Oldala 54 of 70 ElsõElsõ ... 444525354555664 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 531 to 540 of 692

Topic: Élet a tanyán

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ne bántsd a vakondot, hiánya sokkal nagyobb kárt képes okozni a növényeidben, gyümölcsfáidban. A vakond további elõnye, hogy kevesebbet kell ásnod, mert gondoskodik neked a föld átkeverésérõl.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 109
    Given: 64

0 Not allowed!
    Na igen. De amikor a frissen vetett cukorborsó a föld tetején, na meg a hagyma és a zöldség.......
    Nem megölni akarom de na... De nem hagyom hogy megszokja, hogy neki ott lehet.

Élvefogó csapdával is próbálkoztam de semmi. Azért nem adom fel. Ha meglesz elviszem máshová turkálni.

Köszi mégegyszer

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy éppen olyan kártevõk vonzották oda, amik még jobban elintézték volna a terményedet. Pl. lótücsök.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 109
    Given: 64

0 Not allowed!
    Értem én, de akkor is dühít.
    Pár napja visszavett kicsit.
    Most hogy mondod, kíváncsi leszek miféle dögöket hoztunk haza a trágyával.
    Szerencsére nem jellemzõ a kertünkben a rágás. Le is kopogom.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A trágyával leggyakrabban a lótücsök (lótetû) jön, ill. kedvezõ életteret teremt neki. Hihetetlen károkat tud okozni. Egy barátom a múlt évben egy szem ép krumplit sem tudott kiszedni a földjébõl. Igaz, õ is üldözte a vakondot, mert meg volt gyõzõdve róla, hogy az pocok. Ha az érintett területen talajfertõtlenítést végzel, hidd el, a vakond se fog odamenni. Ellenben sokkal rosszabb, ha a fáid elkezdenek a csúcsuktól szépen száradni, mert a gyökerüket valami szisztematikusan zabálja. Ettõl megvédhet a vakond. Mérlegelned kell hát, melyik a fontosabb.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Ellenben sokkal rosszabb, ha a fáid elkezdenek a csúcsuktól szépen száradni, mert a gyökerüket valami szisztematikusan zabálja. Ettõl megvédhet a vakond. Mérlegelned kell hát, melyik a fontosabb.
    Nemrég olvastam az "öko" növényvédelmi könyvet és ott is ezt írták, hogy jó pár talajlakót kordában tart a vakond.
    Nem piszkálom a vakondot most már, mert tényleg alig van lótetû a kertben. Régen tucatnyi lótetût találtam egy hónap alatt, most meg csak 1-2 elvétve.
    A vakond csak addig necces, amíg nem erõsödik meg a növények gyökere.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    A trágyával leggyakrabban a lótücsök (lótetû) jön, ill. kedvezõ életteret teremt neki.
    A helyesen kezelt trágyában sem gyommag, sem rovar, sem pedig káros gomba vagy baktérium nem fordulhat elõ, mert az érési hõfok (80 c körül) egyszerûen elpusztítja. Ha a trágya elgyomosítja a kertet, vagy megjelenik egy csomó károsító, akkor az adott helyrõl nem érdemes a továbbiakban beszerezni, mert minõségre sem lesz jó, ha éretlen vagy rosszul kezelt. Persze a semminél az is több, de messze van a jótól.
    Ha pedig csak másodosztályú trágya beszerzésére van lehetõség, akkor ahogy a tüzifánál is, meg kell fontolni a több évre elõre gondolkodást, és saját magának kell az embernek kezelnie, akkor nem kell szívni miatta.

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    A lóbogarat ne dobjátok ki. Gyûjtsétek össze külön skatulyába,hogy ne öljék meg egymást és ajándékozzátok oda egy pecásnak vagy vigyétek be a horgászboltba,A legjobb harcsa,márna csali,egy kincs.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló DooM Hozzászólás megtekintése
    A lóbogarat ne dobjátok ki. Gyûjtsétek össze külön skatulyába,hogy ne öljék meg egymást és ajándékozzátok oda egy pecásnak vagy vigyétek be a horgászboltba
    Vagy ahogy én szoktam: odadobom a tyúkoknak

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Vagy ahogy én szoktam: odadobom a tyúkoknak
    És elõtte felcsalizod akárcsak DooM ? Na ez vicc volt.