Eredmény 1 to 10 of 173

Topic: Hogyan kezdjünk hozzá ?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló szfenikus Hozzászólás megtekintése
    Ha szabad megkérdezni, Ti körülbelül melyik évtizedre várjátok ezeket a magyarországi háborús állapotokat ? Mert olyan nincs, hogy azért raktározunk, próbálgatjuk az eszközeinket, mert ráérünk...valami idõponthoz csak kötve vannak az események...
    ..az egymillió dolláros kérdés! ...de kezdjük messzebbrõl....pár éve elütött egy autó,pár bordám elrepedt,a gyógyulás alatt,csak négykézláb tudtam mászni,a boltos ismerõs hozott fel cucokat esténként mikor zárt....már két pincetüzet éltem meg mióta itt lakok,az utolsónál,csak annyi idõt adott a rendõr,hogy fölöltözzek és felkapjam a kutyát,meg a pánikcsomagot.....amúgy amíg nem ment a Natgeón ez a prepper sorozat azt sem tudtam ,hogyan hívják amit csinálok...beütöttem a googléba,így találtam a fórumra.....miért írom ezeket?...van aki érdeklõdik a világ dolgai iránt..és meglepve tapasztalja,némi kutakodás után,hogy nem úgy vannak a dolgok ahogyan hitte eddig....sok veszély leselkedik ránk...túlnépesedés,termõföldek elsivatagosodása,pénzügyi,gazdasági krízis,járvány.....azok akik tudják értik,hogy mi ,miért történik már egy lépéssel elõrébb járnak embertársaiknál....nem a végsõ nagy kataklizma az amire úgy általában készül az ember,ha nem elõször a kis kényelmetlenségek pl csõtörés..aztán a nagyobbak,betegség,munkanélküliség,betörés,e rõszak...aztán olyan ami az életbe kerülhet,tûz,megfagyás egy elakadt kocsiba,bûnözés.....aztán valahol a sor végén,mint az utolsó nagy történet...a totális összeomlás,katasztrófa miatti,éhezés és zûrzavar...de ez már a vége..itt már a napokért vagy az órákért megy a küzdelem....tehát a baj,mindig ott van a sarkunkban és csak a szerencse az ami miatt sokszor nyugodtnak érezzük az életünket...a válasz tehát semmikor és minden idõben ....de végül is ez egy életformává válik egy idõ után,hobbivá,ami valljuk meg rendkívül szórakoztató, egészséges és kreatív...sokat van az ember a természetben,töri a fejét,érdeklõdik,barkácsol...lassan teljes emberré válik...mindenkinek ilyen elfoglaltságot ajánlok a szabadidejében...és szép lassan arra a szintre eljut mindenki idõvel és türelemmel,hogy már nem is kellenek dátumok,már nem kellenek jóslatok ,mert felkészült és bármikor kész áthidalni a nehézségeket.

...értsd "pánikcsomag"..iratok,pénz,tartalék kulcsok,szemüveg,szedett gyógyszerek,valami kötszer az egyszerûbb sérülés ellátásához,cigiseknek egy doboz tartalékba(nem hiszem ,hogy akkor akar leszokni mikor tombol az adrenalin)egy üveg víz,hideg élelem egy napra,kis nasi,zseblámpa,wc papír,zsebkendõ,kanál,pohár,edény az ételosztáshoz(csajka vagy ami van otthon),szappan,kis törölközõ,öngyújtó vagy gyufa,gyertya,egy jó bicska,konzervnyitó,pár ezer forintos víztisztító vagy tabletta,egy pokróc vagy könnyû hálózsák,esõkabát,zokni,alsó,poló 1 db,hölgyeknek ami kell,gyerekeknek pluszba valami játék amivel eltereli a figyelmét,könnyen vihetõ táskába a család minden tagjának az ajtó közelébe tárolva....évszaktól függõ ruházat rajtunk...ez nem bob vagy ilyesmi,csak segít áthidalni az idõt amíg a segítség megérkezik vagy eljutunk rokonokhoz vagy a kijelölt segélyhelyre..(hozzáteszem, ez nem egy nagy összeg,kb egy heti doboz cigi+2 sör árából megvan). nem csak preppereknek,hanem minden felelõsen gondolkodó embernek kötelezõ darab otthon!
    Last edited by Doom; 10-07-2014 at 05:10 AM.

A topic keresõszavai: