View Full Version : Tulelo blogja
Oldalak :
1
[
2]
3
4
5
6
7
Amatorpe
05-21-2014, 03:17 PM
A mai panasz is érdekes. Azt írja hogy "Rossz címet adtam meg, pontosabban egy nem létezõ címet."
Semmi baj, írd válasznak, hogy nem gond, ha véletlen elkeveredett a postán, küldöd ugyanoda mégegyszer... (Persze nem, csak érezze a törõdést) :D
A címet megnéztem és létezik, tehát valaki át fogja venni. Hogy õ nem ott lakik az miért lenne az én hibám? Felajánlottam neki néhány lehetõséget, de vissza se írt. Mintha dühös lett volna rám. (Csak nem értem miért, ha egyszer õ adott meg hamis címet.)
Mikor én hibázok, vagy a posta, az más. De ha hamis címet adnak meg, akkor nehogy már én legyek az oka. Persze tárgyalok vele, mert vevõ, és megoldható a probléma úgy hogy mindketten jól járjunk.
Al Bundy
05-21-2014, 11:17 PM
De marha nagy türelmed van az ilyen hülyékhez. :)
Én próbálok mindenkivel rendes lenni a kisboltomnál is. Persze ahhoz a vevõ együttmûködése is szükséges. :)
Azt írta vissza hogy a Google téved, és hogy én küldjem majd vissza neki a pénzt.
Az viszont nem tûnt fel neki hogy nekem az pénzembe került hogy elküldtem neki a dolgot arra a hamis címre amit õ megadott? :confused: Mert a posta nem dolgozik ingyen.
Küldtem neki egy újabb ajánlatot. Mondtam neki hogy vegyen egy akármilyen olcsó másikat és küldök neki egyet abból ami rossz helyre ment. Nem tudom hogy erre mit fog válaszolni.
Frissítés: Írtam neki egy üzenetet, hogy adjon meg egy valódi címet és küldök neki egy másikat. A vevõ mindig járjon jól, még akkor is ha hibázik. Talán máskor többet vásárol és normális címmel, én meg bekalkulálom ezt az esetet a veszteségek közé. :hogymi:
A többi vevõt se értem. Van 1-2 másik akik jelezték hogy valami gond van, de hiába kérdeztem õket, nem írtak vissza. Ezek szerint mégse volt gond? Vagy megérkezett a rendelés csak nem vették észre? Olyan is biztosan van hogy az egyik családtag átveszi, de elfelejt szólni a másiknak. Nehéz ügy, de eddig még nem volt túl nagy gond és bár volt hogy veszteséggel, de mindig megoldottam a problémákat.
Érdekes hogy küldtem egy ajándékot az egyik vevõnek aki Angliából rendelt. Egy köszönömöt se mondott érte. :rolleyes: Pedig a postaköltség is drágább volt mint az országon belüli küldeményeknél.
Az egyik boltban ingyen postázást hirdettek meg annak aki legalább 100 dolláért vásárol. Gondoltam hogy elköltök egy százast, erre elköltöttem 300-at. :haha: Nem baj, befektetés, a 80%-át úgyis eladom. :cool: Néhány prepper dolgot is sikerült beszereznem.
Megint sikerült elkölteni egy zsák pénzt. Viszont sejtettem hogy így nemzeti ünnep környékén jó sok kupon lesz, tegnap ingyen postázáson takarítottam meg vagy 3.000 forintot, a mai vásárláshoz pedig találtam egy 10% árengedmény kódot és megspóroltam 8.400 forintot. Az biztos hogy néhány hétig nem kellene elkölteni egy fillért se. Viszont nagyon jó dolgokat vásároltam és komolyabb összeget spóroltam meg, úgyhogy örülök. :cool:
Ezt a rohadt hangzavart mindig. Fûnyírás, betonvágás, búgás, zúgás, zörgés, egy perc nyugalom nincs. :mad:
Ráadásul megint megbüntettek minket mert gazos -pitypangos- volt a gyepünk. Nem számít hogy 5 nappal azelõtt nyírtam a füvet. Meg az se számít hogy a szembe szomszéd gyepén 1000 pitypang van, õ sose kap érte büntetést, csak nekünk ragasztgatnak mindenféle figyelmeztetéseket a bejárati ajtónkra.
http://3.bp.blogspot.com/-y-lOUdQKRMY/UwZVohGfPbI/AAAAAAAAU0E/MvDoiRKpHcI/s1600/capture-20140220-161849.png
Amatorpe
05-27-2014, 09:15 PM
Úgyis szeretsz videózni, dokumentáld! Pl.: elkezdõdik a kerteddel, távolodsz, a kerítésen a figyelmeztetés... Tovább a szomszéd kerítéséhez, majd bekukucskálsz... Persze vágás nélkül, ne lehessen belekötni. Esetleg ha ügy lesz belõle, részrehajlásért még beperelheted a várost.
A város valószínûleg nem járogat házról-házra, hanem bejelentés után jönnek figyelmeztetéseket kiragasztani. A szomszéd hívja ránk õket. Azért is gondolom hogy a másik szomszédhoz meg nem mennek ki, mert ez a szomszéd csak ránk hívja a várost, a másik szomszédra nem. Nem tudom, jó lesz ha egyszer majd elköltözhetünk. Már várom azt a napot.
Amatorpe
05-27-2014, 09:24 PM
Szereted az áriákat? :gonoszrohog:
http://tv2.hu/musoraink/naplo/142837_tehetetlenek_a_lakosok_-_14_eve_bombol_az_aria.html
Hogy nem verik meg a szomszédai? :confused:
A város és a szomszéd szerint sajnos a pitypang is gaz. :(
Milyen idióta szomszédaid vannak!
Zacskóbicska
05-28-2014, 05:56 AM
A város valószínûleg nem járogat házról-házra, hanem bejelentés után jönnek figyelmeztetéseket kiragasztani. A szomszéd hívja ránk õket. Azért is gondolom hogy a másik szomszédhoz meg nem mennek ki, mert ez a szomszéd csak ránk hívja a várost, a másik szomszédra nem. Nem tudom, jó lesz ha egyszer majd elköltözhetünk. Már várom azt a napot.
Oszd meg és uralkodj. Frankón alakul a társadalom odaát is.
Nem a társadalom, csak 1 darab szomszéddal van probléma. A többiek közül volt néhány amelyikkel beszélgettem, rendesek. A város szabályzata egy nagy hülyeség, de az nem az õ hibájuk. :)
shadow177
05-28-2014, 10:42 AM
Egy csendes éjszakán tuti hogy rajzolnék a gyepére mûtrágyával egy nagy f.szt. :haha:
Aztán minden egyes nap érné valami kellemetlenség, még észhez nem tér/el nem költözik/bele nem döglik a stresszbe.
Törölt_fórumtag2
05-28-2014, 10:55 AM
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, vissza kell adni neki a kölcsönt.
Én elkezdeném mindenért feljelentgetni a helyi önkormányzatnál, hagy érezze, hogy a tetteinek következményei vannak.
Úgy a tizedik alkalom után, bekopogtatnék hozzá és megkérdezném, hogy jó-e ha ez folytatódik.
Õrültekkel nem érdemes foglalkozni. Egy kis piszkálódás beleférne, de ez a nõ nem normális, egy bolond, tehát valószínûleg egy teljesen gátlástalan dolgot is megtenne.
Megjött a rendelés. 1 dolog hiányzik belõle, 6 dolgot pedig összecseréltek. :hogymi:
Nagyon bírom a boltjukat, de hogy 9 rendelésbõl 4-et elrontsanak, ahhoz már komoly tehetség kell. Ki szokták javítani ha hibáznak, nem is arról van szó, meg becsületesek, de azért mégis idegesítõ a dolog hogy minden második rendelés után emaileket kell írni arról hogy épp mi hiányzik és mi az amit összecseréltek.
Pl. rendeltem 3 fekete, kutya formájú kulcstartót. Jött három rózsaszín. A két szín még csak nem is hasonlít.
És újra jött egy csomag, és újra összecseréltek 3 dolgot. Tehát 2-vel ezelõtt összecseréltek egyet. 1-el ezelõtt 6-ot. Most pedig újra 3-at.
Jelenleg van 7 olyan késem amit nem rendeltem meg. 0 olyan késem amibõl összesen már 7-et rendeltem (3 alkalommal). És van 3 olyan dolgom amit nem rendeltem meg.
1 dolog pedig hiányzik. Azt írták hogy visszaküldik a pénzt, de én még semmilyen pénzt nem látok a számlámon. Most már kezdek ideges lenni a sok hülyeség miatt. Hogy lehet mindig mindent összecserélni? Vagy mi nem fogy azt így akarják rásózni másokra? :confused:
Én már több ezer dolgot postáztam és eddig csak 1-et kevertem össze, és 2 alkalommal küldtem mást. (De mindhármat megoldottam mikor befutott a vásárlók panasza.)
Ha én meg tudom csinálni egy kis szobában, akkor hogy lehet hogy egy nagy Internetes bolt ennyire szerencsétlen? :mad:
Amatorpe
06-12-2014, 12:15 AM
Ha én meg tudom csinálni egy kis szobában, akkor hogy lehet hogy egy nagy Internetes bolt ennyire szerencsétlen? :mad:
Saját tapasztalat alapján, a jelenlegi munkahelyem például véve, hogy mi az, ami nálad mûködik, de nagy létszámnál elveszik:
- saját céged, vállalkozásod
- érdekel, mi történik a termékeiddel, vevõiddel
- egyáltalán foglalkozol azzal, amivel kellene
- neked fontos az elégedett ügyfél
- Te tudod, hogy belõlük élsz
- nem csak egy kimutatást kapsz szép színes grafikonokkal, hanem a Te arcodba ordít a vásárló (jó, neked küld emailt)
- nem a szõnyeg alá söpröd a gondokat, mert nem oldódnak meg maguktól
- nem veszik el az információ a túl sok irodista miatt (nálunk kb 80 fizikaira 60 irodista van)
- ebbõl kifolyólag van felelõse a történteknek, problémáknak
- a felelõsnek megvannak a jogi/technikai eszközei, hogy:
- a felelõs végezze a dolgát, nevezetesen megoldja a problémát
Na hát nálunk ezek hiányoznak, illetve elég gyerekcipõben járnak. Csak hogy egy példát mondjak: amikor idekerültem, tele voltam tervvel, ötletekkel, lelkesedéssel. Persze hiába mondtam, egyikbõl se lett semmi (ok, nem igaz, az egyikbõl fél-egy év múlva igen, de mindezt 8 év alatt...). Tavalyelõtt Xmillióért jött egy külsõ cég, aminek hatására tavaly óta (igen, gyorsreagálásúak) lehet leadni ötleteket, hogyan lehetne jobb a vállalkozás. Sajnálatos módon senkitõl soha nem hallottam volna, hogy bármely ötletéért akár anyagi, akár szellemi elismerésben részesült volna. Na hát így növi ki magát egy cég szánalmas, pénzéhes, profithajhász birodalommá... Az a szavam járása odabent, hogy nekem ilyen áron nem kell... :(
Nem tudom, de nálam így megy a dolog:
Valaki rendel valamit, észreveszem hogy nincs már belõle.
Írok a vevõnek, elmondom neki hogy mi a helyzet. Megkérdezem tõle hogy baj lenne-e, ha mondjuk választhatnak valamit ami vagy ugyanannyiba kerül, vagy akár valamennyivel még drágább is és azt küldeném neki el. Ezt általában el szokták fogadni, de ha nem akkor felajánlom azt, hogy beszerzem a hiányzó dolgot és késve ugyan, de elküldöm. Ritkán fordul elõ ilyesmi, de ezzel a két ajánlattal mindig megoldható a dolog.
A múltkori összecserélõs dolgot pedig úgy oldottam meg, hogy az egyik vevõ elküldte a másiknak, és ezért én elküldtem neki amit rendelt és küldtem neki egy másikat is, ingyen, ajándékba, a segítségért. A másik vevõ meg ugyan nem jelzett vissza, de írtam neki egy üzenetet hogy össze lett cserélve, de tartsa meg amit kapott és a másik vevõ pedig elküldi neki azt ami hozzá ment. Tehát a két vevõ kapott 1-1 ajándékot. Én hibáztam, úgyhogy kárpótoltam õket.
Szerintem minden cég így kellene hogy intézze a problémákat. Ehelyett meg mi van? Összecserélnek mindent, hiányoznak dolgok, aztán most meg nem is válaszolnak. :rolleyes:
Lehet hogy keresnem kéne egy másik céget, mert bár szeretek tõlük rendelni, ez úttal egy kicsit felidegesített amit csináltak.
Egészségetekre.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B1a_colada
:beer:
Jól esik jéggel, most hogy ilyen meleg van.
Ma megint írt a bolt, küldtek egy ingyen házhoz szállítós és egy 10 dolláros engedmény kupont. Ez jó, de nem lehet a kettõt egyszerre használni. :hogymi: Akkor mit érek velük? Ráadásul a hiányzó dolog után még mindig nem küldték a számlámra az 5 dollárt, amit megígértek. Most visszaírtam nekik, hogy adjanak akkor egy 25 dolláros kupont a két másik helyett és kész, akkor költök egy kicsit többet és õk nem veszítenek pénzt én meg kárpótolva leszek. Meglátjuk hogy mi lesz a válasz. Remélem elintézik aztán minden rendben lesz.
Találtam 2 üveg limonádét, 8% alkoholtartalom. Egészségetekre. :beer:
Még egy kiscica elpusztult, az elõbb temettük el. :cry:
25 perc alatt összeraktam a széket. 5 perc alatt megvolt maga a szék, de 20 perc kellett a legutolsó csavarnak. :mad:
Fallout11
06-23-2014, 07:18 PM
Remélem adtál neki rendesen :-)
Végül csak összejött, de megszenvedtem vele. Dõlt rólam az izzadság, az meg marta a macskakarmolásokat a kezemen és a lábamon. :haha:
A szék nem annyira kényelmes mint a másik, de ez van. Olcsó volt, én meg elleszek vele.
Fallout11
06-23-2014, 07:24 PM
Miért verekedni szoktál a macskákkal? :haha:
Belemerülnek a játékba a kicsik, fõleg ha csiklandozom õket, olyankor elõfordul a karmolás. :haha: Majd valamikor megosztok róluk néhány képet.
3 órája zúgat valami hangosat a szomszéd. Nem tudom mi lehet az, de pont az ablakom mellett zúg. Valami benzines szerkezet. Miért nem lehet hogy kussoljanak? Miért kell mindig zajt csinálni? És akkor még ezek jelentgetnek fel minket, ha mi megetetünk néhány mókust. Õk meg állandóan zúgnak, fúrnak, búgatnak motoros szerkezeteket, hangosan hallgatják a rádiót.
Hogy dolgozzak így? Még zenét se tudok így hallgatni, mert hiába hangosítom fel, a kinti zaj hangosabb, elnyomja a zenét. Még úgyis hogy fejhallgatóm van. :mad:
Törölt_fórumtag2
06-24-2014, 04:02 PM
Nekem is volt egy ilyen szomszédom. Ahogy elkezdett hangoskodni, zenét hallgatni, fogtam a flexet és egy vasdarabot.... Szép vékony csíkokra felvágtam 1-2 óra alatt.
Késõbb áttértem a körfûrészre és a kapagép, fûkasza kombinációra...
Mûködött...:D
Mentem itthonról és megnéztem közben hogy mit csinálnak. A férfi szomszéd volt, valamiféle vízfröcskölõgéppel locsolta a házuk falát. :confused: Az egyáltalán mire jó? Kosz nincs a házukon. Meleg volt, de minden nap van esõ, tehát az se lehet indok. Órákon át zúgatta és most is csak azért hagyta abba mert zivatar van. Nem normálisak. :hogymi:
Egy kis játék. Látjátok a képen?
http://i.imgur.com/qTGdHz6.jpg
Vasember
06-27-2014, 06:39 PM
Mit?
A bõröndöt a háztetõn? A bojlert az oszlopon? A gabonaköröket a fûben vagy a feszületet a kert végében? :)
Egyéb tipp? Még valaki? :D
Senki? Akkor ezek szerint a multicam jó rejtõszín, mert senki nem látja hogy ott vagyok a bokorban. :haha:
BragBOL
06-27-2014, 08:06 PM
ott a sarokban?... gyanús volt a folt, de csak monitorra tapadva vettem ki az alakodat azután hogy megnéztem jobban hogy írtad h bokorba vagy :D
A nagy eper(fa)bokorban. De olyan jól rejt, hogy még én se látom magam. :D
BragBOL
06-27-2014, 08:16 PM
Lehet mégsem téged látlak, rossz a minõsége a képnek.
Fallout11
06-27-2014, 08:33 PM
Egy kis játék. Látjátok a képen?
http://i.imgur.com/qTGdHz6.jpg
Aha, le kéne nyírni a füvet :haha:
Most nyírtam le pár napja. http://i707.photobucket.com/albums/ww77/LittleElf1/smily/crazy2.gif
:haha:
Vasember
06-27-2014, 10:24 PM
Ez neked le van nyírva? Most már értem a szomszédot ha feljelent! :)
Fallout11
06-27-2014, 10:27 PM
Ne idegeld a fõnököt, mert hamar bannolnak :D
A másik szomszédnál durva a helyzet, a múltkor 11 darab rothadó újságpapír volt szétdobálva a háza elõtt, meg a gaz is elég nagy volt. De õk nem kapnak az ajtóra figyelmeztetést, csak mi. Bár engem a gaz nem zavar, de a szemét az igen. A zaj szintén zavar, de itt mindenki zajmániás és nincs olyan nap hogy ne lenne legalább 8 órás zúgás, rádióbömböltetés. Érdekes viszont hogy a tüzijáték idén nem annyira megy. Az elmúlt néhány évben folyamatos volt, de most úgy tûnik hogy kicsit megunták. :)
Délben egy órán át nyírta a füvet. Aztán 2 óra hangos zene. Azóta meg megy a hangos zene, de egy porszívó is. Szétmegy a fejem ezektõl az idióta szomszédoktól. Nem lehet az ablakot nyitva tartani, mert ezek képtelenek kussolni, késztetést éreznek hogy zajongjanak. :mad: Pedig milyen jó lenne egy kis csend.
Törölt_fórumtag2
07-09-2014, 09:45 AM
Nálunk is buliztak reggel ötig. Semmi baj, szombat éjszaka. Vasárnap reggel hatkor kivittem a benzines kaszát, két órát nyomtam, nagyon precíz tudok lenni. Majd úgy láttam, hogy kapálni kellene a sorközöket. Kihoztam a kisebbik gépet, az a hangosabb. Délig elszórakoztam vele. Utána ráébredtem, hogy koszos a kocsim, kihoztam az erre a célra félretett Rakéta porszívót. Mit mondjak csak a csomagtartó másfél óra...:D
Két lépcsõs a kerti locsoló berendezésem, valahogy a második szivattyú felfüggesztése elcsúszhatott, mert a 2 órás locsolás alatt olyan hangot adott, mintha valaki egy nagyteljesítményû trafóval hegesztett volna. Sajnos nem volt idõm megigazítani...
Remélem jól kipihenték magukat.:gonoszrohog:
Grafitos
07-09-2014, 10:15 AM
Az aztán a bosszú..:haha:
Én ha a szomszéd feltolja a zenét, nem teszek más, minthogy beüzemelem a hangcuccot, ami egy komplett hangrendszer és elkezdem a sajátomat nyomatni még hangosabban..Így nemhogy nem leszek ideges a szomszédtól, de van mikor még táncra is perdülünk a bulihangulatban:)
Törölt_fórumtag2
07-09-2014, 10:39 AM
Pár éve, a hétvégi telkesek bosszantottak fel. Kijönnek Pestrõl a természetbe, hogy zajongjanak, zörögjenek. Fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent a természet békéje. Az is rejtély, hogy miért kell nekik a telek...
Amikor besokalltam, a legnagyobb nyári melegben, úgy éreztem, hogy eljött az idõ a (vas)kapum lecsiszolására. Két hét alatt sikerült fémtisztává varázsolni.:D
Rajtam zajvédõ, benne fülhallgató a telefonomról. Engem nem zavart a zaj.
És már megint nyírja. Tegnap délután lenyírta a füvet, de most délelõtt már megint zúgatja a fûnyírót és nyírja. Tényleg annyit nõtt a fû nagyjából 20 óra alatt hogy már megint muszáj füvet vágni a benzinessel? :mad: Aki ennyire fûgyûlölõ az miért nem lakik a sivatagban, vagy a lebetonozott New York-ban?
Ma a bankban azt mondták, hogy eljött az idõ hogy hitelkártyát kaphatok és hogy mehetek az egyik bankosukhoz hogy megbeszéljük a részleteket. Én meg mondtam hogy köszönöm, de megvagyok hitelkártya nélkül is. Ha eddig nem kellett, akkor most miért kéne? :)
Törölt_fórumtag2
07-10-2014, 09:58 AM
És már megint nyírja. Tegnap délután lenyírta a füvet, de most délelõtt már megint zúgatja a fûnyírót és nyírja. Tényleg annyit nõtt a fû nagyjából 20 óra alatt hogy már megint muszáj füvet vágni a benzinessel? :mad: Aki ennyire fûgyûlölõ az miért nem lakik a sivatagban, vagy a lebetonozott New York-ban?
Lehet, hogy nem a füvet gyûlöli, hanem bogár fóbiája van. :)
Ez miféle gép? Kb 4 nappal ezelõtt fényképeztem.
http://i.imgur.com/mvQuEha.jpg
Vasember
07-30-2014, 04:34 AM
Három lapát, fenestron, egy turbina.
Aerospatiale Gazelle
Rendeltem egy csomó mindent, erre 14 dolog hiányzott. Írtam a boltnak egy hosszú emailt, aztán néhány percre rá belenéztem a dobozba és ott volt egy papír hogy külön csomagban jön majd a szállítmány. :huuu:
Mindig elrontják a rendeléseket, azt hittem hogy most is errõl van szó és túl gyorsan reagáltam. Kérhettem bocsánatot miatta. :nemnem:
De már a csomagolás is felidegesített, mert széthullt az egész mikor próbáltam kinyitni a dobozt. Viszont legalább 1 dolgot így is összecseréltek benne, mert olyan dolgot is küldtek amit én nem rendeltem. Úgyhogy 1 dologban azért biztosan hibáztak. És ki tudja hogy az ez után beérkezõ csomagban az lesz-e amit rendeltem, vagy megint valami teljesen más dolgok. :rolleyes:
Már megint.
Jött a várostól valaki, elkezdte fényképezni a házat. Tegnap nyírtam a füvet, az nem lehet bajuk. Gondolom hogy a néhány bokor szúrja a szemüket, meg hátul a vadszõlõ.
Nekem tetszenek a nagy bokrok, a vadszõlõ pedig kifejezetten tetszik. Szépen benõtte a ház oldalát, a kopár fal helyett lett szép zöld, nagy levelû vadszõlõlevél a falon. Hátul pedig különösen jól mutat a kerítésen, mert így legalább nem lát be mindenki. (Anélkül drótkerítés van és semmit nem lehet a kertben csinálni mert mindenki belát. Van még a fa hátul, amit a szomszéd már kétszer kivágott, csak úgy. (Rongálás itt bûncselekmény, de ugye nem jelentettük fel.)
És ugye hogy legyek fényképész és videós, ha még a kertben sem tudok dolgozni, mert tömegek lesnek befelé? A szomszédról már nem is beszélve. Õ felmászik a kocsijuk platójára és úgy csinál mint aki takarítja, csak hogy beleshessen hozzánk a hátsó kertbe mikor fényképeznék. Legutóbb is azt csinálta.
Ez nem minden. A szomszéd kalauzolta az ellenõrt. Õ fogadta, beszélt hozzá, körbevezette! Kell ennél több bizonyíték hogy megint is õ hívta ránk a várost és õ jelentett fel minket?
Közben a kocsijukkal tegnap is a lakhelyünk elé parkoltak, mintha nekik nem lenne a házuk elõtt hely - pedig van.
Közben az egyik szomszéd elõtt van egy halott fa, a másiknak hol tele van gyommal az udvar a háza elõtt, hol 10 régi újságpapír van szétdobálva a járdáján. Engem annyira nem zavar a dolog, én biztos nem jelentgetnék fel érte senkit. Minden szomszédunk rendes, mosolyog, köszön, integet, ezek meg mindig ezt csinálják. Zajonganak, rádiót üvöltetnek, zúgatják a hójárójukat nyár közepén, leskelõdnek, kivágják a fánkat, lecsupaszítják a bokrainkat, bejöttek a kertünkbe -ami bûncselekmény-, a jármûveikkel a házunk elé parkolnak és mindezek mellett még havonta írnak is egy feljelentést is. Ezek mellett egy kommunista házmester is csak kisinas lehetne.
:mad:
Már ma költöznék, ha lenne mibõl. De nincs pénzem. Eddig talán csak 20% jött össze egy saját házra, ami nagyon kevés. :(
raktaros
08-04-2014, 04:09 PM
Én már régen kerestem volna nyugodtabb helyet :(.
Én kerestem is, meg találtam is. Csak pénzem nincs rá. Itt most átszámítva olyan 10,5 millió forint azért kellene egy rendesebbre (és ez itt olcsónak számít). Az ötöde sincs még meg. :(
Õrültekkel nem érdemes leállni. Gyûjtögetek tovább, aztán amint megtehetem, lelépek egy saját, világ háta mögötti tanyára. Ezzel a nõvel meg legyen gondja valaki másnak.
Megérkezett az új fejhallgatóm. :thumbup
Elég rossz volt hogy két hónapig a bal oldali fülesbõl nem jött egy árva hang se.
https://i.ytimg.com/vi/Zrjm_UW32qI/hqdefault.jpg
Most meg két füllel hallok mindent.
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/318/300/9b1.gif
Egy ismerõsünk leparkolt elénk, itt hagyta a kocsiját. Néhány napról van szó, nem nagy ügy.
Erre ma átjön a szomszéd bolond nõ, bekopog és kérdõre von minket hogy mégis mi ez a kocsi a ház elõtt. Értitek? Kérdõre von minket azért, mert a saját lakhelyünk elõtt egy ismerõs autója van. Mégis mi köze van hozzá hogy ki parkol nálunk?! :confused: El akarta vontattatni? Vagy mi baja van vele? Arról nem is beszélve hogy õk mindig elénk parkolnak, de meg se kérdezik hogy mit szólunk hozzá. Vagy azért zavarja hogy más kocsi van most ott, mert addig õk nem tudnak elénk parkolni a kocsijaikkal? Nem az õ házuk, de úgy parkolnak elé mintha az õ fizetett parkolóhelyük lenne.
Ez arra bizonyíték hogy mikor volt egy kocsi itt ami nem volt használva, kijött egy városi hivatalnok és azt mondta nekünk hogy tüntessük el a kocsit különben megbüntetnek minket érte. Szép autó volt, senkit nem zavart. Biztos hogy a bolond szomszéd intézte azt is. (Mert ki más tette volna? Kinek jutna eszébe hogy lát egy szép autót a szomszédja kocsibehajtóján és kihívja miatta a városháza hivatalnokát?)
:duhos:
Szép kis nap ez a mai. Felkeltem, dolgoztam egy csomót, aztán úgy gondoltam hogy ha végzek, levágom a füvet. Ekkor megjelentek a város munkásai és elkezdték szépen tönkretenni azt ami tetszett. Lenullázták a füvet, aztán kivágták az összes szõlõtõkét, vége a szépen beborított falnak, a takart árnyékos, hangulatos konyhaablaknak. Utána fogták és kikú.ták az eperfát is. Valószínûleg a kerítésrõl is leszedik a vadszõlõt, hogy mindenki belásson az udvarunkba. Közben a szomszédasszony dumált a munkásokkal, azok nekem meg nem is köszöntek, pedig kettõnek is mondtam hogy heló. Reggeltõl estig megy a motorfûrész meg más zajos gépek is. Mentem a postára, vagy 30-an voltak elõttem, úgyhogy hagytam az egészet a fenébe. A másik helyen nem mûködött rendesen a fax. Illetve mûködött csak bekavarás volt. Egy halom pénz is pocsékba ment.
Vasember
08-22-2014, 07:55 PM
Úgy látom te buddhista vagy.
Hogyhogy? :haha:
Próbálom nyugodtan kezelni a helyzeteket, de nem túl könnyû.
Vasember
08-22-2014, 08:36 PM
Én úgy tanultam, a kib.szás társas játék.
Otthon biztos, de aki itt csinálja az rosszul jár. Kimaradok belõle, van munkám és jogaim. Egyiket se akarom elveszíteni holmi unatkozó bolond szomszédasszony miatt. Nem éri meg.
Unicornis
08-22-2014, 10:20 PM
Ó, én biztos nem hagynám annyiban a dolgot....
Én nem tudnám megállni hogy ne csesszek ki vele. Addig agyalnék amíg valami jó húzós kibaszást nem találnék ki neki.
De persze úgy hogy ne lehessen rám bizonyítani. Vagy sürgõsen elköltöznék onnan!
Én is költöznék, csak jelenleg még nincs meg rá a pénz. De azért gyûjtögetek. Pedig találtam most két helyet. Mindkettõ 5 hektáros telken van. Bármelyikbe beköltöznék. :)
fisligery
08-23-2014, 09:35 AM
Csak nehogy utánad menjen és megvegye a szomszéd telket:gonoszrohog:
Törölt_fórumtag2
08-24-2014, 04:59 PM
Most láttam a hírekben, hogy földrengés volt nálatok. Nem is kicsi.
Egyben vagy még?
Éjjel dolgoztam, úgyhogy ha volt is földrengés nappal, azt átaludtam. :haha:
Majd megnézem a hírekben. :)
Vasember
08-25-2014, 05:32 AM
Hátha összedõlt a szomszéd háza!
fisligery
08-25-2014, 08:18 AM
Ha igen akkor gondolom megengeded hogy amíg fel nem épül nálatok lakjon:D:nanem::gonoszrohog:
Nem. Inkább ráhívom a városi hatóságokat, hogy tiszta rom a háza és büntessék meg érte. :haha: Ha 15 centi magas fûért lehet büntetni, akkor biztosan lehet az összedõlt házért is.
fisligery
08-25-2014, 12:17 PM
Magyarországon szerintem az ilyet simán szájba vágnák...
Magyarországon én is szájba vágnám. :)
http://gifrific.com/wp-content/uploads/2012/04/chuck-norris-woman-slap.gif
Felmentem a házhirdetõs oldalra és nem találtam a házat amit már 1 hónapja nézek meg minden nap. 10 hold föld, 3 szoba, 2 fürdõszoba, tûrhetõ áron. Levették a weboldalról, biztosan elkelt. Még a fele pénzem se volt meg rá. :(
Közben olvasom a magyar híreket, ingyen osztják az 5-8 milliós házakat az embereknek. Más miért kap én meg miért nem? Pedig én dolgozom és adót is fizetek. :(
Egy újabb lehetõség amit pénz nélkül nem tudtam kihasználni.
gyûjtögetõ
08-30-2014, 04:33 PM
Gondolom azt is nézik hogy te csak egy bevándorló vagy, meg nem tudom van-e gyereked de biztos elõny lenne. De valószínûleg egy õslakosnak elõbb adnak bármit mint neked.
Magyarországon osztják a házakat, nem itt. Itt nem osztanak házat senkinek. (Majd beteszem a másik topicba a hírek közé.)
Itt az õslakos nincs elõnyben a bevándorlóval szemben. Nagyon kevés olyan dolog van amit egy bevándorló nem tehet meg, egy született polgár pedig igen. Egyszerûen csak nincs elég pénzem, ez a gond. :(
Vasember
08-30-2014, 06:12 PM
Nem lehetsz elnök! :)
Fallout11
08-31-2014, 08:38 AM
Maradjunk annyiban, hogy itt sem az "õslakosok" kapják azokat a földeket/házakat...
Nem tudom, de a lényeg hogy én biztos nem kaptam és nem is fogok kapni semmit az államtól.
Csak rossz látni hogy minden jó lehetõség elúszik. Volt 40 hold föld, olcsóért. Volt 16 hold föld, szép házzal. Mára már mind elkelt. A többség már leginkább 2-3 hold földdel van, de azok is 40ezer dollár felett. Majdnem 10.000.000 forint. Kinek van annyija? Még 6-om sincs, 4-em sincs, 3-am sincs. :hogymi: A gazdasági visszaesésnek vége és az ingatlanok ára folyamatosan növekszik. Ami másfél éve 25ezer dollár volt, az most 40ezer. Illetve még sokkal több, már ha egyáltalán árulnak olyat, mert minden jó hely eltûnt. Megvették és eltûntek a jó ajánlatok az összes hirdetõs oldalról.
Az egyik fõnököm mondta hogy miért nem veszek a városban egy házat, olyan helyen ahol olcsó? Több okból. Az egyik hogy utálom a várost. A másik hogy a közbiztonság rossz. A harmadik hogy egy városi ház nem preppernek való. Szeretnék csirkéket tartani, megpróbálkozni a gazdálkodással. Egy városban az nem lehetséges. Városban nincs erdõ és mezõ. Városban szomszédok vannak. Városban szabályok vannak. Beleugatnak hogy mekkora a fû az udvarodon. Mi van ha mégis úgy döntenék hogy vadásznék? Város közepén nem lehet.
Szeretnék egy nagyobb földterületet, rajta egy házzal. Ki akarok ülni egy hintaszékbe, ami a ház verandáján van és puskával a kézben nézném a naplementét. Jól hangzik nem?
http://4.bp.blogspot.com/-sDKQxVfeZgc/TWnVzZvbseI/AAAAAAAACAI/TEYLjCh-BbY/s400/compressed_back_porch_rocking_chair_view_o6yc_jet8 .jpg
Valahonnan pénzt kell szereznem, mert olyan dolgot találtam amit meg kellene vennem. 25%-os árengedmény. :hogymi:
Ma voltam a lõtéren. De azt a rohadt nagy tömeget. :huuu:
Parkoló tele. A maradék helyen kocsik. De még kint az úton is állt kocsi, mert az már a lõtér közelébe se tudott bejutni.
Lesz néhány videó, de semmi különlegesség. Egymás hegyén-hátán álltak az emberek, a célpontkirakásra legalább 20 percet várni kellett.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=850689331631979&id=192123530821899
:)
Megint beszólt a város. Nem tetszik nekik a ház elõtti fû, a hátsó udvarban a fû, a kerítés mellett a fû. Ez megint a szomszéd, mert sehová nem járnak füvet vizsgálni hívás nélkül! A fû nagyjából 4 centivel magasabb a szomszédénál. Többször havazott, -10 fok alatt is volt már, a fû már rég nem is nõ. Ugyanakkora mint 2 hónapja. Erre most ragasztanak ilyeneket a bejárati ajtónkra? Igen, a szomszéd azóta is bõszen nyírja a füvet, nem számít hogy fagypont körüli a hõmérséklet, mert tegnap is búgatta a fûnyíróját. Teljesen bolond.
Arra azért kíváncsi lennék hogy a város miért ugrik minden füttyentésére.
Mi van ha én december közepén nem akarok dérben-fagyban füvet nyírni. Fõleg ha a fû nem is magas? Fele akkora sincs mint nyáron volt. Ráadásul direkt megnéztem az utcában a többi szomszéd udvarát. Van amelyiknek szemét van a gyepjén. Van amelyiknek elborítja a fákról lehullott gally és ágrengeteg. Az üzletek körül lévõ területet már meg se említem, az egész egy szeméttelep, eldobált csikkek százai, kerítésen lobogó nejlonzsák, nejlonszatyrok, eldobált gyorskajás dobozok, vizes flakonok.
Nem számít, a lényeg hogy nálunk 4 centivel magasabb a fû.
Grafitos
12-11-2014, 01:38 PM
nem is tudtam, hogy szeretnél csirkézni és gazdálkodni :D
Ez a verandán ücsörgés puskával a kézben nagyon megkapó életérzés..csinálnám
Aki télen füvet nyír az szimplán csak hülye, ne törõdj vele
Nem is törõdnék, csak mindig amiatt kell aggódni hogy meg akarnak büntetni. Most épp azért, mert nem nyírok télen füvet. Igazából még soha egyik szomszéd ajtaján se láttam ilyen színes papír figyelmeztetést, pedig van olyan ház, ami elõtt halomban állt a ronggyá ázott újságpapír. Egy alkalommal 11 darabot számoltam meg. :hogymi: Jó nagy szemétkupac volt.
A város kirendelt egy kertész-céget. Egy akkora fûnyíró-jármûvel vágják az a +4 centit mint egy fél autó. :rolleyes: Ha decemberben füvet kell vágni, akkor július közepén meg majd felszólítást kapunk hogy hányjuk el a havat? :hogymi: Végül is, reggel is -4 fok volt és most sincs több 1 foknál, ilyenkor kell füvet nyírni. Nem csak a szomszéd hülye, hanem a polgármesteri hivatal is.
Vasember
12-12-2014, 09:32 PM
Te meg szólj be, hogy a szomszéd füvezik!
Az biztos hogy mániás füvezõ. Képes minden másnap nyírni a füvet. A múltkor -szerintem- a lánya nagyon köszönni akart nekem, de hátulról egyformának néznek ki, úgyhogy nem köszöntem neki. Aztán mondta hogy "mondanád hogy szia?" és akkor mondtam. Gondolom hogy fogalma sincs arról hogy mekkora bolond az anyja. Lehet mondanom kellene neki ha legközelebb látom. :rolleyes: "Anyád bolond, zárasd diliházba!" :haha:
Képi illusztráció:
http://i2.cdn.turner.com/dr/hln/www/release/sites/default/files/imagecache/textarticle_640/2013/05/04/snow_0.jpg
Úgylátszik arra felé is elgurult a gyógyszer...
Olvasom a hozzászólásokat néhány helyen. Jó sok ember nyavalyog a múlt heti videóm miatt. Megint jönnek a kesztyû-ellenesek, aztán sokaknak nem tetszett a zene. (Mióta lett az Egyesült Államok rock-ellenes?) És persze a siránkozás, hogy nincs a barátnõm a videóban. Mégis hol írtam hogy benne van? A pisztolya benne van. Meg hogy nincs lövés. Mert az ezen a héten lett. A Beretta videójában -amit 850.000-en néztek meg Youtube-on- sincs lövés. Csak videó az alkatrészekrõl és a kész puskáról. Nõ sincs benne! Amúgy se értem hogy mit akarnak nõket nézni. Aki annyira be van izgulva, az ne fegyverfórumokon nézelõdjön, hanem az xhamster-en. :huuu:
Vak sötét van odakint, a szomszédunk a mi házunk elõtt söprögeti a vizet az utca csatornájába. Miért zavarja õ az, hogy más háza elõtt, esõ után, van egy kis víz az utcán? Persze ha minden más zavarja, akkor miért pont ez ne zavarná.
gyûjtögetõ
12-23-2014, 11:18 PM
Vak sötét van odakint, a szomszédunk a mi házunk elõtt söprögeti a vizet az utca csatornájába. Miért zavarja õ az, hogy más háza elõtt, esõ után, van egy kis víz az utcán? Persze ha minden más zavarja, akkor miért pont ez ne zavarná.
Mert beteg ember, és gondolom nyugger is.
Ma már nem bírtam nézni. Felszedtem néhány szemetet hazafelé jövet. Mûanyag flakonokat. Miért kell eldobni azokat? Én haza bírtam õket hozni, akkor aki ivott belõlük az is elbírta volna õket amíg nem ér egy kukához. Nem baj, mi majd elvisszük a flakonokat oda ahol szét van válogatva a szemét. (mûanyag, üveg, papír, kartonpapír, elemek és akumlátorok)
Itt a szomszéd. Söpri a vizet a csatornába. Mi a francot érdekli ezt a nõt, hogy elõttünk van víz az utcán? Megérteném ha õ is szemetet szedne fel, de vizet söpörni? :confused:
http://i.imgur.com/lJ9Tra1.jpg
fisligery
12-27-2014, 10:18 PM
Szõke......
Nem a hajszíne zavar, hanem a viselkedése. :D
Aztarohadt. Kivittem egy régi rossz tévét a garázsba. Nem tudom mikor gyárthatták, de hatalmas volt és legalább 50 kiló. Persze megfogni se lehetett rendesen. Vagy 25 percen át küszködtem mire kiértem vele az ajtón. :huuu: De a végén csak sikerült és kint van a garázsban. Kivittem mellé 4 rossz hõsugárzót is. Néha nem árt egy kis lomtalanítás és takarítás. De legalább a nehéz ügyet így már letudtam. :)
A hõsugárzó levágta a biztosítékot. Aztán megint. Másodjára nem is sikerült megjavítani. A Net is elment vagy 16 órára. :duhos:
A szomszéd tegnapelõtt hajnali fél 6-kor nekiállt havat hányni. Nincs munkája, fél centi hó volt, de felkelt és kotorta. Minek? Most meg az utcán kezdte el hányni a havat. Az utcán!
Vasember
01-13-2015, 06:10 AM
Biztos olvasott a közmunkaprogramról!
Mentem a dolgomra, esik a porhó, gyalogolok, aztán egyszer csak kinyúltam a betonon. Tisztára le van fagyva minden és a hó miatt nem is látni. Nem ütöttem meg magam, de mire megjáram, addigra még 6-szor (számoltam) csúsztam meg. Mikor visszaértem, akkor arra gondoltam hogy jó, csak 1-szer estem el de nem ütöttem meg magam. Kibírom. Erre a ház elõtt megint elestem és beütöttem a derekam. :huuu:
fisligery
01-20-2015, 06:04 PM
Miért nem szóltál a kedves szomszédnak:D? -biztos ellapátolta volna elõtted a havat, lehet ez a hobbija.:D
Ne is mondd. 3 centi esett, de már kaparja mint az õrült.
Dream_walker
01-20-2015, 08:09 PM
Mentem a dolgomra, esik a porhó, gyalogolok, aztán egyszer csak kinyúltam a betonon. Tisztára le van fagyva minden és a hó miatt nem is látni. Nem ütöttem meg magam, de mire megjáram, addigra még 6-szor (számoltam) csúsztam meg. Mikor visszaértem, akkor arra gondoltam hogy jó, csak 1-szer estem el de nem ütöttem meg magam. Kibírom. Erre a ház elõtt megint elestem és beütöttem a derekam. :huuu:
Na látod, ha beszereznétek egy 600 dolláros hordozható kandallót, akkor nem lenne olyan hideg nálatok, és ilyen esetekre lenne több vödör hamu, amit szétszórhatsz csúszásgátlónak :)
Amúgy ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem mi a munkád? Néha említed, hogy munkaügyben menned kell valahová, aztán utána máshol írod, hogy sokszor otthonról dolgozol, meg ilyenek, és bár a fantáziám jól fejlett, elképzelni sem tudom, hogy mit dolgozhatsz :)
Itthon dolgozom, de kétnaponta posta-ügyben teszek egy kört. :) De 3 féle munkám van. Általában mindig csak itt ülök itthon és pepecselek.
Elõször tõlünk a 4. szomszédnál estem el, de visszafelé jövet a ház elõtt, de a ház elõtti szomszéd járdáján. A hamu ebben az esetben nem segített volna. :haha: És persze són kívül mást eddig még nem láttam hogy használtak volna itt, ki tudja, lehet hogy a hamuért is jól megbüntetnének.
Vasember
01-20-2015, 09:26 PM
Mindenhol ahol megcsúsztál pereld be a tulajt 50000-re!
Vagy lehet elég csak a szomszédasszonyt.
Van egy történet a fejemben, írtam egy filmesnek is vagy egy hete, de nem írt vissza. Lehet hogy írnom kéne belõle egy forgatókönyvet.
Ha betörsz a filmiparba, nehogy kihagyj minket!
:thumbup
A történet egy magyar helyzetre vetített Bosszúvágy film lenne. (Tudjátok, amiben Charles Bronson, kiiktat néhány bûnözõt.)
Bementem a bankba, beszéltem egy bankárral. Mondja hogy lehetne hitelkártyám. Mondtam neki hogy nem kell. Aztán mondja hogy adnának hitelt ha házat akarnánk venni. Mondtam neki hogy nem kell hitel. Aztán megkérdeztem hogy a mostani 0,01%-os banki kamat helyett nem lenne valami jobb lehetõség hogy bent tartsam a pénzem? Erre mondja hogy talán ha ezt meg azt kombinálnánk akkor lehetne 0,03%. Vagy egy évre lekötni és akkor 0,25%. Erre mondom neki hogy értem, de az infláció az a 10-szerese. A pénz úgy egy év alatt ugyanúgy veszítene egy jó nagyot az értékébõl. Erre széttárja a kezét és mondja hogy tudja, de ez van.
Úgyhogy ennyiben maradtunk. :hogymi:
Meg úgy tudom hogy 50 ezer dollár alatt nem is tárgyalnának hitelrõl. Én nem is tervezek olyan drága házat venni. Meg a fene se akarna 35 évre eladósodni.
Õk a megtakarítós számlán tárolt pénz után adnak 0,01%-ot, az 1 évre lekötött pénzért adnának 0,25% kamatot, miközben 4,5%-ért adnának kölcsönt. :nemnem:
Pofátlanság teteje.
Megint rám írt egy bombanõ hogy õ hol él, hány éves és hogy egyedül van. :hogymi: Kérdeztem hogy ismerjük egymást, vagy hogy miért jelölt be. Erre mondta hogy a Facebook ajánlott neki engem. Biztosan illenék hozzá. :haha: Mondtam neki hogy sajnos én nem vagyok egyedül. Azóta nem írt vissza. Néhány éve a szomszéd városból próbálkozott egy nõ. (Mind a kettõnek valódi FB oldala volt, nem fake.)
Vasember
02-14-2015, 08:23 PM
Egy nagy, dagadt, szemüveges, borostás hárombetûs csak azért hozza létre a jónõs facebook profilokat, hogy hátha ráharapsz! :)
Á, nem hiszem. Nem elõször történik ilyen. Meg akkor nem adta fel volna olyan könnyen, mikor mondtam neki hogy nem vagyok "szingli". :haha: Ráadásul egy 3 betûs amúgy is tudná hogy nem vagyok egyedül, mert azok mindent tudnak, nem? :) Inkább egy olyan nõrõl lehet szó, aki most Valentin nap miatt bekattant egy kicsit a magánytól. Ki tudja.
A múltkor rendeltem nadrágot, küldtek hozzá ingyen egy 5 órás energiaitalt. Néhány hete rendeltem dolgokat másik helyrõl, küldtek vele egy -egész stabil- kulcstartó led lámpát. :)
Jött egy jó nagy boríték, de teljesen tele ragasztva fura bélyegekkel. Mondom honnan jött ez? A Mars-ról?
De nem, csak sok 6 és 8 centes bélyeg volt rajta. Egy használt DVD volt benne amit vagy 3 hete rendeltem. :)
Megjelent életem elsõ õsz szõrszála. #imtoooldforthisshit
https://www.youtube.com/watch?v=Q37xJtuQ24w
Jövök hazafelé, csinos nõ jön velem szembe. Már messzirõl néz és mosolyog rám és mondja hogy "HI". Van akinek bejön a szakáll, a terepszínû nadrág és a férfias megjelenés. :D
Sötét hosszú haj, szemüveg, alacsony volt, de jó alakú, meg jó dombos volt a pulóvere is. :hipnozis:
Pityubá
05-20-2015, 07:32 AM
Jövök hazafelé, csinos nõ jön velem szembe. Már messzirõl néz és mosolyog rám és mondja hogy "HI". Van akinek bejön a szakáll, a terepszínû nadrág és a férfias megjelenés. :D
Sötét hosszú haj, szemüveg, alacsony volt, de jó alakú, meg jó dombos volt a pulóvere is. :hipnozis:
Igen kezdetnek nem is rossz. Most szépen halkan súgd a fülünkbe az elhallgatott részleteket is. :D
Amatorpe
05-20-2015, 09:31 AM
Áh, szerintem csak egy ügynök, akit ráállítottak túlélõre a hitelfelvétel miatt... :D
Nincsenek részletek. Ha egyedülálló lennék akkor talán. :haha: De én hûséges típus vagyok.
Az érdekesebb volt, mikor egy nõci rámmozdult egy buliban. Odajött hozzám és kérdezõsködött, meg utalt rá hogy jóképû vagyok meg ilyenek. Közben én meg arra gondoltam hogy "wtf, ilyeneket mond, közben meg a võlegénye 5 méterre áll tõlünk!?"
:huuu:
Amatorpe
05-21-2015, 11:06 AM
Na tessék, kiderül, hogy Túlélõ igazából milyen macho, jóképû, sármos... :D
Én nem tartom magam annak, de úgy tûnik hogy némelyik nõnek bejön a borosta-szakáll, terepmintás BDU nadrág párosítás. :haha:
Én nem tartom magam annak, de úgy tûnik hogy némelyik nõnek bejön a borosta-szakáll, terepmintás BDU nadrág párosítás. :haha:
Jaaa hogy BDU nadrág volt rajtad??
Így már érthetõ!
:D
Nekem más fajta nadrágom nincs amit utcán hordanék. Muliticam BDU, woodland BDU és fekete BDU. Jó, van egy bolyhos pizsamanadrágom. (De az is woodland terepmintás.) :haha:
Mentünk a kiserdõbe járni egyet. Jó volt kimozdulni egy kicsit a házból. Leültünk a patak mellé és vadlibákat néztünk.
Itt egy kép is.
http://i.imgur.com/NqAcJHT.jpg
Pityubá
05-25-2015, 08:10 AM
Itt egy kép is.
Nyugalmat sugárzó kép. Igazi cserkész tábornak való hely. :D
Vadlibákról is van kép ?
venosz
05-25-2015, 09:03 AM
Nézték, nézték õket, de nem jöttek. :(
Vasember
05-25-2015, 09:28 AM
Ez akár Gödön is lehetne a kiságnál.
A vadlibákat nem fényképeztem, de majd máskor akkor róluk is lövök néhányat.
Ha tetszik ez a patakos kép, van még egy, majd azt is megosztom. Magamról is készítettem egyet, de annyira látszik hogy elhízott a hasam, hogy nem égetném magam azzal hogy azt a képet megosszam. :hogymi:
Hosszú hétvége van, szabadnappal (Memorial Day), úgyhogy volt egy rakás ember. Legközelebb majd nyugalmasabb napot választok mikor odamegyek.
Ez akár Gödön is lehetne a kiságnál.
Az egyik különbség, hogy Magyarországon nincs tele minden halott és fél-halott fával, de itt teljesen. Nem vágják ki õket, csak ott állnak kopaszon, míg ki nem dõlnek. :(
D - törölt tag
05-25-2015, 05:57 PM
Itt egy kép is.
http://i.imgur.com/NqAcJHT.jpg
Jobbra elõre van két tartás,ott biztos ,hogy lapul egy két csuka,vagy süllõ,Harcsa sem elképzelhetetlen..Megkóstolnám!:szeret:
A város mocska folyik bele a csatornán keresztül a vízelvezetõkön át, úgyhogy a kocsik alól az olaj folyik az utcára, az utcáról belemossa az esõ a csatornába, a csatornából meg folyik bele a nagy patakba. Pont errõl beszélgettünk a társammal is, mikor ott voltunk. Én mondtam neki hogy vajon lehetnek-e ott halak, õ meg mondta hogy túl szennyezett ahhoz a víz. Úgyhogy sajnos valószínû hogy nincs benne hal. Máskor úsztak benne kacsák, az biztos.
Pityubá
05-25-2015, 08:50 PM
A vadlibákat nem fényképeztem, de majd máskor akkor róluk is lövök néhányat.........
Sörétessel természetesen. :D
Itt egy másik kép is. :)
http://i.imgur.com/7EPTOAW.jpg
Most egy ilyen repült a ház felett.
https://www.youtube.com/watch?v=gdKpzSI7TAg
:cool:
Ez se az én napom. 2 munkás dobozt lelökött a macska. Aztán egy rakás másik dobozt is. Kétszer. Aztán gondoltam hogy az idegeskedés után iszok egy kólát. Felbontom, kimegyek megnézni a postaládát. Mire visszajöttem a macskák lelökték a kólát a földre. Tiszta kólában úszott a padló, de még a nyomtatóm is kapott belõle. Aztán vitatkozás is, meg a postán nem olyan bélyegeket adtak amilyeneket akartam. De már inkább nem is szóltam érte. És nem intéztem egy másik dolgot amit akartam, meg már túl késõ is van rá. Meg csomag érkezett, de az se volt egyszerû. És még csak a nap fele telt el.
És a macska lelökte a monitoromat is. Jó nagy karcolás lett a képernyõn. Az étel is borult, meg egy pohár is ami széttört a padlón. Fõtt kukoricalé meg bele az új irodai székem kárpitjába.
Grafitos
06-02-2015, 06:52 AM
uhh..na ez kemény. Gondolom nem volt õszinte a mosolyod utána:)
Ezért félnék én lakásban macskát tartani. Volt egy barátom, akinek egy szépséges perzsája volt. Egyszer meghívott kajálni és mikor beléptünk a konyhába, a macska a tegnapról kinthagyott tepsit nyalta épp..mondtam megyünk a mekibe inkább:)
Amúgy most hogy házunk lett én is szeretnék macskát tartani(persze kint). Azt gondolom menteni fogunk egy kiscicát..igazi házi cirmosra gondoltam, akiben dúl a vadászösztön:)
http://szegedicicamentok.hu/tarhely/szegedicicamentok/kepek/macska_es_eger.jpg
Dream_walker
06-02-2015, 03:27 PM
Házba nem jöhet be a macska, ez nálunk is szabály.
Amúgy a legelkényeztetettebb házikedvencben is feléled az õsi vadászösztön, ha két egymást követõ napon is üresen hagyod a tálját :D
Nem a macska hibája, hanem a házé és a helyzeté. Azért kellene új helyre menni, mert ami nálunk van az katasztrófa-állapot.
Kezdünk összebarátkozni az új nyomtatóval. Kicsit komplikáltabb, viszont rájöttem hogy 10-esével lehet borítékkal etetni. Az úgy nem olyan vészes. Még rá kellene jönnöm hogy hogy szoktathatnám le a tintazabálásról, mert nem lehet a beállításoknál teljesen levenni a tintahasználatot. Ott van, de a csúszkát nem lehet odavinni. Persze az is mázli hogy találtam driver-t hozzá, mert alapból Windows 8 kell neki. Ha kifogy a papír, nem kerreg, hanem csak jelez hogy nincs, ha meg adok neki papírt, akkor észreveszi és már nyomtat is, nem kell külön gombokat nyomogatni hogy elkezdjen nyomtatni. :)
Hamarosan valószínû hogy fénymásolnom kell majd, úgyhogy az is hasznos lesz. Máshol fénymásoltatni nem olcsó dolog. A Fax nem tudom hogy hogy lesz, azt se tudom hogy mûködik-e még a házban a drótos telefon.
Zacskóbicska
06-03-2015, 05:58 AM
És a macska lelökte a monitoromat is. Jó nagy karcolás lett a képernyõn. Az étel is borult, meg egy pohár is ami széttört a padlón. Fõtt kukoricalé meg bele az új irodai székem kárpitjába.
Nincs neked puskád? Ha van, mire való?
Igazad van. Legközelebb kitámasztom a monitort a puskával. Úgy nem fog leesni. :D
Mára megvolt a kardió. Lenyomtam egy 10 kilométerest gyaloglást. :haha:
gyûjtögetõ
06-03-2015, 09:32 PM
Egy kis helyesbítés a gyaloglás nem kardió mozgás hanem aerob, a kettõ hatása más :D
Azt írják hogy a gyaloglás is az, csak nem annyira mint mondjuk mint a többi.
"Cardio Exercise - Walking can be cardio exercise if it provides moderate to vigorous exercise that gives your heart, lungs and blood vessels a workout, making them stronger as a result of your efforts. The Activity Guidelines report that people who engage in cardio exercise, such as brisk walking, have lower rates of heart disease, stroke and high blood pressure than those who don’t exercise in this way. Those who exercise beyond the minimum gain additional benefits, such as a lower risk of colon and breast cancer. Walking at a very fast pace gives you the additional benefits."
:beer:
A lényeg hogy jól esett. Az idõ meg pont jó volt hozzá, mert nem volt kánikula, kellemes volt a hûvös szél is, ugyanakkor 21-25 fok között volt a hõmérséklet. Kicsit természet is volt benne, mert járda helyett domboldalakon kellett mennem.
Mert ugye "Minek neked járda városban? Vegyé kocsit, paraszt!" :hogymi:
De azt leszámítva tökéletes volt. :)
Itt az új jármûvem.
http://i.imgur.com/VHF535T.jpg
Taktikai bicikli.
:cool:
Meg volt a bicikliteszt.
10 kilométeres triatlon. Tekertem, gyalogoltam és úsztam az izzadságban. :haha:
Jól szerepelt a jármû az elsõ tesztelésen. :thumbup
2 és fél óra volt gyalog, most viszont végeztem másfél óra alatt úgy, hogy még egy boltba is bementem. Vettem bolhairtót a macskáknak. Ha beválik, veszek nekik többet is.
https://36.media.tumblr.com/1f0de1e4905760b6274a555b3aa040c6/tumblr_mfcuktWH1o1rq3b5ko1_500.jpg
Nem tudom mi volt az utcán, de szerintem egy csapat idõsebb gyerek vert egy fiatalabbat. Volt egy nagyobb, többi körülöttük, meg spanyolul üvöltött a végén az amelyik verekedett, de eszelõs módon ment az üvöltözés.
:hanyas:
Megjártam az újabb 10 kilométert. Már örültem hogy milyen gyorsan intézem, meg hogy új helyeken ahol eddig toltam most tekertem, erre visszafelé nem megy a bicikli, a lánc miatt. Nézem, hát egy mûanyag kötözõ szalag rátekeredett a hátsó fogaskerékre. A járdán ülve szenvedtem vele vagy 10 percet. Aztán meg hiába volt elsõbbségem, majdnem elütött valami idióta, mert hajt, kezében cigi, meg mobiltelefon, és még idegeskedett is. Ha nem tud vezetni akkor miért nem busszal jár? :mad:
Tegnap lõttem ezt a két képet. Sérült pillangó, nem tudott repülni. Bal oldalt látszik hogy a szárnyából hiányzik egy darab. :( De így is gyönyörû.
http://i.imgur.com/vVW4aB1.jpg
http://i.imgur.com/gTs3ds0.jpg
aksurv
06-17-2015, 07:22 AM
Megjártam az újabb 10 kilométert. Már örültem hogy milyen gyorsan intézem, meg hogy új helyeken ahol eddig toltam most tekertem, erre visszafelé nem megy a bicikli, a lánc miatt. Nézem, hát egy mûanyag kötözõ szalag rátekeredett a hátsó fogaskerékre. A járdán ülve szenvedtem vele vagy 10 percet. Aztán meg hiába volt elsõbbségem, majdnem elütött valami idióta, mert hajt, kezében cigi, meg mobiltelefon, és még idegeskedett is. Ha nem tud vezetni akkor miért nem busszal jár? :mad:
https://youtu.be/K1IiX7rNHok
Igen, pontosan az hiányzott. :haha:
Megtaláltam, bekészítem a mai úthoz. :thumbup
Ma meg rám szólt már messzirõl egy szép nõ, hogy "Milyen csodálatos nap a biciklizésre. Én nagyon szeretek biciklizni."
Stílusra kicsit rockabilly-s volt.
https://www.google.com/search?q=rockabilly+chick&biw=1600&bih=811&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vQmCVYytB9LfggT1h4HIBA&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=_
Hallottam néhány hangos pukkanást, megint a szomszéd gyerekek tüzijátékoztak. Aztán gondoltam sétálok egyet, de már hallottam a tûzoltókat. A házuk elõtt már volt 2 rendõrautó és akkor érkezett meg a 4. tûzoltókocsi. Nem tudom mit csinálhattak. Valószínûleg valami felgyulladhatott, mert mentõt nem láttam, rendõrbõl meg nem volt olyan sok. :hogymi:
Arra gondoltam hogy mi vagyunk itt az utcában a fekete bárányok, mert ritkábban nyírjuk a füvet, vadszõlõnk van és mókust is etetünk.
Ugyanakkor az elmúlt néhány évben a bal oldali szomszédhoz tûzoltó jött, a bal oldali szembe szomszédhoz mentõ, a jobb oldali szembe szomszédhoz vagy 10 szirénázó járõr és elvitték a kocsiját, a jobboldali szomszédhoz pedig 3x jöttek rendõrök, abból kétszer elvittek egy-egy kocsit, most meg a 3-al jobbra lévõ szomszéd csinált valamit ami miatt 2 járõr és 4 tûzoltó jött a háza elé.
És akkor mi vagyunk a problémásak, mert mogyorót dobunk a mókusoknak. :rolleyes:
Úgy tûnik hogy mostantól megint minimálbér alatt leszek. Próbálom a jó oldalát nézni. Több lesz a szabadidõm. :(
Ma is majdnem elcsapott egy kocsi. Az azért milyen jó, hogy autó az autóval szemben betartja a szabályokat, de ha egy gyalogosnak vagy egy biciklisnek elsõbbsége van, az úgy teljesen mindegy. Megyek, gurulok, elsõbbségem van, erre kivágódik elém egy kocsi. Gengszter rappernek öltözött figura, arra se vette a fáradságot hogy rám nézzen, megállt elõttem, aztán hajtott tovább. Közveszélyes õrültek. De a nõknél se ritka hogy csak azért nem ütnek el, mert bizalmatlanságomban inkább megállok ott is ahol elsõbbségem lenne. Mert ha én megállok akkor integetnek mérgesen hogy menjek már, de nem állok meg, akkor meg vagy kórházba, vagy temetõbe kerülök. :rolleyes: És akkor ezeknek így jogosítványuk van.
Fellöktem a Pepsit és leöntöttem a gatyámat egy adag jéghideg kólával. Aztán 2 perccel késõbb sikeresen levertem a ropit is, a nagyja a földön landolt. :rolleyes:
És megint majdnem elcsaptak.
Megyek a járdán, de már figyelem a bokor mögött a fényszórót és inkább megállok. Jól is tettem, mert a nõ még csak nem is lassított. Nem nézett körül, végig balra fordította a fejét, közben a kezében telefon. Aztán kifordult és hajtott tovább. Azt se látta hogy ott voltam, ha nem állok meg biztos elgázol. :hogymi:
mmilan21
07-03-2015, 11:16 AM
Vigyázz magadra Túlélõ.
Gondolom nálatok sem lehet törvény szerint egy kézzel vezetni, a másikkal meg telefonálni.
Headset a minimum, ha valaki vezetés közben akar telefonálni.
Akkor ezek szerint elég sok figyelmetlen jármû vezetõ van az Államokban is.
A zebra elõtt talán sövény/fa/bokor van, hogy nem látott meg a vezetõ? Elég csúnya seb lehet a várostervezés forgalmi részérõl.
Vagy csak téged tesztel/eddz a sorsod, hogy maradj formában és ne lankadjon a figyelmed. :)
Nem lehet úgy vezetni, de attól még mindenki úgy vezet.
A zebra elõtt talán sövény/fa/bokor van, hogy nem látott meg a vezetõ?
Igen, az egyik hely úgy van kialakítva, hogy parkoló van, elõtte bokor. Ha egy nagyobb kocsi van a parkolóban, akkor azért nem látnak, de tavasztól télig a bokron se lehet átlátni. De télen se nagyon. Viszont ha betartanák a kresz-t, akkor megállnának és úgy nem lenne veszélyes. De megkapják a jogosítványt, aztán úgy gondolják hogy az felmenti õket a szabályok betartása alól.
Mondja már meg valaki hogy mi a jó abban ha járókelõket ijesztgetnek kocsiból. Nem tudom hogy ez ugyanaz a csapat-e, vagy egy másik, régebben egy rozsdás fehér kocsiból csinálták, most ez egy kék kocsi volt. Gyalogoltam a járdán, erre rám üvöltöttek teljes erõbõl hogy "F*CK YOU N****R!". Aminek mi értelme van? Fõleg úgyhogy akik kiabáltak azok voltak feketék, én meg ugye nem vagyok az. Én nem szoktam szólni, viszont voltak még néhányan körülöttem, azok eléggé felháborodtak. Két nõ mondta egymásnak hogy "Ezeknek nincs jobb szórakozásuk minthogy emberekre üvöltsenek a kocsijukból?". Csak azt remélem hogy nem lépnek át egy határt, mert eddig csak a kocsiból kikiabálás volt, meg rám dudálás. Nem mondom hogy én vagyok az egyetlen, mert biztos hogy másokkal is ezt csinálják. A múltkor néztem egy videót, egy fekete férfi panaszkodott benne, hogy sétált a kislányával, ment át a járdán, erre ijesztgették a kocsiból hogy "nem jó a fék, nem jó a fék, és rúgatták a kocsit". Õ is felháborodott az ilyen viselkedésen, de én is pont annyira vagyok ideges mikor hasonló történik. Nehezen viselem a s*ggfej embereket. Ahogy mondani szokás, nemre, korra, származásra, vallásra való tekintet nélkül. Tényleg huszonéveseknek ezzel kell szórakozniuk? Komolyan óvodában még elmegy, de már ott se nézik jó szemmel. Már ott is dedós és hülye viselkedés. Huszon meg harminc évesen mennyire kell idiótának lenni hogy valaki ilyesmiket csináljon?
mmilan21
07-06-2015, 11:56 AM
Huszon meg harminc évesen mennyire kell idiótának lenni hogy valaki ilyesmiket csináljon?
Azért megnyugtató, hogy valószínûleg õk mennek elõször a lecsóba, ha gebasz lesz. :)
Nem tudják lekötni magukat. Nem tudják mi az a tisztelet vagy a megbecsülés.
Ahogy õk tekintenek az életre, az élet is úgy tekint vissza rájuk. A hozzájuk hasonlók szoktak kocsival felcsavarodni a fára vagy belezúgni az árokba.
El is képzelem, ahogy mondja a szakadéknak vagy a fának: Rossz a fék!...Rossz a fék!...El az útból... és aztán egy nagy csattanás... :gonoszrohog:
Erre felénk is van pár félnótás, aki a kocsijával menõzik. Errõl színvonalról nehéz felkapaszkodni.
Nem én fogok pánikolni, ha a bevándorlók az utcán fognak strázsálni.
Egyébként meg hiába próbál az ember rávilágítani a gondok gyökerére, ha az illetõk többsége esetén süket fülekre talál a mondani valóm.
Beveszi a lexarom tablettát azt tovább hajt. Majd mi lesz amikor(gebasz esetén) nem gyártanak majd több lexarom tablettát?? Az illetõk fejére szakad az összes addigi lexarozott tette és fõként a tudatlansága.
Aki eldobja a lexarom tablettát, az még mindig tanulhat a hibáiból és mások példájából.
Mondtam én hogy gyanús volt a szomszéd hogy fegyvereket pakolt be a kocsijába. Pár napja egy jó nagy levonót ragasztott a kocsija hátsó szélvédõjére. "COME AND TAKE IT" és egy jó nagy AK-47-es is rajta van. :haha:
Pont ilyen.
http://www.weaponstickers.com/images/full/5.5x3.5_cati_AK47_w.png
mmilan21
07-07-2015, 09:32 AM
Pont ilyen.
http://www.weaponstickers.com/images/full/5.5x3.5_cati_AK47_w.png
Kell nekem egy (pár tucat) ilyen. :D
Ráragasztanám az almafára, meg a szilvafára az utcán. Néznének nagyot a járókelõk, de fõként a szatyorszámra gyûjtögetõ bevándorlók. :)
Erdõlelke-íjszelleme
07-07-2015, 09:36 AM
Tulelo, ha ilyet látsz, mint lent, ez az eredetije (come and take them, gyere és vedd el), görögül:
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
5813
(A thermopülai Leonidas szobor talapzatáról, ha nagyobb képet keresel.)
Tudom, mindkettõ híres mondás itt. :beer:
A Come and Take it nagyon régi, a görög verziója 2008 körül lett népszerû. A "From my cold dead hands" meg azóta ismert szerintem, amióta Charlton Heston mondta az NRA gyûlésen.
Lehet váltok majd pár szót a szomszéddal, ha már ilyen rokonlelkek vagyunk. :D
Úgy tûnik hogy megint feljelentett minket a szomszéd nõ.
Gondolom hogy megint a vadszõlõvel van baja, meg hogy a ház mellett magasabb a fû. (Persze, mivel úgy szeretem. Mivel van egy kis zöld a ház mellett, így kiülök alá. Meg vadszõlõ van a kerítésen, így kevésbé látnak be idegenek. Ha megint lek.rják a vadszõlõt, akkor megint semmi kedvem nem lesz kiülni és inkább bent rothadok a 35 fokos házban. Csupasz betonra nem fogok kiülni az biztos.) Vajon hány évet kell még emellett az idióta nõ mellett élnem?
Tegnapelõtt mentem a biciklivel erre hallom hogy dudálnak. (Nem nekem.) Felnéztem, erre volt egy Jeep, egy szõke nõ a napfénytetõn át ki volt bújva és szelfiket fényképezett magáról, miközben a kocsijával lassan haladt elõre, mögötte vagy 50 másik jármû és dudáltak neki hogy haladjon már ne fényképezgessen. :haha:
Nagyon okos hogy a délutáni csúcsforgalomban jut eszébe ilyen képeket készíteni.
Áttekertem a fél városon át a posta felé, aztán rájöttem hogy nincs nálam a pénztárcám. Jöhettem haza, semmit nem intéztem el. :duhos:
mmilan21
07-27-2015, 02:04 PM
Áttekertem a fél városon át a posta felé, aztán rájöttem hogy nincs nálam a pénztárcám. Jöhettem haza, semmit nem intéztem el. :duhos:
De legalább nem gyalogolnod kellet. :)
Játszottam a macskával, aztán minden elõjel nélkül rám támadt. Teljesen szétharapta az ujjam. Lett rajta egy nyílt seb is, meg a bõröm alatt sok vér. De elharaphatott valami ideget is, mert nem érzem hogy fájna, csak ég. Pedig a seb nagyon csúnya.
Tudom hogy nem a macska hibája, mert betegek a szerencsétlenek. A másik is bekattant a múltkor, olyankor néhány másodpercig azt se tudják hogy mi történik velük. :(
mzperiksz
07-27-2015, 05:43 PM
Jól tennéd ha elmennél orvoshoz, mert a macska harapása az egyik legfertõzõbb az állatok közt. Akár halállal is végzõdhet egy kezeletlen fertõzés.
Játszottam a macskával, aztán minden elõjel nélkül rám támadt. Teljesen szétharapta az ujjam. Lett rajta egy nyílt seb is, meg a bõröm alatt sok vér. De elharaphatott valami ideget is, mert nem érzem hogy fájna, csak ég. Pedig a seb nagyon csúnya.
Tudom hogy nem a macska hibája, mert betegek a szerencsétlenek. A másik is bekattant a múltkor, olyankor néhány másodpercig azt se tudják hogy mi történik velük. :(
Törölt_fórumtag2
07-27-2015, 08:23 PM
Jól tennéd ha elmennél orvoshoz, mert a macska harapása az egyik legfertõzõbb az állatok közt. Akár halállal is végzõdhet egy kezeletlen fertõzés.
Az egyik melóhelyemen volt egy béna kezû fickó. A saját macskája megharapta a kezét, játék közben. Bakteriális fertõzés, alig tudták megmenteni a karját az amputálástól. Igaza van a tagtársnak, fordulj orvoshoz, minél hamarabb.
Annyira nem vészes. A véresen kinézõ rész az zúzódás, nem harapott át a fogával. Nagyjából olyan mintha rávágtam volna az ajtót. A másik rész se mély, csak kicsit felszakadt a bõr. Rögtön leápoltam alkohollal. A macskák betegek, de nem emberre fertõzõek, hanem egymásra, szóval az nem gond. Szerintem már több százszor karmolt meg harapott már macska, úgyhogy ez a mostani se különleges. Épp csak erõsebben csinálta, de nem az õ hibája. Senkinek se a hibája. Most elõjött és nyávogott nekem, szerintem nem is emlékszik rá hogy mit csinált. A másik is megharapott, nála az volt hogy megharapta egy bolha és fejjel beleesett a mosogatóvízbe, én meg utánakaptam hogy kiszedjem, õ meg úgy meg volt ijedve hogy hirtelen azt hitte hogy vízbe akarom fojtani. Venni kéne nekik megint bolhairtót, mert már vagy 10 napja nem vettünk.
Az a gáz hogy ha én nem intézek valamit, akkor az nem lesz elintézve. Ez igaz a macskákra is, ezért van az hogy én vagyok az egyetlen aki bolhairtót vesz, holott mindenki úgy viselkedik mintha nem az én macskáim lennének. De akkor miért én vegyem a bolhairtót? :rolleyes: Átszámítva vagy 10.000 forint havonta.
Itt a bûnös.
http://i.imgur.com/47q0jYS.jpg
Bementem az állatorvoshoz, de nem nagyon akartak foglalkozni a helyzettel. Mondta az egyik recepciós hogy inkább vigyem a másik klinikájukra. Mégis hogy? Õk vannak a legközelebb, akkor hogy vigyem máshová a macskát? Dobjam a kormányra és gyalogoljak 15 kilométert vagy mi? Mondtam a nõnek hogy csak biciklim van. Erre mindenféle kérdéseket tett fel a macskáról, a nagy hangzavarban a felét is alig értettem. Mondta hogy adjam meg a saját adataimat. Inkább odaadtam neki a személyimet hogy másolja ki a nevem meg amit akar. Aztán adott egy lapot hogy töltsem ki. Telefonszám vagy 5 féle. Nincs telefonom, mások telefonszámát meg nem tudom fejbõl. Inkább hazahoztam a papírt, majd itthon kitöltjük aztán visszaviszem. De mondta a nõ hogy "hosszú a várakozó lista". Debazzeg tudom hogy mi a macska baja, csak rá kéne nézzen az orvos és meg kéne hogy mondja hogy bolhaallergia+fertõzés, akkor ezt a gyógyszert vedd meg neki. 5 perc alatt meglenne. Az is érdekes hogy vagy 10 ember sétálgatott ott akik ott dolgoztak és volt ott 4 ember állatokkal. :hogymi:
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/178/923/fuck-this-shit-cat.jpg
Frissítés: Visszamentem, vittem nekik a kitöltött nyomtatványt. Azt mondták hogy majd hívnak ha vihetem a cicát.
Megint beállt egy fickó a bejárón, a járda közepére. Nem tudtam elõtte menni, mögötte próbáltam. Közben viszont jött egy piros kocsis nõ, kanyarodott befelé, az idióta szürke kocsis miatt nem látott. Szembõl meg egy másik összezavarodott biciklis. Elsõbbséget nem adják meg, beállnak a járdára. Ki ad ezeknek jogosítványt? De azért is bolond mindenki, mert se rendes út, se járda, se semmi, az egész várost feltúrták a munkások. Nem ám hogy néhány száz métert felszednek, aztán azt megcsinálják és folytatják következõ pár száz méteren. Felszedtek vagy 4 kilométert. Még egy T72-essel is elakadnék, nem hogy biciklivel. Van olyan rész ahol teljesen el kell kerülnöm másfelé. De ma az se volt egyszerû, mert másfajta munkások a kerülõutat is elállták. :hogymi: Visszafelé meg jött egy biciklis, hogy hogy tudna a közelben átjutni másik oldalra. Õ is jót kérdezett. Tököm tudja, valahol 4 kilométerrel odébb. :(
Az állatorvosi rendelõbõl azóta se szóltak. Pedig a cicánk lázas is.
5. nap hogy nem szóltak az állatorvostól. A cicánkat felhoztam a pincébõl, de nagyon rosszul néz ki. Szõre nincs, csak dudorok, gennyes kelések rajta. Elkezdett vakarózni egy kicsit, azonnal csupa vér lett a nyaka és sírt, aztán vissza lefutott a pincébe. Hétfõn újra bemegyek az állatkórházba és megkérdem õket hogy mi van már. 5 perc alatt meg tudnák vizsgálni, még én is megtudnám mondani hogy mi baja, csak azt nem tudom hogy milyen orvosság kellene neki. :duhos:
Most van a 8. nap. Visszamentem. Úgy tûnik hogy be se vittek a rendszerbe, pedig begépelte az adataimat az egyik nõ, a másiknak meg kitöltött nyomtatványt is vittem. Most legalább egy olyan volt ott akit érdekelt a dolog, úgyhogy 2 óra múlva vissza kell mennem a cicával és megvizsgálják. :hogymi:
Megvizsgálták, csináltak rajta pár tesztet. A számla: $130 ami kb 36.000 forint.
Mikor megláttam, nem örültem.
http://static2.fjcdn.com/thumbnails/comments/Your+logic+is+atrocious+plus+troll+_92b654adf8dddd 92e8880e537590b1d3.jpg
Az állatkórházban megjelent egy idõsebb nõ egy fiatalabb férfi, szóltak a betegszállítóknak, azok kimentek egy kis hordágyfélével a nõ kocsijához. Kivettek belõle valószínûleg egy halott kutyát és behozták az épületbe. A nõ meg sírt. :(
Megfürdettük a macskát. Nem örült, de igazából túlzottam nem is tiltakozott. Szerintem jól eshetett neki a langyos víz. Csak a végén nagyon reszketett mert fázott, de már jól van. Legközelebb kamerára veszem. :D
A biciklizés miatt egészen lebarnultak a karjaim. Jobb ha nem is látogatok Magyarországra, a végén még valaki afrikai bevándorlónak nézne. :D
Nem csalódtam az adóhivatalban. Idén is visszaküldik a befizetett pénz felét. Megy a ház-alapba. :cool:
Buckalako
08-14-2015, 06:43 PM
a végén még valaki afrikai bevándorlónak nézne. :D
Legalább ingyen utazhatnál :)
Tegnap se volt túl sok idõm. Csomó munka, meg a macskát vittük megint állatorvoshoz. Jó sok ideig tartott a várakozás, a végén meg újabb 55 dolláromba került a dolog. Szteroid injekciót kapott. (Én azt hittem hogy olyat csak bodybuilderek használnak.) De így már 180 dolláromba került a helyzet. Remélem hogy nagyon egészséges lesz, mert becsõdölök anyagilag a gyógyulásába. :hogymi:
Rendeltem valamit Távol Keletrõl, postázta az eladó, meg is mutatta a dobozt meg minden. Feladta a csomagot, de a postai kód nem mûködött. Mondta hogy majd ideér. Több mint 3 hét alatt nem ért ide, erre most írta hogy semmi gond, visszaküldi a pénzt. És már küldte is. Nem lehet rá panaszom. Mondta hogy utánanézett, de elveszett a csomag. Eléggé sajnálom, de ez van. Írtam neki hogy ha netán felbukkanna, akkor majd írok neki. Meg adtam a boltjának egy pozitív értékelést. Tudom mennyire gáz ha elveszik csomag, fõleg ha értékes.
mmilan21
08-27-2015, 05:49 AM
Mondta hogy utánanézett, de elveszett a csomag. Eléggé sajnálom, de ez van.
"Leesett a kamionról" - "zsebre vágta" a raktáros vagy a futárszolgálat. :)
Egyébként full korrekt volt az eladó. Ez igazán tisztességes eladói hozzáállás volt. :thumbup
Kicsit aggódtam, de rögtön elnézést kért vagy 3 üzenetben és azonnal mondta hogy küldi vissza a pénzt vagy küld másikat.
Nézegetem a Facebook-ot, de arra gondolok közben hogy "valaki osszon már meg egy macskás képet, mert már hülyét kapok a menekültügyi politika témától". Komolyan, kizárólag arról lehet olvasni. Megyek is, nézek pár macskás videót Youtubeon.
WestBam
09-03-2015, 07:51 AM
http://www.youtube.com/watch?v=56ucT_Hw4bg
Gondoltam bemegyek a boltba és veszek egy rágót.
Vettem macskáknak bolhairtót, egy rakás borítékot, meg egy 1 dolláros DVD-t is, aztán hazajöttem.
Most jutott eszembe hogy rágót nem vettem. :haha:
Viszont a bolt ételadományt gyûjtött hajléktalanoknak és beleadtam. Úgyhogy megvolt a napi jócselekedet is. :)
Csak az lehet igazán kemény arc, akinek ilyen pólója van.
http://i.imgur.com/DGPutc9.jpg
Felébredtem és a bankomtól jött egy email, hogy valaki Mexikóban megpróbált valamit venni a hitelkártyaszámommal. Ilyen még nem volt ezelõtt. De a bank kiszûrte, én bementem hozzájuk, egy bankárral leültem, 10 perc alatt letiltotta a kártyát és mondta hogy az új kártyám az új számmal 3-5 napon belül megérkezik majd a postaládánkba. Úgyhogy nem volt semmi probléma. Úgyis kellett már egy új kártya, nem fog megártani. :)
Nem egyszerû a helyzet. Még mindig fényévekre vagyok attól hogy házat vegyek. Legalább a mostani ingatlanügynök beszél velem, ez már haladás. Meglátjuk hogy mire jutok vele.
Magyarországon csak annyi, hogy valaki odamegy, megnézi kívül-belül, papírokat kinyomtatják, ügyvédhez mennek, aláírják az adás-vételit, fizet a vevõ, átírják a nevére a házat és kész.
Nálunk meg már az is csoda ha egyáltalán sikerül beszélni egy ingatlanossal, de muszáj, mert az eladó és a vevõ az esetek 99%-ában nem találkozik.
Ma mentem be a városba és láttam a járdán egy öregembert gyalogolni. Hidegben, téli sapka, nagy kabát. De alul pizsamanadrág, papucs, zokni nélkül és egy kis kerekes izében oxigénpalackot húzott maga után.
Kíváncsi vagyok hogy mi az õ sztorija. Arra gondoltam hogy talán kiszökött valahonnan? De a sapka és a kabát miatt nem hiszem. Elég bizarr látvány volt az öreg. :hogymi:
Ez a fa állt szemben a szomszéd háza elõtt.
http://i.imgur.com/YLYrbft.jpg
De már nincs ott. Nem rég kivágatták. Gondolom azért mert úgy kényelmesebb füvet nyírni, ha nem kell nekik kerülgetni. :rolleyes:
mmilan21
11-22-2015, 04:15 PM
De már nincs ott. Nem rég kivágatták. Gondolom azért mert úgy kényelmesebb füvet nyírni, ha nem kell nekik kerülgetni. :rolleyes:
Mert "minek az". Legfeljebb nyáron majd melegebb lesz ott náluk.
Tud zavarni mikor egy olyan fát vágnak ki, aminek a helyére nem terveznek semmit és amúgy nem volt zavaró. Értem én hogy kicsit könnyebb lenyírni a füvet, de az a fa már sok éve ott volt, még az elõtt, hogy a szomszédok beköltöztek volna a házba. És egészséges volt, meg tavasszal gyönyörû. Mi értelme volt kivágni? :mad: Nem vagyok egy hippi, de az ilyet nehezen viselem. Meg azt mikor ok nélkül lebetonoznak mindent.
Emlékszem néhány régi fényképre, Pestrõl a '50-es, '60-as, '70-es évekbõl. Csupa zöld volt minden, rengeteg fával, bokrokkal, sok parkkal. Ma mi van? Beton mindenütt. De gondolom hogy így jó nekik. Több por, kevesebb levegõ, több beteg. :(
A mostani házat is megvették. Tettem rá ajánlatot de most szóltak hogy felejtsem el.
Ha ismered azt az érzést hogy valamit próbálsz évekig, folyamatosan, nem adod fel, de sose sikerül, és mindegyik alkalommal meghalsz egy kicsit legbelül, akkor tudod hogy érzek. :(
Tegnap mentem a kisboltba, erre az út másik oldalán volt vagy 5 gyanús alak. Fiatalok, 18-25 évesek között lehettek. Gyanúsan álltak, hangosan beszéltek. Aztán pont mikor én mentem, akkor úgy megindultak, ugyanarra amerre én. Aztán hallottam a vészjósló hiénaröhögést is párszor. Gondoltam néha hátrapillantok és fél fülemet rajtuk tartom, nehogy túl közel kerüljenek. Szerencsére nem lett gond, de õk is ugyanabba a kisboltba jöttek. Magyarországon szerintem tuti belém kötöttek volna.
Érdekes az a kisbolt, mert sok fura alak jár oda, úgyhogy számítottam is rá hogy õk is odajönnek. A bolt elõtt láttam már párszor hányást is. A durva az volt mikor egy nagy darab sz.r volt közvetlen a bolt bejárata elõtt. Látszott rajta hogy nem kutya helyezte oda. Fogalmam sincs hogy sikerült, mert a bolt elõtti hely be van kamerázva, de mégis volt olyan aki letolta a gatyáját és odacsinált.
:hanyas:
A múltkor egy suttyó gyerek úgy vett cigarettát hogy nem mutatta be a személyiét. Nagyon lazán és tiszteletlenül beszélt, mondta az eladónak hogy õ már elmúlt 18. Az eladó mondta neki hogy 16-nak néz ki. Erre röhögött. Végül adott neki cigit a pénztáros, de mondta utána hogy nagyon nem szívesen adott neki és jobb lett volna ki se szolgálni.
Tegnap vagy 14 órát dolgoztam. :-P Nagyjából ez az oka annak hogy így decemberben kevesebbet írogatok. :)
mmilan21
12-13-2015, 07:59 AM
Tegnap vagy 14 órát dolgoztam. :-P Nagyjából ez az oka annak hogy így decemberben kevesebbet írogatok. :)
Nem lennék a helyedben, még a pénzért sem.
Karácsonykor is dolgozni fogsz egész nap, vagy ilyenkor a legtöbb a megrendelés meg a papírmunka, ezért dolgozni kell?
Én mindig dolgozom. Van mikor sokat, van mikor keveset. A jó dolog, hogy akkor kelek amikor akarok. Akkor kezdek dolgozni amikor akarok, akkor tartok egy kis pihenõt amikor akarok. Esetleg szabadnapot is tarthatnék, csak ilyenkor fõszezon legforgalmasabb idején nem érdemes, mert felhalmozódik a munka és egyszerre túl sok lesz. Úgyhogy nincs igazán szabadnap. A nyugodtabb hónapokban szoktam úgy, hogy néha tartok szabadnapokat. :)
1 hete kifizettem a kínai rendelésemet, de csak ma adták fel. Remélem gyorspostán, ha már ennyire nem siettek vele eddig. :hogymi:
Karácsonyra kaptam 3 kaparós sorsjegyet. Nyerek vagy nem? :)
https://www.youtube.com/watch?v=fLOS9aDiCTw
https://www.youtube.com/watch?v=L79Q3-lpGEU
https://www.youtube.com/watch?v=ZlwpETva6eM
Filmgyûjteményem: 2. rész
https://www.youtube.com/watch?v=8zSgvDBfA70
Ma végre megérkezett az adóvisszatérítési összeg a számlámra. Az adóhivatal "csak" 3 hónapot késett vele. Viszont úgy nézem hogy késedelmi kamatot is fizettek. :thumbup
De jó, megint bajban vagyok és megint más miatt. Lezsírozva mindent, a vásárlás most lenne, ott a tulajdonos, az üzletkötõ ingatlanos, a biztosító embere, meg még néhányan. Le van beszélve minden, kocsi lerendezve, megígérve, meg van mondva hogy bízhatsz bennem, vezetek odamegyünk minden. Erre most indulás elõtt kapok egy üzenetet hogy "figyejjé má inkább ne menjünk mert esik a hó". WTF?! Visszaírtam neki hogy ott vár ránk mindenki és ott kell lenni, meg úgy vegyek egy házat hogy meg se nézem elõbb? Erre csak annyit írt vissza hogy "mindegy rám ne számíts". Köszönöm szépen, és akkor most mit csináljak? Mégis kit kérjek meg? Vagy ha senkit akkor elintézhettem volna postázással, csekkekkel. Miért az utolsó nap szól, miért nem 5-6 nappal ezelõtt? Akkor lett volna idõm megoldást találni. Meg ha csak a hó a baj, arra nem számított így Január közepén? Tényleg az eszem megáll hogy a világon nincs olyan ember akiben bízni lehetne. Mindegy hogy idegen, vagy családtag, ha valami van, akkor cserbenhagyás a vége. Elõtte persze megy az ígérgetés. Sose higgyetek senkinek.
Ok, néhány szó. :)
http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/01/haz-vasarlas-az-egyesult-allamokban.html
Unicornis
01-15-2016, 07:36 PM
Tök jó! Gratulálok. Háztulajdonos lettél?
Mutatsz róla néhány képet?
Mekkora a telek?
Tavasszal mutatok majd róla. Egyelõre azt se tudom hogy mikor jutunk el oda. Úgy kellett megvennünk hogy meg se néztük elõtte. Megvolt a kocsi, aztán visszamondták az utolsó napon. A szerzõdést meg muszáj volt azonnal intézni. De elvileg minden oké vele, talán márciusban megnézhetjük. A költözéssel viszont várni kell májusig.
Unicornis
01-15-2016, 08:53 PM
Kíváncsian várom a képeket. Írtad hogy nem is láttad élõben.
Miért, mekkora a távolságra van a mostani lakásodtól, hogy ilyen problémás az odajutás?
Olyan 400 km, csak oda. Vissza meg úgy már 800 km, úgyhogy az odalátogatás is nagyon nagy ügy és egész napos dolog lesz. És most volt hófúvás meg jeges út, ez volt az indok hogy vissza lett mondva a kocsi.
Az biztos hogy rengeteg képet készítek majd, ha odajutok. :)
Az ingatlanügynök ígért képeket, de nem tudom hogy tényleg készített-e vagy elfelejtette.
Azt mondjuk rögtön megtanultam hogy a biztosítás marha drága. De érdekes hogy kocsira még mindig sokkal drágább mint házra.
Unicornis
01-15-2016, 10:53 PM
És ez külön álló ház, valami farmféle? Vagy egy településen van?
Mindenesetre prepperkedni is biztosan jó lesz ott.
Meg hát gondolom, ha kimész a saját erdõdbe, ott gyakorolhatsz is a fegyvereiddel?
Azt ott engedi a törvény, nem?
Farm, csak nem termõfölddel, hanem egy erdõvel. Igen, akkora terület, hogy ott vadászni is lehet. Úgy tudom hogy saját lõtérnél 100 méter a minimum a legközelebbi lakott épülettõl. Az enyémnél a szomszéd vagy fél kilométerre lakik.
Még jobb. Van 1 fegyverbolt és egy fegyvermûszerész is, 3 és 5 kilométerre. Meg egy állatorvos is a macskáknak. A probléma hogy a WalMart messze van, meg a PostaHivatal sincs közel, úgyhogy rá kell gyúrnom a biciklizésre. De valamit valamiért.
Zacskóbicska
01-16-2016, 07:20 AM
Gratulálok!
Hamarosan megtapasztalod, miért lakom én nyáron a hasonló szomszéd-adottságokkal rendelkezõ nyári szállásomon. Mostanában gondolkodom rajta, hogy csinálok bele központi fûtést...
Jut eszembe hogy a család persze megint hátráltatott, nem segített. Állandóan azt kellett hallgatnom hogy "add fel", "úgyse sikerül", "minek próbálkozol", "csak vegyél egy 1 szobás lakást, jó lesz az neked", "minek a föld, hülyeség", "mit harcolsz, add fel, amit csinálsz az úgyis csak ábrándozás, nem fog sikerülni". Ha rájuk hallgattam volna akkor bebukom az egészet. Ehelyett kitartó voltam és nem adtam fel. És így összejött. De ez olyan dolog hogy ha másokra hallgattam volna, akkor a mai napig otthon robotolnék minimálbérért. Mert akkoriban meg az utazásról akart mindenki lebeszélni. :hogymi:
Ne hallgassatok senkire, mindegy hogy idegen, barát vagy családtag. Mindig tartsatok ki amellett, amit helyesnek gondoltok. Mert ha sikerül akkor gyõztök, ha meg nem úgy jön össze, akkor legalább elmondhatjátok hogy megpróbáltátok. :)
Kaptam néhány jó hírt is. A szerzõdésben benne volt hogy 500 dollárba kerül az átíratás. Erre mondja az ingatlanos hogy ne törõdjek vele, az eladó fizette. (A bank.) Oké, örültem neki. Mondta hogy viszont ott az a téli idõszakért járó ingatlanadó, azt be kell fizetni. Majdnem 700 dollár. Marha sok. Rendben, írtam egy csekket és elküldtem a városnak annak a hivatalnoknak aki intézi. Erre most írt az elõbb egy emailt, hogy megkapta, viszont a téli adó már ki van fizetve és visszaküldi a csekket. Ezek szerint a bank azt is kifizette.
Simán megspóroltam átszámítva 350ezer forintot és semmit nem kellett érte tennem. Persze ha azt nézem hogy az elején 80ezer dollárért akarták árulni a házat és a végén már 50-bõl is engedtek egy csomót, akkor nem is tudom hogy már mennyit takarítottam meg az egésszel. :haha:
Nem tudom hogy isteni segítség volt-e vagy szerencse, de az biztos hogy jól jött, mert az adóidõszak rohamosan közeleg és nem sok pénzem maradt. :)
Mindenkinek baja van itt a bankokkal, de nekem biztos nincs.
Unicornis
01-19-2016, 09:52 PM
Nagyon el akarták adni azt a házat.
Drukkolok, hogy minden oké kegyen vele...
Biztos jó lesz ott élned. Senki nem szól bele, és nem LÁT bele az életedbe, nem lesz hülye közvetlen szomszéd.
És nincs LAKBÉR sem!
Szóval nyugi lesz és magánélet, szerintem. :thumbup
Véleményem szerint jól döntöttél. Az a biztos ami a tiéd.
Annyi föld van hozzá, hogy ezért az árért tulajdonképpen mondhatjuk hogy a ház ingyen volt. A múltkor volt egy fele ennyi földes rom épület, azt azonnal megvették elõlem, pedig többe került mint amit most vettem. :)
Vasember
01-20-2016, 05:15 AM
Remélem internet van és nem kell hozzászólásonként elbiciklizned a postára!
Van néhány fajta, remélem jól választok, nem akarok valami rettenet béna szolgáltatót, mert akkor dolgozni se tudok, az meg nem lenne túl kellemes dolog. :)
Jön a UPS, megáll a ház elõtt, hozza a csomagom. Erre mondja a fickó hogy tudom-e hogy fizetni kell. Nézek rá, hogy oké, de hogy. Mondja hogy csekken. Kérdem hogy online nem lehet? Mondja hogy nem, hanem csekken kéne. Ha nem most, akkor meg visszajöhet holnap. Mondtam neki hogy oké, akkor holnap jöjjön vissza. Még mondta hogy mennyit kellene fizetni. Jó, de miért nem küldenek email értesítést? Beleírhatnák hogy mit írjak a csekkre, mennyi az összeg, ki a címzett /vagy mi. Azt se tudom hogy a UPS az minek a rövidítése. A DHL szokta hozni a csomagjaimat, azoknál nincs ilyen gond. Kihozzák, aztán késõbb küldenek egy számlát és online kifizetem õket. Úgy tûnik hogy a UPS az sokkal bonyolultabban csinálja. :hogymi:
Ma ideértek a ház papírjai. Így 2-3 hét után már ideje volt. :)
Zacskóbicska
01-29-2016, 06:37 AM
Ha nem laktál még "elhagyatott helyen", készülj fel arra, hogy vissza kell majd hódítanod a vásárolt birtokodat és házadat a természettõl. Ez nem is megy egyszerre. Elõre borítékolom, meglepetésekben gazdag, jó móka lesz:) Addig is vegyél bõségesen rágcsáló irtó szereket és ultrahangos egér (patkány) riasztót. Az ebay-en egész jó árakon kapsz ilyet. Egy félét leteszteltem, bevált. Az egér/macska küzdelem hatékonyságában ne bízz, mert a macska gyakorlatilag tenyészti az egeret. A vérében van, hogy nem irthatja ki, mert akkor éhen halna, vagyis spórol vele. Leginkább a satnya, kiszelektálásra alkalmas egyedeket öli meg. Az ép, egészséges példányokat nem, vagyis fenntartja a génállományt. Ha pedig a padlásra mész, tegyél magadra védõszemüveget, vagy plexi álarcot, mert jelentõs valószínûsége van annak, hogy ott bagoly fészkel. Ezek között több faj akad, amelyik nagyon vehemensen védi a territóriumát akár egész évben és az embert is megtámadja. Jellemzõ képviselõje pl. a macskabagoly (Tawny Owl, Strix aluco). Az én padlásomon is van. Sosem szabad utánozni a hangját, mert pillanatok alatt kikaphatja a szemed. Sokan jártak már így. Egyébként jó barát, semmi gond vele. Én pl. örülök neki.
Nem akarok én hódítani, van egy kis terület a ház körül, fûvel, de az erdõhöz nem nyúlok. Az a tervem, hogy néhány gyümölcsfát ültetek az üresebb területre. A ház nincs lelakva és elvileg égig érõ fû sincs körülötte, szóval azzal nem lesz gond. Padlás nincs és (még pince) se. Bár ez utóbbit majd pótolom egy óvóhellyel, ha lesz rá pénzem. Néhány egérfogó tényleg nem rossz ötlet. Bevallom erre nem is gondoltam. Most úgy néz ki hogy 5 macskát viszünk, szóval azért remélem hogy valamennyire õk is kiveszik majd részüket a rágcsálók elleni harcban. :)
Kicsit utánajártam hogy miféle állatok vannak arrafelé az erdõkben. Hiúz, vöröshiúz, szürke farkas, 3 féle szarvas, 2 féle róka, kojot, 5 féle mókus, 3 féle menyét meg még egy csomó fajta.
BragBOL
01-29-2016, 11:37 AM
Az erdõnek van szegélye? (bokros törpefás)
Lehetne egy gyümölcsösbõl álló szegélyt csinálni neki ha nincs és nem bánod hogy eltakarja az erdõt.
https://deepgreenpermaculture.files.wordpress.com/2012/05/09-the-seven-layers-of-a-forest-garden.gif
A gyümölcsfák alatt meg árnyék vagy félárnyék kedvelõ zöldséget(bab), gyümölcsöt(földieper) lehet termeszteni.
ne felejtsük el hogy a nagyobb gyümölcsfák alá elfér pár bokor(biszke, ribiszke. ezeknek árnyék kell) is, ha helytakarékosak akarunk lenni!
Nincs semmi, egy egy földút, mindkét oldalon erdõvel. Nem hiszem hogy lenne szegélye. Már ha a villanyoszlopokat az egyik oldalon nem vesszük annak. Még nem tudom hogy pontosan hogy lesz, de az biztos hogy van egy kertészet a közelében, úgyhogy tudok majd facsemetéket és bokrokat venni. :)
Zacskóbicska
01-31-2016, 07:39 AM
Azok komoly védelmet igényelnek majd, ellenkezõ esetben a vadak mindent elintéznek neked. Én ezért nem kertészkedek. A biodiverzitás mindig a mezsgyehatárokon a legnagyobb. Az erdõ és a telked találkozása is ennek számít. Ott mindenféle állattal fogsz találkozni. Ki kell alakítani, hogyan éljél velük harmóniában. Akkor már nem fognak meglepetést okozni. Az én telkemen mindig van egy õz. Teljesen hozzánk szokik. Van, hogy reggel a bejárati ajtónál találkozok vele, ott fekszik. Már el se rohan, legfeljebb tartja azt a 3-4 m-es távolságot. Idõnként lakik a ház mögött, közvetlenül a falnál egy szarvas is. Azok is hasonlóak. Sõt volt már olyan, hogy a fiatal szarvasborjú kíváncsiságból kilóméterekre elkísért. De ugyanezt megteszi a szajkó is.
st.jimmy
01-31-2016, 07:51 AM
Ha pedig véletlenül valahonnan hatékonyan és esztétikusan szeretnél az egérnél nagyobb vadállatot távol tartani, akkor tudom javasolni a villanypásztort :D
Van napelemes-akkus verzió, de ez jól mutatja, hogy nem fogyaszt sokat.
Ha a kutya ellen mûködik (és mûködik) akkor a kojot ellen is! A birkához való a legerõsebb
Arra gondoltam hogy veszek majd drótkerítést és körbekerítem vele a kiskertet.
Tegnap sétáltam és elhaladtam a kisbolt elõtt. Ott volt a pénztáros, telefonált. Hallottam ahogy mondta valakinek hogy fél, meg zaklatják. Hogy a közelben lakik de minden nap rettegve megy haza, mert folyamatosan fenyegetik. Amit még kiszûrtem a beszélgetésbõl, hogy vagy a gyerekeit is félti, vagy az lehetett hogy fiatalok csinálják ezt vele. Bármelyik is a helyzet, egyik se jó. :(
Amúgy kedves nõ, szokott köszönni ha arra járok. Most nem köszönt, mert teljesen ki volt akadva a szerencsétlen.
aksurv
02-10-2016, 08:02 AM
Arra gondoltam hogy veszek majd drótkerítést és körbekerítem vele a kiskertet.
Az egesz hazat keritsd be, es tarts kutyat. Nem amerikai modi de harekony, hiaba vannak fegyvereid, ha megtudnak lepni. Az osszes home intruder video arrol szol hogy eszrevetlenul bejutottak hazba. Ha van kutya meg se kiserlik.
Költséges lenne körbekeríteni 16 hektárt. :D Amúgy jó lenne, de nincs a világon annyi pénz hogy én azt megcsináljam. Csak a házat meg nem keríteném körbe, mert a föld is hozzá tartozik. De majd meglátom. Egyelõre még azon agyalok hogy hogy fogok adófizetésig összeszedni vagy 5 ezer dollárt. :hogymi:
aksurv
02-12-2016, 08:15 PM
Költséges lenne körbekeríteni 16 hektárt. :D Amúgy jó lenne, de nincs a világon annyi pénz hogy én azt megcsináljam. Csak a házat meg nem keríteném körbe, mert a föld is hozzá tartozik. De majd meglátom. Egyelõre még azon agyalok hogy hogy fogok adófizetésig összeszedni vagy 5 ezer dollárt. :hogymi:
Kerítés kutya miatt kell.Ha valakik bántani akarnak titeket akkor alapból fognak a fegyvereddel számolni, tehát olyan módszert választanak, hogy meglepjenek és bejussanak a házba onnantól meg húzós a dolog.
Nem tom olvastad e a piszkos fehér fiúk krimit. Letehetetlen könyv, ha fel lehet valahova ide tenni akkor felteszem, érdemes elolvasni.
Sok minden nagyon jól felvázol az ilyen magányos tanyákkal kapcsolatban.
Adó.
Nézz utána, hogy van e valami fizetési kedvezmény halasztás stb. Kizárt hogy ne legyen. Ez érdemes fizetés elõtt kideríteni, és utana fizetni okosan. Az ingatlanadó helyi adó szerintem találsz a helyi oldalon cuccot róla.
Kutya nincs, nem tudom hogy lesz-e majd valamikor. Az ingatlanadó az most ki lett fizetve, bár költözés elõtt jön a nyári adófizetés is. Ketté van osztva 2 idõszámításra. Egyelõre hajtok a munkával, aztán meglátom hogy mennyi jön majd össze.
aksurv
02-12-2016, 08:27 PM
Kutya nincs, nem tudom hogy lesz-e majd valamikor. Az ingatlanadó az most ki lett fizetve, bár költözés elõtt jön a nyári adófizetés is. Ketté van osztva 2 idõszámításra. Egyelõre hajtok a munkával, aztán meglátom hogy mennyi jön majd össze.
a könyv érdekel?
Talán majd egyszer. Jelenleg állandóan dolgozom és csak a fórumra írogatok. Meg esetleg fordítok néhány cikket vagy hírt. Most is egy munkán kéne dolgozom amit úgy kaptam hogy csináljam meg. :) De ha megtalálod valahol küldd át a linkjét és leszedem. :beer:
aksurv
02-12-2016, 09:46 PM
Talán majd egyszer. Jelenleg állandóan dolgozom és csak a fórumra írogatok. Meg esetleg fordítok néhány cikket vagy hírt. Most is egy munkán kéne dolgozom amit úgy kaptam hogy csináljam meg. :) De ha megtalálod valahol küldd át a linkjét és leszedem. :beer:
Ekönyv ha adsz emilt elküldöm.
https://www.youtube.com/watch?v=m5od4cAyo54