PDA

View Full Version : Off topic

Oldalak : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

TMIB
04-18-2013, 06:33 AM
Most láttam egy T-mobil reklámot, a zenéje meg mi volt? Az Amerikai Nemzeti Himnusz. Azért az elég kemény, mikor már egy cég annyira pofátlan, hogy a Nemzet Himnuszát használja fel a gagyi telefonjai eladásához. :duhos: Van hogy Abraham Lincoln-al reklámoznak autóbiztosítást úgy, hogy hülyének állítják be. Még jó hogy õ itt egy nemzeti hõsnek számít. Nem értem én ezt, tényleg ennyire nem zavar itt ez senkit? :hogymi: Mármint ebben az országban.

cereal killer
04-18-2013, 09:03 AM
Nem értem én ezt, tényleg ennyire nem zavar itt ez senkit? :hogymi: Mármint ebben az országban.

Szerintem erre a költõi kérdésre biztos nem tõlünk fogsz választ kapni :D
Egyébként ne aggódj, itthon sem kell félteni a médiagurukat.

Zöld Október
04-18-2013, 02:44 PM
Itthon is volt már, hogy Mátyás királyt hülyének beállítva akartak eladni valami gagyi árut.

TMIB
04-18-2013, 07:29 PM
Tegnap jelentek meg az elsõ rügyek a fákon. Tavaly egy hónappal korábban kezdõdött a tavaly. De ma meg olyan rettenetes vihar van. Rég ömlött már ennyire az esõ. Hol a napsütés?! :mad:

Zöld Október
04-18-2013, 07:46 PM
Tavaly egy hónappal korábban kezdõdött a tavaly.

Szilveszter idén péntek 13.-ára esik. :haha:

Sgtmaj.Prepper
04-19-2013, 05:23 AM
Tegnap jelentek meg az elsõ rügyek a fákon. Tavaly egy hónappal korábban kezdõdött a tavaly. De ma meg olyan rettenetes vihar van. Rég ömlött már ennyire az esõ. Hol a napsütés?! :mad:

Itt egész héten szép idõ van/lesz. Most is hét ágra süt a nap, a madarak csicseregnek, jön a miniszoknya szezon, stb... :)

TMIB
04-26-2013, 10:02 AM
Ha már földrengés.

http://kep.cdn.index.hu/1/0/417/4170/41703/4170346_19354e73b1c9dc6e0fcad184a262745c_wm.jpg

MaxWell
04-29-2013, 02:17 PM
Ezt nem tudtam hová írjam, úgyhogy ide rakom.

http://hvg.hu/itthon/20130429_Leszurta_a_ferjere_tamado_rablot_egy_bolt

Az utolsó sorokat olvasva lett min felhúzni magam. Remélem nem lesz semmilyen ítélet belõle és megszüntetik az eljárást.

TMIB
04-29-2013, 02:20 PM
Megelõztelek. :)

http://magyarprepperforum.org/showthread.php?217-Vegyes-h%EDrek&p=2808&viewfull=1#post2808

MaxWell
04-29-2013, 03:13 PM
Legalább megtaláltam a hírtopicot. Kösz. :D

TMIB
05-06-2013, 01:13 AM
Sétálás közben megállított a szomszéd fia és megkérdezte hogy hol vettem a bakancsom. Mondta hogy tetszett az apjának, gondolom õ is venni akar egyet. :)

TMIB
05-24-2013, 06:13 AM
Van egy kis pénzem hogy egy mini-üzletbe vágjak, de azért érdekes hogy mennyi gyanús alak van. Vennék az üzlethez gépet, persze csak használtra van pénzem, de az eBay-en pl. most egy férfi gyanúsan átverõs dolgokat csinál. Hiába kérdezem, nem válaszol a kérdésekre, meg nincs is értelme annak amit csinál, mert miért adná olcsóbban, ha drágábban is eladhatná. Biztos átverés, úgyhogy kihagyom.

Egy másik eladó elméletileg egy nõ, de azt mondja hogy nincs is az országban, mert Európába költözött, hanem majd egy cég intézi és majd úgy beszéljek a céggel. De email címet nem adott, egy weboldal címét meg igen, de az a link nem mûködik. Ez az ajánlat is kezd egyre gyanúsabb lenni. :hogymi:

TMIB
06-20-2013, 09:28 PM
Borzasztó műsor. Csak akkor nézném ha az M1-en Dáridó, az RTL-en meg Mónika show menne. Vagy inkább csak kikapcsolnám a tévét. :haha:

TMIB
06-27-2013, 06:20 AM
Találtam valamit egy külföldi fórumon. Egy fickó bekattanva írta, hogy micsoda dolog, hogy civilek erdei terepszínű ruhát hordanak, be kellene tiltani hogy civilek olyasmit viseljenek mert az csak a katonáknak való. Először azt hittem hogy csak hülyül, de nem. Teljesen komolyan írta, sokan meg még biztatták is, hogy milyen igaza van, csak a hadseregnek kellene viselnie. A sok divatdiktátor.

Ezzel szemben találtam másik topicot, ahol a katonák kijelentették hogy őket egyáltalán nem zavarja.

Ráadásul az amerikai hadsereg egyre inkább áttér a ACU mintára és az erdei terepmintás egyenruhákat már egyre kevésbé használják. És amellett van még a sivatagi mintázatú, sárgás színű.

Nem szóltam hozzá a magasröptű társalgásukhoz, de mondhattam volna nekik, hogy a németek kezdték hordani először, mi lenne ha valaki meg azt mondaná, hogy csak németek hordják és az kellene hogy senki más ne hordhassa rajtuk kívül. :rolleyes:

Vajon mit szólnának ahhoz ezek a szerencsétlenek, ha tudnák hogy a magyar segédmunkások woodland terepszínű nadrágban keverik a maltert. Sokkot kapnának.

imi79
06-27-2013, 07:00 AM
Én évek óta ACU (szürke digital) gatyát koptatok hétköznap is.
Nem azért mert militarista vagyok, hanem mert strapabíró, kényelmes és sok zsebe van.
Motorozáshoz is nagyon jó, mert a comb zsebbe kényelmesen belefér a motoros EÜ csomag, még ipad is.

Mondjuk normál terepmintásat(woodland) Én se vennék fel hétköznap, se feketét.

TMIB
06-27-2013, 07:15 AM
Én meg jóformán csak olyat hordok. Fekete és woodland BDU. :haha: Ahogy mondtad engem se érdekel a katonaság, viszont ha megveszek egy BDU nadrágot az nem fog szétszakadni, tönkremenni. Ha jobb minőségű akkor ki se fakul. Mindezt úgy, hogy olcsón is be lehet szerezni. 2 éve vettem 4 darabot, elvagyok velük, mind újnak néz ki.

Nekem nem jön be az "amerikai kispolgári egyenruha". *Fehér sportcipő, kék farmernadrág, öv, fehér póló, baseball sapka valami sportoló csapat logójával, esetleg az övön egy mobiltelefontartó. Mondhatni hogy mindenki így öltözik errefelé.

A másik stílus az öltönyös. Azok szerintem így lenézik az embereket. Van egy autóbérlő hely, ott öltönyös nyakkendősök dolgoznak, de köszönni egyik se tud.

TMIB
06-28-2013, 12:51 AM
Nem nekem szóltak be, hanem egy miliciákat kitárgyaló topicban volt szó róla. :)

TMIB
07-01-2013, 06:32 AM
Mondják, hogy ne töltsd le a filmet, ne torrentezz, az lopás, vedd meg inkább eredetiben, DVD-n, mert az jobb. Gondoltam hogy jó, akkor megveszem a kedvenc régi filmjeimet. Illetve venném, ha lehetne kapni. Milyen már az, hogy nincs normális Mad Max trilógia kiadás? Hogy van az, hogy a Mad Max 2 és 3-at adják, de nem adják vele az első részt? Milyen már az, hogy megveszed eredetiben a filmeket és hibásak a lemezek? Milyen az, hogy megveszel egy eredeti filmet és a képminősége úgy néz ki, mintha VHS kazettáról másolták volna? Van nem is úgy néz ki, hanem egyszerűen tényleg VHS-ről lett DVD-re másolva? Vagy hogy megveszel egy DVD-t és a filmben el van csúszva a hang? Vagy nincs hozzá semmilyen felirat. Vagy a jó zenét kicserélték. Vagy rettenetesen béna a szinkron. Esetleg a film kulcsjelenetei ki vannak vágva a filmből. Van hogy a szélesvásznú film a DVD kiadásban régi tévére van méretezve. Miért? Hogy néz már az ki? Hol vannak már azok a régi tévék?

Próbálom megvenni a filmeket, de közben ennyi problémával kell szembesülnöm. Siránkoznak a filmes kiadók a kalózletöltések miatt, de arra nem veszik a fáradságot, hogy a filmeket normálisan kiadják DVD lemezeken. :mad:

aksurv
07-01-2013, 09:29 PM
Találtam valamit egy külföldi fórumon. Egy fickó bekattanva írta, hogy micsoda dolog, hogy civilek erdei terepszínû ruhát hordanak, be kellene tiltani hogy civilek olyasmit viseljenek mert az csak a katonáknak való. Elõször azt hittem hogy csak hülyül, de nem. Teljesen komolyan írta, sokan meg még biztatták is, hogy milyen igaza van, csak a hadseregnek kellene viselnie. A sok divatdiktátor.

Ezzel szemben találtam másik topicot, ahol a katonák kijelentették hogy õket egyáltalán nem zavarja.

Ráadásul az amerikai hadsereg egyre inkább áttér a ACU mintára és az erdei terepmintás egyenruhákat már egyre kevésbé használják. És amellett van még a sivatagi mintázatú, sárgás színû.

Nem szóltam hozzá a magasröptû társalgásukhoz, de mondhattam volna nekik, hogy a németek kezdték hordani elõször, mi lenne ha valaki meg azt mondaná, hogy csak németek hordják és az kellene hogy senki más ne hordhassa rajtuk kívül. :rolleyes:

Vajon mit szólnának ahhoz ezek a szerencsétlenek, ha tudnák hogy a magyar segédmunkások woodland terepszínû nadrágban keverik a maltert. Sokkot kapnának.

Ha jól tudom briteknél tilos, ha nincs jó indokod pl. AS-re mész jösz a full katonai cucc.
Max. olyan lehet, gatya keverve polgári cuccal.
Acu val keményen rápacsált az US Army. Városban, sivatagos, sziklás terepen ok, de mindenhol máshol virít, mint rosseb. Megy matek, hogy most mi legyen jönnek az újabb minták..

TMIB
07-03-2013, 05:12 AM
http://mandiner.hu/cikk/20130702_ujra_meghivjak_orbant_a_budapest_pride_sz ervezoi

Erről mit gondoltok?

Az igazat megvallva elég unalmas már hogy mindig parádé van, meg büszkeség napja, meg külön olimpiájuk, meg külön filmhét, meg minden. Az egyik, hogy ha úgy születtek és tudják hogy egyáltalán nem normális dolog, akkor ne legyenek rá büszkék. Miért nem tudják az ilyesmit otthon, a hálószobára korlátozni, mint a normális emberek? És miért kell nekik provokálni? Bárhová mennek, előszedik a vallást és elkezdik gyalázni. Papnak öltöznek be, "Jézusnak is 2 apja volt" táblával vonulnak fel, volt hogy a 12 apostolról és Jézusról készült Utolsó Vacsora képet mocskolták be. Miért jó ez nekik? Eljátsszák hogy milyen szelídek, de tele vannak gyűlölettel az egyház iránt, és ha nincs elég gyűlölet, akkor szítanak provokációval. Tényleg ez az út az elfogadásuk felé? Mi lenne ha mondjuk rózsaszín szoknya helyett öltönyben vonulnának fel? Nem-e fogadnák el őket jobban? Nem mintha azt akarnák hogy elfogadják őket, mert egyértelmű hogy szeretik eljátszani a "más" és az "áldozat" szerepét.

És ez?

http://kuruc.info/r/22/114418/

Tényleg ilyen egy értékelhető előadás? Bajnai Gordonon meg annyira látszik hogy rettenetesen érzi magát és a legszívesebben azonnal hazamenne mert látni se bírja az egészet. Kizárólag azért van ott, mert muszájnak érzi, kell nekik a szavazat. Nagyon nem őszinte a mosolya, inkább undort látok rajta, ami nem is csoda.

Nem látom a másokban hányinger keltés taktikai előnyeit. Ezzel csak a mások megvetését vívják ki, nem jogokat. Ez ocsmány provokálás, semmi más.

TMIB
07-03-2013, 06:06 PM
Úgy tudom hogy idén egy Facebook csoport próbált egy családi felvonulást szervezni, de a rendőrség nem adott rá nekik engedélyt. Nem a családra, igen a szoknyában vonuló férfiakra. :hogymi:

Nem az "egyház" felé, hanem inkább minden hívõnek szól a beteges gyûlöletük.

Ahogy mondod, akárkinek is szánják, ha Istent, Jézust és a Bibliát gyalázzák, az érint minden olyan embert aki bármilyen formában hívő. Mindegy hogy katolikus, református, ortodox vagy más hasonló. Gondolom hogy a nem-keresztény vallásokat azért nem gyalázzák, mert azoktól jobban tartanak. A bárányt könnyebb rugdalni mint az tigrist.

Ezt a videót elég érdekesnek találtam.

http://www.youtube.com/watch?v=j-pjA6h9Ybc

Én csak azt mondom, hogy otthon a hálószobában azt csinálnak amit akarnak. Ne vonuljanak fel, ne provokáljanak senkit és ahogy az utolsó mondta a videóban, ne legyenek büszkék, mert nincs mire büszkének lenniük, ha egyszer csak így születtek meg és ilyenek lettek. Hogy házasság vagy nem, talán igen, de kizárólag csak városházi legyen, templomi kifejezetten nem! Már azt se tartom jó dolognak, ha nem-hívő ember akar templomban esküdni. Meg ha már provokálnak az egyházak és hívők ellen, akkor egyáltalán ne is menjenek templomba, egyszerűen nem nekik való az ilyesmi. Gyerekvállalást pedig szintén egyértelműen nem. Hogy két felnőtt mit csinál otthon, az lehet az ő dolguk, de gyereket ne akarjanak belevinni az ilyesmibe. Egy gyereknek anya-apa kell, nem anya-anya vagy apa-apa.

A legtöbbjüket inkább sajnálom, hogy elbánt velük a természet, ezt el kellene nekik is ismerniük és nem kellene erre büszkének lenniük. Nagyjából így látom a dolgot.

TMIB
07-03-2013, 06:24 PM
A rokkantak nem is büszkék arra hogy rokkantak, ahogy a szemüvegesek se büszkék arra, hogy nem látnak jól. Ezért sincs túl sok értelme az évenkénti felvonulásnak. De nem is akarnak normálisak lenni, azért rendeznek külön olimpiát meg mindent maguknak. Az például minek nekik külön? :confused: Nem értem.

Az a lényeg, hogy a társadalmi szabályokat õk is tartsák be, pont, mint a többiek
A közszeméremsértés rájuk valamiért nem vonatkozik, se a közbotrányokozás.

TMIB
07-04-2013, 11:19 PM
"János 2/15. És [Jézus] kötélbõl ostort csinálván, kiûzé mindnyájokat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté;"
Jézus azt tette, de nézd meg ezt a videót.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=utyiN7g0TkE#at=91
Két keresztény odament, hogy csendesen prédikáljon és ott álljanak a "Jézus megment" tábláikkal. Láthatóan nem zavartak sok vizet, nem kötekedtek senkivel, csak véleményt nyilvánítottak. Hogy mi a véleményük az mindegy, meg az is hogy ki ért velük egyet és ki nem. A lényeg hogy nem bántottak senkit és joguk van ehhez, amit az Alkotmány biztosít nekik. Erre "a büszkék" nekik estek, lökdösték őket, üvöltöztek velük és a végén ököllel ütötték a fehér pólós keresztény fejét.

Aztán mikor megjelentek a rendőrök akkor a támadók eljátszották az ártatlant. :rolleyes:

TMIB
07-05-2013, 12:09 AM
Az biztos hogy ebből nem lesz nemzetközi felháborodás. Fordított esetben mindig van. :hogymi:

TMIB
07-08-2013, 02:11 AM
A témába vágó videó. (angolul)

http://www.youtube.com/watch?v=1ZuK_wYrqp8

:haha:

astonferi
07-08-2013, 07:10 AM
bár biztos most páran nem fognak szeretni de engem nem zavarnak a buzifesztivállal.
365 nap van ebbõl egy nap az övék. nem értek egyet a szándékos provokációjukkal maga magamutogatással de ezen a napon nem megyek oda, nem nézem meg õket a gyereknek elmondom hogy ez nem egy természetes és normális dolog de van ilyen is. ha senki sem menne oda gyûlölködni csak vonulnának az üres utcán nem is lenne érdekes nekik sem mert nem lenne kit provokálniuk. gondold el mennyi aberrált beteg van akirõl nem is tudsz.

raktaros
07-08-2013, 03:53 PM
Valahogy nekem is az jön át az egészbõl, hogy õk különlegesnek, többnek képzelik magukat az átlagembereknél.
Nem értem az ilyent miért kell kivinni a szobából, mutogatni magukat, hencegni vele. Normális ember az intim dolgait nem tárja a világ elé.
Otthon azt csinálnak amit akarnak, ami jól esik nekik, nem lenne olyan probléma hogy valakik nem fogadják el szegényeket.
astonferi-nek is igaza van. Ilyenkor a környéket el kell kerülni, kutya se foglalkozzon velük.
Talán 1-2 ilyen érdektelen felvonulás után rájönnek hogy nincs értelme.
Persze ha mi csinálnánk egy "prepper felvonulást" már mindjárt félelmet keltenénk.
Én meg mondhatnám, bennem meg õk keltenek félelmet hogy milyen jövõ felé halad a világ...

U.i.: Azért érdekes, hogy ezt közszemlére teszik, de ha a gyerek belát egy trafikba azért már büntetéssel fenyegetõznek...

TMIB
07-08-2013, 05:01 PM
365 nap van ebbõl egy nap az övék.

1 nap nem zavarna túl sok embert. De erről szól az összes nap, filmen, sorozatokon meg mindenféle műsorokon keresztül nyomják az emberek arcába, aztán egész hét erről szól, aztán a következő városból jön a hír hogy akkor meg ott vonulnak és arról szólnak a hírek. Interneten hirdetéseik vannak amiket lehetetlen kikerülni, ha valaki azt mondja hogy nem jó ez a vallásgyalázásos felvonulás akkor azt rögtön megbélyegzik homofóbnak. Meg ahogy Wannabe írja, miért kapnak több jogot mint az egészségesek? Úgy tudom hogy tavaly valaki tervezett egy hideg büszkeség napját, és a rendőrség letiltotta az egészet, meg volt másik tüntetés azt meg valami seholsincs utca járdájára terelték. Aztán ott volt most valami családpárti Facebook csoport, a rendőrség jogellenesen nem adott engedélyt nekik semmire.
A közösség elleni izgatással mi van? Vagy a csoport elleni izgatással? Ellenkező esetben 3 év letöltendő, de ha ők teszik akkor nekik lehet?

Ha vonulnak, vonuljanak normálisan felöltözve. Ha provokálni akarnak menjenek Afganisztánba a tűsarkúban, aztán majd megtudják hogy milyen az ha nincsenek jogaik, mert ott 20 métert se tudnának megtenni.

Ha egy csomó szervezetnek megtiltják a vonulást, tüntetést, akkor tiltsák meg ezeknek is. A többinek azzal az indokkal szokták, hogy túlságosan korlátozná a forgalmat. Mert ha 10.000 ember vonul Budapest főutcáján és emiatt az egész főváros lebénul, az nem forgalomkorlátozás?

Nem gyűlölöm őket, nem gyűlölök senkit, de hogy megtanulhatnának viselkedni az biztos, mert ha azt akarják hogy emberként tekintsen rájuk mindenki, akkor előbb emberként kellene viselkedni.

Daniui
07-08-2013, 09:04 PM
De errõl szól az összes nap, filmen, sorozatokon meg mindenféle mûsorokon keresztül nyomják az emberek arcába

Én is észerevettem, hogy egyre több a meleg propaganda ide tartozik hogy aki a divatot teremti álltalában az is meleg, nem is értem mi van itt.
Miért nyomatja a nyugati kultúra a melegséget, mert nem tudom ti hány meleget ismertetek, én ismertem 1-2 õt sajnos, és hát a véleményem róluk, hogy elég magatehetetlen emberekrõl van szó, valamiért szerencsétlenek néznek ki, legalábbis elsõ ránézésre így tûnnek. Erkölcsüket tekintve megkérdõjelezhetõek, bár egy meleget sem ismertem közelebrõl. És igazat megvallva valamiért félelemmel tölt az el hogy egyre több a meleg, mert tudom, hogy ez nem természetes dolog, ez egy élet ellenes dolog, mert ugye két férfi vagy két nõ nem tud gyereket nemzeni, egy meleg társadalom a mai technológiával életképes, de a technológia nélkül életképtelen lenne, és máris ott vagyunk hogy függõségi helyzetbe kerültek az iylen emberek.
Egyszóval kíváncsi lennék rá, hogy ezzel mi a célja a nyugati médiának, bár elég egyértelmû a helyzet. Megnézném egy meleg hadsereg hogyan mûködne, már ha szükség van honvédségre...
Na mindegy már egy kicsit elkalandoztam, és lehet hogy összeesküvéselméletet látok ott ahol nincs semmi, de az tény hogy a médiában elég erõsen nyomatják a "melegséget".
Elgondolkodtató hogy a jõvõben ez hova fog vezetni.

astonferi
07-09-2013, 05:52 AM
lehet hogy ez egy népesség szabályozási céllal teszik divatossá a buziságot de akkor ezt olyan helyen kéne tenni ahol amúgy is jobban szaporodnak.
ez az egész olyan mint a punk korszak - polgárpukkasztás - mert unatkoznak és céltalanok az emberek.
Wannabe-nak igaza van abban hogy többletjogokat követelnek ami nem elfogadható szerintem sem de sajnos ez minden kisebbségnél így van azt ha nem szaladnak panaszkodni hogy õket kirekesztik ez a demokrácia hátulütõje buzik mindig is voltak csak bizonyos korokban lapítottak mert nem volt demokrácia és tolerancia.
Tulelo-nek abban van igaza hogy bizonyos csoportok kapnak csak szabadságot másokra ráhúznak mindenféle jelzõt ( félelemkeltõ ) hogy na adjanak teret nekik. mindig voltak ilyen pátyolgatott csoportok de szerintem ez csak figyelem elterelés hogy ne foglalkozzunk mással.
elmondom érdekességképp nekem van buzi barátom ( együtt lakik a férjével :haha: ) akik szintén nem értenek egyet a felvonulásos és magamutogatós fajtársakkal.

TMIB
07-09-2013, 01:15 PM
Én is ismerek egyet (leszbikus). A múltkor nekünk esett, hogy azért nem írunk neki többször mert más. Közben meg senkinek nem szoktunk írni, úgyhogy a vád teljesen abszurd és alaptalan volt. Nem is látszik rajta, miért lenne bajunk vele? Szóval gondolom van ilyen üldözési mániájuk is, hogy őket "mindenki utálja", pedig nem erről van szó. Amelyik nem ad rá okot azt miért utálnák? Egyetérteni nem lehet vele igazán, meg természetellenes, de amelyik normálisan viselkedik és nincs bekattanva többletjogokért meg ilyesmi, akkor azzal nekem nincs bajom.

TMIB
07-09-2013, 02:30 PM
Ez se az elfogultság nevében íródott.

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/melyik_a_jobb_buli_uj_magyar_garda_budapest_pride

Talán a úgy mutatnák a gárdistákat, hogy zenét hallgatnak és bográcsoznak a családdal és barátokkal, akkor kicsit másképp nézne ki a dolog. :rolleyes:

Persze olyan képet is tehettek volna oda, amin zsákot pakolnak vagy havat lapátolnak, másoknak segítenek.

A másik "buliról" meg lemaradtak a tangás, rózsaszín boás, tűsarkú cipős férfiak. Pedig máshol látni róluk képeket.

"illetve a gyűlölet táplálta előítéletek ellen"

Melyik része az előítélet? A Bibliában írt rész? Vagy az hogy provokálják az embereket és az sokaknak nem tetszik? Vagy hogy büszkék egy valamilyen betegségre és ez ellenszenves sok embernek? Nem tudom ebből melyik a "gyűlölet táplálta előítélet". Helyesen így hangzana: a provokációjuk táplálja azt hogy nem fogadják el őket a többség.

TMIB
07-09-2013, 02:57 PM
Csak hogy le ne maradjatok a legújabb menő dologról.

Óvszerfelszippantás az orrba.

http://www.youtube.com/watch?v=OsBpxGLXIFg

Valaki szerint ez vicces? Miért jó ez? Szerintem nagyon gusztustalan. :hanyas:

raktaros
07-09-2013, 04:24 PM
Ez se az elfogultság nevében íródott.

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/melyik_a_jobb_buli_uj_magyar_garda_budapest_pride

Talán a úgy mutatnák a gárdistákat, hogy zenét hallgatnak és bográcsoznak a családdal és barátokkal, akkor kicsit másképp nézne ki a dolog. :rolleyes:

Persze olyan képet is tehettek volna oda, amin zsákot pakolnak vagy havat lapátolnak, másoknak segítenek.

A másik "buliról" meg lemaradtak a tangás, rózsaszín boás, tûsarkú cipõs férfiak. Pedig máshol látni róluk képeket.

Melyik része az elõítélet? A Bibliában írt rész? Vagy az hogy provokálják az embereket és az sokaknak nem tetszik? Vagy hogy büszkék egy valamilyen betegségre és ez ellenszenves sok embernek? Nem tudom ebbõl melyik a "gyûlölet táplálta elõítélet". Helyesen így hangzana: a provokációjuk táplálja azt hogy nem fogadják el õket a többség.

A nyugat.hu-tól már megszoktam. Nem is veszem õket hiteles forrásnak, inkább bulvár.
De a szavazatok eredményét úgy néz ki még nem manipulálják :

Melyiken zúzott volna szívesebben?

885 A Bajtársiasság Napja, Erzsébet tér
154 Budapest Pride Felvonulás, Andrássy út
194 Egyiken sem

--

Melyiken zúzott volna szívesebben? (lezárva)
1120 A Bajtársiasság Napja, Erzsébet tér
171 Budapest Pride Felvonulás, Andrássy út
210 Egyiken sem

TMIB
07-16-2013, 09:50 PM
Nem tudom hová tegyem a linket, úgyhogy talán itt az OFF-ban elfér.

Ha láttatok már manipulatív idióta írást. :hogymi:

https://www.facebook.com/notes/polgári-szemle/szentesi-zöldi-lászló-zimmerman-a-cowboy/178282709011775

TMIB
07-16-2013, 10:22 PM
Beregisztráltam az MNO-ra, csak azért hogy hozzászólhassak. Felesleges volt, azt írják a cikk alatt, hogy hozzá lehet szólni, ha bejelentkezel. Most meg be vagyok jelentkezve, hozzászólást mégse lehet írni. Átverés, nem bírják a kritikát, úgyhogy szépen kicenzúrázzák az olvasókat. :rolleyes:

raktaros
07-16-2013, 11:01 PM
Az írást végigolvasva nekem úgy tûnik minta viccet csinálna egy amúgy szomorú esetbõl, ráadásul a tényektõl eléggé elrugaszkodva...

TMIB
07-18-2013, 11:57 PM
Zimmerman ügyben írogattam az Origóra. Érdekes hogy pont azok a hozzászólások nem lettek utólag engedélyezve amikben megjegyeztem, hogy a cikkek szubjektívek és nem tükrözik a valóságot. Úgy tûnik hogy az Origónál nem bírják az õszinte kritikát. Inkább kicenzúrázzák a hozzászólásokat. :hogymi:

Chehomero
07-19-2013, 09:12 AM
kosárfonás papírból http://szinesotletek.blog.hu/2013/07/18/papirfonas?utm_source=kilepes&utm_medium=link&utm_term=2013_07_19&utm_campaign=inda_kilepo

aksurv
07-19-2013, 10:01 PM
Nem tudom hová tegyem a linket, úgyhogy talán itt az OFF-ban elfér.

Ha láttatok már manipulatív idióta írást. :hogymi:

https://www.facebook.com/notes/polgári-szemle/szentesi-zöldi-lászló-zimmerman-a-cowboy/178282709011775

Látszik, hogy rég nem élsz itthon..
Rögtön tudnád a klasszikus viccet..
Mi ezek bírálnak minket? Amerikában meg verik (lövik) a négereket..
Ez errõl és nem Zimmermanról szól, pedig jó kommentet írtál..

fisligery
07-28-2013, 08:17 AM
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/61061_4647745085006_1380795191_n.jpg
http://www.nerdgraph.com/wp-content/uploads/how-to-survive-a-zombie-apocalypse-620x2316.jpg

fisligery
07-28-2013, 11:30 AM
Egy tipp azoknak akik laptopot használnak: tegyetek 4 db ugyanolyan kupakot melyre valamilyen csúszásgátlót ragasztottatok elõzõleg (anélkül csúszkál ) a gép alá, nálam sokkal kisebb hõmérsékletû levegõ jött ki a hûtõbõl.

TMIB
07-28-2013, 05:24 PM
Találtam egy zombis könyvet a pincében! :D

imi79
07-31-2013, 02:31 PM
Nem tudom melyik topikba illik a kép, ezért ide linkelem.

No comment...

466

fisligery
08-02-2013, 07:47 AM
http://i.ebayimg.com/t/PINK-HELLO-KITTY-NYLON-1911-FULL-SIZE-KIMBER-SPRINGFIELD-/00/s/MTYwMFgxMTY0/z/d3wAAOxy2YtRviSx/$T2eC16h,!yUE9s6NGYjZBRviSw3I,g~~60_57.JPG
:hipnozis:

TMIB
08-04-2013, 02:57 PM
Halló! Igen itt méh beszél.

http://i.qkme.me/35anxw.jpg

Ennek a méhnek se ennék mézébõl!

:nemnem:

M-torolt_forumozo
08-05-2013, 08:24 AM
Halló! Igen itt méh beszél.

Ennek a méhnek se ennék mézébõl!

:nemnem:

Ne is, mert ez egy darázs... :haha:

fater.lajos
08-05-2013, 12:14 PM
Vespula germanica - Német darázs :beer:

TMIB
08-05-2013, 01:58 PM
Tudom, pont azért mondtam. :) Elég durva hogy valaki leméhez egy darazsat. Én már 5 évesen is tudtam hogy mi a különbség.

M-torolt_forumozo
08-05-2013, 06:38 PM
Tudom, pont azért mondtam. :) Elég durva hogy valaki leméhez egy darazsat. Én már 5 évesen is tudtam hogy mi a különbség.

Gondoltam hogy tudod, csak kicsit félreérthetõ volt :)

TMIB
08-06-2013, 03:34 AM
Ha már medvéztünk a másik topicban.

Egy férfi puszta kézzel ölt meg egy medvét

Boszniai juhász szorította a medve torkát, meg ütötte, addig amíg a medve meg nem döglött. Több sérülést is szerzett, fõleg a karjain, de ellátták a kórházban.

http://metro.co.uk/2013/05/27/shepherd-kills-brown-bear-with-his-bare-hands-after-squeezing-its-throat-3810110/

Kanadai férfi, késsel ölte le a medvét

Az 55 éves férfi a medve hátára ugrott és addig szúrta a svájci katonai késével amíg a medve át nem költözött az örök vadászmezõkre.

http://neveryetmelted.com/2006/07/23/55-year-old-ontario-man-kills-bear-with-knife/

Medve + férfi + kõ = halott medve

A követ úgy dobta, hogy a medvét a szeme között találta homlokon, az pedig rögtön elpusztult.

http://www.youtube.com/watch?v=v92RmJjVFno

Bottal verte agyon a támadó medvét

60 öltéssel kellett a sebét összevarrni annak a férfinak, akire egy mérges anyamedve támadt. "Hátrafordultam és láttam hogy 2 méterre volt tõlem" - mondta. "Felkaptam egy botot és folyamatosan ütöttem."

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/canada/3168289/Man-beats-attacking-bear-to-death-with-stick.html

http://www.youtube.com/watch?v=etzvPYMUpeU

TMIB
08-06-2013, 02:19 PM
Ok, csak átfutottam a híreket. A lényeg hogy a kõvel meg tudta magát védeni tõle, viszont ez szerintem inkább a szerencséjének köszönhetõ, nem a kõnek. :)

Még információ: Észak-Amerikában 107 medvetámadásos halálesetet regisztráltak 1900 és 2003 között. 52 fekete medve, 50 barna medve és 5 jegesmedve ölt embert. A 107-nél jóval több is elõfordulhatott, mert mivel általában elszigetelt helyeken történnek medvetámadások, így nem lehet pontos adatot mondani. A támadások többsége Kanadában és Alaszkában történik.

Még ha a dupláját mondanánk, ez akkor is nagyon elenyészõ számadat. Egy fél kontinens, emberek százmilliói és 100-200 halálos eset. A villámcsapás miatti elhalálozás simán ráver a medvetámadás miatti számokra.

10.000 ember hal meg évente villámcsapás miatt. Abból 90 az Egyesült Államokban. Magyarul minden évben annyi ember hal meg USA-Kanadában, mint amennyi 100 év alatt medvetámadás miatt.

Én nem aggódom a medvék miatt, de villámhárítót se szerelek a fejemre. :D

TMIB
08-06-2013, 02:57 PM
Nem, de ha már kint vagy, akkor onnan sokáig tarthat az út hazáig. Vagy ha kint dolgozol a földeken és hirtelen vihar támad. Csak azt akartam mondani a villámokkal, hogy 100x akkora esély van arra hogy belecsapjon valakibe a villám, minthogy medve tépje szét. ;)

TMIB
08-08-2013, 07:59 PM
http://www.seagramsescapes.com/flavors/jamaican-me-happy/

:thumbup

Ilyet szoktam inni. Jó hideg gyümölcs "sör". 3.2%-os alkoholtartalommal.

Yrkon
08-08-2013, 08:47 PM
Ja, már Matula bácsi is megmondta: "Aztán a ménkû is szereti a vizet. A vasat jobban szereti, az igaz, de a vízbe is odavág néha, meg némelyik fába. A nyárfát nagyon szereti, a tölgyet, szilfát meg fûzfát is –ilyenek alá soha ne álljon. Ha már muszáj az esõ elõl valahova elhúzódni, vadgesztenye meg bükkfa alá már odaállhat, de legjobb az égerfa. A gunyhót is azért raktam ide. Villámvágta éger nincs az egész berekben, de nyárfa annál több. Ha meg olyan helyen szorítja meg az idõ, ahol elbújni nem lehet, aztán nagyon csapkod a ménkû, legjobb hasra feküdni. Azt a kis ázást jobban elbírja az ember, ámbár néha a ménkût is kibírja."

TMIB
08-11-2013, 08:49 PM
Uborkaszezon van? Az elmúlt néhány napban nem volt túl sok hozzászólás. Sokan nyaralni mentek? :)

Yrkon
08-12-2013, 09:16 AM
Szerintem is uborkaszezon van. Vagy ilyen jó idõben kissé eltûnik a SHTF árnyéka :) De az is lehet, hogy épp most gyakorolja mindenki a gyors távozást a civilizációból. Én szívesen nekiállnék valami bunkerszerûségnek, csak most pont áruljuk a házat, akkor meg minek... De legalább a machetémet volt idõm kicsit felújítani.

borsodi
08-12-2013, 09:56 PM
Uborkaszezon van? Az elmúlt néhány napban nem volt túl sok hozzászólás. Sokan nyaralni mentek? :)

Vagy inkább végre kiment mindenki a szabadba mert nem sül oda a cipõje a földhöz. :)

raktaros
08-12-2013, 10:12 PM
Ma este munka után beugrottunk valamiért a tes*o-ba. Fel is húztam magam.
Egy pénztár sem volt nyitva, csak az önkiszolgálók. Eddig legalább volt egy pénztár így késõn, de most mindenképpen a vásárlónak kell elvégezni a pénztáros munkáját...
Sosem használtam, de most nem volt más választás.
Aztán hívnom kellett így is valakit 3x:
-egy gyümölcsre azt írta ki érvénytelen
-egy tételt törölni kellett mert a más ára volt mint amit én néztem
-utalvánnyal is fizettem.
Hagyományos pénztárnál ez meg lett volna 1-1.5 perc alatt, itt vagy 10 percig szórakoztam.
Szóval 1 ember spórolással bosszantják a vásárlót, meg a vásárló végezze el ingyen a pénztáros munkáját...

borsodi
08-13-2013, 09:20 AM
Ma este munka után beugrottunk valamiért a tes*o-ba. Fel is húztam magam.
Egy pénztár sem volt nyitva, csak az önkiszolgálók. Eddig legalább volt egy pénztár így késõn, de most mindenképpen a vásárlónak kell elvégezni a pénztáros munkáját...
Sosem használtam, de most nem volt más választás.
Aztán hívnom kellett így is valakit 3x:
-egy gyümölcsre azt írta ki érvénytelen
-egy tételt törölni kellett mert a más ára volt mint amit én néztem
-utalvánnyal is fizettem.
Hagyományos pénztárnál ez meg lett volna 1-1.5 perc alatt, itt vagy 10 percig szórakoztam.
Szóval 1 ember spórolással bosszantják a vásárlót, meg a vásárló végezze el ingyen a pénztáros munkáját...

Alapvetõen én imádom az önkiszolgáló pénztárt mert a saját tempómban tudok haladni, viszont az a gond vele, hogy ha bármi kínod van akkor onnantól kezte ott malmozhatsz amíg nem kerítesz valakit.

Daniui
08-13-2013, 09:33 AM
Én elvbõl nem használom mert ezzel mások munkáját veszik el, gépek helyettesítik az embert... Hosszú távon nem jó mert ha hozzászoknak az emberek ehhez a vásárlói formához akkor ez elterjedhet több helyen is és csak azt vesszük majd észre hogy embereket rúgnak ki.

borsodi
08-13-2013, 09:42 AM
Én elvbõl nem használom mert ezzel mások munkáját veszik el, gépek helyettesítik az embert... Hosszú távon nem jó mert ha hozzászoknak az emberek ehhez a vásárlói formához akkor ez elterjedhet több helyen is és csak azt vesszük majd észre hogy embereket rúgnak ki.

Hosszú hónapokig jártunk éjszaka vásárolni az aszonnyal már pedig akkor csak ilyen van. Most, hogy meghalt az após a night shoppingnak vége mert a gyereket nem fogom az éjszaka közepén magammal húzni...

Daniui
08-13-2013, 09:46 AM
Hosszú hónapokig jártunk éjszaka vásárolni az aszonnyal már pedig akkor csak ilyen van. Most, hogy meghalt az após a night shoppingnak vége mert a gyereket nem fogom az éjszaka közepén magammal húzni...

Ja tudom este csak az van sajnos, én is tapasztaltam így nekem is muszáj volt megtanulni a használatát :)

raktaros
08-13-2013, 11:00 AM

Igen, ez a másik fontos oldala.
Régebben már hasonlón ugyanúgy bepöccentem, mikor a MET*RO-s benzinkutakat lecserélték önkiszolgálóra.
Megálltam, hoppá itt meg mi van. Hívtam is a segítséget. Mondom tele akarom tankolni, hogyan csináljam, hiszen elõre kell kifizetni a mennyiséget.
"Hát maga tudja mennyi fér a kocsiba..."
Na akkor visszaültem és elhúztam máshova tankolni. Azóta sem jártam ott.
1-2 emberen spóroltak itt is. De ha belegondolok, a néhány önkiszolgáló kútfej árán pár évig biztosan tudtak volna alkalmazottakat fizetni.

Viszont érdekes módon ezek az önkiszolgáló megoldások tetszenek sok embernek, mert olyan új, menõ dolog...
Párom is nyugtatott tegnap, hogy ne idegeskedjek, neki tetszik ez.
Van olyan munkatársam aki meg ezért jár arra a benzinkútra.

Batka
08-13-2013, 12:28 PM
Éjszaka aludjatok! :)

Ez egyben fontos prepper szempont is :D

Egyébként egyetértek, a munkahelyek megmaradása a lényeges. Annak hozadéka itt csapódik le, az automatizálásé pedig ott, ahová a nagyvállalat nyeresége kerül...

TMIB
08-14-2013, 11:27 PM
http://www.liveleak.com/view?i=af4_1376274704

Mûsorvezetõk, vagy showmen-ek megálltak egy hajléktalannál, beszéltek hozzá, õ megkínálta õket a tortájával, õk meg ráugrottak és összetaposták az egészet. Ritka undorító dolog. Azzal védekeznek hogy adnak pénzt a hajléktalannak, de ez nem mentség. Abban a pillanatban mikor ráugrottak a tortára, látszott rajta hogy mennyire rosszul esett neki. Mondja is, hogy "It's not nice. I earned that." Vagyis "Ez csúnya dolog volt, én megdolgoztam a tortáért." Ez a két idióta meg ezzel keres pénzt, hogy másokat megaláznak a mûsorukban, volt olyan is, ahol egy hajléktalan gitárját törték össze. Kézzel festett gitárját, tehát ha újat is vettek neki, akkor az már nem ugyanaz. És ezeknek rajongóik vannak! Kik azok a beteg emberek, akik ezen szórakoznak? :(

Batka
08-15-2013, 02:25 AM
Az ilyen mocskos disznóktól nekem is csõre tölt a zsebemben a stukker... médiagecik, ahogy a Született gyilkosokban nevezik õket, úgy is kellene járnia mindnek... van idehaza is belõlük jócskán.

TMIB
08-15-2013, 03:02 AM
Így van. Lehet viccelõdni és máson nevetni, ha buta, vagy ha viccesen beszél. De ha valakik csak gonoszságból -mert ezt nem lehet másnak nevezni- ilyet tesznek, ártatlan embereket megbántanak és megaláznak, az normális ember számára nem vicces. Csak a beteg, nyomorult lelkületû emberek nevetnek az ilyesmin.

Batka
08-15-2013, 03:21 AM
Kortünet.
Vagy nevezhetjük úgy is, hogy haláltánc.

TMIB
08-17-2013, 03:24 AM
Van valami adakozási lehetõség. Barátnõm adakozott 5 dollárt és kapott érte 7 letölthetõ játékot. :eek: Most szedem a Battlefield 3-at. A többi is ilyen kaliberû játék. Ha csak úgy vennéd meg, darabja 20 dollár. Tehát 5 dollárért kapott 200 dollárnyi játékot.

Megkérdezzem hogy hogy csinálta?

Mostantól Battlefield 3-azni fogok. Majd megadom az azonosítómat is, felvehettek barátnak. :)

A játékok:

Dead Space
Burnout Paradise: The Ultimate Box
Crysis 2 Maximum Edition
Dead Space 3
Medal of Honor
Mirror's Edge
Battlefield 3

Ok, ez az azonosítóm Battlefield 3-ban: TuleloTMIB

imi79
08-17-2013, 09:45 AM
Petíció az ivóvíz és szenyvízhálózat privatizációja ellen.

https://signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=hu

Fallout11
08-17-2013, 02:12 PM
http://www.liveleak.com/view?i=af4_1376274704

Mûsorvezetõk, vagy showmen-ek megálltak egy hajléktalannál, beszéltek hozzá, õ megkínálta õket a tortájával, õk meg ráugrottak és összetaposták az egészet. Ritka undorító dolog. Azzal védekeznek hogy adnak pénzt a hajléktalannak, de ez nem mentség. Abban a pillanatban mikor ráugrottak a tortára, látszott rajta hogy mennyire rosszul esett neki. Mondja is, hogy "It's not nice. I earned that." Vagyis "Ez csúnya dolog volt, én megdolgoztam a tortáért." Ez a két idióta meg ezzel keres pénzt, hogy másokat megaláznak a mûsorukban, volt olyan is, ahol egy hajléktalan gitárját törték össze. Kézzel festett gitárját, tehát ha újat is vettek neki, akkor az már nem ugyanaz. És ezeknek rajongóik vannak! Kik azok a beteg emberek, akik ezen szórakoznak? :(

Az ilyen "színvonalas" mûsorok miatt nem nézek már régen Tv-t... :hanyas:

TMIB
08-20-2013, 03:09 AM
Vajna elveszi Palácsik Tímeát

http://www.bekesbuli.hu/data/editorimage/v.jpg

Dobó Katával volt együtt? Palácsik Tímeát elveszi?

Amikor én is öreg, kövér és ronda leszek, akkor majd engem is körüldonganak a nõk? :haha:

A playboy tulajt még megértem, nem csak pénzes, hanem sármos is az öreg, meg van stílusa, de mije van Vajnának? :confused:

fater.lajos
08-20-2013, 02:04 PM
Pénze...

Fallout11
08-20-2013, 05:42 PM
Kapcsolatai, pénze... az ilyen nõknek ez elég.

TMIB
08-21-2013, 02:45 AM
Pénze...
Igen, azon kívül gondoltam. Ahhoz hogy kapjon néhány filmszerepet, még nem kellene megházasodnia. Pénzt anélkül is kapna. Vagy abban reménykedik hogy így 70-en túl meghal és õ gazdagon fog élni? Vagy a nõnek az amerikai állampolgárság is kellett. Így azt is megkapja. Azt kétlem hogy Vajna házikenyér fejformájába szeretett volna bele. Bár ki tudja. :haha:

Yrkon
08-21-2013, 10:30 AM
Érdekes ötlet. Talán még mi is hasznát vennénk, persze csak akkor, ha nem napvihar, vagy atomtámadás történik.

http://www.origo.hu/techbazis/20130821-aram-nelkul-is-mukodik-az-uj-adovevo.html

TMIB
08-21-2013, 10:41 AM
Nagyon sok fejlesztés kell még ahhoz hogy használhatóvá váljon.

Azt mondjuk nem értem, hogy ha alig kell neki energia, akkor miért nem készítenek olyan eszközt, ami napelemes. A számológépeknél bevált.

Mert ha komoly a baj, akkor ugye nem lesznek TV és rádióállomásokról érkezõ hullámok sem.

A szerkezet az éterben amúgy is jelenlévõ, tévétornyokról szórt rádióhullámok elektromágneses sugárzását használja energiaforrásként. Ugyancsak a rádióhullámokat használja az eszköz az információk továbbítására, amely gyakorlatilag a hullámok visszaverésével történik.

Amíg viszont vannak üzemelõ rádióállomások, addig az ilyen eszköz is felesleges, hiszen akkor mûködõ mobiltornyok is vannak.

TMIB
08-24-2013, 10:11 AM
Nézem a felvarrók import vámját és adóját.

USA - 10-15%. Magyarország - 33,5%

Nem mindegy. :hogymi: És ez az ÁFA miatt van, mert a forgalmi adót is fizetni kell, mikor egy országba bekerül az importált dolog. A kormány beszedi a 33,5%-ot, aztán ha eladod, akkor még 27%-ot. 60,5%-a az áru értékének megy az államkasszába. (Amit a politikusok késõbb eltüntetnek onnan.) És akkor még ott a posta, meg a futárszolgálat, amibõl szintén profitál az állam, hiszen a futárszolgálat szolgáltatásának az árában is benne van a 27%-os ÁFA. A Posta meg állami kézben van, tehát a nyeresége az államé.

TMIB
08-24-2013, 01:43 PM
60,5% biztosan nincs, mert amíg nem adod el, addig nem kell másodszorra is kifizetned érte a forgalmi adót. Megveszed kifizeted, eladod, megint fizeted. Mert mi van ha magadnak rendeled? Akkor miért fizettetnék meg kétszer mikor átjön a határon?

Amúgy innen vettem az adatokat. :)

http://www.dutycalculator.com/dc/228385/bags-shoes-watches-accessories/other-accessories/fabric-patches-with-woven-inscription/import-duty-rate-for-importing-embroidery-patches-from-china-to-united-kingdom-is-6.2/

A. L. Ias
08-24-2013, 02:09 PM
Bocsi, hogy belekotty, megnéztem a táblázatot. A feltüntetett 10-15% és 33,5% a vám ás az áfa összesen. De kicsit keverten. Ha vámköteles országból vásárolsz, akkor fizeted az ottani áfát (sales tax) és a saját országod vámját.
Kínából rendelve Magyarországra: Kína adója 17% + magyar vám 6,2% (bár a magyar vámtörvény több különbözõ vámtételt is meghatároz, a 6,2 nem biztos, hogy Kínára vonatkozik).
Kínából rendelve az USA-ba: Kína adója 17% + USA vám 4,5%.
Magyarországról rendelve az USA-ba: Magyarország adója 27% + USA vám 4,5%
Magyarországon magánszemélyként értékesítve valamit, a vételárat nem terheli áfa. Tehát ha valamit behozol és továbbértékesítesz, akkor nincs rárakódó adóteher. Vállalkozásként bonyolultabb a helyzet. Amennyiben a vállalkozás az áfakörön belüli, akkor jogosult a költségei után áfát visszaigényelni és a bevételei után áfát fizetni. Az elõzõ példát kiegészítve:
Kínából rendelve Magyarországra: Kína adója 17% + magyar vám 6,2%. Ezt továbbértékesítve -Kína adója 17% + magyar áfa 27%.
Remélem nagyjából érthetõ lett.

borsodi
08-24-2013, 02:17 PM
Remélem nagyjából érthetõ lett.

Na alapvetõen ezért nézelõdöm én angliai / németországi netshopokban inkább. Ráadásul a vámolás befog kerülni bárki adótörténetébe, tehát tudni fog róla a NAV. Gondolom itt is van valami határ ami fölött rádvernek egy ellenõrzést.

TMIB
08-24-2013, 02:26 PM
Ha vámköteles országból vásárolsz, akkor fizeted az ottani áfát (sales tax) és a saját országod vámját.

Nem tudom hogy Magyarországon hogy van, de itt ha Interneten rendelsz valamit egy másik államból, akkor a saját államod forgalmi adóját fizeted be, mikor majd kitöltöd az éves adópapírokat. Ha ugyanabból az államból vásárolsz ahol az eladó van, akkor az eladó gyûjti be az állam forgalmi adóját és majd õ fizeti be.

Szerintem ez az országokra is igaz, mert miért kéne nekem tudnom hogy mi a kínai adószázalék és hogy mit kell azzal csinálni? Az ottani adókat a gyár fizeti be, biztosan benne van az eladott termék árában. :)

A. L. Ias
08-24-2013, 02:49 PM
Nem tudom hogy Magyarországon hogy van, de itt ha Interneten rendelsz valamit egy másik államból, akkor a saját államod forgalmi adóját fizeted be, mikor majd kitöltöd az éves adópapírokat. Ha ugyanabból az államból vásárolsz ahol az eladó van, akkor az eladó gyûjti be az állam forgalmi adóját és majd õ fizeti be.
Ez nekem idegen, mert Magyarországon magányszemély (kivételes esetektõl eltekintve) végfelhasználóként csak áfabefizetõ lehet, ez pedig az áru kifizetésénél azonnal megtörténik. Az áfa benne van a bruttó vételárban. Az adóbevallásban nem kell feltüntetni.

Szerintem ez az országokra is igaz, mert miért kéne nekem tudnom hogy mi a kínai adószázalék és hogy mit kell azzal csinálni? Az ottani adókat a gyár fizeti be, biztosan benne van az eladott termék árában. :)
Neked magánszemélyként (legalábbis Magyarországon) nem is kell tudnod. Benne van a vételárban, a számlán fel van tüntetve a mértéke. Ha továbbértékesíted az árut és jogosult vagy áfa visszaigénylésre - magánszemélyként igen ritka és korlátozott -, akkor az államnak befizetendõ áfát csökkentheted a számlán feltüntetett áfával. A pontos szabályokkal és a mértékkel nem vagyok tisztában, jelenleg nem vagyok érintett ilyen üzletben. De az áfa bevalláson külön sor van a belföldi, az EU-n belüli és az EU-n kívüli beszerzések áfáinak feltüntetésére.

TMIB
08-24-2013, 02:55 PM
Akkor ez más a két országon belül. Itt például ha mész a boltba, látod az árat, mész fizetni, de mikor fizetnél, akkor teszik rá a forgalmi adót. Tehát ha van 10 dollárod, és látsz valamit a boltban ami pont annyiba kerül, akkor nincs szerencséd, mert az nem annyiba kerül, hanem 10 dollár + forgalmi adóba. Ezt nem tudom miért csinálják. Internetes vásárlásnál van értelme, de élõben boltban vásárlásnál nincs. Bonyolult.

A lényeg, hogy a kínai gyár szerint -és az itteni adóhivatal weboldala szerint- bizonyos összegig intézheti az egész papírmunkát és adóbefizetést a szállító cég, amit késõbb kiszámláznak. Ami azért megkönnyíti a procedúrát. :)

Fallout11
08-24-2013, 07:58 PM
Akkor ez más a két országon belül. Itt például ha mész a boltba, látod az árat, mész fizetni, de mikor fizetnél, akkor teszik rá a forgalmi adót. Tehát ha van 10 dollárod, és látsz valamit a boltban ami pont annyiba kerül, akkor nincs szerencséd, mert az nem annyiba kerül, hanem 10 dollár + forgalmi adóba. Ezt nem tudom miért csinálják. Internetes vásárlásnál van értelme, de élõben boltban vásárlásnál nincs. Bonyolult.

A lényeg, hogy a kínai gyár szerint -és az itteni adóhivatal weboldala szerint- bizonyos összegig intézheti az egész papírmunkát és adóbefizetést a szállító cég, amit késõbb kiszámláznak. Ami azért megkönnyíti a procedúrát. :)

Szerintem ez is olyasmi marketing "trükk" lehet, mint amikor kírják valamire, hogy nem 1.000 ft ha nem 999 ft...

TMIB
08-24-2013, 08:20 PM
Áh, ezzel csak a turistákat tudnák átverni. Ez csak értelmetlen dolog amibõl van itt egy csomó. Olyan mint ahogy itt nem Celsius-ban mérnek, hanem Farenheit-ben. Vagy hogy nem kilóban, hanem fontban. Nem méterben, hanem lábban. Meg hogy nem literben, hanem folyadék unciában. Az államokon kívül talán még Burma vagy melyik ország használja ezeket a mértékegységeket, mindenhol máshol az ésszerûre váltottak át.

Meg hogy a gyalogosnak van elsõbbsége az autóval szemben. Persze nem tudom mit ér az elsõbbség, ha az autós egy pillanatra nem figyel. Sokszor voltam közel ahhoz hogy elcsapjon egy jármû. Legutóbb tegnap. Elsõbbségem volt, de az autós fickó nem is lassított. Ha nem állok meg, a bordó kocsijával simán eltapos az elsõbbségemmel együtt. :hogymi:

Ezeket is mondták már itt nekem:

"Fáj a hasad? Igyál kólát. "
"A huzat nem okoz fejfájást."
"A hidegtõl nem lehet megfázni, a megfázást a vírusok okozzák."

Valószínûleg a forgalmi adó ki nem írása is csak egy a sok értelmetlen dolog közül.

TMIB
08-24-2013, 10:54 PM
Én is ezt mondtam. Egyszer mindenképpen ráteszik az ÁFÁ-t. Másodjára csak akkor ha valaki továbbadja valakinek pénzért, vállalkozóként, boltosként vagy valahogy. :) Ha nem adja tovább, akkor is kell egyszer ÁFÁ-t fizetni utána. Csak úgy nem 60+ % lesz, hanem kevesebb. :)

TMIB
08-24-2013, 11:02 PM
Nem 33,5 a vám, hanem 6,2. Csak kerekítettem 6,5%-ra. A 33,5 már úgy jött ki, hogy összeadtam a 6,5%-ot, meg a 27%-ot. ;)

TMIB
08-25-2013, 07:26 AM
Nem tudom lehet, a lényeg hogy drága. Igazából vagy keveset rendel valamibõl az ember és akkor vámmentes, viszont a szállítási díj miatt nem éri meg. Vagy sokat rendel és akkor vám és adóköteles, akkor viszont meg azért kerül sokba.

A. L. Ias
08-25-2013, 08:35 AM
Nos nekem volt igazam, a hivatalos vámhatósági álláspont szerint megy rá a vám ÉS ÁFA IS

Kérek engedélyt meghunyászkodni!

Mea culpa!

aksurv
08-25-2013, 08:50 AM
Mivel EU tagok vagyunk vám csak harmadik országból érkezõ csomagra rakódik rá.
A vám alapja a beérkezõ termék számlaösszege, azaz tartalmazza az áru értékét + szállítási bizt. költségeket is.
Erre rakodik rá vám összege. A kettõ együtt alapja az ÁFÁ-nak.
Egy kis segítség:
http://www.nav.gov.hu/data/cms291579/2947883399_tajekoztato.pdf
Ez érthetõbb:
http://logout.hu/bejegyzes/kalandor/csomagok_rendelese_kulfoldrol_afa_vam/hsz_1-50.html

Batka
08-25-2013, 10:04 AM
Általánosan: ha a szállítási költség az ár része, akkor vámérték növelõ tényezõ.
Megjegyzem, ha vámot kell fizetni, akkor az ÁFÁ-t a vámmal növelt értékre állapítják meg (megadóztatják a vámot). Wannabe képlete helyes.
A költségszámításnál a számla fizetendõ összegébõl kell kiindulni.
22 EUR alatt vám és ÁFA mentes, 22-150 EUR között 27% ÁFA, felette vám és ÁFA (a vám lehet 0% is, tarifa szerint, ahogy valaki már linkelte).
DE!
Ha más uniós országban belföldiesítik az árut, akkor ott lehet, hogy alacsonyabb az ÁFA és így kevesebbet kell fizetni. (ebay..)

TMIB
08-25-2013, 10:32 AM
Egy szó: bonyolult

De az egész teljesen lényegtelen, mivel a tapasztalataim szerint ha valaki küld az Egyesült Államokból Magyarországra egy csomagot, azt véletlenszerûen vámolják. Vagy vámolják, vagy nem. Küldtem haza csomagokat a családnak és barátoknak. Volt hogy vámolták, volt hogy nem. Ár-értéktõl függetlenül, volt hogy a drágát nem vámolták, de a fele akkora értékût igen. Teljesen random.

fisligery
08-27-2013, 09:57 PM
:duhos: EZ egy nagyon hasznos dolog:duhos:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8AHunrvkB48

TMIB
08-27-2013, 10:00 PM
Én 2 perc alatt 8 banánt felvágok egy konyhakéssel. :haha:

A videót feltöltõnek viszont rendkívül hasznos volt. 1 millió nézõ kb. 1500 dollár. Annyiért én is felvágnék egy banánt. :D

Fallout11
08-28-2013, 02:16 PM
http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/magyar-talalmany-76434

fater.lajos
08-29-2013, 11:44 AM
A nyomorult most elmeotthonban él... Csóró és senki sem látogatja.

TMIB
08-29-2013, 12:26 PM
Én is úgy tudom hogy Szalacsi van otthonban. Meg kapott motoros kerekesszéket is a rajongóktól. :)

M-torolt_forumozo
08-29-2013, 01:56 PM
Ha már õspreppereknél tartunk..... :D

http://www.youtube.com/watch?v=IyBrorlblyM&list=TLV3nYWuDs2bs

TMIB
08-29-2013, 02:15 PM
Ez valami borzalmas. :huuu::haha:

Fallout11
08-29-2013, 02:33 PM
Úgy látom az évek óta tartó koccintós kúra kifejtette jótékony hatását... :haha:

TMIB
09-07-2013, 08:49 AM
Titeket mennyire foglalkoztat a sport? Gondolok itt most arra, hogy 3-0-ra kikapott a magyar csapat a románoktól és a fél ország magába roskadt.

imi79
09-07-2013, 09:06 AM
Engem annyira izgat ez a sport, hogy állandóan felb@szom az agyam a sok taplón, akik csak a balhé miatt járnak meccsre.
Egyébként a legkevésbé sem vonz az ötlet, hogy azt nézzem, ahogy mások sportolnak.
Inkább bringázom, úszom, edzem magam.

TMIB
09-07-2013, 09:13 AM
Én csak nem látom hogy hogy lesz jobb a székelyeknek, felvidékieknek, újvidékieknek hogy nyer a magyar csapat. Vagy ha van egy-két verekedés a szurkolók között. Nem hinném hogy az bármilyen helyzeten javítana. Erõs külpolitikai lépések segíthetnek, foci és egyéb sportok viszont nem hinném hogy megoldana bármilyen nemzetek között húzódó problémát. Persze feszültség van az emberekbe, meg nem a mostaniak vitték a sportba a politikát, mert ugye ott volt a 6:3 is, ami történelmi. Arról nem is beszélve hogy a focit is a politikusok vették az irányításuk alá, volt Torgyán kezén is, most meg Kubatov vagy ki a magyar foci fõvezére.

raktaros
09-07-2013, 03:45 PM
Titeket mennyire foglalkoztat a sport? Gondolok itt most arra, hogy 3-0-ra kikapott a magyar csapat a románoktól és a fél ország magába roskadt.

Engem nem érdekel a sport, sõt bosszant mikor egy sportba tolják a rengeteg pénzt, leginkább a fociba.
Játszanak úgy, hogy menjen annyi ember a meccsekre hogy megéljenek belõle.
Nem állami pénzbõl "sztárfizetések", stadionépítések...
Millió értelmesebb dologra lehetne költeni, ha már annyi a felesleges pénz...

Batka
09-08-2013, 04:16 PM
Igen, engem is hidegen hagy a versenysport, a foci meg leginkább. Szemfényvesztés.
Az a sport, amit maga csinál valaki, nem a tévében nézi... Meccsnézés helyett inkább menjen mindenki kirándulni - vagy akár ki a pályára focizni.

raktaros
09-08-2013, 08:51 PM
Gyerekkoromban én is fociztam a haverokkal, de már akkor sem érdekelt az ha mások játszanak.

TMIB
09-08-2013, 08:54 PM
k infón leírták hogy vagy 20 éve egy ilyen meccsen se nyert a magyar válogatott se a románok, se a szerbek, se a szlovákok ellen. Akkor miért lepõdött meg mindenki hogy most se nyert a csapat? :confused: Egyszerûen csak veszítettek, ahogy 20 éve mindig.

raktaros
09-10-2013, 10:29 PM
Nem tudom hova tegyem...

http://willowhavenoutdoor.com/wp-content/uploads/2013/09/snapshot-9-13.jpg

TMIB
09-10-2013, 11:47 PM
Miért, nem jók ezek a termékek?

raktaros
09-11-2013, 08:35 AM
Miért, nem jók ezek a termékek?

Hirtelen nem találtam a témába vágó képeket hova tegyem, azért tettem ide, nem azért mert vicces vagy nem jó :)

TMIB
09-11-2013, 09:15 AM
Áttettem ide. :) Ide az Off topicba mindent be lehet dobálni, én is ide szoktam írni ha nem tudom eldönteni hogy melyik topicba kellene írnom. :beer:

raktaros
09-11-2013, 09:54 AM
Áttettem ide. :) Ide az Off topicba mindent be lehet dobálni, én is ide szoktam írni ha nem tudom eldönteni hogy melyik topicba kellene írnom. :beer:

OK. Majd én is így teszek :).

T72
09-11-2013, 02:54 PM
A 202$-os crye nadrág kissé túl árazott, hiába a kiváló cucc, szakad...legalább vmi modernebb színben-mintában lenne...pl: kryptek

imi79
09-12-2013, 05:22 PM
Köszönöm, hogy emlékeztettél rá, miért is húztam ki az antenna kábelt a tv-bõl 2 éve. :)

TMIB
09-16-2013, 06:01 PM
Csendes nap ez a mai.

imi79
09-17-2013, 07:24 PM
Tegnap egy üres felujításra váró házban aludtam.
Van víz, gáz, villany, viszont óra nincs, és úgy alakult, hogy telefont is elfelejtettem vinni,
így az idõt sem tudtam, csak hogy olyan este 8 körül mentem oda, szerencsére reggel nem kellett idõre mennem sehova.

Az érdekesség az, hogy végig ott motoszkált a fejemben a nyugtalanító gondolat, hogy nem tudom mennyi az idõ,
holott semmi lényeges informácót nem szereztem volna vele.

Érdekes volt :)

TMIB
09-21-2013, 06:08 PM
Csendes egy nap. De gondolom hogy csak a szombat miatt. :)

astonferi
09-21-2013, 07:51 PM
A Crovel Extreme II-t belinkeltem a gyalásós topicba, senki nem írt rá semmit. Nyilván nem ismeri senki és még nem is hallott róla elõtte, érthetõ, de úgy látszik, véleményt sem tud kialakítani senki errõl.

volt egy mûsor a natgeon abban volt a fickó aki prepper és kitalálta ezt az asó szerszám kombinációt. sok funkció masszív felépítés de nekem kicsit reklámszagúnak tûnt

dínó
09-22-2013, 06:32 AM
Bocsika, gyógynövényekkel kapcsolatos topicot nem lelek: Hol van? (.

TMIB
09-22-2013, 12:07 PM
Szerintem még nincs olyan. Nyugodtan nyiss neki egyet! :thumbup

Itt a növénytermesztõs helyen: http://magyarprepperforum.org/forumdisplay.php?12-N%F6v%E9nytermeszt%E9s-%E1llattart%E1s

raktaros
09-22-2013, 01:08 PM
Bocsika, gyógynövényekkel kapcsolatos topicot nem lelek: Hol van? (.

Gyógynövény téma jöhet minden mennyiségben :)

dínó
09-23-2013, 11:04 AM
Kerestem ilyesféle topicot, de nem leltem. Kérdés: mi a fenét fogunk csinálni ,ha kötelezõ jelleggel be akarnak chipezni? Lehet, hogy rémeket látok, de szerintem benne van a pakliban. A kutyát már bechipezték. Engem mikor fognak?

TMIB
09-23-2013, 01:39 PM
Nem tudom, de ha kötelezővé teszik, akkor az azt jelenti hogy nem lehet rá nemet mondani. :hogymi:

dínó
09-25-2013, 10:54 AM
Ha kötelezõen bechipeznek minket, akkor minek a bol, minek a bob, minek a terv az elmenekülésre? Ez kissé értelmetlenné teszi, a felkészülést, úgy is lekövetnek. Ezért írtam valahol ,hogy nem mindegy, hogy a gebasz után lesz-e áram, vagy sem. Ha lesz, akkor nem nagyon látom értelmét a küzdelemnek, képesek a chpibe olyan technológiát tenni, amivel elintéznek (méreg, rezonancia, HD-tech., mittudomén.), akárhol is vagyok.

TMIB
09-25-2013, 11:39 AM
Nem igazán. Gondolj arra, hogy ha nagy az a SHTF, akkor ki és miért követne pont téged? Meg abban a chip-ben milyen nyomkövető lenne egyáltalán? Olyan amivel fizetsz mindenhol és onnan tudják hogy hol vagy, vagy olyan ami jeladóként működik valahogy? Ha nincs elektromosság, akkor a chipek megfigyelése sem működhetne.

raktaros
09-25-2013, 09:18 PM
Ha kötelezõen bechipeznek minket, akkor minek a bol, minek a bob, minek a terv az elmenekülésre? Ez kissé értelmetlenné teszi, a felkészülést, úgy is lekövetnek. Ezért írtam valahol ,hogy nem mindegy, hogy a gebasz után lesz-e áram, vagy sem. Ha lesz, akkor nem nagyon látom értelmét a küzdelemnek, képesek a chpibe olyan technológiát tenni, amivel elintéznek (méreg, rezonancia, HD-tech., mittudomén.), akárhol is vagyok.

Pont azért kell a terv, ha kiveszed / elektronikusan tönkreteszed a csipet :).

Batka
09-25-2013, 11:09 PM
Kerestem ilyesféle topicot, de nem leltem. Kérdés: mi a fenét fogunk csinálni ,ha kötelezõ jelleggel be akarnak chipezni? Lehet, hogy rémeket látok, de szerintem benne van a pakliban. A kutyát már bechipezték. Engem mikor fognak?

Ez az, amit nem fogok megengedni, hogy becsipezzenek. Ez a fenevad bélyegét jelentené.
Vállalni kell elviselni a becsipezés megtagadásával járó retorziókat. Ha elég sokan tagadják meg, akkor kudarcot vallanak.

TMIB
09-26-2013, 05:18 AM
Mikor a sajtó nem tudja megkülönböztetni a gofrit a palacsintától.

http://index.hu/tech/mem/2013/09/14/a_kedvenc_reszem_amikor_eldol_a_palacsinta/

:huuu:

imi79
09-26-2013, 06:56 AM
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130924-az-olcso-etel-mindig-draga.html?sec-3

Hányingerem van ettõl a mai világtól...

dínó
09-27-2013, 08:03 AM
fogalmam sincs, hogy melyik topicban kérdezzem meg, ezért itt teszem. Van egy jurta, amiben ugyebár télvíz idejét fûteni szokás többnyire valamilyen vaskályhával. Namármost, áll n+1 jurta mondjuk egy nagy füves területen és mindegyikbõl kiáll egy vascsõ, ami a kályha kéménye. Ezek a meredezõ dolgok kiváló villámhárítók lennének, ráadásul le is vannak földelve. Még sosem hallottam, (és akivel beszéltem azok sem hallották egyszer sem), hogy jurtába csapott volna a villám, pedig világszerte több ezer jurta áll nagy nyílt területen kéménnyel a tetején. 100 ft-os bónusz kérdés: Miért nem szokott a villám belecsapni a jurtákba?

fater.lajos
09-27-2013, 09:52 AM
A jurtában nem szokott vaskályha lenni. Szabad tüzet használnak. A füst a jurta tetején lévõ nyíláson megy ki. A lyuk befedhetõ. :D

dínó
09-27-2013, 11:08 AM
A jurtában nem szokott vaskályha lenni. Szabad tüzet használnak. A füst a jurta tetején lévõ nyíláson megy ki. A lyuk befedhetõ. :D

Ööööööö, én eddig csak olyan jurtát láttam/jurtában aludtam, amiben, ha volt fûtés, az vaskályha volt. A jurtában nem szabad szabad tüzet csinálni, mert megfulladsz a füsttõl......pláne, ha befeded a füstnyílást. :confused: Ez nem tipi, bár ott is elég büdös tud lenni a füsttõl. Sztem amelyik történész azt írta, hogy eleink így csinálták, az még nem próbálta ki. Akkor tudná, hogy nem. Tehát a kérdés így nem válaszolható meg.

TMIB
09-28-2013, 02:17 AM
Nekem a Fidesz narancssárgaságáról mindig ez a vers jut eszembe.

A kukások

Megjöttek a kukások,
narancssárga ruhások.
Narancsszín a kocsijuk,
attól döng a kocsiút.
Döng a kocsi, dörömböl,
nagy vödröket kihörpöl,
csörög, röfög az egész
állatkerti etetés.
Itt a sárga víziló,
eteti az ápoló.

fater.lajos
09-28-2013, 07:18 PM
Ezt fordítsd le bármilyen nyelvre!
Sikertelen randi rövid kifejezése 41 változatban.
A tûzoltó: Nem éreztem a tüzet.
A vegyész: Hiányzott a kémia.
A focista: Nem passzoltunk egymáshoz.
A hegesztõ: Nem volt meg a szikra.
A kórboncnok: Élõben egészen más.
A matematikus: Nem jött be a számításom.
Az ügyvéd: Nem az esetem
A táncos: Valahogy nem fogott meg.
A liftkezelõ: Nem voltunk egy szinten.
A nõgyógyász: Olyan ürességet éreztem.
A vak: Nem egyezett a látásmódunk.
A festõ: Nem festettünk jól együtt.
A cukrász: Nem volt elég édes.
A hadvezér: Nem tudtam meghódítani.
Az autó versenyzõ: Váltanom kellett.
Az orvos: Nem hozott lázba.
Az informatikus: Nem volt kompatibilis.
A jós: Nem volt közös jövõnk.
A rabló: Nem ejtett rabul.
A rádiós: Nem voltunk egy hullámhosszon.
A bûvész: Nem varázsolt el.
A hulla: Nem dobogtatta meg a szívem.
A bokszoló: Nem voltunk egy súlycsoport.
Pókember: Nem sikerült behálóznia.
A terminátor: Nem olvadtam el tõle.
A zenész: Nem tudtam ráhangolódni.
Az idõjós: Nem volt felhõtlen a kapcsolat.
A kukás: Szemét volt.
A pék: Ebbõl nem sült ki semmi jó.
A tolvaj: Nem lopta be magát a szívembe .
A hajós: Rossz helyen kötöttem ki.
A mezõgazdász: Nem aratott nálam sikert.
A bíró: Elítéltem a külseje miatt.
A postás: Próbálkoztam, de feladtam.
A vadász: Bakot lõttem vele.
A hegymászó: Nem juttatott el a csúcsra.
A színész: Csak megjátszotta magát.
A pilóta: Nem repített a magasba.
A rekorder: Nem tudtam megdönteni.
A rendõr: Nem volt lebilincselõ.
A csúszdamester: Kicsúszott a kezeim közül.

Kérésedet a gugli teljesíti: Angol változat
Fire: I did not feel the fire.
The chemistry: the chemistry was missing.
The footballer: We do not pass each other.
The welding: There was a spark.
The coroner: Live from quite different.
The mathematician: It did not work for my calculations.
The lawyer: Not my type
The dancer: Somehow I have not caught it.
The elevator operator: We were not on a level.
In gynecologist: I felt such emptiness.
Blind: Not agreed to látásmódunk.
The painter is not stained well together.
The pastry: It was pretty sweet.
The warlord: I could not conquer.
The race car driver: I had to switch.
The Doctor: I do not put a hot sweat.
The IT: It was not compatible.
The Soothsayer: I had no future together.
The robber: No captivated.
The Radio: We were not on the same wavelength.
The Magician: I do not conjured away.
The body: No throb, my heart.
The Boxer: We were not in the same group.
Spider-Man: Failed behálóznia.
The Terminator: No melted away from him.
A musician could not tune.
The Weather Man: It was a cloudless relationship.
The garbage man: it was trash.
The Baker: It was not anything good out.
The thief did not steal his way into my heart.
The cruise: I ended up in the wrong place.
The farmer: I do not hit my success.
The judge: convicted of the exterior.
The Postman: I tried, but I gave up.
The hunter Bako shot him.
The climbing: not presented to the top.
The actor: I was playing himself.
Pilot: I do not flown in the air.
The record: I did not overthrow.
The police: It was fascinating.
The slide master:'s out of my hands.

Egyszerûsített Kínai:
消防:我没觉得火。
化学:化学失踪。
足球运动员:我们不互相传递。
焊接:有火花。
验尸官:从完全不同的生活。
数学家:没有工作,我的计算。
律师:不是我喜欢的类型
舞者:不知怎的,我没有抓住它。
电梯操作员:我们是不是在一个水平。
妇科医生:我觉得这样的空虚。
盲:不同意látásmódunk的。
画家是不是染色在一起。
糕点:这是很甜蜜的。
军阀:我不能征服。
赛车手:我不得不切换。
医生:我不要把热出汗。
IT:这是不兼容的。
占卜者:我没有未来。
强盗:没有迷住。
收音机:我们不是在同一波长。
魔术师:我没有唤出了​​。
身体:没有悸动,我的心。
义和团:我们不是在同一个组。
蜘蛛侠:失败behálóznia。
“终结者:没有融化,离他而去。
无法微调,一位音乐家。
天气预报员:这是一个万里无云的关系。
垃圾的人:它是垃圾。
贝克:这不是什么好东西出来。
贼没偷他的方式进入我的心。
邮轮:我结束了在错误的地方。
农民:我不打我的成功。
法官:被定罪的外观。
邮差:我试过了,但我放弃了。
猎人巴科向他开枪。
攀岩:没有提交到顶部。
演员:我是打自己。
飞行员:我没有在空中飞行。
记录:我没有推翻。
警方:这是迷人的。
幻灯片母版:'我的手出去。
:haha::thumbup

TMIB
09-28-2013, 07:33 PM
A "látásmódunk" és a "behálóznia" azok kínai szavak? :D

fater.lajos
09-28-2013, 07:36 PM
Nem! Az eredeti angol! :cool:

raktaros
10-01-2013, 07:07 PM
Szándékos motoros-gázolás durva üldözéssel (http://www.onroad.hu/hir/szandekos-motoros-gazolas-durva-uldozessel.html)

Az Egyesült Államokban, azon belül is New Yorkban következett be a tragédia - konkrétan tegnap került fel az alábbi film a videómegosztókra. A leglényegesebb rész az elején van: egy nagy létszámú motoros csapat halad - tegyük hozzá egymás között és némi önkritikával, hogy elég agresszív módon "falkaszellemben", majd valahogy összetûzésbe kerülnek egy Range Rover vezetõjével. Akit a "sok lúd disznót gyõz" elve alapján megállásra is kényszerítenek, majd a terepjárós vagy pánikreakcióként, vagy agresszióját szabadon engedve menekülni kezd, és áthajt az elõtte levõ motorokon. No és motorosokon.

TMIB
10-01-2013, 08:36 PM
A videó címében van, hogy "1 dead".

Azt is írják, hogy a kocsit egy 33 éves férfi vezette, mellette a felesége, mögötte az 5 hónapos gyereke. Őt is meg lehet érteni, nem hinném hogy érdekelte hogy mi lesz, csak a családját biztonságban tudja. NY, szóval a motorosok kb teljesen biztosak lehettek abban, hogy bármi történik az autósnak nincs önvédelmi fegyvere. Tudták hogy teljesen védtelen mindenki aki a kocsiban ül. De nem értem hogy egyáltalán miért álltak elé? Talán fenyegették is? Mert ez így önvédelmi helyzet is lehet.

imi79
10-02-2013, 07:30 AM
Én is motorozom, láttam a videót és teljesen egyetértek a terepjáróssal.
Ezek nem motorosok, hanem csürhe banda.
Az autós magát és családját védte.
Egyik motoros leállásra kényszerítette, 44. mp-nél meg látni, hogy próbálják kiszedni.

raktaros
10-02-2013, 02:33 PM
Én is elindultam volna valamerre, ha megállítanak és megpróbálnak bejutni a családomhoz.

raktaros
10-02-2013, 05:31 PM
Jurtában él egy család az Õrségben (http://richpoi.com/cikkek/hazai/jurtaban-el-egy-csalad-az-orsegben--video.html)

TMIB
10-02-2013, 08:44 PM
Én is elindultam volna valamerre, ha megállítanak és megpróbálnak bejutni a családomhoz.

Igazad van. Például Szögi Lajos nem hajtott át a támadóin, aztán mi lett a vége. :(

raktaros
10-04-2013, 06:35 PM
10 ok, amiért ne nézd a híradót! (http://tudnodkell.info/10-ok-amiert-ne-nezd-a-hiradot/)

“A negatív hírek egészségtelenek. Félelmet és agressziót keltenek, visszavetik a kreativitást és a gondolkodási képességeket. Mi a megoldás? Hagyj fel a fogyasztásukkal!”

Laci
10-04-2013, 06:43 PM
10 ok, amiért ne nézd a híradót! (http://tudnodkell.info/10-ok-amiert-ne-nezd-a-hiradot/)

“A negatív hírek egészségtelenek. Félelmet és agressziót keltenek, visszavetik a kreativitást és a gondolkodási képességeket. Mi a megoldás? Hagyj fel a fogyasztásukkal!”

Megvolt . A digitális átállás óta nem tévézek , csak dvd-rõl nézek filmelet , a mi témáinkban ... :D

TMIB
10-04-2013, 07:18 PM
A félrevezetés része az biztosan igaz, bár nem feltétlenül azért amit a cikkben írnak. Tévét nem szoktam nézni -mert elromlott már évek óta- a híreket alternatív hírforrásokból próbálom kiszemezgetni.

raktaros
10-04-2013, 07:44 PM
Nekem (vagyis inkább Páromnak) megy háttérzajnak a tévé.
Ma is 80%-a rendõrségi hír, balesetek és hasonlók.

raktaros
10-05-2013, 09:47 AM
Régi cikk, de elgondolkodtató...
Rászoktatás / függõség miatt teszik bele, mint a kutyakajába a nikotint?
(az ízfokozó nem elég hatékony?)

Ausztria legalizálta a kokaint a Red Bull Colában (http://www.azta.hu/nagysag-es-kicsinyseg/6779-ausztria-legalizalta-a-kokaint-a-red-bull-colaban)

Egy kis kokainnal sokkal jobb (ízû)
A kedden életbe lépett, módosított osztrák élelmiszertörvény látványos gyorsasággal legalizálta a kokaint, és annak származékait az élelmiszerekben, mint például az osztrákok büszkeségének számító Red Bul termékeiben, így a Red Bull Colában is.
Néhány hete még kivonták a forgalomból azokat az italokat, amelyekben az élelmiszertörvény értelmében nem megengedett anyagot, nevezetesen a Red Bull Cola esetében kokaint, illetve annak maradékát találták a vizsgálatok során.
A módosított osztrák törvény mától pontosan megszabja azt a mennyiséget, amely alatt az ilyen, egyébként élelmiszerbe nem való anyagok jelenléte még nem jelenti a törvény megsértését. Pontosan azt írták elõ, hogy 1,25 milligramm ilyen anyag jelenléte italban, vagy más élelmiszerben kilogrammonként, vagy literenként még megengedett, csak e fölött szabálytalan.
A korábbi problémákat az okozta, hogy a Red Bull, amely büszkén állítja, hogy csak természetes anyagokat használ fel a termékeinél, a coca levelekbõl származó kivonatokkal ízesítette az italát, például a Red Bull Colat.
Közben szinte alig mérhetõ mennyiségben valódi kokainmaradékok kerültek az italba. A törvény azonban a nulla tolerancia alapján már ezt is kifogásolhatóvá tette. Mostantól, csak a meghatározott mennyiség átlépése esetén nem megengedett például a kokain jelenléte egy italban.

TMIB
10-05-2013, 09:52 AM
Az eredeti Coca Colában is volt.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola

TMIB
10-05-2013, 09:58 AM
Nekem (vagyis inkább Páromnak) megy háttérzajnak a tévé.
Ma is 80%-a rendõrségi hír, balesetek és hasonlók.

Az legalább hír. Itt Miley Cyrus s*ggrázása a napi agymosó adag.

Meg mindig azzal vádolják az amerikaiakat, hogy semmit nem tudnak a világról, de nem hinném hogy az ő hibájuk, ha egyszer a hírekben egy szó sem esik más országokról. Egyszerűen nincs külföldről szó a hírekben. Elmondják hogy hány autóbaleset volt, hogy volt-e gyilkosság a nagyobb városokban, egy kis hangulatkeltés néhány arab ellen, aztán jön néhány hír Miley Cyrusról, hogy épp mijét mutatta meg fotókon, esetleg a legvégére betesznek egy olyat, hogy "koncertet ad a Tralala jazz együttes, jegyek rendelhetők innen és innen". Hogy a Görögöknél gazdasági csőd van, hogy a Franciáknál ezer autót gyújtanak fel egy éjszaka, hogy Angliában 1 héten át tartó zavargások vannak, hogy az oroszoknál, szerbeknél, bolgároknál 50.000 ember tüntet a kormány, a melegfelvonulás, akármi más ellen, arról teljes a hírzárlat.

raktaros
10-05-2013, 11:15 AM
Az legalább hír. Itt Miley Cyrus s*ggrázása a napi agymosó adag.

Meg mindig azzal vádolják az amerikaiakat, hogy semmit nem tudnak a világról, de nem hinném hogy az õ hibájuk, ha egyszer a hírekben egy szó sem esik más országokról. Egyszerûen nincs külföldrõl szó a hírekben. Elmondják hogy hány autóbaleset volt, hogy volt-e gyilkosság a nagyobb városokban, egy kis hangulatkeltés néhány arab ellen, aztán jön néhány hír Miley Cyrusról, hogy épp mijét mutatta meg fotókon, esetleg a legvégére betesznek egy olyat, hogy "koncertet ad a Tralala jazz együttes, jegyek rendelhetõk innen és innen". Hogy a Görögöknél gazdasági csõd van, hogy a Franciáknál ezer autót gyújtanak fel egy éjszaka, hogy Angliában 1 héten át tartó zavargások vannak, hogy az oroszoknál, szerbeknél, bolgároknál 50.000 ember tüntet a kormány, a melegfelvonulás, akármi más ellen, arról teljes a hírzárlat.

Többséget szerintem nem is érdekli, érdekesebbnek találja a bulvárhíreket meg az utána kezdõdõ szappanoperát várja. Van hogy én is említek valakinek valami külföldi eseményt, de legtöbbször kimondva vagy kimondatlanul de egyértelmû, hogy nem érdekli õt mivel közvetlenül nem érinti.
Van egy munkatársam akivel néha beszélünk itthoni olyan politikai dolgokról aminek azért nem kis hatása van életünkre.
A másik munkatársam ha hall belõle valamit, felháborodva mondja hogy õt aztán nem érdekli ilyen hülyeség, úgysem tud rajta változtatni.
(Persze akkor háborog mikor a gyerekeit vagy a családi kasszát érintõ változás van.)
Valahol igaza van, viszont ha tudni akarjuk merre halad az ország/világ, mire számítsunk, mi vár a családunkra, akkor nem árt képben lenni.
Én sem szeretem a politikát, de sajnos az határozza meg életünket, mindennapjainkat.

TMIB
10-05-2013, 11:25 AM
Többséget szerintem nem is érdekli, érdekesebbnek találja a bulvárhíreket meg az utána kezdõdõ szappanoperát várja.

Ez igaz, viszont ez ugyanúgy igaz a magyar lakosságra is. Ettől függetlenül azért még vannak külföldi hírek a híradóban. :) Még ha ferdítve is adnak elő majdnem mindent, de legalább valami alapfogalma van az embereknek dolgokról. Itt nincs meg arra a lehetőség, egyszerűen nem mutatnak külföldi híreket és kész. Aki valamire kíváncsi, annak muszáj előfizetnie BBC angol tévécsatornára, vagy internetet kell vegyen és ott kell kutakodjon, mert a Fox News, a CNN, az MSNBC meg a többi amerikai csatorna aztán nem fog híreket mondani Európáról vagy Ázsiáról. Régebben néha beszélgettem itt egy idős emberrel, minden alkalommal panaszkodott hogy nem jut külföldi hírekhez és a könyvtárba jár olyan újságokra vadászni amikben Európáról is írnak. Szóval ha érdekel valakit hogy mi van külföldön, az Internet nélkül nem jut információhoz.

raktaros
10-05-2013, 01:41 PM
Itt nálunk ingyenesek (FTA) pl. :
BBC World News
Sky News
CCTV News English
AlJazeera English
Ezeken ha nagyobb esemény történik szokták mutogatni, persze az más kérdés hogy mennyire hitelesen.
A kisebb, egyeseknek nem hírértékû vagy valamilyen érdekek miatt nem "nem fontos" eseményeket nem tudom, általában nem nézem ezeket mert nem értem az angolt.

TMIB
10-06-2013, 04:52 AM
Szándékos motoros-gázolás durva üldözéssel (http://www.onroad.hu/hir/szandekos-motoros-gazolas-durva-uldozessel.html)

Itt egy kis ráadás a hírhez:

Legalább 5 -beépített?- rendőr is volt a motorosbandában, akik semmit nem tettek egész idő alatt, csak végignézték a szabálysértést, a megfélemlítést, aztán az elütést, a gyorshajtós üldözést, a szélvédő betörést és az autós megtámadását és megverését.

http://bearingarms.com/five-nypd-cops-were-part-of-nyc-bike-mob-did-nothing-as-father-was-dragged-from-vehicle-during-beat-down/

TMIB
10-06-2013, 02:14 PM
Amiről nem írnak, hogy ezeket a szerencsétlen kis lényeket rettenetesen megkínozzák, apró ketrecekben tartják őket és szó szerint tömik őket kávébabbal hogy még több jöjjön ki belőlük. Az állatkínzásnál nem sok alattomosabb dolog létezik. :(

raktaros
10-08-2013, 09:33 PM
.

Chomsky-tízparancsolata

Noam Chomsky aki – a 85 éves korához képest elképesztõ szellemi frissességrõl tesz tanúbizonyságot, a mai napig a híres MIT(Massachusetts Institute of Technology) nyelvészeti és filozófiai tanszékének rendszeres elõadója. Hosszú és tartalmas élete során foglalkozott mindennel, ami nyelvészet, filozófia, médiaszociológia, tömeglélektan, de még a számítástechnikai programozás bizonyos területeibe is beleásta magát. A számítástechnikával 65 éves korában kezdett foglalkozni.

A jövõre vonatkozó megállapításait az akkori hatalmi tendenciák és folyamatok figyelembevételével állította össze. Ezt a 10 pontot nevezik Chomsky Tízparancsolatnak.

Érdekes ma olvasni, 20 évvel ezelõtt miképp látta a következõ idõszak vezetõinek ideológiai irányvonalát.

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentõsége kicsi ugyan, de érzelmileg erõsen megérintik õket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hû szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetõire, mint a nemzet megmentõire. Ennek érdekében (elsõsorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétezõ fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, késõbb szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétezõ, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekrõl senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövõ egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felõl. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sõt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell gyõzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövõt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következõ generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetõk egyszerûen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehetõ legnagyobb tudatlanságban és mûveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a mûködésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezõjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erõsítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülözõ nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenõrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendõ belsõ (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy õ ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetû, nagy és közös célokat kell kitûzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erõszakosan) tagadni és cáfolni kell.

Ezek voltak a Chomsky által vizionizált hatalmi manipulációk. Amennyiben bárki úgy érzi a fent leírtak és a jelen közt van valami hasonlóság, az csak véletlen lehet.

raktaros
10-09-2013, 08:02 AM
Levélszemétbe jött, de hátha érdekel valakit:

Éleslövészet különbözõ fegyverekkel, vagy pontlövõ párbaj, akár 55% kedvezménnyel. (http://www.liners.hu/2013/10/1875-celozz-es-loj-elesben-probalj-ki-kulonbozo-lofegyvereket-mar-3000-forintert)

fisligery
10-09-2013, 07:05 PM
A Windows nem tudja betölteni a felhasználó profilját, de bejelentkeztette a rendszer alapértelmezett profiljával.

RÉSZLETEK - A hozzáférés megtagadva.
Ezt írja ki a win. .Most mit tudok csinálni?

TMIB
10-09-2013, 07:14 PM
Csökkentett módban próbáltad? Miért tagadja meg a hozzáférést? Rossz a jelszó? Kis és nagybetű különbséget ne felejtsd el, mikor jelszót gépelsz be.

fisligery
10-09-2013, 07:18 PM
Nem írta hogy miért.A jelszót jól gépeltem be a csökkentett módot meg kipróbálom.
Köszi a választ!

fisligery
10-11-2013, 05:54 PM
Köszönöm a választ!

Chehomero
10-13-2013, 07:37 PM
Spórolós oldal. vannak egész használható ötletek. http://sporolok.blog.hu/

TMIB
10-14-2013, 03:53 PM
Egy kérdés:

Ti halogattok dolgokat, vagy szeretitek ha minden hamar el van intézve? Gondolok itt mondjuk az adófizetésre. Halogatjátok a papírok kitöltését, vagy amint lehet kitöltitek és feladjátok? Vagy a csekkekre. Ha van egy csekk vagy számla, azt rögtön befizetitek, vagy vártok vele az utolsó napig? Esetleg más hivatalos, vagy munkaügynél vártok az utolsó pillanatig, vagy mindent elintéztek gyorsan és nem aggódtok miatta később?

Azért kérdem mert nálunk ez nagy probléma. Én szeretek mindent azonnal elintézni, aztán nem aggódni miatta, barátnőm meg mindent az utolsó pillanatig halogat, nem akar adópapírt tölteni, pedig 4 hónap lenne rá, hanem vár az utolsó napig. Hivatalos dolog van, nem intézi el hetekig, hónapokig, hanem majd az utolsó napon, ha meg valami gond van, akkor derül ki, például nyomtatni kell, de nincs nyomtatópatron, kifogy a papír, valami nem működik, az Internet nem megy.

Szerintetek mi a "normális"? Gyorsan elintézni és nem aggódni miatta, vagy az utolsó pillanatban intézni és kapkodni, meg bízni abban hogy a posta se fog késni vele?

Eléggé felbosszantott ma az asszony ezzel, úgyhogy azért vagyok kíváncsi, hogy másoknál ez hogy megy. :hogymi:

Fallout11
10-14-2013, 05:31 PM
Általában ha tehetem amit lehet elintézek hamar, a csekk befizetést én is kiszoktam centizni :-)
Nálam inkább a szabadidõ hiánya ami miatt halasztom a dolgokat.

raktaros
10-14-2013, 06:25 PM
Amit intézni kell, azon én is hamar túl akarok lenni, de csekkek azok sokáig hemperegnek itt-ott.
Fõleg amelyik arra nem képes hogy kitöltött csekket küldjön a pénzért (pl. gépjármûadó, kommunális adó).
SZJA: volt hogy azt hittem beadtam a bevallást, aztán szeptemberben írtak hogy jó lenne ha már beadnám :).

fisligery
10-16-2013, 08:03 PM
http://youtu.be/ynIUOYFC_ho
:huuu::confused:

TMIB
10-16-2013, 08:11 PM
Minősíthetetlen. :hogymi:

TMIB
10-16-2013, 09:40 PM
Majdnem annyira mint a Való Világ villa sztárjai. :haha:

TMIB
10-17-2013, 04:07 PM
Minden azonosítatlan repülő tárgy UFÓ. Tehát amíg a helikopter fejlesztési stádiumban volt és nem volt elterjedve, az is UFÓ volt. Vagy a sugárhajtású repülőgép. De még a sárkányrepülő is, vagy az a sárkány amivel a gyerekek játszanak. Az elterjedés előtt UFÓ volt. De ha ma lát valaki egyet és nem tudja beazonosítani, addig hívhatja UFÓnak, hiszen nem tudja hogy mi repül ott az égen. :)

imi79
10-17-2013, 04:19 PM
Mint a nevében is benne van, bármit takarhat: U.F.O. : Unidentified Flying Object

TMIB
10-17-2013, 09:28 PM
Én nem hiszek a szürke/zöld emberkékben. A világűr végtelen, a lehetőségek is végtelenek, de még ha le is esne néhány idegen lény egy repülő csészealjjal, az se lenne nagy hatással a világra nézve. Naprendszeren belül nincs igazán olyan bolygó, ahol értelmes élet kifejlődhet. Persze egysejtűek lehetnek mondjuk a Mars jegében valahol.

raktaros
10-20-2013, 09:06 AM
RFID chip a mellimplantátumokban (http://idokjelei.hu/2013/10/rfid-chip-a-mellimplantatumokban/)

Az egyik nagy mellimplantátum gyártó bejelentette, hogy termékeit hamarosan beágyazott RFID chippel ellátva fogja elõállítani azzal a céggel együttmûködve, amelyik korábban a hitelkártyák alternatívájaként ajánlotta beültethetõ chipjeit.

fisligery
10-20-2013, 07:30 PM
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1UWlDJ_6JWY
:hogymi:

TMIB
10-20-2013, 08:59 PM
Miről beszél ez? A kereszténység mint Való Világ nézés? :confused:

Kétlem hogy a görögöket és a római birodalmat Jézus tanításai tették volna tönkre. A dinoszauruszok meg nem hinném hogy túl sokat számítanak a kereszténység szempontjából. A 10 parancsolat meghallgatása meg biztosan nem árthat meg egy gyereknek se. Jártam hittanra, sose említett senki 6000 évet vagy dinoszauruszokat.

"erkölcstan meg a f*szom tudja" :huuu:

Az tényleg igaz, hogy Hittanból buktatnának? Az viszont tényleg nem túl jó. Tehát tanuld meg, vagy pórul jársz. Ennél nem is találhatnának ki rosszabbat. Pont emiatt utálják a diákok a többi tantárgyat is az iskolákban.

A vallásban milyen "lóvé van"? Kispapok, roskadozó templomokban tartanak misét. Hogy van Rómában egy nagy központ az más. Ráadásul nem minden vallásnak van ugyanannyi vagyona - már amelyiknek van egyáltalán. Gondolom hogy a Katolikus vezetésnek jóval több a pénze, mint a Reformátusoknak.

Ki az ott? A lánya? Annak a vécézését rakja bele a videójába? :confused:

TMIB
10-21-2013, 06:25 AM
Tegnapelőtt mentem feladni néhány levelet, erre látom hogy egy apuka sétál az egyik gyerekével, a másik gyereke meg görkorcsolyázik mellettük. Egy szál pólóban. :eek: Mégis ezt így hogy? 12 fok volt, én is nagy kabátban, kapucnis pulóverben, sapkában gyalogoltam, a gyerek meg szál pólóban? Nem tűnt fel a gyereknek, hogy lassan október vége van, nem augusztus közepe? Az apja meg ezt hagyja? Nem gondolkozik hogy a gyerek komolyan megbetegszik?

De sűrűn látok ilyen elvetemült embereket. Tegnap este is két rövidnadrágos arc sétált ki egy boltból. És ez még a jobbik eset, mert láttam rövidnadrágosokat télen is, hóesésben!

M-torolt_forumozo
10-21-2013, 01:24 PM
Nem értem mit csodálkoztok, egész õszintén leírta a címben a tevékenykedésének célját :duhos: :rolleyes: Ami még ennél is szomorúbb, ez a fickó úgy gondolja hogy õ valami értéket teremt azzal, hogy alpári stílusban hülyeségeket beszél, ráadásul erre vevõk is az emberek (majdnem 180 ezer ember likeolta facebookon az oldalát) .... A kommentekbõl azért látszik hogy az IQ-harcosok nagyon bölcsek (igaz hogy lövésük nincs a történelemrõl, retorikáról, filozófiáról).
A kötelezõ hittan ill. erkölcstan órákkal nem értek egyet, illetve hogy általános iskolában 4 óráig kell maradnia a gyerekeknek. Az egész iskolarendszert nem szeretem, szerintem túl kötött és sokaknak nem ad inspirációt. A hittanórára visszatérve, én nem hiszek a kereszténységben, elég sok negatív dolgot tettek( Szent Háború, boszorkányüldözések, az emberek megvezetése haszonszerzés céljából), emellett azért maradandót is alkottak (keresztény erkölcsök, székesegyházak). Viszont akik ilyen vehemensen szidják a kereszténységet, jóval hátrébb viszik az emberiséget a "tanaikkal" (pl. kommunizmus). A gyereket pedig a szülõnek kellene nevelni, a tanárnak pedig tanítani....Az egészet vsz. a nõmozgalmakkal rontották el, most senki nem tud foglalkozni a gyerekkel.

TMIB
10-21-2013, 05:04 PM
A kötelező hittanoktatás tényleg nem a legjobb ötlet, nálunk ez csak lehetőség volt, tanítás után. (Mégis elég sokan voltunk.)

Aki szándékos és ok nélküli trágárkodást tesz a videójába arról amúgy is megvan a véleményem. Lehet vicces a trágárkodás? Lehet. De az ő esetében nagyon nem az.

(majdnem 180 ezer ember likeolta facebookon az oldalát) :eek:

Az erkölcstanra ott az osztályfőnöki óra. Minket is az osztályfőnök tanítgatott arra, hogy hogy viselkedjünk, ne káromkodjunk meg ilyenek. Ehhez nem kell erkölcstanoktatónak lenni, bármelyik osztályfőnök elmagyarázhatja a diákjainak.

Az egészet vsz. a nõmozgalmakkal rontották el, most senki nem tud foglalkozni a gyerekkel.

Nem tudom, de hogy már senki nem pofozhatja le a rosszalkodó gyereket, ez nagyon visszafelé sült el. Se a tanár, se a szülő nem nevelheti a gyerekeket, úgyhogy azok meg egyre szemtelenebbek, egyre vadabbak, egyre jobban azt hiszik hogy bármit megtehetnek.

M-torolt_forumozo
10-21-2013, 07:11 PM
Szerintem elsõsorban a szülõnek, nagyszülõnek kellene megtanítania a gyereket arra hogyan is viselkedjen. Az osztályfõnöki óra egy tipikus idõhúzás ahol a semmirõl beszélnek 45 percet (nameg lehet hogy jó az osztályfõnök a tárgyában amit tanít, de a gyereknevelésben nem feltétlenül).

TMIB
10-21-2013, 07:23 PM
Már a szülő meg nagyszülő se pofozhatja le a gyerekét. Régen a tanár is megtehette. Nálunk a tanár például O.F. órán tanította hogy hogy kell számlát kitölteni. Hasznosabb volt mint a kétismeretlenes egyenletről tanulni. :haha:

De visszatérve a nevelésre, a szülők nagy része nem neveli a gyerekét. Mindent megengednek neki, vagy pont hogy a rosszra tanítják. Azok a gyerekek, akik összeverik az osztálytársukat a vécében, azok szülei biztosan nem dolgoznak, meg valószínűleg börtönben is töltötték az életük egy részét. Ők inkább ne is tanítsák a gyerekeiket semmire. Nálunk az iskolában vissza se mertünk volna szólni a tanároknak, néhány évvel később már teljesen tiszteletlen lett minden diák a tanáraival, aztán meg a tanárverés is divatba jött. :hogymi:

Daniui
10-21-2013, 07:53 PM
Én tapasztalatból mondom, mivel köztük élek, a mai fiatalokban nincs tisztelet, a mai fiatalokat csak a félelemmel lehet kordában tartani.
Én alapjában olyan ember vagyok, aki hiszek a jóban és tisztelek másokat, és egy emberi kapcsolathoz úgy állok hogy meglegyen a kölcsönös tisztelet, mert én szó szerint utálom ha valaki tiszteletlen.
Fõleg a gazdagabb réteg gyerekei akik tiszteletlenebbek, ezek a Justin Bíbör típusuak, meg ez az "új" irányzat a páwák, lényegében akik el vannak kényeztetve. Vagy a másik pólus az a legszegényebbek közül kerülnek ki akik nagyrésze cigány származásu, de ezek simán csak állatiasak, de ez csúnya szó inkább mondom azt hogy tudati kontroll nélkül cselekszenek, és nem tisztelik az élõlényeket. A középosztály sem marad ki a jóból, mert itt is már elég jól élnek az emberek(ahhoz képest), a gyereknek sokszor már itt sem kell semmit csinálnia megkap mindent, és elkanászodik.
Azt nem lehet mondani hogy valamelyik kaszt fiataljai jobban elkanászodtak volna, nem lehet szerintem sorrendet felállítani, de az egy trend hogy, komoly változásokon mennek át fiataljaink ez elmult idõkben, ez legfõképpen a tömegkommunikáció elterjedése tette lehetõvé meg a nyugati média betörése, így ez a folyamat én szerintem a rendszerváltásig vezethetõ vissza.
A segítõ szakmában ahol én vagyok ott ezt az új generációt csak úgy hívják hogy Y generáció. Jellemzõje hogy, már szinte rühellik az intézményrendszert, nagyon késõn válnak felnõtté van hogy még 30 évesen sem szakadnak le a családról. De ahogy egyre több az egyetemista is azok is 22-24 éves korukig bent maradnak az oktatási rendszerben. Jellemzõje még az Y generációnak, hogy elég jól értenek a számítástechnikai eszközökhez, mobilokhoz, nagyon korán elsajátítják ezek használatát. És másik fontos jellemzõjük hogy nehezen tudnak beilleszkedni új helyekre. És óriási a szakadék az idõsebb korosztályok és az Y generáció tagjai között gondolkodásmódban és értékekben.
Úgyhogy a kormánynak sok feladata lenne oktatás/nevelés terén.
Az ilyen videók meg csak romboló hatással vannak rájuk hogy egy vadparaszt osztja az észt, és konkrétan semmit nem támaszt alá tényekkel, csak a saját értékeit próbálja átadni ami nem biztos, hogy jó a fiataljaink számára, mert a mostani sokszor iránymutatás nélküli világban az ilyenek adják meg az irány. És én szerintem ma még nagyobb szükség lenne a vallásokra mint régebben, még ha nem is ért vele egyet mindenki, mert mi fontos ma? lóvé, testi egészség, meg a materiális javak, az hogy jó vagy rossz azt manapság sokan meg se tudják különböztetni.

dínó
10-22-2013, 07:35 AM
Én tapasztalatból mondom, mivel köztük élek, a mai fiatalokban nincs tisztelet, a mai fiatalokat csak a félelemmel lehet kordában tartani.

Timor addit honorem---mondták a régiek
(A félelem növeli a tiszteletet)

fisligery
10-23-2013, 09:31 AM
"Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek."

http://youtu.be/a6WV291V-9U
Veres Gusztáv
Üzentek a hõsök
1956 emlékére

Ellepte létünk a sok vörös maszlag
Tûrtük, csak tûrtük e rút pocsolyát
Éveken át majd’ megbénultunk benne
Kértük, reméltük Isten mosolyát.

Bûnösök lettünk, mert védeni mertük
Az õsi népet, a Kárpátokat
Idegen eszmék, idegen csatlósok
Fojtogattak és szórtak átkokat.

Õk a szívünkbõl kiölni akarták
A nemzeti érzést és a hitet
Romba’ hevert már a Mária templom,
És belesápadt a Városliget.

Rabszolgamódra csak vontuk a jármot
Az embertelenség vad ugarán,
Egyszer azonban felpattant a béklyó
Ösztönös õszünk reménysugarán.

Hû fogadalmunk, hogy tûrni nem fogjuk
A hódoltságot egy életen át
Inkább mi vesszünk, mintsem hogy a nemzet
S mégis kivívjuk népünk igazát.

Társak a bajban, mind egyet akartunk
Mind, ki magyar volt, egymásra talált
Szerteszét zúztuk a vérvörös bálványt
S harcolva vettük a hõsi halált.

Reménysugárból szép magyar szivárványt
Szõtt a mi lelkünk, lásd meg, Te Világ;
Tiszta szabadság lett földi jutalmunk
S nem voltunk szolgák egy életen át.

Nincs olyan jelkép még egy a világon
Mint a miénk, a lyukas lobogó
Nézzetek büszkén fel rá a magasba
Ha híva rivall a tárogató.

http://youtu.be/nIat-_cmhR4

BragBOL
10-23-2013, 02:22 PM
Most akadtam rá pár érdekes könyvre

Forradalmár elõdeink - 1970-es kiadás

Jan Kozák - A tajgán vadásztam 1977

Utóbbi a temészetbeni túléléssel kapcsolatosan érdekes lehet, akarom mondani: hasznos.

raktaros
10-23-2013, 07:08 PM
A mobiltelefongyártók hamis jelentéseket publikálnak, és eltitkolják azt, amit az orvosok és a biztosítótársaságok már tudnak: a mikrohullámú technológia többszörösére növeli a daganatok kialakulásának kockázatát.
Az RT engedélyével.

http://www.youtube.com/watch?v=QJa3w3WYbtI

TMIB
10-25-2013, 08:23 AM
Hogyhogy nem ír senki? Témaválság van? :haha:

imi79
10-25-2013, 10:51 AM
Én készülök a télre.
Fát aprítok, riasztót gyártok, nevelem a palántáimat.
És persze olvasom a fórumot :)

Amatorpe
10-25-2013, 03:28 PM
3 napom ment rá, hogy az egyik szobában rendet vágjak. 3 zsák szemét ment ki, lett hely az új cuccoknak :)
Viszont rendbe tettem egymás mellé a kajákat, felszerelés jellegû dolgokat, egyéb kellékeket, könyveket, és jól átláthatóak.
Ja meg volt egy kis családi élet, anyámtól valószínûleg +2kg-al jöttem el :D

TMIB
10-25-2013, 09:57 PM
Mi meg nézzük itt az egészségügyi biztosítást. 10 éve nem voltam orvosnál, de mégis fizessek egészségügyi ellátást? Ráadásul átszámítva évi 450.000 forintot? A semmire? :confused: A magánbiztosítós rendszer nem jó, de Obama nagy terve (Affordable Health Care - Megfizethető egészségügyi biztosítás) meg az hogy így szívasson? Azt mondták, hogy "Ingyen ellátás a szegényeknek." Az évi 2000 dollár mióta "ingyen"? Vagy mióta "megfizethető"?

Kíváncsi lennék hogy hogy hajtanak be 2000 dollárt csöveseken, meg segélyeseken.

raktaros
10-28-2013, 08:13 PM
Vannak ismerõs dolgok benne, amik még most is aktuálisak...

A KGB TITKOS DOKUMENTUMA

- A leigázás 45 alapelve, avagy hogyan bánjunk a bennszülöttekkel -

(olaszul/in italiano)

A következõ szöveg Lengyelországból származik. Az eredeti orosz nyelvû verziót Boleslaw Bierut, egykori lengyel köztársasági elnök dolgozószobájában találták meg. Az írás azokat az irányvonalakat tartalmazza, amelyeket a KGB Moszkvában székelõ centruma dolgozott ki Varsóban mûködõ sejtje számára. Hogy milyen úton-módon került ez a szöveg Bierut irodájába, nem tudni, de feltehetõleg nem kellett nagy vargabetût leírnia, tudniillik Bierut egyike volt a KGB háború elõtti lengyel ügynökeinek.

A hideg módszeresség, amellyel a KGB elõkészítette Lengyelország teljes mértékû alárendeltségét a szovjet nagyhatalom érdekeinek megdöbbentõ, minthogy ámulatot keltõ. Valamint felmerül óhatatlanul egy kérdés: a Budapesten mûködõ KGB-kirendeltség kapott-e ilyen vagy ehhez hasonló útmutatásokat?! Sajnos ez nem kizárt, ugyanis a Magyar Dolgozók Pártja ötvenes évekbeli és az MSZMP késõbbi gyakorlata alapjában véve nem különbözik ezen KGB-utasítás szellemétõl és alapelveitõl.

A szöveg lengyelül 1989. õszén jelent meg a Nowy Dziennik hasábjain. A magyar fordítás - a fordítók közlése szerint - a lehetõ legpontosabb, s hangsúlyozzák, hogy tekintetbe véve a szerzõgárda mivoltát, a stílus csinosításáról le kellett mondaniuk.

MOSZKVA 2. 6. 1947:

(Szigorúan titkos)

K. AA/CC 113

Utasítás NK/003/47

1. A nagykövetség épületeinek területén tilos a bennszülöttek soraiból általunk beszervezett informátorokat fogadni. Ezekkel az emberekkel való találkozásokat egy erre kijelölt szolgálat szervezi, a találkozók kizárólag nyilvános helyeken történhetnek. Az információkat a nagykövetség veszi át különleges szolgálatunk közremûködése mellett.

2. Fõként annak kell nagy figyelmet szentelni, hogy katonáink és a civil lakosság között semmiféle kapcsolat ne jöhessen létre. Megengedhetetlen, hogy tiszti kádereink a bennszülötteket azok lakásaiban látogassák, szintén megengedhetetlen egyszerû sorkatonák bennszülött nõkkel való érintkezése, megengedhetetlen katonáink és a bennszülött lakosság, katonaság közötti kapcsolatteremtés.

3. Meggyorsítani azon bennszülöttek likvidálását, akik Lengyelország Kommunista Pártjával, a Lengyel Szocialista Párttal, az interbrigadistákkal, a Lengyel Kommunista Ifjúsági Szövetséggel, a Hazai Hadsereggel, a parasztzászlóaljakkal és más társaságokkal és szervezetekkel állnak kapcsolatban, amelyek nem a mi kezdeményezésünk folytán keletkeztek. Ennek az ügynek az érdekében ki kell használni a fegyveres ellenzék jelenlétét.

4. Ügyelni kell arra, hogy minden fegyveres akcióban azok a katonák vegyenek részt, akik a Kosciuszko-hadseregbe [a Szovjetunió területén a Vörös Hadsereg oldalán harcoló lengyel hadsereg] való belépésük elõtt országunk [Szovjetunió] területén tartózkodtak. És elérni teljes megsemmisítésüket.

5. Meg kell gyorsítani az összes párt egy szervezetbe történõ egyesítését, ügyelve arra, hogy minden kulcsszerep olyan embereknek jusson, akik a különleges osztályunk szolgálatában állnak.

6. Egyesíteni az összes ifjúsági szervezetet, és járási vezetõktõl felfelé a vezetõ helyekre különleges szolgálatunk által jóváhagyott embereket kell helyezni. Még a végsõ egyesítés elõtt likvidálni kell a cserkészmozgalom ismert vezetõit.

7. Megszervezni és figyelni arra, hogy a pártkongresszusok küldöttei által megválasztott funkcionáriusok az elõttük álló teljes idõszakra ne tarthassák meg mandátumaikat. A küldöttek semmi esetre sem hívhatnak össze vállalatok közötti gyûléseket. Ha nincs más megoldás, és ha egy ilyen gyûlést mindenképpen össze kell hívni, el kell távolítani azokat az embereket, akik a koncepciók tervezésében és a követelések felterjesztésében aktivitást fejtenek ki. Minden elkövetkezendõ kongresszusra új küldötteket kell válogatni, csakis olyanokat, akiket különleges szolgálatunk szemel ki.

8. Különös figyelmet kell szentelni a szervezési képességekkel rendelkezõ és népszerûségre esélyes egyéneknek. Az ilyen embereket be kell szervezni, amennyiben ellenállást tanúsítanak, nem engedni õket magasabb posztra.

9. Elintézni, hogy az állami alkalmazottak (a biztonsági szerveket és a bányaipart kivéve) alacsony fizetést kapjanak. Ez elsõsorban az egészségügyet, a bíróságokat, a közmûvelõdési szférát, valamint a vezetõ beosztásban dolgozókat érinti.

10. Minden kormányszervbe, valamint az üzemek többségébe különleges szolgálatunkkal együttmûködõ egyéneket kell beépíteni. (A helyi közigazgatási szervek tudomása nélkül.)

11. Különleges figyelmet kell szentelni annak, hogy a bennszülött sajtó ne közölje a hozzánk szállított áru mennyiségét és fajtáit. Úgyszintén nem szabad ezt üzletnek nevezni. Ügyelni kell arra is, hogy a sajtó kiemelten írjon a bennszülötteknek kiszállított áru mennyiségérõl. Emellett meg kell említeni, hogy ez az árucsere-forgalom keretén belül történik.

12. Nyomást kell gyakorolni a bennszülött hivatalokra, hogy azon személyek, akik földet, parcellát, telket szereznek, ne arról kapjanak papírt, hogy tulajdonosok, hanem csak arról, hogy azt kiutalták.

13. A paraszti magángazdálkodással szemben olyan politikát kell folytatni, hogy a magángazdálkodás ráfizetéses legyen, esetleg minimális haszonnal járhasson. Ezután pedig el kell kezdeni vidéken a kollektivizálást. Amennyiben nagyobb ellenállás keletkezik, csökkenteni kell a termelõeszközök kiosztását, és növelni az állami beszolgáltatási kötelezettségek kvótáit. Ha mindez nem vezetne eredményre, meg kell szervezni, hogy a mezõgazdaság ne tudja fedezni az ország élelmiszerellátását, a hiányzó mennyiséget behozatallal kelljen pótolni.

14. Mindent megtenni annak érdekében, hogy a határozatok és rendeletek, legyenek azok jogi, gazdasági vagy szervezeti jellegûek, megfelelõen pontatlanok legyenek.

15. Mindent elkövetni annak érdekében, hogy az egyes ügyek tárgyalásával egyszerre több komisszió, hivatal és intézmény foglalkozzon, de egyikük sem hozhat határozatot, mielõtt a többiekkel nem konzultált. (Kivételt képeznek a bányaipart érintõ ügyek.)

16. Az üzemi önkormányzatok semmiféleképpen sem fejthetnek ki hatást az üzem tevékenységére. Kizárólag a határozatok teljesítésén dolgozhatnak.

17. A szakszervezetek nem szegülhetnek ellen az igazgatóság utasításainak. A szakszervezeteket más feladatokkal kell elfoglalni, úgymint a vállalati üdültetések szervezése, a nyugdíj- és kölcsönkérelmek elbírálása, kulturális és szórakoztató programok, kirándulások szervezése, a hiánycikkek elosztásának megszervezése, a politikai vezetés határozatainak és nézeteinek az igazolása.

18. Meg kell szervezni, hogy csak azokat a dolgozókat és vezetõket léptessék elõ, akik a rájuk bízott feladatokat példamutatóan végrehajtják, és akik nem hajlamosak azon problémák analizálására, melyek túlérnek tevékenységük határain.

19. Azon bennszülöttek tevékenységéhez, akik párt-, állami és gazdasági funkciókat viselnek, olyan feltételeket kell kialakítani, hogy azok alkalmazottaik szemében kompromittálják õket, és lehetetlenné tegyék visszatérésüket eredeti környezetükbe.

20. A bennszülött tiszti káderekre csak ott bízható felelõs pozíció, ahol már el vannak helyezve különleges szolgálatunk emberei.

raktaros
10-28-2013, 08:13 PM
folyt.

21. Minden fegyveres akció és éleslövészet alatt a lõszer mennyiségét fegyverre való tekintet nélkül állandóan szigorúan ellenõrizni kell.

22. Megfigyelés alatt kell tartani minden tudományos kutatóintézetet és laboratóriumot.

23. Nagy figyelmet kell szentelni a feltalálóknak és újítóknak, valamint fejleszteni és támogatni tevékenységüket, de minden egyes találmányt következetesen fel kell jegyezni, a jelentés pedig a központba küldendõ. Csak azon találmányok megvalósításához szabad hozzájárulni, melyek a bányaiparban hasznosíthatók, valamint azokat, melyek különleges utasításainkban vannak feltüntetve. Nem valósíthatók meg azok a találmányok, amelyek a termelés növelését, ezzel párhuzamban pedig a nyersanyagtermelés és nyersanyagbányászat visszaesését eredményeznék, vagy akadályoznák a határozatok teljesítését. Ha egy találmány már ismertté vált, meg kell szervezni annak külföldre való eladását. A találmány értékérõl és leírásáról szóló dokumentumok közlése megengedhetetlen.

24. Az egyes szállítmányok pontosságában zavarokat kell elõidézni. (Kivéve az NK 552—46. számú utasításban szereplõ szállítmányokat.)

25. Az üzemekben kezdeményezni kell a különbözõ problémafelvetõ és szakmai értekezletek összehívását, feljegyezni az ott elhangzott javaslatokat, észrevételeket és azok szerzõit.

26. Népszerûsíteni kell a dolgozókkal folytatott beszélgetéseket, melyek idõszerû termelési témákkal foglalkoznak, valamint olyan beszélgetéseket, melyeken helyet kap a múlt és a helyi problémák bírálata. Nem szabad megengedni azonban a bírált jelenségek okainak megszüntetését.

27. A bennszülött vezetés nyilvános fellépései lehetnek nemzeti és történelmi színezetûek, de azok nem vezethetnek a nemzet egységéhez.

28. Figyelni kell arra, nehogy az újjáépítés alatt álló vagy az újonnan felépített városokban és lakótelepeken léteznek-e olyan vízvezetékrendszerek, melyek nincsenek rákötve a fõ vízhálózati rendszerre. A régi, nem bekötött vízvezetékeket és az utcai kutakat szisztematikusan fel kell számolni.

29. Az ipari objektumok rekonstrukciója és építése során ügyelni kell arra, hogy az ipari hulladék azon folyókba legyen irányítva, melyek ivóvíztartalékként szolgálhatnak.

30. Az újjáépített városok és az új lakótelepek lakásaiban nem lehetnek többlethelyiségek, melyekben hosszabb idõre háziállatokat lehetne tartani, vagy nagyobb mennyiségû élelmiszertartalékot felhalmozni.

31. A magántulajdonban lévõ termelõvállalatok és az iparosok csak olyan alapanyagot és berendezéseket kaphassanak, amelyek meggátolják a jó minõségû áruk elõállítását. Ezen termékek árai magasabbak legyenek, mint az állami vállalatok hasonló termékei.

32. Elõ kell idézni a hivatali adminisztráció minden szinten történõ maximális terebélyesedését. Megengedhetõ az adminisztratív szervek tevékenységének bírálása, de semmiképpen sem engedhetõ meg számbeli megfogyatkozásuk és normális mûködésük sem.

33. Ügyelni kell minden gyártási tervre a bányaiparban, valamint a megfelelõ instrukciókkal megjelölt vállalatokban. Meggátolni a belföldi piac ellátását.

34. Különös figyelmet kell szentelni az egyházaknak. A kulturális-nevelõ munkát úgy irányítani, hogy általános ellenszenv alakuljon ki ezen intézmények ellen. Figyelni és ellenõrizni az egyházi nyomdákat, levéltárakat, a prédikációkat, az énekeket, a vallásoktatás tartalmát, de még a temetési szertartásokat is.

35. Az alap-, illetve szakiskolákból, de különösen a közép- és fõiskolákból el kell távolítani azokat a tanítókat, akik köztekintélynek és népszerûségnek örvendnek. Helyüket kinevezett emberekkel kell feltölteni. Megszüntetni a tantárgyak közötti különbségeket, korlátozni a forrásmunkák kiadását, és a középiskolákban beszüntetni a latin és ógörög nyelv, az általános filozófia, a logika és a genetika oktatását. A történelem oktatásában nem szabad megemlíteni, hogy melyik uralkodó szolgálta vagy akarta szolgálni az ország javát, hanem rá kell mutatni a királyok zsarnokságára és az elnyomott nép harcára. A szakiskolákban be kell vezetni a szûk specializációkat.

36. Inspirálni kell olyan állami mûvészeti és sportrendezvények megrendezését, amelyek a bennszülöttek harcát ünneplik a (az oroszokat kivéve, különösen a német) megszállókkal szemben, s melyek a szocializmusért vívott harcot hirdetik.

37. A helyi kiadványokban nem engedhetõ meg azon bennszülöttekrõl szóló mûvek megjelenése, akik a forradalomig és a második világháború alatt nálunk éltek.

38. Ha létrejön egy olyan jellegû szervezet, amelyik ugyan támogatná az országunkkal való szövetséget, de ugyanakkor szorgalmazná a hivatalos vezetés gazdasági tevékenységének ellenõrzését, azonnal be kell indítani ellene nacionalizmus és sovinizmus vádjával egy rágalomhadjáratot. Ezt a következõképpen kell csinálni: emlékhelyeink megszégyenítése, temetõink megrongálása, nemzetünk és kultúránk befeketítését hirdetõ, és a velünk kötött egyezmények értelmét kétségbe vonó röplapok kiadása. A propagandamunkába be kell vonni a bennszülötteket, és kihasználni a velünk szemben létezõ gyûlöletet.

39. Gondoskodni a hidak, utak és az összekötõ hálózat kiépítésérõl és felújításáról, hogy egy szükséges katonai intervenció esetén gyorsan és minden oldalról elérhetõ legyen az ellenállás helyszíne vagy az ellenzéki erõk összpontosításának helye.

40. Odafigyelni arra, hogy a politikai ellenzék képviselõit lecsukják. Megdolgozni azokat az ellenzékieket, akik a bennszülött lakosság tekintélyét élvezik. Az ún. véletlen események során, mielõtt még betörnének a köztudatba, likvidálni vagy köztörvényes kihágás vádjával bezárni õket.

41. Meg kell gátolni a politikai perekben elítélt személyek rehabilitációját. Amennyiben ez a rehabilitáció elkerülhetetlen, csak azzal a feltétellel lehetséges ezt megtenni, hogy az eset bírói mûhibának minõsül, nem lesz perújrafelvétel, valamint a hibás ítélet okozói (bírák, tanúk, vádlók és informátorok) nem lesznek beidézve.

42. Azokat a párt által kinevezett vezetõket, akik tevékenységükkel károkat okoztak, vagy az alkalmazottak elégedetlenségét idézték elõ, ne állítsák bíróság elé. Drasztikus esetekben vissza kell hívni õket funkciójukból, más hasonló vagy magasabb szintû pozíciókba helyezni õket. Végsõ esetben vezetõ állásba kell tenni õket, és a késõbbi változások idejére kádertartalékként számolni velük.

43. Nyilvánosságra kell hozni azoknak a vezetõ pozíciókban dolgozó személyeknek pereit (elsõsorban a hadügyben, minisztériumokban, fõbb hivatalokban, iskolaügyben dolgozókról van szó), akiket népellenes, szocializmusellenes és az iparosítást ellenzõ tevékenységgel vádolnak. Ez a dolgozó tömegek figyelmét felkelti.

44. A munkahelyeken gondoskodni kell a különbözõ funkciókban dolgozó emberek leváltásáról, és a legkisebb szakértelemmel rendelkezõ iskolázatlan munkásokkal helyettesíteni õket.

45. Meg kell szervezni, hogy a fõiskolákra a legalacsonyabb társadalmi rétegekbõl származók kerüljenek be elsõsorban, akiknek nem érdekük szakértelmük növelése, csupán a diploma megszerzése.

Fordította: Lékó István és Badin Ádám

Forrás: «Kapu», 1990. február.

Fallout11
10-29-2013, 10:05 AM
http://hir.ma/tudomany/megdobbento-orakkal-a-halal-utan-is-visszahozhato-lesz-az-ember-az-eletbe/157729?utm_source=ENY&utm_medium=ENY&utm_campaign=ENY

BragBOL
11-01-2013, 02:40 PM
http://alfahir.hu/a_torokok_tamogatjak_a_szekelyek_szabadsagharcat

Gyanús, de még nem néztem utána...

Remélem nem ez az utolsó felvonás kezdete a másik oldalról.
(Lásd Nyirkai jóslat (http://yotengrit.hu/hu/article/nyirkai-joslat-teljes))

TMIB
11-02-2013, 04:43 AM
Nem a sátán jelét mutatják. Google-n könnyen rá lehet találni, hogy mi ez. Ez egy jobboldali török szervezet (valószínűleg a Nemzeti Mozgalom Párt) kézjele. A kézjel úgy tűnik abból született, hogy az általuk tisztelt állat (szürke farkas) fejét formálják, kézzel. Ez valamiféle nemzeti vagy történelmi jelkép, talán a hitvilágukban is van valami róla. Gondolom olyasmi lehet náluk a szürke farkas, mint a magyaroknak a sólyom, vagy a Csodaszarvas.

BragBOL
11-02-2013, 08:41 AM
Nekem valahogy inkább a teve ("bevezetik a hét tevét") jut az eszembe róla, vagyis inkább a láma, a tevének hátra áll a füle.
Persze lehet hogy farkas, remélem is, minthogy teve legyen :)

Batka
11-03-2013, 03:04 AM
"a tudatlanság erõ..."

A török nacionalisták, a Szürke Farkasok (Bozkurtlar) kézjele.
Jó néhány évtizede használják, régebben, mint ahogy az ördögvilla divatba jött.

http://img407.imageshack.us/img407/7897/a6yn.jpg

TMIB
11-03-2013, 04:30 AM
Kösz, én nem találtam ilyen jó képet a szemléltetésre. :beer:

Batka
11-03-2013, 09:11 AM
Cimborám volt ott nemrég, tõle van az info és a kép is... :)
De nem semmi, hogy te meg "séróból" lökted az infot...!:thumbup

TMIB
11-03-2013, 07:07 PM
Akkor itt egy nyílt kérdés:

Hol a bizonyíték arra, hogy ezek a muszlim törökök sátánisták lennének? :confused:

Egy kézjel az semmi.

Batka
11-03-2013, 07:43 PM
A mottó Orwell, 1984 - és természetesen neked szól... :)

TMIB
11-03-2013, 08:19 PM
Mi ebben a sértegetés? Ez csak egy ironikus megjegyzés volt.

Először azt hittem hogy nekem szólt a megjegyzés valamiért. :)

Jól néznénk ki ha valakit azért tiltanék mert azt mondja a másiknak hogy "nem tudod", vagy "rosszul tudod". :eek:

TMIB
11-03-2013, 08:23 PM
Törökország 99%-a muszlim vallású, ezért kérdeztem. Én hiszek abban, hogy ha semmiféle bizonyíték nincs, akkor abban az esetben a vádnak nincs értelme. Egy 30-40 éve használt farkas formájú kézjel pedig semmit nem jelent.

Ráadásul ha megnézed ezeket, láthatod hogy a három közül egyik se pont olyan, mint amit a törökök mutatnak.

http://www.texemarrs.com/images/three_versions_el_diablo.jpg

TMIB
11-03-2013, 08:29 PM
Olyan mindegy, nem kell a vitát komolyan venni.

A törökök úgyis Németországot foglalták el, de Magyarországra már nem pályáznak, úgyhogy felőlem jehovások is lehetnek. :haha:

TMIB
11-03-2013, 08:43 PM
Ezt tudom, de a törökök mást mutatnak. Ők mutatják a farkas füleit, az orrát pedig máshogy mutatják, nem úgy ahogy az első két képen van.

Az első képen a gyűrűs és a középső ujjakkal takarják le a hüvelykujjat. A második képen a gyűrűsujjat és a mutatóujjat takarják le a hüvelykujjal.

A törökök meg előretolják mindhárom ujjukat, farkaspofát formálva. (Ami valójában szerintem inkább nyúlnak néz ki.)

fisligery
11-04-2013, 03:07 PM
Magyar Himnusz - 1956. nov. 4. - archív felvétel:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZtcsfJkSHKM

http://youtu.be/fOKJkjYMzN8

TMIB
11-05-2013, 09:40 AM
http://imageshack.us/a/img22/9993/6qmr.jpg

:D

dínó
11-05-2013, 12:34 PM
semmi köze semmilyen témához, de segítséget kérek tõletek. amikor megállok egy pl. ótépés ATM elõtt, akkor azt olvasom, hogy a pénzfelvételrõl felvétel készülhet (persze az én védelmemben, blabla...) hol a kamera ?

Batka
11-05-2013, 08:39 PM
Ezek szerint a gyógyszeripar nem a világ egyik legnagyobb biznisze, nincsenek érdekei és érdekérvényesítõ - korrupciós - képességei, ellenben a mega-giga-gyógynövényipar, na az aztán kemény kézzel és órási pénzekkel lobbizik tutira, a bükki Gyuri bácsi a világ legpénzesebb fõgengsztere... vagy nem?

És ez, hogy függ össze azzal, hogy vannak kóklerek, akiknek a fércmûveit a gyógynövények reneszánszát meglovagló kiadók lektorálás nélkül kiadják és 400 Ft-ért az aluljáróban terjesztik?!

Továbbá a gyógyszeripar viselt dolgai mennyiben kapcsolódnak egy gyógynövények iránt érdeklõdõ és elég magas szinten értõ magánszemélyhez, aki történetesen gyógyszerész végzettségû, így van áttekintése mindkét területrõl?!

astonferi
11-05-2013, 08:48 PM
Gyógyszerész<->gyógyszeripar.
Gyógyszerész, akit még nem korrumpált a gyógyszeripar, vagy legalább nem kapott agymosást a "sokkal hatásosabb" ipari gyógyszerekrõl: fehér holló.

van gyógyszerész ismerõs és jó is a viszony majd kifaggatom. :D

Batka
11-05-2013, 08:56 PM
Még ha igaz lenne. Ezek szerint úgy néz ki, ez annak ellenére céloz rám "tudatlanság" kifejezéssel, miközben teljesen sötét a témában, és még csak utána sem nézett, azt se tudja, mi fán terem a okkult szimbolizmus illuminátus irányzata, pláne nem tudja elhelyezni idõvonalon. Na ez az ironikus.

:)
Ez tényleg az, még jó, hogy semmit nem tudunk amúgy egymásról...

Nem sorolom föl a könyvtáramat és nem árulom el, mióta gyûjtöm. Rég.
A különbség, hogy én tudom, hogy nem mindenhatók, a valóság megismerésén felül nem kell túlpörögni a témát.
Mindenható a Jóisten felettünk, ezt tartsd szem elõtt.

TMIB
11-05-2013, 09:06 PM
Ok, áttettem.

Csak ha vitáztok, akkor ne felejtsétek el a szabályokat.

1. Egymásnak megadni a tiszteletet.
2. Elfogadni hogy a másik véleménye más lehet.
3. Nem kell túl komolyan venni, mert ez az Internet és bárkinek van igaza, az semmire nincs hatással és nem is igazán számít.

Batka
11-05-2013, 10:04 PM
Ja, ismered a mondást?
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van és senki sem kíváncsi a másikéra..."

TMIB
11-05-2013, 10:24 PM
Persze, Piszkos Harry idézet. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=hVlYMctb7Y4

TMIB
11-07-2013, 10:13 PM
Taktikai tablettás camelbak. :haha:

Én galambos csövest láttam. http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2010/06/los-angeles-masik-arca.html

BragBOL
11-09-2013, 09:28 PM
Lehetõleg csak off témába, mert nem lenne jó ha értékes megjegyzések (mégha elsõre nem is tûnik annak) eltûnnének az éterben :D

TMIB
11-09-2013, 09:29 PM
Gondoltam már rá, de még nem tudom hogy jó lenne-e. Nem szeretném ha összeveszés lenne a chaten, aztán az kihatna a fórumra is.

Talán a későbbiekben majd indítok róla egy szavazást, hogy legyen-e.

Dream_walker
11-10-2013, 09:05 AM
A chaten mehetnének kötetlen beszélgetések, amiket amúgy az ember nem írna be a fórumra. Szerintem nem menne a fórum kárára.
Az veszekedéseket meg helyén kell kezelni, normális online magatartással, illetve van moderálási lehetõség is.

Kellene egy mibbit vagy reddit webchat bõvítmény a fórumra, azzal van a legkevesebb gond. Ha jól emlékszem, kb. 10 perc megcsinálni, és abból 8 kell ahhoz, hogy eldöntsd, melyik legyen :)

TMIB
11-10-2013, 02:13 PM
Ha mindenki szeretné, akkor keresek egyet. Valami egyszerűt és használhatót. :)

BragBOL
11-10-2013, 02:17 PM
trice a Bushcraft fórumról ittvan köztünk?

raktaros
11-10-2013, 05:23 PM
Hátha érdekel valakit ilyen játék :)
ebay-en 10e ft körül van.
Kínai cuccok tesztje - Hubsan X4 Quadcopter, mini helikopter (http://kinaicuccok.blog.hu/2013/11/10/hubsan_x4_quadcopter_mini_helikopter_ufo)

TMIB
11-10-2013, 05:25 PM
trice a Bushcraft fórumról ittvan köztünk?

Ilyen regelt névre nem emlékszem.

raktaros
11-10-2013, 10:50 PM
Régebben töltöttem, de most újra említették valahol és eszembe jutott hogy elfelejtettem megnézni :(.
Tényleg vannak valóságra emlékeztetõ dolgok benne :).

Lakott sziget (http://www.kontrollblog.com/2013/11/lakott-sziget-filmajanlo.html)

raktaros
11-12-2013, 08:01 PM
Túlélés a városban fórumba való, de megfelelõ témát nem találtam :).

Szintén híradó:
Tegnap viharos szél és esõ volt szombathelyen, rengeteg falevél került a földre.
Mivel 1 nap alatt nem tudta a városgazdálkodás megtisztítani az egész várost, már háborgás van (a tévé szerint):
Életveszélyesen csúsznak a levelek, sár van, a kukákat sem lehet ezért megközelíteni...
Mi lenne ha falun élnének:DDD

raktaros
11-12-2013, 08:06 PM
Nem tudom hogy tényleg ingyenes-e és ér-e valamit, illetve van-e valakinek ilyen eszköze, de hátha:
Bug Out Vehicle: Time To Get Your Vehicle Ready (Surviving The Sheep) [Kindle Edition] (http://www.amazon.com/gp/product/B00E3EO4XI)

TMIB
11-12-2013, 08:11 PM
Szombathely? Azt hittem hogy Pest, mert a fővárosiakról még el tudnám képzelni. Szerintem lódít a híradó. Biztosan lassú nap volt, úgyhogy muszájból kreáltak egy hírt.

raktaros
11-12-2013, 08:21 PM
Lehet. A villanyossal együtt :)

Más:
100 ezer lõszert vett a parlamenti õrség (http://index.hu/belfold/2013/11/12/100_ezer_loszert_vett_a_parlamenti_orseg/)

Emberekre lebontva nem sok, de minek egyáltalán a parlamentbe 350 fegyveres õr???
Ha jövõre 2x ennyi J0bbik0s kerül be akkor ezt is megkétszerezik? :)

TMIB
11-12-2013, 08:27 PM
170 forint / darab lőszer? 9mm? Nagy tételben!? :confused: Úgy érzem hogy a 17 millió forintból elég sok ment a politikusok zsebébe.

Fallout11
11-12-2013, 08:45 PM
Ugyan a cikket nem olvastam de biztos valami JHP-lõszer...

TMIB
11-12-2013, 08:49 PM
A JHP se drágább, csak néhány centtel. Az oroszoktól van itt olyan import is és kizárt hogy olcsóbb lenne ide a szállítás, mint Pestre. Szerintem a korrupció miatt kerül ennyibe. (Mint ahogy minden más is.) Mert ha a 27%-os áfát leszedjük, még úgy is nagyon drága.

Amatorpe
11-12-2013, 11:21 PM
Nem tudom máshova rakni, nem illik sehova, de ha még nem ismeritek, mindenképpen érdemes megnézni, és elgondolkodni rajta:
(nem a vallásos részén, hanem azon, hogy egy ilyen ember életben maradt ((már önmagában csoda)) és most Õ tart elõadást másoknak...):
http://www.youtube.com/watch?v=HFmQTT87nmc

TMIB
11-13-2013, 09:17 PM
Egérfogó/patkányfogó.

http://1.bp.blogspot.com/-FI_cGBK_buc/UgvJa9f2JoI/AAAAAAAALAA/5wxGhzjhNNg/s400/rat+trap.gif

:thumbup

fater.lajos
11-14-2013, 07:35 PM
A cucc jó, de ha otthon megcsinálod, akkor vagy harminc centi mély edényt használj. Az egér ugrálni is tud... Ha meg patkány, akkor mosófazék kell. A sárga massza valószínûleg mogyoróvaj.

TMIB
11-14-2013, 07:38 PM
Bizony tud! Láttam már házi egeret 1 méter magasra ugrani.

aksurv
11-14-2013, 08:59 PM
Ötcenti víz kell az aljára, akkor nincs ugrálás.

BragBOL
11-15-2013, 05:22 PM
Érdekel valakit a szerepjáték? És esetleg a novellaírás?
Játékos helyzetszimuláció :D

TMIB
11-15-2013, 05:33 PM
Fallout, de az vizuális RPG. :)

környész
11-15-2013, 06:54 PM
804

Amatorpe
11-16-2013, 10:45 AM
Érdekel valakit a szerepjáték? És esetleg a novellaírás?
Játékos helyzetszimuláció :D

Konkrétabban? Asztali, kártyás, PC-s, egyéb?

raktaros
11-16-2013, 07:49 PM
Az újabb világvége dátuma 2014. február 22, amikor a vikingek szerint Apokalipszis lesz (http://hungarian.ruvr.ru/2013_11_16/98-nap-van-hatra-a-vilagvegeig/).

Az Egyesült Királyságban már aktívan foglalkoznak a világvégével a szórakoztató- és kereskedelmi vállalatok.

Jó üzlet ez a világvége várás :)

TMIB
11-16-2013, 07:54 PM
Évente előjönnek néhány új dátummal.

Egy kicsit kezd az eszembe jutni, hogy folyamatosan farkast kiáltanak, aztán mikor tényleg jön a baj, akkor az emberek majd csak legyintenek és nem fogják majd elhinni.

raktaros
11-18-2013, 11:00 PM
Konzerv kinyitása nyitó nélkül: http://prepforshtf.com/open-opener

fater.lajos
11-19-2013, 02:42 PM
Nekem katonaként a végén "csak" egy acél kanalam volt a jobb szélén kiélezve, a hegyén meg kihegyezve. Evésre, vágásra, konzervnyitásra, meg késharcra is jó volt... Aztán leszerelés elõtt elcseréltem pálinkára.

dínó
11-22-2013, 12:37 PM
[QUOTE=Tulelo;14463]Ilyesmit nem készítenék, semmilyen csilist, csípõs, "nehéz" ételt nem raktároznék.
elõbb tessék kipróbálni
Nem tetézném a bajt csilis babbal.
attól még nem lett baja senkinek
A szárított hús jó lehet, a "jerky" nagyon népszerû amerikai prepper körökben.
a szárított rendes magyar sonka meg magyar prepper körökben.
Nincs a hivatalos MRE ami ezt árban és ízben lekörözné! :)
úgyúgyúgy.az MRE-t nem tartom sokra.semmilyen szempontból sem.

mossberg-operator
11-22-2013, 01:53 PM
Beef jerky-t (szárított hús) próbált már csinálni valaki otthon?

En igen, eleg jo lett, de tul sok energiaba kerult elkeszteni ( villanysuto) , nem lett rossz, teriyaki szosszal, meg liquid smoke-al kezelgettem. Gyakorolni kell.

Daniui
11-22-2013, 09:30 PM
Nem kommentálom, igaz vagy nem igaz mindenki döntse el maga(ami a képregényt illeti):

http://kuruc.info/r/22/27018/

raktaros
11-22-2013, 10:09 PM
Nem kommentálom, igaz vagy nem igaz mindenki döntse el maga(ami a képregényt illeti):

http://kuruc.info/r/22/27018/

Ez egy remekmû, bármilyen hasonlóság a valósággal csak a véletlen mûve lehet :).
Csak átfutottam, de nem láttam hogy valahol írták volna hogy a tücsök c1g@'ny.

Daniui
11-22-2013, 10:38 PM
c1g@'ny.

Ez de rossz ez a szó lassan tényleg tiltva lesz.

Amúgy Thai földön sült tücsköt szoktak enni:D

raktaros
11-22-2013, 10:46 PM
Valami becsapódott: hatalmas robbanás rázta meg Szalárdot (http://www.hirado.hu/Hirek/2013/11/22/08/Valami_becsapodott_hatalmas_robbanas_razta_meg_Sza lardot.aspx)

Nevük elhallgatását kérõ szalárdi lakosok azt állították, hogy az esemény másnapján egy hatalmas helikoptert és katonai festésû terepjárókat láttak a környéken, éjszaka pedig több tucat elemlámpa fényét lehetett látni a környezõ szántóföldeken.

http://itthon.ma/erdelyorszag.php?cikk_id=2269

raktaros
11-22-2013, 10:48 PM
Ez de rossz ez a szó lassan tényleg tiltva lesz.

Amúgy Thai földön sült tücsköt szoktak enni:D

Ha így írom talán nehezebb dolga van a keresõrobotoknak :)

raktaros
11-22-2013, 11:07 PM
Tolvajkergerõk

Kedves Olvasóink, különösen az ütõképes férfiak, illetve a bennünket árgus szemekkel figyelõ BRFK munkatársai!

Hozzánk fordult egy egyedülálló, kisgyermekes édesanya, aki nagyon nehéz helyzetbe került. Van egy lakása Kõbányán, amelybe beköltözött egy életvidám bidámbidám család, és persze eszük ágában sincs onnan távozni. Eközben a hölgy egy gyökérnél kénytelen lakni albérletben, aki nemcsak elszedi a pénzét, de volt már, hogy meg is ütötte. A kettõ közül az elsõ problémát szeretnénk segíteni kezelni.

Mivel a lakás a hölgy tulajdona, elvileg bármikor bemehet oda, és azt csinál, amit akar. De ez nem az az ország, ahol egy falka bidámbidámot csak úgy ki lehetne zavarni egy lakásból, hanem ahol a bidámbidámok zavarják ki a tulajdonost, ha haza merészel pofátlankodni. Éppen ezért kellene egy kis segítség a hölgynek, hogy némi átalakítást végezzen az ingatlanon.

Egyrészt kérjük olyan férfiemberek jelentkezését, akik eljönnének a hölggyel Kõbányára, megakadályozandó, hogy a bidámbidámok közismerten heves érzelmi élete indokolatlan erõszakba csapjon át, vagyis nehogy ez az elvetemült anyuka bántalmazza mind a hat-nyolc bidámbidámot. Másrészt abban is segíteni kellene, hogy az ablakokat leszereljük és elszállítsuk. Isten ments, hogy szegény bidámbidámokat kikergessük a lakásból, maradjanak nyugodtan, de az ablakra máshol van szükség, bocs.

Amennyiben a BRFK munkatársai is olvassák ezt, õket is szívesen látjuk erre a kis megmozdulásra. Helyszín és idõpont késõbb.

Örülünk, hogy ilyen sokan jelentkeztek a kõbányai lakástolvaj bidámbidámok meglátogatására. A helyszín felderítése megtörtént, térjünk rá a szervezésre!

(Annak, aki lemaradt volna az elõzményekrõl:
https://www.facebook.com/tolvajkergetok/posts/538358592923292)

A rendhagyó Criminal Mass helyszíne és idõpontja: holnap, azaz november 23-án, szombaton, 14 órakor, a X. kerületben, a Jászberényi út és a Maglódi út sarkán található ÖMV benzinkút mellett. Megközelíthetõ a 37 és 37A villamosokkal a Blahától, illetve autóval tetszés szerint.

https://maps.google.com/maps?q=47.489905%2C19.150347&num=1&t=m&z=16

A BRFK tisztelt felsõvezetõinek üzenjük, hogy ha a múltkori Criminal Mass-hez hasonlóan megint be vannak tõlünk szarva, nyugodtan vonuljanak fel megint századnyi csapaterõvel. Mi csak örülünk a rendõri kíséretnek, csak ne arra keressenek ürügyet, hogy minket akadályozzanak, mert az már a múltkor sem sikerült. A szokásos szar trükköket, hogy gyülekezési joggal visszaélésért próbálnak elõállítani minket, meg se próbálják, mert sem rendezvényt, sem felvonulást, sem tüntetést nem tartunk. Ha tele vannak energiával, inkább segítsenek az ilyen helyzetek elkerülésében, lépjenek fel hasonló csapaterõvel a lakástolvajok ellen.

Akik eljönnek, tartsák fejben, hogy nem verekedni megyünk, és más módon sem tervezünk bûncselekményt elkövetni. Senki ne hozzon közbiztonságra veszélyes eszközt vagy fegyvert (kivéve viselési engedéllyel), azonban mindenkinél legyen érvényes személyi és lakcímkártya, mert biztos végig fognak minket igazoltatni. A helyszínen senki ne kezdjen önálló akcióba, különösen ne hõsködjön, ne legyen agresszív, mert a rendõrök csak az alkalomra lesnek majd, hogy elõállíthassanak minket. Nekik mi "szélsõséges bajkeverõk" vagyunk. Bármit csak elõzetes megbeszélés után tegyetek. Ha azt látjátok, hogy valaki nem képes betartani ezeket az egyszerû szabályokat, állítsátok le, ha nem lehet, szóljatok a rendõröknek.

Politikai jelképet vagy a médiában politikával összemosható tárgyat ne hozzatok, ilyen jellegû ruhát senki ne viseljen.

Aki tud, hozzon saját videókamerát az események dokumentálására. Természetesesen a miénk is ott lesz.

Az akcióra mindenki saját felelõsségére jön el. 18 éven aluliak lehetõleg ne jöjjenek. Kerékpárt lehet hozni, de nem lesz rá szükség.

Ami a bidámbidámokat illeti, biztosan nem lesz gond kiakolbólítani õket. Nincsenek százezren, és nem is tudnak füttyentésre rokonságot összecsõdíteni. A házban is mindenki rühelli õket. Minél többen leszünk, annál könnyebb lesz megértetni velük, hogy a visszajövögetés, fenyegetõzés, gyújtogatásról való ábrándozás rendkívül önveszélyes dolog lenne.

További eligazítás a helyszínen.