Oldala 201 of 220 ElsõElsõ ... 101151191199200201202203211 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,001 to 2,010 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló yeahno Hozzászólás megtekintése
    Nyilván úgy kell tervezni hogy egy áramszünet ne legyen gond, minden mûködik manuálisan is, az ajtót kulccsal is nyílik (elektromosan a vasalat nyílik, a zárnyelv ugyanúgy mûködik kulccsal, vagy az egyik zárban a betét elektromosan fogatható a benti oldalon, de kívülrõl hagyományosan is nyitható).
    A redõnyöket kézzel is fel lehessen húzni, fûtés nincs a rendszerre kötve, egy hacker legfeljebb a villanyt tudja kapcsolgatni vagy láthatja hány fok van a lakásban. Nyilván ki tudok találni egy szitut amiben egy hacker rámtalál a neten, kilesi mikor nincs senki otthon, kinyitja az ajtót és kirabol, de az én szememben ennek annyira kicsi az esélye hogy a rendszer nyújtotta elõnyök simán megérik.

A szomszédot indirekt kukkolnám, az ajtóm kitekintõjére gondolom rakhatok kamerát belülrõl.

Nem gyõztetek meg, egy ilyen rendszer kockázata/hátránya/ára továbbra is eltörpül az elõnyökkel szemben.
    Szerintem az okos otthonok inkább a (drágán megvehetõ) kényelemrõl szólnak. Persze arról is, hogy bizonyos dolgokat megfigyelsz, kontroll alatt tartasz, de nem ez a hangsúlyos. Gebasz esetén pedig pont az utóbbi lenne elõnyös. Békeidõben, amíg eljársz dolgozni, feleslegesnek tûnik a szomszéd kukkolása. Ha meg SHIFT van, akkor elõbb-utóbb elmegy az áram (napelem+akkumulátor kombóval helyettesíthetõ), nem lesz internet, sem mobilhálózat. Akkor meg úgysem fogod elérni távolról a rendszereidet, de a hacker sem.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 425
    Given: 752

0 Not allowed!
    Jó, ez komolytalan, de hát a járványhelyzetben 6 ezer helyett 2 ezer volt, úgyhogy vettem belõle kettõt.

2153125_big.jpg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Akkor meg úgysem fogod elérni távolról a rendszereidet, de a hacker sem.
    sebaj, kolompáréknak jó lesz közelrõl is. Elérni a rendszered.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    sebaj, kolompáréknak jó lesz közelrõl is. Elérni a rendszered.
    A távoli elérés a mai modern ember kényelmi igényét hivatott kiszolgálni. Igazi SHIFT helyzetben a bázisodon lapulsz, nem tudsz távolról megfigyelni A kamerák, érzékelõk jók, de nyilvánvalóan csak arra jó, hogy észrevedd a veszélyt. Az elhárítás más dolog. Pár éber kutya mindkettõre jó, kolompárék meg ösztönösen félnek a kutyáktól.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak halkan mondom, így magunk között, hogy a kutyakiképzõ ismerõsöm, aki a hárombetûs szerveknek képez ki kutyákat, azt mondta, hogy a legnehezebben azt lehet betanítani egy kutyának, hogy ne vegyen fel/el kaját mástól/földrõl. Tippet nem adnék, de piszok könnyû ezen a gondolatszálon elindulva kiiktatni egy kutyát. Ez van.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    100%-os megoldás - valószínûleg - nincs, de több dolgot kombinálva: kamerák, érzékelõk, kutyák, plusz fegyveres védõ(k) bõven elég lehet arra, hogy az esetleges betolakodók más felé keresgéljenek.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    100%-os megoldás - valószínûleg - nincs, de több dolgot kombinálva: kamerák, érzékelõk, kutyák, plusz fegyveres védõ(k) bõven elég lehet arra, hogy az esetleges betolakodók más felé keresgéljenek.
    Ha valamit nagyon meg akarnak szerezni, azt megszerzik. Elõbb vagy utóbb, így vagy úgy.

Biztonságtechnikai szaki ismerõs mondta, hogy a bonyolultabb zárak, ajtók, rendszerek csak az idõt késleltetik kicsit, esetleg az egyszeri betörõ másfelé néz könnyebb prédáért.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    kolompárékat megakasztja a bonyolultabb zár, rendszerek. Szerintem ez az életszerû, nem az impossible mission behatolós jelenetei....de persze csak szerintem

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    kolompárékat megakasztja a bonyolultabb zár, rendszerek. Szerintem ez az életszerû, nem az impossible mission behatolós jelenetei....de persze csak szerintem
    Õk baltával, cipõvel dolgoznak. Ami visszatart az az élõerõ jelzõ és védõ kutyával. A kivonuló nem az igazi, mert vagy 10 perc a reakció idõ. Õk már kipróbálták...
    A kamera eldható, a lakat rács leverhetõ, sõt az utóbbi eladható. Felénk volt olyan, aki akkus flexel dolgozott...

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 425
    Given: 752

0 Not allowed!
    Kamillavirágzatot vettem bõven, jó sokáig eláll.

ProbFlora szinbiotikumot, nagyon jó cucc. És a Scitectõl kurkumát. Jó az emésztésnek, az ízületeknek, a májnak, és általában véve minden gyulladásos folyamat ellen.

Szilikonzsírt, Walther Pro fegyverápoló olajat és a jó kis megbízható, 120 mg hatóanyagú Walther paprikaskulót.

És bõvítettem a kajakészletet. Kipróbálom a Forpro termékeit. Vettem tõlük csirkemellfilé konzervet, tonhalsaláta konzervet, magas fehérjetartalmú instant levest, fehérjés pirítóst és fehérjés kenyeret. Ez mind sokáig eláll. De vannak még más ígéretes termékeik is, majd vásárolok azokból is.