Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
Gondolom, a beton tározóba nem sótalan vizet töltesz, én arról írtam. Másrészt a betonból kioldódó lúgos anyagok természetes, hogy fertõtlenítenek. De mi az, ami nem igaz?
Az igaz az az, hogy a sós víz valóban megeszi a betont. Lásd a tengerparti építmények gyorsabb errodálása. De ki az, aki tengervizet tesz a ciszternájába? A természetes ásványi sóval bíró víz közel nincs akkora oxidatív, vagy inkább erodatív hatással a betonra. Sõt, inkább a beton védi meg a vizet a belõle lassan kioldódó anyagokkal a mikrobiológiai romlástól. Én csak azzal kapcsolatban fejtettem ki a nézetemet, hogy egy betontárolóba töltött víznek nincs ideje olyan mennyiségû lúgosító anyagot kioldani a betonból, hogy annak egészségügyi kockázata legyen. Csak ismételni tudom. Vízmennyiség, beton fal felület nagysága.. Nézd meg az arányokat, írd fel az általad félt kémiai reakciók szímítási képleteit, osszál szorozzál, és rá fogsz jönni, hogy ahhoz hogy ez bekövetkezzen, és most hasraütés alapján saccolok....1 liter víznek folyamatosan kéne átszivárognia egy 1 köbméteres betontömbön pár éven keresztül. Ez olyan, mint amikor azzal riogatják a kisklambókat, hogy beletesznek egy fogat a pohár kólába, és az néhány hét alatt elrohad. Bár a kóla a világ legmérgezõbb élelmiszeres- igaz, én szeretem- de ki az a hülye, aki azt hetekig a szájában tartja, és azzal gargalizál? Tehát..Igaz, hogy van ilyen kémiai reakció, de nem igaz az, hogy egy átfolyó rendszerû víztározóban ez oly mértékben végbemehet, hogy az az egészségre ártalmas lenne.