböket a vízbe, hogy az ne buggyannjon meg. Ez van
    Gondolom, a beton tározóba nem sótalan vizet töltesz, én arról írtam. Másrészt a betonból kioldódó lúgos anyagok természetes, hogy fertõtlenítenek. De mi az, ami nem igaz?

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Gondolom, a beton tározóba nem sótalan vizet töltesz, én arról írtam. Másrészt a betonból kioldódó lúgos anyagok természetes, hogy fertõtlenítenek. De mi az, ami nem igaz?
    Az igaz az az, hogy a sós víz valóban megeszi a betont. Lásd a tengerparti építmények gyorsabb errodálása. De ki az, aki tengervizet tesz a ciszternájába? A természetes ásványi sóval bíró víz közel nincs akkora oxidatív, vagy inkább erodatív hatással a betonra. Sõt, inkább a beton védi meg a vizet a belõle lassan kioldódó anyagokkal a mikrobiológiai romlástól. Én csak azzal kapcsolatban fejtettem ki a nézetemet, hogy egy betontárolóba töltött víznek nincs ideje olyan mennyiségû lúgosító anyagot kioldani a betonból, hogy annak egészségügyi kockázata legyen. Csak ismételni tudom. Vízmennyiség, beton fal felület nagysága.. Nézd meg az arányokat, írd fel az általad félt kémiai reakciók szímítási képleteit, osszál szorozzál, és rá fogsz jönni, hogy ahhoz hogy ez bekövetkezzen, és most hasraütés alapján saccolok....1 liter víznek folyamatosan kéne átszivárognia egy 1 köbméteres betontömbön pár éven keresztül. Ez olyan, mint amikor azzal riogatják a kisklambókat, hogy beletesznek egy fogat a pohár kólába, és az néhány hét alatt elrohad. Bár a kóla a világ legmérgezõbb élelmiszeres- igaz, én szeretem- de ki az a hülye, aki azt hetekig a szájában tartja, és azzal gargalizál? Tehát..Igaz, hogy van ilyen kémiai reakció, de nem igaz az, hogy egy átfolyó rendszerû víztározóban ez oly mértékben végbemehet, hogy az az egészségre ártalmas lenne.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az igaz az az, hogy a sós víz valóban megeszi a betont. Lásd a tengerparti építmények gyorsabb errodálása. De ki az, aki tengervizet tesz a ciszternájába? A természetes ásványi sóval bíró víz közel nincs akkora oxidatív, vagy inkább erodatív hatással a betonra. Sõt, inkább a beton védi meg a vizet a belõle lassan kioldódó anyagokkal a mikrobiológiai romlástól. Én csak azzal kapcsolatban fejtettem ki a nézetemet, hogy egy betontárolóba töltött víznek nincs ideje olyan mennyiségû lúgosító anyagot kioldani a betonból, hogy annak egészségügyi kockázata legyen. Csak ismételni tudom. Vízmennyiség, beton fal felület nagysága.. Nézd meg az arányokat, írd fel az általad félt kémiai reakciók szímítási képleteit, osszál szorozzál, és rá fogsz jönni, hogy ahhoz hogy ez bekövetkezzen, és most hasraütés alapján saccolok....1 liter víznek folyamatosan kéne átszivárognia egy 1 köbméteres betontömbön pár éven keresztül. Ez olyan, mint amikor azzal riogatják a kisklambókat, hogy beletesznek egy fogat a pohár kólába, és az néhány hét alatt elrohad. Bár a kóla a világ legmérgezõbb élelmiszeres- igaz, én szeretem- de ki az a hülye, aki azt hetekig a szájában tartja, és azzal gargalizál? Tehát..Igaz, hogy van ilyen kémiai reakció, de nem igaz az, hogy egy átfolyó rendszerû víztározóban ez oly mértékben végbemehet, hogy az az egészségre ártalmas lenne.
    Én írtam víztározóról?
    Egyébként ha folyamatosan desztvizet töltesz bele, hamar megnézheted a víztározódat. Tudod miért? Azért, mert a betonból a kötést adó Na, K és Ca ionok kioldódása és a víz oldott só koncentrációja között statikus rendszernél egyensúly alakul ki. Ha ezt az egyensúlyt áramoltatással/vízcseével megbontod, folyamatos a betonból a kioldódás.
    Egyébként a Gellért hegy környéki vizek kemények, sok az oldott ásványi tartalom, ezért kevésbé károsítják a betont. Én viszont ismerek olyan gránitba vájt objektumot, ahol lõtt betonnal kellett az aknák állóképességét erõsíteni. A beszivárgó víz pH-ja 10-es. Szappant lehet vele fõzni. A környezetbe nem is szabad kiengedni kezelés nélkül. Pedig ugye gránit hegyben van a vájat, a gránit pedig eredendõen savas karakterû.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy víztározónyi desztvíz? hm.... vizuális vagyok. látom, ahogy ott állok a kukta fölött, és lepárlok egy ciszternányi vizet. vagy az RO-s vízlágyítóból kikönyörgök 2-300 m3-t

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Az összes helyre, ahol vízhatlan festékkel kezelték a tározó falát, belehajigálnak betontömböket a vízbe, hogy az ne buggyannjon meg. Ez van
    Ezt régen úgy csináltuk, hogy sima mészkövet tettünk a vízbe, de ma már fejlettség van, meg civilizáció, betont kell használni
    Még régebben meg még az ibc tartályban is volt mészkõ

Ezt egy ilyen helyen nyugodtan hangoztathatod, nyilván nem túl sok szakember( táplálkozási) van itt.De nyilvánosan, az arcodat vállalva azért ezzel óvatosan. Pláne olyanoknak ne, akiket szeretsz. Már ha nem akarsz nekik rosszat. Ha ezt neked egy RO víztisztító ügynök mondta, akkor azért szûrd meg erõsen.Mármint ne a vizet, hanem amit mond...Keresd az anyagi érdeket, biztos megtalálod. De hogy táplálkozás-tudóstól ilyen baromságot nem hllasz, az is biztos
    Ezek azok a táplálkozástudósok, akik szerint a tojás egészségtelen, mert a koleszterin az méreg?

MacIver
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Ezek azok a táplálkozástudósok, akik szerint a tojás egészségtelen, mert a koleszterin az méreg?
    Minden táplálkozástudós tudja, hogy a tojás egészséges, és a koleszterint a szervezet (is) termeli saját védelme érdekében, de közülük a rendszer (gyógyszeripar, stb.) gátlástalan szolgái hazudnak errõl.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy víztározónyi desztvíz? hm.... vizuális vagyok. látom, ahogy ott állok a kukta fölött, és lepárlok egy ciszternányi vizet. vagy az RO-s vízlágyítóból kikönyörgök 2-300 m3-t
    Az eredeti felvetés arról szólt, hogy betonnal lehet-e pótolni a víz sótartalmát. Te vitted félre, már magad sem érted, mirõl szól a vita. Az esõvíz is nagyon alacsony sótartalmú víz.

A topic keresõszavai: