Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
És nem is fognak megállni, ameddig nincs nyílt tûzparanccsal ellátott járõr, meg aknazár a kerítés mellett.
Amúgy egyszerû lenne, a határra pengés drót, tõle 20m-re dupla kerítés a kettõ között 10m aknamezõ, és ettõl 50m-re távirányított claymore aknák átfedésben lévõ szórási zónával. Felébe sem kerülne mint amit jelenleg ráköltünk a dologra......
Nem vagyok szakértõ, de olvastam aknás határvédelemrõl és az alapján nem valami jó megoldás. Ezen kívül tök fölösleges is szerintem.

A tûzparancs nem tudom mit jelent pontosan azon kívül, hogy a felettes azt mondja lõj. De nekem teljesen egyértelmû lenne, hogyha valahol van egy országhatár, és a két ország között nincsen másra megállapodás, akkor ahol nincsen határátkelõ ott kellõ figyelmeztetés után, aki veszélyt jelent a határõrre (USA rendõri normák szerint, tht mondjuk fut felé, vagy nem hajlandó megállni), vagy az ország lakosságára, hozhat betegséget tudatosan, lehet nála bármi (stb)... szóval a fentebbiek teljesülése esetén simán meg kell állítani a behatolót, akár az élete árán is.