Oldala 33 of 46 ElsõElsõ ... 23313233343543 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 321 to 330 of 451

Topic: Lábbeli (bakancs, cipõ, túracipõ, surranó és minden más)

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az a szilikonos box? Az biztos jót tesz a légzõképességnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A kiszáradt bõr holmik restaurálásához kiváló módszer a következõ:

Folyó meleg víz alá tenni, majd bekenni parafin olajjal, ill azt beledörzsölni vizesen körömkefével. Ismét vizezés és ismét bedörzsölés. Idõközönként a nedves anyagot át kell nyomkodni, át kell törni, amennyire lehet. Ekkor a bõr rostjai újra felpuhulnak. Lényeges, mert ez megakadályozza a késõbbi kikérgesedést, kirepedezést. Fontos, hogy ne forró helyen szárítsuk meg.

Elképzelhetõ, hogy a parafin olaj helyett a korábbiakban ajánlott bõrzsír még jobb.
    Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Az a szilikonos box? Az biztos jót tesz a légzõképességnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pontosan arra tervezték. Ha nem hiszed, nekem mindegy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Haix p 10 gore texes termék.Ezt természetes zsírral nem érdemes kezelni új korában, mert eltömíti a gore tex pólusait ha bejut a bõrön keresztül a membránhoz. Erre valók a gore texes termékek. Mivel én is ilyen bakancsot hordok már egy ideje, ezért tudom hogy lassan törik be, és lassan puhul fel a bõr. Nagyon sokszor át kell kenni cipõkrémmel. Szerintem!

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló apii Hozzászólás megtekintése
    Pontosan arra tervezték. Ha nem hiszed, nekem mindegy!
    2 éve van haix bakancsom így kezelem és semmi baja sõt kipuhult a bõr és sehol nem töri a lábam. Egyébként ha már a természetes dolgoknál tartunk, mi van a bõr alatt csak nem zsírréteg?
    Ne gondold hogy a katonai boxok olyan jó minõségûek, annál az a cél hogy vízálló legyen a bakancs arra fél vagy egy évre amíg a katona hordja aztán cserélik a surcit.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    A kiszáradt bõr holmik restaurálásához kiváló módszer a következõ:

Folyó meleg víz alá tenni, majd bekenni parafin olajjal, ill azt beledörzsölni vizesen körömkefével. Ismét vizezés és ismét bedörzsölés. Idõközönként a nedves anyagot át kell nyomkodni, át kell törni, amennyire lehet. Ekkor a bõr rostjai újra felpuhulnak. Lényeges, mert ez megakadályozza a késõbbi kikérgesedést, kirepedezést. Fontos, hogy ne forró helyen szárítsuk meg.

Elképzelhetõ, hogy a parafin olaj helyett a korábbiakban ajánlott bõrzsír még jobb.
    Kis kiegészítést tennék: ehhez a játékhoz babaolajat(nem ízesítettet) kell használni és jobb nem folyóvízben átkenni hanem tálban mert akkor egyre töményebb lesz az oldat és a puhuló bõr szépen felveszi.
    A parafinolaj a régi bõrtalpú csizmáknál kell a talp impregnálásához. Jól eltömíti a bõr pólusait ezért jó a TALPRA nem a felsõrészre!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    2 éve van haix bakancsom így kezelem és semmi baja sõt kipuhult a bõr és sehol nem töri a lábam. Egyébként ha már a természetes dolgoknál tartunk, mi van a bõr alatt csak nem zsírréteg?
    Ne gondold hogy a katonai boxok olyan jó minõségûek, annál az a cél hogy vízálló legyen a bakancs arra fél vagy egy évre amíg a katona hordja aztán cserélik a surcit.

Én értem hogy így kezeled, de ha van benne gore texes betét akkor minek baxam el azt. Nem hiszem hogy akármelyik cipõápoló igen jó minõségû lenne. Mindegy az hogy haix krém, vagy más.Méhviasszal is be lehet kenni a bakancsot. Pontosabban azzal nem, de zsírral, olajjal elkeverve már igen.Mindenre ráírják hogy méhviaszos, még méz illata is van.Csak az igazinak nincs méz illata, és keverés nélkül max gyertyának jó. Na így lehet ez a cipõkrémekkel is.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Ma elmentem az ortopédiára,mert ugyan ezt tapasztaltam,az õsszel elrakott túra bakancsba is,az öltöny cipõhöz is,a nyári sport cipõben is.
    Csak a melós bakancs és a mindennap hordott bélelt bakancsba nem.De jön a jó idõ,használnám a többit is.
    Hát nézegeti és hümmög a szakorvos,álljon ide-oda,üveglapra alatta kamera,stb.megnyomkodja,itt-ott fáj,a talpam is fáj és pár lábujjam...észre sem vettem eddig!
    Hát szinte az egész lábfejen az ízületek be vannak gyulladva! Kaptam kenõcsöt,méregtelenítõ kapszulát.És áztató cseppeket.A bakancsoknak semmi baja,a lábammal van a probléma.
    Hiába,telik az idõ,amit megtehettem,pár éve(egész nap vizes,sáros,átázott bakancsba),azt ma már nem.
    Vigyázzunk magunkra!Lábunk csak kettõ van,cipõt bármennyit lehet venni!
    Most az új decást hordom amíg rendbe jövök,az kényelmes.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló apii Hozzászólás megtekintése
    Én értem hogy így kezeled, de ha van benne gore texes betét akkor minek baxam el azt. Nem hiszem hogy akármelyik cipõápoló igen jó minõségû lenne. Mindegy az hogy haix krém, vagy más.Méhviasszal is be lehet kenni a bakancsot. Pontosabban azzal nem, de zsírral, olajjal elkeverve már igen.Mindenre ráírják hogy méhviaszos, még méz illata is van.Csak az igazinak nincs méz illata, és keverés nélkül max gyertyának jó. Na így lehet ez a cipõkrémekkel is.
    Mi baja lesz a membránnak attól hogy ápolod a bõrt? Mi nem érthetõ azon hogy a bõrzsírt kifejezetten bõrápolásra fejlesztették ki? Egyébként a bõrzsír méhviaszos.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom

Jobbulást! Lehet ideje lenned beruházni egy komolyabb bakancsra vagy legalább egy zselés talpbetétre.

A topic keresõszavai: