View Full Version : Tulelo blogja
Oldalak :
1
2
3
4
5
[
6]
7
Videó Blog - #29 - Lézeres szemmûtét szívás
https://www.youtube.com/watch?v=OH4hz-6q-H0
Zacskóbicska
10-29-2018, 05:59 AM
Nálam évek óta mûködnek ultrahangos riasztók, azóta egy egér sem volt. Elõtte rendszeres látogatók voltak.
A vlogvideóimat nem sokat nézik meg, viszont az egyik ma lépte át a 10.000-es nézettséget. Nem mondom hogy gyorsan, mert 1 évig tartott, vagy azt hogy 10.000 az nagyon sok nézõ lenne, de a többihez képest sok. Az iskolai zaklatás elég súlyos téma. Lehet majd valamikor újra megpróbálok írni valamelyik oktatásért felelõs politikusnak. Egyszer valamelyik csak válaszol...
https://www.youtube.com/watch?v=ffwfjrpnHZU
Holnap lesz a szavazás. Máig nem értem hogy miért helyezték át a szavazó-helyiséget sokkal távolabbra. 2016-ban még itt lehetett szavazni vagy 3 kilométerre a fõúton a hivatalban. Aztán változtattak és most már egy 8 kilométerre lévõ templomban kell szavazni. :rolleyes: Tekerhet az asszony a biciklivel az esõben.
Kíváncsi leszek hány állatot fognak a macskák idén télen. Nagyon belehúztak, pár napja fogtak még egyet, ma éjjel meg egyszerre kettõt. Úgyhogy már 8-nál tartanak. :)
Rendeltem az asszonynak bicikli-utánfutót.
Mondta régebben is, hogy bevásárláshoz jól jönne, de nemet mondtam rá.
Viszont most jött levél a kukásoktól és besokalltam rajta. Már nem is havi 20, hanem 22 dollárt akarnak a szemételvitelért. Úgy tûnik hogy vannak akik mázsányi szemetet termelnek és emiatt emelnek a kukások. De ha mi 1 kis zsákkal termelünk 2 hetente, akkor miért fizessünk 22 dollárt, ha 20 zsák a maximum és az 22 dollár / hó? Hát, nem, nem fogok 22 dollárt fizetni 2 zsákért, mikor mások ugyanannyit fizetnek 20 zsákért.
A terv annyi, hogy a kukás cégnél 4 dollárért lehet leadni 1 zsák szemetet. 52 hét alatt nagyon maximum 30 zsáknyi szemetünk van. Az 120 dollár. Asszony rádobja a bicikliutánfutóra és beteker vele a céghez leadni. 264 dollár lenne fizetni egy évre, így megspórolunk évi 144 dollárt. Az utánfutó ára kb. 9-10 hónap alatt megtérül.
Alpha
11-22-2018, 09:11 AM
Rendeltem az asszonynak bicikli-utánfutót.
Mondta régebben is, hogy bevásárláshoz jól jönne, de nemet mondtam rá.
Viszont most jött levél a kukásoktól és besokalltam rajta. Már nem is havi 20, hanem 22 dollárt akarnak a szemételvitelért. Úgy tûnik hogy vannak akik mázsányi szemetet termelnek és emiatt emelnek a kukások. De ha mi 1 kis zsákkal termelünk 2 hetente, akkor miért fizessünk 22 dollárt, ha 20 zsák a maximum és az 22 dollár / hó? Hát, nem, nem fogok 22 dollárt fizetni 2 zsákért, mikor mások ugyanannyit fizetnek 20 zsákért.
A terv annyi, hogy a kukás cégnél 4 dollárért lehet leadni 1 zsák szemetet. 52 hét alatt nagyon maximum 30 zsáknyi szemetünk van. Az 120 dollár. Asszony rádobja a bicikliutánfutóra és beteker vele a céghez leadni. 264 dollár lenne fizetni egy évre, így megspórolunk évi 144 dollárt. Az utánfutó ára kb. 9-10 hónap alatt megtérül.
Én a következõt mondanám a páromnak:
- Azért veszek futót, hogy könnyebb legyen a bevásárlás neked. De ha már üres futóval mégy bevásárolni, akkor elvihetnéd a szemetet.
Viccet félretéve, tetszik ahogy megtérülést számolsz egy ekkora befektetésnél. :thumbup
Dream_walker
11-22-2018, 11:41 AM
Viccet félretéve, tetszik ahogy megtérülést számolsz egy ekkora befektetésnél. :thumbup
Nem érdemes lebecsülni az apró dolgokat, sokszor hatalmas a hatásuk a hétköznapokra!
Egy rövid sztori. :)
Videó Blog - #31 - Pesti prosti
https://www.youtube.com/watch?v=xI4h-bKQhtA
Megjött a torony pénteken, megjött a gép többi része szombaton. Kivéve az M2-es tárhelykártyát. Valahol 350 km-re van egy FedEx-raktárban és ma nem ér ide, de gondolom holnap se, hanem valamikor szerdán, vagy akkor se. Megkérdeztem a boltot, hogy mégis hogy gondolják hogy úgy adják el hogy "Gyorsított kiszállítás", erre a lehetõ leglassabb, legtetvebb, legbénább és legmegbízhatatlanabb úton küldik ki. Erre automata választ kaptam hogy "úton van, majd megérkezik".
Nagyszerû... Gondoltam iszok egy capuccinot vacsorára, 3 decis pohárba bele a port, rá a vizet, be a mikróba. Elpattant a pohár alja, folyt a trutyis víz mindenfelé, mikró tele volt, az asztal, a padló, a konyhaszekrény, mindenre jutott belõle. Takaríthattam egy órán át.
:huuu:
A mai napra is jutott egy. Találtam valami félkész ételt a kamrában, gondoltam összedobom. Vagdalt krumpli, vízzel, tejjel kell összekeverni, 10 perc a mikróban. Persze azt nem írta hogy mennyi vizet kell rá tenni, én meg nem tettem eleget. 10 perccel késõbb éreztem az égett szagot, a múanyag is szétolvadt a forró krumplitól. A tál alján nagy lyukak tátongtak és égett szag terjengett mindenfelé. 10%-át még meg tudtam menteni, de a többi ment a szemétbe. Nem szeretem az ilyen trükközõs kajákat. :hogymi: Talán majd megosztok egy képet a végeredményrõl, de nem szép látvány az olvadt mûanyag...
WestBam
12-01-2018, 07:26 AM
Ezek égi jelek, hogy hagyd el a mikrót, vegyél egy fõzõlapot és hajrá!
Azzal régen ügyeskedtem. Azért olvadt meg a kedvenc mûanyag tálam. Tejet akartam benne melegíteni a gáztûzhelyen. :)
st.jimmy
12-03-2018, 10:41 AM
Erre már tényleg csak azt tudom mondani, hogy zseni vagy :D
Különös tehetséged van a konyhamûvészetekhez :D
2 hete ment az asszony családlátogatásra, azóta egyedül vagyok itthon. Elvileg még egy hét és utána jön haza, szóval legalább a karácsonyt itthon tölti majd. Addig viszont egyedül leszek. Az elsõ hét eltelik, a második nehezebben, utána meg már rossz az egyedüllét.
https://i.pinimg.com/originals/54/62/34/546234e253451fd54253e78ff7b993af.jpg
Na, elvileg holnap jön haza az asszony a családlátogatásról. Ideje lesz, mert már 1 hónapja nem láttam. :(
Szerintem kicsit rendberakom a házat, aztán nem ártana valami videókat is készíteni meg feltölteni. Az új gépet megvettem egy hónapja, de azóta csak 1 videót töltöttem fel.
Videó Blog - #33 - Autóbaleset a házunk elõtt
https://www.youtube.com/watch?v=gxrKKEamG5c
WestBam
12-29-2018, 09:53 PM
Az új videóról jut eszembe, mi a helyzet a motorozással?
Egyelõre semmi. Gondoltam hogy tavasszal megcsináltatom a motor(okat), kicseréltetem bennük a karburátort, stb. Erre most kaptam meg a legújabb ingatlanadó-papírt, állatira megemelték megint. 500 dollár helyett már 800 dollár a fél éves adó. Majd kiderül ahelyzet májusban hogy hogy megy a bolt.
Karácsonykor étel nem volt, most meg az Internet nem mûködött. Este 6-kor leállt és vagy 20 órán át nem ment. Idegeskedtünk rajta, nem tudtunk még híreket se olvasni. Bélyegeket kellett rendelnem, mert éjféltõl 11%-al növekedik a postai áruk. Mobiltelefonon kellett megvenni õket az utolsó pillanatban, de az is olyan lassan ment, meg nem találtunk a mobilos web-verzión semmit. Ha 5 perccel tovább tart vele a szerencsétlenkedés, akkor elbukok 140 dollárt. (40ezer forintot) De a tervem az volt hogy Internetezgetek hajnalig, és így nagyon nem jött össze a dolog. Ideg volt, aztán meg reggel mentem aludni.
Legalább karácsonnyal ellentétben most volt franciasaláta és rántotthús.
Kb. 1 hete a Youtube (gondolom véletlenül) betette az egyik videómat az ajánlott videók közé. Az elõbb a videó elérte az 1 millió megtekintést.
https://www.youtube.com/watch?v=d_nU57clT-A
A kevésbé jó hír, hogy Braziliából nézik, tehát hiába 1 millió nézõ, mert összesen valami 10 dollárt fizetett, amibõl egy gyorséteremben se lehetne venni egy normálisabb pizzát.
Persze azért még NAGYON örülök hogy tömegek nézik és rengeteg embernek tetszik. :tapsol:
Mondjuk itt a bizonyíték. Ha a Youtube nem cenzúráz és egyenlõen kezel egy kisebb csatornát, akkor az ilyesmi megtörténik. Régen sokszor elõfordult a több tízezres, sõt, több százezres nézettség. Egymilliós még sosem volt, szóval ennyiben ez új tapasztalat. :)
WestBam
01-10-2019, 10:51 AM
Nekem tegnap a youtube a másik csatornádról a szekrény-szemetelõs videód dobta fel a fõoldalon, nem tudom csak úgy oda tette mert szoktalak nézni, vagy azt is megreklámozta kicsit, minden esetre megnéztem ha már oda került :)
Azóta a videón már 2 millió a megtekintés. Meg közben a csatornám megugrotta a 10ezer feliratkozót. Erõsen nyitotta a csatorna a 2019-et. :thumbup
A vicces hogy francot se csináltam, egyszerûen csak annyi kell hozzá hogy a Youtube beajánlja és kész. Dõl a tömeg. Régebben elég sok trükk és taktika volt, most ez az egy ami számít. Hogy a Youtube ne akadályozza a csatornát, illetve hogy beajánljon a csatornáról egy videót. Ha egy tûrhetõbbet ajánl, akkor tízezrek, százezrek nézik meg. Vagy mint látható, milliók.
Mondjuk elég fura dolgok vannak ott. Rakás smiley, sokan értelmetleg dolgokat írnak alá, random leütött billentyûket, számokat. Vannak akik meg kérdezik hogy "Igazi fegyver?". Bele van vésve hogy 9mm. Le is van írva. Tán még a lõszer is mellé van téve. Akkor mi lenne?
:confused:
Hirtelen jött a -15 -20. Be is fagytak a csapok azonnal. 0 fok alatt a nappaliban. Macskák vize is befagyott.
Holnap lemegyek a ház alá és megnézem hogy mi a helyzet azzal az infralámpával ami oda van akasztva. Ha be lehet kapcsolni, akkor gondolom megszûnik a probléma.
Ez is, meg az Internet is, meg a munka is, meg az egészség is. Gyûlik a baj folyamatosan.
Még a városháza is találgat, a megye is, meg a falusi politikusgárda is. Emelik az adókat mintha muszáj lenne. 2 év alatt 40%-al. Most meg azt találták ki hogy fõbérlõk és a házukat elõadó emberek folyamatosan csináltassanak ház-állapot felmérést. Ami drága. Persze titokban szavazták meg, pár nappal karácsony elõtt, és nem is tudott róla senki. 1 hónappal késõbbre meg csináltak egy lakossági gyûlést. Minek? Már átszavazták, akkor mit mondjon a lakosság. -15 fokban. De volt meglepetés mert a kegyetlen hideg ellenére is megjelent 200 ember, mert az a helyzet hogy beidegesedtek akiket érint. Van esély arra hogy a helyi képviselõk visszavonják a dolgot.
Ez elég jó, ugyanis a következõ tervük az lett volna hogy MINDEN háztualjt rákényszerítsenek hogy rendszeresen csináltassanak házállapot felmérést. Indok? "javítaná a környéket, jó lenne a turizmusnak"
Micsoda? Hogy kolyan dolgokat állapít meg egy szakértõ (kb. 400 dollárért) aminek a javítására nincs pénze a tulajnak? És ha 400 dollárba kerül a felmérés, akkor annyival kevesebb jut javításra.
És hogy turizmus? Meg befektetés? Úgy néz ki minden út, árok, erdõ széle, mezõ, mint egy szeméttelep. Talán össze kéne szedetni a szemetet, ha már hülyére adóztatják a lakosokat.
Ok, most nézem hogy alig van tartalék vizünk. Megvettem a sok flakonos vizet hogy legyen, erre az asszony megiszogatta az összeset amikor volt csapvíz...
Az infralámpának még kell egy kis idõ hogy ideérjen, szóval nem tudom. Esetleg majd kérünk a szomszédtól. Nem tudom minek felélni a tartalékot, ha van jó víz a csapban is. Majd kitalálok valamit. :hogymi:
st.jimmy
01-22-2019, 07:43 AM
Hó van?
Azt tudtok olvasztani...
Viszonylag tiszta felétek a levegõ nem? Persze Legvégsõ eset.
Olvasztom, kézmosásra jó, budi leöntésre is. Amúgy nem nagyon esik, szóval friss hó nem igazán van. De nem gond, elvileg holnap lesz egy kis víz. Azzal kihúzzuk a lámpa beüzemeléséig amivel kiolvasztom a csövet és a tartályt.
Nem annyira nagy szám, tavaly nem tudom hány hétig voltunk így. Biztos leírtam ide is, azt hiszem 3 hét volt. Vagy 6.
fater.lajos
01-22-2019, 09:55 AM
Havat olvasztani energiaigényes...
250 Watt, kibírjuk. :) Általában úgy szokták hogy egész télen megy az infra, de én csak úgy tervezem hogy a nagyon hidegben kapcsolom majd be. Elég lesz az. A -5 az még elmegy, tán a -10 is, de mikor az alá megy a hõmérséklet, akkor már komoly zimankó van a ház alatt.
WestBam
01-22-2019, 02:41 PM
Azért (is) jó ezeket olvasni, mert ha jól látom egy mobilházban laktok ami fixen van telepítve. Itthon ennek nem igazán van semmiféle "kultúrája", nem túl sok valós információt lehet róla olvasni. Mivel engem baromira érdekel a téma számomra ezek a kis apróságok igen hasznosak. Tervezem ha egyszer sok pénzem lesz egy "nyaraló" (vagy inkább hobbitelek) szerû BOL beszerzését, amire nagyszerû lenne egy ilyen kis házikó. Viszont jó tudni, hogy mikre érdemes felkészülni.
Tudjátok mit utálok nagyon? Adónyomtatványokat töltögetni. Ilyen adó, olyan adó, amolyan adó, tömegével nyomtatom az A4-eseket, mindezt úgy, hogy pénz viszont nem igazán van. Követni is nehezen tudom hogy épp hány féle adót az év melyik idõszakában kell intézni. Lélekölõ egy dolog. :hogymi: Tavaly kifizettem egy adófajtát. Most január van, napokon át dolgoztam a másik fajtán. Ma feladom, de itt az Ingaglanadó, a féléves, amit februárban muszáj lesz elintézni. Márciusban van egy újfajta adó amit intéznem kell majd, de közben kezdhetek agyalni az éves országos adón, amit áprilisban kell leadni. Aztán jön a nyári ingatlanadó, amit be kell majd fizetni. :huuu:
Az miért nem lehet, hogy lenne január, és hó végéig számolj össze mindent és fizess be mindent egyszerre? Aztán békénhagyni az embereket 11 hónapon át? Nem lenne ésszerûbb?
Folyamatos stresszben tartás. Közben meg gondolkodom hogy "mit is kapok én ezért a befizetett adóért?". És nagyjából 90%-ban semmit. 10%-ból útjavítás meg ez az. A maradék 90% meg megy az katatologató, meg az képviselõk/hivatalnokok zsebébe. És a konzervatívok akik "adócsökkentésrõl" beszélnek állandóan, azok is adót emelnek.
https://media.makeameme.org/created/taxes-taxes-everywhere-mrz6t7.jpg
Meg hogy "adózási idõszak". Ööö... az egész év az.
https://dutchreview.com/wp-content/uploads/tax-day-2016-meme.jpg
De olyan is van akinek minden hónapban kell adópapírokat töltenie. Van akinek negyedévenként. Én még jól is jártam, mert szólt a hivatal, hogy felejtsem el a negyedévest és elég lesz évente 1-szer csinálni az egyiket. Szuper. Mondjuk ha filléreknél többet keresnék, akkor csinálhattam volna tovább a negyedévest.
Kíváncsi lennék hogy vajon az alapító atyák mit szólnának ahhoz ami most megy. Õk egy nagyon pici adó miatt rágtak be annyira hogy hazáig kergették III. György király brit seregét.
st.jimmy
01-23-2019, 01:42 PM
mondjuk az szívás, hogy ennyit kell vele foglalkozni, de itthon lehet, hogy a mértéke durvább ám
Az biztos. Emlékszem hogy a magyar munkahelyrõl a gyárban vagy 40 oldalas paksamétát adtak a kezembe hogy "ez az adópapír, ezt töldsd ki". Igaz én meg se próbálkoztam vele, leadtam haverom anyjának, õ értett hozzá. Ahhoz képest az itteni nyomtatványok nem annyira vészesek. (Csak az összeszámolás a kemény. Meg mikor az egyik helyre rosszat írtam és aztán 10 hónapon át tartott mire eljutott a adóhivatal agyáig, hogy az egész csak egy pici hiba és minden ki van fizetve, csak az egyik rublikában 0 helyett mást írtam. Végül megértették, de hosszú levelezés kellett hozzá és 10 hónapig rágott az ideg hogy hogy lenetnek annyira értetlenek. Eleve ránézésre is láthatták hogy mi a gond, és a telefonban meg is értették, de aztán mégis jöttek a papírok hogy szerintük én milliomos vagyok és küldjek nekik egy zsák pénzt. Mikor végül megoldódott, nagyon örültem. Fél órás videó se lenne elég arra hogy elmondjam hogy milyen hajmeresztõ baromság volt az egész.)
Itt az idõjárásjelentés videó, amit ígértem. :)
https://www.youtube.com/watch?v=rjm3G3NKXXI
Na, hiába volt parti a szomszédnál, a végén mégse jött értünk senki, meg mi se mentünk sehová, de nem számít, úgyse hiányoztunk. Eszembe is jutottak Rambo bölcs szavai. :haha:
https://www.youtube.com/watch?v=3-l_Ofo7gNE
Rendeltem egeret, Kaliforniából küldték. eCommerce DHL, ami egy hét alatt ért el Illinois-ba, ahol elméletileg a Posta kellett volna hogy átvegye tõlük és továbbítsa nekem. Ami nem történt meg, mert valahol a két cég között elveszett az egér. 2 hét eltelt, sehol semmi. Szerencsére a bolt szólt hogy ne aggódjak, mert küldenek másikat. Remélem ezt gyorsabban küldik, nem ugyanígy. Itt az egerem, nem reagál semmire, szenvedek vele, a munka is baromira nehéz így, hogy húzom, de nem megy a kurzor. Talán megtört a kábel, ki tudja. Na mindegy, remlélem jön az az új egér hamarosan...
st.jimmy
02-05-2019, 09:20 AM
Rád jár a rúd
Á, az egér az nem annyira nagy gond. Küldenek másikat aztán kész. Addig kihúzom valahogy a másikkal. :)
Most írt a család Skypon, hogy meghalt a nagypapám. Néhány napja kórházba került, talán a gyomrával lehetett valami, és benntartották. Szegény az utolsó napjait egyedül is kellett töltse, mert a kórházban látogatási tilalom van az influenzajárvány miatt. Kb. 12 éve agyvérzést kapott, azóta nem is tudott beszélni, utána sok baja lett, szokszor el is esett. 62 éven át voltak házasok a nagymamámmal és nagyon szerették egymást, úgyhogy nem tudom hogy vele most mi lesz.
Sergeant
02-05-2019, 07:26 PM
Õszinte részvétem.
WestBam
02-05-2019, 09:19 PM
Részvétem!
Al Bundy
02-06-2019, 06:25 AM
Nagyon sajnalom
Köszönöm. Próbálok nem agyalni a helyzeten, attól nem jobb ha gondolkodok rajta. Várnám hogy apám ír-e valamit, de egyelõre a családból ma még senki nem jelentkezett.
Épp a konyhában voltam, mikor láttam hogy a szomszéd el van akadva, a portájáról nem tud kijönni a hó miatt. Hiába a 4x4-es kisteherautó, pörgött a hóban a kerék. Fogtam a hólapátot és kimentem, de mikor odaértem, akkor láttam hogy más ül a kocsiban. Szerintem a szomszéd rokonai lehettek, vadászruhában. Egy 40 körüli fickó, meg egy 15 körüli gyerek. Mutattam nekik a lapátot, kezdtem elhányi a havat. Aztán vittem nekik egy deszkát is. A végén nagy nehezen kijött a jármû, de vagy negyed órán át kellett tökölni. A fickó már igencsak mérges volt a helyzet miatt. Mikor végre ki sikerült jönnie, akkor megköszönték a segítséget és elhajtottak. :-)
Videó Blog - #35 - Megütötték + diszkós "visszavágó"
https://www.youtube.com/watch?v=XugV-IasE8I
Ma voltam a szomszédnál, aztán bementünk a városba ételért. Majd visszjöttünk, segítettem neki a favágásban (márminthogy õ vágta én meg kapoltam a kisteherautóra). Ha havat is eltúrtuk a házunk elõl, beszélgettünk errõl-arról, aztán meg hazahozott minket. Elvileg holnap is bemegyünk a városba. :)
Nem volt egyszerû, de csak kiástam magam. Igazõból csak vagy 20-25 centi hó esett, de ha esik, akkor általában úgy szokott, hogy ha 20 centi esik kint, akkor a teraszon valahogy 1 méteres lesz. Úgy fújja a szél, vagy fogalmam sincs miért. :hogymi: Az biztos hogy mindig kemény csatát kell vívni az ajtóval.
Remélem hogy legalább a postás jön majd. Tegnap jött a nagy hóviharban, de túl korán, úgyhogy ki se tettem a csomagokat. Aztán gondoltam hogy úgyis jön majd visszafelé 5 perc múlva, mert úgy szokott, és akkor majd odaadom neki a csomagokat Kiálltam a hófúvásba, de 10 perc múlva se jött, úgyhogy gondoltam hogy más utat választott. Bejöttem a házba, levettem a csizmát, kabátot, erre akkor húzott el a ház elõtt. :huuu:
USA 50 állam teszt (facecam)
Egy lazább videó.
https://www.youtube.com/watch?v=9w-nFQMvIY0
A teszthez a link: https://www.sporcle.com/games/Matt/find_the_states
:)
Bementem a hivatalba, befizettem a féléves ingatlanadót. $800 :(
-7 fokos hideg, meg az út nem volt letúrva, szóval nem volt egyszerû. Visszafelé már inkább csak sétáltam és a rövidebb úton jöttem, keresztül az erdõn. Legalább ez utóbbi szép volt.
https://i.imgur.com/qUeP4Al.jpg
Videó Blog - #36 - Megloptak a reptéren
https://www.youtube.com/watch?v=WrRylrFiUkU
Ami jó, megindult a víz. Ami nem jó, (legalább) 2 helyen elrepedt a csõ a ház alatt. :(
st.jimmy
03-04-2019, 11:18 AM
Ez egy ilyen mûfaj
Ilyen... a javítás minimum 250-300 dollár lesz...
Ami jó, megindult a víz. Ami nem jó, (legalább) 2 helyen elrepedt a csõ a ház alatt. :(
Ilyen gebo javítóidommal ideiglenesen tudod javítani , ha hozzáférhwtõ hejen van . https://szerelvenybolt.hu/gebo-javito-34-dsk-11591
Érdemes tartani otthon 1-1 db-ot méretenként , ami a háznál elõfordul .
Elvileg valami vastagabb csövet látok, talán mûanyagot, de nem vagyok benne biztos. Ha mûanyag, akkor olcsóbb, ha fém, akkor súlyos pénz. Majd megint le kell mennem a ház alá, de megint -20 fok körül van a hõmérséklet, úgyhogy addig inkább nem mászok be.
st.jimmy
03-05-2019, 08:54 AM
Az ottani építkezési kultúra átka.
Itthon mi fagy el? a kerticsap, az is csak akkor amikor valaki béna és nem zárja el és nyitja ki idõben...
és nem a -20 hiánya a különbség
Videó Blog #37 - Arizona állam
https://www.youtube.com/watch?v=53wO0mHmxVc
Valaki végigment az úton és minden 10 méteren ledobott egy betondarabot az árokba. Persze, kevésbé feltűnő mintha egyszerre túrta volna le az egészet a platóról, de a végeredmény akkor is annyi hogy a sok betontörmelék itt van az árokba, elnyújtva végig az úton. Találtam autógumit is, szerintem ez új, tavaly mintha nem lett volna ez az árokban, de most már ott van. Sok az új papír- és műanyagszemét is. :hogymi:
Lehet hogy a betontörmeléket összeszedem és körberakom vele a hátsó udvaron a "tábortüzet". Vagy majd kitalálom hogy mi legyen vele...
Meglátogattam a szomszédot is, illetve csak akartam. Visszavittem neki a 4 literes vizesflakonjait. De hiába volt kocsi és teherautó mindenütt, mert hiába kopogtattam, senki nem nyitott ajtót. Otthagytam a cuccot a háznál, aztán megnéztem hogy esetleg a faviskójában van-e, de ott csak két fickó volt, akik meg azt mondták hogy "otthon van". Úgyhogy hagytam az egészet és hazajöttem. Többnyire toltam a biciklit mert jó nagy sár van odakint.
Átmentem a szomszédhoz, épp söröztek meg kártyáztak a másik szomszéddal. Mondtam neki hogy csörögjön majd rám, aztán átviszem az AK-t, meg az AR-t és lőhet vele párat. A fia nagyon érdeklődött, meg mondta hogy venne egyet, így legalább kipróbálhatja. A szomszéd macskája is elpusztult pár hete. Elég szomorú, mindig megsimogattuk mikor náluk jártunk. A szomszéd meg a másik szomszéd is mondott pár régi történetet fiatal korukból, söröztek, én ittam egy kólát és annyi.
A másik szomszéd lehet ad majd egy láncfűrészt. Mondta hogy ingyen, de nem tudom, nem szeretek ingyen elfogadni dolgokat. Adok neki bicskát, egy tár-zsebet, multitoolt, felvarrót, elemlámpát, amit találok itthon.
Néztem az árkokat, jól tele van mindkét oldal szeméttel. Majd körbemegyek és felszedem a szemetet.
Itthon pakolásztam, takarítottam egy kicsit. Nagyjából ennyi volt a napom. :)
Tegnap letekertem az úton 400 méterre, felszedtem néhány sörösüveget, meg kólásdobozt. 7x10 cent, vagy 200 forint. Találtam egy marha nehéz öntött vas lapot is. Nem tudom hogy mi volt az, mielőtt kidobták, de volt vagy 30-35 kilós. Hazatekertem vele, aztán hátravittem, abból lett a lövedékfogó. Deszkák elé, és nem fog visszapattanni róla semmi. Le is teszteltem, egyelőre 3 darab 22lr-t küldtem rá, de meg sem karcolta a felszínt, szóval jó lesz ez.
:thumbup :pisztoly:
Azon agyalok hogy rengeteg a szemét az árokban, és hogy hogy tudnék 50 dollárt összeszedni, hogy megtöltsek egy rakás zsákot és leadjam a szeméttelepen. Annyiból jönne ki a dolog, mert több mint 4 dollárba kerül 1 zsák szemetet leadni és amennyi van az árokban, szerintem 10 zsák biztos lenne belőle. Talán meg kéne próbálnom valami adománygyűjtő oldalt.
Egyre rosszabb. Ma jobban átnéztem a környéket, valaki állandó jelleggel dobálja a szeméttel töltött zacskókat az árokba. De nem is ez a legnagyobb gond, hanem az hogy ezek a zacskók teleszart felnőttpelenkákkal vannak tele. Amik felszívják az árokból a vizet és 10 kilós szarnehezékké válnak. A zacskók szét is szakadnak. Hadd ne részletezzem, mert k-va undorító az egész. Felszedtem újabb 3-4 adagot, meg sok más szemetet is. Újabb zsák lett tele. De annyi rengeteg van, hogy még jó párat meg kell majd tölteni. És az úton még végig se mentem, tehát csak 400 méter van kész, kb. a 650-ből. És idén a másik irányba is akarnék szemetet szedni, tehát lesz vagy 20 zsák, számításaim szerint. Ami nem lenne gond, de a sz.ros felnőttpelenka az viszont már túlmegy egy határon, főleg hogy nem 1 vagy 2 darab van itt, hanem úgy tűnik hogy a szemetelő hetente bevág egy nagy szatyorral ide az árokba. Annyira rohadt büdös és öklendeztem erősen mikor kihalásztam a szatyrokat. Tiszta barna a víz tőle.
:hanyas:
Al Bundy
05-04-2019, 04:32 PM
En azert bejelentenem a varoshazan es a rendororson is, mert akinek oda dobaljak a pelenkajat az lehet fertozo beteg is, az meg igy mar kozegeszseg ugyi problema.
Hát, erősen gondolkodom rajta hogy mit kéne. Kérdeztem máshol is, páran azt mondták hogy vizsgáljam át a szemetet, de ezekben a kis szatyrokban nincs se számla, se semmi. Csak a pelenkák és dohánydobozok. (Ilyen kis, korong alakú fémdobozok.) De semmi olyasmi ami lakhelyre utalna, szóval ez kilőve. A kamerám nem működik ami arra felé irányul, mert elromlott, de amúgy sem jelentene semmit, mert még közelről sem lehet a rendszámot felismerni ezzel a kamerával, szóval messzire meg főleg nem lehetne látni vele. Új kamerára meg nincs pénzem, úgyhogy csak 2 működőképes van a házon, de ezek meg nem arra vannak irányítva.
st.jimmy
05-05-2019, 07:37 PM
valami filléres "teleobjektív" (alis lencse) az egyik mûködõ kamerára, egyirányba a kettõ. Az egyiken az autó látszik, a másikon a rendszám...
ha csak ezt a technikai oldalát nézem a dolognak
amúgy NÉBIH (helyi megfelelõje) nem rossz ötlet
Fel vagyok itt háborodva hogy 80 dollárt kell kifizetnem egy postafiókra. Aztán most megnéztem a magyar árakat:
Egy évre: 48.000 Ft (9x havidíj)
Ez a legolcsóbb és több mint kétszer annyiba kerül mint Amerikában. Szuper... ezek szerint még örülnöm is kellene. :(
Magyarországon sose indítanék vállalkozást.
Mondta az egyik szomszéd hogy átnéz, de nem jött. A másik szomszéd is mondta hogy meglátogat minket és hoz egy láncfűrészt. Ő se jött.
Hogy is mondta Horn Gyula?
"- Egyedül vagyunk, Tibor."
Ez van.
Beszéltünk egy vízvezeték szerelővel is. 600 dollárra saccolta a javítást. 300 lenne valami légkompresszoros befújás, meg 300 a javítás. Mégis mi az a légkompresszoros befújás? Miért nem jön ki, cseréli ki a problémás csövet és köszön el? Nekem ne kompresszorozzon itt, főleg ne 300 dollárért. És mióta lett ilyen drága a levegő?
Úgyhogy inkább felhívunk néhány másik embert. 300-at még csak-csak kifizetek, de 600-at?
Videó Blog #38 - Gyilkosságért börtön
https://www.youtube.com/watch?v=xWy1MEKoSRU
De jó... Kimenetem szétnézni. Most látom hogy megint teleb.szkurálták az árkot szeméttel. Most szedtem össze, de már megint ott van vagy 10 új zacskó, tele szeméttel.
Egy hosszabb videó következik. Még dolgozom rajta, de remélem hogy ha felkelek sikerül befejezni. Azért is nehéz volt elkészíteni mert többször is elröhögtem magam közben...
Ide is bedobom.
https://www.youtube.com/watch?v=Y5QPSMNdi2E
Tényleg, pár napja szedtem a szemetet megint, be-be mászkáltam az árokba, meg a fák közé. Nyúlok le egy műanyag flakonért, erre látom hogy mellette van valami. Megijedtem, mert egy őz lába volt. Hogy hogy kerülhetett oda, fogalmam sincs, de még egész "frissnek" tűnt, leszámítva a legyeket. Nem sokkal korábban vihette oda valami állat. A kérdés hogy élő kis őzet tépett szét valami, esetleg egy őz elpusztult, lerágta egy másik állat a lábát és kihozta a árokba az út mellé? Az biztos hogy elkapott a hányinger amikor megláttam. :hogymi:
Keveset kommenteltem az utóbbi pár napban.
Tegnap sétáltam egyet, rájöttem hogy lehet hogy a múltkori helyet feltakarítottam és összeszedtem az összes mocskos, undorító pelenkát, de korai volt az örömöm, mert az úton a másik irányban tele van az árok mindkét oldalt. :( Ehhez hozzájön hogy vasárnap dolgoztam és összeszedtem a több zsáknyi szemetet, de a kukás úgy döntött hétfőn, hogy ezen a héten nem akarj a házunkhoz jönni. Gőzöm sincs miért, mert kifizettük időben a szemétszállítást. Úgyhogy itt a sok szemét a ház előtt egész héten. :rolleyes: Ahogy nézem valaki az építkezési törmelékkel is szórakozott, szépen szétdobált egy csomó farostlemez darabot, mindet be az árokba. Kezd ki lenni a tököm az emberekkel... Most írtam a település vezetőségnek, hogy ilyenkor mi van, ha az egész környék szeméttelephez kezd hasonlítani. Persze nem várok tőlük semmilyen értelmes választ. Egyszer már írtam én nekik adó ügyben is, akkor se válaszoltak. Az ingatlanadót emelik, a pénzem kell nekik, de a kérdéseimre nem kíváncsiak.
Videóbolg #39 - Német invázió
https://www.youtube.com/watch?v=osvt2bf3nhk
De jó... szóval nem elég hogy valaki szórja a legmocskosabb szemetet a portánkra/árkunkba, és nem elég hogy nekem kell összeszedni és kifizetni az elszállítást, de a kukás cég is (megint) szívat minket. Decemberbe megmondtuk nekik hogy NE jöjjenek Májusig, mert úgysincs szemetünk és Májusban újra jöhet a kocsi és fizetünk. Mondták hogy jó, el van intézve, nem jön Januártól Májusig a kukás és persze a semmiért nem kell fizetni sem. Aha... Májusban összeszedték hetente, most viszont a múlt héten nem. Kérdeztük hogy mi a probléma. Erre küldtek egy számlát hogy mi tartozunk egy rakás pénzzel Január-Február-Március-Április-i szemétszállításért. Értitek, amit lemondtunk és az irodában elintéztük a dolgot és az irodásuk mondta hogy minden oké. Most a semmiért akarnak velünk kifizettetni 88 dollárt. Egy nagy lóf..zt. A múltkor is csináltak egy hasonlót, akkor 40-et fizettettek ki velünk, de úgy hogy szemetet nem vittek el. Én már azt se akartam kifizetni, de az asszony odaadta nekik a pénzt az akaratom ellenére. Az viszont biztos hogy most nem kapnak semmit. Ők tartoznak nekünk 1 szemételvitellel, meg ha most hétfőn se jönnek akkor már 2 szemételvitellel. Kezdem baromira unni őket. Ráadásul a tulaj a rokonaival íratja a pozitív értékeléseket a cégének. Tudjuk a tulaj nevét, ritka családi neve van, és azzal a családi névvel rakás ember osztott a cégének 5 csillagos értékeléseket.
Elvileg megoldódott a probléma. Visszaírt a cég, azt mondták az emailben hogy az irodásukat kirúgták még márciusban, mert nem végezte rendesen a munkáját, meg hogy "minden el lesz intézve". Ma meg jöttek a kukások és az előbb elvitték a szemetet.
Közel jártam ahhoz hogy nagyon megszívjam... elmentem sétálni, szemetet szedni. Járkálok, szedem, közben itt ott fényképezgetek is. Hajolgatok, bemegyek a vízbe, lapáttal szedem ki a műanyag flakonokat az árok másik végéből, stb. Egyszer nyúlok a zsebemhez, és nincs ott a kamera! Ott volt, de már nincs. Elkapott az ideg, gyorsan hátrahagytam mindent és visszagyalogoltam, végig lesétáltam de nem nem találtam semmit. Néztem a vizet, meg az árok mellett is, kamera sehol. 250 dollár, használtan is, újonnan már kapni se lehet. Le is mondtam róla, nem találtam meg, kiakadtam. Biztos voltam benne hogy a mocsaras vízbe esett és keresztet vethetek rá. Lapáttal a kézben megindultam visszafelé, toltam a magas füvet oldalra ahová léptem, végiggyalogoltam és már majdnem a végére értem. Ott mondtam félhangosan hogy "Istenem, segíthetnél egy kicsit." Még pár lépés és akkor megcsillant a fűben. A víz mellett volt 10 centire, bele is eshetett volna, bele is gurulhatott volna. De nem, pont mellette volt és pont megtaláltam a magas fűben.
Aztán már nem tököltem többet, rakás pelenka volt ott, azt még lefotóztam, aztán hazahúztam. Majd holnap felszedem vagy valamikor...
Letettem a kamerát és még a szomszéd árkából kiszedtem egy flakont, de az meg olyan jól sikerült hogy a sok eső miatt tele van vízzel az árok és belesüllyedtem a gumicsizmával, amibe jól belement a víz.
Ennyi elég is volt mára.
:hogymi:
Egy újabb saját videó hétvégére...
https://www.youtube.com/watch?v=MqOD1HQjHSY
fater.lajos
06-18-2019, 10:38 AM
Ha gyakori, vennék vagy csinálnék a seprû helyett egy kígyóbefogó kampót.
Tudtad, hogy Texas államban a csörgõkígyóból még ragut is fõznek?
Csak reklámot ne csináljanak belőle, mert Texas-ban is védett fajnak számít. :)
A múltkor vettem egy olcsóbb fajta láncfűrészt. Tegnap átvittem a szomszédhoz és kiokosított róla, mutatta hogy mit hogy kell vele, meg vágtam is néhány rönköt.
Gondolom hogy majd valamikor lesz videó is róla.
Most már jöhetnek az IMP-ek is, nem félek tőlük. ::haha:
https://i.ytimg.com/vi/OaE0B5JkTUQ/hqdefault.jpg
Láncfűrészt teszteltem, kivágtam vele egy kiszáradt fát. Közben elhagytam egy csavart is. Videón visszanézve láttam hogy hol esett le, de nem sikerült megtalálnom. Kerestem vagy fél órán át, de nem lett meg. Aztán eszembe jutott hogy van néhány csavarom a motorhoz, és az egyik pont jó lett a motorfűrészre, még alátétet is találtam hozzá. A szomszéd adott kis olajat, meg keveréket, amit vennem kéne az a lánc-zsír vagy micsoda. De amúgy viszi a fát, nincs vele gond. Nem egyszerű ez a favágás, főleg nem melegben, talpig felöltözve. Izzadság, kifáradás. A milliónyi szúnyogról nem is beszélve.
Más témában meg itt egy videó amit gyorsan összedobtam.
https://www.youtube.com/watch?v=nk6-EkzOtK4
fater.lajos
06-25-2019, 10:23 AM
Vegyél mindenképpen láncolajat. Ha valaki azt ajánlja, hogy használj bele fáradt motorolajat, azt meg üsd le... A lánc és a láncvezetõ élettartamát jelentõsen megnöveli a jó olaj.
Ha majd új láncot és láncvezetõt veszel, abból se a vacakot, hanem a minõségit vedd, ha még megéri a fûrész motorja.
Házilag láncot élezni lehet. De nehéz. Könnyû elreszelni a láncot, aztán dobhatod ki. (Egy eredeti Fiskars vagy Sihl reszelõvel egy gagyi láncot pillanat alatt...) Felénk akkor reszelnek otthon, ha nincs mód elvinni a láncélezõhöz. Aki egy ezrest kér...
Alpha
06-25-2019, 11:13 AM
Vegyél mindenképpen láncolajat. Ha valaki azt ajánlja, hogy használj bele fáradt motorolajat, azt meg üsd le... A lánc és a láncvezetõ élettartamát jelentõsen megnöveli a jó olaj.
Ha majd új láncot és láncvezetõt veszel, abból se a vacakot, hanem a minõségit vedd, ha még megéri a fûrész motorja.
Házilag láncot élezni lehet. De nehéz. Könnyû elreszelni a láncot, aztán dobhatod ki. (Egy eredeti Fiskars vagy Sihl reszelõvel egy gagyi láncot pillanat alatt...) Felénk akkor reszelnek otthon, ha nincs mód elvinni a láncélezõhöz. Aki egy ezrest kér...
Nem akarok vitázni, de leírom a saját tapasztalatomat. A munkahelyemen kb. fél évente cseréljük a kompresszor olaját. Azt mindig hazahozom és finom szûrõpapíron átöntöm. Nemek évek óta ilyen olajam van a láncfûrészekben és semmi gondom nincs vele. Hamarabb kell üzemanyagszûrõt cserélni, pedig mindig alaposan körbetakarítom a tankot, mielõtt töltök a gépbe.
Ez pusztán az én véleményem volt, nem akarok senkit se meggyõzni.
A múltkor szóltam a rendőröknek a több mint fél éve lenyúlt hitelkártyám miatt. Igaz hogy nem veszítettem pénz, de ez csak a bankomon múlt. Kijöttek a rendőrök tegnap és beszéltem velük. Elég jó esély van rá hogy megtalálják az illetőt, mert van egy cím ahová rendeltek árut a kártyám adatait használva. Mivel rég történt, így az elkövető gondolom örült hogy megúszta, de szerintem most simán elkapják. Hosszú sztori és lesz belőle videó is majd, de gondolom eltart majd 1-2 hétig mire eredmény lesz a nyomozásban. Minden megvan nekik hozzá amivel könnyen elkaphatják majd az illetőt. Csak azért szóltam nekik mert 1. nem akartam hogy egy bűnöző megússza 2. nem akartam azt se hogy valaki mást is megpróbáljon megkárosítani. A részletekről majd később...
De jó, megjött a nyári ingatlanadó. 615 dollár. Többnyire mások gyerekeinek az oktatására, illetve "a megye működésére". Ami nagyjából annyit tesz nagyjából az egész az aktatologatók fizetése. Akik viszont sz.rt se érnek. 3-4 hete írtam a helyi hivatalnak, nem válaszoltak. Pár éve nyomtatott levelet küldtem, arra se kaptam választ. Több mint 1 hete írtam az illetékestnek egy emailt, hogy vizsgálja felül a házunk értékét, mert nagyon túltolták és marhára nem ér annyit amennyit írnak, és emiatt túl sok adót fizetünk. Szerintetek válaszolt? Persze hogy nem. A pénzem kell, de az hogy rászánjanak 5 percet valamire (tehát dolgozzanak) az már büdös nekik. Lehet hogy tüntetnem kéne Július 4.-én. :mad:
Kirúgtam a múltkor a kígyót, de visszajött pár napon belül. Sőt. Hozta a nőjét is, és az is beköltözött. Most már két kígyó van a hűtő mögött. Hogy honnan tudom hogy az egyik hím, a másik nőstény és hogy együtt vannak? Mert épp most dugnak. Tudjátok, mikor a két kígyó egymásra talál, akkor úgy feltekerednek mint a DNS lánc és remegnek össze-vissza. Na az történik most.
Úgyhogy nem elég kitenni őket, hanem majd belerakom őket egy dobozba és lebiciklizek velük az úton és majd ott engedem őket szabadon. 1 kígyó is sok, 2 főleg, azt meg nagyon nem akarom hogy lerakják itt a tojásokat és egy egész család legyen itt bent. Túl kicsi ez a ház arra. Romantikázzanak inkább fél kilométerrel odébb az erdőben...
st.jimmy
07-05-2019, 07:35 PM
Kígyópornó :D
Eléggé az.
Majd lefilmezem ahogy elkapom őket, bedobozolom mindkettőt és elengedem. Az egyértelmű hogy nem elég ha csak kilököm őket a hátsóajtón, mert visszajönnek még többen. Egyet kilakoltattam, lett belőle kettő, nem akarok kettőt kitenni a hátsó kertbe, hogy aztán legyen belőle négy. Inkább elviszem majd őket biciklivel valamerre. :)
Egy saját videó a hétvégére.
Lőfegyver videóblog - #6 Sig P320 9mm
https://www.youtube.com/watch?v=wMHlXAzN2sw
Fail. Rákészültem a dologra, elzártam a kígyók útját, kihúztam a hűtőt. Az egyik szépen lassan egy kis résen kiment, de aztán visszajött félig. Letettem a dobozt, erre kisiklott hátrafelé. Ok, gondoltam hogy a másikat azért még elkaphatjuk. Erre az asszony odament megmarkolta a kígyót, de aztán elengedte, mire a második kígyó is bement a konyhaszekrény mögé. Én csak annyit kértem tőle hogy fogja meg a kamerát, de nem. Tehát se felvétel, se kígyó, se semmi. Legjobb lesz ha megint egyedül intézem az egészet. Gondolom ma már nem jönnek vissza, mert eléggé megijedtek. Két kígyót láttunk, mindkettőt egyszerre kéne elvinni, ha már együtt vannak. :hogymi:
Hú, 1 hónapja nem volt új videó? Mindig gondolkodom hogy kellene valami újat összehozni, de nem sok kedvem van hozzá. Az amerikai fegyver-téma most nagyon megy, de tiszta idegesítő az egész, úgyhogy nem sikerül rávenni magam hogy készítsek róla egy vlogot.
3 napig nem voltam itthon, majd mesélek...
Amerika, busz, kórház, bevándorlás ügy, részeg nő (Aug 2019) 6:03
Csak egy összefoglaló arról, hogy merre jártam/(jártunk) 3 napig.
https://www.youtube.com/watch?v=Mq_-qjH4cnk
Al Bundy
08-27-2019, 12:12 PM
Reszvetem a rokonod miatt.
Kimentem baltával hogy megjelöljem a halott fák egy részét, de csak alig pár négyzetméteren csináltam meg. Az esőerdő kutyaf@sza ehhez képest. Nem csak hogy sűrű, nem csak hogy rengeteg a halott fa, de a földön is szanaszét vannak a halott tönkök, rönkök, fák kidőlve, bokrok is vannak, az új fák is nőnek, a halott fák ágai karistolnak. Minden méterért úgy kell harcolni, mint mikor az oroszok vették be Berlint. Találni egy pontot ahol épp tudok állni, legyen az a sár vagy egy kidőlt fa, aztán azon egyensúlyozva vágni le a többi halott fa ágát, hogy egyáltalán megtehessem a következő lépést. A fák megjelölése sem egyszerű, mert annyira sűrű az erdő, hogy nem lehet egy rendeset csapni a baltával, mert nincs rá hely. Az egyik részen láttam egy bazi nagy pókot, na onnan inkább továbbálltam.
Olyan 8 méterenként van egy-egy hatalmas fatönk, ami vagy réges-rég kidőlt és elporladt vagy sok éve kivágott fák után maradtak vissza. Mindegyik alatt van egy-egy hatalmas lyuk. Mind alatt simán elférne egy egész rókacsalád, borzcsalád vagy akármi. A kígyókról nem is beszélve.
Az egyik fa tetejét a múltkor láttam, de most nem. Aztán hogy bementem a sűrűbe, akkor vettem észre hogy az magától kidőlt. Nem meglepő, sok csak azért nem dől ki, mert a fák egymást támogatják és nem férnek el. Ha az egyik dőlne, megfogja a másik. Az erdő jelentős része ezért nem borult még oldalra...
Azért vagy 15 fát sikerült megjelölnöm. De bent a kerek erdőben ilyen tornagyakorlatokat végezni elég rettenetes, hiába van hűvös, bent talán pár fokkal melegebb lehet, meg a mozgás és a jógázás minden lépés között. Szanaszét izzadtam a nadrágom.
:eek:
Alpha
09-01-2019, 12:46 PM
Ha vágásérett az erdõ, akkor miért nem bízol meg valami brigádot, hogy termelje ki? Gyökérhajtásból majd újra lenne erdõd, a fáért meg kapnál valamennyi pénzt.
WestBam
09-01-2019, 01:42 PM
Vagy egy jó láncfûrész és egy kályha kombó segítene a tél átvészelésében. Konkrétan "ingyen" lehetne fûteni, csak kétkezi melót kell beletenni.
st.jimmy
09-02-2019, 08:46 AM
Azzal a lendülettel megvan az edzés is! Bár ahogy olvasom, az így is megvan :D
Nem tudom, csak a halott fákat akarnám kivagdosni. De az is kemény meló lesz. 16 hektár az 400 x 400 méter, úgyhogy ha csak az út melletti oldalon 10 méteren jelölöm meg majd a halott/kiszáradt fákat, az is több száz fa lesz.
A szomszédok sok mindent mondanak, az egyik láncfűrészről beszélt, kétszer is, de aztán át se jött, szóval azért vettem egyet inkább. A másik mondott ezt-azt, de mintha változott volna a hozzáállása és nem is jött át egyszer sem egész tavasszal meg nyáron, szóval nem tudom a pálya vele. A fia se szólt semmit, Február óta, szóval nem tudom hogy gondjuk van-e vagy csak nem volt kedvük velünk találkozni, ki tudja. Elvileg tudják hogy hogy kell kályhát házba tenni, tetőre kéménylyukat vágni, stb, meg meg is fizettem volna őket, de valahogy nem jelentkeznek sose, hiába mondtam nekik párszor. Végül is mindegy.
Volt itt most ez a kórház ügy és haláleset, meg utazás, meg mindenféle. Volt elég bajunk, szóval a télre most csak étellel készülök, majd átvészeljük ahogy szoktuk. Aztán jövőre majd talán máshogy lesz, nem számít.
Van még egy dolog amit majd akarok télre, azt még be kell szereznem...
fater.lajos
09-11-2019, 07:58 AM
A láncfûrész mellé mindenképpen vegyél fülvédõt, sisakot és maszkot. A dönteni való halott fákat felénk özvegycsinálónak hívják... Bármelyik ága bármikor rád eshet, és sokszor kiszámíthatatlanul dõlnek. Halott. Azt csinál amit akar...
A láncfûrész mellé mindenképpen vegyél fülvédõt, sisakot és maszkot. A dönteni való halott fákat felénk özvegycsinálónak hívják... Bármelyik ága bármikor rád eshet, és sokszor kiszámíthatatlanul dõlnek. Halott. Azt csinál amit akar...
Bizony. Az ember azt hinné hogy a legveszélyesebb szakma a rendőré, vagy bányászé, de az a helyzet hogy a favágók vannak az első helyen.
https://www.themarlincompany.com/blog-articles/dangerous-jobs-2019/
A fentieken kívül beszereznék egy jó védõbakancsot, kesztyût és csak megfelelõ (védõ)ruházatban (kényelmes, nem lóg, nem szakadt) állnék neki. Szerintem hasznos lenne erõs kötél, kisebb és nagyobb hasítóék(ek), egy nagy kalapács, egy jó balta és egy kifogástalan pengével rendelkezõ kézifûrész is. Ezekkel kb. mindent meg tudnál oldani. Extraként a helyi viszonyok miatt javasolnék egy vonszolót is :)
Dream_walker
09-11-2019, 07:41 PM
De ha van ekkora költségvetés, hogy ezt mind beszerezd, akkor egyszerûen vegyél egy hosszú drótkötelet meg egy böszme erõs gépet, akár házi barkács is lehet. Rá a kötél a fára, a vége a gépre, aztán kövér gáz. Mikor már a földön van, szép, füves placcon, körben semmi, csak a sörpad, akkor lehet faragni a fûrésszel :D
A fentieken kívül beszereznék egy jó védõbakancsot, kesztyût és csak megfelelõ (védõ)ruházatban (kényelmes, nem lóg, nem szakadt) állnék neki. Szerintem hasznos lenne erõs kötél, kisebb és nagyobb hasítóék(ek), egy nagy kalapács, egy jó balta és egy kifogástalan pengével rendelkezõ kézifûrész is. Ezekkel kb. mindent meg tudnál oldani. Extraként a helyi viszonyok miatt javasolnék egy vonszolót is :)
Van acélbetkós gumicsizmám. Sima bakanccsal nem nagyon lehet bemenni, talán csak akkor ha nagy szárazság van. Különben közel térdig lehet süppedni a mocsárban. Balta van, kézifűrészt is vettem. Amúgy a fák vastagsága többnyire olyan mint a csuklóm, esetleg mint az alkarom, szóval nem úgy néz ki itt az erdő mint Brazíliában. Csak sűrű, meg a víz-sár az egész alatt, amiatt bonyolult. :)
Alpha
09-13-2019, 09:03 PM
Ha kiritkítanád az erdõt, akkor a maradék fa jobban fejlõdne. Ha nem akarod használni a kivágott fákat, akkor ott kell hagyni a földön, pár év /évtized alatt kiváló tápanyag lesz belõle. Én szoktam gyérítést csinálni az erdõnkben. Látványosan növésnek indulnak a maradék fák és szerintem szebb is az erdõ ha átlátható és átjárható.
Beszélgetek régi baráttal chat-en, megkérdem hogy van a közös haverunk. Erre mondja hogy 1 éve meghalt, elvitte a szívroham. Sok kávét ivott és sokat idegeskedett. Volt vagy 42 éves. :( Nem hittem volna hogy ilyen hírt kapok róla.
Felvágtam egy fél fát, aztán gondoltam motorozok egy kicsit, megnézem hogy a szomszéd otthon van-e. Tolom ki a motort, persze hogy a macska kiszökik. De úgy eltűnt, hogy utána a vaksötétben kerestük, de nem lett meg. Aztán mászkáltam a mocsárban is, kiabáltam neki, messze a háztól, aggódtunk itt hogy mi történt vele, az asszony is kiakadt. Úgyhogy kiabáltam messze a háztól, álltam gumicsizmával a vízben sárban a susnyásban, aztán hazajöttem az út felől. A macska meg itt várt az ajtóban. Nagyon rossz vicc volt... :mad:
Ja, és motorozás közben meg találtam az út mellé kiöntve egy fél zsák szemetet. Az út másik oldalán meg persze megint egy rakás sz.rral töltött pelenka van kidobva.
Azon agyalunk az asszonnyal hogy honnan kéne egy kis pénzt szerezni a szemét-leadáshoz, mert én összeszedem, de most már külön kell majd költeni a leadásra. A városháza meg baxott visszaírni a kérdéseimre, hiába küldtem nekik emailt hogy mi a helyzet a szeméttel, hogy a hivatal biztosít-e néhány dollárt rá ha valaki önkéntesen feltakarítja a környéket.
Alpha
10-21-2019, 06:41 PM
Felvágtam egy fél fát, aztán gondoltam motorozok egy kicsit, megnézem hogy a szomszéd otthon van-e. Tolom ki a motort, persze hogy a macska kiszökik. De úgy eltûnt, hogy utána a vaksötétben kerestük, de nem lett meg. Aztán mászkáltam a mocsárban is, kiabáltam neki, messze a háztól, aggódtunk itt hogy mi történt vele, az asszony is kiakadt. Úgyhogy kiabáltam messze a háztól, álltam gumicsizmával a vízben sárban a susnyásban, aztán hazajöttem az út felõl. A macska meg itt várt az ajtóban. Nagyon rossz vicc volt... :mad:
Ja, és motorozás közben meg találtam az út mellé kiöntve egy fél zsák szemetet. Az út másik oldalán meg persze megint egy rakás sz.rral töltött pelenka van kidobva.
Azon agyalunk az asszonnyal hogy honnan kéne egy kis pénzt szerezni a szemét-leadáshoz, mert én összeszedem, de most már külön kell majd költeni a leadásra. A városháza meg baxott visszaírni a kérdéseimre, hiába küldtem nekik emailt hogy mi a helyzet a szeméttel, hogy a hivatal biztosít-e néhány dollárt rá ha valaki önkéntesen feltakarítja a környéket.
Nincs a városnak facebook csoportja vagy valami oldala?
Oda felraknád fotóval a leírást, hogy sok ember lássa. Akkor lehet vennék a fáradtságot és eltakarítanák.
Nekünk, amikor az erdõnk közelében rendszeresen szemeteltek, akkor küldtünk 3-4 levelet, válasz nem jött, de lagalább eltakarították a szemetet.
Írogattam oda is párszor, nem volt foganatja. Asszony azt tervezi hogy bemegy majd reklamálni a hivatalba a következő adófizetéskor.
Dream_walker
10-22-2019, 05:47 AM
Buldózerrel menjen, azt olvastam valahol, hogy arra odafigyelnek :D :D
Egy visszaemlékezős videó:
Videoblog #42 - Idegesítő alak kórházban
https://www.youtube.com/watch?v=m9p_NBs7xyk
Ha már felmerült a politika. Néhány napja volt egy kemény meccsem egy fideszessel. Azt mertem mondani hogy betiltanám az állatkerteket, mert a kis ketrecekben szenvednek az állatok, az állatkínzás pedig undorító dolog. Erre nekem esett valaki hogy én egy kommunista vagyok amiért betiltanám az állatkerteket, mert hát milyen jó szórakozás a városi gyerekeknek. A kérdés hogy a városi gyerekek nem tudnának-e utazni vagy 40 kilométert egy olyan vidéki helyre ahol az állatok nagy területen vannak szabadon...? Ez is olyan, hogy nem igazán politika. Az állatok szenvedésének nem kéne hogy bárki örüljön, akármerre szavaz. Ha van jó alternatíva, akkor miért kéne a rossz állatkert? Én jártam állatkertben gyerekként, megdöbbentett a sok szerencsétlen állat, betonlyukakban, ketrecekben. A róka pl. 8-as körben futkározott egy 2 négyzetméteres kis cellában, teljesen meg volt őrülve a bezártságtól. Cirkusznál is ez a helyzet, bűvész, bohóc, artista, oké. De nem kéne medvét, elefántot, oroszlánt kínozni. És ettől a véleménytől biztosan nem leszek kommunista, ez nem politika, hanem emberség. :hogymi:
Bár az állatos topicba való ez is, de eszembe jutott a másik topicból a politika-környezetvédelem összefonódásáról.
Sajnos ezt is pillanat alatt át lehet politizálni. Jellemzõ, hogy az állatvédõk baloldaliak, így lettél "kommunista" :)
Szerintem az állatkert nem olyan biznisz, ami hatalmas bevétellel kecsegteti az üzemeltetõt és viszonylag szûk réteg látogatja (kisgyerekes családok). Nem dõlne össze a gazdaság, ha bezárnák õket. Viszont ha megpróbálná ezt bárki, rögtön nekiesnének a politikai ellenfelek. Pedig ez még nem is lenne egy mindenki érintõ kellemetlen intézkedés. Gondolj bele, ha egy párt azzal kampányolna, hogy állítsuk le a kõolaj felhasználást és a lakosság túlnyomó része menjen vissza kézzel földet mûvelni. Nem sok szavazatot kapna, még akkor sem, ha hitelesen levezetnék, hogy csak így menthetõ meg a Föld élõvilága. A kényelem fontosabb az állatoknál :(
Más, nem politikai szempontból nézve: mit csinálnánk az állatokkal, ha be akarnánk zárni az állatkerteket? A fentiek alapján az állatok jóléte a cél, tehát elaltatás, más állatkertbe szállítás nem jöhet szóba. A vadonba visszatelepítés az álltatok nagy részénél valószínûleg nem mûködne: a természetben elpusztulnának, vagy ott is az ember közelségét keresnék, hiszen egész életükben az ember táplálta õket. Senki nem szeretne pár éhes oroszlánt a szomszédba, ami nem fél az embertõl...
Nagyobb területen külön tartani őket, ahol az állatok boldogan ellennének, a látogatók pedig akár valami autóval, vagy üveg fal mögül láthatnák az állatokat. Azzal nem veszítene senki, ha az oroszlánnak nem 8 négyzetméteren kéne élnie, hanem 1 hektáron. Persze, ahhoz ki kéne vinni az egészet a város közepéről egy másik területre, egy nagyra. De ennyi kényelmetlenséget bevállalhat a látogató, hogy nem 2 kilométert kell neki metrózni, hanem mondjuk 30-at buszozni. Vagy akár 50-et. Még mindig közelebb lenne mint Afrika. :)
Na igen, a másik dolog is érdekes lenne. Először biztosan lenne aki támogatná az ötletet, de csak addig amíg nem tapasztalná első kézből a hatásait. Mondjuk az első héten.
Hát igen, az állatnak jobb lenne, még ha nem is lehet szabad, de a látogatónak nem mindegy, hogy 50 m-rõl lát valami kis foltot a fûben, vagy 2 m-rõl a tigris bajszát is. Számomra az is csalódás, ha az állat a kifutó végében takarásban fekszik és meg se mozdul. Ezért tényleg kár ketrecben tartani.
fater.lajos
10-31-2019, 10:05 AM
Én hétfõn voltam a Budapesti Állatkertben az unokáimmal. Na, ez pont az, amit írtál Ged!
Az országban vannak sokkal jobb állatkertek, ami gyereknek, felnõttnek nagyobb élmény. Ja, meg az állatok is sokkal jobban élnek. De pest, az pest. Ezt sztárolják...
Nem írom le a vidéki állatkert nevét, de van olyan amibõl kijössz és úgy érzed másnap vissza kéne menni. Na, ez az élmény!
Szia,
Ami nekem nagyon tetszett: maganzoo.hu (http://maganzoo.hu)
Ha megy az unokakkal, akkor a "latvanyetetest" mindenkepp nezzetek meg!
Bel
Hétvégi sztorizós videó.
Videoblog #43 - Bolti átverések
https://www.youtube.com/watch?v=r-Pykl3buqs
Egy érdekes dolog. Feltöltöttem a robogós videót Youtubera, megosztottam FB-on, itt is, Indexen, meg 1-2 más fórumon is. Összesen most 140 nézőnél tart. Felmentem most Bitchute-ra, és eszembe jutott hogy összekötöttem a Bitchute csatornám a Youtube-bal, és a Bitchute-ra is felment a Youtube videóm. Ez eddig oké.
De most jön az érdekes része a dolognak.
Youtube-on 34.200 feliratkozóm van, és persze mindenfelé megosztottam videót, fórumokon és FB-on is, lett 140 néző belőle. Bitchute-on 491 ember nézte meg, úgy, hogy azt sehol nem osztottam meg. :eek:
st.jimmy
11-05-2019, 09:31 PM
robotok talán?
robotok talán?
Azt nem hiszem, mert a többi videónál nem volt ilyen, és ha robotok néznék, akkor azóta is emelkedne a nézettség. De megállt 491-nél. Ebből arra következtetek, hogy feltöltés után megnézték egy csomóan amíg a főoldalon volt, majd utána senki. Mindesetre ha a megosztásokat nem nézem a Youtubeon, akkor vagy 6x-7x annyian nézték meg Bitchute-on, mint Youtubeon.
st.jimmy
11-06-2019, 08:40 PM
Lehet hatalmas Császár leszel ott és nem is fog érdekelni a youtube
Új néző Bitchute-on már nem lesz, viszont Youtubeon napi 1-2-3 előfordul majd és szépen lassan behozza majd a lemaradást.
Közben megérkezett az első ostromló is. Tegnap már hallottam zörgést és rohangálást, és mikor kimentem akkor gyanús volt hogy macskák sehol és hívásra sem jöttek elő. Hátul mindhárom rohangált, egy láda mögé mentek, vadásztak a határőrök. Ma bevilágítottam a hűtő mögé és egy pillanatra láttam egy elsuhanó egérfarkat. Mondjuk örülhet hogy csak a macskákkal kell fogócskáznia, mert gondolom hogy akkor a kígyók kimentek télire, így a második védelmi vonal megszűnt létezni. De még ha bent is maradtak volna, a kígyók télen alszanak... Nyáron meg nem jönnek be az egerek, így mindenképpen elkerülik egymást.
Viszont a macskák aktívak, így arra számítok hogy pár napon belül meglesz az egérhadsereg első idei vesztesége.
Na, ez is elintézve... Most már többnyire nem fázunk. Kezdtem már unni a 8 fokot idebent.
https://i.imgur.com/pwaLMkH.jpg
Al Bundy
11-13-2019, 05:31 PM
Ott most Hany fok van nalatok? Itt Toronto kornyeken -17 volt az ejjel. A kocsi allofutese is kuzdott ezzel a hideggel. Nem tudom mi lesz ha meghidegebb lesz, valoszinu akkor jaratni Kell egesz ejjel a motort.
Kint tegnap -9 volt. Orvosnál volt ilyen általános vizsgálatra időpontunk, vérnyomás mérés, vérvizsgálat, rutin akármi. De inkább lemondtuk az egészet, mert nem volt kedvünk 4 órán át kemény fagyban, hófúvásban menetelni. Bent 8 fok volt eddig, de most már általában 15-20 között vagyunk. Kicsit felpörgetjük, aztán kikapcsoljuk a fűtést és elvagyunk vele míg le nem esik a hőmérséklet pár óra alatt.
A kérdés hogy ez az 550 dolláros befektetés hány hónapra csinál meleget. Tavaly $600 volt az áram a fűtés után, meg benne volt a hősugárzó ára is. Idén is jó lenne annyiból kihúzni a telet. Esetleg +100 dollár vagy ilyesmi még beleférne, de nem sokkal több...
Tegnapi napom horror volt, de érdekes videó blog lesz majd belőle. :huuu:
Motorral mentem befizetni az ingatlanadót. Indult a motor, aztán kicsúsztam vele a kövesútig, onnan meg az autópályáig. Persze ott meg tolnom kellett egy csomót, mert kismotorral azon nem lehet hajtani. Valami fickó megállított a kisteherautójával, kiszállt, aztán néz, és mondja hogy "nem te vagy Louie?" mondom nem... "pedig neki is ilyen motorja van. na mindegy. leragadtál?" - "nem, csak itt nem hajthatok mopeddel mert ez autópálya". "ja jó" mondta és elhajtott.
Az iroda meg fárasztó volt mint mindig.
Kifizetek mindent, erre kérdem a nőt hogy
- Ez a mentős dolog az adópapíron micsoda
- Hát, az a mentő.
- Oké, de mondom az mit jelent?
- Hát hogy jön a mentő.
- Mármint hogy ingyen jön mert adóban már ki van fizetve? Mert nekünk 4x is kellett volna, de nem hívtuk ki.
- Csak lejön ennyi pénz a teljes mentő-hívás díjból.
Gondoltam többet erről nem kérdezem, de kíváncsi lettem volna hogy éves pénz jön-e le belőle, vagy az eddig befizetett összes, vagy mi. De látszott rajta hogy nem akarja elmagyarázni. Végül is az a lényeg hogy befizesse mindenki, nem az hogy használja is. Úgyhogy rátértem a többi témára.
- Küldtem egy levelet 2016-ban de senki sem válaszolt rá. Volt néhány kérdésem az adókról.
A nő csak nézett, nem szólt.
- Emailt is küldtem 6 hónapja, úttakarítás ügyben.
- Utat mi nem takarítunk.
- Tudom, de volt pár kérdésem.
- Szemetet se szedünk.
- Tudom, de én szedek.
- Semmilyen szemétszedést, takarítást nem csinálunk, semmilyen formában.
(Természetesen - gondoltam - egyértelmű hogy semmit nem csinál itt senki, azon kívül hogy beszedik a pénzt a lakosságtól.)
- Tudom, de én felszedem a szemetet, más szemetét, és érdekelne az út-örökbefogadás program.
- Olyat se csinálunk.
- De láttam hogy a szomszédos út is örökbe van fogadva és takarítják.
- Hát, kérdezze meg a megyei útkarbantartókat.
Akkor végre odalépett egy másik irodás, adott egy névjegykártyát és mondta hogy küldjek neki emailt és majd átnézi. Megköszöntem és eljöttem.
A motort toltam visszafelé. Végre beértem a másik útra, persze nem indult el a világért se. 0 foknál már nem indul, akkor mi lesz -15 -nél? Csomó mindent megpróbáltam, az egyetlen dolog ami működött, hogy adtam neki egy kis gázt, féket befogva és akkor a nagyon sokadik próbálkozásra végre beröffent. Újra korcsolyázás a földúton, mennék előre, de a motor oldalra megy, meg jobbra-balra, meg mindenfelé csak előre nem. Lábam letéve két oldalt, 10-el jöttem, mert többel nem lehetett, meg le is álltam párszor, inkább elengedtem az autókat, biztonságosabb úgy.
Mondjuk baromira okos dolog ott télen fizettetni az adót, ahol nincs tömegközlekedés, ahol kismotorral meg sem lehet közelíteni az irodát és egyáltalán, ahol ilyenkor már fagypont és az alatt van a hőmérséklet. A legjobb annak aki a város másik részében lakik és mondjuk csak biciklije van, az tekerhet ha el akar jutni az irodához.
De az is külön megérne egy misét ahogy a helyi jobb módúak szövegelnek arról hogy több adót kéne hogy fizessen mindenki. Nem képesek felfogni hogy ez egy szegény megye, szegény településekkel.
Kezd idegesíteni az Internet, úgyhogy az a tervem hogy tavasszal és nyáron robogóra pattanok és kicsit körbejárom a környéket. Van itt egy rakás tó, nagy stégek, talán pár elhagyatott Fallout kinézetű helyet is találhatnék. Felfedező utak, fényképezés, videózás, mittudomén... nem akarok bent ülni mikor jön a jó idő. Vitatkozom mindenféle emberekkel FB-on meg Twitteren, de mind játssza a hülyét, úgy tesz mintha jópofa lenne azzal hogy normális beszélgetés helyett sérteget, aztán meg úgyis sorra törlik a beszélgetéseket, vagy az aki elveszíti a vitát, vagy egy moderátor/admin. Akkor inkább nyeregbe pattanok és elrobogok a naplementébe, vannak itt szép helyek, majd lesz videó, meg fotók, megosztom majd őket. Értelmesebb dolog mint hol a szélsőliberálisokkal, hol a radikálisan szélsőséges vallásosokkal megpróbálni szót érteni.
Persze előtte még jön 4 és fél hónap tél, napi átlag -15 fokkal. :(
st.jimmy
12-18-2019, 10:52 AM
Megteheted, hogy könyvet olvasol a vita helyett
vagy akár írsz
Én a minap találtam meg wordbe lementve egy itteni vitánkat a fórumtársakkal az etnikai hovatartozásról, igen jókedvre derített, hogy milyen kultúráltan tudtunk beszélgetni egy ilyen témáról, amirõl egyébként nem szokás... (a rossz memória elõnye, hogy már nem is emlékeztem, hogy részt vettem egy ilyen vitában, csak olvasva rémlett fel)
Nem tudom mennyire lenne értelme összeszedni azokat a témákat, amikrõl mostanában ritka az értelmes diskurzus és (akár szerkesztett) beszélgetést összehozni a szempontokról egyfajta példaként. Itt a fórumon szerintem bõven van ehhez szellemi muníció, és megfelelõ helyen felvezetve, szerintem össze lehetne hozni egy szélesebb, értelmes diskurzusra nyitott társaságot. Úgy érzem Benned lenne rá igény.
BÚÉK! :)
https://www.youtube.com/watch?v=I1TK4b1Io4g
Tegnap bementem a postára. Kijutottam a havon keresztül az útra, ott indítottam a robogót. Persze bentről kitolva nem gond, mindig gyorsan beindul. Az út hóval és jéggel borítva, úgyhogy 10-15 km/h -nál nem mentem gyorsabban, meg persze mint a cowboyok, a motor mellett oldalt a lábakkal, mert az ilyen úton motorozás még lassan sem biztonságos. Mire leértem a földút végére jól szétfagyott a két kezem is. A kövesút is eléggé vizes és jeges volt, bár nem annyira vészes, úgyhogy ott már egy fokkal gyorsabban haladtam. Előzőleg kidolgoztam egy új városi útvonalat, így elkerültem egy kínosabb kereszteződést ahol francot se lehet látni, meg egy másikat ahol lámpa van és nagyobb forgalom. A helyett lefordultam egy kisebb utcában, ahonnan egyenesen lehet menni, nem kell se indexelni, se semmi, csak a stop tábláknál kell megállni, de utána sima ügy az egész.
Úgy voltam vele hogy gyorsan elintézem a postát. Fontos a gyorsaság, mert a hidegben lehűl a motor és akkor akkor bajos beindítani. Gyorsan bementem, persze tököltem és nem sikerült kinyitnom a "széfzáras" postafiókon. Sóhajtás, mentem segítséget kérni, hogy nyissák ki. Persze megint ment a mérgeskedés, mert hát mi az hogy nem tudom kinyitni, hát könnyű az. Mindig ez van. És szokás szerint ez a nő se tudta kinyitni, meg a múltkori se. Mindig úgy csinálnak mintha én lennék a béna meg a hülye, de a végén nekik se sikerül kinyitni. Úgy kellett hívnia valami szakállas postai dolgozó öreget aki végül kinyitotta. (De persze közben mutassam a személyim is, mert biztos nem is az enyém a postafiók hanem hamis kóddal akarom kinyittatni. Jóvanakkor... Mutattam személyit is.)
Papírral felvettem egy csomagot amit nem vett át az egyik vevőm. (Ausztráliából jött vissza, mert próbálta az ottani posta kézbesíteni egy párszor, de nem vette át a rendelő.)
Majd végre mentem volna kifelé, de aztán rájöttem hogy a szakállas öreg nem adta vissza a postafiókos papíromat. Külön visszamenni, szólni az egyiknek, aki szólt a másiknak, aki szólt az öregnek és hozta a papírost...
Végre, minden oké. Persze ez volt vagy negyed óra, a motor lehűlt és sokat kellett szerencsétlenkednem, mire végre elindult. Utána már nem volt probléma, hazahajtottam és annyi. Kicsit bátrabban jöttem visszafelé, a kezem nem volt annyira hideg, az meg sokat számít. Az úton láttam rohanó őzeket is. :)
Nem tudom milyen lesz az idő a következő 2 hétben hogy esetleg újra bemenjek. Majd meglátom.
Sokáig tart az új videót összehozni a Virginia-i tüntetésről és annak előzményeiről. Rengeteg képet kiválogattam hozzá, újságcikkeket, megírtam egy hosszú szöveget is a rengeteg információból.
Hümm...
https://i.imgur.com/wWn3Mzz.jpg
Érdekes eredmény jött ki. Nem rossz mondjuk, bár meglepett hogy nálam Gabbard van az első helyen. (Ha jól emlékszem régen Ron Paul közel 90% volt a listámon.)
A második oszlop az elég világos. :-)
st.jimmy
03-05-2020, 01:04 PM
nekem az elsõ arc felsorolásából a "big government" ami igazán meglepõ
Tulsi jó választás volt :thumbup
nekem az elsõ arc felsorolásából a "big government" ami igazán meglepõ
Csak rá illik a dolog. Demokraták növelni akarják a kormány méretét, hiszen a több adó és az államosított intézmények növekedéssel járnak és nagy kormánnyal. Valószínűleg a háború-ellenessége és az emberjogi gondolatai miatt jött ki nálam 60%-ra. (Tuti nem a fegyver-ellenessége miatt jutott nálam plusz pontokhoz. :haha: )
Tegnapi szavazáskor átnyomtak egy új adóemelést. Hurrá, fizethetek már megint, ráadásul nem egyszeri, hanem évtizedeken át tartó adó. A gazdagabb réteg megszavazza az új adót, mert õk könnyedén kicsapják a pénzt az asztalra, akinek meg nincs pénze az meg le van sz*rva. Ráadásul félretájékoztatták az illetékesek az egész lakosságot, csak hogy megszavaztassák az új adót. Nagyon olyan volt ez mint az EU csatlakozás elõtti kampány.
Aztán itt a vírus, ami a mai nap már a mi államunkban is megjelent. Persze ez várható volt.
Az vállalkozásom meg megint elég rosszul megy, alig adok el valamit.
És ma megint hózápor van, mert ez is nagyon kellett. Ettõl a Net is lassabb vagy esetleg meg is fog állni, mert úgy szokott havazáskor.
Az Interneten beszólogató és kötekedõ emberekrõl nem is beszélve, mert belõlük is van bõven.
Csõstül jön az áldás... :hogymi:
Negatív hullámok.
Boltos sztorik és néhány gondolat - Videoblog #46
https://www.youtube.com/watch?v=Rhs9iU6MWSI
Most nézem hogy az egyik nagy oldal cikkébe belenyomták a videómat. https://vilagfigyelo.com/osszeomlas-szelen-az-olaszok-mar-az-europai-uniotol-kernek-segitseget/
"pánik" "elképesztõ vásárlás"
Nem tudom, én nem érzem magamon a pánikot, csak nyugodtan vettem dolgokat, amikkel kiegészítettem a készleteimet. Szépen, nyugodtan, prepperesen... :)
WestBam
03-15-2020, 08:56 PM
Az valami álhíroldal, legalább megugrik a nézettséged, esetleg pár feliratkozót is nyersz :)
Most a fegyverboltos videóm pörög nagyon. A Youtube beajánlotta valahol, mert pár nap alatt több mint 12ezren nézték meg.
A vírusról szóló videóm még annál is jobban kezdett pörögni. Kevesebb mint 1 nap alatt 6000 nézõ. Ja, a feliratkozók is jönnek keményen.
Tényleg azt nem is mondtam hogy annak idején nem 1200 WC papírt rendeltem, hanem 2200 tekercset, csak az online boltban nem volt annyi és közel a felét visszamondták a rendelésnek és visszafizették a pénzt. Pedig ha nem tették volna akkor most kétszer olyan gazdag lennék a budipapír skálán.
:haha:
Hát, ha ennek egyszer vége lesz, akkor vannak szavak és kifejezések amiket utána soha többé nem akarok majd hallani. Mint például a "vírus", "fertõzés", "korona", "Wuhan", "karantén", stb...
Most értem haza, majd összedobok egy vlog videót, valószínûleg holnap.
Rövid videó arról hogy mit láttam a Walmart-ban.
Walmartba motorral - Videoblog #47
https://www.youtube.com/watch?v=Mex0f-Ww9Yo
Elmentem sétálni. Vagy 80 méterre a házunktól bele van dobva egy lefejezett, megnyúzott õz az árokba. Tényleg olyan nehéz lenne vinni a vadászatra egy ásót és ha nem kell nekik a tetem akkor esetleg ásni egy gödröt és elföldelni? A másik irányban is találtam egy õztetemet még az õsszel.
Megint egy vlog...
Posta vizit, babafej, dög az árokban
https://www.youtube.com/watch?v=BWtQYGZdQSM
st.jimmy
04-09-2020, 08:22 AM
Elmentem sétálni. Vagy 80 méterre a házunktól bele van dobva egy lefejezett, megnyúzott õz az árokba. Tényleg olyan nehéz lenne vinni a vadászatra egy ásót és ha nem kell nekik a tetem akkor esetleg ásni egy gödröt és elföldelni? A másik irányban is találtam egy õztetemet még az õsszel.
nincs erre valami szabály?
Szabály biztosan van, de az a szemetelés ellen is van, mégis azt is szétdobálják. Belefulladunk a használt pelenkákba amivel a környék összes útjának teledobálják a vizesárkait. :(
Saját videó hétvégére:
Kocsmázós, diszkós, alkoholos, bulizós sztorik - Videoblog #49
https://www.youtube.com/watch?v=KjtabgXm_Vo
Tegnap eléggé felidegesített a posta. Elõször is, kimentem megnézni a postaládát délután kettõkor. Meglepett hogy még nem vitte el a postás a leveleket és csomagokat. Visszanéztem a biztonsági kamera felvételén, a posta kocsija volt itt, de ahelyett hogy megállt volna, kitette a karját és gyorsan elhajtott. Lehet hogy a fiatal postás volt, az öregebb az korrekt és rendes, meg a nõi postás is. A fiatal viszont van hogy nem dolgozik rendesen, meg se áll, nem viszi el a kitett küldeményeket.
Úgyhogy emiatt muszáj volt bemennem a városba. Nem csak a benzinpénzrõl van szó, de ha nem lenne muszáj, akkor miért intézik úgy hogy be kelljen mennem, fõleg ha tele van plakátolva a postahivatal azzal hogy akinek nem kell az ne is menjen be?
Na mindegy, behajtottam motorral, aztán leadtam a pakkokat és borítékokat. Aztán jött a következõ idegölõ hülyeség. A postafiók kinyitása. Nem kulcs van, hanem ilyen forgatható széf-zár vagy micsoda. Szerintem 40 éves lehet az egész, mind el van kopva, kínszenvedés õket kinyitni. Van hogy még a postai dolgozóknak se sikerül. Meg szoktam õket kérni hogy nyissák ki, de vagy sikerül nekik, vagy nem.
Tegnap kb. 20-25 percet biztosan tököltem vele de nem nyílt ki. Az volt a szerencsém hogy valami dolgozó épp besétált és mondtam neki hogy nem-e nyitná ki nekem, mert nem sikerül. Én nem emlékszem, de a nõ úgy viselkedett mintha ismert volna, úgyhogy lehet hogy korábban már segített. Nem tudom.
Fogalmam sincs hogy évi 80 dolláros postafiókbérlés mellett miért nem lehet egy kulcsos rendszert tenni a mostani helyére. A nagyvárosban olyan volt és az tökéletes volt, egy mozdulattal nyílt és zárult az egész. Itt meg képtelen vagyok kinyitni. Egy fickót is megszólítottam hogy ott dolgozik-e, mondta hogy nem, de magyarázott egy kicsit és megemlítette hogy neki is van postafiókja és az övé is nagyon nehezen nyílik.
Ha a nõ nem jár arra és nem nyitja ki a zárat akkor ott éjszakáztam volna a postán? :rolleyes:
Utána elhajtottam a boltba, vettem 2 Pepsit, de ha már ott jártam akkor vettem egy pakk olcsó virslit. Meg még 2 löncshúst is, $1.99/darab, csirkehús is van benne. Biztosan finom lesz.
:)
Tegnap ugyanúgy eljátszották. A postás elhajtott a ház elõtt, de nem állt meg és nem vitte el a küldeményeket. Be kellett mennem a városba és saját kezûleg feladni õket. Hétfõn bemegyek és rákérdezek hogy most már akkor ez lesz, hogy minden szombaton pénzt kell költenem és be kell hajtanom a városba, mert a postás nem akar dolgozni valamiért? De én lefogadom hogy a fiatal csinálja, mert az idõsebb az normális, meg a nõ is rendesnek tûnt amikor beszéltem vele.
Végül is ezzel csak a megélhetésem és a kisvállalkozásom létét kockáztatják. Nem jó vicc... :hogymi:
Újabb saját videó.
Rajtakaptam a ház körül sunnyogó tolvajt
https://www.youtube.com/watch?v=C2DiI_w6hCQ
Tegnap ideért a vírus-segély-csekk. Pont annyi amennyi a szövetségi adó befizetésére kell... Úgyhogy mondjuk azt, hogy ideadták azt, amit késõbb elvesznek. Na mindegy, jobb mint a semmi, minden fillér számít.
Persze hogy ez mennyire terheli meg az államadósságot, az már más kérdés. Ez van, a vírus bekavart minden országnak. :(
Dream_walker
05-06-2020, 09:27 AM
Ezt a FED nyomtatta, semennyire nem terheli meg az államadósságot, majd egy combos inflációt fog okozni fél-másfél éven belül.
Az se lenne sokkal jobb... De jelenleg ezt találtam.
Coronavirus: US to borrow record $3tn as spending soars
4 May 2020
"The US has said it wants to borrow a record $3tn (£2.4tn) in the second quarter, as coronavirus-related rescue packages blow up the budget."
https://www.bbc.com/news/business-52537938
3 trillió dollár. Ki tudja hogy megérem-e hogy egyszer bedõljön az egész. Mondjuk Magyarország is evickél, és mégis mennyi adóssága van. Ha Magyarorszég nincs csõdben, akkor mi is elleszünk még az adósságokkal. Csak a mostani helyzet enyhén szólva is bizonytalan.
Mondjuk Magyarország is evickél, és mégis mennyi adóssága van. Ha Magyarorszég nincs csõdben, akkor mi is elleszünk még az adósságokkal.
Az USA-t és hazánkat összehasonlítani nem érdemes, mert USA a Jupiter, mi (és sokan mások) csak a "kisökör". Ki merné felelõsségre vonni a szuperhatalmat? Vagy kételkedni a fizetõképességében?
Ellenben Magyarországba bárki belerúghat következmények nélkül.
Egyébként Magyarország államadóssága a GDP-hez viszonyítva 70% körül van, az USA-nál ez a szám 130% körül mozog. De ez nem jelent semmit. Gazdasági összeomlásnál mindkét országban szívni fognak az egyszerû emberek.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200423/tortenelmi-csucson-az-amerikai-allamadossag-a-koronavirus-miatt-427950
Hogy mennyire nem számít ez a szám, jól mutatja az alábbi lista, ahol a sok fejlett országnak nagyobb az adósságrátája, mint a miénk. (UK, Kanada, Spanyol-, Francia- Olaszország, Belgium, Portugália)
https://hu.tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp
ezek az adatok, még a koronás idõszak elõttiek
De jó, jön vissza a hideg, pénteken jön a 3 fok nappal, meg a havazás. :huuu: Szuper, mert pont pénteken elintéznivalóm is lesz. Kellemes lesz fagy körül motorozni...
Ma Walmartban voltam, sok ember, többség maszkban. Utak már nem üresek, elég nagy volt a forgalom. Kenyeret vettem, de nem a normál árakon. Eddig 1 kenyér, 1 dollár volt. Most 1 kenyér 2, sõt némelyik már 3 dollár. :hogymi: Baja van a kenyérgyáraknak is a vírus miatt és muszáj volt duplájára, meg triplájára emelni a kenyér árát?
Van egy útszakasz amit különösen "imádok", 35 mérfölddel lehet ott menni, ami oké, nagyjából annyit a robogó is tud, viszont ha én vagyok elõl, és a hátam mögött jönnek (elõzni ott nem lehet), akkor rohadt hosszú sor lesz. Ma is úgy néztünk ki mint egy nászmenet. Én elõl a motorral, mögöttem megy vagy 20 kocsi. :rolleyes: A gond, hogy az az egyetlen út amin el tudok jutni a bevásárlóközpontba.
Amúgy kellemes volt a szép idõben hajtani, fõleg az üres utakon, de ott ahol kocsisor jön utánam, pár méterre mögöttem jön a teherautó, tudom hogy türelmetlenek és 50-el akarnak menni a 35-ös táblánál, az úgy irritáló.
Ja és megint volt egy tipikus is...
Keresem a szeletelt szalámit a hûtõnél, erre egy nõ valamit magyaráz felém. Odamegyek, kértem hogy "tessék?". Mondja hogy "nem látom a rangod, mert eltakarja a dzsekid". Nézek rá, aztán rájöttem hogy mit hiányol. Mondtam neki hogy "nekem nincs rangom én nem vagyok katona". A nõ meg pofákat vágva: "hát úgy nézel ki".
He? Hogy néznék már ki katonának ha nincs rangjelzésem? Emellett a hadseregben a világos és a sötétbarna bakancsok vannak rendszeresítve, nekem fekete van. A hadseregben a katonák nem hordanak szakadt cipzárú 20 éves dzsekit. A katonák borotválkoznak és nincs szakálluk. A katonák eltávon nem szoktak terepszínû ruhában járni, azt akkor viselik amikor szolgálatban vannak. Jelzem én 4 év alatt egyetlen egy katonát sem láttam a városban, pedig jó sokszor voltam már bent. Meg nem repülõs sisak volt a kosaramban, hanem a motoros sisakom. Vagy azt hitte a nõ hogy F-16-ossal mentem boltba és kint parkol a vadászgép?
Arról nem is beszélve mikor még azt is mondják hogy "Thank you for your service." (Köszönöm a szolgálatod.) Én olyankor mondom hogy nem vagyok se katona, se veterán. Viszont aki utánanéz, az láthatja hogy a katonák és veteránok se szeretik amikor az emberek nekik szegezik ezt a sort. Sokuk csalódott a hadseregben, vagy rájönnek hogy hiba volt katonának menniük, ráeszmélnek hogy politikai ügy az egész, stb. Tehát ha valaki szolgálatot köszön az milyen? Sokukat irritálja, idegesíti.
Eleve minek megy oda valaki egy idegen emberhez, akirõl semmit sem tud, hogy ilyet szóljon hozzá? A tûzoltónak is megköszöni a szolgálatait? Ha lát valakit orvosi köpenyben, annak is megköszöni? Mi a helyzet a rendõrökkel? Õk is tudnak komoly bûnözõket elkapni, nekik is köszöngetnek egyesek? Pékeknek is ezt mondják? Kukorica termelõ, malacfelnevelõ gazdálkodóknak is megköszönik? Favágóknak, vízvezeték-szerelõknek, úszómestereknek? Nem emlékszem hogy a Baywatch-ban megköszönték volna David Hasselhoff-nak a szolgálatait. :haha:
Szerintem ez csak valami pótcselekvés, vagy nem tudom mi.
Én egyszer beszéltem pár szót veteránnal, azt mondta hogy ne menjek katonának mert becsapják az embert. Na most el lehet képzelni hogy aki volt katona, rohadt nagyot csalódott a rendszerben, becsapva érzi magát, esetleg megsérült és nem kap ellátást cserébe, az vajon mennyire szereti ha megköszönik neki a helyzetet amibe került.
Ha nem tudja hogy valaki 100%-ig biztosan katona, akkor mit köszönget? Ha meg valaki tényleg katona, az se biztos hogy örül neki. Akkor mit erõltetik? Törõdjenek a maguk dolgával.
Én is visszakérdezhettem volna hogy "- Oszt magának hol vannak az unokái? Kéne hogy itt legyenek, mert maga nagymamának néz ki."
:haha:
Kenyeret vettem, de nem a normál árakon. Eddig 1 kenyér, 1 dollár volt. Most 1 kenyér 2, sõt némelyik már 3 dollár. :hogymi: Baja van a kenyérgyáraknak is a vírus miatt és muszáj volt duplájára, meg triplájára emelni a kenyér árát?
Na igen. A kereskedõk a világ minden táján találnak okot az áremelésre. A magyar nép mindig a kormányt teszi felelõsség az áremelkedés miatt. Talán ezért mert még mindig ott van a fejekben a szocialista rendszerben megszokott hatósági ár. Pedig a kereskedõk, a vállalkozók emelik az árakat.
Itthon mindenki rohant lisztet vásárolni. (nem tudom az USA-ban így volt-e). A kereskedõk megemelik az árakat ha nõ a kereslet. De ha bolt nem is emel, akkor emel a pék, vagy a molnár, ami végül a fogyasztónál csapódik le.
Hallott esetleg valaki arról, hogy, hogy valahol csökkentették az árakat mert olcsó a benzin? Amikor nõ az olajár, nem felejtenek el árat emelni, de ha csökken akkor maradnak az árak.
A lisztet megnéztem tegnap, nem volt üres a polc, de majdnem. Ebbõl arra gondolok hogy viszik a lisztet itt is. Persze dupla és tripla kenyér ár van, akkor az úgy nagyjából indokoltnak is mondható.
Amikor nõ az olajár, nem felejtenek el árat emelni, de ha csökken akkor maradnak az árak.
Erre a kedvencem az itteni posta. valamelyik évben megõrült a benzinár, 1.50-rõl volt ahol 4.50-re felment, aztán kijelentette a posta hogy ez így tarthatatlan és nekik egyszerûen MUSZÁJ hatalmas áremelést csinálniuk. A díjazást nagyon megdobták, bélyegek ára, küldemények postázása, minden az egekbe szökött.
Oké, de aztán szép lassan visszament a $4.50-rõl, $1.50-re a benzin.
De valahogy a posta emelt összegû árszabásai örökre megmaradtak. Sõt... :hogymi:
Besuhantam a városba mert meg kellett néznem hogy jött-e valami a postafiókomba. Tudom szeretni amikor úgy kell bemennem, hogy pont hideg van és esik az esõ, holott elõtte meg utána jó idõ lenne. Mindegy, kicsit szétfagytam és megáztam odafelé menet. Visszafelé nem volt olyan vészes. Vettem benzint is, kannába. Ezúttal ne bénáztam. (A múltkor vettem, de a kártyát nem akarta elfogadni vagy valami, aztán bementem, fiatal kasszás nõ mondta hogy próbáljam újra, aztán mûködött, visszamentem hogy minden oké-e, mondta hogy nem tudja, de mehetek.) :confused: Most szerencsére nem kellett kínosan dumálnom senkivel, bevette a kártyát, jött az üzemanyag, kész. A múltkor $1.31 volt gallonja, most $1.81. Gondolom egyre többen kezdenek újra kocsikázni, több jármûvet lehet látni, úgyhogy kezd visszaemelkedni a benzinár.
A lényeg a lényeg, hazajöttem, égettem egy kis papírt odakint, a sima gyûrött papírszemetet szoktam, talán jobb elégetve és környezetkímélõbb mint bevinni a kukásokhoz. A többi újrahasznosítóshoz (mûanyag, üveg, papír, kartonpapír, konzervdoboz), a maradék meg a kukásokhoz. Az utóbbiból havonta egy nagy szemétkosárnyi van, ami nagyon kevésnek számít. Környezetkímélõek vagyunk.
Aztán gondoltam hogy még egész világos van, úgyhogy kimentem a motorfûrésszel. Leszedtem az oldalát, kitakarítottam egy kicsit belõle az olajos fûrészport, aztán öntöttem bele egy kis kevertet. Elõször azt hittem hogy elrontottam, de aztán láttam hogy jól csináltam. Elõször nem akart beindulni, aztán egyszer csak beröffent. Onnantól kezdve egy rántás és már megy is. De hiába nyomtam neki, nem forgott a lánc. Párszor szétszedtem, lazítottam, meg nyomtam trutyit a lánc tartójába, nem tudom mi az, nem olaj, hanem valami síkosító. Próbáltam újra, meg újra, aztán egyszer csak megmozdult és vígan kezdett forogni. Gyorsan leteszteltem egy csuklónyi száraz ágon, szépen szétvágta. Most már lehet majd vele dolgozni, csak helyet kell majd csinálnom a felvágott fának.
Nagyjából ennyi volt a napom. :)
Sergeant
05-15-2020, 02:08 PM
Nem a láncfékkel van gond?
8707
Nem a láncfékkel van gond?
8707
Nem, nem volt probléma, csak állt több mint fél évet és gondolom kicsit "elmacskásodott", azért nem akart megindulni az elején. De már felpörög rendesen. :thumbup
Pénteken egész délután zúgatták a láncfûrészt a szomszédék. Aztán ma is egész délelõtt, meg kora délután is. Aztán rájöttünk hogy mire fel, amikor jött a fia, beállt a helyre és elkezdtek lõni. Én nem tudom hogy mivel, de az nem 9mm volt, de még csak nem is 5.56. Lehet hogy vett a fia egy .50-est és azzal zörrentett? Az biztos hogy sokszor vadásznak, meg lõni is szoktak, de nem volt gondunk vele, most viszont valami rohadt hangossal dörrentettek néhányat. Megijedtem amikor kiléptem a tornácra. Mondanám hogy lehet hogy .308-as volt, de olyat hallottam a nyilvános lõtéren, és ez annál hangosabbat szólt.
Valószínûleg azért vágták két napon át a fákat, hogy lõteret csináljanak. (De ha meg kivágják a fákat, akkor mi állítja meg a lövedéket? Az valahová elrepül és ha nincs fa, akkor mi fogja meg? Nálunk van több mint 1 km-nyi erdõ, meg lefelé célzok, de a szomszédék oldalán kevesebb erdõ van, ráadásul az az autópályára nyílik az egész. Hát... õk tudják...
Amúgy fura, mert régen mindig jött hozzánk a szomszéd, ránk nézett, beköszönt, tavaly február óta nem jött ide. Egyszer voltam nála beszélgetni egy kicsit, de nem tudom. Majd rákérdezek hogy mi a helyzet. Lehet hogy semmi, csak gyanús hogy nem köszönt be már 14 hónapja, elõtte meg sokszor.
Közben dolgozgatok odakint én is. A sok felvágott fát ami be volt dobálva azt szépen felstócoltam. Kivágtam pár halott fát tegnap, bár nem sokat. A múltkor észrevettem hogy elég sok fa kidõlt, gondolom a pár napos viharos szél miatt. Jó lenne majd azokat is összevágni. Majd meglátom. Az Internetem olyan rossz hogy videók nem akarnak menni vele, nagyon belassult az egész, úgyhogy ha már nem nézek Youtube-on semmit, akkor kint teszek-veszek az udvaron. :)
Dolgozom egy videón, talán a hétvégére meglesz. Történt itt egy bûncselekmény még tavaly év végén aminek a szenvedõ alanya voltam. Nem tudom említettem-e korábban, de ha nem akkor most majd beszámolok róla...
WestBam
05-22-2020, 11:04 AM
Köszi, most már akkor töltsd is fel ha már belengetted :D
Még nincs kész a videó, de vasárnapra meglesz. Az ügy "lezárásáról" az emailt tegnapelõtt olvastam el, eddig úgy voltam vele hogy várok amíg ki nem derül minden.
Itt a videó...
Ellopott hitelkártya Amerikában - Videoblog #50
https://www.youtube.com/watch?v=CidL_Bix6cs
3 napos hosszú hétvége volt, úgyhogy sok boríték és csomag lett. Kitettem reggel. Délután kimentem megnézni hogy kaptunk-e valamit, de tele volt a postaláda. Visszanéztem a kamerán, jött a postáskocsi de megint nem állt meg, csak elhajtott a ház elõtt, nem vitte el a kitett rendeléseket. Ezt már harmadszorra játsszák meg 4 hét alatt. Persze mit lehet tenni? Elõszedtem gyorsan a motort, nem tököltem se a térdvédõvel, se a sisakkal, se semmivel, csak magamra kaptam a dzsekim, a motoros kesztyûm, betettem a postaládából a hátizsákomba a csomagokat és borítékokat, aztán teljes gázzal a postáig. Persze vagy 3 percen múlt és már nem jutottam be, az ajtó már zárva volt. A postafiók rész kívül van, úgyhogy azt meg tudtam nézni, visszaküldtek egy borítékot, mert a rendelõ rosszul írta le a címét. A pakkokat bedobtam a postaládába és siethettem haza, mert szólt a viharjelzõ meg gyülekeztek a felhõk.
A hazafelé úton meg észrevettem hogy valaki kidobott az út mellett a telkünkre egy rohadt nagy irodai fotelt. Hogy azzal mit fogok csinálni, fogalmam sincs. :(
Az asszony vett egy rajz-padot vagy mit. PC-hez kötni, install, az elektromos ceruzába elem, és... nem mûködik. Vadonatúj, de az elektromos ceruza már érkezéskor hulladék. :rolleyes: Küldhetjük vissza. Szerencsére Amazonról lett véve, úgyhogy a visszaküldés nem bonyolult, bár rohadt messze van a UPS csomagküldõ iroda ahol le kell adni...
Nem saját sztori hanem egy haveromé, szóval videót nem csinálok belõle, de azért érdekesnek érdekes.
Szóval pár napja rám szólt egy régi barátom hogy fordítsak le neki pár emailt. Kérdem mi a helyzet. Erre mondja hogy volt neki egy egész jó laptopja és Neten meghirdette hogy eladná. Õ Németországban lakik, a vevõ meg Angliában. A vevõ mondta hogy speciális bankban elhelyezi a pénzt és ha megérkezik hozzá a laptop, akkor a bank továbbküldi haver számlájára. Aha...
A laptopot feladta haver, majd várt és várt. Pénz persze sehol. Az illetõ nem válaszolt, aztán hülyeségeket írt neki, hogy haver adja meg neki a személyes adatait meg a lakcímét és akkor õ majd küld rá oda néha pénzt. Azt mondjuk hogy és minek? A bankszámlát megkapta, vagy küldhetné PayPallal, de neki mégis haver lakcíme kell. Közben a "vevõ" rakás emailrõl ír, egyik sem olyan névrõl ami névre haver elküldte a laptopot. Az egyik emailcímre rákerestem, a vége @accountant.com , amire kidob rengeteg panaszt hogy arról a címrõl csapták be az embereket.
Sõt olyan emailt is küldött havernak hogy õ küldene havernak egy rakás laptopot hogy õ adja el õket és kaphat belõle darabonként 100 Eurót. (Lopott laptopokat, gondolom...) De olyan nigériai átverõs angol nyelvtannal vannak írva az emailek hogy nehezen lehet érteni õket. Mondtam havernak hogy a világért se adja meg a címét a csalónak és inkább vegye a rendõrség felé az irányt, mert arra a laptopra meg a pénzére.
Egyelõre ennyi a történet, bár szerintem nem is lesz folytatása. Kizárt hogy az angol rendõrök egy 310 Eurós laptopot kergessenek úgy, hogy Németországban van a sértett. Még akkor is ha megvan a cím ahová küldve lett. (Persze a név biztosan hamis, mert orosz a név, de a csalás stílusa nem oroszos.)
Videó hétvégére
Fallout 2020
https://www.youtube.com/watch?v=IDvQGDcu1AQ
P. Dude
06-07-2020, 09:34 PM
Ez jó volt! :thumbup
Videó hétvégére
Fallout 2020
Ez jó volt! :thumbup
Köszi. :)
Más:
Most lehet hogy igencsak rossz dolog történt velünk. Szóval örültünk itt évekig hogy nem volt a közelben szomszéd. Viszont a távolabbi szomszéd vadászterülete itt volt elõttünk, amit eladott és valakik most nagyon költözködnek. Egyelõre egy nagy lakókocsi van ott, de bevezettették az áramot. Mi nagyon reméljük hogy nem fog házat építeni oda, hanem csak egy kis nyaralót esetleg, de elõfordulhat hogy ház lesze belõle, akkor viszont lõttek a privát szféránknak. Jelenleg állandóan zúg, búg, pörgeti a motorfûrészt napokon át, munkának, alvásnak, nyugalomnak lõttek. Kiakaszt ez a zaj. Tegnap már káromkodtam egy sort, mert néztem volna videókat Youtubeon, de folyamatosan ment a motorfûrész a ház elõtt. Jó lett volna ha a távoli szomszéd szól hogy eladta a telkét és hogy mi a helyzet de az valamiért nem beszél velünk már lassan másfél éve. Nem tudom miért. Mondjuk oké, ha nem akar barátkozni többet akkor nem muszáj, viszont ha valami nagy változás van a házunk elõtt, amiatt bekopoghatott volna elmondani hogy mi történik. :hogymi:
st.jimmy
06-09-2020, 08:13 PM
ohh ez szívás
mondjuk amíg építkezik a szomszéd addig nincs nyugta az emberek, ezt nem lehet elkerülni, csak ha 100 hektárt veszel és a közepén laksz
Closed back fejhallgató alá benyomod a 3M-hez hasonló szivacsfüldugót, akkor a külsõ zaj minimalizálható ahhoz képest amit hallgatnál
P. Dude
06-18-2020, 11:00 AM
Már meg akartam köszönni, megteszem itt, hogy anno a videódban megemlítetted a salsa szószt. :) Õszintén szólva nem kóstoltam még, aztán a videód után feltankoltam belõle.
Egyébként szinte azt találtam meg a legnehezebben, amikor a vírus környékén még gyorsan bõvítettem az alapkészletet. Ezek szerint az emberek nem csak a budipapírt és a lisztet rabolták le, hanem a salsa szószt is. :D Az Intersparban talán a legfeltûnõbben a szószos polcok voltak üresek, mustár, ketchup, mindent vittek. Végül egy kisebb Tescóban találtam ezt:
8746
Nagyon finom. Feltankoltam Piros Aranyból is. Egyébként azt kapni az USA-ban is? Láttam, volt a videódban.
Meg amit még szerettem, az a Haragos Pista (http://www.univer.hu/hu/aktualis/hirek/mar_kaphato_a_haragos_pista_elso_limitalt_szeriaja .html), ami Erõs Pistánál is erõsebb, méghozzá négyszer :) Azt nem vettem, de most eszembe jutott, majd lehet vásárolok abból is.
Salasa és salsa között is van különbség, én csak egy félét veszek, ami teljesen olyan mint a lecsó. (Valójában az is.) :) Nem szósz igazából, hanem nagy paprika, paradicsom, hagyma darabok vannak benne, összefõzve.
Piros Aranyat talán lehetne kapni arany áron ( :-P ) , de nekünk anyám szokott küldeni otthonról. Igaz a postaköltség horror...
P. Dude
06-22-2020, 05:28 PM
Videó hétvégére
Fallout 2020
Jó szagú rezeda, tavalyelõtt már egy Oscar-gyanús trash film is készült az apokaliptikus darazsakról (http://www.cinegore.net/2020/06/21/killer-mosquitos-tafanos-2018/?fbclid=IwAR2Lm4XkInLW9TdvsuaI2UhIRfDJisc7_m28J86q DtlMgIxFW8oJ5l841NU)! :)
8754
IMDb (https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYjVkNTNiMjgtYjc3OS00YTg2LTk0NjctYTRiOGQ4MmI2MD Y2XkEyXkFqcGdeQXVyMjM2NTMzMTc@._V1_.jpg)
Ez rohadtul undorító volt így mára. Töltöm vízzel a flakont, erre figyelem hogy a macska valamit szimatol a folyosón. Felkapcsolom a lámpát, erre látom hogy egy hatalmas pók, de akkora amekkorát még nem láttam a házban. 8-9 centi körüli. A padlófûtés akármijébõl jött elõ, mert ott volt mellette.
Nem hagyhattam futni, de rajtam volt az undor erõsen. Elõször papuccsal dobáltam meg, de a fal mellett volt, tehát az úgy nem jött össze. Aztán gondolkodtam hogy ha a papucsdobálástól nem szalad el, talán le van lassulva valamiért, akkor valami rongyot kéne rádobni és eltaposni. Találtam egy szakadt alsógatyát, azt dobtam volna rá, de mellé ment. Viszont nem tetszett neki és odaugrott a folyosó közepébe. Ezzel viszont elõnytelen helyzetbe került és a papucsot talppal hozzá tudtam csapni. Bevittem neki 2 találatot és az elég volt neki. Kivégeztem egy harmadikkal mielõtt kidobtam.
Fel kellett törölni utána mert ekkora pókból jött trutyi rendesen.
Már tartok a következõtõl. Az még nagyobb lesz?
https://live.staticflickr.com/2923/14040960024_5c44c9e047_z.jpg
st.jimmy
06-29-2020, 11:21 AM
nagyon nevetek, de örülök, hogy itthon nincsenek ekkorák :D
Saját felvétel, 2018-ból.
Gyanús biciklis nõ sunnyogott a házunknál
https://www.youtube.com/watch?v=T1bmYkc5l0k
P. Dude
07-04-2020, 09:42 AM
El lehet tolni a biciklit. :)
P. Dude
07-04-2020, 10:58 AM
Salasa és salsa között is van különbség, én csak egy félét veszek, ami teljesen olyan mint a lecsó. (Valójában az is.) :) Nem szósz igazából, hanem nagy paprika, paradicsom, hagyma darabok vannak benne, összefõzve.
Piros Aranyat talán lehetne kapni arany áron ( :-P ) , de nekünk anyám szokott küldeni otthonról. Igaz a postaköltség horror...
És az a dobozos tejbegríz, amit a videódban említesz, az milyen? Itthon egyelõre nem találtam olyat. Csak azt a kis dobozos tejberizst találtam, amit hûtõben kell tárolni, és elég hamar lejár.
Meg említed a tartós sajtos és sonkás tésztát. Itthon én még abból is csak a hûtõben tárolandó zacskós verziót találtam, aminek pár hónap a szavatossága.
Dream_walker
07-04-2020, 08:42 PM
Dobozos tejbegrízt rossmann/dm polcain találsz, a gyerekkajáknál, ahol a tejpótló meg az ilyenek vannak. Amúgy meglepõen jók.
A zacskós tészta tesco/interspar, legutóbb éppen a szószos szekciónál voltak, ahol az édes-savanyú, meg a ketchup, mustár van. Egyetlen negatívum, hogy csak a nagyobb márkák gyártanak ilyent, knorr pl, szóval drágák. Viszont nem kell hûteni, 5 perc alatt felfõzöd vízzel, és egy személy számára (nem vagyok nagyevõ, de a tasakon 2 fõre írt kaja simán lecsúszik) elegendõ kalóriabevitel, különösebb ízélmény nélkül.
Amirõl én beszélek az a dobozos tejbegríz az csak simán gríz (búzadara), dobozban. (Ugyanaz mint ami papírzacskós Magyarországon). Szerintem csak étkakaópor van hozzáadva, se cukor, se só, se semmi. Azt fõzésnél kell hozzáadni. (Nem készétel.)
Tálnál úgy szoktam hogy gríz+fél liter tej+cukor+só, aztán jól összekeverem, 1:30 a mikróban, keverés, 1 perc a mikróban, keverés, aztán 30 + 30 + 30 másodperc, kevergetésekkel közötte, addig amíg jó nem lesz az állaga. :) Régen mindig lábasban fõztem, de mikróban sokkal gyorsabb és tisztább is, meg ugye kevesebb edény is van összekenve vele.
P. Dude
07-04-2020, 09:06 PM
De jó, köszi!
Ja igaz, a tészta kézenfekvõ. Hiszen múltkor nézegettem is õket. Csak aztán vettem azt a hûtõs verziót, és valamiért azt gondoltam, hogy TMIB nem ezekre a Knorr stb. zacskósakra gondolt a videóban, hanem valami nagyobb kiszerelésûre.
Ez a dobozos gríz viszont új, na majd a héten rárobbanok. :)
P. Dude
07-04-2020, 09:10 PM
Amirõl én beszélek az a dobozos tejbegríz az csak simán gríz (búzadara), dobozban. (Ugyanaz mint ami papírzacskós Magyarországon). Szerintem csak étkakaópor van hozzáadva, se cukor, se só, se semmi. Azt fõzésnél kell hozzáadni. (Nem készétel.)
Tálnál úgy szoktam hogy gríz+fél liter tej+cukor+só, aztán jól összekeverem, 1:30 a mikróban, keverés, 1 perc a mikróban, keverés, aztán 30 + 30 + 30 másodperc, kevergetésekkel közötte, addig amíg jó nem lesz az állaga. :) Régen mindig lábasban fõztem, de mikróban sokkal gyorsabb és tisztább is, meg ugye kevesebb edény is van összekenve vele.
Köszi! Akkor így már stimmel, nekem meg kukoricadara és zabdara (zabgríz) van itthon.
Felkeltem, dolgoztam, kitettem a mai postát, erre rájöttem hogy a postás már rég elment. Nem volt mit tenni, be kellett vinnem a postára a küldeményeket. Odahajtottam motorral, leparkoltam, és akkor jöttem rá hogy a csomagokat otthon felejtettem. :huuu: Ok, akkor megnéztem a postafiókot, és gondoltam megyek és tankolok egyet. Aztán mikor hazaértem, eltettem a küldeményeket és vissza a városba. Feladtam, aztán boltba is elugrottam. Kóla, fagyi, kenyér, meg egy nagy halkonzerv. Utána hazaindultam. A két kör elég is volt arra hogy kicsit leégjek a napon. Jól bepirosodott a karom.
Gondoltam a kóla jó lesz bundáskenyérrel, úgyhogy nekiálltam szakácskodni egy kicsit. Az egyik macskánknak meg fantasztikus ötlete támadt és lelökte a zacskó szeletelt kenyeret a földre. :duhos: Mindig bekavarnak valamit.
Egy vevõm meg szólt, hogy most ért oda hozzá az úru. Légvonalban Kb. 800 km, de 1 hónapon át tartott a postának kivinni.
st.jimmy
07-08-2020, 07:02 AM
errõl kb ez a szám jut eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=Y8tUx716zus
Videó hétvégére:
Motoros túra, bár nem nagyon jött össze...
https://www.youtube.com/watch?v=OrYntJoSR44
A múltkori Fallout témájú videómban említettem az ázsiai óriásdarazsakat. Olyan nincs nálunk, viszont a ház elejére beköltözött egy rakás "normális" darázs.
Felmentem a létrán hogy javítgatom a ház oldalát, kalapálok, erre elkezdtek rám jönni. Nézem, ott a darázsfészek a bejárati ajtónál. :duhos:
nem tudom mit csináljak velük, talán megpróbálom azt a darázs-csapda dolgot. http://magyarprepper.us/showthread.php?1009-Dar%E1zs-csapda&highlight=dar%E1zs
Van légyfogónk is, lehet kéne ragasztani eléjük egyet. Fogja az a darazsat is. Meg valami komolyabb darázs-spray-t kéne szerezni. Majd agyalok rajta, de jó lenne ha nem csípnének meg.
Dream_walker
07-15-2020, 09:13 PM
Mivel faépületben laktok, egy sor megoldás nem játszik.
A legegyszerûbb, ha veszel egy CO2-oltót, az kifújva nagyjából mínusz 50-60 celsiust csinál, az elrendezi a dolgot véglegesen. Nem szennyezi a környezetet, nem hagy szemetet, satöbbi. Hátránya, hogy ha túl nagy a fészek, a belsejébõl még elõjöhetnek, azt nem jegeli le teljesen.
Ezt hajnalban vagy jó hideg napon érdemes, mikor tuti ott van az összes.
A darázscsapda egy egymásba fordított üveg is lehet cukros ecetes vízzel, bele fog menni az összes. Vagy felkensz egy kartonlapra mézet, abba beleragadnak, viszont neked kell agyonnyomni egyesével.
Vagy veszel füstölõs rovarirtót, jó alaposan bezárod az ajtót, hogy ne menjen be a lakótérbe a füst, és alájuk gyújtasz.
Van nagyon hatásos darázsirtó spré, tuti van nálatok is, azzal viszont az a baj, hogy kontakt, tehát el kell találnod vele, akár repülés közben. A fészket belocsolhatod, hogy teljesen átázzon, az is mûködik, viszont kelleni fog hozzá 2-3 doboz, meg egy adag szerencse, hogy amelyik közben kijön, ne feléd repüljön :D
Al Bundy
07-16-2020, 12:55 AM
A Home Depotban is lehet kapni kifejezetten darazs ellen sprayt. 4-5 meterrol lehet fujni, es kihabosodik, megtapad ahova fujod, ugyhogy a visszatero darazsakat is megoli. Es igen, kora reggelt, vagy este csinald, mikor ott van mindegyik.
Egyelõre kitettem egy csapdát, raktam bele vizet, cukrot, valami szörp-alapot, pár mazsolát és egy kis ecetet is. Körbedöngik, bár ma nem volt annyira meleg, meg szeles volt az idõ, úgyhogy lehet hogy nem érezték még annyira a szagát. Meglátjuk hogy beválik-e. Lehet a légyfogót is odateszem. Úgyhogy mikor épp visszaszállnak akkor szépen bele fognak ragadni. De az is lehet hogy ha nem jön be és megunom az egészet, akkor beöltözök BDU-ba és védõfelszerelésbe, kiszedem az egész darázsfészket, beleteszem egy zacskóba és tûzre dobom.
A gond hogy a barna "hornet"-ek is szaglásznak a ház körül, na azokat fõleg nem akarom itt látni. :hogymi:
aksurv
07-16-2020, 02:45 PM
A múltkori Fallout témájú videómban említettem az ázsiai óriásdarazsakat. Olyan nincs nálunk, viszont a ház elejére beköltözött egy rakás "normális" darázs.
Felmentem a létrán hogy javítgatom a ház oldalát, kalapálok, erre elkezdtek rám jönni. Nézem, ott a darázsfészek a bejárati ajtónál. :duhos:
nem tudom mit csináljak velük, talán megpróbálom azt a darázs-csapda dolgot. http://magyarprepper.us/showthread.php?1009-Dar%E1zs-csapda&highlight=dar%E1zs
Van légyfogónk is, lehet kéne ragasztani eléjük egyet. Fogja az a darazsat is. Meg valami komolyabb darázs-spray-t kéne szerezni. Majd agyalok rajta, de jó lenne ha nem csípnének meg.
Gázolaj.
Tûzoltók is azt hasznaljak brutálisan hatekony.
Simán rájuk sprickolod.
Gondoltam rá, és mûködne is, ha nem fából lenne a házunk. :haha:
A csapdában egyetlen darázs sincs, pedig eltelt egy nap. Szóval lehet hogy nem fog beválni.
P. Dude
07-16-2020, 06:32 PM
Én nem bántom a darazsakat, még egy kis tál is van az udvaron vízzel, abból isznak egész nap. :) Még sosem bántottak õk sem.
Persze azért más a bejárati ajtónál egy darázsfészek.
Ha bent az erdõben lenne, engem sem zavarna, csak azt nem akarom hogy a házon/bejáratnál legyenek.
Gyerekkoromban elég rosszul jártam, inni akartunk a kék kútból a faluban, de tele volt darázzsal. Megnyitottuk a csapot és összeszurkáltak minket. :huuu:
WestBam
07-16-2020, 10:26 PM
Az a szép kék kút, amibõl mikor ittam akkor meg jól a szám szélébe csípett a darázs, mert a csõnél fészkeltek. Mai napig megvan a nyoma, persze keresni kell, de észre lehet venni.
aksurv
07-17-2020, 08:56 AM
Gondoltam rá, és mûködne is, ha nem fából lenne a házunk. :haha:
A csapdában egyetlen darázs sincs, pedig eltelt egy nap. Szóval lehet hogy nem fog beválni.
Nem lesz baja hazatoknak, legfeljebb a termeszek se ragjak meg.
Büdös lesz tõle.
Iszonyat hatékony akkor jo ha kb. kodre va porlasztva a legkisebb mennyiséggel Is érintkezik a darázs azonnali KO.
st.jimmy
07-17-2020, 04:35 PM
itt fontos, hogy a dízel amirõl beszélsz, mert ami amcsiknál gasoline az a benzin, volt már belõle félreértés
Akkor a dízel a jó a darazsak ellen, vagy a gas(oline) (benzin)? :)
Hangyák ellen van valami jótanács? Mert most rohant le egy egész hadosztálynyi. Kicsit nem figyeltem és bevették nem csak a kóláspoharam, de a fél szobámat is.
Nálatok hogy van most a posta? Engem kezdenek kiakasztani a többi szállítócéggel együtt.
Rendeltem Aliról, elküldték a dolgokat, de sehol semmi. Van ami 2 állammal odébb rostokol már 3 ! hete. Eleve mi a túró az a Pitney Bones és miért õk veszik át a csomagokat a posta helyett? Elvileg valami angol cég akiket mindenki utál mert tök bénák és elveszítenek mindent, de legalábbis rajta ülnek a küldeményeken napokig, vagy akár heteken át. Komolyan, 3 hete várok arra hogy a kezükben lévõ csomagot átadják a postahivatalnak hogy azok kihozzák hozzám.
De a UPS is egy csomót tököl, a múltkor már a küldõ cég le is mondott róla, mert azt hitték hogy a UPS elveszítette a csomagot. Aztán a végén csak idekeveredett valahogy.
Rendeltem valami nagyobb cuccot is (videó lesz róla), de a cég akiktõl rendeltem 4 nap helyett vagy 10 napon át ültek rajta. Aztán végre feladták, de a kiszállító cég az ígért 4 nap helyett tovább tököl vele. Elvileg pénteken kellett volna megkapjam, itt is ültem egész nap, alig tudtam aludni mert vártam hogy hívjon a futár, stb. Erre sehol semmi, nem ért ide tegnap. Írtam nekik emailt és hagytam üzenetet FB-on, megkérdeztem õket hogy akkor ha nem péntek akkor melyik nap lesz. Erre nem is válaszoltak. Tehát 8 nap helyett legalább 17 nap mire ideér.
Saját videó hétvégére:
Darázsfészek probléma
https://www.youtube.com/watch?v=zZJV32IoZ8M
Ami kimaradt hogy ecetet is raktam bele...
aksurv
07-19-2020, 03:22 PM
Dízelolaj.
Azonnal a legkisebb mennyiségben megolu oket.
A kerdes mi az doboz ami alattuk van.
Egyébként ha nem akarod tul bonyolítani ez nem tul naj fészek, darázs spray szinten ugy kérdés hogy mi az doboz
Sergeant
07-20-2020, 03:29 AM
WD-40 vagy fegyverolaj spray. Tökéletesen mûködik, most irtottam le vele egy nagy fészket a kert végében.
aksurv
07-20-2020, 04:00 AM
WD-40 vagy fegyverolaj spray. Tökéletesen mûködik, most irtottam le vele egy nagy fészket a kert végében.
Petroleum az alapja.
Vérmereg a rovarok számára.
Nem aludtam 30 órán át, aztán gondoltam hogy akkor bepótolom és alszok vagy 10-et. Nem jött össze. Álmodtam, aztán az egyik pillanatban megjelent egy pók képe az álmomban. Kinyitottam a szemem és valami mászott a karomon a vaksötétben. Lesepertem, de aztán arra gondoltam hogy lehet hogy azért álmodtam pókról mert az mászott rajtam, úgyhogy nem bírtam visszaaludni mert teljesen elmúlt a fáradság. Így összesen megint csak kb. 4 órát aludtam.
Édes Jó Istenem... 18 napot vártam egy nagyobb szállítmányra, bonyolult szarság, papírmunka meg minden. Elvileg 8 napon belül meg kellett volna kapjam. Most végre kihozták, letették. Kibontom, nem is az amit rendeltem és ezt NEM tudtom használni. Most próbáljuk visszavitetni, de ki tudja mikor lesz ebbõl valami. Kiakadtam én is, az asszony is, most szenvedünk hogy kicseréljék majd, de kell hogy valaki felvegye, aztán ki tudja mikor jön a másik. Hát, nagyon nem vagyok boldog. Ráadásul aludni se tudtam rendesen, mert ki tudja mikor jönnek, a követõkód is össze-vissza írt mindent, a telefonban sem mondták meg hogy mikor ér ide. Aztán mikor 18 után végre idejön a teherautó akkor kiderül hogy nem is az amit megvettem hanem valami teljesen más dolog. :(
P. Dude
07-21-2020, 07:38 PM
Basszus...
De hogyan?? Hát nem nézi meg, hogy mit rak a csomagba? Ez azért már elég szélsõséges, hogy ennyit késik, és konkrétan más terméket szállít ki.
Nem tudom, de ez igencsak bonyolult ügy lesz. Ahogy nézem volt a cég amitõl megvettem, de õk csak a "középsõ ember", mert õk meg a gyár cégétõl szállíttatták. Tehát úgy néz ki hogy az a cég hibázott. A lényeg hogy én mindenképpen rosszul jártam, mert nekem kell intézkednem, idegeskednem, várnom hogy elvigyék, aztán várnom a cserére is. Horror.
Berobogtam a városba, de a központ le volt zárva. Esemény történt és egy rakás ember nézelõdött. Néhány robogós is volt ott, az egyik kérdezte hogy nem-e adnám el a miénket, mert hogy jól néz ki és megvenné. Mondtam neki hogy nem eladó.
Tolnom kellett utána, a lezárás miatt, keresztben volt áthúzva a rendõrségi szalag az úton, baleset volt vagy mi. A boltból visszajöttem, megint toltam a lezárásnál, erre a hátam mögé fut egy fiatal rendõr és elkezd hozzám beszélni.
- Maga meg mit csinál?
- Én? Átsétálok itt.
- Nem látja hogy le van zárva?
- De, viszont egy rakás másik ember is átsétál itt (mutattam ahogy épp átfutott valaki).
Néz rám a rendõr, közben int másoknak hogy õk is átmehetnek.
- Itt áttolom, aztán ahol már nincs lezárva, ott majd ráülök. - mondtam neki és mutattam hogy merre.
- Mûködik a motor?
- Persze, mûködik.
- Azt hittem hogy rajta ül és úgy hajt a járdán.
- Micsoda? Áh, dehogy is, nem csinálnék olyat.
Aztán eljöttem.
Honnan vette hogy a motoron hajtok, ha látta hogy tolom és be se volt indítva? :confused: Mondjuk elég fiatalnak tûnt, de azért feltûnhetett volna neki hogy sétálok és nincs berregés...
Mindegy, nem nagy szám, csak kicsit kínos volt. :)
Édes Jó Istenem... 18 napot vártam egy nagyobb szállítmányra, bonyolult szarság, papírmunka meg minden. Elvileg 8 napon belül meg kellett volna kapjam. Most végre kihozták, letették. Kibontom, nem is az amit rendeltem és ezt NEM tudtom használni. Most próbáljuk visszavitetni, de ki tudja mikor lesz ebbõl valami. Kiakadtam én is, az asszony is, most szenvedünk hogy kicseréljék majd, de kell hogy valaki felvegye, aztán ki tudja mikor jön a másik. Hát, nagyon nem vagyok boldog. Ráadásul aludni se tudtam rendesen, mert ki tudja mikor jönnek, a követõkód is össze-vissza írt mindent, a telefonban sem mondták meg hogy mikor ér ide. Aztán mikor 18 után végre idejön a teherautó akkor kiderül hogy nem is az amit megvettem hanem valami teljesen más dolog. :(
Eltelt lassan másfél nap, és abszolút semmit nem tudok. Rögtön szóltunk a cégnek, mondták hogy intézkednek. Küldtem nekik képeket, bizonyítottuk hogy nem azt kaptuk amit rendeltünk. Oké, elismerték, végül is nem õk hibáztak hanem a másik, tõlük csak rendeltük, a másik cég küldte ki. Ami oké, de csak azt mondták hogy dolgoznak a megoldáson. Jó, de másfél nap nem volt rá elég? Beszéltük az asszonnyal és úgy gondoljuk hogy a két cég most azon vitatkozik hogy ki a hibás és hogy kinek kell majd kifizetnie a vissza-szállítási költséget. Ami rendben van, vitatkozhatnak rajta, de közben azért intézhetnék hogy megkapjam amit rendeltem. Az ami nem az enyém, felõlem meg állhat itt karácsonyig, nem érdekel, de ne legyen már az én felelõsségem hogy vigyázzak rá.
Kifejezetten elmondtam nekik hogy videót is szeretnék róla, a tranzakcióról is és az jó reklám lehet majd nekik ha minden jól megy, pozitív videó meg minden. Erre ekkora katasztrófát csinálnak a másik céggel együtt és másfél nap után még mindig nem tudni hogy mi van, mikor jön az amit rendeltem, mikor viszik el a másikat, stb.
3 napig tartott nekik, de csak megoldották. Viszont úgy tûnik hogy az én segítségem kellett nekik hozzá.
Biztos vitatkoztak és nem tudták hogy mit csináljanak, mire írtam nekik hogy mi lenne ha teherautóval kihoznák az újat és azzal a lendülettel vinné el ugyanaz a teherautó azt amit elõször idehoztak. Úgy tûnik hogy ez a megoldás tetszett nekik, mert ma írták hogy ezt fogják tenni...
Hát, kis szerencsével a jövõhéten megoldódik a probléma. De így is 1 hónapig! tart elintézni ezt. Nem csodálkoznék rajta ha egy részeg raktáros emiatt elveszítette volna az állását. :(
Ez van... De legalább jó hír hogy el lesz intézve a dolog, mert már nagyon fárasztott a helyzet.
De jó... a cég még mindig nem hozatta ki amit rendeltem. A másik dologért még mindig nem jött senki. Keddre mondták, aztán csütörtökre, de ma felhívtak minket hogy ebbõl majd talán csak hétfõn lesz valami s majd akkor jönnek érte.
Közben a többi dolog is amiket rendeltem, azok meg nem igazán akarnak megérkezni Kínából se. A 4 dologból kettõ ért ide. Van ami 6 hete kering valamerre itt államon belül...
Ráadásul amiket tõlem rendelnek meg, azok meg elvesznek, meg késnek, kapom a panaszos emaileket. Van aki szó szerint meglop, aztán nem válaszol, mások meg nem írnak rám hogy mi van, de elvárják hogy oldjam meg a problémáikat anélkül hogy szólnának.
st.jimmy
07-31-2020, 05:43 AM
Hát nem fogok online kereskedésbee kezdeni basszus. A magyar posta se a legjobb. Mondjuk lehet, hogy az ottaninál jobb :D
P. Dude
07-31-2020, 06:25 AM
Én most online rendeltem valamit másik városból, és másnap mehettem is érte az MPL automatához.
P. Dude
07-31-2020, 06:32 AM
Illetve másik megyébõl.
Hát nem fogok online kereskedésbee kezdeni basszus. A magyar posta se a legjobb. Mondjuk lehet, hogy az ottaninál jobb :D
A magyar se jobb. 400 dolláros cuccot fújtak meg amit anyám küldött, az USA határáig el se jutott, úgyhogy még Magyarországon lopták el.A magyar postánál a kedvencem ahogy sürgõsségivel adtam fel egy szerzõdést, de volt benne egy pár ezer forintos karácsonyi ajándék is anyámnak. A Magyar Posta leadta a vámrészlegének és ráültek. Anyám hívogatta õket, õk hetekrõl kezdtek beszélni, hogy talán majd Január közepén vagy végén megkaphatja ha befizet 10ezer forintot (6-ot ért az egész pakk és ajándék volt), aztán megelégeltem és letoltam õket emailben hogy mi a francot csinálnak, ez egy sürgõs szerzõdés, azonnal oda kell hogy érjen a másik meg csak egy olcsó ajándék. Ekkor meggondolták magukat és továbbküldték. Persze a másik fél elállt a vásárlási szándékától, mert a szerzõdés túl sokáig volt visszatartva. 11ezer forint bukta a postaköltségen+idegeskedés. Magyar Posta...
Ismerõsöm Angliából küldött volna 15 dollárt, mert küldtem neki valamit amit ki akart fizetni. Az angol posta simán ellopta azt is. :(
De jó... eltûnt egy csomag, kérdi a címzett hogy hol van. Nyomkövetõs, gyorspostával, 3 hete nincs sehol. Mentem a postahivatalra illetékessel beszélni, aki adott papírokat, mondta hogy majd utánanéz, ír néhány emailt, stb. Meg egy elveszett csomag-keresési kérvényt is benyújtottam. Eléggé kétlem hogy megtalálnák. :rolleyes:
Amire meg én várok, az meg szintén sehol sincs. 3-án rendeltem, 8 nap alatt kellett volna megkapjam. Elvileg a 39 nap lesz belõle. Vagy még több, de az megint a cégektõl függ. Nem kicsit fárasztó helyzet. :hogymi: Ha egyszer ideér, majd lesz belõle egy videó.
Beugrottam a városba, vettem kólát, kukoricapelyhet, kenyeret, chipset. Spóroltam is egy kicsit, volt leárazás. Visszafelé félúton meg leállt a motor. Szerencsére csak az történt mint a múltkor. Leszálltam, meglötyköltem a benzint, aztán beindult és hazajöttem vele. A mutató szerint még van benne, nem tudom hogy miért állt le. 30 km-re még elég kéne hogy legyen.
A forgalom is nagyobb volt mint szokott, szendvicsbe rakott 2 nagy pickup teherautó is, aztán az egyik addig jött utánam hogy inkább máshol jöttem mint szoktam. :rolleyes: Nem szeretem ha jönnek utánam...
Csendes most a fórum. Mindenki kint van a jóidõn?
Újra városi túrán voltam.
Elõször a benzinkútra mentem. Betettem a kártyám, tankoltam a robogóba is, meg kannába is. A legvégén nem írta ki hogy köszöni a fizetést és nem adott ki cédulát sem. Bementem a benzinkútra, mire mondja a nõ hogy nem fogadta el a kártyát a kút, úgyhogy engedélyezték a tankolást hogy majd fizessek utána. Az fantasztikus, de ha nem szóltak én meg figyelmetlen vagyok, akkor simán elrobogok fizetés nélkül abban a tudatban hogy a kártyámról lekerült a pénz... :huuu: Nem szeretek tankolni, ráadásul ez már nem az elsõ eset annál a kútnál.
A következõ állmomás a posta volt. Valaki visszaküldött valamit, meg be kellett vinnem egy borítékot amit kihoztak. Végül is csak 10 éve halott az elõzõ tulaj, tök reális hogy még mindig ideküldözgetik a levelét. Na mindegy, mondták hogy majd elintézik.
Aztán onnan gyalog a boltba, valami biciklis megint rámszólt hogy "tenk jú for jor szervisz". Kiáltottam utána hogy nem vagyok katona, de meg se hallotta. Kiakasztanak ezek az emberek. Látnak egy redneck-et erre rögtön thankyou-znak. Ha feketében vagyok akkor miért nem mondják hogy "Jó napot, atyám, lesz mise vasárnap?". Ugyanaz lenne a helyzet...
Boltban 2 kóla, meg egy zacskó rántott hús, aztán irány haza. Nagyjából ennyi.
:beer:
Közel hat hetet kellett várnom, de ideér a cucc amit rendeltem. Videó(k) hamarosan. :)
https://i.imgur.com/Rx8wckq.jpg
WestBam
08-12-2020, 10:11 PM
Oda zuhant egy mûhold a ház elé? :haha:
Olyasmi. Kibontottam, összerakom, aztán elszállok vele. :)
P. Dude
08-13-2020, 03:36 AM
Ne csigázz minket tovább, lássuk a videót! :)
P. Dude
08-13-2020, 02:07 PM
Csak nem megismétlõdött a házatok elõtt a roswelli incidens??
Még nincs videó, szereltem tegnap egy csomót. Ha nem 2millió fok lenne, akkor kicsit tökölnék odakint, de lehet hogy csak késõbb lesz videózás. Majd kiderül. :)
Egy saját videó hétvégére:
Motorvásárlás horror sztori
https://www.youtube.com/watch?v=0o9JN-wlB_I
Most már kezdem érteni hogy miért van az hogy minden évben levágjuk a kis fákat a hátsó udvaron, mégis mindig újranõnek. Elkezdtem õket kihúzni, de úgy néz ki hogy egy nagy gyökér van amibõl kinõnek ezek. Húzom ki, egyik oldalon is jön a gyökér mintha kábelt húznék ki a földbõl (homokból), és a másik oldalon is. Aztán húzom, jön kifelé a fa is, húzom tovább, a másik fa is jön vele együtt, stb. :hogymi:
Hajtok 40-el, 70 van kiírva maximumra, de ugye ott egy híd ami elõtt érdemes lelassítani mert elég balesetveszélyes. Indexelek, ráfordulok, erre egy piros kocsi jön mint az állat, nem lassítana a világért sem, szerintem 70 felett, a szûk hídon, k-va közel hozzám hogy majdnem súrolta a kormányt és még van pofája rám is dudálni. Az ilyen tetvek miért nem járnak inkább busszal vagy biciklivel? Jogosítványt kapott, de agyat azt nem. Érdekes hogy ez az idióta volt az elsõ, pedig már jó párszor hajtottam ott és eddig az összes autós látta hogy mi van és felfogta hogy valaki robogóval megy át a hídon. Annyira nem bonyolult, de ennek nem sikerült felfognia a látványt... :mad:
Azért még beértem a boltba élve. Vettem motorolajat, lisztet, nagy zacskó rántott húst, bödön tejfölt, ugyanannyi túrót (palacsinta készül!), chipset az asszonynak, meg egy zacskó facsavart, házjavítgatáshoz.
st.jimmy
08-18-2020, 07:50 AM
Most már kezdem érteni hogy miért van az hogy minden évben levágjuk a kis fákat a hátsó udvaron, mégis mindig újranõnek. Elkezdtem õket kihúzni, de úgy néz ki hogy egy nagy gyökér van amibõl kinõnek ezek. Húzom ki, egyik oldalon is jön a gyökér mintha kábelt húznék ki a földbõl (homokból), és a másik oldalon is. Aztán húzom, jön kifelé a fa is, húzom tovább, a másik fa is jön vele együtt, stb. :hogymi:
Az jó, mert akkor csak fel kell tépned a gyökeret és sokkal késõbb jönnek megint
P. Dude
08-18-2020, 07:20 PM
Indexelek, ráfordulok, erre egy piros kocsi jön mint az állat, nem lassítana a világért sem, szerintem 70 felett, a szûk hídon, k-va közel hozzám hogy majdnem súrolta a kormányt és még van pofája rám is dudálni.
Múltkor ugyanígy voltam, csak egy szûkebb úttesten, nem hídon. És cajgával. Elsüvített mellettem és teljesen indokolatlanul, izomból dudált közben. De olyan hirtelen, hogy nagyon veszélyes volt, nyilván nem számítottam rá, hogy tenyérrel rámtülkölnek ok nélkül.
Hídon meg olyan volt anno, hogy késõ este, nyugisan tekertem haza a munkából. Szintén ment el mellettem a kocsi. És az anyósülésrõl a részeg csaj (de nem biztos, hogy részeg volt) direkt kidugta a fejét, és ahogy jöttek el mellettem közel, rámordított. Szándékosan, hogy megijesszen. Simán borulhattam volna. Utána még vigyorogva nézett, gondolom nem én voltam az elsõ, akivel ezt csinálta. Úgyhogy résen kell lenni, ilyenekre is számítani kell.
Nem tudom amúgy, hogy hova sietnek mindig az emberek. Fõleg városon belül. Akárhol ott vagyok bringával egy teljesen vállalható idõ alatt, és nem is kell hajtanom. Most néztem ezt a videót (https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/08/18/szurtek_az_irritalo_es_eletveszelyes_soforoket_az_ m7-es_autopalyan/). Egyetlen akcióban tizenhét sofõrt kaptak el azzal, hogy a leállósávban hajtott össze-vissza az autópályán. Hova megy?? Hova siet ennyire? És tizenheten...
Múltkor ugyanígy voltam, csak egy szûkebb úttesten, nem hídon. És cajgával. Elsüvített mellettem és teljesen indokolatlanul, izomból dudált közben. De olyan hirtelen, hogy nagyon veszélyes volt, nyilván nem számítottam rá, hogy tenyérrel rámtülkölnek ok nélkül.
Hídon meg olyan volt anno, hogy késõ este, nyugisan tekertem haza a munkából. Szintén ment el mellettem a kocsi. És az anyósülésrõl a részeg csaj (de nem biztos, hogy részeg volt) direkt kidugta a fejét, és ahogy jöttek el mellettem közel, rámordított. Szándékosan, hogy megijesszen. Simán borulhattam volna. Utána még vigyorogva nézett, gondolom nem én voltam az elsõ, akivel ezt csinálta. Úgyhogy résen kell lenni, ilyenekre is számítani kell.
Én is arra gondoltam tegnap, hogy ha az egyik autós rádudál a másikra, akkor maximum az ijedségtõl behúzza a nyakát és annyi. Viszont ha biciklisre vagy motorosra dudálnak, akkor elkapja a kormányt, elesik, gerincét töri, bezúzza a fejét, kocsi alá esik, meghal.
Tanítják azt az autós-iskolában hogy miért nem szabad motorosra és biciklisre dudálni? Vagy annyira nem ér semmit hogy még ezt sem tanítják? :confused:
P. Dude
08-19-2020, 05:18 AM
Szerintem amúgy a magyar büntetõjog alapján mindkét általam írt eset veszélyeztetõ bûncselekmény volt.
Kint töltöttem a nap egy részét, fotóztam, videót készítettem. Ha minden jól megy, pénteken fel tudom majd tölteni a motoros videót. Még egy kis tesztkört is tettem vele.
Al Bundy
08-20-2020, 01:10 AM
Tanítják azt az autós-iskolában hogy miért nem szabad motorosra és biciklisre dudálni? Vagy annyira nem ér semmit hogy még ezt sem tanítják? :confused:
Tanitani nem tanitjak, legalabbis Canadaban, de ep eszu ember felmeri a veszelyt, a masik emberre es ugy cselekszik. Csak az a baj, hogy tobb agyhalott vezet mint normalis. Azert is nem ertem ezt a viselkedest, mert ha en a 40 tonnas szerelvenyt le tudom lassitani es kikerulni a masikat, ugy hogy ne ijedjen meg, akkor barmilyen kisebb jarmu le tudna lassitani. Csak gyoker redneckek csinaljak ezt. Nekem meg meg is szoktak koszonni.
Mondjuk ha en dudalnek ra akkor meg is suketulne. A legkurt 130 decibel
Ez jó hülye nap volt...
Másfél órám volt hogy beérjek a hivatalba motorpapírokat intézni. Ok, rohadtul messze van, meg nem vezet oda egyenes út, ami odavezetne az állami út, tehát robogóval nem mehetek rajta. Marad a sok kis kacskaringós út és utca. Nem gond, van térkép, van GPS, majd odatalálok. A szokásos útig nem is volt probléma, aztán mentem elõre, csak nem jött az az út aminek kellett volna. Aztán megálltam és néztem a GPS-t, napsütésben alig láttam a képernyõt, de amit láttam az se volt túl nagy segítség. Amerre jónak tûnt az irány, arra kezdtem menni, mentem és mentem, aztán végre láttam egy nagy épületet. Na mondom ok, ez lehet a nagy parkkoló ahonnan a hivatalig gyalogolok majd. Tévedés, egy iskola volt. Újra elõ a térképet meg a GPS-t, francot se láttam belõle. Visszafordultam, mert mondom ezt bebuktam, lekéstem, a hivatal bezár. Aztán meg nem találtam meg a visszafelé vezetõ utat sem.
Össze-vissza tekeregtem mint egy kígyó. Úgy éreztem mintha elnyelt volna egy fekete lyuk, vagy egy féregjárat és kiköpött volna egy teljesen ismeretlen helyen. A térkép szerint láttam hogy a számozott utcák szerint merre kellett volna mennem, ott nagyjából kezdtem eltalálni a dolgot, majd leálltam. A GPS-be betápláltam a hazautat, és úgy tûnt hogy nem vagyok rossz helyen. Kicsit tovább berregtem, mire végre megláttam egy ismerõs dolgot, onnantól nem volt gond.
Aztán itthon néztem, az egyik utcánál rosszul fordultam le, azért tévedtem el teljesen. Ráadásul ahogy néztem az iskolánál viszont ha lekanyarodok, akkor jó felé mehettem volna. Igaz, lehet hogy már úgyse értem volna oda idõben.
25 km és másfél óra a nagy semmiért.
:duhos:
Eleve nem értem hogy miért kell a hivatalt a városhatárra tenni ahol kizárólag az autópályán lehet ráfordulni. Nem lenne ésszerûbb hogy mondjuk a Posta közelébe tegyék?
st.jimmy
08-26-2020, 01:09 PM
Én úgy tudom, hogy az USA-t aotós közlekedésre tervezték. Tehát aki nem azzal közlekedik az szívni fog. Ugyanez a mûvelet úgy nézett volna ki kocsival, hogy beülsz, bepöttyinted a waze-ba az útvonalat és ott vagy 20-25 perc alatt. Látod a navit, mert a kocsiban látni.
Amúgy én is csináltam kb ilyet, mint amit most írtál. Az volt utána a gondolatom, hogy jó béna voltam. Ugye olyan eleve nincs, hogyha készülsz rá, akkor nem tudod leárnyékolni a telefont, vagy GPS navigációt, hogy rendesen lásd. Innentõl mér csak az a kérdés, hogy milyen gyakran állsz félre megnézni. De ez már egy tanulási kérdés, ha túl ritkán állsz félre, akkor sokat mész pluszba, mert túlmész, rossz helyen kanyarodsz. Ha túl gyakran állsz meg, akkor veszteggeted az idõdet a megállással. A gyakorlással amúgy javul a funkcionális memóriád ebben a kérdésben. Még egy trükköt javasolok: otthon nagy képernyõn jól megnézni az útvonalat és néhány kulcshelyen utcaképet nézni a google-bõl és azt megjegyezni, hogy ott merre.
Aliexpressrõl amúgy olcsó a navitartó, a robogó tükrével lehet általában felfogatni, van olyan, ami bizalomgerjesztõbb, mint a többi. Én vettem, volt hogy használtam. Ezekre tudsz tenni árnyékolót kartonpapírból, vagy bármibõl, gyárilag az olcsókon nincsen. Ami még segíthet a futáshoz készített karra rögzíthetõ telefontartó. Menet közbe nem látod általában, de megállva gyorsan le lehet olvasni, nem úgy, mintha zsebbõl, vagy táskából kell elõtúrni.
Amúgy ez itt talán off, a robogós topicban lehet jobb helye lenne.
Ha a fejlõdési szándék erõs, akkor már csak a gyakorlat teszi a mestert!
aksurv
08-26-2020, 01:28 PM
Ez jó hülye nap volt...
Másfél órám volt hogy beérjek a hivatalba motorpapírokat intézni. Ok, rohadtul messze van, meg nem vezet oda egyenes út, ami odavezetne az állami út, tehát robogóval nem mehetek rajta. Marad a sok kis kacskaringós út és utca. Nem gond, van térkép, van GPS, majd odatalálok. A szokásos útig nem is volt probléma, aztán mentem elõre, csak nem jött az az út aminek kellett volna. Aztán megálltam és néztem a GPS-t, napsütésben alig láttam a képernyõt, de amit láttam az se volt túl nagy segítség. Amerre jónak tûnt az irány, arra kezdtem menni, mentem és mentem, aztán végre láttam egy nagy épületet. Na mondom ok, ez lehet a nagy parkkoló ahonnan a hivatalig gyalogolok majd. Tévedés, egy iskola volt. Újra elõ a térképet meg a GPS-t, francot se láttam belõle. Visszafordultam, mert mondom ezt bebuktam, lekéstem, a hivatal bezár. Aztán meg nem találtam meg a visszafelé vezetõ utat sem.
Össze-vissza tekeregtem mint egy kígyó. Úgy éreztem mintha elnyelt volna egy fekete lyuk, vagy egy féregjárat és kiköpött volna egy teljesen ismeretlen helyen. A térkép szerint láttam hogy a számozott utcák szerint merre kellett volna mennem, ott nagyjából kezdtem eltalálni a dolgot, majd leálltam. A GPS-be betápláltam a hazautat, és úgy tûnt hogy nem vagyok rossz helyen. Kicsit tovább berregtem, mire végre megláttam egy ismerõs dolgot, onnantól nem volt gond.
Aztán itthon néztem, az egyik utcánál rosszul fordultam le, azért tévedtem el teljesen. Ráadásul ahogy néztem az iskolánál viszont ha lekanyarodok, akkor jó felé mehettem volna. Igaz, lehet hogy már úgyse értem volna oda idõben.
25 km és másfél óra a nagy semmiért.
:duhos:
Eleve nem értem hogy miért kell a hivatalt a városhatárra tenni ahol kizárólag az autópályán lehet ráfordulni. Nem lenne ésszerûbb hogy mondjuk a Posta közelébe tegyék?
Waze Google térkép fulessel, lehetõleg vezetek nelkulivel.
Ugyanugy mondja az itinert, ha nem tiszta valami akkor felreallsz megnezed.
Plusz kapni bringás telefontartot akkor latod is.
Nem igazán ertem hogy tévedtél el.
Waze Google térkép fulessel.
Az mûködik mobil nélkül is? Mert nekem az nincs. :haha:
Amúgy biztosan jó lenne, mert a GPS-en nem lehet beállítani hogy a mellékutcákon jelölje ki az útvonalat. Mindig a nagy és gyors útvonal az amit kijelöl, amit kocsival lehet menni, de robogóval nem. Google maps-en az nem probléma.
aksurv
08-27-2020, 01:42 PM
Az mûködik mobil nélkül is? Mert nekem az nincs. :haha:
Amúgy biztosan jó lenne, mert a GPS-en nem lehet beállítani hogy a mellékutcákon jelölje ki az útvonalat. Mindig a nagy és gyors útvonal az amit kijelöl, amit kocsival lehet menni, de robogóval nem. Google maps-en az nem probléma.
Ja, ha te egy elmaradott országban a kõkorban élsz, kérem azzal nem lehet mit kezdeni. :D
Megint jól jártam...
Más útvonalon mentem, nem tévedtem el. Átomotorztam a városon, aztán gyalog kellett mennem még másfél kilométert. Tûzött a nap rendesen én meg izzadtam. Végre odaértem, az ajtó nem nyílik. Kijön egy nõ, mondja hogy idõpont van-e. Mondom milyen idõpont. Nincs. Erre mondja hogy akkor menjek haza. Mondom neki hogy messzirõl jöttem, ráadásul gyalogoltam is egy csomót. Mondja hogy mindegy, ez van viszlát. Újra másfél kilométer, aztán motor haza. :huuu:
Hogy a búsba kérjek idõpontot? Ha zuhogó esõs idõpontot kapok, akkor úgy menjek oda? Ráadásul hétfõn lejár a regisztrációja a motornak, akkor ha keddre adnak idõpontot akkor mit csinálok? Gyalog menjek vagy mi? :huuu:
Mindent agyonbonyolítani. Ez nem a vírus, ez csak simán hülyeség. Eleve alig voltak ott néhányan, miért nem engedtek be? Azt mondta a nõ hogy õk be vannak táblázva. Akkor miért csak 2 kocsi állt ott?
Megint jól jártam...
Más útvonalon mentem, nem tévedtem el. Átmotoroztam a városon, aztán gyalog kellett mennem még másfél kilométert. Tûzött a nap rendesen én meg izzadtam. Végre odaértem, az ajtó nem nyílik. Kijön egy nõ, mondja hogy idõpont van-e. Mondom milyen idõpont. Nincs. Erre mondja hogy akkor menjek haza. Mondom neki hogy messzirõl jöttem, ráadásul gyalogoltam is egy csomót. Mondja hogy mindegy, ez van viszlát. Újra másfél kilométer, aztán motor haza. :huuu:
Hogy a búsba kérjek idõpontot? Ha zuhogó esõs idõpontot kapok, akkor úgy menjek oda? Ráadásul hétfõn lejár a regisztrációja a motornak, akkor ha keddre adnak idõpontot akkor mit csinálok? Gyalog menjek vagy mi? :huuu:
Mindent agyonbonyolítani. Ez nem a vírus, ez csak simán hülyeség. Eleve alig voltak ott néhányan, miért nem engedtek be? Azt mondta a nõ hogy õk be vannak táblázva. Akkor miért csak 2 kocsi állt ott?
Sõt. Nem kapok idõpontot. Az asszony robogójára még 30 napja jó az okmány, a másikra meg ugye nincs is. De két és fél! hónap várakozási idõt írnak. Ezek hülyék? És mégis okmányok nélkül és beregisztrálás nélkül hogy használjam a jármûveket?!
Április 30.-án járnak le minden évben a regisztrációs izék. Ezt a vírus miatt meghosszabbították szeptember 30-ra. Viszont Novemberre lehet idõpontot kapni a hivatalba. Felmerül a kérdés hogy akkor egész novemberen lejárt okmányokkal autóznak és motoroznak majd az emberek? Illetve aki jármûvet vesz azzal mi lesz? Mindenki a garázsban tartja és nem fogja használni, mert lehetetlen bejutni a hivatalba okmányokat szerezni hozzá?
Ok, megoldódott. Ma reggel 8-kor újra megpróbáltam következõ munkanapra idõpontot kérni. Erre adtak aznapra, 10-re. Gyorsan felöltöztem, odamentem, elintéztem, hazajöttem. Kész.
https://i.imgur.com/VLP03ve.png