Lehet nem a legjobb példát választottad! Papicát szerintem okkal tápozza valaki!
Printable View
Vannak itt, a fórumon, olyanok akik sokkal közelebbrõl ismerik.
Nem kívánok az õ nevükben is beszélni. Õk sokkal objektívebben tudnának ebben a témában nyilatkozni.
Nem messze lakom Papicától, látásból ismerem. A benyomásom, hogy ugyanolyan csóró, átlag polgár, mint, akár jómagam.
Viszont, nagyon sok ismeretet átadott az írásain, videóin keresztül, amiért hálás vagyok neki. Nem hallottam, hogy bárkitõl is pénzt kért volna.
A véleményem, hogy egyszerûen csak tenni akar és keresi a lehetõségeket, kapcsolatokat. Ezért még nem kárhoztatok el senkit.
Amit írsz, az nagyon nem konkrét dologról szól. Csak feltételezés, amit szerintem kár volt másokkal megosztani.
Tudod, a pletykák így indulnak el...
Szintén jelezném, hogy nem értek egyet sem a "befutott" sem a "tápozzák" dologgal. A tudás amit átad a videókkal viszont "megfizethetetlen", természetesen ingyen és szerintem még a yt sem tol neki vissza zsét mert akkora nézettsége nincs a videóinak (amit ha tolnák biztosan nem egy vacak kamerával venne fel hanem minimum egy eos 70d-vel vagy legria hf g-vel).
Most komolyan érdemes ezen vitatkozni? Mindenkirõl beszélnek mindent. Itt meg különösen hajlamosak vagyunk bizonyos dolgok mögé...bizonyos dolgokat látni, még ha ott sincsenek. Ezért írogatunk ide is :). Én csak és kizárólag nagyon hasznos és fontos dolgokat láttam tõle. Hitelesnek tartom úgy, hogy soha egy percet sem beszéltem vele. Tiszteletem azoknak akik kiállnak és vállalva arcukat, gondolataikat elmondják és átadják a köznek a tapasztalatokat. Most komolyan...tõlem az IÁ is lehet mögötte...ha kiderülne...az nem egy rossz pont Papicának, hanem egy jó az IÁ-nak :).
Jó szándékkal szólam hogy ne hagyjátok magatokat megvezetni. Ezért nem kellene nekem ugrani. Szomorú ha egy társaságban tabu témák vannak amit nem lehet megvitatni.
Hogy tudjátok semmi közöm a figurához de felismerem a módszert ahogy felépítenek valakit, aki aztán a megadott irányba vezeti az embereket. A könyveit én is olvastam és megnéztem a videókat és az a véleményem, hogy bár egyenként hasznos lehet amit mond de ezekbõl a videókból ÖSSZESSÉGÉBEN nem kaptam használható információt és több esetben féligazságokat mond ami a hazugság legveszélyesebb formája. Nem tudom nem észrevenni a két könyvben hogy viszonyul a rendvédelmi szervekhez, nektek nem tûnik fel mennyire különbség van ebben a témában??? Milyen érdekes hogy most már egyre profibb technikája is van!
Lehet én vagyok üldözési mániás de inkább az legyek mint birka! A személyeskedõ hozzászólásokat pedig visszautasítom, én nem személyeskedtem kérek mindenkit a normális párbeszéd kereteinek betartására.
..még mindíg várnám nagy tisztelettel,hogy mi indokolja a bunker építést Magyarországon...
...egy válasz érkezett,,"azért,mert Svájcba is van!"..:confused:
..van esetleg olyan szaki aki kifejtené bõvebben miért is kell bunker ???
--nézzük....
Természeti katasztrófa?..az árvíz ellen nem jó,szélviharok ellen (Mo.on max 130 km/ó) értelmetlen,tûzvész ellen minek?...villámcsapáskor,csak igen jó reakció idejû emberke ér le :)..hideg ill. hóhelyzetnél felesleges..földrengésnél pedig....na hát ez megint a matematikailag elhanyagolható kategória...nem tudom,kihagytam valamit?
Ipari katasztrófa..a környezetszennyezésre,globális felmelegedésre nem jó...aki vasút,kikötõ vagy ilyen gyár ,telephely mellett lakik..az megint csak igen jó idõt kell hogy fusson(már ha otthon van),mert ezek nincsenek bejelentve.
Bûnözés,zavargás,erõszak...addig életképes amíg fel nem fedezik(vagy a markolós aki ásta ki nem kotyogja a kocsmába),de ha megtalálják..hát fél üveg benzin vagy pálesz és lángol az egész..halálos csapda...
gazdasági csõd..az építése az biztos ,hogy az :),a fenntartása a folytatás....
polgárháború...megjósolhatatlan meddig tart és mikor kezdõdik...amúgy is kifullad Mo-on egy kis Pesti cécóba...nyugodtan lehet mászkálni,nem kell ücsörögni a ciszternába...
Háború hagyományos....azt ugye senki nem gondolja,hogy mongol lovasok fognak vágtatni vagy mustárgázt dobál a tüzérség....B-52-tõl sötétlik az ég és T- 52-ek vívnak a tigrisekkel....az akkor volt...Bár az Ukrán konfliktus hasonlít erre,de kérdem én...nálunk milyen sérelmek vezetnének ilyen csatározáshoz?....
..a mai modern hadviselés..egyrészt a virtuális térben folyik,más rész olyan technika van ami ellen nem véd a bunker..drónok,mûholdak,kis létszámú és jól képzett haderõnemek..a mai technikával már nem is kell látni az ellenfelet..a robotok háborúznak...ez megint a matematikailag elhanyagolható kategória,hogy mit tudom én..Cserkeszõlõ hatodik utcájában lévõ 22 éves családi ház stratégiai célpont lenne egy másfél millió dolláros robotrepülõgépnek...és ha mégis..megint itt a kérdés otthon van a boldog bunker tulajdonos és tud idõben reagálni?
Atomháború..ott a kis demó..ott látni,mekkora sugarú a pusztítás....csakhogy ki mondja meg és mikor,hogy a rakéta,bombázó úton van és a hátsókert a célpont?..ha valahol elengednek egyet..senki nem tudja csak a szervek...az meg a félnyolcas hírek elõtt célba ér....egyébként sem értelmes ez a hidegháborús készülõdés egy totális atom apokalipszisre...ja.. és közvetlen találatot nem bírja ki...és ha be is válik egy apokalipszis és feljön a bunkerész fél év múlva...minek?..nincs semmi...nem lehet vetni,nincs víz,nincs napfény,nincs gyümölcs,sem állatkák....a pár megmaradt rákos szerencsétlen meg a szemétbe turkál és megeszi egymást...inkább fel sem kell jönni ..
Szóval a krumpli,zöldség tároláson kívül személy szerint nem látom értelmét!De nagyon kíváncsi vagyok mások álláspontjára!
Doom
Milyen szkeptikus lettél mostanság!:-D Szerintem akkor van értelme egy bunkernek ha saját erõbõl a csapat meg tudja építeni. Akkor le lehet ott tárolni felszereléseket amit 1. nem kell cipelni 2. nem vágnak sittre miatta a zsaruk. Elméletileg lehetne támpontnak használni egy gerillaharcban de ahhoz több kell és rengeteg felszerelés.
..dehogy,csak beszélgetek és több oldalról is nézem a dolgokat..de ne rólam legyen szó,hanem a bunkerekrõl :)Idézet:
Doom
Milyen szkeptikus lettél mostanság!:-D
A topic témája Felkészülni,vigyázz! De mire is?
..nahát pár dolog a teljesség igénye nélkül amit valóban indokoltnak és elképzelhetõnek tartok..
ami teljesen rendben van..
..legyen a kocsin jó gumi,fel legyen készítve a hosszú utakra,legyen víz,tartós élelem,takaró,lapát,az átlagosnál több pénz...hiba esetén javításra esetleg motelra..zseblámpa,fejfájás csillapító és a szedett orvosságok...
..legyen otthon bõven készpénz(ha van deviza,arany még jobb)..pont az ilyen esetekre mint most ez a bankügy..és a rendkívüli kiadásokra..
..legyen pár karton ásványvíz otthon,ha leáll a vízmû áramszünet vagy hiba miatt..
..legyen otthon bõven élelmiszer..betegségre,váratlan vendégek..
..legyen megtakarítás munkanélküliség,betegség,rendkívüli kiadás..
..vidéki ház vagy kiskert...zöldség,gyümölcs,kisállatok ...egészséges értelmes elfoglaltság..
..képzés..testi,szellemi..egy kis séta, kocogás,olvasás vagy tanulás nem árthat..sõt...
..mentális egészség..jóban lenni az emberekkel...családdal,szomszédokkal,kollégákk al..
Most hirtelen nem jut több az eszembe..nem kell túlzásba vinni..az óvatosság és az ésszerû felkészülés fontos és jó dolog...de van egy határ...
Doom
Jó dolgokat írtál indulásnak de tényleg úgy érzed, hogy ennyi elég lesz?
Doom, te erre sosem fogsz igazi választ kapni. Azért nem fogsz, mert ugyan írod, hogy kíváncsi vagy, igazából nem vagy az. Ha tényleg az lennél, akkor megértenéd, sõt, magadtól rájönnél, hiszen gondolkodó ember vagy. Ezért az, aki erre a kérdésre válaszol neked, az a falra hányja a borsót.
De megsúgom, nem az indokolja, hogy svájcban van. Ugyanaz indokolja, ami svájcban IS. Ezeket az okokat elhinni senkinek sem fogod, mert kívül esnek a látókörödön. Ha nem így lenne, akkor meg sem kérdezted volna.
De ha tényleg, igziból, valóban kíváncsi vagy, akkor egyszerûen csapd fel az enciklopédiát, keresd meg a bunker szóhoz legközelebb álló magyar kifejezést (én az óvóhelyet javaslom), és olvasd el, amit ott írnak. Ha az a válasz nem megfelelõ neked, akkor gratulálok, ebben az életben sikerült eggyel több rejtélyhez hozzájutnod, mint amennyi egy átlagembernek jut ;)
Nem tudom, de én biztosan rámozdulnék egy óvóhelyre, ha sok pénzem lenne. Nálunk se olcsó, de cégek gyártják, szállítják, felszerelve mindennel. Nem bunker, hanem óvóhely, fûtéssel, víztisztítóval, mindenfélével felszerelve. Nekem kéne. Ha lesz majd felesleges 100ezer dollárom, akkor beszerzek egyet. De valószínûleg sose lesz annyim. :haha:
Mivel továbbra is próbálod rossz színben feltüntetni Papicát, kérlek ezt ne folytasd!
Továbbá megkérnélek hogy az általad leírt dolgokat 24 órán belül tényekkel támaszd alá/erõsítsd meg. Az üres rizsára nem vagyok kíváncsi, csak a tényekre.
Ha ez nem sikerül, akkor az vastagon téged mínõsít itt a fórumtagság elõtt. A lehetõséget megkaptad, próbálj élni vele!
Egyetértek fixy007-el. Ha valakinek baja van Papicával, az személyesen vele beszélje meg a dolgot.
-értem...tehát ha nincsenek érvek..akkor jön a személyeskedés..meg a hülyének nézés....de ezen lépjünk túl,mert nem fontos az én személyem,az sem ,hogy a kérdést én tettem fel....Idézet:
Doom, te erre sosem fogsz igazi választ kapni. Azért nem fogsz, mert ugyan írod, hogy kíváncsi vagy, igazából nem vagy az. Ha tényleg az lennél, akkor megértenéd, sõt, magadtól rájönnél, hiszen gondolkodó ember vagy. Ezért az, aki erre a kérdésre válaszol neked, az a falra hányja a borsót.
A kérdés az ,Hogy mi szükség van bunkerre????...a Miért?..tudjátok..ez az a szó ami emberré tesz minket,nem bólogató birkává.....
..felvetõdnek itt témák ..pl legutóbb az önellátás...ÓÓÓÓÁÁÁÁUUU! BIGLÁJK!!!!!...bunker...dettó...és a miért?..mi szükség van rá?..van e értelme?..a befektetett energia eszköz,pénz,források meghozzák a remélt sikert vagy másban kell gondolkodni?...szóval miért?
...más...az azért érdekelne,hogy építési engedély köteles e a bunker?...számla van e?(már csak a garancia érvényesítése miatt is),vannak e minõsítései,a hatóságoktól jóváhagyás...ha nem...hát ha megszûnik a cég,hogyan érvényesül a garanciális és karbantartási szerzõdés (nem csak erre cégre vonatkozik)..ha van minden akkor meg hol van itt a titkosság?
..ma és most..amikor semmiféle veszély nem fenyeget..max betegség vagy munkanélküliség..szerintem bõségesen elegendõ...az hogy mi lesz?...Te tudod?...mert nekem fogalmam sincs!...akkor mire készüljek..mit vegyek?..mit építsek?Idézet:
Doom
Jó dolgokat írtál indulásnak de tényleg úgy érzed, hogy ennyi elég lesz?
Már elég sokszor leírtuk. Nem lehet tudni hogy mit hoz a jövõ, ezért jobb mindenre készülni. Ennyire egyszerû. Amúgy is nagyjából ugyanaz kell mindenre. Víz, élelem, óvóhely, tûz, védelem, többek között. Bármilyen katasztrófa üt be, mindegyikre szükség van.Idézet:
..az hogy mi lesz?...Te tudod?...mert nekem fogalmam sincs!...akkor mire készüljek..mit vegyek?..mit építsek?
Azt mondjuk nem értem, hogy ha valakinek bunker vagy óvóhely kell és pénze is van rá, akkor miért ne lehetne neki? Én jobbnak tartom az ilyen befektetést, mint azt hogy valaki elszerencsejátékozza a vagyonát.
Gondolj arra, hogy a legtöbb embernek nincs ilyesmire pénze, de akinek van, annak ez befektetés. Nekem se lenne rá, de van olyan akinek telik.
fixy007
Ki akarja rossz színben feltüntetni????? Annyit mondtam hogy nem kellene birka mód követni! Ez miért számít szentségtörésnek???
A 24 órás ultimátumara nem is tudok mit mondani! Mi lesz ha lejár, lebokszoljuk a dolgot? :-D
---ezzel tökéletesen egyetértek...:thumbupIdézet:
Nem lehet tudni hogy mit hoz a jövõ, ezért jobb mindenre készülni. Ennyire egyszerû. Amúgy is nagyjából ugyanaz kell mindenre. Víz, élelem, óvóhely, tûz, védelem, többek között. Bármilyen katasztrófa üt be, mindegyikre szükség van.
...ha megfigyelted egyszer sem írtam,hogy ne legyen vagy totális baromság....mindössze a kérdés az,hogy mi indokolja Magyarországon?..ez egy egyszerû és nagyszerû kérdés..nem kell túlmisztifikálni...a válaszokkal pedig sokat segítene a tisztelt Fórumközösség...mivel azok akiknek van rá pénze legalább tudják milyen és mit kell beletenni,mivel ismerik a reális veszélyforrást..ami valós fenyegetés...személy szerint én nem látok per pillanat ilyen okot,ami persze nem azt jelenti,hogy nincs..lehet csak az én figyelmemet kerülte el...Idézet:
Azt mondjuk nem értem, hogy ha valakinek bunker vagy óvóhely kell és pénze is van rá, akkor miért ne lehetne neki? Én jobbnak tartom az ilyen befektetést, mint azt hogy valaki elszerencsejátékozza a vagyonát.
A szerencse játéknál az is jobb ha befizet valaki egy nyaralásra..pihen és feltöltõdik..az is felkészülés ha úgy vesszük.
igen ahol indokolt ott jó befektetés,mert életet ment..pl nálatok a keleti-parton van létjogosultsága a tornádók miatt..egy ártéren meg kell emelni az építményeket...a folyamatos háborús zónákba pl.a Gázai övezet szintúgy van létjogosultsága..ezt nem vitatom...Idézet:
Gondolj arra, hogy a legtöbb embernek nincs ilyesmire pénze, de akinek van, annak ez befektetés. Nekem se lenne rá, de van olyan akinek telik.
Tehát a kérdés(ez nam csak Neked szól)..
Mi indokolja Magyarországon egy bunker megépítését?Mik azok a belátható idõn belüli gazdasági,társadalmi,politikai,természeti,ipari katasztrófa helyzetek amik indokolttá teszik az építést és a fenntartást?
..ennél egyszerûbben nem tudom feltenni..lécci ne személyeskedjetek már..nincs értelme...ja és a dollár összeomlását hagyjuk már...meg a Z.háborút,meg az ufókat...valódi, kézzelfogható dolgok érdekelnének..gondolom nem csak engem..
De,hogy maradjunk a topic témájánál...mivel a felkészülés olyan fokára jutottam,amit nem nagyon látom értelmét,hogy tovább fejlesszek(a szinten tartáson kívül) ..válaszút elé érkeztem...
Nem csinálom tovább,nem költök rá többet..van ami van..megoldom ezzel ..ez a ma felmerülõ összes veszélyforrásra megfelelõ védelmet nyújt.
Tovább fejlesztem és betont húzok a fejem fölé..ami sok mindenre jó,de elvész a mobilitás...és indokolt e egyáltalán?
Tovább fejlesztem és a mobilitásra gyúrok rá,megfelelõ jármû és több elrejtett készlettel....ez indokolt?
Tehát nem lettem troll,nem lettem,szkeptikus..... csupán megálltam gondolkodni!
Ha szigorúan vesszük abba hagytam a prepperkedést,mert egyszerûen ezen a szinten ahol most vagyok nincs értelme tovább vásárolni,stb....
Szia,
abba hagytam a prepperkedést,mert egyszerûen ezen a szinten ahol most vagyok nincs értelme tovább vásárolni,stb....
Szerintem tovabbtanulni mindig van ertelme.
Bel
Doom, tudod mi a mondás a jó pappal, aki haláláig tanul ?
Szóval te se hagyd abba a tanulást és jó pap leszel, vagy... "ez morbid".
Na csak poénkodtam. :D
..nyilván..:thumbup..bár inkább tapasztalat szerzésnek nevezném...jó kis kirándulások,pecázások,séták az erdõben,videó nézések,sok olvasás(megvan minden amit gondoltam..utol kell érnem magam).....úgyhogy most már ragadnak a dolgok mint a kosz...:)....csak vihetnék már az eladó cuccukat..mert még van egy nagy beruházás,amit szeretnék..de azt inkább a mindennapokra szánnám mint a világvégére...Csatolmány 5115Idézet:
Doom, tudod mi a mondás a jó pappal, aki haláláig tanul ?
Szóval te se hagyd abba a tanulást és jó pap leszel, vagy... "ez morbid".
Na csak poénkodtam.
Gyorsan az elején, a többit majd késõbb olvasom el.
Ne legyél ilyen mimóza.
Ezt már megbeszéltük. Az, hogy nem tetszik az, amit neked írok, nem személyeskedés. Még ha esetleg elképesztõ fontosságot is tulajdonítasz magadnak (mert hát tedd fel a kérdést, mégis miért kellene téged itt bárkinek meggyõznie? Miért kellene indokolni itt bármit is? Fõleg úgy, hogy leírtad, szerinted értelmetlen. Ez az álláspontod, miért várod el, hogy valaki itt koptassa a száját a te kedvedért? Feleslegesen, mert ismétlem, világosan leírtad, szerinted nincs értelme a bunkernek mo-n.), akkor se vedd ennyire komolyan. A hülyének nézésen meg ne aggódj, ha annak foglak nézni, azt megmondom, pontosan a megfelelõ szavakkal. Az személyeskedés lesz. Ez nem az. Nem minõsítelek téged, csak elmondom, hogy mit csinálsz. Ha nem tetszik, amit hallasz, nem a hírnök fejét kell levágni.
Jól megfogalmaztad. Nincsenek érvek. De pontosítok, és megismétlem, nekem nincsenek érveim. Lennének amúgy, de úgysem értenéd. Nem azért, mert hülye vagy, hanem azért, mert nem akarod megérteni, nem fér bele a saját valóságodba.
Te nem kíváncsi vagy mások álláspontjára. Te egy tetszõleges álláspontot vársz, hogy utána ismét elmondhasd, szerinted nincs értelme.
Nekem nem kell elmondanod, én megértettem elsõre is. Ezért nem válaszolom meg az amúgy már megválaszolt kérdésed. Mert minek.
Ez a vélemény pedig nem személyeskedés, egyszerûen pontosan azokat írom neked, amiket a te szavaid jelentenek.
A személyeskedés az lenne, ha azt mondanám, hogy ezért te hülye vagy. A személyedet kellene minõsítenem ahhoz, hogy személyeskedni tudjak. Nem ezt teszem.
De lépjünk túl ezen, nem kell a mûbalhé. Kicsit vonatkoztass el. Fõleg attól, hogy egyedül te tetted fel ezt a kérdést. Ez azt jelenti, hogy mindenki más pontosan tisztában van a dolog lényegével. Te is, hiszen elolvastad. Csak éppen megérteni nem akarod. Márpedig akaratod ellenére senki nem gyõzhet meg semmirõl.
A kérdésed pedig nem kérdés. Illetve az, csak meg van válaszolva. A kérdés, hogy meg akarod-e érteni a választ, vagy újra és újra elmondatod magadnak valakivel, hogy utána huszárvágásként leírd, igen, ismét, hogy szerinted értelmetlen.
Hamár, akkor Kedves Testvérem!
Nem kell profi netszörfer-nek lenni, hogy kiderítsd 3 kattintással, hogy ki vagyok. De ez nyilván nem érdekel, és ez nem is baj.Azért segítek..Mafelsz, Quixafe...honlap, kapcsolat, fészbukk....Kb ennyi.
Én az egy millát magamról írtam, nem másról.Nem vagyok érzéketlen, én sem így kezdtem. És azért, mert van akinek eggy éves fizetése egy milla, azért nekem miért kéne magam rosszul érezni. Másrészt pedig egy éves fizetése senkinek nem ad gazdagságot, így visszakanyarodtunk az eredeti mondatomhoz.Egy millából nem tudnék meggazdagodni.És az sem , akinek ez egy éves fizetése. Már most kezdem magam rosszul érezni, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozom, hogy ezekre a témát egyáltalán nem érintõ dolgokra reagálok, így a többit ki is hagynám.
Legmélyebb tisztelettel
Norbert
..igazából a témát érintõ véleményedre lennék kíváncsi..a többi különösebben engem sem érdekel.....csak a valódi kérdésekre senki nem kíván válaszolni!...sajnos :cry:Idézet:
hogy ezekre a témát egyáltalán nem érintõ dolgokra reagálok,
Eurozóna összeomlása
Az amerikai dollár összeomlása
A világgazdaság összeomlása
Véletlen, vagy direkt elszabadított járvány
Az tegye fel a kezét, aki tudja: Azok, akik a világot irányítják, tuti olyan terven dolgoznak, hogy mindenkinek jó legyen
És akkor nem beszéltünk az idõjárás változásának lehetséges, gyakorlatilag kiszámíthatatlan következményeirõl.
Van aki aszteroidáktól fél
Illetve a fél az itt nem is jó szó...Készül a károk minimalizálására, saját túlélési esélyeinek növelésére.
A félkészülõk jelmondatát nyilván ismered:
Készülj a legrosszabbra, de reméld a legjobbat. Eredetiben ez így hangzott: "I am prepared forthe worst, but hope for the best" Benjamin Disraeli, volt angol miniszterelnöktõl az idézet.
Azt azért vegyétek figyelembe,hogy ezt a fõrumot sokan olvassák...így ha türelmesen,empatikusan,akár szájbarágósan kifejtené valaki erre az egyszerû kérdésre a választ..sokan(lehet én is ) a homlokára csapna.."hú vazze,nekem is kell egy ilyen!!"
..de most csak a fölösleges körök mennek..ez mire jó???
Idõrendben a megfelelõ hozzászólásokból idézve:
Elemzés:
Kérdeztél, válaszoltam. Ha nem kielégítõ, legközelebb kérdezz pontosabban. Az elsõ válaszom szavainak jelentése pontosan az, amely az elsõ kérdésed szavainak jelentése.
Ez egy fórum, és elmondásod alapján tényleg kíváncsi vagy a fórumtársak véleményére, leírtam, hogy hol találod meg legegyszerûbben a választ, nevezetesen az enciklopédiában. Azt ugyanis komoly emberek írták, sok pénzért, kemény munkával. Becsüljük meg a tudást, ha már van, ne tegyük feleslegessé a munkájukat. Olvass enciklopédiát.
Más szavakat próbálsz a számba adni, és ez mást jelent, mint amit én írtam. Személyeskedhetnék is a jellemedrõl levont következtetések ideírásával, de nem teszem, mert nem szoktam. Ha ezt te mégis annak értelmezed, akkor rosszul értelmezed. Ez nem az én prblémám, kezdeni sem akarok vele semmit.
Összegzés:
Fennen hangoztatod a nézeted, mely szerint ma mo-n nem indokolt. Erre írsz érveket, amelyek nagyjából olyan alaposak, mint a "nem kell megállni a stop-táblánál, tegnap sem jött semmi". Ezt azt jelenti, hogy ha eddig soha nem volt mo-n tornádó, akkor soha ezután sem lesz? Utána felszólítod a fórumtársakat, hogy indokolják meg, hogy ma mo-n miért szükséges. Érted. Indokoljuk meg azt, ami nem indokolt. Erre kérdezhetném, hogy hát a f.szom nem kéne? Még ez utóbbi sem lenne személyeskedés. Akkor sem ha azt mondod. Nem azért, mert én így gondolom, hanem azért, mert a személyeskedés nem ezt jelenti.
De meg is fordíthatjuk az egész gondolatmenetet. A világon mindenhol építenek óvóhelyeket, bunkereket, és hasonló, speciális célú objektumokat. Kevésbé hiszem el, hogy az egész világ hülye. Akkor indokold már meg, hogy szerinted miért lenne ma mo-n indokolatlan. Mert ha te állítasz valamit, akkor azt neked kéne indokolni.
Szájbarágósan? Kifejteni? Még tán át is kéne gondolni mások helyett nem? Mert az az igazi önállóság, mobilitás és alkalmazkodás, igaz? Írjuk le, hogy holnap négykor jön a tornádó, vegyél bunkert? Komolyan? Írjuk le, hogy jövõ héten, szerda hajnaltól jön a gazdasági összeomlás?
Akinek ezt le kell írni, annak már nem kell, mert az nem gondolkodik eléggé. Ha valaki magától nem tudja összerakni a képet, ahelyett nem szabad gondolkodni.
Megnézted-e az enciklopédiát? Mert ha nem, akkor egyelõre a te kérdés-ismétléseid a fölösleges körök. Nyilván a választ is csak te tudod, hogy mire jó. De akkor miért tõlünk kérdezed?
.no azért még annyit írok,hogy ezekkel az oldalakon át tartó becsmérlésekkel,csak szétoffolod a topicokak...érzékelem és tudomásul vettem,hogy nem vagyok neked szimpatikus és gyûlölettel viseltetsz irántam...vettem ok??..szerintem kíméld meg a többi fórumozót ezektõl a hozzászólásoktól..engem is...ingoráljál és akkor nem irritál amit írok...ilyen eccerû..
Ez nem off. Ez kell ahhoz, hogy az olvasó tudja, hogy mit olvas. Mert úgy néz ki, nem tudja.
Leírod, hogy becsmérellek (kamu, mert nem teszem), nem vagy nekem szimpatikus (ne érzékelést írj, hanem idézd ide az írásomat, amelyben ezekkel a szavakkal ezt mondtam neked), gyûlöllek (szintén idézd, amikor ezt leírtam neked).
Azt mondod, hogy engem irritál, amit írsz. Kamu, mert ezt sem írtam soha. Nem értek egyet veled, ezt sokszor leírtam. Ez nem irritáció, nem kell ilyen nagy szavakat használni, nem indítanak meg bennem semmit. Ezt hvják véleménykülönbségnek. Ha nem tetszik, az megint nem az én problémám. Akkor sem, ha azt írod rá, hogy milyen csúnya személyeskedõ vagyok emiatt. Mivel tudom, hogy nem vagyok, csak te nem helyesen értelmezed a helyzetet. Azonban én kizárólag azért tudok felelõsséget vállalni, amit mondok, nem pedig azért, amit te megértesz belõle. Az a te dolgod.
Ez itt pedig nem off. Ez a téma szerves része. Amolyan használati utasítás. Ha leírom azt, hogy "a" betû, akkor azt "a" betûnek kell értelmezni, nem b vagy c betûnek.
A bunkerekrõl beszélgetünk. Bõvebb értelemben az egyik új tag beköszönõ írásának a szétcincálásáról. Nem tetszik a véleményed a dologról, nem értek egyet vele. Ha ezt leírom, az nem off. Bár elhiszem, sok embernél ezzel elérhetnéd, hogy visszavonulót fújjon. A megfelelõ "varázsszavak" kellenek hozzá. Ezek pedig nem mindenkinél mûködnek.
Hadd mondjak valamit:
Mindenki másképp súlyozza az életét, mindenki mást érez fontosnak. Mert KÜLÖNBÖZÕEK vagyunk! (még szerencse:)
SENKI ne várja el egy másik embertõl, aki más élethelyzetben van, hogy megmondja neki mi lenne a JÓ!
MINDENKI próbáljon a saját agyával gondolkodni, még ha ez néha nehezen megy is!
Mit csináljak? Mire jó ez? Mire jó az? Lehet ezt kellene csinálnom...? Mik vagyunk mi, zombik? Hogy a macska rúgja meg!
Még valamit: az EMBERT a döntései minõsítik, ha úgy dönt, hogy befejez valamit, akkor fejezze be.
Yoda szavaival élve: "Csináld vagy ne csináld, de ne próbáld!"
Zárszó: Ajánlok valamit Doom-nak, egy hétig egyikünk se szóljon hozzá a fórumhoz, lássuk meg hogy megy... lehet kicsit sokat voltunk itt.
(elõnyben vagyok mert anno Morpheus honlapján fél évet kibírtam egy szó nélkül) de most csak egy hetet ajánlanék. Na miccósz? :)
Békesség!
..húúúú ..ez jó kör volt....:thumbup
..hát cáfold meg..itt a lehetõség..észérvekkel..mi az ami nem tetszik és nem értesz vele egyet....itt van amit én gondolok errõl a dologról..lehet nincs igazam...de ez legalább egy kiinduló pont egy vitához...zárójelben megjegyzem ...még semmilyen érvet nem tettél le az asztalra a témában....Idézet:
Nem tetszik a véleményed a dologról, nem értek egyet vele.
Idézet:
--nézzük....
Természeti katasztrófa?..az árvíz ellen nem jó,szélviharok ellen (Mo.on max 130 km/ó) értelmetlen,tûzvész ellen minek?...villámcsapáskor,csak igen jó reakció idejû emberke ér le ..hideg ill. hóhelyzetnél felesleges..földrengésnél pedig....na hát ez megint a matematikailag elhanyagolható kategória...nem tudom,kihagytam valamit?
Ipari katasztrófa..a környezetszennyezésre,globális felmelegedésre nem jó...aki vasút,kikötõ vagy ilyen gyár ,telephely mellett lakik..az megint csak igen jó idõt kell hogy fusson(már ha otthon van),mert ezek nincsenek bejelentve.
Bûnözés,zavargás,erõszak...addig életképes amíg fel nem fedezik(vagy a markolós aki ásta ki nem kotyogja a kocsmába),de ha megtalálják..hát fél üveg benzin vagy pálesz és lángol az egész..halálos csapda...
gazdasági csõd..az építése az biztos ,hogy az ,a fenntartása a folytatás....
polgárháború...megjósolhatatlan meddig tart és mikor kezdõdik...amúgy is kifullad Mo-on egy kis Pesti cécóba...nyugodtan lehet mászkálni,nem kell ücsörögni a ciszternába...
Háború hagyományos....azt ugye senki nem gondolja,hogy mongol lovasok fognak vágtatni vagy mustárgázt dobál a tüzérség....B-52-tõl sötétlik az ég és T- 52-ek vívnak a tigrisekkel....az akkor volt...Bár az Ukrán konfliktus hasonlít erre,de kérdem én...nálunk milyen sérelmek vezetnének ilyen csatározáshoz?....
..a mai modern hadviselés..egyrészt a virtuális térben folyik,más rész olyan technika van ami ellen nem véd a bunker..drónok,mûholdak,kis létszámú és jól képzett haderõnemek..a mai technikával már nem is kell látni az ellenfelet..a robotok háborúznak...ez megint a matematikailag elhanyagolható kategória,hogy mit tudom én..Cserkeszõlõ hatodik utcájában lévõ 22 éves családi ház stratégiai célpont lenne egy másfél millió dolláros robotrepülõgépnek...és ha mégis..megint itt a kérdés otthon van a boldog bunker tulajdonos és tud idõben reagálni?
Atomháború..ott a kis demó..ott látni,mekkora sugarú a pusztítás....csakhogy ki mondja meg és mikor,hogy a rakéta,bombázó úton van és a hátsókert a célpont?..ha valahol elengednek egyet..senki nem tudja csak a szervek...az meg a félnyolcas hírek elõtt célba ér....egyébként sem értelmes ez a hidegháborús készülõdés egy totális atom apokalipszisre...ja.. és közvetlen találatot nem bírja ki...és ha be is válik egy apokalipszis és feljön a bunkerész fél év múlva...minek?..nincs semmi...nem lehet vetni,nincs víz,nincs napfény,nincs gyümölcs,sem állatkák....a pár megmaradt rákos szerencsétlen meg a szemétbe turkál és megeszi egymást...inkább fel sem kell jönni ..
Szóval a krumpli,zöldség tároláson kívül személy szerint nem látom értelmét!De nagyon kíváncsi vagyok mások álláspontjára!
..mondjuk én a bunkerekrõl beszélgetek...te meg rólam..:)....Idézet:
A bunkerekrõl beszélgetünk. Bõvebb értelemben az egyik új tag beköszönõ írásának a szétcincálásáról.
Szétcincálás...ugye azt egy vállalkozó sem reméli,hogy valaki megrendel 4 milliáért egy épületet amirõl nem tud semmit és nem tudja mi szükség van rá....
Cáfolj,érvelj,igazítsd helyre amit írok...de küzdjél szépen....az nem tûnt fel,hogy én nem írok rólad semmit,csak terelem vissza a szót a témára?
Elnézést kérek, (szolgálati közlemény) egy információt a #40 hozzászólásomhoz hozzá szeretnék tenni, mert érdeklõdtek.
Az általam épített Menedék01-nek semmi köze a MAFELSZ által reklámozotthoz, de a Fallout3 Menedék101-hez sem! :)
Magam terveztem és építettem fel.
Nem akarok belefolyni az itteni csevejbe, csak csendben jelezném, én sem tudom mivel segítené elõre egy bunker a felkészülésemet. Nagyjából tudom, hogy mire való egy bunker és milyen fenyegetések ellen nyújthat védelmet. Azt nem tudom, hogy azok a fenyegetések közül melyik és mennyire jelent reális veszélyt. Viszont nem is foglalkozom komolyabban a bunkerépítés gondolatával, mert meghaladja a lehetõségeimet, így csak a "szakmai kíváncsiság" miatt olvasom a topikot. Nem is várom, hogy a hozzászólásom miatt legyen kitárgyalva a téma, és nem is foglalnék állást a kérdésben csak jeleztem, hogy Doom kérdése nem biztosan öncélú.
..nem tudom már hányadszorra írom már le.... csak ebben a topicon is vagy ötödször....HOGY NE VELEM FOGLALKOZZATOK,HANEM A TÉMÁVAL ..érveljetek cáfoljatok,írjátok le a saját véleményeteket....százszor leírhatja mindenki ,hogy engem milyennek lát...de van értelme??..most õszintén?...nem lenne jobb inkább feltárni a lehetséges veszélyforrásokat a mi a bunker mellett szól?....Könyörgöm,hagyjatok már lógva és foglalkozzunk a bunkerrel! Köszönöm szépen! :admire: