0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nem vagyok elégedett a válaszaitokkal - egyáltalán...
Arról még nem esett szó, hogy ettõl az évtõl kezdõdik az utolsó hét éves felzárkóztatási ciklus, melyet az EU támogat és ezen utolsó ciklus végén a forintot átváltjuk euróra. Majd aztán az euró mibenlétével ismerkedünk.
Én úgy vélem, hogy most van még hét bõ esztendõnk ahhoz, hogy félönellátóvá tudjon a társadalom egy szûk rétege alakulni, ezért lenne különösen fontos a kiskertes mozgalom felélesztése. Beszéltem is errõl - érintõlegesen valamelyik posztban...
Az utolsó felzárkóztatási ciklus után csökkennek a beruházások - melynek egy része magánzsebekbe vándorol, na akkor majd elég sok cég és azok munkavállalói nézegethetnek másféle jövedelem után. A szabadrablás ill. a harácsolás folytatódni fog a többség kárára, amennyiben behúzott nyakkal lapítunk tovább...
Talán sikerül addigra - az önmagukat könnyelmûen eladósító polgártársainknak - az utolsó részlet befizetése is.
Az élet élni fog tovább, mert tényleg kevés dolog szükséges hozzá: tiszta élelem, friss hajnali levegõ, víz...és még pár dolog. Fontos lenne megérteni azt is, hogy amíg a lakosság be nem látja önszántából, a "háztáji mozgalmat" és nem költöznek a kihaló falvakba a fiatalok tömegei, akik felfogják, hogy szolgák vagyunk a saját hazánkban, addig csak ez a világvége váró szemlélet fog mûködni.
Persze-persze, ahhoz, hogy a fiatalság egy része visszaköltözhessen vidékre, ahhoz vissza kell térni egy igen régi - máig érvényben lévõ jogszabályhoz: "Szent Korona tana", hogy Magyarország földje a lakosoké ! A kisfiatalok birtokolhatnák halálukig a nekik adományozott földecskét, átörökíthetnék. Ha nem mûvelik a rájuk bízott területet, akkor "takarodj vissza a városba". Ahhoz, hogy megélhessenek a két kezük munkájából, ahhoz adó-és járulékmentesen kellene ezeket az 1-2 hektáros területeket bejegyezni valamint az itt képzõdött terményt a legközelebbi településen adómentesen el tudják adni. (akár pár százalékot beadni egy szociális ellátóhálózatnak).
Amint visszaköltözik a Jövõ a földek közelébe, hamarosan rendezõdne a munkaerõpiaci kereslet-kínálat ollója is. Mert az tény, hogy a városokban van minden központosítva.
És ez nem fikció, vannak példák borsodi, szabolcsi településeken, ahol már elkezdték és folytatni fogják, azon elõrelátó vezetõink, akik felelõsséget éreznek a rájuk bízott közösségért és át fogják vezetni az embereket egy másik korszakba. Egy olyan korszakba, ahol mindenkinek dolgoznia kell ! Eszükre vagy szívükre hallgatnak ? Ki tudja...?
Azt vallom, hogy ez lesz az új "New Deal", mindamellett, hogy benne maradunk az eu-ban, hisz a bijóélelemre és valódi gumicsizmás faluturizmusra igen nagy szükség vóna...a társadalomnak, a mifajtánknak, akik csak simán kékgallérosok, akik az ország egyenes gerincét adják, ez lesz mentõkötele. Egy tisztán, fényesen ragyogó mentõkötél...
Ez az én gondolatvilágom, én ezeken agyalok, már vagy 2 évtizede...és a gondolatok egyszer majd valóra vállnak.
Last edited by szfenikus; 10-09-2014 at 07:43 PM. Indoklás: helyesírási hiba