View Full Version : Tulelo blogja
Oldalak :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
Újabb téli videóblog, autóbaleset a ház előtt, meg ilyenek (2025 február)
8 percben néhány dolog. Csak egy lazább vlog a komolyabb témák között...
https://www.youtube.com/watch?v=Z4M4hFPCChs
https://www.youtube.com/watch?v=Z4M4hFPCChs
https://www.youtube.com/watch?v=FLt-VTS4XuM
Walmart csoki, nagy kedvencem, $1.25 / tábla. Aha... hát, most már $1.67 .
https://www.walmart.com/ip/Great-Value-Dark-Chocolate-with-Chopped-Almond-Bar-3-52-oz/317221575
Tavalyhoz képest 33,6%-os áremelkedés.
:cry:
Csendben vagyok, mert a politikából elegem van most. Nem bújom a híreket, de beszélgetni sincs kedvem róla FB-on Van néhány tervem, venni is szeretnék dolgokat, talán tavaszi projekteket kéne majd megvalósítani. Meg videókra gondolok, csak a legutóbbi videóimat még annál is kevesebben látták mint szokták. Durva hogy régen 20-30 ezer néző / videó milyen lazán jött. Most meg 200 nézőért küdhetek. Ez már olyan mintha csak magamnak csinálnám őket, mert annyira alig látja valaki. :hogymi:
2 napig dolgoztam egy videón, hosszú, sokat kellett beszélni benne, sokat kellett vágni. De mondom oké, hétvégére elkészül, péntek dél körülre, akkor feltöltöm és egész hétvégén talán jön rá néhány néző. Hát nem. Feltöltöttem, erre automgatikusan lekorlátozta a Youtube. Mi baja vele? Ki tudja. Csak átlagos hírekről beszélek, amikről az itteni sajtó, tévé, meg a hivatalos TV-k Youtube csatornáin is beszélnek a híradósok/riporterek. Nekik lehet, nekem nem.
A Youtube írja hogy korlátozva van és nem látják majd a nézők ha így teszem nyilvánossá.
Gyors fellebbezés, mondom talán pár óra alatt leszedik róla. De nem. Lassan egy nap eltelt és még mindig korlátozva van. Pedig a YT Twitter fiókjának is írtam, oda szokás írni és reménykedni lehet hogy majd intézkednek. De sehol semmi. Nincs segítség.
A héten kitettem egy új videót a régi angol csatornámra is, csak hogy lássam hogy mi a helyzet. Még mindig 40ezer feliratkozó van ott. 27 ! ember nézte meg az új videót...
Hát, megéri dolgozni...
Ma néztem egy csontkovás videót YT-on. Nő bikiniben, teljesen kivan a micsodája. Semmi gond, nekem ezzel nincs bajom, csak nem értem hogy ha P0rHub-os tartalom lehet Youtubeon, akkor az én átlagosnak mondható dumálgatós vlogolós híradós csatornáim miért lette a pokolba száműzve.
:(
Ez is csodálatos.
Kiderült hogy NEM szabad a városban kiülni kis portékával árulni. Pedig az volt a tervem a nyárra. Pénzt keresni hogy ki tudjam fizetni az ingatlanadót, ha már az online üzlet rosszul megy. De nem lehet. Ok, gondoltam hogy rákérdezek hogy mégis mennyibe kerülne kiváltani valami papírt, mert az volt hogy engedély kell hozzá a várostól vagy valami. Másfél nap múlva válaszolt a helyi városi vezető, mondja hogy semennyibe mert nem fognak kiadni ilyen engedélyt.
Ja, de az ingatlanadóm az kell, ugye? Az igen. A pénzem azt elszedik. De közben akadályoznak hogy összeszedjem a pénzt. Aljasság.
Lehet kimegyek idén tüntetni. Akár egyedül egy táblával. Annyira kiakaszt ez a sok bürokrácia, ilyen adó, olyan engedély, ez is tilos, az is tilos, ez a jog elvéve, az jól lekorlátozva...
:mad:
Ülök a gépnél, kopognak. Kimegyek, kinyitom az ajtót, fekete srác kitört? fogakkal, fehér nővel, GYALOG! Mondják hogy kutyát keresnek, nem-e láttam egy fekete-fehér kutyát. Az biztos hogy nem a környékről vannak, nem is úgy voltak öltözve. Meg gyalog? Itt? Inkább úgy néztek ki mint akik házaknál próbálják kideríteni hogy melyik házban nincs most senki hogy betörjenek vagy valami. A srác a fogai miatt is gyanús volt, de legyünk őszinték, alig van néhány fekete a megyében. Kocsi nélkül keresnek egy kutyát? Ráadásul itt? Mi a kutya fajtája? Nem mondták. Nem adtak telefonszámot hogy ha látjuk a kutyát hívjuk fel.
Ja, ez így elég gyanús volt egynek...
:hogymi:
Most megnéztem a kamerafelvételeket, eléggé megnézték mindkét kamerát a házon. Lazán beszélgettek, nem úgy néztek ki mint akik nagyon aggódnak az elveszett kutyájuk miatt. Elmentek a ház előtt, aztán 3 perc után visszafordultak bekopogni és utána mentek tovább. Fiatal nő keézében valamit bot amit az útról szedhetett fel. Nadrágja is városis. Meg papucsban, a földúton? :confused:
Visszanéztem a videót még találtam néhányat róluk a biztonsági felvételeken. Ezen elsétáltak a ház előtt. Megálltak, tanakodtak. Aztán néhány perc múlva visszafelé sétáltak, ránéztek a házra megint. Aztán újra elsétáltak itt, majd bejöttek, megbámulták a kamerákat, aztán elszaladtak. Aztán újra visszafelé sétáltak az úton. Aztán úgyra erre felé és akkor jöttek ide bekopogni. Ezek rohadtul nem kutyát kerestek.
Gondolkozom hogy esetleg a rendőrségnek átdobjam róluk a képeket. Elkövetni nem követtek el semmit, ahogy annak idején a többi sem, de elég egyértelmű hogy miért voltak ezek itt.
Vandlion A23 testkamera tesztelés, bemutató, értékelő
Ebben a videóban megnézzük a Vandlion A23-as mini kémkamerát, ami meglepően kis méretben kínál Full HD felvételt, mozgásérzékelést és éjjellátó funkciót is. Vajon megéri az árát? Nézd meg a részleteket, előnyöket és hátrányokat ebben a rövid bemutatóban!
https://www.youtube.com/watch?v=klzX6WBP3zU
https://www.youtube.com/watch?v=klzX6WBP3zU
De jó... valaki árul még tojást, elmentünk oda. 5 ! dollár 12 darab. Bazz, a boltban 3 alatt van. 18 darabos 4 dollár a boltban. Mi a franc ez? Az a lényege a házi tojásnak hogy jóval olcsóbb a boltinál és érdemes megvenni. Hát, ezekhez se megyünk többet tojást venni. Toltban majdnem kétszer ennyi tojást vehettünk volna. Hát ez rosszul esett... :(
Al Bundy
06-11-2025, 02:33 PM
Ma már ez nem igaz, inkább arról szól ez, hogy jobb minőséget kapsz, mint a boltban
Igaz, ha a szomszédról van szó, nem az út végen lakó nőről. Ha felmegy a tojás ára hozzá nem megyünk, inkább szomszédot kérdezem majd meg. Szomszédok mindig 2 dollárt kérnek érte, csak egy ideje nincs kint a "Tojás eladó" tábla. Most kivételesen azért mentünk az út végi valakihez. Hát ez van, ez volt a tanulópénz...
Ja, tegnap történt valami más is.
8 éve volt egy olyan, hogy befizettünk a szemétszállításra, de annyira kevés szemetünk volt, hogy utána nem fizettünk többet. Aztán egyszer csak kaptunk egy 100 dolláros felszólítást 5 hónap elmaradásért. Asszony bement velük beszélni, és kijött hogy le kellett volna mondani és 50 dollárt elvettek tőle, mert szerintük ha nem visznek el szemetet akkor is fizetni kell. (Mire?) Ez idegelt azóta is, hogy a semmiért 50 dollár... Meg ha annyira szabályzat, miért engedtek el 50-et? Volt egy mondom, 8 éve. Na, tegnap mi történt? Csak nem volt tisztességes az az 50 dollár lehúzás. Ugyanis tegnap kaptunk egy 50 dolláros visszatérítést a cégtől. Pedig nem is kértük. Tehát valaki a cégnél 8 év után visszanézte, valószínűleg rá volt írva hogy valaki befizetett 50 dollárt a SEMMIRE, és visszaküldték a pénzt. :eek:
Rozsomák
06-12-2025, 08:46 AM
Itt a házi tojás drágább.
Nagy a kereslet, felmentek az árak, valamiért azt hiszik, hogy a házi jobb minőség.
Tegnap a postán, bekerekeztem, de nem vittem a testkamerát. Pedig mit láttam? Egy Cybertruck-ot! :cool: Az első alkalom hogy élőben a városban láttam egyet.
lewy77
06-22-2025, 10:19 PM
Érdekes egy jószág. Első látásra egy szemeteskonténer jutott eszembe. Két hónapja voltunk Dubajban, ott láttam párat. Aztán egy nap egy egész sor (kb 5-6 darab) vonult végig az úton. Kicsit bandáztak a fiúk...
Elvileg van a városban egy e-jármű töltő. Lehet hogy "tankolni volt. Elég csöves a megyénk, de néha van hogy látok drága kocsikat, egyszer kétszer, Lambo-t, Ferrarit. De Cybertruck-ot most először. Nyáron gondolom feljönnek délről a pénzesebbek mert itt kicsit hűvösebb van. Van egy "félszomszédunk" is, aki van hogy nyáron idejön és a lakókocsijával beparkol a szemben lévő telekre.
Tényleg, az e-"motorom"-ról. Másik fajtát akartam venni, de az a cég annyit tökölt (csomószor elhalasztották a Pro verzióját a régi járművüknek), meg annyian panaszkodtak az eredeti ilyen-olyan bajára, volt néhány funkció is ami nem tetszett benne, meg töröltek panaszos kritikákat is. Úgyhogy végül emellett döntöttem. Hiába tetszett jobban kinézetre a másik. Röhej, hogy amikor megvettem ezt, 2 napra rá egy kicsit javított verzióval előállt a másik cég a másik kétkerekűvel. Ez van. Viszont ezzel egyelőre meg vagyok elégedve. Masszív, de nem annyira nehéz. Nem aluminium hanem acél. Ha kibír kb. 10.000 mérföldet, akkor annyival behozza az árát. De közben azért nem ártana a két robogóba és életet lehelni.
Boltba mentünk az asszonnyal, egy 10 éves kislány meg szólt egy kocsóból hogy "tetszik a sapkád". A Vault-Tec sapka volt rajtam. Ott elgondolkodtam. Vajon akkor a kislány játszik a Fallouttal? Vagy a sorozatot nézte meg? Igazából egyik sem túl fiatal gyerekeknek való...