Bejelentkezés

View Full Version : Tulelo blogja

Oldalak : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

TMIB
02-22-2016, 06:58 AM
A múlt héten vettem néhány dolgot. Jó lesz majd belõlük videókat készíteni. Nem ártana esetleg új bicskás-késes videókat is összevágni. Talán a jövõhéten dolgozom majd rajtuk. :)

TMIB
02-27-2016, 04:52 AM
Kimentem az ajtón hogy megnézzem jött-e csomagom, hát nem elcsúsztam a jégen és megütöttem magam. :rolleyes:

st.jimmy
02-27-2016, 08:14 AM
Az otthonvédelmi jég fordítva sült el :D

TMIB
02-27-2016, 08:33 AM
Úgy valahogy.

https://www.youtube.com/watch?v=W-0YZ_gclKU

Szerencsére csak a tenyerem ütöttem meg, úgyhogy nem vészes. :)

TMIB
03-05-2016, 06:17 PM
Jött ma egy levél, a biztosító küldte. Azt írják hogy ha a ház üres, õk nem biztosítják.

Könyörgöm, ha nem lenne üres, akkor mi a jó tökömért akartam volna rá vandalizmus elleni biztosítást kötni? :confused: Ha ott ülnék a ház nappalijában az AK-val a kezemben, akkor kétlem hogy bárki be akarna jönni a házba hogy összefirkálja a falakat, nem? Mégis milyen biztosító az, amelyik csak úgy biztosít valamit rongálás ellen, ha épp ott van a tulaj a házban? Ez olyan mintha azt mondanák, hogy csak akkor köthet biztosítást a kocsijára, ha soha nem megy ki vele a garázsból. Akkor mi értelme lenne a biztosításnak?

Pocsékolják itt az idõmet logikátlan baromságokkal. :mad: Akkor küldjék vissza a pénzt és leszarom. Nem én veszítek vele, hanem õk.

mmilan21
03-07-2016, 09:24 PM
Pár kivételes esetet leszámítva nincsenek ínyemre a biztosítók.
Ennél csak az irreális banki kamat és CO2 kvóta a nagyobb lehúzás szerintem.

TMIB
03-07-2016, 09:32 PM
Visszaírt a biztosítós, azt mondta hogy jó, majd beszél a cégével és mondja nekik hogy majd költözünk nem sokára. Oké, de arra nem válaszolt hogy miféle logika az, hogy nem biztosítanak olyan házat ahol épp nem lakik valaki. Nem baj, amint beköltözünk, nagyjából lejár majd a biztosítás. Felbontjuk szépen is kész. Inkább elteszek minden nap 2 dollárt, ami átszámolva évi 208 ezer forint. Az lesz az önbiztosításom.

mmilan21
03-08-2016, 12:09 PM
Inkább elteszek minden nap 2 dollárt, ami átszámolva évi 208 ezer forint. Az lesz az önbiztosításom.

Azt legalább nem tudja lenyúlni a biztosító. :thumbup

Nekünk nincs ház biztosításunk, mert 90%, hogy nem fizetne a biztosító ha baj van.
Találnának valami kifogást, hogy nem szabványos a vályogtégla a házban vagy hasonló és nem fizetnének.

TMIB
03-08-2016, 05:04 PM
Hatással van rám éjszaka hogy mivel foglalkozom nappal. Ma azt álmodtam hogy iskolában voltam és a Black Lives Matter meg a Demokrata párt valami rendezvényt tartott az udvaron. Aztán megjelent néhány NRA tag és mondták hogy már értesítettek mindenkit egy ellentüntetésre, még mindenki úton van, de hamarosan ideérnek.

Aztán bementem az iskolába, ott volt egy csomó szék, a fõhelyen meg ült egy fiatal nõ, egy feminista. Sipákolva beszélt, meg a kezembe nyomott egy nagy, vastag könyvet. Hillary volt a borítóján. Aztán mikor kérdeztem volna tõle, hogy "ez mi", akkor elkezdte skandálni hogy "olvasd el! Olvasd el! olvasd el!!". Aztán mondtam egy idõsebb férfinek, hogy ezért gáz ez az egész választás, mert mindenki be van kattanva és nincs senki aki rendes és esélyes jelölt. Azt válaszolta hogy ez már csak ilyen dolog.

Aztán kimentem az iskolaajtón és láttam egy csomó fiatalt, akiknél voltak ilyen molinók feliratokkal és elkezdték skandálni hogy "President Paul! President Paul!".

:tapsol:

st.jimmy
03-08-2016, 10:37 PM
nem irigyellek :D

TMIB
03-11-2016, 10:02 AM
Társam elõbb vitte el a mentõ és fogalmam sincs hogy ilyenkor mi van. Fájt a foga, bevett néhány erõs fájdalomcsillapítót, felébredt arra hogy nagyon rosszul volt. Én MONDTAM neki hogy vegyen vissza mert nem lesz ez így jó. Fogalmam sincs mi van most.

BragBOL
03-11-2016, 12:31 PM
Alkoholt gondolom nem fogyasztott?
Májprobléma?
A fájdalomcsillapítók megterhelik a májat ha jól tudom.

TMIB
03-11-2016, 12:39 PM
Már szólt, azt mondja hogy már semmi baja és jöhetne haza. Mondom én hogy csak pánikroham. Mondta hogy melege volt meg rohangált a házban össze-vissza. Nem látszott betegnek, csak nagyon idegesnek. Úgy néz ki hogy kutyabaja, épp csak hogy kihívta a mentõt, az valami kegyetlen összeg lesz. Pedig bárkit megkérhettünk volna és ingyen elintézõdik a dolog. Nem hallgatott rám. :nemnem:

Mizu
03-11-2016, 06:36 PM
Sziasztok!
Hogy lehet a chatet láthatóvá tenni??
Az új hellyel nem jelenik meg

Bocsi hogy ide írok, az offolóba is mehetett volna!! :)

TMIB
03-11-2016, 08:19 PM
Még nincs chat, majd rá kell jönnöm hogy a múltkor hogy installáltam fel.

TMIB
03-14-2016, 07:06 PM
Az ezüst videómhoz beírt a cég akiktõl vettem az érméket. :haha:

TMIB
03-15-2016, 07:18 AM
Az asszony már megint kezdi. Elõjött a költözés, erre mondja hogy úgyse fog sikerülni, nem jó ötlet, túl bonyolult, nem fog összejönni, nem sikerül majd, nagy bukás lesz.

Miért kell engem mindig a negatív hullámokkal bombázni?

Miért nem lehet azt mondani, hogy "jó, minden oké lesz, megoldjuk!"?

Hogy mindig ezt kell hallgatnom hogy nem sikerül, add fel, úgyis elbuksz. (Rokonoktól, barátoktól, munkatársaktól, mindenkitõl.) Ezt mondta mindenki az utazásom elõtt, ezt hajtogatták a mielõtt összejöttem az asszonnyal is, mielõtt lõfegyvereket akartam venni, meg mielõtt dolgozni kezdtem az egyik helyen, meg mielõtt elkezdtem a kisvállalkozásom, mikor 2010-ben vagy mikor elindítottam a Youtube csatornámat, meg mikor házra gyûjtöttem. Mindig mindenki azt ismételgeti hogy úgyse fog sikerülni.

Aztán összejött az utazás, az asszonnyal már tizenvalahány éve vagyunk együtt, van puskám is, az elsõ munkámmal is kerestem egy zsák pénzt, a vállalkozásommal is, a Youtube-al is jött X összeg, meg a végén a házra is összejött.

De ugyanúgy mondja hol ez, hol az, hogy adjak fel terveket, ne legyenek új terveim, úgyse sikerül.

Ezek után inkább azt várnám el, hogy a körülöttem lévõ emberek higgyenek egy kicsit bennem és mondják hogy "úgy lesz ahogy mondod". Mert az esetek igen nagy részében tényleg úgy vannak a dolgok ahogy mondom. Tessék bizakodni, nem másokat visszahúzni.

https://www.youtube.com/watch?v=wELAtDTaqnw

Ott lesz az a híd, csak hinni kell benne. :)

TMIB
03-17-2016, 05:13 AM
Nem olyan rossz ez a bankkártya dolog. Most is kaptam 28 dollárt. Csak úgy 150-et az elsõ hónap után. +8-at vagy mennyit. Aztán most megint 28-at.

Persze vannak szabályok. Ne vásárolj semmit, a zárás elõtti héten, vagy legyen rajta valamennyi plusz pénz, amit ráfizetsz és rajta hagysz.

Szidják az emberek a bankkártyákat, de igazából csak ésszel kellene használni. Ne kölcsönözz, csak használd. Azonnal tedd rá a pénzt a számládról, miután használtad. Ne hagyd hogy tartozásod legyen. Fõleg ne az utolsó héten, különben kell fizetned egy rakás havidíjat. Egyszerû. (Mondjuk érdekes hogy a bankárfickó nem értette hogy hogy mûködik a dolog, hiába magyaráztam neki!)

Igazából most hogy látom hogy hogy mûködik és elõnyökkel jár, így nem bántam meg hogy beszereztem.

:)

Persze, ez világi dolog, viszont havi 14 dollár az évente 168. Annyiból már lehet egy kis ezüstöt is venni, vagy valami hasonlót, hasznosat.

TMIB
03-28-2016, 08:09 PM
Nagy nehezen eljutottam a postára. Jó messze van. Erre azt mondják hogy: "Áramszünet volt, úgyhogy nem lehet hitelkártyát használni." - Volt nálam 5 dollár készpénz. :duhos: És ez nem elõször történt. Volt már hogy odamentem és le volt állva az egész postahivatal. Milyen már ez? Ki a tököm használ még készpénzt itt? Senki. Én meg csomót kések itt a csomagokkal a posta miatt. És máshol meg nem lehet kapni bélyegeket. Úgyhogy most biciklire ülök és tekerhetek a rohadt hidegben és szélben, hogy hátha azóta megjavult a postahivatal rendszere. Mert a telefont persze nem veszik fel. :mad:

TMIB
03-28-2016, 10:02 PM
Jól kidöglöttem, de csak összejött. Letekertem, mûködött minden náluk úgyhogy vehettem 600 bélyeget, aztán útközben megálltam a kedvenc "Százas boltomnál" és vettem néhány dolgot. Többnyire borítékokat. :) Aztán tekertem haza. 10 km letudva.

st.jimmy
03-30-2016, 04:52 PM
hõs vagy! :D
Amúgy ez vérciki nekik, legalább lenne egy áramtermelõjük, ha már tudják, hogy szar a hálózat

TMIB
03-31-2016, 12:34 AM
Kitöltöttem egy angol nyelvi tesztet. Itt az eredmény.

http://i.imgur.com/1sBzVie.jpg

A teszt eredménye az, hogy a kitöltés szerint arra következtetnek, hogy az angol dialektusom:

1. Angliai angol
2. Skót
3. Amerikai "gettó néger" :haha:

Az anyanyelvem pedig:

1. Lengyel
2. Magyar
3. Török

http://www.gameswithwords.org

st.jimmy
03-31-2016, 07:48 PM
ami az eredeti nyelved illeti meglepõen jól tippelnek :D

TMIB
03-31-2016, 08:53 PM
Az igen, bár nem tudom hogy a "gettónéger" dialektust honnan veszik. Talán a GTA San Andreas-ból ragadt rám sok minden.

Igaz, elég sok fekete Youtube-oshoz vagyok feliratkozva, elõfordulhat hogy az is befolyásolja az angolomat. :)

st.jimmy
04-01-2016, 08:57 PM
de az csak a harmadik helyen van! :D
Elõtte meg a szigetország...
Nehezen jön össze, de lehet, hogy tökre igaza van
Az én angolom is jó nagy katyvasz lehet

TMIB
04-01-2016, 09:49 PM
Tudom az angol szavakat, de a magyar nyelvtan benne van a fejemben, úgyhogy abból néha biztosan érdekes dolgok születnek. :haha:

TMIB
04-02-2016, 11:57 AM
Mentem a dolgomra, erre félúton látom hogy megint a hátam mögött sunnyog egy rendõrautó. Mert mennyire gyanús az, hogy egy alak egy leveles ládánál matat. Mit csinálhat valaki egy levelesládánál? Nem is tudom, talán leveleket ad fel? :rolleyes: Egészen pontosan ma 18-at. De ha annyira kíváncsiak, megállíthatnának és megkérdezhetnének hogy miért sétálok minden második nap a postaládához. Nem titok. Mikor sétálok és a hátam mögött 30 méterrel halkan gurul egy járõrautó, nagyjából úgy mint KIT lopakodó üzemmódban, akkor az úgy nem túl kellemes érzés. Még jó hogy a postaláda nem egy sötét sikátorban van, mert biztos a frászt hoznák rám. :haha:

Lehet hogy csak unatkoznak reggelente és ezzel ütik el az idõt.

Meg arra gondoltam még, hogy a postaláda egy arab üzlet elõtt van. Lehet hogy azt õrzik ennyire? :) De kinek lenne azokkal bajuk? Abban a boltban banánt meg ilyesmit árulnak.

Mindenesetre elég fura. Mondjuk mindegy, még másfél hónap és költözök, úgyhogy mert nem lesz ki után gurulni reggelente. :)

http://cdn.thedailybeast.com/content/dailybeast/articles/2015/11/11/south-park-tackles-police-brutality-presents-a-world-without-racist-trigger-happy-cops/jcr:content/image.crop.800.500.jpg/48244708.cached.jpg

Sergeant
04-02-2016, 12:04 PM
Tégy próbát a zsarukkal.
Egy reggel, miután bedobtad a leveleket, üvöltsd, hogy Allah akhbar és szaladj el.:D

TMIB
04-02-2016, 12:14 PM
Biztos nem viccelõdnék ilyesmivel. Amúgy sincs semmi bajom velük, csak jó lenne ha megkérdeznék hogy miért sétálok minden nap arra. Elbeszélgetek én velük ha kíváncsiak, nincs azzal semmi gond.

Több mint két éve járok arra minden egyes nap. Idejük lett volna megállítani 1 percre. Sose sietek, fõleg az után hogy már feladtam a napi borítékadagot, utána van idõm beszélgetni. :)

A múltkor meg találkoztam egy ismerõsömmel, társalgunk, erre ránk hívja a boltos a rendõrséget, mert miért beszélgetünk mi az õ boltja elõtt. :rolleyes: Vásároltam náluk párszor, elég bunkó népség. Legutóbb venni akartam egy születésnapi köszöntõ képeslapot. 20 percen át kerestem, de nem kérdezték meg hogy mit akarok, pedig üres volt az egész bolt, nem volt másik vevõ. Erre akkor már én kérdeztem õket, hogy nincs-e valami születésnapi lap, amit ajánlani tudnának? Erre mutattak egy 7 dolláros ocsmányságot. Mondtam nekik hogy ez nem tetszik. Mutattak egy kicsit olcsóbbat, egy macskásat. azt megvettem. Erre az egyik boltos a másiknak: "He', csak ez kellett neki?" "Aha, csak ennyit vásárolt."

Végtelenül bunkó kiszolgálás, úgyhogy azóta nem is mentem oda vissza. Úgyis csak túlárazott szemetet árulnak, az meg kell a francnak.

Sergeant
04-02-2016, 02:24 PM
:gonoszrohog:Amiket írsz az USA-ról, az lassan a 3.Birodalomra kezd hasonlítani.

TMIB
04-02-2016, 10:17 PM
Annyira nem vészes, csak nem tudom miért nem tudnak beszélgetni és miért játsszák el ezt a követõsdi dolgot. Érdekes, hogy eddig 3 járókelõ megkérdezte hogy mit csinálok, mikor a postaládánál látták hogy mennyi borítékot hurcoltam magammal. :)

TMIB
04-14-2016, 04:27 PM
2 hete mondták a postán, hogy ne aggódjak, ha le is jár a postafiókom, majd a leveleimet 30 napon át megtartják és minden oké. Ma mentem a postára, erre mondja a fickó, hogy fel van írva hogy vissza vannak tartva a levelek, de úgy tûnik hogy mindent visszaküldtek. Mondom miért?? Erre válaszolja hogy nem tudja, de úgy tûnik hogy minden vissza lett küldve. :hogymi: Nagyon szép, mondhatom. Ki tudja mennyi pénzt buktam ezzel...

Meg a múltkor mondták hogy nyithatok náluk másik városban postafiókot. Erre mondja a fickó hogy azt úgy nem lehet, ahhoz személyesen kell a másik városba mennem. De mégis hogy? Fogjak egy taxit és fizessek ki érte 800 dollárt hogy odamenjek a másik városba fiókot nyitni, aztán vissza? :confused: Hogy van az, hogy Posta 1 nem bízik Posta 2-ben? Miért nem nyitják meg? A személyimet be tudnám mutatni itt, õk meg igazolnák a másik postának hogy tényleg én vagyok én. De nem, ezt nem lehet. :rolleyes: Akkor én most mit csináljak? Az üzletem vagy 1 hónapon át postafiók nélkül marad. Ami levél visszajön, nem mûködõ címekrõl, azzal mi lesz? Honnan fogom tudni? Eszem megáll. :mad:

st.jimmy
04-14-2016, 07:04 PM
Mindenhol arra számolnak, hogy egy embernek van autója és hitelkártyája...
Hitelkártyád már van, lassan ember lesz belõled :D

TMIB
04-14-2016, 07:19 PM
Lehet, bár ha lenne autóm se érné meg hogy lekocsikázzak több mint 800 kilométert hogy 5 perc alatt nyissak egy postafiókot.

TMIB
04-19-2016, 04:31 PM
Még vagy egy hónap költözésig. Várom már.

http://i.stack.imgur.com/KpOtd.gif

TMIB
04-19-2016, 09:34 PM
:rolleyes:

Szemétfújás

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/04/szemetfujas.html

TMIB
04-20-2016, 01:21 AM
Körbejártam, erre két rendõrautó áll egymás mellett a parkolóban. Az egyik meg néz és jó hangosan rám köszön hogy "How are you doing?". Erre mosolyogtam és integettem neki.

Akkor csak tudnak beszélni! :haha:

TMIB
04-26-2016, 08:03 PM
2 szemüveg = $330 :(

TMIB
04-26-2016, 09:02 PM
:cool:

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/04/amerika-szemuveg-beszerzese.html

TMIB
05-03-2016, 10:06 PM
Nagyon ideges vagyok. Itt az új szemüvegem, de rosszabbul látok vele mint a régivel ami törött. Sõt, rosszabbul látok vele mint szemüveg nélkül! 320+ dollár volt és semmit nem látok vele.

Akik csinálták elintézték annyival, hogy "hordjad és hozzászoksz". De kizártnak tartom. Ha a régivel jobban látok, illetve az új szemüveg nélkül jobban látok, akkor miért hordanám az új szemüveget? Rosszul látok vele, de 2-3 nap múlva varázslatosan jól fogok? Ez egy baromság. Volt már szemüvegem ezelõtt, akkor élesen láttam, de szédültem benne. Most is szédülök, de homályos minden. Ennél kétszer erõsebb is lehetne, talán akkor látnék vele valamit.

Ilyenkor mi a francot csinálhatok?

Update: Egy egy rakás sz.r, visszaviszem nekik. Ha 80 fokosan eldöntöm elõre, akkor látok vele élesen. Amúgy meg semmit. Gondolom hogy vagy 3x ilyen erõs kellene. De hogy rontották el így? Kizárt hogy én hibáztam volna valahogy. A régi szemüvegemmel is jobban látok és az is hulladék. Tök mindegy hogy a szemüveg-keret jó, ha a lencsével semmit nem látok.

TMIB
05-04-2016, 06:10 PM
Itt a sztori második fele:

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/05/amerika-szemuveg-beszerzese-2-resz.html

TMIB
05-06-2016, 12:21 AM
Még nem költözünk, odébb van a dolog, de azért pakolászok. Ez valami katasztrófa mennyi doboz van itt megtöltve. :hogymi: Teljesen kidöglöttem bele. Holnap elugrok a postára, beszélek velük hogy majd X nap után másik helyre küldjék a leveleimet, csomagjaimat. Meg bemegyek a bankba is, mert nem tudom mi van a bankszámlákkal, bankkártyákkal, hitelkártyás ügyekkel. De biztosan számít majd a lakcímváltozás.

st.jimmy
05-07-2016, 06:32 PM
hát a procedúráért nem irigyellek, de az eredmény már más tészta :D

TMIB
05-07-2016, 08:38 PM
Eltekertem a postára és a bankba is. Mindkét helyen megváltoztattattam a lakcímet.

Múlt héten írtam a másik város postamesterének is, bár szerintem az felesleges volt.

TMIB
05-07-2016, 09:05 PM
Asszony új jármûve.

http://i.imgur.com/CbwJgQ2.jpg

Kb. 84 dollár volt, adóval együtt. :)

TMIB
05-11-2016, 05:01 PM
Kihagytam 3 napot, de visszajöttem. :)

TMIB
05-12-2016, 10:44 AM
Itt egy új videó.

https://www.youtube.com/watch?v=yLk8OIueL9Y

Eléggé szenved a számítógépem valamiért. Ez a videó is akadozik. Nem tudom mi lehet a baja. :hogymi:

mmilan21
05-12-2016, 11:58 AM
Eléggé szenved a számítógépem valamiért. Ez a videó is akadozik. Nem tudom mi lehet a baja. :hogymi:

Víruskergetõ rendben van a gépen?
Nézd meg a Feladatkezelõben, hogy melyik folyamat terheli a processzort.

Vasember
05-12-2016, 01:11 PM
Maradsz ugyanabban az államban? Ilyenkor a címedet át kell iratnod az ID-on vagy a jogsidon?

WestBam
05-12-2016, 04:04 PM
Jól néz ki! Gratulálok hozzá! Egyben nem is irigyellek, lesz még meló a tereprendezéssel. Erdõt hagyod érintetlenül?

TMIB
05-12-2016, 04:59 PM
Igen, majd kell új személyi. :( Azon van a cím. A postán kérdezték is, hogy a cím az nem az amit postafióknak akarok nyitni. Mondjuk hogy mi volt a postán az egy külön sztori. :-)

Nagy tereprendezést nem akarok, de halott fákat jó lenne egy kicsit megritkítani, legalább pár tíz méteren.

Majd írok késõbb pár blogot. Volt néhány érdekesség amióta itt vagyunk.

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/05/amerika-uj-hazba-koltozes.html

TMIB
05-12-2016, 06:22 PM
Meg ilyen is volt.

Személyes adatokkal való visszaélés!

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/05/szemelyes-adatokkal-valo-visszaeles.html

:huuu:

mmilan21
05-13-2016, 08:57 AM
Meg ilyen is volt.

Személyes adatokkal való visszaélés!

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/05/szemelyes-adatokkal-valo-visszaeles.html

:huuu:

"- Nem húzzuk ki a kábelt odáig." - Valahonnan ismerõs ez a hozzáállás... Meg is van: Magyarország, kis falvak.

Gondolom akkor most valamilyen vezeték nélküli interneted lehet. 4G vagy valami hasonló.

Ezzel a nettel még a Steamet sem érdemes használnod, mert egy Fallout frissítés generál olykor több száz Mb letöltést. A kiegészítõkrõl nem is beszélve.

TMIB
05-13-2016, 01:46 PM
Dish. 10 GB limit nappal, éjjel 2 és reggel 8 között 50 GB. Szóval vagy éjjel netezek és úgy élek mint egy bagoly, vagy szinte semmit nem netezek. Mindez vagy havi 70 dollárba kerül. (A normális gyors limit nélküli kábeles csak 40!)

Úgyhogy nem nézhetek Youtube videókat, nem hallgathatok online rádiót, nem nézhetek képeket, se semmi. Fórumot talán olvashatok, de vigyáznom kell mindennel, nehogy túllépjem a keretet.

Nem is vagyunk annyira messze, a város széle 3 mérföld. Biciklivel voltam bent, meg az asszony is betekert oda. Ez van. :(

Vasember
05-13-2016, 05:06 PM
Ha van rálátás, valahonnan át is lehetne lõni a netet.

TMIB
05-13-2016, 06:32 PM
2 cég csinálja kábelesen, mindkettõ hárított. Úgyhogy maradt ez az egy. Ezzel kellett 2 éves! szerzõdést kötni. Jó lenne ha kicsit feljavítanák a rendszerüket egy kicsit, de nem nagyon bízom benne. Majd kiderül hogy hogy lesz.

Most mondta az asszony, hogy az adat-ügy miatt hívta a városi rendõrséget, azok meg azt mondták hogy "olyan messzire mi nem megyünk ki". Szép. Persze azért az ingatlanadóból õk is kapnak. :rolleyes: 1400 dollár / év, és SEMMIT nap kapunk érte. Még a szemetet se viszik el!

TMIB
05-14-2016, 05:30 AM
Még egy történet.

Hívatlan látogatók - duplán

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/05/hivatlan-latogatok-duplan.html

TMIB
05-14-2016, 08:47 AM
Tudjátok mi van még itt? Kullancsok. Alig voltunk kint, de kettõt máris találtunk. Nem emberkullancsok, hanem kutya/macska kullancsok. De jó nagyok, az egyiket a tarkómról szedtem le. :hogymi: Ezek úgy tudom nem terjesztenek lime-kórt, ezek csak megszívják magukat vérrel. Mondjuk ez se jó, fõleg hogy most 1 macska van, de késõbb több is lesz.

Ádám Csaba
05-14-2016, 09:04 AM
Az a baj, hogy amelyik kullancs az állatokra veszélyes, az a kutyára ráragaszthatja a babéziát. Sajnos nekünk két kutyánk lett oda miatta. A házunk egy tó mellett fekszik és a nádasban szaporodnak a kullancsok. Sajnos valami védett növényt találtak a nádban, így azt nem lehet felégetni õsszel. Egy gyerekorvos ismerõsöm tökre okult csávó és szerinte tyúkokat kell odatelepíteni, ahol kullancsok vannak. Azok kipusztítják majd a kullancsállományt.

WestBam
05-14-2016, 11:01 AM
Én a helyetekben beszélnék valami céggel akik végeznek permetezést egyéb kártevõk ellen. Jellemzõen istálló rovarmentesítésére használt szerek de egyéb más permetezõanyagok is mellékhatásként a kullancsokat is irtják és nem tiltott a használatuk!
Pl.: http://agrohydro.hu/kullancsirtas/#kullancs-ellen-telken
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=account/customer_support/posts&topic_id=1352
Érdemes lenne ott usa-ban is elmenni valami kertészeti boltba és megtudni, hogy pl. az ottani lovardákban mi a legdurvább anyag amit adnak rovarirtásra és azzal legalább a ház körüli kertes részt kezelni kellene, hogy a macska, esetleg ha lesz kutya az isjobb körülményekbe csöppenjen. Nyilván az egész erdõt nem lehet anyagilag megfizetni de ha gondozott az udvari rész és évi 1-2 permetezést csinálsz szerintem már sokat javítottál a kullancshelyzeten. Fontos a folyamatos fûnyírás is, a meleget és szárazségot nem bírja a kis vérszívó.

TMIB
05-16-2016, 10:44 PM

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/05/az-elso-virsli-sutes-haznal.html

Doom
05-16-2016, 11:35 PM
Tudjátok mi van még itt? Kullancsok. Alig voltunk kint, de kettõt máris találtunk. Nem emberkullancsok, hanem kutya/macska kullancsok. De jó nagyok, az egyiket a tarkómról szedtem le. :hogymi: Ezek úgy tudom nem terjesztenek lime-kórt, ezek csak megszívják magukat vérrel. Mondjuk ez se jó, fõleg hogy most 1 macska van, de késõbb több is lesz.
Éppen akartam kérdezni!Ez benne van a pakliban,szokjatok hozzá.
Bennem is van minden évben több is,most is van egy beszakadt fej.
De semmi baja nem lesz senkinek tõle,ha aznap ki van szedve,mert az elején csak szív,nem hányja vissza a bacikat,vírusokat.
Este fürdéskor meg kullancs-kanállal ki kell kapni..ha beszakad a feje nem gond,kijön hamar magától.
Az állatoknak meg van a nyakra cseppenthetõ szer..az nagyon jó.A kutyámba soha nincsen kullancs.
Ismerek egy hasonló részt,a Cikolai-tavak környéke.Csodavilág,úgyhogy aki szereti az ilyen madár megfigyelõs,gombászós,gyógynövény szedõs kényelmes túrákat,az járja körbe.
Na kullancs az van dögivel.Nadrág a bakancsba!De kárpótol az élmény!

TMIB
05-18-2016, 06:36 AM
Ma is kiszedtem néhány kisebb fát. Sok el van dõlve, meg már ki van törve. De fûrész se kell mert anélkül is kicsit meghajlítom és törik. Persze csak a halott fákat szedem ki. Volt egy nagy is, azt fûrészelgettem a tövénél, kicsit megrántottam, erre derékban tört és kidõlt. Ilyen nyárfa féle. De van barnásabb fajta, azok is halnak. Meg van amelyik fent még bimbózik, de lent már halottak az ágak. Nem tudom mi ez, ez valami fertõzés lehet ami elviszi a fákat? vagy a túl sok nedvességbe halnak bele? Vagy mert csak a fák tetejét éri a fény, de az alját nem és abba pusztulnak el? (Ez utóbbit kétlem.) A lényeg hogy dolgozgatok odakint, lassan, nem kapkodva. Összetöröm az ágakat, aztán lesz belõle tûzifa a tábortûzhöz. Sütünk virslit még, meg ilyesmi. :)

mmilan21
05-18-2016, 10:34 AM
Ma is kiszedtem néhány kisebb fát. Sok el van dõlve, meg már ki van törve. De fûrész se kell mert anélkül is kicsit meghajlítom és törik. Persze csak a halott fákat szedem ki. Volt egy nagy is, azt fûrészelgettem a tövénél, kicsit megrántottam, erre derékban tört és kidõlt. Ilyen nyárfa féle. De van barnásabb fajta, azok is halnak. Meg van amelyik fent még bimbózik, de lent már halottak az ágak. Nem tudom mi ez, ez valami fertõzés lehet ami elviszi a fákat? vagy a túl sok nedvességbe halnak bele? Vagy mert csak a fák tetejét éri a fény, de az alját nem és abba pusztulnak el? (Ez utóbbit kétlem.) A lényeg hogy dolgozgatok odakint, lassan, nem kapkodva. Összetöröm az ágakat, aztán lesz belõle tûzifa a tábortûzhöz. Sütünk virslit még, meg ilyesmi. :)

A kreatív újrahasznosítás egyik példája. :thumbup

Itthon minden évben van száraz gally ami aztán télen a szobát melegíti a kályhában elégetve.

TMIB
05-18-2016, 06:16 PM
Arra gondoltam hogy ha lesz pénzem, intézni kéne majd fafûtéses kiskazánt/kályhát. Annyi a korhadt fa, hogy fûthetnénk vele sok éven át.

Ádám Csaba
05-18-2016, 08:22 PM
Most milyen fûtés van?

TMIB
05-18-2016, 08:40 PM
Most? Semmilyen. :D Van két hõsugárzónk. Amúgy gázfûtés, de rendelni kell egy konténernyi gázt. Csak úgy gondoltam hogy egyelõre ráér, mert nincs tél. De majd idõvel beszerzem, a gázos cég a város szélén van. :)

WestBam
05-18-2016, 08:58 PM
Most nyár van. Ilyenkor lehet olcsón megvenni a kályhákat, tessék beszerezni egyet, télen meg lehet szépen a jó meleg kályha körül heverészni a levadászott állatok kiterített bõrén :thumbup

TMIB
05-18-2016, 10:41 PM
Majd kiderül, egyelõre nincs tartalékunk. Eddig két levadászott állat van, 2 kullancs. :haha:

Ma kicsit rendezkedtem, lecseréltem a hálószobát, átköltöztünk egy másikba. Mit ne mondjak, a macskának nagyon nem tetszett a kilakoltatás. Neki jó volt abban a szobában ahol volt. De kemény az élet mint a kád széle, úgyhogy muszáj lesz neki beletörõdni.

A nagyobb szobából megyünk át a kisebbe. Nagyobb ablak, több napfény, a villany is jó, könnyebb felmelegíteni a szobát.

Unicornis
05-18-2016, 11:58 PM
Gratulálok az új házadhoz! :thumbup
Tök jó. De lesz egy kis munkád az erdõben....
Az a fa fûtéses kályha meg tuti dolog! Ha csak az elhalt fákat vágod ki, akkor is sokáig fûthetsz vele.
De ha elég nagy az erdõ, akkor folyamatosan adja a tûzifát! Nem keveset lehet spórolni vele!
Hány hektár erdõd van?

TMIB
05-19-2016, 12:55 AM
16 hektár föld. Abból nagyjából 15 hektár az erdõ.

mmilan21
05-19-2016, 06:48 AM
16 hektár föld. Abból nagyjából 15 hektár az erdõ.

Az rengeteg erdõ egy háztartás mellé. Lesz ott tûzifa bõven.

Lassan elkezdhetsz betárazni tûzifából. Messze még a tél, de északon hidegebbek a telek.

TMIB
05-19-2016, 06:57 AM
Azt írtam hogy a város a szemetet se viszi el? A papírnál nem gond, elégetem, kis hamu marad utána. Talán a konzervdobozokat elvihetem a fémátvevõ telepre, de a mûanyag az nem jó, azzal nem tudom mit csinálhatnék. Jó nagy szemétség hogy 1300 dollárt kell adnom a városnak és semmit nem kapok érte.

Unicornis
05-19-2016, 07:44 AM
15 hektár az jó sok!
Abból simán meg van a fûtésed folyamatosan, szerintem!
Vegyél egy jó láncfûrészt, azt hajrá...:thumbup
Sok sikert kívánok a házhoz! Várjuk majd a fejleményeket. :)

mmilan21
05-19-2016, 10:06 AM
Nalatok nincs atvevo hely.a sparnal van sutomata.sokan abbol elnek

Pont ez az érdekes, Amerika nem jeleskedik ilyesmiben - ahogy eddig láttam.
Az EU-ban szigorúbbak a környezetvédelmi törvények.
A nemrég lejárt Kiotói egyezményt sem írta alá az USA anno.

Az az 1300 dollár tényleg sok. Közel 400.000 Ft-ot zsebre raknak a semmiért. Ez olyan mint anno a kanapéadó vagy mi a fene volt az.

TMIB
05-19-2016, 07:37 PM
Nalatok nincs atvevo hely.a sparnal van sutomata.sokan abbol elnek

Nem tudom, az biztos hogy a kólásdobozok és flakonok visszaválthatók, viszont mi meg már nem iszunk kólát. :)

TMIB
05-19-2016, 07:50 PM
Az az 1300 dollár tényleg sok. Közel 400.000 Ft-ot zsebre raknak a semmiért. Ez olyan mint anno a kanapéadó vagy mi a fene volt az.

Ha kapnék érte valamit, akkor nem aggódnék miatta annyira, de ez 1 havi fizetésem, vagy talán még több is, mert már nem keresek olyan jól mint 1 éve. Ez még itteni szempontból is marha sok pénz. Az azért milyen már, hogy nem vállalok gyereket mert drága és nincs pénzem, de az állam lehúz és más emberek gyerekeire költi -iskoláztatásra- az adót amit elvesz tõlem. És nem csak gyerekekére, hanem felnõttképzõs iskolákra is. Tehát más felnõttek hóbortjait és én fizessem meg, mert õk úgy döntenek hogy mûvészei papírt akarnak és elmennek festegetni egy osztályterembe. Valami az öregeknek is megy, de a nyugdíjalapot nem azért fizetjük hogy mindenkinek legyen nyugdíja? Meg a veteránoknak. Oké, de nekik is az országos adóból kellene kapniuk. Meg a rendõrségnek megy az ingatlanadóm, akik ki se jöttek mikor hívtuk õket, mert hogy "túl messze" vagyunk. Nem tudom hogy a tûzoltóság is ezt mondaná-e, de õk is kapnak a pénzbõl.

Egy nagy lehúzás az egész.

Ez olyan hogy veszel egy házat, de akkor se lesz a tiéd, ha nem fizetsz az államnak bérleti díjat (ingatlanadót). Mert akkor kiköltöztetnek és elveszik a házad.

Az alapító atyák pedig megmondták hogy "ne legyen adóztatás úgy, hogy az adózó semmit nem kap cserébe". Sajnos ezt a nagyon fontos dolgot úgy látszik elfelejtette az állam. :(

Ádám Csaba
05-19-2016, 09:31 PM
Hát most nincs energiám leírni, hogy ideahaza mennyivel szarabb a helyzet. Itt lassan a szarást is megadóztatják és a sok fideszes õskövület még tapsol is hozzá, hogy mennyire preferálja azt, hogy még kevesebbõl kell élnie...
Hajrá....
Remélem egymás szájába adják a Viktorral az utolsó falatot....
... szombaton!

Laci
05-20-2016, 03:19 AM
Csaba , mi lessz szombaton ?

TMIB
05-20-2016, 03:22 AM
Hétvége? :D

Doom
05-20-2016, 05:24 AM
Mondjuk én a petpalackokat nem dobnám ki a helyedben.
-kerítés oszlop tetejére jó,nem rohad szét+ a földdel érintkezõ részre is az égetés után rá lehet húzni
-tyúkól tetejére lehet "cserepet" csinálni belõle
-víztárolásra is jó hûvös,nap védett helyen
-rizs,dióbél,szemes takarmány tárolására is jó(nincs szag,nincs egér)
-a palánta mellé tegyél egy oszlopot és szigszallagozd rá fejjel lefelé,az alját vágd le,a kupakra egy 0,1 mm furat..elég két naponta megtölteni slaggal...
-a nem színes palackokból lehet UV-alapú víztisztítókat csinálni
-2 colos vízvezeték vagy elektromos csövet fúrd ki,úgy hogy pont a palack menete bele férjen,az alját vágd le,sokat tegyél közvetlen egymás mellé,a csõ mehet a víztárolóba...mikor nem esik,takard le ,ne porosodjon....fejleszthetõ,ahogy gyûlik a palack ;)
-jó kis cserépnek is,tudsz benne paradicsomot,paprikát termelni(kevesebb földet kell hozatni)

TMIB
05-20-2016, 05:34 AM
Nem dobtam ki egyet se, konzervdobozokkal vagyok bajban, meg az apróbb mûanyag szeméttel.

Tegnap lõdöztek a szomszédok, valószínûleg vadásztak, nem célba lõttek. Vagy 8 lövést hallottam összesen, vagy 2 óra alatt.

Kullancs mellett van még egy másik állat is amibõl sok van. Katicabogárból. Nem tudom hogy hogy jönnek a házba, de mindig van belõlük 1-2 darab az ablakokon.

TMIB
05-20-2016, 07:57 AM
Úgy tûnik hogy tönkrement a switch-ünk. Szerencsére vetettem egyet a fõnökömmel és el is hoztam. Kicseréltem rá, úgyhogy mûködik.

Meg leteszteltem az Internetünket a speedtest weboldalon. Letöltés szuper, feltöltés egész jó, de az a ping. :(

http://i.imgur.com/gQ894C4.jpg

Doom
05-20-2016, 08:39 AM
konzervdobozokkal vagyok bajban Hát a klasszikus zombi riasztó...madzagra felfûzve,kavics bele ...

-2 colos vízvezeték vagy elektromos csövet fúrd ki,úgy hogy pont a palack menete bele férjen,az alját vágd le,sokat tegyél közvetlen egymás mellé,a csõ mehet a víztárolóba...mikor nem esik,takard le ,ne porosodjon....fejleszthetõ,ahogy gyûlik a palack ..még annyi eszembe jutott,ha elég nagy a telep,akár ráteríthetsz egy krumlis zsák szerû hálót(nem tom hogy hívják),így a hajnali,esti párát fel lehet fogni.

WestBam
05-20-2016, 10:13 AM
konzervdobozokkal vagyok bajban, meg az apróbb mûanyag szeméttel.

http://urbansurvivalsite.com/18-off-grid-uses-for-tin-cans/

TMIB
05-20-2016, 09:32 PM
Oké, de van naponta 1-2 új. Egy évben az vagy 500 darab. :)

Ádám Csaba
05-20-2016, 11:24 PM
Nyáron, amikor legmagasabb a vas ára, akkor irány a méh-telep, addig meg zsákban gyûjtögetni.

Doom
05-21-2016, 05:09 AM
Oké, de van naponta 1-2 új. Egy évben az vagy 500 darab. :)
+ is vannak a kerítés oszlopaid...:haha:----kivágod a dobozokat alul is,ásol egy láb mély lyuka,beleütsz egy betonvasat(amekkora a kerítés),keversz(vagy veszel ;))híg betont,elkezded egymásra rakni a dobozokat,közben rakod a betont bele.Aztán lefested. LOL

TMIB
05-21-2016, 08:28 PM
Ott felejtettem a másik házban 72 vastag csomagoló szigetelõszalagot.

Muszáj volt rendelnem egy 36-os pakkot helyette.

Hát nem vagyok annyira idióta hogy a régi címet nem változtatom meg és oda szállítják ki?! :duhos:

Rendelhettem egy újabbat.

És ott van a másik háznál 108 darab. Ki tudja mikor kerülnek majd ide. :(

st.jimmy
05-22-2016, 03:51 PM
na ez epic fail :D

TMIB
05-22-2016, 06:59 PM
Az. De rendeltem megint 36-ot, most már remélem jó címre érkezik.

TMIB
05-22-2016, 08:32 PM
Felhívtuk a szemetes céget vagy 1 hete. Nem is válaszolnak. :hogymi:

TMIB
05-23-2016, 11:39 AM
A korlátos net mérõje mindig visszaugrik 10gb-ra.Minden nap. Kicsit utánanéztem most, erre kiderült hogy az elsõ 10 napban így csinálja a szolgáltató. De akkor nekünk miért nem mondták ezt? :duhos: Kiakasztanak ezek az emberek. Elõször jöttek hogy súlyos adatlopás történt, aztán mikor körbetrombitáltunk mindenféle hatóságot és rendõrséget akkor meg azt mondták hogy "mégse történt semmi". Égett a pofánk a rendõr elõtt aki idejött a dolog miatt. Aztán hogy drágább a csak Internet, mint az Internet-TV csomag. Tehát a kevesebb többe kerül! Meg ez a ping szám is, hogy 625. (Lassú lesz ha lejár a 10gb, írják a weboldalon.) Igen? Már most is rohadtul lassú! Nem a sebesség miatt, hanem a magas ping miatt. Most meg ez is, hogy nem szólnak hogy az elsõ akárhány napon túlléphetjük a 10 gb-os keretet. De csak azért ilyenek, mert tudják hogy nincs ellenfelük. Szocializmus van, nincs konkurencia. :( Meg a 2 éves szerzõdés. Ha kilépsz, akkor 18 dollár / hó a hátramadó idõre. Ez is miféle szemétség már?

TMIB
05-23-2016, 08:15 PM
Rendeltem egy helyrõl 8 kést, még 2 hónapja, mert volt valaki aki rendelte õket tõlem. Nem volt a boltnak raktáron, gondolom, mert most kaptam 8 kést. Épp csak nem azokat amiket rendeltem, hanem 8 szabadkõmûves jelképes kést küldtek. Most ki az anyámnak fogom ezeket eladni? :hogymi:
Ráadásul még lógnak is egy rakás pénzzel, mert rendeltem 3 pólót, 23 dollár értékben vagy mennyiért, erre küldtek egy 15 dolláros kupont a következõ vásárlásra. Heló, a 23 nem egyenlõ 15-el. Hová lett belõle 8 dollár?
Ráadásul az asszony felhívta õket a múltkor és durván beszéltek vele. Az eszem megáll ezen a bolton. Minden egyes alkalomkor vagy hiányoznak dolgok, vagy mást küldenek, most ez a kupon ügy, meg nincs raktáron, meg minden. Hogy lehetnek ilyenek? :duhos:

st.jimmy
05-25-2016, 10:30 PM
hogyhogy többször is rendelsz tõlük ha ez a tapasztalat?
a második után az elsõ 3 legfontosabb fórumon leírnám a problémákat és soha többé nem rendelnék... vagy valami ilyesmi, gondolom...

TMIB
05-25-2016, 11:08 PM
Mert még így is megéri, hogy elrontanak dolgokat. Viszont ez a legutolsó ez már így elég durva volt. 1 hiba per rendelés, oké. De hogy ilyen tortúrát csináljanak, az már tényleg durva.

Általában 3 nagyker van ahonnan rendelni szoktam a kisboltomhoz. Õk az egyik.

TMIB
05-31-2016, 11:45 PM
Felfedezõ útra mentünk, kerestünk egy élelmiszerboltot. Biciklivel, nem volt rossz. Az idõ szép, az utak meg nem túl forgalmasak, ráadásul van elég hely az út mellett a biciklizésre. Találtunk is boltot, olyan közepes méretût, de elugrani almát meg hasonlókat venni teljesen jó így nyáron. Persze az a gond ezzel, hogy 2-3 dollárt akartam költeni és 26 lett belõle. Ezért jobb online vásárolni. (Csak úgy meg friss gyümölcsöt, zöldséget, fagyasztott dolgokat nem hoznak ki.)

Vettünk vécépumpát is. Azt tudtátok hogy a nyele pont belemegy az 5.11-es hátizsák molle csíkjai közé? :D Taktikai budipumpa. Úgy tekertem visszafelé.

TMIB
06-02-2016, 06:58 AM
Nézem, fogy az Internet, közeledik a limit vége. Aztán csak "web based" Internet lesz, 96 kb / s sebességgel. Persze 2 gép van, úgyhogy az a 96 az inkább 48 kb / s lesz. Hogy megy-e majd a Youtube nem tudom, mert arra külön kitétel van, hogy videók, meg 1 MB-nál nagyobb képek meg ilyesmik. De még ha el is indul, Youtube-on a leglassabb videófelbontás is 144p, amihez nem ártana 200 kb / s.

És csak azért csinálhatja meg ezt ez a cég, mert tudja hogy a többi nem húzta ki ideáig a kábelt.

Szemetek...

http://i.imgur.com/hNKzv6f.jpg

TMIB
06-02-2016, 10:24 AM
Fogta magát az áram és elment még egy szobában. A gond az, hogy ez már a második szoba. Ráadásul ez az a szoba ahová az Internet is be volt kötve. Át kellett húznom a kábeleket meg minden. Muszáj lesz hívni egy villanyszerelõ céget, viszont az itt irgalmatlanul drága, nálunk meg eléggé pénzhiány kezd lenni. Ráadásul most jön a nyári ingatlanadó meg a mellé a van egy másfajta adó is. És akkor van itt vízvezeték probléma is, nem veszélyes, de azt is meg kéne nézetni. És még gázunk sincs, ami szintén 500-600 dollár lenne. Kezdünk kifutni a pénzbõl, nagyon nem lesz ez így jó. :(

TMIB
06-02-2016, 11:18 AM
A szélsõ szobáét megoldottam. Az most jó, de a fontosabb szobáé nem mûködik, pedig megpróbáltam mindent. Fel van kapcsolva a biztosíték, jónak kellene lennie.

Doom
06-02-2016, 02:28 PM
Muszáj lesz hívni egy villanyszerelõ céget,
-Mikor lesz kész?
-......"két hét!" :haha:
Ha perkálod az utazást és vendégül látsz.......megcsinálom Neked ingyen!..úgy sem voltam még Ámerikába! :rolleyes:

TMIB
06-02-2016, 08:46 PM
2 hét? Nem, azt mondta hogy nem ér rá úgyhogy hívjunk mást.

Nem lehet nagy gond, szerintem abban az egy szobában van valami probléma, esetleg még a konyhát lehetne megnézni, mert ott is pillog az egyik villanykörte.

Doom
06-03-2016, 01:46 AM
Nem lehet nagy gond, szerintem abban az egy szobában van valami probléma, esetleg még a konyhát lehetne megnézni, mert ott is pillog az egyik villanykörte.
Kötés hibának/hibáknak tûnik...azért ezt ne becsüld le,mert leéghet a ház..különösen ha valami Mekkmester munka...lehet nem kell áthúzni az egészet,csak átnézni a kötéseket .....

TMIB
06-03-2016, 05:40 AM
Holnap megint próbálunk hívni másvalakit.

TMIB
06-03-2016, 06:59 AM
A rohadt anyját de megijedtem. Ülök a gépen, dolgozgatok, lenézek, erre egy hatalmas pók volt az egyik borítékon. Nem tudom milyen fajta, de ilyen gyorsan még sose tapostam el semmit. Annyira gyors voltam hogy esélye se volt elfutni, kipurcant rögtön. Én meg még örültem hogy itt északon a hidegben legalább nincsenek nagy pókok. Jó nagyot tévedtem! :( Ami ekkorára nõ, az lehet hogy mérges pók is lehet. Ami meg közepesen mérgezõ, az is nagyon csúnya fertõzéseket tud okozni. Igaz, ez már nem okoz semmit, remélem nincsenek bûntársai, mert nehezen viselném. Ha a sötét szõnyegen marad, akkor észre se veszem.

Treff király
06-03-2016, 07:16 AM
Északon, a hidegben nyilván valóban nincsenek nagy pókok, nem élnek meg. Beszállítás (faáru, gyümolcs stb.) révén kerülhetnek oda.

TMIB
06-03-2016, 07:31 AM
Vannak itt mérges pókok. Szerintem ilyen volt. https://en.wikipedia.org/wiki/Wolf_spider

Erre a fajtára írják hogy nagyjából minden amerikai házban van egy. (Remélem nálunk sincs több!)

Úgy 5 cm -es lehetett.

Tudod, erdõ van itt, meg mocsár, ki tudja még miféle szörnyszülöttek vannak a fák között.

TMIB
06-03-2016, 08:49 AM
http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/06/amerikai-biztosito-megint-levelez.html

:rolleyes:

TMIB
06-03-2016, 10:05 AM
Lehet hogy mégis inkább ilyen pók volt. (Grass Spider) Ami érthetõ is lenne, mert kint voltam a fûben tegnap. Letettem a cuccaimat, dobozokat, meg a mellényem is. Meg én is a fûben voltam. Lehet hogy én hoztam be a házba? De néha kinyitom az ablakot is, ha jó idõ van, úgyhogy ott is bemászhatott. Azt írják róla hogy "nagyon gyors". Nem tudom, de az biztos hogy nagyon gyorsan megdöglött. Tõlem nem volt gyorsabb. :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Agelenopsis

A rovarokat megbénítja a mérge, de az emberre nem igazán veszélyes.

A mérge nem, de a látványa mindenképp veszélyes, mert szívrohamot okoz, ha meg elfut akkor sírógörcsöt és szorongást. :haha:

(Már csak azt nem tudom hogy ezek után hogy fogok én ma aludni.) :huuu:

TMIB
06-03-2016, 09:24 PM
Elfogyott a 10 GB, és a közepesen béna Internetbõl a sebesség most már csak 0.14 Mbyte. A Youtube videók is akadoznak vele 144p -s (legrosszabb) felbontásban.

TMIB
06-07-2016, 09:12 AM
Tudtam hogy van egér a házban, de most már egyértelmû hogy mi a probléma. Csak annyit mondanék hogy a 4K -s kamerának jó az éjjelátója. (Videó hétvégén!) :hogymi:

mmilan21
06-07-2016, 10:15 AM
Tudtam hogy van egér a házban, de most már egyértelmû hogy mi a probléma. Csak annyit mondanék hogy a 4K -s kamerának jó az éjjelátója. (Videó hétvégén!) :hogymi:

Már el is képzeltem egy jelenetet az Egértanya címû filmbõl. A sörétes puska is stimmel. :D

TMIB
06-17-2016, 05:17 AM
:duhos:

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/06/posta-facepalm.html

WestBam
06-17-2016, 06:57 AM

Megfogtad már vagy vele laktok még?

TMIB
06-17-2016, 07:14 AM
Minden kaját eldugtunk elõle, azóta nem jött elõ. Nincs egérürülék sehol. Még 1 hónap és ha minden jól megy akkor a másik 3 macska is itt lesz. Akkor meg aztán tényleg nem lesz egérprobléma. A másik házban is csak addig lakott egy egér amíg nem lett két migráns macskánk. Aztán az egér villámgyorsan kiköltözött a házból.

A kamerás videót majd feltöltöm, csak sok dolgom van, meg az a gond, hogy 9 perces és nem tudom hogy mit vágjak ki belõle. Sokat akart szerepelni.

TMIB
06-18-2016, 02:02 AM
20 órán belül kétszer kellett bemennem a városba. Ez bizony kb 35km tekerés.

TMIB
06-23-2016, 01:44 AM
Lefestettem a postaládát és ráfestékszóróztam a címünket. Megnézte az asszony és azt mondta hogy:

"- Hát ez aztán jó szar lett."

Ami ugyan igaz, de ha õ tud festeni, akkor miért nekem kell ezt is megcsinálni? :rolleyes: Remélem holnap kijavítja.

TMIB
06-23-2016, 04:54 PM
Találtam egy régi DVD-t, rajta 15-18 évvel ezelõtti fotókkal. A többségük tiszta égõ, úgyhogy törlöm az összeset a DVD meg mehet a szemétbe. :haha:

TMIB
06-23-2016, 05:12 PM
Fenébe, órákon át vitatkoztam pár emberrel Youtube-on. De minek? Pocsékolom az idõmet ilyenekre, fõleg hogy nem tudnak értelmesen fogalmazni. Az egyik meg okoskodott, aztán a rengeteg hozzászólás után törölt mindent, tehát senki nem fogja tudni elolvasni késõbb, hiába írtam olyan sokat én is, meg mások is. Ilyen ez, ha valaki nem tud okosat írni, aztán inkább eltünteti a saját butasága nyomait.

mmilan21
06-24-2016, 08:24 AM
Fenébe, órákon át vitatkoztam pár emberrel Youtube-on. De minek? Pocsékolom az idõmet ilyenekre, fõleg hogy nem tudnak értelmesen fogalmazni. Az egyik meg okoskodott, aztán a rengeteg hozzászólás után törölt mindent, tehát senki nem fogja tudni elolvasni késõbb, hiába írtam olyan sokat én is, meg mások is. Ilyen ez, ha valaki nem tud okosat írni, aztán inkább eltünteti a saját butasága nyomait.

Nem volt az egészen felesleges.
A tudatalatti az ilyeneket összegyûjti és amikor (sokszor évek múltán) eléri a telítettsége csúcsát, akkor bumm... Jön a változás.
Hogy mi lesz ez a változás az egyénenként más és más. Remélhetõleg belátja majd hogy neki is vannak hibái. :)

Túlélõ, te egy igazi segítõ lélek vagy. Csak az emberek nagy része fél a változástól, ezáltal mások véleményétõl és segíteni akarásától.
Ezért van az hogy sokan neked ugranak, mert félnek a valóságtól és másoktól.

Egyszerûbb nekik ha a hozzájuk hasonló rétegekkel elegyednek csak beszélgetésbe, mert úgy nem éri õket olyan idegen inger amit egy más véleményen levõ embertõl kapna.
Ha mégis belefut valaki különbözõbe akkor az egyik lehetséges reakció az, hogy a saját véleményét próbálja igazolni valami összefüggéstelen/értelmetlen dologgal.
Jelen esetben ez történt az alapján amit írtál.
Plusz a félelme/lelkiismeret furdalása miatt letörölte inkább az egész beszélgetést.

Vannak ilyen emberek, habár én ritkábban elegyedek szóváltásba velük.

TMIB
06-24-2016, 09:47 AM
Én sokszor leállok vitatkozni, fõleg ha azt látom hogy a vitatkozó "ellenfél" az teljes sötétségben él. Olyankor elõkapom a sok hivatalos statisztikát, adatokat, linkeket és felvilágosítom a másik felet, aki az esetek 99%-ában meggyõzhetetlen. A jobbik eset ha látja a vitát egy csomó másik ember, mert akkor õk információhoz jutnak. A rosszabbik helyzet ha olyan a másik fél mint a tegnapi, hogy egyszerûen rájön hogy csúnyát bukott és töröl mindent, amivel törlõdik nem csak az õ, hanem mindenki más hozzászólása is.

Az a tapasztalatom, hogy többnyire leginkább csak anyázásra telik sokaknál, fõleg ha hadilábon állnak az érvekkel és a valósággal. De hát ilyen ez az Internet. :)

Alfa
06-24-2016, 10:54 PM
Majd megtanulod idõvel, hogy rosszindulatú emberszabásúakat teljesen felesleges gyõzködni. A saját nyelvén ért, ami az erõszak. A többiek számára adj esetleg kiindulási információt (mert az ellentétes igazságokat felnõtt elmének nehéz befogadni).

GaborV
06-25-2016, 09:04 AM
Én sokszor leállok vitatkozni, fõleg ha azt látom hogy a vitatkozó "ellenfél" az teljes sötétségben él.

Én évekig "szórakoztam" ezzel Kimondottan élveztem mikor 5mp alatt egy egész blog érvrendszerét le lehetett bontani. A reakció meg kb annyi volt h "éltél te már 68-ban?", a "liberális/náci bérenc porfád" (ezt mindkettõ verzióban kaptam már, vagy a "szard szájon anyád".

Azért nem mûködik a meggyõzés, mert:

Az emberek NEM AZ IGAZSÁGOT AKARJÁK. Az emberek Instant Levest szeretnek enni. Az "igazság" legyen szép fényes és színes csomagolásban, max 3mp alatt megérthetõ és legyen jó a szaga. Az NEM fogja érdekelni hogy az nem leves csak átverés.

A fontos, hogy gyors legyen, ne kelljen tudni fõnzi Azaz minden tudás nélkül oszthassa az észt a klímáról, a belgyógyászatról, vagy épp a közgazdaságtanról. Ezzel a félmûvelt, sikertelen átlagember is intellektuelnek tûnhet a kocsmában. Mindenki akarja osztani az észt, a kamuk, tévhitek erre ideálisak. Pl a kilõhetetlen tigris tank, a nincs-holdra-szállás, vagy a kemtrél pont ilyen. De az ellenkezõje, a "nincs gond a világban, minden tökéletes és minden csak hiszti" is ugyan ez, ott a tagadás lesz az öngazolás alapja.

Fontos az önigazolás, tudok levest csinálni azaz bár halvány gõze nincs az inflációról, vagy épp a szárnyvégi turbulens párakiválásról, de õ elmondhatja, hogy az Õ élete CSAK AZÉRT SZAR, MERT: Soros, Kemtrél, Haarp, Cion-gyíkember, stb. Ezért van, hogy több ember tud a kemtrélrõl, az EzoTV-tõl, vagy épp Berki heréirõl, mint arról, hogy évente hány magyar tudós kap neves díjakat. Az uncsi és "mást dícsér".

Fontos a sikerélmény, hogy 3 perc alatt csináltam ebédet. Azaz elolvasok 2 oldalt a eltitkot-hirek.blog.com oldalon és akkor én tudok olyat, amit még a fizikusok/orvosok/közgazdászok/stb nagyrésze se tud! Juhé, király vagyok. És nem érdekli hogy kb 2 mp alatt meg lehet cáfolni az egészet (akár azzal, hogy kimész az utcára és megnézed) mert a fõ NEM az igazság, hanem az önigazolás, hogy "én jobb vagyok".

Fontos hogy EGYSZERÛ LEGYEN Azaz semmit ne kelljen tenni a megértésért. Ha nekem utánna kell nézni, hogy mi a Fowler fékszárny, mi az a Dioxin, vagy, hogy mi a rák az a CFC, akkro leszarom. Ezért nem olvasnak az emberek "tudomány", ezért nem érdeklik õket a Hoax-cáfolatok. Amit õ nem ért meg, az biztos SZAR ÉS SARLATÁSÁG. Önvédelmi reflex. NEm én vagyok a hülye hozzá, hanem az csak "hivatalos propaganda".

HA MEGMONDOD, HOGY AZ NEM IGAZI LEVES akkor te leszel a sátán. Ezért nem tudod õket meggyõzni SOSE, mert akkor az önérzetét és önigazolását TÁMADOD. Egy kemtrélesnek vagy épp oltástagadónak ez az ÉNTUDATÁNAK IGAZOLÁSA. Én azért ÉREK SOKAT, mert TUDOM, hogy az X és Y dolog az "háttérhatalmi progpaganda". Egybõl jön a VÉDELMI REFLEX. Mert te nem a tévhitet támadod, hanem az önbecsülésének egy alapelemét.
Elõbb fogsz meggyõzni egy kommunista arabot, arról hogy legyen liberalista keresztény, mint hogy egy kemtrélhívõ "ébredjfel" kommentrollt, vagy épp nemváltáshívõ libsi feminácit meggyõzz a tévedésérõl.

7270

st.jimmy
06-25-2016, 07:59 PM
A szaros szendvicset ismeritek? :D
Mondasz valami szépet, majd elmondod a kritikád, végül megint mondasz valami szépet :P
állítólag így jobban fogyasztható! jó szendvicskészítést mindenkinek!

GaborV
06-25-2016, 10:49 PM
Ennél is gyakoribb a floodolás.

Ez a kamublogok módszere. Fognak 2db IGAZ ÉS VALÓS tényt, amiknek SEMMI KÖZÜK EGYMÁSHOZ.

Egymás mellé teszik õket. És oda írnak valami konteó szemete / hoaxot / kitalációt és ezzel adják el.

pl
1- Sok a rákos. A citromfû egészséges. Ha megveszed a homeopátiás cicaszarlét meggyógyulhatsz.
2- A dinók korában több volt a CO2 mint most. A növények szeretik a CO2-t. A klímaváltozást csak a cion-gyíkember háttérhatalom találta ki.
3- Soros gazdag. A tõzsdén nagy az ingás. Soros csinálta a válságot.

A másik jól bevált módszer a turmix. Amikor az igazságot féligazsággal mossák össze és ezzel egy harmadik, immár hazug álláspontra vezetnek rá:
4- Sok a tehetõs migráns. Amerikának konkurencia európa. Amerika fizeti a migráncsokat.
5- Sok az égen a kondenzcík. A talajban sok az aluminium. Mind megdöglünk a kemtrél miatt.

És ezek a módszerek olyan szinten ûködnek, hogy komoly tudósok beveszik. Az Exxon pl 17 milliót költött arra, hogy ilyen floodolásos módszerrel alhitessé az amcsikkal, hogy nincs klímaváltozás. És most az "alternatív" blogok (fõleg az oroszpártiak) ész nélkül terjesztik az olajlobbi rizsáit :D
ELõbbi módszerrel meg fõleg az "alternatív" orvoslásos és összesküvéselméletes blogok élnek. A "pénzhajhász tudósokat" szidalmazó blogok évi szinten 100 misiket szakítanak évente pl az oltásfóbiás marhaságokkal vagy épp pl a prepperkedés lejáratásával, amik amerikában legalább olyan népszerûek voltak Sandy-ig mint a prepper blogok.

Nálunk sokat az eztéria-kamugyógyszertéma pörög, de mostmár milliós pénzeket hoz a kemtrél, az oltásfóbia és a "konteók általában" téma is. Ezzel te sose fogsz konkurálni, ha az UNALMAS VALÓSÁGOT írod le.
Félni jó, felkészülni nem. Ezért mindig több ember lesz aki Haarp-ot olvas, mint az aki prepper.

A mûködéséhez nem fér kétség :)

TMIB
06-30-2016, 07:54 PM
Voltam kint lõni. Jól kidöglöttem a melegben, pedig csak vagy 20 percet voltam kint.

Ádám Csaba
07-01-2016, 05:55 AM
Voltam kint lõni. Jól kidöglöttem a melegben, pedig csak vagy 20 percet voltam kint.

Hány fok van arra, amikor meleg van?
Mi tegnap kerítést építettünk 34 fokban. Engem is hazavágott rendesen.

TMIB
07-01-2016, 07:33 AM
Hát, ide a nyár csak most kezd bejönni. Most olyan 27-30 körül van. Aminek nagyon örülök. Mondjuk éjjel 8-ra visszaesik. A házban is hideg van. Lelkiekben már készülök a téli -25 -30 -ra. :(

shadow177
07-01-2016, 10:12 AM
kilõhetetlen tigris tank, a nincs-holdra-szállás, vagy a kemtrél

Mitõl lenne kilõhetetlen a tigris? Csupán szembõl, messzirõl, nem igazán volt kilõhetõ az átlagos szövetséges harckocsi ágyúkkal.
A holdra szállás már nehezebb ügy tekintve a NASA egymásnak ellentmondó nyilatkozatait.
A kemtrél hülyeség, mert egyszerûbb pl. a vízhálózatot célzottan mérgezni.

UFF a félmûvelt, átlagember szólott!

Doom
07-01-2016, 05:30 PM
Az emberek mentalitásával kapcsolatban....TELJESEN MIND1!
Abszolute nem lényeges!
Rám írt valaki ,hogy miért csinálok mindent kesztyûbe?...hát mert csak!...mert nekem így jó!..és kész!
A Geddon jön...ez Ma már tény és nem vita alap!..hogy mi lesz a konkrét kiváltó OK,azt nem tudja senki csak találgat(személyes véleményem szerint a sok dolog összeadódása váltja ki!)
Na de nem mindegy ,hogy mi váltja ki?
Nagyjából ugyan azt kell tenni minden helyzetben(és ebben nagyon igaza van Túlélõnek ! :thumbup )
Tök mindegy mitõl dõlt ki a villanyoszlop...traktor,vihar,földmunka..vagy csak elfáradt.......mindig ugyan azt kell csinálni(daru,kosaras,markoló,anyag,szerszám,l tszám és meló)
...úgyhogy a felesleges észosztás,vita,megtérítés,... teljesen felesleges!
Akinek van esze...az úgyis oda jön hozzánk..hogy .. -"Te figyu,hogyan van EZ a dolog?"
Akik meg fikáznak...nos azokkal nincsen dolgunk..kár az idõért!

TMIB
07-04-2016, 01:16 PM
Bementem a susnyásba, tiszta víz lett a cipõm és a nadrágom. Vennem kéne egy fejszét, mert ezzel a rozsdás fûrésszel nem igazán tudok fát vágni, csak vékonyabbakat.

TMIB
07-04-2016, 05:05 PM
Az hogy lehet hogy az elsõ hónapban még a hûtõ se ment és sokkal kevesebb áramos dolog ment, most ebben a hónapban mégis kevesebb áram fogyott, holott a hûtõ egész hónapban futott? Ennek nem sok értelme van. :hogymi: Minél többet fogyasztunk, annál kevesebb áram fogy?

Ami jó lenne az egy napelemes rendszer, épp csak az marhára drága.

Laci
07-04-2016, 05:38 PM
Teljes hónap volt az elsõ ? :rolleyes:

TMIB
07-04-2016, 06:39 PM
28 nap volt elõször. Most is a 28. napnál vagyunk. Szóval ugyanannyi napról van szó. :hogymi:

st.jimmy
07-05-2016, 10:23 AM
leolvasási hiba kizárva?
ha lecserélted közben a vezetékeket az magyarázhatja talán...
vagy volt valami rejtett fogyasztás. Egy erõsebb hajszárító, vagy vízforraló pár perc alatt megeszik annyi áramot amennyibõl egy hûtõ napokig elmehet.
Mondjuk én csak ötletelek, ha tényleg a végére akarsz járni, akkor majd jön Doom, biztos szívesen segít :D

Ádám Csaba
07-05-2016, 10:31 AM
Nem lehet, hogy költözésetek elõttrõl volt valami tartozás, amit hozzácsaptak a számládhoz? Vagy valami hálózatra csatlakozási díj vagy új fogyasztó, stb.?

TMIB
07-05-2016, 11:00 AM
Elvileg nem volt tartozás. Nincs vízforralónk, se semmink. Még villanyrezsónk se volt az elsõ hónapban. :)

TMIB
07-05-2016, 01:02 PM
Reggeli horror.

Ülök a szobámban, erre égtelen sikoltozás, üvöltözés. Gyorsan megyek, megnézem hogy mi van. Már azt hittem hogy az asszonyt rázza az áram. De nem. Csak egy pók. De k. nagy pók. Nagyobb mint az amiit a múltkor tapostam el. Viszont ez se kerülhette el a végzetét. A papucsom talpa lett a halála.

TMIB
07-06-2016, 12:24 AM
Meg ezek a centis óriáshangyák is. Egyre több jön be a házba. Miért nem jó nekik odakint? :mad:

shadow177
07-06-2016, 07:06 AM
Sütõport nekik!

Zacskóbicska
07-08-2016, 05:27 AM
Forgasd fel a közelben a korhadt tuskókat. Valamelyik alatt biztosan ott lesz a boly. Azt nyomasd meg benzinnel. Felgyújtani nem kell, így is megdöglenek.

TMIB
07-08-2016, 10:43 AM
Ezek a föld alatt vannak. A ház körül százával (ha nem ezrével) vannak az ilyen kis homokkupacok. Mind tele van hangyával. Ahhoz képest nem is jön be túl sok a házba.

Amibõl még sok van, az a szentjánosbogár. Éjszaka elég jó kimenni nézni õket, de még az ablakból bentrõl is látszanak. Meg szitakötõ is van. Nem 1-2 darab, hanem a múltkor kinéztem a hátsó udvarba és össze-vissza repkedett vagy 60. :)

Pár napja láttam egy õzet is.

TMIB
07-09-2016, 06:54 PM
Százas boltból. :) (Dollar Store)

https://scontent-lax3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13580679_1144513235608364_779914110307243924_o.jpg

1 óra munka után ennyit tudok venni a keresetbõl.

TMIB
07-09-2016, 07:05 PM
https://scontent-lax3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/13592619_1144528528940168_5824050091125797165_n.jp g?oh=8c2609815462c60f90927fd4f5655f37&oe=5830BFEA

TMIB
07-10-2016, 12:58 AM
Ez gáz. :-/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1144709815588706&set=a.734306666629025.1073741826.100001490964446&type=3

Vasember
07-10-2016, 04:32 AM
Sajnos ez a tartalom jelenleg nem érhetõ el.

TMIB
07-10-2016, 01:40 PM
Most megy?

WestBam
07-10-2016, 06:29 PM
Igen ;)
Helyi számtechbolt nem játszik? Egy ilyen kábel méretre készítése sem egy vagyon és akkor tutira letudva sok-sok évre. Ilyennel még nem találkoztam én sem, nem marta meg a szigetelést valami anyag, vagy nem kapott nagyobb hõ-t? Bár akkor sem kellene széthasadni hosszában.

TMIB
07-10-2016, 06:35 PM
Nem tudom, lehet hogy van olyan bolt, de az biztos hogy legalább 15 kilomért kéne érte tekerni.

Nem tudom, a házban nincs semmi ami szétmarta volna, a hõmérséklet meg mindig 15 és 25 között van idebent. Egyszerûen csak szétrepedezik hosszában.

Az eBay-rõl vettem. Mivel vasárnap van, így még nem válaszoltak a kérdéseimre. Nem tudom hogy hány napos garancia van rá. 30 vagy 60. A 60-on még belül vagyunk.

TMIB
07-10-2016, 08:46 PM
Ez gáz. :-/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1144709815588706&set=a.734306666629025.1073741826.100001490964446&type=3

Visszaküldték az árát és elnézést kértek.

WestBam
07-10-2016, 09:28 PM
Ok, most van egy "bocsi" és egy hitvány kábel. Ezzel nem vagy sokkal elõbbre :duhos:

TMIB
07-10-2016, 10:06 PM
Az árát is visszaküldték, úgyhogy nem panaszkodhatom. :) Hozzácsapok még néhány dollárt és veszek egy olyat ami minõségibbnek tûnik.

TMIB
07-11-2016, 12:41 AM
Kimentem hogy videót készítsek az egyik multitool-ról, letettem egy percre, bementem, kimentem a kamerával, de addigra olyan forró lett a multitool hogy meg se tudtam fogni. Úgyhogy inkább feladtam a videókészítést. Majd máskor. :hogymi:

st.jimmy
07-11-2016, 12:57 PM
De 'iszen kesztyû szokott rajtad lenni nem?
amúgy egy pohár víz simán lehûti, még ha vörösen izzik is, legalább korrózióra is tesztelted volna :D

TMIB
07-11-2016, 01:55 PM
A sötét színû dolgokat jobb nem kesztyûben bemutatni. Nem tudom, talán ma több kedvem lesz videót készíteni. :)

aksurv
07-12-2016, 06:10 AM
Kimentem hogy videót készítsek az egyik multitool-ról, letettem egy percre, bementem, kimentem a kamerával, de addigra olyan forró lett a multitool hogy meg se tudtam fogni. Úgyhogy inkább feladtam a videókészítést. Majd máskor. :hogymi:

Melyik multi egyebkent?

TMIB
07-12-2016, 01:10 PM
Ilyen kártya-multi. Nem a fogó. De arról is szeretnék majd videót, természetesen. :)

TMIB
07-12-2016, 11:59 PM
Bankom azt mondta hogy 3 napra visszatartják a csekkjeimet és addig nem adják ki a pénzt. Még szerencse hogy most nem sürgõs, különben nem örülnék a helyzetnek. Mondjuk így is kétszer kell odabicikliznem a csekkek miatt. :rolleyes: Gondolom azért, mert új ügyfelük vagyok és még nem bíznak bennem.

st.jimmy
07-14-2016, 08:45 AM
nekem úgy tûnik, hogy nagyon fitt leszel a közeljövõben :D

TMIB
07-14-2016, 03:36 PM
De jó. Rendeltem bélyeget, de most nézem hogy ez gyûjtõknek való. És 2x annyiba került mint a normális. 2-õt el is használtam, úgyhogy annyit buktam. Visszaviszem a másik 23 lapnyi bélyeget. A postán majd kicserélik rendesre. :mad:

TMIB
07-14-2016, 05:01 PM
Még jobb. Mondom nekik hogy mi a helyzet, néznek rám, nem értik. Aztán talán megértik, de mondják hogy "de mi nem árulunk ilyet" (de az miért az én problémám?). Meg "mi nem tudjuk mit mond a posta weboldala" (akkor meg kellene nézni, nem?). "én ilyet még nem is láttam" (oké, de ez miért befolyásolja az én problémámat?). "Esetleg felhívhatják Önt telefonon". (De az nekem miért lenne jó?) "Majd jöjjön vissza akkor holnap 9 és 11 között.)

Most tényleg minden nap tekerjek le több mint 15 kilométert?

És a múltkor is ez volt. Kérdeztem hogy a postafiókomból miért nem továbbítják hozzám a leveleket. Erre mondják hogy nem tudják hogy miért nem. Mondom nekik hogy a papírokat kitöltöttem, mégse jönnek a levelek és be kell jönnöm értük a postára. Mondják hogy fogalmuk sincs, de majd menjek be hétköznap. (Viszont ma hétköznap volt, mégse tudtak a másik ügyben se segíteni.)

Az milyen már hogy lassan már én is jobban tudom hogy mûködik a posta, mint azok akik ott dolgoznak.

TMIB
07-14-2016, 05:23 PM
Meg a szomszéd is pont most jött. Mondja hogy mi van, meg jól vagyunk-e, meg iszok-e sört, meg ilyenek. Én meg most értem vissza a biciklivel, épp csak nem szédülök el, mert persze szembe fújt a szél is.

Meg persze megkérdezte hogy katona vagyok-e Könyörgöm, citromsárga pólóban vagyok, meg sportcipõben. :-/ Csak mert van rajtam egy kopott szakadt terep színû nadrág, attól még nem leszek katona.

http://s2.quickmeme.com/img/bb/bbfc5bd4d7f126b8e6326312af133a9f6f71ab08a9ae23d439 d94b87b5fe9068.jpg

TMIB
07-18-2016, 05:00 PM
Az asszony ma kapott egy újabb számlát a kórháztól. 650 dollár. (Elõtte már befizetett nekik 100 dollárt). Egy fillérje sincs, nekem meg a következõ néhány hónapban 2500 dolláros kiadásom lesz, adók, vállalkozás, gázt kell venni hogy meg ne fagyjunk, meg egyebek. Szóval honnan lesz 650 dollár a kórháznak? Nem tudom. :( De a k anyjukat hogy egy alap vérvételért képesek 750 dollárt elkérni. Az több mint 200.000 forint! + a mentõsök is lehúzták 750-el! Úgyhogy nagyjából $1500-nál tartanak. 450.000 Ft kb.

WestBam
07-18-2016, 05:30 PM
Ott nincs tb semmilyen szinten? Mindenért külön kell fizetni? :eek:

TMIB
07-18-2016, 05:35 PM
TB? Nincs. Egy 90% -os egészségügyi biztosítás évi 12 ezer dollár. A legolcsóbb amit találtunk az kettõnknek évi 5000 körül lenne. :( Az állam leszed 2-3%-ot, de az úgy tánik hogy semmire se jó. + az állam meg is bünteti azt aki dolgozik de nincs biztosítása. Aki persze hajléktalan, segélyes, vagy illegális bevándorló, az nem kap büntetést, mivel adóvisszatérítésbõl vonják le. Arról nem is beszélve hogy aki csöves, vagy hajléktalan, arról azt se tudják hogy hol lakik. A segélyeseknél meg elnézik, mert úgyse fizetik ki. Úgyhogy bevasalják azokon akik tisztességesek. És 2-3x -osára nyomnak minden árat, hogy így megfizettessék a rendes emberekkel azt, amiért a többi nem fizet.

WestBam
07-18-2016, 09:13 PM
Ok, viszonyítási számokat is írj, mert így nekünk ez nem mond sokat. Éves fizu mennyi átlagban kint? Mondjuk valós átlag, nem a papírforma szerinti? Mert ha 100000$ akkor nem sok az a 12000$ TB-re de ha mondjuk 20000$ akkor viszont irreálisan magas.

TMIB
07-18-2016, 09:59 PM
Minimálbér átlag 7 dollár körül van. Tehát olyan 1250 dollár a havi pénz. Esetleg lejön belõle 200 / hó, az adó miatt. Úgyhogy mondjuk 1050 dollár. Eleve ha valaki 90%-os egészségügyi állami biztosítást akar, akkor a fizetésének majdnem a 100%-a ugrik. 100.000 dollárt nem hinném hogy túl sokan keresnek. Az évi 15.000-18.000 / fõ sokkal valószínûbb. Minimálbér, vagy kicsivel felette. Annak aki boltban eladó, pénztáros, takarítónõ, vagy hasonló átlagos munkája van. Az átlag mindegy, mert aki átlag alatt keres, minimálbért, vagy valamivel felette, az úgyse engedhet meg magának egy normális egészségügyi biztosítást. Vagy egyáltalán nem. Aki meg átlagon felül keres, 50-60-100.000 dollárt fõleg ha nettóban, annak meg mindegy ha ki is kell neki fizetni belõle 12.000-et, mert megéri neki.

Irreálisan magas. Az egyik hogy az államnál azért magas, mert az államnak nincs se orvosa, se kórháza, se semmije. A magánbiztosítás meg azért magas részben, mert a biztosítók lehúzzák róla egy nagy részét, mert nem a kórházakkal kötnek biztosítást az emberek, hanem a biztosítókkal, akik fizetnek a kórházaknak.

Meg persze amit mondtam, aki hajléktalan, vagy 20-30 millió illegális egyike, vagy aki segélyes, az úgyse fog fizetni, a hiányt meg bevasalják azokon akik fizetnek. Ahogy Magyarországon az áramszolgáltató csinálja. Nem baj ha sok az áramtolvaj, majd kifizeti a tisztességes polgár azt is ami el lett lopva. :hogymi:

Csak viszonyításképpen, sokkal drágább az amerikai egészségügy mint a németországi. Ha megmentenek németben úgy hogy nincs biztosításod, sokkal olcsóbban megúszod. Holott Németországban jóval magasabbak a fizetések.

TMIB
07-19-2016, 06:10 PM
Megjött egy kis fizetés, használt bútorra lesz. :)

https://www.youtube.com/watch?v=zMV67jGkiaY

GaborV
07-20-2016, 09:27 AM
Csak érdekességképpen tenném hozzá, hogy a magyar minimálbér adózás+áfa után jelenleg 53885 Ft (havi 188$).

Na most ADÓZÁS UTÁN az kolumbiai minimálbér 190$, tunézia 175$ a jordán 220$, a libanoni 300$, panama 200$, SZLOVÁKIA 238$, ROMÁNIA 230$, marokkó 210$, a bulgár 170$, kína 167$, türkmenisztán 175$, DAK 133$, Zambia 73$.

Szóval a magyar fizetés az nem európai, hanem latin-amerikai, balkáni és nyugat-afrikai szinten mozog, kicsivel középázsia fölött.

Persze hozzá kell tenni ez KÍNÁBAN és mondjuk Tunéziában NÕ. Nálunk meg megeszi az infláció. 10 év múlva majd a kínai és venezuelai vagy türkmenisztáni munkás jobban keres mint most a magyar.

bel
07-20-2016, 10:04 AM
Szia,

Szomoru helyzet, amit leirtal. De szamomra hihetetlen a kinai minimalber resze a dolognak.

Azt gondolom, hogy valoszinuleg valami teljesen mas jelentesu szot forditanak le igy, amit ez (http://www.erdekesvilag.hu/mindennapok-a-kinai-jatekgyarakban/) a cikk is alatamaszt (a mi fogalmaink szerinti minimalber 59% nem lehet az atlag ber egy nagyvalallatnal).

Mar lassan 20 eves info, egy akkor szemelyesen ott jart baratomtol: havi 1 USD-t kerestek a gyari munkasok (a szallas es az etkezes arat ebbol mar levonta a gyar), es az olyan jo kereset volt, hogy messzirol is jartak be munkasok.

Bel

TMIB
07-20-2016, 12:46 PM
Itt 1 dolláros órabért írnak, viszont ott minden jóval olcsóbb. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_by_country

TMIB
07-22-2016, 04:32 AM
Az milyen mikor találsz egy fuvarost, aki azt mondja a telefonba hogy 25 dollárért hozza a teherautóját, de az asszony azt mondja neki hogy adunk mi 40-et is.

Érted! ADUNK! Nincs egy fillérje se, csak én keresek pénzt. És õ osztja szét az én pénzem. Holott én már elterveztem hogy ha a fuvaros túl keveset kér, akkor adok neki egy multitoolt és úgy mindenki jól jár.

Erre mit lehet mondani? Miért kell többet adni annál amennyit kér?

Fél napot dolgozok 15 dollárért.

Azt mondja az asszony hogy oké, 25 dollárt kért, de megér 40-et. Aha. Bejön a fickó a városba amúgy is. Ez neki egy fél órás munka. 25 szerintem korrekt lett volna. Mert ez így 80 dolláros órabér.

Miért van az hogy mindig a nõk miatt vesztek pénzt? Asszony, anyám, nagyanyám, bármikor bármelyik megszólal én pénzt bukok. :duhos:

st.jimmy
07-22-2016, 11:15 PM
éljen a szivárványforradalom? :D
gondolom az meg nem lenne szimpi :D

TMIB
07-23-2016, 01:02 AM
Nem tudom, de 15 dollárom ugrott. 25 ért elintézték volna, és így fizethettem 40-et. Pedig a végén kevesebb bútor lett, mint eleinte terveztük. És végül is a pakolás nem tartott tovább 10 percnél.

Konyhaasztal 4 székkel - 30 dollár

http://i.imgur.com/hOoVFKv.jpg

A vörös karosszék lábtartóval, 30 dollár. Kávézóasztal 7 dollár. Nagy kanapé, 15 dollár.

http://i.imgur.com/Q29kVOu.jpg

Unicornis
07-23-2016, 10:17 PM
Nem kötözködés képen, de nem lenne egyszerûbb fenntartani egy autót?
Ha nem is járnál vele sûrûn, de ilyenkor aranyat ér. Bár nem tudom hogy ott milyen költségei vannak az autó
fenntartásnak, adó, biztosítás, stb.. Vagy elvbõl nem veszel autót?

Én hasonló megfontolásból vettem utánfutót. Ritkán (1-2 havonta) használom de akkor isteni hogy van!
Azóta az árának, és a fenntartásának a többszörösét spóroltam meg vele. Ahhoz képest ha mindenhez fuvarost kellene hívnom, vagy nekem is kölcsönöznöm kellene. Bár azóta a rokonság gyakran kölcsön kéri. :rolleyes: Most mi lettünk az ingyen kölcsönzõ, na mindegy....

WestBam
07-23-2016, 10:31 PM
De legalább egy vacak motort én sem értem miért nem vettél még, valami enduro prepper szempontból jó választás.
Akinek meg utánfutója van, nos igen, annak hirtelen sok barátja lesz :duhos:

TMIB
07-24-2016, 12:09 AM
Nem kötözködés képen, de nem lenne egyszerûbb fenntartani egy autót?
Ha nem is járnál vele sûrûn, de ilyenkor aranyat ér. Bár nem tudom hogy ott milyen költségei vannak az autó
fenntartásnak, adó, biztosítás, stb.. Vagy elvbõl nem veszel autót?

Jogosítványunk nincs. Új jogosítványosoknak 1500 dollárnál is több a biztosítás egy évben. És akkor a többi költségrõl még nem is beszéltem. Nincs rá havi 200 dollárom. Mondjuk a kocsira se lenne pénzem. Olyan 5000 lenne a kocsi, meg évente még rászánni 2000-t. Közben ki se mozdulunk itthonról, csak 2 hetente egyszer esetleg. Évi 600.000 forint a semmire nem lenne túl ésszerû, fõleg ha szükség esetén szólhatunk is valakinek és õ pár dollárért elvisz akárhová. Motoron gondolkozunk, mert azt megvenni és fenntartani is olcsóbb, de azt még majd meglátjuk.

De legalább egy vacak motort én sem értem miért nem vettél még, valami enduro prepper szempontból jó választás.

Észak felé mehetnék vele, de északra nincs semmi, kivéve a Takarékszövetkezetet. Az meg nincs is annyira kegyetlenül messze. Fél felé mehetnék, de a városban már nem lehet motorozni. Meg a kövesútra kiérve is kérdéses. Elméletben lehet offroad-al út mellett, de szerintem meg kellene kérdeznem a rendõrségen. De az biztos hogy a városhoz érve már csak tolhatnám.

Ráérek vele. Egyelõre ki kell fizetnem a nyári ingatlanadót, ami kb 200.000 forint átszámítva. :( Ha nem húzna le a város, akkor vehetnék egy rakás mindent, de ez van.

Unicornis
07-24-2016, 12:30 AM
Huh.... Jó drága akkor felétek az autózás. Biztosítás 1500 dollár friss jogsival egy évre?
Ez a mai árfolyamon, forintban 430ezer! :rolleyes: Õrület! Így már megértem a dolgot.
Akkor Magyarország egy igen olcsó hely az USA-hoz képest.

TMIB
07-24-2016, 12:37 AM
És ez idõsebbeknél van. Ha valaki 16-17 évesen szerez jogosítványt, annak nem 1500 az éves, hanem akár havi 300 is lehet. Kemény összegek. Igaz, az üzemanyag olcsó... bár aki keveset kocsikázik annak az nem nagy vigasz.

Akkor Magyarország egy igen olcsó hely az USA-hoz képest.

Attól függ, ha valaki már tapasztalt autós, akkor 70 dollár a biztosítás egy hónapra, ami nagyjából 1 napi fizetés ha valaki minimálbéres. Az úgy már nem annyira vészes. Meg egy liter benzin 100 forint, nem 500. Az is számít, ha valaki lemegy havonta több száz kilométert.

Unicornis
07-24-2016, 01:24 AM
Jó hát igen, mások az anyagi szintek. De az érdekes, hogy a biztosítás a jogosítványhoz tartozik, és nem az autóhoz mint itthon. Bár, ha jobban belegondolok az a logikusabb ha a személyhez kötõdik. Elvégre az ember más-más autót is vezethet, nem az autó a hibás a balesetért, hanem a sofõr. Így kéne csinálni nálunk is.
Ha az ember itthon eladja az autóját, és nem vesz
azonnal másikat amire átvezethetné a bónusz besorolását akkor azt elveszti. És legközelebbi biztosítás kötéskor megint A0-ból indul. Én is így jártam néhányszor. Az én nevemen volt a kocsi, aztán az újat cégesen vettük, aztán megint az én nevemen az új, és mindig nullázódik a bónusz. :duhos:
Bár az ottani biztosítási árak szerintem irreálisan vadak.
A két ország jármûparkja között nincsen ekkora érték differencia. És szerintem az ottaniak sem törik jobban a kocsikat mint itthoniak.

TMIB
07-24-2016, 01:35 AM
Az autóhoz is, a drága sportkocsikra, teherautókra még többet szednek be. Igaz, csak ennyit tudok, mert mivel kocsim nincs, így saját tapasztalatot nem tudok megosztani.

Nem tudom, elég sok megkarcolt, összetört kocsit láttam.

Még ha jól emlékszem itt az is van, hogy nem kell a kocsikat vizsgáztatni.

WestBam
07-24-2016, 10:08 AM
Nem határozott cross motorra, endurora gondoltam. Ami már terepen sem áll meg ha arra kell menni. Kizártnak tartom, hogy a városba nem lehet bemenni vele. Egy kis 250-es négyütemû dobozokkal felszerelve szerintem bõségesen kiszolgálna és még jól is fogyaszt, pakolni is tudnál bele akár a leveleid a postára vinni, ilyesmi. Kisebb bevásárlást elintézni biztosan jó lenne. Persze nem szeretnék bogarat ültetni a füledbe de hatékonyabb mint a bringa :thumbup

Doom
07-24-2016, 12:46 PM
A birtokot figyelembe véve én a helyedbe valami hasonlóban gondolkodnék!7333
Kis barkácsolással akár zárt ufót is tud vontatni(vagy van gyári kész is) és sok a nagy földed karbantartásához szükséges adapter csatlakoztatható hozzá). No meg írtad,hogy felétek durvák a telek..ez bemegy a városba kenyérért...
Nem tudom ott milyen papírok kellenek hozzá,meg mûszaki?! Asszem nálunk elég egy kismotor vizsga is...

TMIB
07-24-2016, 04:15 PM
Nem határozott cross motorra, endurora gondoltam. Ami már terepen sem áll meg ha arra kell menni. Kizártnak tartom, hogy a városba nem lehet bemenni vele

Jogosítvány nélkül nem lehet.

TMIB
07-24-2016, 04:18 PM
A birtokot figyelembe véve én a helyedbe valami hasonlóban gondolkodnék!7333
Kis barkácsolással akár zárt ufót is tud vontatni(vagy van gyári kész is) és sok a nagy földed karbantartásához szükséges adapter csatlakoztatható hozzá). No meg írtad,hogy felétek durvák a telek..ez bemegy a városba kenyérért...
Nem tudom ott milyen papírok kellenek hozzá,meg mûszaki?! Asszem nálunk elég egy kismotor vizsga is...

Á, nincs föld, erdõ van, ahová még gyalog se lehet bemenni, nemhogy traktorral. A ház körül leginkább csak homok van, amin még a fû se túl sûrû. Az erdõben meg mocsár van. Egy motor jó lenne, de még a törvényeknek is utána kell néznem. Off roadolni lehet az út mellett/út szélén, viszont a város az erre tiltott terület. A kövesutat nem tudom. Ha azon is végig lehet gurulni vele, akkor az se lenne rossz. Van egy jogosítvényos hely, valahol 20 kilométerre innen. Még nem voltam ott, de lehet majd el kellene látogatni. Épp csak k. messze van.

Zacskóbicska
07-25-2016, 09:25 AM
Neked valami ilyesmi lenne célszerû:

http://www.tractorhouse.com/listings/farm-equipment/for-sale/10525021/2009-yamaha-rhino-450

TMIB
08-02-2016, 02:17 AM
Ma jött egy papír az államkincstártól vagy honnan. Azt írják hogy lehet hogy csökkenteni fogják az ingatlanadónkat. Jelenleg k sokat fizetünk a nagy semmiért. Jó lenne ha csökkentenék. :beer: Kifizetni évente 400.000 forintot és nem kapni érte semmit, az úgy elég durva.

GAZDA
08-02-2016, 08:00 AM
Ne motort vegyél, inkább valami 4 kerekût, quadot vagy terepjárót.

TMIB
08-02-2016, 03:52 PM
A 4 kerekû az nagy, nem lehet vele igazán az út szélén menni, ha lerohad akkor nem lehet igazán tologatni. A terepjáró meg emiatt problémás, meg az nem is "off road". Igazából csak a motor az amivel a mostani törvények mellett tudnék járni pár helyre, de még ez sincs eldöntve. :)

GAZDA
08-02-2016, 05:35 PM
Sok szerencsét a terepmotorhoz.

mzperiksz
08-02-2016, 05:41 PM
https://www.youtube.com/watch?v=mzcdrejkers

TMIB
08-02-2016, 08:12 PM
Ma jött egy papír az államkincstártól vagy honnan. Azt írják hogy lehet hogy csökkenteni fogják az ingatlanadónkat. Jelenleg k sokat fizetünk a nagy semmiért. Jó lenne ha csökkentenék. :beer: Kifizetni évente 400.000 forintot és nem kapni érte semmit, az úgy elég durva.

Bementünk a hivatalba, mondják hogy legközelebb megoldható lesz az adócsökkentés, de most viszont már túlléptünk az idõkorláton.

Na de hogy? Tegnap délután kaptuk az értesítést, amit pénteken adtak fel! :hogymi: Ez így bukás. De remélem hogy legközelebb már csökkentett adóról kapunk értesítést az adót.

Bementünk az állatklinikára is. Erre mondják hogy $130 egy nõstény macska ivartalanítása. Máshol 30-ból megvan. Úgyhogy valahol máshol kell majd megoldani.

Az erdei úton vágtunk át. Az erdõ közepén az úton hever 3 hatalmas döglött hal. Nem tudom hogy kerültek oda. :confused:

st.jimmy
08-03-2016, 04:35 PM
tornádó kiszippantotta a tóból és ott esett le :D

TMIB
08-06-2016, 02:57 AM
Gondoltam hogy készítek egy macskatornyot, de ebbõl nem lesz szerintem semmi. A barkácsüzlet nem szállít házhoz faanyagot. Az meg hogy odamenjek biciklivel az úgy nem jönne össze. Nem férne el 10 darab 2 méteres deszka a hátizsákomban. :haha:

Lehet venni macskatornyot (cat tree) egészben is, hogy otthon rakd össze, de azok általában túl gyengék, azért gondoltam hogy majd én fognám a fûrészt és kalapácsot aztán úgy hoznék össze valami mestermûvet.

Majd kiderül. Talán ha meglátogatnak minket akkor lesz kocsi és akkor majd elugrunk a "tüzépre". :)

Aliexpress-en van egy rakás, talán onnan kellene rendelnünk. De igazából a Walmart se sokkal drágább.

st.jimmy
08-06-2016, 09:45 AM
miért kell deszkából lennie? Egy erdõben laksz és ilyesmihez tüzéprõl szeretnél fát?

TMIB
08-06-2016, 10:13 AM
Nem olyan fát, hanem barkácsoláshoz valót.

Mert élõ fákat nem vágnék ki, a halott fák meg tüzelõnek jók, de másra nem nagyon. Meg ha ki is vágnék valamit ami még jó is lenne, abból úgy még nem lenne deszka, meg 45cm X 45 cm -es falap. Igazából elég olcsó a deszka, csak a házhoz szállítás lesz bajos (de semmi sem lehetetlen). Nem csak ilyen karomélesítõ póznát szeretnék, hanem kisházakat is építenék nekik.

Készet találtam Alin, de hiába néz ki jól, mert pici, viszont több mint 50 dollár. Szerintem alig férne bele, még a legkisebb macska is. A legnagyobb meg fõleg nem. Úgyhogy annyi pénzt nem adok ki rá, csak hogy rájöjjek hogy esetleg túl kicsi. 49 x 33 centis kis izé.

Elvileg 3 hét múlva érkeznek meg, elhozzák õket kocsival (a macskákat). Addig még van idõm ezen gondolkozni. :haha:

st.jimmy
08-06-2016, 10:14 PM
Gondolkodj a dobozon kívül! :D

Ha változtatsz a dizájnon akkor, valószínûleg használhatod a száraz halott ágakat, vagy élõ fa kivágása nélkül, annak vékonyabb ágaiból tudsz alkotni.

"Nem olyan fát, hanem barkácsoláshoz valót."

minden fa barkácsoláshoz való, ami
a) nincs tele olyan élõlényekkel (termesz, gomba, egyéb) ami megtámadhatja a többi bútort a közelben
b) nem korhadt annyira, hogy egyszerûen elporladjon

ne fixáld magad szerintem erre a deszka dologra, ha gondolod akkor tervezünk a meglévõ alapanyagokra macskaházat, biztos lesz itt még pár ötlet az enyémeken kívül :D

TMIB
08-06-2016, 11:35 PM
minden fa barkácsoláshoz való, ami
a) nincs tele olyan élõlényekkel (termesz, gomba, egyéb) ami megtámadhatja a többi bútort a közelben
b) nem korhadt annyira, hogy egyszerûen elporladjon

Pont ezzel a kettõvel van gond. :D

A legtöbb olyan kar vastagságú, de amit egy közepes erõfeszítéssel el is lehet törni. Vannak rajtuk lyukak is, ki tudja milyen bogarakkal. Házba nem hoznám be, maximum tüzelõnek.

http://www.homedepot.com

Lehet venni kötelet, gondolom a kb 1 cm átmérõjû lesz a nyerõ. Ebbõl lesz a macska-karom élesítõ. A kötelet csak rátekerem egy 60 centis fenyõ-rúdra, a rudat pedig ráerõsítem egy akármilyen fa talpazatra. Sima fa-lapra, kerekre, vagy szögletesre, az végül is mindegy.

Kell vagy 2 macskaház is. Elõször úgy voltam vele hogy majd én összekalapálok valamit, de igazából felesleges. Lehet venni minõségi, csiszolt, faládát 10 dollár alatt. Olyat amit bent használnak az emberek. Pont felnõtt macska méretûek.

http://www.homedepot.com/s/wood%2520crate?NCNI-5

De ahogy most nézem a faládákat házhoz is szállítják, szóval így megoldódik a probléma egy része! :)

http://www.homedepot.com/p/Houseworks-Crates-and-Pallet-18-in-x-12-5-in-x-9-5-in-Large-Wood-Crate-94565/203153338

A ládákat meg egymásra is erõsíthetem. Vagy felpakolhatom õket valahová egymás mellé. Esetleg egymástól távolabbra, de összekötni õket 1-2 deszkával. Annyi biztos hogy ezeken aztán ugrálhatnak, mert a faládák nem fognak összetörni alattuk.

Ami még kell az valamilyen olcsó szõnyeg, amikkel be lehet borítani a ládákat, a deszkákat.

Valami zöld színûre gondoltam, ami nem túl csicsás.

Úgyhogy az alap terv az megvan. :D

Szerintem ki tudnám hozni 70 dollárból és ez nagy lenne és stabil, nem olyanok amiket készen lehet venni.

:thumbup

TMIB
08-07-2016, 10:12 PM
Tegnap mondta az asszony hogy elmegy a boltba. Oké, mondtam neki hogy vegyen egy kenyeret, 2-3 csomag virslit, meg egy Nutellát. 10 dollárból megvan.

Erre mit csinál? Megy, vásárol, aztán hazajön 3 tömött szatyorral, rakás édesség, csokik, cukrok, rettenet egészségtelen és drága dolgok. 54 dollár értékben.

TMIB
08-08-2016, 08:13 AM
Kicsit jobban megnéztem, talán nem annyira borzasztó a helyzet. Vett néhány konzervet is, 2 kenyeret, tejet, szörpalapot, ilyesmiket.

TMIB
08-12-2016, 07:04 AM
Kifeküdtünk a ház elé csillaghullást (meteorzáport) nézni, de az óránkénti kétszáz csak nem jött. Olyan 20-25 lehetett. Most meg jönnek a felhõk is, úgyhogy inkább bejöttünk.

mmilan21
08-12-2016, 11:27 AM
Kifeküdtünk a ház elé csillaghullást (meteorzáport) nézni, de az óránkénti kétszáz csak nem jött. Olyan 20-25 lehetett. Most meg jönnek a felhõk is, úgyhogy inkább bejöttünk.

Itt meg felhõs volt az éjszaka. Igaz 8-án láttam kettõ hullócsillagot.

Unicornis
08-13-2016, 09:57 PM
Nagyon hektikus hogy mennyit lehet látni. Elõre nem meghatározható.
Az egykori üstökös (amibõl a meteorraj lett) pályáját keresztezi a föld pályája. Ezen pálya mentén egyenletesen szóródnak
a porszemcsék. De ahol az üstökösmag szétesett ott sokkal nagyobb a szemcsesûrûség. Azt hiszem ez a raj produkálta a legnagyobb kitörést azt hiszem 1865.-ben. Óránként 10000 meteort számoltak.

TMIB
08-14-2016, 02:28 AM
Készítettem videót, rakás fényképet egy késrõl, megvágtam, összeraktam a videót, kerestem hozzá zenét, minden meglett. És aztán észrevettem hogy errõl a késrõl már készítettem videót tavaly októberben. Elpocsékoltam rá ma legalább 2 órát. :duhos:

TMIB
08-15-2016, 08:46 PM
Halál a családban, meghalt anyám férje.

Édesanyám vagy 20 évig volt egyedül, aztán egy nap megtalálta élete párját, egy nagyon rendes embert. Összeházasodtak, évek óta boldogan éltek, szeretetben. Terveik voltak, szerettek volna elutazni a horvát tengerpartra, szerettek volna nyugdíjba menni, együtt szépen csendben megöregedni. Erre minden elõjel nélkül jön egy szívroham és nincs tovább. Anyukám ki van borulva, igazából nem is tudok neki mondani semmit, mert ilyen esetben nem lehet.

Nem volt túlsúlyos, egész jó erõnlétben volt, nem dohányzott, egyetlen sört ivott munka után. Nem volt idegeskedõ típus. Az egyetlen amit nagyon tett, az a munka. Sokat dolgozott. Én talán kétszer beszéltem vele, személyesen nem is találkoztunk soha. Csak azt tudom hogy rendes ember volt és szerette anyámat.

Ennyi az élet, egy pillanat és vége.

mmilan21
08-16-2016, 12:02 PM
Halál a családban, meghalt anyám férje.

Édesanyám vagy 20 évig volt egyedül, aztán egy nap megtalálta élete párját, egy nagyon rendes embert. Összeházasodtak, évek óta boldogan éltek, szeretetben. Terveik voltak, szerettek volna elutazni a horvát tengerpartra, szerettek volna nyugdíjba menni, együtt szépen csendben megöregedni. Erre minden elõjel nélkül jön egy szívroham és nincs tovább. Anyukám ki van borulva, igazából nem is tudok neki mondani semmit, mert ilyen esetben nem lehet.

Nem volt túlsúlyos, egész jó erõnlétben volt, nem dohányzott, egyetlen sört ivott munka után. Nem volt idegeskedõ típus. Az egyetlen amit nagyon tett, az a munka. Sokat dolgozott. Én talán kétszer beszéltem vele, személyesen nem is találkoztunk soha. Csak azt tudom hogy rendes ember volt és szerette anyámat.

Ennyi az élet, egy pillanat és vége.

Az pont elegendõ (manapság) egy szívrohamhoz ha valaki túlhajtja magát a munkában.
Persze azt embere válogatja hogy kinél mikor beszélhetünk túlhajtottságról.

Erõt és kitartást kívánok édesanyádnak!

TMIB
08-16-2016, 06:03 PM
Szüksége lesz rá. :( Szerintem majd az idõ segít neki feldolgozni a helyzetet, már amennyire lehet.

TMIB
08-17-2016, 06:13 AM
https://scontent-lax3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13975508_1172010209525333_560962049965180249_o.jpg

TMIB
08-18-2016, 05:42 PM
Az elõbb elrepült egy ilyen a ház felett. Nagyon alacsonyan szállt. :-O

http://cdn1.kavlico.com/bnr_military-aircraft.jpg

mmilan21
08-19-2016, 10:54 AM
Az elõbb elrepült egy ilyen a ház felett. Nagyon alacsonyan szállt. :-O

http://cdn1.kavlico.com/bnr_military-aircraft.jpg

Ez egy amerikai C130-as katonai teherszálló gép, ahogy látom.
Milyen hangos volt?

Ezt azért kérdezem, mert az itteni légtérben a NATO gépeket könnyû megismerni, mert elég nagy robajjal közlekednek. C130-ast pedig még nem láttam/hallgattam közelrõl.

Az utasszállítógépeknél pedig külön követelmény, hogy minél halkabbak legyenek, ellenben egyes katonai gépekkel.

fater.lajos
08-19-2016, 07:32 PM
Ez nem c-130. Az légcsavaros (propeleres).
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Lockheed_C-130_Hercules.jpg

TMIB
08-19-2016, 08:02 PM
Elég hangos volt. Kezdett remegni minden, aztán kinéztem az ablakon és láttam hogy ezt a gépet hátulról. A színe is pont ilyen szürkés volt.

Vasember
08-20-2016, 01:53 PM
Ez egy C-5 Galaxy

TMIB
08-22-2016, 11:05 PM
Vettem 2 billentyûzetet. Angol, de nem is az volt a lényeg, hanem hogy a billentyûzetkiosztása olyan legyen mint a magyarnak. Úgyse nézek a billentyûzetre, becsukott szemmel is tudok gépelni, nem nagy szám. :) A lényeg hogy az Enter fordított L legyen, meg hogy minden sorban meglegyen a megfelelõ számú billentyû. A többi nem számít.

Elõször egy led-lámpásat akartam venni, de aztán meggondoltam magam és vettem helyette olcsóbban két darab egyszerût.

Az asszony meg lelépett 5 napra, családlátogatásra, úgyhogy jól egyedül maradtam.

TMIB
09-07-2016, 01:11 PM
De jó. Most mondja a biztosítós, hogy 1 éves a szerzõdés és nem fél éves. De én megmondtam nekik hogy 6 hónapost akarok kötni. Ráadásul ha mindenképpen ki kell fizetnem 1 teljes évet, akkor miért nem mondták ezt elõbb? Ráadásul lehúznak 30 dollárral, mert két részletben fizetem. Holott kitudtam volna fizetni egyben is és akkor nem bukok el 9.000 forintot. Arról nem is beszélve hogy szûkösen vagyunk a pénzzel, de most fizessek ki a semmire 300 dollárt, holott törött vízvezetékek vannak a házban, meg alig mûködõ áram. Amúgy a törött vízvezeték ügyet hogyhogy nem fizeti a biztosító? Én fizessem a 600 dollárt egy évre, de a vízvezeték az meg törjön el és nem foglalkoztatja õket? Most írtam nekik hogy mi a helyzet, de már a múlt héten is megemlítettem, mégse szóltak rá semmit. Nem kéne hogy küldjenek valakit aki ránézne?

TMIB
09-09-2016, 06:22 AM
Na két ember már megint. Az egyik be akarja mesélni hogy Los Angelesben az utcasarkon árulják a négerek a fegyvereket és könnyebb fegyvert mint cukrot venni. Meg azt mondja hogy Los Angelesben nincs kínai negyed. (Holott van.) A másik meg szintén ki akar oktatni az USA-ról, holott õ is valami pesti lakásban ücsörög a gépe elõtt. Fárasztó velük vitatkozni. :rolleyes:

Ihasz Laci
09-11-2016, 09:57 AM
hol vitatkozol ezzel a 2 nagyokossal?

TMIB
09-11-2016, 11:04 AM
Az egyik a k-infón volt, a másik FB-on. De a Youtube is tele van ilyenekkel. :-P

Ihasz Laci
09-11-2016, 11:29 AM
Az egyik a k-infón volt, a másik FB-on. De a Youtube is tele van ilyenekkel. :-P

engem szerencsere eddig elkerultek az ilyen trollkodo idiotak.

eddig egy boszmet kellet a yt-on letiltanom a kommentelesrol.

TMIB
10-10-2016, 07:23 PM
Most vettem egy új monitort, mert az asszony sikeresen kiiktatta a sajátját. Tudja hogy rossz az áram a szobájában és már abból is baj van, ha felkapcsolja a fürdõszobában a villanyt, mert a szobájában akkor is elmegy az áram. Erre ma mit csinál? Fogja a sokat fogyasztó hõsugárzót és bedugja a szobájában a csatlakozóban. Persze azonnal elment az áram. De úgy, hogy a monitorja bele is pusztult. "Nekem nincs pénzem." - mondja, úgyhogy költhettem a sajátomból. Kérdeztem hogy ugyan miért nem hívta fel a gázosokat a múlt héten ahogy megbeszéltük. Mondja hogy "mert lehet hogy nincs is rá pénzed". Hadd tudjam már én, hogy mire van pénzem. Meg különben is, így most már -200 dollár lett a gázra fordítható összeg. Most így jobb? :rolleyes:

Mindig a szokásos helyzet, újra és újra és újra, éveken át, különbözõ emberekkel és családtagokkal. Mindenki megy a saját feje után aztán én meg rosszul járok a végén. :mad:

Meg nem vitték el a postát se. Aztán néztem utána és láttam hogy Kolombusz napja van és az munkaszüneti nap. :duhos:

A koronát a helyzetre a macska tette fel, mikor elõször összepisálta a szõnyeget, majd össze is sz.rta. És még hátravan a nap másik fele.

TMIB
10-11-2016, 02:04 AM
Jól el is ment a napom rá. Reggeltõl délutánig néztem hogy milyet vegyek. Nem csináltam egész nap semmit, csak a Netet bújtam árak és értékelések után. Találtam egy 24"-ost. ASUS-on gondolkoztam, de a mostani monitorommal eléggé megjártam, sose mûködött rendesen. Halott pixelek, "screen tearing". Igaz, az esést jól bírja, Bella macskánk vagy 5x lelökte a padlóra és bár a gombok nem jók már rajta, maga a monitor még megy. :-/ De úgy gondoltam hogy most valami olyat újítok ami jobb eséllyel fog hibátlanul mûködni.

Dream_walker
10-11-2016, 12:25 PM
A hagyományos képcsöves monitorok nagy elõnye, hogy komolyabb méretû macska sem tudja lelökni :D

BragBOL
10-11-2016, 04:38 PM
Fogsz 2 téglát és lesúlyozod vele a talpát...
Ha kell varratsz rá plüssteknõsöket... :D

mmilan21
10-11-2016, 06:18 PM
Jól el is ment a napom rá. Reggeltõl délutánig néztem hogy milyet vegyek. Nem csináltam egész nap semmit, csak a Netet bújtam árak és értékelések után. Találtam egy 24"-ost. ASUS-on gondolkoztam, de a mostani monitorommal eléggé megjártam, sose mûködött rendesen. Halott pixelek, "screen tearing". Igaz, az esést jól bírja, Bella macskánk vagy 5x lelökte a padlóra és bár a gombok nem jók már rajta, maga a monitor még megy. :-/ De úgy gondoltam hogy most valami olyat újítok ami jobb eséllyel fog hibátlanul mûködni.

Nekem egy Dell monitorom van félprémium panellel immár több mint 3 éve. Elõtte Samsung Syncmaster 940n volt, aminek a tápegységével szívtam meg.

Ennek a 21,5"-os kis tesója van nekem itthon:
https://ipon.hu/webshop/product/dell_u2412m_fekete/185565
0,6% a meghibásodási aránya (a 3 éves garancia idõn belül), ami azért elég jó.
Nem mai technológia, de megbízható és alacsony energiafogyasztási értékekkel rendelkezik.

Egy pici hátulütõje, hogy filmezéshez alaposan be kell állítani, hogy valóban fekete legyen a fekete színárnyalata.

Ezt nyugodt szívvel tudom ajánlani, ha az 1920x1200-as képernyõfelbontás elég lesz.

Én személy szerint kerülöm az Asust. Túl sokat reklámozzák magukat és olykor nem is olyan kiválóak a termékeik, mint ahogy reklámozzák.

TMIB
10-12-2016, 04:24 AM
Ami bámulatos az az, hogy 2 nap csomagolás és 5-7 nap kiszállítás. Már ami a weboldalon volt feltüntetve, amikor megvettem. 2 állammal odébbról hozták. De 24 órán belül már itt is volt! Megrendeltem tegnapelõtt délután, tegnap dél körül meg kihozták az ajtónk elé. Bámulatos gyorsaság. :tapsol:

https://scontent-lax3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14700904_1221653877894299_951823216444153085_o.jpg

Benq, vagy Benkõ. Mint a Diksziland band :D . Elõször nem tudtam hogy hogy kell állítani a magasságán. Nagy nehezen rájöttem valami Netes ábrákból. Aztán viszont jött az újabb gond, mert bármi ami 1920x1080 alatti felbontású volt, az kis képernyõben jelent meg, fekete kerettel. Kábelekkel tökölés, beállítások, driverek, ilyesmi. Aztán felraktam az új videokártya drivert. Tettem volna, de nem ment fel, összeomlott a program. Aztán felraktam egy másik verziót. Az végre felment. A fekete keret probléma még mindig megvolt. Aztán addig állítgattam, míg az egyik dologgal sikerült átállítani. Most már tökéletes. Bár még szoknom kell hogy ilyen méretû. De jó lesz ez. :)

Ádám Csaba
10-12-2016, 11:28 AM
Valószínû példázza az informatikai képességeimet, de nekem több mint egy éve úgy van a monitorom, hogy van körbe egy fekete keret. Nemsokára új rendszert kap a technika és akkor majd elviszem a szerelõhöz a monitort is és majd összhangba hozza.

TMIB
10-12-2016, 01:01 PM
Nálam az új videó driver oldotta meg a problémát. Illetve az, meg hogy a beállításoknál megváltoztattam valamit. De sokat Google-ztam mire meglett a megoldás.

TMIB
10-12-2016, 10:05 PM
Pókos... azt írják hogy "ártalmatlan". Bejönnek a házba és belemásznak ezek az óriáspókok a ruháinkba. Nyáron szó szerint féltünk minden ruhát felvenni, és nem mertünk semmit a földön hagyni egy pillanatra sem a pókok miatt. Az ágynemût meg mindig nagyvizsgálatnak vetem alá, nehogy valami nagy pók legyen a paplan alatt.

https://www.youtube.com/watch?v=MqL9lNHAZzY

mmilan21
10-14-2016, 04:29 PM
Valószínû példázza az informatikai képességeimet, de nekem több mint egy éve úgy van a monitorom, hogy van körbe egy fekete keret. Nemsokára új rendszert kap a technika és akkor majd elviszem a szerelõhöz a monitort is és majd összhangba hozza.

Ha Nvidia videokártyád van, akkor az Nvidia Contror Panelben (jobb kattintás az asztalon) át tudod állítani a megjelenített kép pozícióját és nagyságát.
Az AMD kártyák esetében is van szoftver(lényegében driver) alapú beállítási mód ha jól tudom.

Ádám Csaba
10-15-2016, 03:13 PM
Ha Nvidia videokártyád van, akkor az Nvidia Contror Panelben (jobb kattintás az asztalon) át tudod állítani a megjelenített kép pozícióját és nagyságát.
Az AMD kártyák esetében is van szoftver(lényegében driver) alapú beállítási mód ha jól tudom.

Majd megnézem holnap és rád írok privátban ha nem találom. Azért köszi elõre is a segítséget.

TMIB
10-17-2016, 09:24 PM
Meglátogatott minket a szomszéd. :)

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/10/szomszed.html

TMIB
11-14-2016, 08:40 PM
Asszony 80 dollárt hagyott ott az állatorvosnál. És egyszerûen NEM mondja meg nekik hogy nincs pénzünk. Lehet hogy beteg a macska, de orvos nélkül kell gondját viselnünk, mert pénz az nincs. Nekünk se jut egészségügyi biztosításra, akkor a macskának hogy fizessünk havi 100-150 dolláros kezeléseket? :huuu: Genetikai betegség, meg ilyenek, azt mondta az állatorvos. Gyógyíthatatlan. És a cica kishuga is így néz ki. Valahogy elhozzuk õt is, de csak egyszer viszem majd el állatorvoshoz, az biztos. Kapja meg õ is a szteroidjait, meg a többit, aztán valahogy majd csak lesz. Anyagilag ezt nem lehet bírni, meg úgyse látszik Jake-en se, hogy a a pirulák bármit segítettek volna rajta. Összepisált mindent a gyógyszer miatt, annyi a vadonatúj szõnyegünknek, de jobban nem lett a gyógyszertõl. :(

TMIB
12-05-2016, 09:40 PM
Rendeltem egy helyrõl 8 kést, még 2 hónapja, mert volt valaki aki rendelte õket tõlem. Nem volt a boltnak raktáron, gondolom, mert most kaptam 8 kést. Épp csak nem azokat amiket rendeltem, hanem 8 szabadkõmûves jelképes kést küldtek. Most ki az anyámnak fogom ezeket eladni? :hogymi:

Pár hete feldobtam Netre, nem reméltem hogy valaki akár egyet is vesz majd. Tévedtem, pár hét alatt elment mind a 8 darab.

TMIB
12-19-2016, 07:07 PM
Minden napra kell valami rossz hír. Itt a mai.

Felhívtuk a város által fenntartott busz-szolgáltatást. Elvileg annyiból áll, hogy felhívod õket, felvesznek, fuvaroznak, nem sok pénzért. Miért olcsón csinálják? Mert az ingatlanadóból kapnak egy rakás pénzt. Oké, felhívtuk õket. Mit mondta? Áh, oda nem megyünk ki, az másfél kilométerre van onnan ahová ki szoktunk menni. De b+ a mi pénzünkbõl élnek! :mad: Mondja már meg valaki hogy miért fizetünk évi 1400 dollárt! Szemetet nem viszik el, rendõrség nem jön ki ha hívjuk õket, iskola nem érdekel, nem vagyunk iskolások, nem is akarunk azok lenni, a busz-taxi amiért beszedik a pénzt nem jön ide. Mégis ki a francot érdekel hogy a havat letúrják vagy nem? Kemény terepjáróval járjon a postás és akkor nem kell a havat takarítaniuk. MIÉRT FIZETÜNK?

És ilyenkor amúgy mi van? Kocsink nincs. A busztaxi nem hajlandó a pénzéért dolgozni. Az adó meg annyi hogy abból egy kocsit fenntarthatnánk, de elszedik a pénzünket a nagy semmire.

A postán meg kitöltöttük a nyomtatványokat hogy hozzák ki az összes levelünket, de nem hozzák mert csak. Így muszáj lenne valahogy bejutni oda.

És akkor a busz-taxis diszpécser azt mondta hogy reggel 8-kor arra meg az egyik buszunk. Oké, de visszafelé nem jön. Bevinnének úgy a városba, persze azt se ingyen, aztán meg nem tudnánk hazajönni? Vagy gyalogoljunk le 10 km-ert -10 fokban? Vagy Januárban majd -30-ban?

Ha egyáltalán nem lenne ingatlanadó, akkor meg tudnám oldani a dolgot. Motor, robogó, stb. De hogy elveszik az összes pénzünket a semmire, úgy mit csináljak? :confused:

A városiak befizetik az ingatlanadót, megkapnak mindent. Mi befizetjük. Nem kapunk érte semmit. Ez miféle rendszer?

Laci
12-19-2016, 07:36 PM
"De hogy elveszik az összes pénzünket a semmire..." Ismerõs ... "Befizetjük. Nem kapunk érte semmit." Lebuktál ! Te mégis Magyarországon laksz ! :D

TMIB
12-19-2016, 08:06 PM
Nem lakok, de itt is van ilyen. A nagyvárosokban meg olyan magasak az ingatlanadók, hogy akár egy fél évnyi minimálbérrel is lehúzzák az lakosokat.

Aki bent lakik a kisvárosban nálunk, annak nincs ilyen gondja. Tûrhetõ mértékû az adó, talán kevesebb is mint a miénk. Esetleg van 1-2 gyerekük is, tehát az iskola fenntartása is oké. A város elviszi a szemetüket, a miénket nem. A pénzükbõl kap a busz-taxi társaság, de õket fuvarozzák is ha hívják. Itt mi vagyunk lehúzva. :(

TMIB
12-28-2016, 03:55 AM
Netem. :cry:

http://i.imgur.com/TvEAi34.jpg

14 kbyte letöltési sebesség.

TMIB
12-30-2016, 09:26 PM
Megint egy pozitív dolog.

Walmart-ból jött rendelés, a nagy csomag megérkezett, de hiányosan. Szóltam nekik, 5 perc alatt el lett intézve. A hiányzó dolgok úton vannak. Meg 2 INGYEN almalé? 6 liter. Azt nem tudom hogy miért küldték el, de úgy tûnik hogy az is jön. :confused:

De nagyszerû, akkor még boldogabb vagyok, hogy nem csak megoldódott, de ajándékba is küldtek valamit. :)

TMIB
01-02-2017, 12:35 PM
Gondoltam hogy "talán ez a nap nem volt annyira rossz".

ééééééééééés... amint erre gondoltam, azonnal elromlott a nyomtatóm. :huuu:

100 dollár megy a kukába.

Al Bundy
01-03-2017, 12:49 AM
vegyel olcsobb nyomtatot, akkor nem faj annyira ha elromlik :haha:

TMIB
01-03-2017, 01:20 AM
Hajnalban rendeltem egy pont ugyanolyat.

Az lehet hogy 20 hónap után elromlott, de 1 nyomtatópatron ára 2 dollár, ami vagy 2 hónapon át jó úgy, hogy havi 700-at nyomtatok. De ebbõl le is jön, hogy nagyjából 14.000 lapot nyomtattam vele, mire elromlott. Ez azért nem rossz egy 100 dolláros nyomtatótól! :)

TMIB
01-05-2017, 10:43 AM
Megint volt egy.

Kimentem a postaládához, de gyanús volt a bejáró. Mintha friss keréknyomok lettek volna, ami még úgy is átjött, hogy erõsen havazik.

Bejöttem, visszanéztem a biztonsági kamera felvételeit és valóban. 13:30 körül egy kék autó megállt a ház elõtt, várakozott egy kicsit, visszatolatott, majd behajtott egész a lépcsõnkig. Várt egy percet, valamit csinált a kocsijában, nem látni hogy mit, majd kiállt és elhajtott. :hogymi:

TMIB
01-05-2017, 10:49 AM
Néhány napja szerintem ezt a kocsit láttuk. Holnap leellenõrzöm a felvételen. Már akkor is gyanús volt :mad:

-
Igen, ugyanaz. Megnéztem. Tehát egy kocsi, ami tudja hogy a ház nem lakatlan, hiszen megmondta neki az asszony is 1 nappal elõtte, az vagy 22 órával késõbb visszajön és beparkol a ház elé, majd behajt a lépcsõhöz és várakozik egy ideig.

Majd mondom az asszonynak, de biztosan nem fog neki örülni.

Szerintem beállítok egy második kamerát is, éjszaka nem vesz fel semmit, de úgy tûnik hogy nappal is van amit rögzíteni kell.

TMIB
01-06-2017, 09:56 AM
Ok, erre nem tudok mit mondani. Ugyanaz a fickó a kocsijával tegnap is járt itt. Elhajtott a ház elõtt, majd visszatolatott, bámulta a házat, majd tovább hajtott. 11:30-kor. Majd 5:00 -kor is itt járt, lelassított a ház elõtt és úgy haladt el.

Mi a tököm ez? :confused:

WestBam
01-06-2017, 11:04 AM
Megfigyelne esetleg betörési szándékkal? Több, mint gyanús az már biztos. Mentsd el a felvételeket róla, esetleg a yardon érdeklõdj rendszám alapján, hátha körözik is véletlenül.

Laci
01-06-2017, 11:27 AM
Nézz utána a rendszámnak , nem lopott- e a kocsi. Kapd el , hogy mit akar.... Lehet , hogy egy régi tulaj nosztalgiÃ*zik , vagy rablásból származó aranytömbök vannak a falban.... ��

TMIB
01-06-2017, 06:41 PM
Nem tudom, de a felvételeket elteszem.

Már elõszörre is furcsa volt, mert sétált az asszony a haza felé, pont ideért, a kocsi meg megállt mögötte 20 méterre, várakozott egy ideig, majd úgy lassan mellé hajtott és kérdezgette a fickó. Pont láttam is az ablakból. Miért állt meg és miért várakozott elõtte? Azóta meg idejár a házhoz, meg még be is hajtott a lépcsõnkig. Nem oké. :hogymi:

TMIB
01-06-2017, 08:23 PM
A rendszámot nem tudom, mert nálunk a kocsik elején nem kötelezõ, szóval amikor bejött és kitolatott, akkor nem volt látható a rendszám. Mikor a ház elõtt hajt el, akkor nem látni a kocsi hátulját, csak az oldalát. Az asszony szerint a fickó kb. 55-60 éves lehet, szóval már nem fiatal.

Vasember
01-07-2017, 03:22 PM
Ha legközelebb jön és elcsíped, akkor menj ki mellényben egy AR-el és érdeklõdj mi járatban van.

TMIB
01-29-2017, 09:34 PM
Tegnap késõ este is volt egy látogató. Bár lehet hogy ugyanaz a fickó volt. Vak sötétben nem lehetett látni, aztán elhajtott. A biztonsági kamerán van néhány érdekes felvétel. Ma kiválogattam. Közzéteszem majd a videókat.

Nem csak ilyen dolgokat vett fel a berendezés, hanem például egy rohanó rókát is. :eek: