Oldala 13 of 26 ElsõElsõ ... 3111213141523 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 254

Topic: Önellátás

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Kedves Aljas!
    Hát szépen átírták a nickedet Tesó!
    ha a szomszédom lennél, a hozzászólásaid alapján megítélve tartanék attól, hogy mikor, milyen törvényszegés miatt jelentesz fel, a törlésed, és a gyors visszaregelésed pedig azt mutatja, hogy nincs benned tartás,
    Mi bajod van,elgurult a gyógyszer?
    Na mindegy a topic témánál maradva "Az önellátás illúzió?"
    Személy szerint megbizonyosodtam a többi topicban és ebben a topicban lefolytatott vita alapján,hogy illúzió! Miért?
    -nincs a fórumon Önellátó! Pedig ha lenne,hát ide biztos írna.Bár szerintem,nem is lenne internet kapcsolata,nem tudna ide ,sem máshová írni.
    De minek is írna és minek is lépne vissza a Rendszerbe,mert hát mindent megteremtett,minden megvan.Az,hogy páran még itt osztják az észt,az azt jelenti,hogy nem tudnak kilépni a Rendszerbõl és nem is akarnak,mert sem fizikailag ,sem mentálisan nem készültek fel az elszakadásra.Tehát ezen a fórumon valóban meddõ Ez a vita,beszélgetés!Ahhoz,hogy hiteles információk legyenek az önellátásról,ahhoz fel kell venni a gumicsizmát és felkutatni egy valódi önellátót. Vele el lehetne beszélgetni a valóságról.
    -az önellátásra törekvõk mentalitása Valahol mindig ledöbbenek,hogy milyen mértékû agresszivitás van ezekben az emberekben,nem nagyon lehet elbeszélgetni normálisan.Nem tudom miért van ez,nem is akarok találgatni.
    Mindazonáltal a leírt életvitel alapján(ha igaz),amikor valaki megtalálta a helyét és mûködik az élete a gondtalan nyugalom kellene,hogy jellemzõ legyen rá.Praktikusan "követ lehetne törni a hátán".
    -a rendszerbõl való végleges és teljes kilépés (Önellátás) most is azt mondom ,mint elõrébb,hogy lehetséges!
    Az aki valamilyen tragédia,szeretteinek elvesztése,ellehetetlenedés anyagilag és mentálisan(nem körözött bûnözõrõl beszélek),a társadalomba való végleges csalódás,kiábrándulás állapotába kerül mentálisan,az eljutott az önellátás megvalósításának a gondolatához.
    Praktikusan két út áll elõtte ,öngyilkos lesz vagy elvonul és mindent megteremt magának és megszakít minden kapcsolatot a külvilággal.(valamelyik filmbe láttam ilyesmit,amikor a növények ilyen öngyilkosságra ösztönzõ valamit bocsájtottak ki,ott volt egy ilyen öreglány,azt hiszem Az esemény címû filmbe volt)
    Tehát ehhez a kilépéshez kell egy mentális állapot,akinek ez nincs meg az soha nem lesz önellátó,mert mindig visszahúzza a Rendszer amibe Õ maga is vágyakozik.
    -az önellátás feltételei
    mindenképpen szükséges,hogy a megroppanás elõtti idõkben felhalmozott vagyona legyen,nem is kevés,Egy olyan hely ahol ez megvalósítható nem olcsó mulatság(a falusi ház,tanya az nem jó erre).A maradék pénz pedig elköltésre kerül a feltételek megteremtésére.
    Kocsi,Napelem,közmûvek nem kell és semmi olyan ami költségbe vagy javítására,karbantartására bármikor is kapcsolatba kell kerülni a Rendszerrel.
    A felmerülõ illetékeket,közterheket,költségeket be kell fizetni elõre 100 évre és nem fognak zaklatni a hatóságok.

Talán ennyi! A többi csak szószaporítás és illúzió!

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Kedves Aljas!
    Idézet Eredeti hozzászóló DooM Hozzászólás megtekintése
    Hát szépen átírták a nickedet Tesó!
    Van ez így!
    Köszönöm, hogy külön felhívtad rá a figyelmet, mert ez már az a szintû személyeskedés, amire nem reagálok, csak mosolygok rajta. Így viszont nem sikkad el
    biztos mindenki észreveszi, és minõsíti a szerzõjét. Érv nincs, ennyire telt a haragból. Válasz részletesen a szerzõnek.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló csigasütõ Hozzászólás megtekintése
    Kedves Aljas!

Kérlek, olvasd el pontosan, amit írtam. Felmerült az ügynökkérdés, de elvetettem. Az "önellátó életemrõl" meg nem tudsz semmit, a közteher viselésemrõl szintén nem, ezért ne nyilatkozz róla. Építsünk, beszélgessünk végre!
    Ha értelmetlennek tartok egy témát, én nem szoktam odamenni rontani a levegõt. Ezt szintén nem neked szántam!!!
    Kedves csigasütõ!

Eddig azt hittem sikerült pontosan értelmeznem amit írtál és arra reagáltam, de ezek szerint mégsem. Említetted, hogy benned IS felmerült az ügynökkérdés.
    Lehet, hogy a háttérbszélgetésekben másban is, de itt a topikban csak benned. Glassbox írt Smith ügynököt, mikor DooM felsorolta "mit adtak nekünk a rómkaiak?"
    De ez még közel sem az az ügynökség amire te céloztál a hozzászólásodban. Csak erre írtam, hogy láttam, beszéltem, eltöltöttem vele pár napot és amit ott tapasztaltam
    az elég hiteles volt ahhoz, hogy valódinak tartsam és ne ügynöknek (ugyanezt mondhatom astonferirõl is). Egyébként már a vád megfogalmazása -mégha relativizálva is-
    elég a negatív attitûd kialakítására egy egy idevetõdõ érdeklõdõ szemében. Természetesen teljes toleranciával! Csak ezt ellensúlyoztam a saját, személyes tapasztaláson alapuló véleméynemmel.

Abban is igazad van, hogy az önellátó életedrõl nem sokat tudok, csak azt amit leírtál összesen 17 hozzászólásból. Amikbõl 9 tartalmazott személyes információt és 4 szólt az életviteledrõl. Viszont nem látom hol nyilatkoztam róla! Amit írtam, arról -szerintem- a szövegkörnyezetbõl kiderül, hogy a rendszerben élõk (de nevesíthetném jelen vitában DooMra és astonferire, sõt magamra is részben) véleménye nagy általánosságban az önellátókról. A hangvétele pedig kevésbé indulatos és bántó, mint az általad megfogalmazott.

De hagyjuk is az egészet, adtunk és kaptunk nincs értelme számolni és mindenáron gyõzni. Építsünk, de mit? Ebben a topikban pl. önellátó életmódot.
    Vannak akiknek van tapasztalata, vannak érdeklõdõk és vannak szkeptikusok. A topikindító eredeti kérdése, hogy akiknek sikerült, azok HOGYAN érték el az eredményeiket?
    Erre a kérdésre viszont nem kapott választ azoktól akiknek tapasztalati vannak. Csak annyit, hogy lehetséges és nagyon jó! A náluk hogyan mûködikre, csak Morpheus reagált érdemben. A felvetett nehézségekre csak általánosságban kapott választ és ezzel nem lett meggyõzve. Megjelent a másik oldal is, akik szerinte nem lehetséges és kezdték sorolni a nehézségeket. Itt sajnos részletekbe veszõ vita alakult ki, elfeledkezve a lényegrõl. Ebbe én is beszálltam, de csak azért, hogy ne propagáljuk már egy nyílt forumon a törvénysértést és ne biztassunk erre másokat. Még akkor sem ha egyébként még nem éri el azt a mértéket, amire a hivatal reagál és különben is mindenki ezt csinálja. Kényes téma ez a "prepperkedés". Törvényes keretek között kell készülni egy törvények nélküli világra. Nehéz egyensúlyozni a hatékonyság és a törvényesség határán. Mindenkinek (magamat is beleérte) meg vannak a stiklijei. De ne "hencegjünk" vele bizonyítható módon és ne biztassunk mást az elkövetésre bizonyítható módon! A lényeg a HOGYAN és MILYEN MÉRTÉKBEN lehet önellátó? Jó lenne belekalkulálni glassbox egyéni igényeit! Szereti az üveget, annak megmunkálását.
    Mennyire lehet önellátó ilyen "szakmával"? Szeretne a maga ura lenni, de belefér mellette, hogy azt csinálja, amit szeret? Ehhez talán jó lenne többet tudni a mostani helyzetérõl. Az kiderült, hogy kertes házban lakik, de mennyi a rendelkezésre álló mûvelhet terület? Abba mit érdemes még idén belevetni, amibõl idén termése lehet? A jövõ évre pedig egy vetési tervet összedobni neki, hogy a leghatékonyabban ki tudja használni az erõforrásait. Már ha igényéli az ilyen irányú segítséget, mert nem verném azt a bizonyost az övével!

Talán ennyi elég, hogy új irányt adjunk a topiknak!

Maradtam tisztelettel!

A. L. Ias

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    pár mondat mert egyrészt a barátaimat szapulják akikkel együtt pihenünk napokig és egymás szemébe nézve mondjuk meg a véleményünket.
    Önellátás : mi is ez ? megtermeled a kajád egy részét hogy ne hetente csak havonta menj a boltba. ez nem az .
    nem függesz a szolgáltatoktól ? érdekes. függesz . gáz villany víz. akkor sorba.
    víz: van fúrt kutad és tisztítod a vizet hogy iható legyen. megoldható de állandó munka és figyelned kell hogy aki nem szippantod super baktériumos emésztõd ne fertözze meg a talajt és leszivárogva a talajvizet is. nem véletlen hogy vidéken ma is ragaszkodnak a csatornához vagy a szippantos kocsihoz bár biztos Õk a hülyék.
    villany : lehet termelni csak az alaprendszer egy vagyon. kell hozzá alkatrész, akku idõnként tehát már is függesz és pénzért veszed.
    gáz: ezt lehet hagyni de akkor kell hogy legyen egy erdõd amit újra telepítesz mert elfogy a fa fûtésre és fõzésre egy idõ után. vagy veszel vagy lopsz. függesz ismét valakitõl valamitõl.
    slag amivel locsolsz veszed, lábosok veszed, ruhák veszed, de ezeket elõzõ életedben felhalmoztad és nem kell.
    de veszel : SÓ, CUKOR, BORS ( fekete ), sót nem tudsz bányászni de a fõzéshez, tartósításhoz, pácoláshoz muszáj, cukor ízlés szerint, bors fõzéshez kell de nem terem nálunk csak a trópusokon.
    kávé , tea csak luxus. kötszer, gyógyszer ha kell de tudom ti bátrak vagytok gyógynövény mindent megold.
    nem használsz gépeket mert ahhoz üzemanyag és alkatrész kell. akkor kétlem a napi 3-4-5 órás munkavégzést.
    az önéllását amirõl itt sokan és amilyen formában fröcsögnek az a középkorban volt de oda senki sem akar visszasüllyedni.
    lehet vidéki életet élni annak akinek ez tetszik vagy mert bele van kényszerítve de nem kell ( és unom is ) a város szapulni mert a fentiek tudatában kellünk.
    van a családba gazdálkodó látom milyen életet élnek és nem kívánom kicsit sem de nem szólok le senkit mert azt az utat választja.
    igen városi vagyok itt születtem itt dolgozom és szeretem amit csinálok ( jól meg is fizetik ) és nem is akarok elmenni pont ezért senkit sem beszélek le vagy rá hogy menjen csak logikusan, realistán gondolkodom dolgokról. csak unom hogy mindig a városi a bunkó de a vidékiek ideszaladgálnak orvosért, alkatrészért, meg itt taníttatják a kölkeiket, meg jönnek minden francért ami náluk nincs.
    szóval lehet gazdálkodni és megosztani a tapasztalatokat csak ne legyek oda hogy önellátóak vagyunk.
    más: mi vesszük a fáradságot és elmegyünk találkozunk és megmutatjuk egymásnak milyen cuccokban gondolkoztunk kipróbáljuk és kiderül jó e így érvelünk, egymás szemébe mondjuk véleményünket a tábortûz mellet és nem egy monitor mögött vagyok senki.
    mindenki más háttérrel és elképzeléssel ûzi ezt a sportot ki könnyebben ki véresen komolyan de a cél a túlélés ha sor kerül a gebaszra.
    én veszem a fáradságot és kipróbáltam milyen egy 6 éves gyerekkel útra kelni. Doom és Alias tudja együtt voltunk. voltunk egy nagy területen amit felmértünk hány embernek nyújtana megélhetést és hogyan lehetne megvédeni milyen eszközökkel. akkor most szóljon aki csinált ilyet ne csak az észt ossza vagy vegye a fáradságot jöjjön el egy találkára és mondja el a véleményét.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Kedves csigasütõ!

Eddig azt hittem sikerült pontosan értelmeznem amit írtál és arra reagáltam, de ezek szerint mégsem. Említetted, hogy benned IS felmerült az ügynökkérdés.
    Lehet, hogy a háttérbszélgetésekben másban is, de itt a topikban csak benned. Glassbox írt Smith ügynököt, mikor DooM felsorolta "mit adtak nekünk a rómkaiak?"
    De ez még közel sem az az ügynökség amire te céloztál a hozzászólásodban. Csak erre írtam, hogy láttam, beszéltem, eltöltöttem vele pár napot és amit ott tapasztaltam
    az elég hiteles volt ahhoz, hogy valódinak tartsam és ne ügynöknek (ugyanezt mondhatom astonferirõl is). Egyébként már a vád megfogalmazása -mégha relativizálva is-
    elég a negatív attitûd kialakítására egy egy idevetõdõ érdeklõdõ szemében. Természetesen teljes toleranciával! Csak ezt ellensúlyoztam a saját, személyes tapasztaláson alapuló véleméynemmel.

Abban is igazad van, hogy az önellátó életedrõl nem sokat tudok, csak azt amit leírtál összesen 17 hozzászólásból. Amikbõl 9 tartalmazott személyes információt és 4 szólt az életviteledrõl. Viszont nem látom hol nyilatkoztam róla! Amit írtam, arról -szerintem- a szövegkörnyezetbõl kiderül, hogy a rendszerben élõk (de nevesíthetném jelen vitában DooMra és astonferire, sõt magamra is részben) véleménye nagy általánosságban az önellátókról. A hangvétele pedig kevésbé indulatos és bántó, mint az általad megfogalmazott.

De hagyjuk is az egészet, adtunk és kaptunk nincs értelme számolni és mindenáron gyõzni. Építsünk, de mit? Ebben a topikban pl. önellátó életmódot.
    Vannak akiknek van tapasztalata, vannak érdeklõdõk és vannak szkeptikusok. A topikindító eredeti kérdése, hogy akiknek sikerült, azok HOGYAN érték el az eredményeiket?
    Erre a kérdésre viszont nem kapott választ azoktól akiknek tapasztalati vannak. Csak annyit, hogy lehetséges és nagyon jó! A náluk hogyan mûködikre, csak Morpheus reagált érdemben. A felvetett nehézségekre csak általánosságban kapott választ és ezzel nem lett meggyõzve. Megjelent a másik oldal is, akik szerinte nem lehetséges és kezdték sorolni a nehézségeket. Itt sajnos részletekbe veszõ vita alakult ki, elfeledkezve a lényegrõl. Ebbe én is beszálltam, de csak azért, hogy ne propagáljuk már egy nyílt forumon a törvénysértést és ne biztassunk erre másokat. Még akkor sem ha egyébként még nem éri el azt a mértéket, amire a hivatal reagál és különben is mindenki ezt csinálja. Kényes téma ez a "prepperkedés". Törvényes keretek között kell készülni egy törvények nélküli világra. Nehéz egyensúlyozni a hatékonyság és a törvényesség határán. Mindenkinek (magamat is beleérte) meg vannak a stiklijei. De ne "hencegjünk" vele bizonyítható módon és ne biztassunk mást az elkövetésre bizonyítható módon! A lényeg a HOGYAN és MILYEN MÉRTÉKBEN lehet önellátó? Jó lenne belekalkulálni glassbox egyéni igényeit! Szereti az üveget, annak megmunkálását.
    Mennyire lehet önellátó ilyen "szakmával"? Szeretne a maga ura lenni, de belefér mellette, hogy azt csinálja, amit szeret? Ehhez talán jó lenne többet tudni a mostani helyzetérõl. Az kiderült, hogy kertes házban lakik, de mennyi a rendelkezésre álló mûvelhet terület? Abba mit érdemes még idén belevetni, amibõl idén termése lehet? A jövõ évre pedig egy vetési tervet összedobni neki, hogy a leghatékonyabban ki tudja használni az erõforrásait. Már ha igényéli az ilyen irányú segítséget, mert nem verném azt a bizonyost az övével!

Maradtam tisztelettel!

A. L. Ias
    Ne veszekedjetek!
    Ez a topic nem rólam szól! És már bánom, hogy megnyitottam. De mindenesetre. Nekem most 1800 négyzetméternyi pihentetett terület áll rendelkezésemre ami a tavaly és nyár elejéig legelõként is funkcionált. (nem én legeltettem rajta, hanem a szomszéd, de a fák miatt már nem engedem) Sok a bodza, pitypang, csalán, cickafark, fûfélék. Még teljesen lekaszálni sem tudtam normális kasza nélkül.
    Felásni meg próbáltam, de nem egyszerû dolog, ide szántás kellene. Sokan megmondták, hogy ekkora területen nem leszek önellátó. Esetleg pár napelemet vehetek, és berendezhetek egy esõvízes rendszert, de lehet többe kerül a leves mint a hús. Állatot ekkora területen nem lehet tartani, max csirkét, nyúlakat, de azt sem szabadon.
    Gondolkodtam a vadászaton. Persze hivatalosan. Odakint sok a vad, eltartják magukat, jobb ötletnek tûnik mint a saját kertembõl állatkertet csinálni. Elsõsorban ellenálló gyümölcsöket szeretnék telepíteni, õsszel valószínûleg rendelek majd tõlük:
    http://barnaesfiai.hu/
    Minimum 11 fát.
    Cigányoktól félek, lehetséges, hogy elõbb fognak õk betakarítani, mint én, és már van két olyan bírósági ügyem is, ahol magamat védtem a cigányokkal szemben és én kerültem végül hivatalosan bajba. A területet talán ha tüskés sövénnyel körbeveszem (esetleg vegyesen homoktövis, méztövis) nem tud rajta átjönni senki. Eddig be-be jártak a telekre, de csak a kutya nyakörvét lopták el... (??)
    Még homoktövisen, csicsókán, méztövisen, egyéb igénytelen növényen töröm a fejem, lehet hogy sepp holzer nyomán bevállalok egy-két mangalicát munkagépnek!
    Ezek csak tervek, egyelore szar az egész. Folyamatosan nõ a zöld, lekaszálni is alig lehet, cserébe a gyümölcsfák is jól érzik magukat ebben a nedves környezetben. Másrészt lehet, hogy nem oda kellene gyümölcsöst telepítenem, ahol meg lehet fulladni a cigányok kábelégetésétõl.
    Sõt, van egy olyan érzésem, hogy valami lakatlan sziget lenne a legjobb erre a célra.
    Az üveg számomra most szükséges rossz, "munka" pénzkereseti lehetõség.
    Last edited by törölt tag -gl; 05-25-2015 at 12:50 PM.

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Fantasztikus és irigylésre méltó a türelmed ,mondjuk ezt Ferinek is megjegyeztem a készülék csobbanásakor.
    Személy szerint elintéztem volna annyival,hogy "primitív vagy!" és kész.De ahogy Te kezeled az követésre méltó.
    Mondjuk "doki" is próbálkozott némi szánalomra méltó provokációval,de hát nem megy neki,kevés a lelkem. Próbálná ugyan azt az érzelmi reakciót kiváltani mint a kedves fórumtársunk,majmolva a módszerét,de hát az is csak eccer-kéccer mûködik ,utána már átlátni a szitán.
    Ügynök kérdés!
    Megvillantotta a paranoid oldalát a fórumtárs és ennyi,nem tudok rá érdemben reagálni,a semmirõl nem lehet beszélni.
    Megbántás,életmód támadása!
    Leírtam sokszor,hogy rögzüljön mindenkiben,hogy szerintem nincs a fórumon önellátó,így logikusan nem is támadhatok egy fórum társat sem,sem az életmódját!
    Az önellátásról,a járulék fizetésekrõl,a törvénytelenségekrõl általánosságban írtam.Nem utaltam egy fórumtárs nemére,korára,lakhelyére vagy bármire ami hozzá köthetõ lenne,hogy neki szól.
    A "potyautasnál" mint kifejezésnél,nem csupán,"önellátókra" gondoltam,hanem elgondolkodás képen mindenkire aki ilyen életmódra kíván berendezkedni.Érdekes,hogy más topicokban vágjátok az ilyen életmódot folytató polgártársainkat,itt meg föl vagytok háborodva rajta!
    Az érzelem kitörések helyett javaslom megkérdezni legközelebb:-"Ezt rám értetted?" Meg fogom válaszolni,hogy "Igen" avagy "Nem,nem Rád értettem."
    Összefoglalva nem bántottam senkit,sem az életmódját,sem a személyét,nem is személyeskedtem senkivel!Aki így értette az félreértette vagy az elméje játszik vele.(van erre pár orvosi szak szó,de nem írom le)

Idézem nagyjainkat!

Maradtam tisztelettel!
    DooM

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    és most pár gondolat az egyéb törvény vitáról.
    törvények és rendeletek az egyiptomi, római, görög birodalmak óta vannak tehát nem újkeletü dolgok.
    természetesen mindenki valamikor valamilyen szintem megsérti, megszegi a törvényeket akarva akaratlanul. igen sok törvény értelmetlen nehéz betartani és nagy a bürokrácia is. ez van ez ellen nem tudunk mit tenni. viszont szándékosan megsérteni mert és szarok rá mert menõ vagyok az ostobaság. igen az unió sok dolgot elõír ami értelmetlen ( egyenes répát kell árulni, stb.). azt senki sem monda hogy amit Te termelsz a kertedben nem finom és nem eheted meg. azt mondják vizsgáltasd be mielõtt eladod hogy megfelel e a rendeleteknek. gondold el hogy mindenki azt árulna és csinálna amit akarna, szerinte valami nem mérgezõ szerinted igen. mi lenne ? káosz lenne.
    építési törvények. vita hogy jó nem jó. van és pont. lehet építeni nélküle aztán majd ha úgy jártok mint a Horvátoknál megunták és ledozeroltak minden engedély nélküli palotát. akkor sírás lesz. eladok minden észnélkül és nem adózol azzal nekem is kárt okozol mert a hiányzó pénzt tõlem szedik majd be valamint tönkre teszel egy törvényes vállalkozást aki fizet mindent mert nem tud versenyezni a feketézõ áraiddal.
    ezek logikai láncolatok csak végig kell gondolni és nem homokba dugni a fejünket.
    azt látom itt néhányan nem prepperek és készülnek valamire hanem a rendszer az ellenségük és az ellõl menekülnek vagy harcolnak a maguk elképzelése szerint.
    benne élsz egy társadalomban annak jó és rossz oldalaival gebasz után mi lesz ? nem lesznek törvények az jó lesz ? mindenki csinál amit akar és legyilkol bárki bárkit mert nincs törvény ? belegondoltatok ? akkor is lesznek törvények csak kevesebb és némelyiket szigorúbban veszik majd ( statárium pl. )
    azt építesz és termelsz ahogy akarsz aztán majd jön a zombi horda és elveszi mindenedet....hurrá nincsenek törvények és rendszer.
    légyszí gondolkozzatok mielõtt épületes baromságokról kezditek gyõzködni a többit.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    és most pár gondolat az egyéb törvény vitáról.
    törvények és rendeletek az egyiptomi, római, görög birodalmak óta vannak tehát nem újkeletü dolgok.
    természetesen mindenki valamikor valamilyen szintem megsérti, megszegi a törvényeket akarva akaratlanul. igen sok törvény értelmetlen nehéz betartani és nagy a bürokrácia is. ez van ez ellen nem tudunk mit tenni. viszont szándékosan megsérteni mert és szarok rá mert menõ vagyok az ostobaság. igen az unió sok dolgot elõír ami értelmetlen ( egyenes répát kell árulni, stb.). azt senki sem monda hogy amit Te termelsz a kertedben nem finom és nem eheted meg. azt mondják vizsgáltasd be mielõtt eladod hogy megfelel e a rendeleteknek. gondold el hogy mindenki azt árulna és csinálna amit akarna, szerinte valami nem mérgezõ szerinted igen. mi lenne ? káosz lenne.
    építési törvények. vita hogy jó nem jó. van és pont. lehet építeni nélküle aztán majd ha úgy jártok mint a Horvátoknál megunták és ledozeroltak minden engedély nélküli palotát. akkor sírás lesz. eladok minden észnélkül és nem adózol azzal nekem is kárt okozol mert a hiányzó pénzt tõlem szedik majd be valamint tönkre teszel egy törvényes vállalkozást aki fizet mindent mert nem tud versenyezni a feketézõ áraiddal.
    ezek logikai láncolatok csak végig kell gondolni és nem homokba dugni a fejünket.
    azt látom itt néhányan nem prepperek és készülnek valamire hanem a rendszer az ellenségük és az ellõl menekülnek vagy harcolnak a maguk elképzelése szerint.
    benne élsz egy társadalomban annak jó és rossz oldalaival gebasz után mi lesz ? nem lesznek törvények az jó lesz ? mindenki csinál amit akar és legyilkol bárki bárkit mert nincs törvény ? belegondoltatok ? akkor is lesznek törvények csak kevesebb és némelyiket szigorúbban veszik majd ( statárium pl. )
    azt építesz és termelsz ahogy akarsz aztán majd jön a zombi horda és elveszi mindenedet....hurrá nincsenek törvények és rendszer.
    légyszí gondolkozzatok mielõtt épületes baromságokról kezditek gyõzködni a többit.
    Azt látom, hogy vannak törvények.
    A cigány család engedély nélkül épít házat (putrit) és a gyerekei miatt fennmaradási engedélyt kap.
    Ha én tenném ugyanezt egész életemben fizethetném a tartozást.
    JELENLEG IS szagolom az égett kábel szagot, tegnap rendõr is jött, látszik megvolt az eredménye. (hogy értsd mit mondok a barátnõm rosszul is lett a kábelszagtól, fáj a feje és megszédült odakint) kihívom a rendõrt és nem csinál semmit. Jajj hát büdös van ki lehet bírni. Érdekes, az egész országban ez megy és több tonna réz megy kifelé bontott kábel formájában. Érdekes. Meg lehet tõle halni? Ugyan kit érdekel. Terrorizmus, tömeggyilkosság? Környezetszennyezés? Kit érdekel. 1 tonna kábelrézhez 1 tonna pvc szigetelés társul, ezeket kül és belterületen égetik le a kábelekrõl. Hogy az égetett kábel átvétele tilos? Senkit sem érdekel, a cigány letisztítja az égetés után.

Hogy úgy állítja be a média a cigányokat mintha rettegnének a magyartól? Közben a magyarnak kell rettegnie tõlük?
    Akkor én minek tartsam be a törvényeket? Elõször tartassák be a bûnözõkkel. Sajnálom.
    Loptak tõlem és a rendõr szerint nem bûncselekmény.
    A bkv ellenõr, biztonsági õr, közterületfelügyelõ, politikus fia lánya bármit megtehet az átlag polgárral.
    A nav fellép a tengõdõ kisvállalkozások ellen, de nem lép fel a nagy csalók ellen.
    A politikusok meg egymásnak osztogatják a pénzt.

IGEN? REND VAN?.... TÖRVÉNY? mivan? nemár. nem.
    Last edited by törölt tag -gl; 05-25-2015 at 02:35 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    igazad van...akkor menj azt verd agyon öket vagy gyújtsd rájuk a putrit...csak ne sirj a rácsok mögött...

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    igazad van...akkor menj azt verd agyon öket vagy gyújtsd rájuk a putrit...csak ne sirj a rácsok mögött...
    Nekik kellene a rácsok mögött ülni, csak a kormány már a rabok eltartásán is spórolni akar. Nem tudnak mit kezdeni velük, ezért a rendõrség szemet húny a dolog fölött. A cigányság felét börtönbe lehetne záratni.